SZIASZTOK! Típusváltást szeretnék végrehajtani (Olympus-ról), és szeretnék venni egy újszerű állapotú, lehetőleg még garanciális. K10D, vagy K20D.-t kittobival.
Hát én fotós szemmel nézem a gépet, nem érdekel a video, az LV, csak hogy milyen képeket készít. Engem egyedül a 12 megás cmos érzékelő érdekel, mert szeretnék egy kevésbé színzajos és szemcsés képeket készítő gépet magas ison. Azonban egy dolog elgondolkoztatott, hogy rögtön éreztem, a D90 képeket nézegetve, hogy ezeket cmos érzékelőkkel készítették. Nekem a szemcsék ellenére valahogy még mindig a jó öreg ccd jön be. Valahogy a cmos képek élettelenebbek, valaki egyszer jó megfogalmazta, olyan videós a hatásuk. Érdekes módon a K20D kivétel, ott egyedül sikerült jó zajos cmost kreálni:))) de ezért is tetszik.
Letöltöttem azt a vonatos videót, de nekem ugrándozik, akadozik, mint egy régi Chaplin film. Nem az igazi. Részletgazdagnak az, mert látni a kápilepkéket is pattogni :)
Kösz. Hogy én mennyire vagyok látens...:-) 7 db Nikon vázam van (6 filmes, 1 digitális). A 6 filmes a K10D előtt is meg volt már (régi vágyam, a Nikon "F" profi sort begyűjteni, 3-ig eljutottam, a többit majd később, ha lesz rá lé:-))).
Akkor miért vettem K10D-t? S mivel volt egy LX-em pár K-s, M-es obival, így felmerült a Pentax digitális váz is. Mivel a D200-ért sokalltam a 320-at, amit akkor kértek érte, így lett K10D. S, a K10D-t jó váznak tartottam (engem igazolva, be is gyűjtött minden díjat, amit lehet:-))). És tartom is...
Azért, hogy ne legyen teljesen offolós, egy K20D+LTD. 31/1,8-at el tudnék képzelni:-)
Nem is tudom , nekem most kell elkezdeni a két év óta felgyülemlett obik eladását, hogy helye legyen az újaknak, hát nekem ez a küzdés:-)) Amúgy egy röpke pillanatig én is látens Nikonos voltam, a D90 nagyon szimpi, de marad a Pentax.
Igen, neked szántam. Köszi az infót. Gratula a D300-hoz! (elég sokat visszaolvasva olyan érzésem van, hogy egyrészt elég sok pentaxos és 'pentax-fan' küzd a szűk optika választékkal, másrészt hogy a pentaxosok jórésze látens nikonos:)
Én 600db képel megúsztam de ebben benne volt a teríték a gyűrűk a beállított a templom a polgári és a buli éjfélig. szerintem ez normál mennyiség. Bár retusál elég horror :-)
Meh! Akkor megyek esküvőfotózni a pana fz30 al... meg se kottyan neki 1000 kép egy nap és garantálom 100.000 expót rá LOL Aztán nyomok valami kötegelt utómunkát rá, az lefut pár órácska alatt, aztán kinyomom az egészet 5 dvdre, és ajánlok nekik egy helyet ahol majd kinyomják a kiválasztott képeiket... Osz csá!
Igen mert ez az igény, haverom is büszkén mondta, hogy milyen q**va jó esküvői fotósuk volt, több mint ezer képet lőtt. Hogy, milyeneket nem is nagyon érdekelte.-)))
Én ezen se lepődok meg. De a kevesebben se. Ismerek embereket, akik egy esküvőn képesek eljutni ezerig, aztán válogatás nélkül rázúdítani a népre, szóval vannak végletek, de szerintem másfél év alatt 1500 azért nem annyira kevés.