Most olvastam, hogy Vörös István elveszatette a sajtópert, amit a szolgálat ellen indított. Szeretném megkérdezni, hogy ugye ezt is kiteszi majd a honlapra?
Belegondolva, takacsi valóban azt gondolhatta egy ismeretlen nick - elismerem, némileg provokatív - hozzászólásából, hogy trollal van dolga. Na és mivel az a hsz-em. valóban sérthette jobbikos(Magyar Igazság és Élet pártos) énjét, trollban fakadt ki. :))
Fogadjunk, ha bejelented az inkriminált hozzászólást, Fenyvesi olvtársunk hozzászólását törlik, és felteszem nick-jét is felfüggesztik.
Azaz nem sértő, hanem jogos volt a hosszabb idő után ide beírt egyetlen szavas megszólalásom: troll. Egyébként meg vélemény.
A posztok száma nem a "minőséget" jelöli, ebben egyetértünk. De a te kurta itteni múltad (huszad annyi gödöllői posztod) bizonyára megalapozta ezt a szövegedet:
"Látom hozod a formádat Takacsi.
Belépsz ide és egyből egyből gyűlölködsz, uszítasz.
1. A válaszodban igenis sértő volt a troll használata.
2. Említettem volt, nem vagyok a moderátorok kedvence. A mostani az n-edik nickem. A hozzászólók "minőségét" meg éppen nem a hozzászólások száma adja meg. Ez épp olyan badarság, mint azt állítani, hogy a kölni dóm értékesebb a Reimsi katedrálisnál, mert másfélszer annyi tégla van benne.
3. Maradni maradhatsz, szíved joga. Csak a fórumon lesz megint alaphangulat a gyűlölködés és épp miattad, te generálod.
+1. A szótárból idemásolt troll magyarázat igen hónalj szagúra sikeredett, nem gondolod?
Érdekes megközelítések jelentek itt meg, miután egy szót leírtam itt: troll. Arra a szóra, amit láthatóan Bumbi kivételével senki nem ismert. "Hu manus" például gyűlölködésnek, uszításnak találta, na nem a jelzett szöveget, hanem a "troll" szó használatát. Amit egyébként ajánl a fórum moderaturája, azaz nemcsak használja, hanem jelentésre is ajánlja. Mivel az utóbbi nem sajátom, de trollok miatt nem egyszer kaptam már feddést, önvédelemből használtam a szót. Minthogy nemcsak más területeken képeztem ki magamat, de az Index fórum mindenféle szabályzatából és ajánlásaiból is.
Persze, ha tudom, hogy régi harcostársam van a nick mögött, akkor nem írom le troll szót, mert ha a szövegre illett is, a személyre nem. És így cáfolom is Fenyvesi olvtársunk feltételezését: kizárólag a hangnem miatt reagáltam.
Mások izgatott kirekesztő reakciói miatt most döntöttem el, hogy ha nem is a régi gyakori, de vendég leszek itt ezután is. Egyszerűen a gödöllőieknek szüksége van rám, az ismeretekre és az igazságra...:-).
Hu manus: "
"Látom hozod a formádat Takacsi.
Belépsz ide és egyből egyből gyűlölködsz, uszítasz."
Tudod, hogy neked van itt Gödöllőn 239 posztod?
Nekem meg 4485. Képes voltál kezdő belépőnek tekinteni. Tán tősgyökeres topiclakóként?
És akkor a troll jelentése (internetes vonatkozásban):
In Internet slang, a troll (/ˈtroʊl/, /ˈtrɒl/) is someone who posts inflammatory,[1]extraneous, or off-topic messages in an online community, such as a forum, chat room, or blog, with the primary intent of provoking readers into an emotional response[2] or of otherwise disrupting normal on-topic discussion.[3] The noun troll may refer to the provocative message itself, as in: "That was an excellent troll you posted."
A javaslatod számomra könnyen teljesíthető, ugyanis csak magyar szavakat használok. A LOL egy kivételes alkalom volt, (a troll miatt, amit szintén nem használok) …nekem is túl idegen. Úgyhogy támogatom… :-)
A LOL az internetes szlengben használt kifejezés, az angol laughing out loud (magyarul hangosan felnevetni) rövidítése (egy másik értelmezésben: lot of laugh, vagyis ~ hosszas röhögés).
Csakhogy takacsi nem azért nevezett trollnak, mert kevés számú a hozzászólásom, hanem azért, mert az imádott Jobbikjára tettem megjegyzést!
Megjegyzem, hogy a kevés számú hozzászólás nem elég ahhoz, hogy valaki trollnak minősüljön, hiszen a felhasználó számtalan okból dönthet úgy, hogy másik nicknevet használ, vagy - mint az én esetemben, rajtam kívülálló okok miatt kényszerültem a névváltásra...
Takacsi topictárs hozzászólásában a troll szó sértő, pejoratív értelemben szerepelt. Nekem ezzel van bajom, nem a troll szóval önmagában. Egy fantasy regényben bírhat más jelentés tartalommal is.
..nem is értem a jelzők közül hogyan maradhatott ki a "fasiszta", "rasszista", "náci", "antiszemita", "magyarkodó"..sőt a "magyar" szitokszó..bizonyára csak figyelmetlenségből..ugye..?
..gondolom, a "troll" mindezekkel is egyenértékű..
..akkor ezzel úgy vagy mint én..de az tuti..hogy valami rossz lehet.. :-)))
..az illetékesek azt szokták ilyen esetekben tanácsolni..a fórumozási szabályzatokat, állásfoglalásokat, MM-et kell böngészni..abban minden fellelhető..mondják..
..takacsi üdvözlésében benne volt a többéves, egy topikba járás okozta öröm, hogy viszontlátom, mint régi motorost..és itt való köszöntésében nem játszott szerepet semmiféle ideológia..mást is ugyailyen örömmel üdvözölnék újra itt (igen régen láttam holló kollégát), és ha hiszed, ha nem, neked is ugyanígy, ilyen formában örültem volna, ha eltiltásból, vagy önkéntes számüzetésből térsz vissza..ha nem hiszed mindezeket, olvasgass Bumburnyák összest.. :-)
..hol tetszett szavaimból a moderátorral való fenyegtést kiolvasni..? ..magam mindig annak a híve voltam, hogy moderátor ne szóljon bele a topikba, majd elrendezzük bajainkat magunk..(ismételt jótanács: Bumburnyák összes), szavaim, melyek a troll kifejezésre utaltak..pusztán olyen jellegű figyelmeztetés volt, hogy a helyi (index fórum) szabályzatok halmozottan szankcionálják a trollokkal való diskurzust, illetve a trollkodást (melyekről fogalmam sincsen valójában mit is jelentenek)..
..tehát, kedves kolléga..ha a szemedet csípi valami..a hiba nem az én készülékemben van..
..utolsó megjegyzések:..takacsit semmiképpen nem tartom uszító szélsőségnek..ahogy téged sem ballibant provokátornak..szerintem minden vélemény szabad..aztán, régen kiőttem abból a korból, hogy tapsikoljak..mely természetesen nem jeleti azt, nem jöhet el ez az (túlérett) kor ismét.. :-)
Igen, nagyon közel voltunk, hogy "a jó, hogy nem" bekövetkezik. Még jó, hogy az összefogás megtörtént, így valóban nem kell arról beszélnünk, hogy valaki inkább lejáratta magát, önmagát csinálta ki.