7-t el is vitt,8-nak meg megette a fejét.A 7-ből 4 japit a keritésen belülről a baromfi udvarból,3 gyöngyöst tüntetett el csak azt nem tudom nem e kirepültek és ott kapta el őket.A többi amit lefejezett azt szerintem azért nem tudta elvinni mert nem tudta kivinni az olból,mert raklapból van a kerités és plussz a tetejére magasítonak pontheggesztett vadháló van kifeszítve és direkt úgy van méretve vágva,hogy hegyes a vége és így kb.1,80-2,00méter magas az ólakat kürülvevő kerités.
Először is boldogabb új évet ettől a mai naptól,szerintem nem róka.A róka általában el is viszi az áldozatát.Talán görény vagy nyest,a borzra nem esküszöm mert szerencsére az még elkerült.
És az lenne a kérdésem,hogy reggelre valami megritkitotta az állományom.1pulykának,3japinak,4tyuknak leette a nyakukat fejjel,3 gyöngyös és 4 japi pedig eltünt teljesen csak a szomszédban találtunk gyöngyös tollat.Valaki azt mondta róka.
Most az oke h a pulyka tojik, de honnan tudjam mikor ul el ? Meg mit kell csinalni, kell neki valami kulon sarok lampaval vagy doboz benne szalmaval, melegites ? Ugy tudom h a kispulykak nagyon erzekenyek tan 8 hetes korukig es vigyazni kell nehogy megfazzanak...
Én nem kapcsolok a pulykáknak külön lámpát, meg szerintem nem is kell.. még sosem panaszkodtak miatta :))) A tyúkoknál szokták a tojástermelés miatt, de 3-4 db-nál nem hinném, hogy behozza a beruházott energiát. Egyébként a baromfiudvarral semmi gond nincsen, az enyém is hasonló felépítésű.
Egy helysegbe vannak a kecskek, pulykak es a tyukok, ja meg a kakas is.
A kecskeknek van mindkettones kis elkeritett olja, a baromfi meg szabadon az egesz helysegbe. Jo -e ez igy ?
A villanyt mindig felkapcsolom h legyen tobb vilagossag es este 9kor otom el. Baj -e ez a pulykaknak, tyukoknak mivel a termeszetbe ok mar 5kor alszanak ?
Most szereztuk a pulykakat meg tyukokat es nem tudunk meg olyan sokat :$
biztosan...., tudod a puding probája az evés, az állat tartásban meg a tapasztalat, nem mintha én olyan kua tapasztalt lennék ám, de amiben tudok segítek.
Boldog karácsonyt fórumozók! :) Éljenek a karácsonyi pulykák! :D (nem volt időm levágni őket, úgyhogy pulkya helyett disznó került az asztalra.... hehehe :D )
szia mindenkinek!!pulyka tyukokat!!keresek!ami még érdekell!austlarolp,itáliai és óriás ezüst wyandotték érdekelnek!!sárospatakon lakom aki tud segiteni kérem jelezze!
Szia ha még érdekelnek a pulykák Borsodban lakom van még vagy kettő eladó. A fórumozó emberkéknek pedig Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Égészséges Pulykákban gazdag Boldog Új Évet kívánok! Köszönve az éveleji jó tanácsokat sikerült egészséges állományt fel nevelni.Sziasztok.
akkor a fehérje adag megvolt, hát így lehetetlen megmondani h mi volt a bajuk, de amint el kezdenek hullani kezeld le oket kokcidiozis ellen, nemtudom nálatok milyen állat gyógyászati szerek vannak kokcira, nálunk sulfadimidin, sulfakox, vagy preventíven alma ecetes vizet itass veluk.
folyton kaptak túrót-hagymáp tápot.Na meg kicsit morbid de amióta a bakot jól fejbe vertem azóta olyan kezes mit egy kutya(akkor a pipék még megvoltak szóval nem verhette agyon őket)
igen az lehet, mivel a parlagi de a bronz pulyka is egy idényben 30 40 et tojik, de kétszerre, 15-20 tavassszal aztán kotlik nevel majd megint tojik nyár végén, kotlik, nevel...