Keresés

Részletes keresés

Isegrim Creative Commons License 2001.04.08 0 0 66
még szép, nem annyira a puskától, hanem a lőszertől függ.
Előzmény: Magnat (65)
Magnat Creative Commons License 2001.04.08 0 0 65
Szia Csiga!

Valszeg elkerülte a figyelmedet, hogy már más is szólt, hogy a DE nem revolver és én válaszoltam is, hogy természetesen igaza van, elírás volt a revolver szó! De ha akarod, megint ideírom! :-)

Valaki itt írta, hogy a Dragunov állítólag átviszi a vasúti sint! Annyi adalékkal tudok szolgálni, hogy egy ismerősömnek van két nagygolyósa, egy 270-es és egy 300-as. Sajna már nem emléxem melyikkel, de saját bevallása szerint ő is átlőtte már a sint, igaz, nem tudom, milyen messziről! Természetesen zártköpenyessel!

Előzmény: dEvil Snail (60)
SB a.k.a. StormBird Creative Commons License 2001.04.06 0 0 64
nem, miért ?
Előzmény: Isegrim (58)
Isegrim Creative Commons License 2001.04.06 0 0 63
Nincs különbség, ua. jelenti.

Előzmény: Sgt. Elias (62)
Sgt. Elias Creative Commons License 2001.04.06 0 0 62
Van különbség a félautomata és az öntöltő között? Én szinonimaként használom őket, bár az öntöltő szakszerűbbnek hangzik. Meg az magyarul van, nem csak FÉLig.
Előzmény: Isegrim (61)
Isegrim Creative Commons License 2001.04.05 0 0 61
Félautomata.
Előzmény: raepa (59)
dEvil Snail Creative Commons License 2001.04.05 0 0 60
Magnat

"mivel az Eagle az az egyetlen (?) olyan revolver, ami peremes Magnum lőszereket használ"

Csak amatör szinten müvelem a témát, de egyrészt nem revolver, másrészt nem az egyetlen, ami peremes löszert használ (ok, ott a kérdöjel).
Pl. Coonan (.357 Magnum) és a L.A.R. Grizzly Mark II. (szintén .357 Magnum).

Uncsi a Gepard? Akkor valami infót az Accuracy fegyverekröl (ha lehet magyarul). A kaliberválasztékon és a csöhosszon kívül.

Gonosz Csiga

Előzmény: Magnat (27)
raepa Creative Commons License 2001.04.04 0 0 59
Nem 45-os, hanem .45-os, es nem felautomata, hanem ontolto.
Kotekedni jo! :)
Előzmény: SB a.k.a. StormBird (57)
Isegrim Creative Commons License 2001.04.04 0 0 58
Te most hülyéskedsz?
Előzmény: SB a.k.a. StormBird (57)
SB a.k.a. StormBird Creative Commons License 2001.04.04 0 0 57
Ha az a Colt egy 45-ös US Army által rendszeresített félautomata pisztoly akkor igen :)
Előzmény: Isegrim (56)
Isegrim Creative Commons License 2001.04.03 0 0 56
Szerintem a gyártó neve.

Ha Colt 1911A1-ből lőtted ki, akkor biztos.

Előzmény: SB a.k.a. StormBird (55)
SB a.k.a. StormBird Creative Commons License 2001.04.03 0 0 55
:) pontosabban az, hogy mi az a FEDERAL
Előzmény: SB a.k.a. StormBird (54)
SB a.k.a. StormBird Creative Commons License 2001.04.03 0 0 54
hali...
az mit jelent, hogy:
.45 AUTO FEDERAL (ezt egy hüvelyen olvastam ....)
^^^^^^^ <-- főleg ez érdekel :)
SB
Isegrim Creative Commons License 2001.04.02 0 0 53
Aztat áruld már el, hogy mi a túrót nevezel te 1942-es mauzernek? pisztoly, puska, kard :) ?

Mi az?

Nem a Kar98-ra gondolsz?

Előzmény: Kiraly (52)
Kiraly Creative Commons License 2001.04.02 0 0 52
Sziasztok!

Nos, az 1942-es Mauserrel ugyan nem sikerult loni most (Wermachtban volt rendszeresitve), de ma lottem megint 9mm-es SW-al kb. 8 tarnyit. Elegge jo stukker asszem. Igazan jo tapasztalatom ma is a 9mm-es Rugerrel volt. Elvezet vele loni. 22-es jateknak tunik utana. Persze 22-essel sokkal konnyebb celba talalni.-)))))))0

pupia Creative Commons License 2001.03.30 0 0 51
REX22 lőszerrel sokat lőttem és egyszer sem akadt el az orosz Sampion pisztoly.

(GYK: az bizony egylövetű, 50m-es sportpisztoly)

Előzmény: Isegrim (15)
Isegrim Creative Commons License 2001.03.29 0 0 50
Valószínüleg kurva jó, és biztos, hogy kurva drága.

Ha viszonylag olcsót de abszolut korrektet akarsz, ajánlom a CZ75-öt, vannak nagyon csicsás kivitelek is, ha nem zavar a hagyományos megjelenése (ez nem azt jelenti, hogy ronda, csak nem olyan hipermodern a designja, mint a Walthernek).

SB a.k.a. StormBird Creative Commons License 2001.03.29 0 0 49
Hi mindenki régen jártam már errefelé :)
A fegyver.org-on egész jó leírások vannak.......
Hol találok még ezen kívül részletes leírást (minél részletesebb annál jobb :)
A W P99-ről mi a véleményetek ????

SB

Isegrim Creative Commons License 2001.03.27 0 0 48
Alapvetően a lőszertől függ.
Építhetsz akármilyen medveölőt magadnak, ha gyenge a lőszer.
Egyébiránt igaz amit írsz.
Csak arra kívántam rávilágítani, hogy nem a Dragunov kiváltsága, ha igaz egyátalán.
Előzmény: Cifu (47)
Cifu Creative Commons License 2001.03.27 0 0 47
Ehem... Egyezünk meg abban, hogy a lőszertől IS függ, de nemcsak attól. Függ a csőhossztól, sőt a csőszájtól is [nem megfelelően kiképzett csőszájnál a kiáramló gázok "visszaszivhajták" a lövedéket]. Sza'l ez azért elég erős volt :)
A magyqar szabvány vasuti sín-t átlőni szép teljesitmény, de én túlzásnak tartanám... Egy .50 cal. mesterlövészpuskáról még el tudnám hinni...
Előzmény: Isegrim (46)
Isegrim Creative Commons License 2001.03.26 0 0 46
Én nem lőttem vele, de az hogy, átviszi-e a vasúti sínt, nem a fegyvertől, hanem a lőszertől függ. Ha Moszin-Naganttal lősz, ugyanúgy átviszi (ugyanazt a lőszert lövi).
Előzmény: Kiraly (45)
Kiraly Creative Commons License 2001.03.26 0 0 45
Engem az erdekelne hogy lott-e mar valaki Dragunov rendszeru mesterloveszfegyverrel s milyen volt? legendak keringenek rola hogy milyen hatasos. Allitolag atviszi a vasuti sint is 100 meterrol keresztbe.
Előzmény: Isegrim (42)
Cifu Creative Commons License 2001.03.23 0 0 44
Én is majd lefordultam a székről a röhögéstől...
A vicc az, hogy a kaliber-ben, vagy hol, úgy 3 hónapja volt ez hír...
Anno a szerbia válság idején elkeztem felirogatni, mily csodás kommentátokat fűztek kis hazánk hirkreálói a különféle hirszolgálatok képeihez, két példa:
MTV1: "...az Éjjeli Bagoly..." a képem meg ott figyelt az F-117 Night Hawk...
Metro újság: "...az amerikai replőgép anyahajókról felszáló B-52-es bombázók..."
Ennyire értenek hozzá.......
Előzmény: MC Donald (43)
MC Donald Creative Commons License 2001.03.23 0 0 43
Kicsit OFF

Elképesztő, itt már mindent lehet? Úgy értem, én is mondtam/írtam már hülyeségeket, de ez... Nézem a RTLklub hiradót, a hír: a világ első lézerpisztolyát Magyaraországon is bemutatták. Jön a kép, mit látok? Taser. Ez egy elektródákat kilövő sokkoló fegyver, aminek egyetlen "újítása", hogy markolatot tettek rá a könnyebb kezelhetőség miatt. Ez azért durva...

Isegrim Creative Commons License 2001.03.23 0 0 42
Az meg mi? Puska? Pisztoly?

Életemben nem hallottam 42 M Mauserről.

Előzmény: Kiraly (41)
Kiraly Creative Commons License 2001.03.23 0 0 41
Valamelyik hetvegen 1942-es(?) rendszeru Mauserrel fogok loni (haver infoja). Alig varom mar...
shimrod Creative Commons License 2001.03.22 0 0 40
Figyelj csak!
Ha valaki a gepárdról akar beszélni, akkor tegye. Ha valaki a keserű féle akármikről, tegye.
Ugyanúgy joga van hozzá, mint bárkinek, bármilyen fegyverrel kapcsolatos témában véleményt nyilvánítani.
Ha úgy érzed, neked unalmas, page down, és el van intézve.
Nem gondolod?
Előzmény: Isegrim (39)
Isegrim Creative Commons License 2001.03.21 0 0 39
OFF

Gepárdot előszőr az egyik Venatudban láttam, kár hogy megszűnt az az újság, igencsak színvonalas lap volt!

Mégegyszer: Nem akarom bántani a Gepárdot, csak unom már hogy minden fegyvertopicban elkezdenek lihegni, hogy húagepárdbazmeazazisten. Uncsi már, haggyjuck abba, jó?

Steyr AUG-ról tud valaki site-ot?

Isegrim Creative Commons License 2001.03.21 0 0 38
14,5mm gepárd.

Tudtommal már a 2 vh. orosz pct. puskák is ebben az űrméretben készültek, úgyhogy ez sem újdonság. Gyakorlatilag semmi különbség nincs köztük.
Volt valami orosz snájper, aki ilyennel vadászott a német kiskatonákra.

Az első ilyen elbaszott űrméretű puska az I vh-s, egy megnagyobbított Gewehr 98, 13mm űrméretű ném. pct. puska volt. Azt őszintén nem tudom, hogy a ruszki 12,7-es azonos e az amerikai .50 (12,7mm)-es tölténnyel, de az amcsi lőszert a ném. 13mm-es pct.-ről koppintották.

A Gepárdban tényleg az a jó, hogy magyar, semmi több. Nem akarom én lehúzni SZVSZ nncs lényeges különbség közte és bármelyik hasonló űrméretű külföldi példány között.

A .22-est azóta nem nézem le, amióta a lőtéren ,,véletlenül" eltaláltunk vele egy 30x30as betondarabot, ami háromfelé repült.

Ha meg ki akarnak nyírni, úgyis sikerül nekik. Nem kell maffiózokkal haverkodni, sarki roma pedig nem szaladgál kerámiabetétes FlaK dzsekiben.

Önvédelemre annál a kis revolvernél tényleg nincs jobb.

Az az 50/44-es DE töltény milyen? Palack vagy hengeres?

Cifu Creative Commons License 2001.03.20 0 0 37
Magnat:

Épp erről beszéltem. Ha az utcán lövöldöznél acémagvas, vagy más páncél elleni lőszerrel, akkor ott komoly [najó, itt ugy az 1% is komoly] esély van arra, hogy az átütés után kivülállót is eltalál a lövedék. Viszont a beöltözött rosszfiúknál az expanzív csak akkor ér valamit, ha kezet-lábat vagy fejet lősz. Ez viszont éles helyzetben kevés [szerintem]...
Én a .40 S&W tartom jónak, bár ilyennel még nem lőttem, a 9mm-es para mellet viszont még szóba jöhet a SIG palacknyakú lövedéke [fejből nem tudom biztosan, talán .375-ös?] - vagy mellény ellen a Tokarev :)

Trebitsch:

Tény-tény. 400 gramm bizony tényleg nem vészes, és 4 lövedék [1 gáz mellet - najó meg másik 5 a gyorstöltöben :)] elég önvédelemre. A gyakorlás meg tényleg a legfontosabb - kár hogy épp azok gyakorolnak rendszeresen, akik vészhelyzetben nem tarthatnak fegyvert, mig akik igen, azok rendszerint igen lazán veszik az ilyesmit... :(

SB:

A topic nyitó szöveged alapján más várt[unk] :)
Semmi flame, csak akkor vegyük kicsit könnyebben a témát :)
Én is szeretem a fegyvereket, de alig van alkalmam lőtérre járni, fegyverem meg talán sose lesz [najó, ezen lehetne vitázni, mert éppenséggel biztonságban sem érzem magam, de ez nem ide tartozik], ez van :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!