Keresés

Részletes keresés

büfésrác Creative Commons License 2009.05.11 0 0 395
Osztom Recsej bácsi véleményét: én is Youtube-ról tanultam sok ukulele számot (de még gitár számokat is), pl. az említett Somewhere Over The Rainbow-t, vagy ott van Jodi Kamisato videója IZ másik számáról, a White Sandy Beach-ről, kifejezetten kezdőknek (google: "jodi kamisato youtube" és első találat). Persze szerintem olyan számokat (is) érdemes játszani, amiker szeretsz, ismersz és tudsz énekelni az uke mellé, mert úgy máris jobban szól az akkordozgatás. :) Másik jó oldal az ukuleleunderground.com. Sok sikert!
Előzmény: Bala007 (392)
Bala007 Creative Commons License 2009.05.09 0 0 394
Köszi szépen megpróbálkozom vele!
Recsej bácsi Creative Commons License 2009.05.09 0 0 393
Youtube. Ott sok oktató videó van, és talán úgy a legkönnyebb elkezdeni, ha látod, mit csinálnak. Én pl a Somewhere over the rainbow-val kezdtem, nem is nehéz, és azzal mindjárt elég sok akkordot megtanulsz.
Előzmény: Bala007 (392)
Bala007 Creative Commons License 2009.05.09 0 0 392

Sziasztok!

Most csütörtökön vásároltam egy Stagg us40-s  ukulelét.  Nagyon tetszik, de még nemigazán játszottam semmin idáig. Nézegettem egy-két külföldi oldalt de onnan elég nehéz megtanulni játszani. Nincsen esetleg valami magyar oldal ahonnan lehet tanulni. Vagy esetleg lenne e esetleg valami javaslat, hogy hogyan kezdjek hozzá.

Köszi.

Recsej bácsi Creative Commons License 2009.05.08 0 0 391
Nekem most ugye offlány az ukulelém, úgyhogy ezért vagyok csendben. Helyette gitározgatok, de az meg off lenne :-)
Előzmény: büfésrác (390)
büfésrác Creative Commons License 2009.05.08 0 0 390
Nah, ha minden jól megy, akkor lehet, h Pünkösd környékén gyarapodom egy újabb ukulelével. írtam egy levelet a Fotogen-eseknek, amire kb. 2 hét után kaptam is választ (már anno is kb. ilyen sebességgel válaszoltak, mikor gitárokról érdeklődtem :)), hogy Pünkösd felé tudnák küldeni az ukulelét, cserébe úgy néz ki, h valaki jön Magyira és el tudja hozni ingyé', így csak 5800 HUF körül lesz a Hora tenor ukulele.

Mi a helyzet a többi fórumtárssal, mert nagy a hallgatás? :)
büfésrác Creative Commons License 2009.05.06 0 0 389
Jobbulást Recsej bácsi, hallgassál sok ukulele zenét, biztos használ! :)
Előzmény: Recsej bácsi (386)
htibi22 Creative Commons License 2009.05.06 0 0 388
Grat !
Előzmény: Davenef (377)
[Feco] Creative Commons License 2009.05.05 0 0 387
Ó hát akkor jobbulást kívánok Recsej bá!
Recsej bácsi Creative Commons License 2009.05.04 0 0 386
Éppen pont nagyon rövid. Ráadásul mostanában kínlódok az egészségemmel, úgyhogy nem igazán van kapacitásom ezzel szórakozni ... :(
Előzmény: [Feco] (385)
[Feco] Creative Commons License 2009.05.04 0 0 385
Amikor én ráraktam az aquilát a samickemre és behangoltam, azt hittem ennyi, beállt, de kábé azóta mégegyszer annyit feltekertem a kulcsokra a sok utánhúzás miatt.
Úgyhogy ha épp elér a kulcsig, mindenképp érdemes megpróbálni feltekerni.
Ha annyira rövid, hogy nagyon, akkor nagyon sajnálom.
Nekem nagyon bevált az új húr.
büfésrác Creative Commons License 2009.04.30 0 0 384
Akkor asszem úgyanúgy jártál, mint a srác Eldoradoban a Samickemmel, miközben hangolta be: kipattogtak neki a húrok a húrlábból. Végül kötött rá vagy 3-4 csomót egymásra, és úgy már nem jött ki a vájatból. :)
Előzmény: Recsej bácsi (382)
Recsej bácsi Creative Commons License 2009.04.29 0 0 383
Aaaaasszem bukta van :(

Nem kellő körültekintéssel álltam neki a húrcserének, és túl sok felesleget vágtam le a húrokból ->rövidek lettek :( Úgyhogy egyelőre bukta van :(
Előzmény: Recsej bácsi (382)
Recsej bácsi Creative Commons License 2009.04.29 0 0 382
Lehet, mégiscsak egy oktávval feljebb hangolom GCEA-ra
Csak ki kell találnom valami új rögzítési módszert az aljára, mert a csomók elengednek, ahogy tekerem -> az ilyenkor bekövetkező "simogatás" az arcomon pedig nem kellemes. Főleg nem három 5 perc alatt :D
Előzmény: Recsej bácsi (381)
Recsej bácsi Creative Commons License 2009.04.29 0 0 381
Az a baj, hogy ADF#G húrok. Először megpróbáltam GCEA-ra húzni, de nem ment, mert a második húr (legmélyebb) nagyon laza volt, aztán D-ben is laza volt. Viszont egy oktávval feljebb meg a többieket nem merem igazán húzni ...
büfésrác Creative Commons License 2009.04.29 0 0 380
Kösz a linket, de láttam már ezt a hangszerboltot is és ugyan Hora hangszereik vannak, ukulelét nem látok náluk. Persze gondolom, hogy tudnának szerezni, de akkor már postaköltséggel, stb. sztem ugyanott vagyok, mintha magától a gyártótól rendelném meg. :)
Előzmény: Mopeda (375)
büfésrác Creative Commons License 2009.04.29 0 0 379
Haha, ez a szám olyan, mintha Galla írta volna. :D Fülbemászós a dallama is, szóval grat! :)
büfésrác Creative Commons License 2009.04.29 0 0 378
Sztem nincs, de nem is ott van a baj, hanem a fogaskerekektől kicsit távolabb a hangolókulcs nyaka körül, mivel sztem az két darabból van összetoldva és ott lötyög. Lehet, h valamikor visszaviszem és megkérdem, h ilyenkor mi van, mert pl. egy erősebb C-nél nagyon zavaróan bezörög.
Előzmény: PETYUS (376)
Davenef Creative Commons License 2009.04.29 0 0 377

Ne hagyd, hogy holmi húrozási kellemetlenség elvegye a kedvedet!

Kedvvisszatérítésképpen íme a már ígért hobbizenekari új song, amelyben először lép színre zenekari hangszerként az új ukém :

http://davenef.tar.hu/bitokisband/titokzatos_halal.mp3

Azt nem is mondtam, hogy amikor megkaptam és el kezdtem behangolni, órákon át (nem túlzás) minden percben újra kellett hangolnom. Később már "csak" minden szám után s csak hetek múlva tartunk ma ott, hogy órákig tartja magát nagyjából.

Mindezt csak azért meséltem el, hogy légy türelmes az új húrokkal, lassan érnek.

Előzmény: Recsej bácsi (373)
PETYUS Creative Commons License 2009.04.28 0 0 376
Ezeknél a fogaskerékház nincs telenyomva gépzsírral?
Előzmény: büfésrác (374)
Mopeda Creative Commons License 2009.04.28 0 0 375

Helló!

Mint egy Samick UK 70-es hangszer tulajdonosa szólok a kérdéshez. :)

Próbálj itt utánanézni a Hora hangszereknek. Régebben tutira forgalmazták őket, most nem tudom, és nem volt időm átnézni az oldalt. De szerintem érdemes megpróbálni, hátha tudnak valamit segíteni. Üdv!

Előzmény: büfésrác (359)
büfésrác Creative Commons License 2009.04.28 0 0 374
Tegnap asszem rájöttem, h mitől van a zörgés a Samickemben, ha erősebben megpengetem az E húrt: a hangolókulcsok végei kicsit lötyögnek (mármint tartják a húrokat, csak a tekerő fejek végei mozognak, ahol bemennek a fogaskerékházba) és azok rezegnek be, ugyanis ha lefogom az összes hangolókulcsot, akkor elmúlik a zörgés. Ez másnak is előjött/előjön, vagy csak én kaptam ilyen selejtes darabot?
Előzmény: Recsej bácsi (373)
Recsej bácsi Creative Commons License 2009.04.26 0 0 373
Hááát...

Tény, nem vagyok nagy májer húrcserélés terén, és valószínűleg én baszkuráltam el a dolgokat, de valahogy nem áll össze ... elvileg nem GCEA húrok, hanem egy hanggal feljebb, ADF#G, de valahogy nem oké. A húrok is sokkal" egyformábbak" méretre, mint az előzök voltak ... nem tudom, mikor lesz jó, mert mára elment már tőle a kedvem.
Előzmény: Recsej bácsi (372)
Recsej bácsi Creative Commons License 2009.04.26 0 0 372
No. Megkaptam az új húrokat, gyorsan szerelem is fel. Kíváncsi vagyok ...
Tim Taylor Creative Commons License 2009.04.25 0 0 371

Szevasztok!

Fú de rég jártam itt...látom megy a fórumozás!

Sajna ukulelém már nincs...visszavittem mert hamis volt...2 hónap alatt sem érkezett új, így visszakértem a pénzt. Most egy UK50-est akarok helyette, de az  csak nyár közepén jön...remélem jön.

Ukulelés weblapot van kedve/ideje valakinek csinálni?

A designban nagyon szívesen segítek...

www.centomania.hu

Egy sima html oldal, nincs admin felület vagy ilyesmi. De ezt át lehet designolni ukulelésre. A designt és az alapoldalt megcsinálom, de a tartalom szerkesztést és feltöltést azt már nem nagyon, mert így is sok mindennel foglalkozom. Az is frankó volna, ha összeállnánk és mindenki bedob valamit a közösbe, amihez ért vagy amihez kedve/ideje van.

TT

Borzas Creative Commons License 2009.04.25 0 0 370
"Milyen kicsi a világ!"

Az index fórum meg főleg! :D
Előzmény: [Feco] (369)
[Feco] Creative Commons License 2009.04.24 0 0 369
Sziasztok!

Rég voltam erre!
Úgy nézem, azért megyeget a fórum! :)
Mostanában kicsit sűrű lett a program, új munkahely, stb, úgyhogy nem nagyon ukuleléztem már egy ideje. Bár rendeltem az UK50-esemre Aquila húrokat és ég és föld a különbség. Mindenképpen ajánlom. A dobozból hangszer lett :)

Látom egyre többen vagyunk! :D
Borzas! A Te oldaladat én nézegettem régen és tetszettek a zenék! Milyen kicsi a világ!
Urmilla eltűnt?
Az ukulele hu-val kapcsolatban már inkább nem ígérek semmit, de meghosszabbítottam, úgyhogy még az enyém a domain! :D
Szóval csak így tovább! Majd még jövök! :)
büfésrác Creative Commons License 2009.04.24 0 0 368
Már alapból is szép hangja van, de az új húrokkal, amiket rátett, még jobb lett sztem. :)
Előzmény: Recsej bácsi (367)
Recsej bácsi Creative Commons License 2009.04.24 0 0 367
németül tudók előnyben:

http://www.youtube.com/watch?v=I8hjM5DJll0

Hora Tenor review
Recsej bácsi Creative Commons License 2009.04.24 0 0 366
Engem lehet érdekelne egy. Főleg a mérete miatt, mert az ilyesmit csakis élesben tudom "magamhoz próbálni". Viszont a közelemben egy ukulelést ismerek csak, és neki is szopránja van. Az ára meg nem olyan vészes, hogy olyan hű de nagyot bukjak vele...
Előzmény: büfésrác (365)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!