Keresés

Részletes keresés

ditvirág Creative Commons License 2007.01.08 0 0 413

Lehetett volna de sajna csütörtökön voltam utoljára netközelben,hosszúhétvégéztem egyet :)

Majd küldöm a telefonszámom és akkor talán egyszerűbb lesz a kapcsolatfelvétel :)

Egyébként most szombaton is megyünk,most a Pilist céloznám be!!!

Előzmény: Szasatrois (412)
Szasatrois Creative Commons License 2007.01.06 0 0 412

Szió!
Lehet csatlakozni?

Én is benne lennék egy jó kis túrában! :-)

Hány km-t terveztetek?

Üdv,

Szabi

Előzmény: ditvirág (408)
KissCADMan Creative Commons License 2007.01.06 0 0 411
Velkám itthon. Jó kis beszámoló. köszi.

Azért a fotókat még szívesebben megnézném.
Előzmény: Trailrider (409)
Eravirág Creative Commons License 2007.01.05 0 0 410

Köszi a beszámolót, most már van képem az országról. Kíváncsi vagyok a fotókra.

Akkor tali a jövő héten. Jó lesz már.

Edit, ha nem esik, nagy valószínűséggel megyünk mi is. :)

Trailrider Creative Commons License 2007.01.04 0 0 409
Na akkor egy kicsit hosszabb lélegzetű CR beszámoló hazatértem alkalmából:
Costa Rica Közép- és Dél-Amerika egyik leggazdagabb országa, a GDP-t tekintve Panama és Guanacaste előzi meg. Persze az életszínvonal még így is sokkal alacsonyabb a magyarénál. Szegénység van, de nyomor, éhezés nincs, sokkal kevesebb csövest látni, mint itthon, vagy akár az amerikai nagyvárosokban. Reggel, mint minden rendes helyen az emberek dolgozni, tanulni indulnak, nem a házuk előtt bandáznak, mint a harlemiek és a szicíliaiak :) Csak úgy példaként: a sofőr srác, aki két napon át kísérte bringás portyázásainkat, a két napra összesen kb 5000 Ft-ot kapott, és ő a jobban fizetettek közé tartozik. Igaz, kb mindent fél-, vagy harmadáron vehetsz az itthon megszokotthoz képest. Az emberek többsége iskolázott, rengeteg a diplomás, és a legalább középfokú végzettségű. Ennek ellenére nem sokan beszélnek jól külföldiül.
Nem, indiánt alig látni, Costa Rica latin ország, a lakosság nagyrészre spanyol ajkú, gondolom a területet meghódító spanyol népbe beleolvadt az őslakosság. A teljes népesség mintegy 4,3 millió lakos, amiből kb 1 millió !!! a nikaraguai bevándorló. Ez a bevándorlási hullám az utóbbi évtizedben indult, munka és jobb élet reményében költöznek át a szomszédok. Persze nem mindenkinek jöttek be a száőmításai, így az utóbbi pár évben a városokban megsokszorozódott a bűnözés. San Joséban minden ház inkább börtönre, vagy erődre hasonlít, majd ha fent lesz a galéria meglátjátok. Bűnözés alatt a betöréseket, lopást, autófeltörést, zsebtolvajlást értsétek, az erőszakos bűncselekmények, támadások nem jellemzőek.
Az ország természeti értékei lenyűgözőek, az ember által létrehozott Costa Rica viszont borzalmas. A főváros nem más, mint betonból és hullámlemezekből összetákolt házfélék dzsungele, ahol üdítő színfolt egy-egy régebben épített európai stílusú épület. Az utcanévtáblák és iránymutatók szinte teljes hiányában kétlem, hogy bárki, aki még nem töltött el huzamosabb időt San Joséban ne vesztené el a fonalat öt perc autózás után. Országutak vannak, gyakorlatilag minden településre el lehet jutni rossz, vagy rosszabb utakon, de a kivitelezés... Képzeld el, hogy mész egy kétszer három sávos autópályafélén. Beérsz a városba, leszűkül két sávra. Majd egyre. Egy egyirányú egysávos utcában mész, és elvileg az a főút.
A Costa Ricára annyira jellemző lazaság a vezetésben is megnyilvánul. A helyiek szeretnek gyorsan menni, kicsit streetracing fílingje van a városnak, van is elég sok felsufnituningolt verda (25 éves Datsun, rohadó kipufogóval, de neonnal keretezett rendszámtáblával - igaz a komolyabb streetracerek inkább leveszik a rendszámot). Ennek ellenére senki nem akarja letolni a másikat, figyelnek egymásra az emberek (legalábbis a többi autóra). Viszont ez egy hegyvidéki ország, és mindenki ott előz, ahol jól esik. Magyarul bármelyik beláthatatlan kanyarba simán belemennek. Feltehetőleg ennek köszönhető, hogy a legtrendibb halálozási ok a közlekedési baleset. Hullanak, mint a legyek. A Trans-Atlantic Highwayen (mókás név egy két sávos útnak) két alkalommal autóztunk, mindekét alkalommal láttunk balesetet.

Na megyek aludni, mert a hosszú repülőút után nagyon punnyadt vagyok.
Nati hétfőn jön, utánna mehet a tali.
Előzmény: Eravirág (398)
ditvirág Creative Commons License 2007.01.04 0 0 408

Az jó lenne,örülnék neki :)

A 3H és környéke,Solymár,Árpád kilátó stb....

Még nincs fix időpont de úgy 11-körül szoktunk találkozni a Moszkván.

Előzmény: Eravirág (407)
Eravirág Creative Commons License 2007.01.04 0 0 407

Merre?

Talán mennénk mi is. :)

ditvirág Creative Commons License 2007.01.04 0 0 406

Csak vasárnap érnék rá, de már beígértem a csajoknak egy gyalogtúrát.

Előzmény: Eravirág (405)
Eravirág Creative Commons License 2007.01.04 0 0 405

Edit! Tök jó, hogy találtál még ilyen klassz csajokat, mint te!

Mit gondoltok, hétvégén elmehetnénk tekerni egyet?

ditvirág Creative Commons License 2007.01.03 0 0 404

Az jó lenne ám :)

B.U.É.K. Neked is !!!

Előzmény: Szasatrois (403)
Szasatrois Creative Commons License 2007.01.03 0 0 403

Szió!

Sajna csak most keveredtem újra a gép elé, így csak most láttam, hogy írtál. Végül Cserepeskői-barlangban aludtunk első este és Bánkúton a síházban a másodikon, klassz időnk volt, akkor még nem volt hó.

Legközeleb időben szólok, ígérem! :-)

B.U.É.K!!! :-)

Előzmény: ditvirág (390)
ditvirág Creative Commons License 2007.01.03 0 0 402
A Bringavilágba,és 1 órásak az órák.
Előzmény: Chino-San (401)
Chino-San Creative Commons License 2007.01.03 0 0 401
hova jártok spinningre? milyen típusúak az órák? és milyen hosszúak?
Előzmény: ditvirág (400)
ditvirág Creative Commons License 2007.01.03 0 0 400
Era,Manna ma egy spinning,hm?
ditvirág Creative Commons License 2007.01.02 0 0 399

Én is átmulattam az éjszakát és pont a Rekettyésben,ezért nem nagyon éreztem késztetést,hogy felmenjek a másnapi versenyre :)

Jut eszembe,bővült a csapatunk két virággal :)

Kati és Gyöngyi,jófej csajok,majd bemutatásra kerülnek egyszer csak.

Gondolom most már megvárhatnánk a Natit és irány a kedvenc teázónk!!!

Előzmény: Eravirág (398)
Eravirág Creative Commons License 2007.01.02 0 0 398

BUÉK!

Zed: Köszi a beszámolókat, alig várom a fotókat. Arra indián emberek laknak, vagy olyanok mint mi? És az életszinvonal milyen?

Mi az idén is a HHH-en kezdtük az évet, lelkesen szurkoltunk azoknak az elvetemülteknek, akik már nem bírták tovább a szobában tartani a bringákat és elindultak az év első versenyén. Gratulálok is ezért nekik.

Harang persze megint átmulatott éjszaka után egyedül rendezte meg a versenyt. Azt mondja már bevehetnék a verseny naptárba is, mert több mint 100-an indultak el. Szerintem tök jó pálya volt kijelölve, jó nehéz, legalábbis én nem bírtam volna.

Szóval a résztvevőknek minden elismerésem.

Néhány virággal is találkoztam, de ők is csak nézelődtek.

KissCADMan Creative Commons License 2007.01.02 0 0 397

Haragszom rád. Kézipoggyászként igazán elvihettél volna. :)

Úgy sajnállak, hogy egy trutyi bicajjal kell ott a kánikulában megizzadva mindenféle vulkánokra felbicajoznod. :)

Nekünk bezzeg nagyon jó.  A meleg szobában bejglit majszolni, pocakot növeszteni...

Beszámolót akarunk! skandálja a tömeg. + fotókat.

Előzmény: Trailrider (395)
ditvirág Creative Commons License 2007.01.02 0 0 396

BUÉK nektek is !!!!

Élménybeszámoló jöhet még!!!

Előzmény: Trailrider (395)
Trailrider Creative Commons License 2007.01.01 0 0 395
Update: ket napot tekertunk San Jose kornyeken, a La Ruta forendezojevel. A terep nagyon jo, most viszonylag szaraz. Ma majdnem sikerult feltekerni az Irazura, ami a legmagasabb vulkan az orszagban, 3400 m korul van. Mi ugy 3000-ig jutottunk, de ido hianyaban visszafordultunk. Sebaj, 2000 m szint nem rossz decemberben, raadasul azokkal a gepekkel, mit kaptunk: Kona Kula Deluxe vaz, de 7 sebesseges rendszerrel, ahol hatul 26-os a legnagyobb lanckerek, elol meg 24 a legkisebb. Olyan feeling, mintha nem lenne kistanyerom egy olyan orszagban, ami tele van k.. meredek emelkedokkel. A fekbowdenek letapadnak, a gumik total slickre vannak koptatva, egyebkent is valami noname kaka. Raadasul nekem kicsi is volt a gep. Ehhez kepest sajat bajkkal csak ugy repultem volna felfele.
Amugy itt rengeteg bringas van, egy maratonon 2500-3000 ember indul. Az orszaguti elet is eleg szep, pedig az utak nem eppen irigylesre meltoak.
Szoval igy telnek napjaink.
Minden topiclakonak BUEK!!!
Előzmény: Trailrider (394)
Trailrider Creative Commons License 2006.12.30 0 0 394

Helyzetjelentes: visszatertunk Dominicalbol San Joseba. Az ut gyonyoru, magas at kell vagni a hegyeken, az orszagut 3000 m fole megy! Hihetetlen latvany volt ugy autozni a szerpentinen, hogy osszefuggo felhotakaro volt, de nem felettunk, hanem alattunk!!! Felettunk pedig a szikrazoan kek eg. Meg persze a 30 fokos oceanpart utan egy ujjatlan poloban kiszallni az autobol a 16 fokos hegyi levegon is megrazo. Persze meg az is dogmeleg a hazai klimahoz kepest :)

Nem tudom emlekeztek-e Spielberg egyik elso filmjere, a parbajra. Na odafele es most visszafele is volt ilyen elmenyunk, gondoltuk is, leforgathatnank a masodik reszt. Toyota Hiace kontra csoros Mack, vagy Freightliner. Hihetetlen, de ide kerultek az USA-ban a 70-es, 80-as evekben hasznalt csoros oriasok, amiknek olyan a hangja, ha moged kerul, mint egy merges dizelmozdonynak. De amikor harminc centire van a hatso ablaktol es turaztatja a gepet, vagy nyomja a dudat, az legalabb olyan adrenalintermelo, egy meredek singletrack lefele agyagos sarban.

Holnap megyunk bringazni.

No Adios!

Előzmény: ditvirág (393)
ditvirág Creative Commons License 2006.12.28 0 0 393

Nati,Zed,gondolom most letesztelitek Nati új fotómasináját :)

Tök kedves,hogy időnként hírt adtok magatokról a távoli Costa Ricából :)

Érezzétek jól magatokat!

Előzmény: Trailrider (392)
Trailrider Creative Commons License 2006.12.28 0 0 392

A, csak beultunk a palmahazba itt az allatkertben es kozben azt halucinaljuk, hogy koszt arikan vagyunk. Egyebkent a dzsurasszik park is majdnem bejott, innen kb 500 km-re az Isla del Cocon forgattak.

Era, azert nem olyan rossz a helyzet, fotos szemmel pedig a bazi nagy bogarak is erdekesek lehetnek.

Előzmény: KissCADMan (387)
ditvirág Creative Commons License 2006.12.27 0 0 391

Szia Era,

én lehet,hogy elnéznék felétek spinning után pénteken :)

Egyébként a morzsapartis túrám szuper volt,annyira hogy szombatra szerveztem a következőt előszilveszteri túra néven :)

Előzmény: Eravirág (389)
ditvirág Creative Commons License 2006.12.27 0 0 390

Szia,ez a bükki túra érdekelne :)

Várom az infókat,köszi.

Előzmény: Szasatrois (388)
Eravirág Creative Commons License 2006.12.27 0 0 389

Sziasztok, én is itt vagyok már.

Trailriderék valahol a világ másik felén vannak. Amerika alján valamerre.

Zed: Mikor ilyeneket olvasok, hálát adok a sorsnak, hogy ilyen kellemes, biztonságos részére születtem a világnak, mint a Kárpát medence.

Aki nem olvasta a Bikemag Bringás lányok fórumán, ide is beírom, hogy péntekre Paullal tésztapartit szervezünk hozzánk. Beszélgetés, képnézegetés, tészta és teafogyasztás garantálva. Mindenkit szeretettel várunk. Érdeklődni, vagy a létszám miatti tájékoztatásra: 20/533-2481

Szasatrois Creative Commons License 2006.12.24 0 0 388

Boldog Karácsonyt Mindenkinek! :-)

Mi is tervezünk egy Karácsony utáni átmozgató nagyzsákos túrát a Bükkben.

Még nincs pontos cél, de valamelyik barlangszálláson alszunk majd (talán Cserepeskőn) vagy sátrazunk egyet, ahogy esik .. :-)

Szabi

KissCADMan Creative Commons License 2006.12.23 0 0 387
Merre jártok? Milyen ország? milyen földrész? De jó nektek. Irígykedek.
Kizárásos alpon rájöttem nem sielni vagytok.:)
Ja tudom már, a dzsuraszik parkba mentetek. És dinókat láttatok már?:)
Előzmény: Trailrider (386)
Trailrider Creative Commons License 2006.12.23 0 0 386

Hahooo! Natilannyal egyetemben mindenkit udvozlunk a dogmelegbol. Ma volt vagy 35 fok, folyt rolunk a viz, bar a nap nagy reszeben kint voltunk a vizen. Egyebkent a part, ahol vagyunk teljesen kihalt, semmi szallodasor, vagy hasonlo. Kalyibak, nehany kulfoldi tulajdonu appartman, par helyi etterem es ket olyan vegyesbolt, amihez kepest a bivalybasznadi kiskozert egy plaza.

Cserebe van ocean surfparadicsomba illo ket meteres hullamokkal es pelikanokkal, nagy hegyek, esoerdok, jo nagy izeltlebuakkal, tukannal, es meleg ido latastol mikulasig. A szallasunk recepcioja mellett ki van teve egy rovargyujtemeny bazi nagy szornyekkel, van koztuk egy tiz centis szocske, aminek a kifeszitet szarnyai 18 centis fesztavot adnak ki. Tegnap este lattuk eloben a non-plus ultra kivitelt, 20 centi hosszu volt, tehat a szarnyfesztavja 35-36 centi lehet. Szocske bazz... szocske!!!

ditvirág Creative Commons License 2006.12.22 0 0 385

Szép Karácsonyt mindenkinek !

Majd elfelejtettem,szerveztem egy kis morzsapartival egybekötött laza gyalogtúrát a Budai hegyekbe keddre,az ünnepi maradékok elfogyasztására és némi lerakódott felesleg megmozgatására :)

Csajok,ha valakit érdekel a koreográfia csak mobilon értek el

Edit

ditvirág Creative Commons License 2006.12.21 0 0 384

ja tényleg,majd elfelejtettem Krisztáékat.

Az én síeléssel töltött hetem szuper volt,azóta is folyamatosan vágyakozom vissza :)

Serfausban voltunk(dél Tirol)közel a svájci határhoz...hát mit mondjak ? Szikrázó napsütés,hóbiztos pályák,kevés ember,az előszezonra való tekintettel,tökéletes pályaszállás és jófej,bulizós társaság :) Tökéletes volt !

Kaprun is jó terep. Mondjuk a gleccserek általában mind jók :)

Előzmény: krilin (383)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!