30-50cm átmérőlyű bükk szokott jönni, ami 60cm kugli. Ez is dupla ágas alul, nem gond neki. Amugy a gyertyánt is így viszi, nincs vele gondom. Alsó talpát kell megerősíteni mert letépte megint, 8-as lánc tarja... Nem variálok a szivattyúval, teszi a dolgát nincs kedvem hozzányúlni. Februárban hozzatok pár m3 fát már jövőre, majd szólok időben és van kedved erre motorozni megint nézzél be.
Megadják ,hogy a szivattyú mennyi köbcentis mekkora fordulaton mennyit szállít. Meg mik a veszteségek
Általában 1500fordulat környékére van megadva.
Abból kilehet számolni mennyit kellene szállítani és mennyit szállít valóságban.
De van olyan fogaskerék szivattyú aminél felesleges nézni az adatokat mert egyszerűen hülyeség.
Azt lepróbáljuk a teszterrel és ha megfelel akkor beépítjük ha meg kevés a szállítás akkor megy vissza.
Amúgy jártunk úgy márkás szivattyúval már,hogy közel sem tudta azt a szivattyú.
Tárcsanyitásnál meg a gépkezelő úgysem fogja azt észrevenni ,hogy pl 4-5 sec el lassabb.. Vagyis nem lényeges.
A szivattyú működik tudja a nyomást csak nem annyit szállít amennyi rá van írva
pl nem 40cccm hanem csak 37
Viszont vetőgépnél permetezőnél ott már számít a gyorsaság . Tehát oda csak olyan szivattyú megy ami annyit szállít mint amennyi a katalógusban elő van írva.
Honnan szereztek ilyen könnyen hasadó fákat? Ennek elég lenne egy 4 tonnás gép is. :))
Legutoljára nekem a csertölgy volt ilyen könnyen hasadó.
Tettél már rá nagyobb szivattyút? Kíváncsi lennék, az mennyire fogná meg a motort. Ha nem jelentősen, akkor lehet én is cserélnék egy gyorsabb szivattyúra.
Komoly gép, ennek van teteje ! Én is meguntam a sok gyári húzóra dolgozó játékszert és megvettem egy nyomót, nincs ilyen erős olyan 8-9 tonnára saccolom , amíg a 57 cm átmérőjű töve akácot elhasítja
addig a 20-30 cm fenyő nem fog gondot okozni .A 6 tonnás állóm kicsit meleg olajjal már elvérzett
Az egyik karral megtámasztod a másikkal megfogod, a két karral középre helyezed, és máris lehet hasítani.
Persze tudom 1 karos kezelés könnyebb, de viszont balesetveszélyesebb is. A gyári gépeknél, főként, hogy általában német gépekről beszélünk fő a biztonság.
Arról nem is beszélve, hogy kint alkalmazottak használják, és nem is lehet üzembe helyezni olyan gépet, ami nem így működik.
Persze az otthoni felhasználás az más, itthon ha elnézegeted a youtube videókat, nagyívben tesznek a munkavédelemre.