Mennyivel fogyaszt többet egy Minszk? Az mérettől is függ. A 12 éves Whirlpool hűtőnk 1.25 kWh áramot fogyaszt gyári adatlap szerint. Ez felülfagyasztós és nem túl nagy méretű... kb 160cm magas. (literben most nem tudnám meghatározni). A lényeg hogy ez "hivatalosan" 21000 Ft áramot eszik évente. A Minszk esetében ez mondjuk 1.5x ennyi. Az mondjuk 30ezer. Egy méretesebb A+ vagy A++ besorolású hűtő elvben mondjuk 297 kWh árammal éri be. Ez 13000 Ft. Évi 17000 spórolás. 8 év alatt megvan az új hűtő a különbözetből. És persze nem számoltam azt, hogy a régiben milyen gyakran romlik meg a hús, a zöldség amit ki kell dobni. Az is hozhat évi 3-4ezret simán. Szóval akár 5 év alatt is megtérülhet.
Sima hűtő felejtős. Használt hűtő szintén. No frost-osban is van több féle. De ha olyat akarsz ami kellően nagy (pl. 270+115 literes) gyorsan hűt (pl. hazaviszed bekapcsolod és 1 órán belül le is kapcsol mert elérte a beállított hőmérsékletet) és energiatakarékosan (180 kw/év) teszi a dolgát, szörcsögés, cucorgás, valamint erősebb kompresszorzajok nélkül, akkor olvasd el a 1295 hzsz-t! (Zanussi, Eletrolux-Aeg, Samsung, Indesit, Ariston, Whirlpool a fasorban sincsenek.)
Sziasztok, tanácsot szeretnék kapni, mert hütöben teljesen járatlan vagyok; özönvíz elötti 30 éves hütöt és orosz fagyasztót használunk, elképzelni is rossz, hogy ezek mennyit fogyaszthatnak.
nem márkára, hanem paraméterekre kérném hozzáértö tanácsotokat; jó minöségü, jó nagy használt kombi gépet keresnék.
Elöször is abban van telejes homály a fejemben, mi a különbség az önleolvasztó és a "No frost" között. utóbbit valami vadonatúj technológiának tüntetik föl. Ehhez képest ismerek egy hütöszekrényt, amit a tulajdonosa a lakással együtt húsz évvel ezelött használtan vett át; azt sose kell leolvasztani, csak néha kimosni. (Na jó; a fagyasztó részt néha...).
A mi hütönkön viszont már hetek alatt vastag jég képzödik; néhány hetente le kell olvasztani. Na, ezt jó lenne elkerülni.
A másik a méret. Sajnos így literre nehéz meghatározni, mire van szükség. De azt hiszem jó nagy kell: 4 tagú család, kerttel, ahol ebböl-abból néha több terem, mint épp kell, és ahol a nagyi kb. naponta meleg ételt föz, tehát gyakran van maradék. A fagyasztónak legalább három polca legyen. Hány literes gépet keresek tehát?
Aztán itt vannak az egyéb paraméterek; ez az energiahatékonyság az A+++-kal; ebböl min. milyet érdemes?
Aztán még vannak ezek a betük a-tól F-ig, ezek mire valók és mire figyeljek?
Mit érdemes még figyelembe venni?
Végül; max hány éves gépet szabad megvenni szerintetek?
Fagyasztószekrényt szeretnék vásárolni, tulajdonságok: nagy legyen 250L felelt, energiatakarékos (A,A+...) megbízható, árban is elfogadható, stb. tudnátok erre valami tippet adni melyiket érdemes megvenni?
Aki hűtővásárlás előtt áll megmondom a tutit: LG Total No Frost Linear Compressor-os A +++ vagy max A++-ost vegyen! A kétajtós amerikai bohóckodásokkal nem érdemes foglalkozni.
Sziasztok. Van egy Whirlpool ARZ 5200/H/AL 2 kompresszoros kombi hűtőm. A fagyasztó része a masinának feladta. Szerelő mondá: panelcsere. Kőműves ismerősöm mondá: ácsi! Egy kisebb űtés a panelra és beindul a kompresszor. kikapja a panelt és megbirizgálja az indítórelét, vissza és a masina szuperál. 6 hónap telt el problémamentesen, ekkor újra jelezte a piroslámpa hogy a fagyasztó nem megy. Azóta ütögetni kell és megy, naponta többször is de van úgy hogy csak egyszer kell neki a nyakleves. Ami új jelenség hogy az ütés után kattan, kattog a hűtő egyet-kettőt. Van valakinek tapasztalata ilyen hűtővel, tudnátok valamit tanácsolni? Indítórelé csere? Esetleg a relé tápja nem ad le elég feszültséget? Megéri-e a panel javíttatása, mert a teljes csere elég drága, asszem 20 vagy inkább 30ezret mondtak rá a hűtőgépszerelők.
Az enyém még csak pár hetes. Mi volt a baja? Így, hogy minimumra állítottam, már csak kicsit jegesedik.....Akkor nekem is érdemes kihívni a szerelőt? Most jó lett a Tietek?
Azt mondják az Elektroluxnak meg típus hibája, hogy egy hónap múlva a motorral történik valami, azért kell hívni a szerelőt.
Sajnos ezek az új műszaki cikkek nem túl tartósak. Az új Whirlpool fagyasztó szekrényem hangosabb és többször bekapcsol, mint a régi Lehel. Nekem is azt javasolták az üzletben, hogy nézessem meg szerelővel. A másik javaslatuk az volt, hogy állítsam minimumra, és az évek múlásával egyre feljebb. A felső fióknál már tiszta jég volt. Így, hogy lejjebb vettem, a jegesedés megszűnt, de az élelmiszerek fagyosak még. Arra gondoltam, kéne vennem egy hőmérőt és bekalibrálni a mélyhűtőt. Csak mostanában nagy hajtásban voltam, így erre nem értem rá. Bár én úgy gondolom, elvárás lehetne, hogy rendesen működjön, ne nekem kelljen kitalálni, hogy jobb. A használati leírások sem túl jók
8 hónapja vettünk egy Samsung RL34HGPS1/Xeo hűtőt.Nagyon szép,esztétikus.Azt hittem,bízni is lehet a márkában.Sajnos nagyot tévedtem.Tegnap megadta magát a hűtő része.Nem hűt.A fagyó meg meg sem áll,már tiszta jég minden,pedig no frostos.Ma kihúztam pár órára,mert már félek,hogy a motor is tropára megy benne.Várjuk a szerelőt..........
Tavaly Samsung plazma Tv-t vettünk,első héten szerlőt kellett hívni,panelt cseréltek benne...Kezdem azt hinni,hogy nincs megbízható márka a piacon.
Ja,a Bosch mosogatógépem 3 év után,épp a gari lejárta után adta be az unalmast.Lehet jobban járnék a Candy -vel,mert nem fájna a szívem ha ki kell dobni bármit.:)
Stop Frost, NoFrost, Frost free és társai: a készülék önleolvasztós, tehát időnként bekapcsol egy fűtőszál és leolvasztja az elpárt a mélytérben. A kifolyó vizet felfogják és hátul kivezetik a kompresszorra, amit a működési hő elpárologtat a kompresszortálcából. Azért, hogy ez a víz ne kavarjon be, az elpárt berakják egy műanyag lap alá...ezért nem látod és emiatt kell venti, hogy fújja.
Szia! A mélyhűtődben lenni kellene egy kapcsolónak, ha a mélyhűtő nyitása a bajos, nah, valszeg ez nem érzékel (egyszerű esetben).
Node a legnagyobb probléma, hog az ELECTROLUX és a WHIRLPOOL sosem készített közös terméket... :) Szóval ha ilyened van, akkor ott van valami problem. :D
Sztem egyértelműen whirlpool . Ahogy láttam 4 év teljeskörű gari van hozzá és valami nyereményjáték 1MFt fődíjjal! http://www.whplaza.hu/show.php?id=590 (: Csak fontos, hogy megbízható helyen vedd mert sok az áfa csaló behozatalból származó, azokra gari zéró... Innen vettem anno a konyhagépeket, korrektek és jó áron dolgoznak.
Bár egy másik topicban már feltettem a kérdésemet, de úgy láttam ez pörgősebb, így megismételném:
"Vettem egy Whirlpool fagyasztó szekrényt. Előtte is volt már egy Lehel, de sohasem figyeltem, milyen gyakran kapcsol be.
Most a mélyhűtő szekrény negyed óránként, tíz percenként bekapcsol és kb hét-tíz percig megy. (Elvileg 39 decibel, de nagyot kattan induláskor) A hűtőszekrényem is Whirlpool, de az ritkábban, és halkabban is megy.
Energia takarékos A+ minősítésű.
Az lenne a kérdésem kinek milyen sűrűn kapcsol be a mélyhűtője? Nem szeretnék túl sok villanyszámlát fizetni."