Az ókor csuda jól ment gyors alfa, 2 gálya az AI CIVek felé és folyamatos csere-bere...
mindent eladtam, bár mennyiért...
soká lett rep, nekem nem is akarták eladni, mire meglett a többiek elléptek elkezdtem ledolgozni a hátrányt és ekkor vettem észre nem váltottam át repre... én hülye... de ugye no reload... átváltottam... megis indultam, mint Laci bácsi motorja a templom mögötti lejtön... :-)
a demokráciában olyan haladást értem el h 100%-on ált a tudomány és nem voltam minuszos a pénz csak szaporodott...
a birodalmam: 10 város: 4 Australia, 1 NEwZeland, 1 Papua, 1 Borneo, 3 1es sziget Oceániában..
+1 volt Malaysiában, de gyorsan át állt Egyiptomhoz (a kor szuperhatalma isz körül), kína késöbb lerombolta a várost én pedig nem mertem oda építeni, hisz vagy átáll vagy megtámadnak miatta (alatta gumi van)...
na szóval haladok szépen lassan a modern kor felé, nem háboruztam x1 sem, csak olyan népekkel, akikkel a hadüzenet-20 kör mulva béke semmi támadás háború folyt... passzív voltam...
na haladok szépen, közben Amerika terjeszkedik... x1 kiírja h 7 óra után vége a játéknak vesztettem...
nézem az okokat az amik birodalma 28%-ot elérte és kaput...
nálam a dominancia szint 25%...
hogy is van ez?
vagy én néztem el valamit a kultura pontokat igazság szerint meg sem néztem, olyan ideges lettem...
ez csak 1 proba volt, ráadásul az nap 4 órát nyomtam semmi mentés csak az auto ..
Elég lehet, ha tényleg tudod tartani az előnyt a tech-ben -
egyszerre nem kell 2-3nál több részt építeni...
Tanulságos volt, amit leírtál: talán nem kell belekényszeríteni az AI-t a pénztelenségbe... talán gyorsabban is fognak fejlődni, meg hagynak is békében...
(Na, persze bizonyos mértékig kell tőlük a pénz...)
Továbbra sem értem, minek kalandozni más kontinensekre, csak a baj van belőle! :)
Luxust 3-mat tudsz hozni hazai terepen, vásárolni meg nem nagy kunszt...
Ez még boldogság-csoda nélkül is elég jó,
nekem meg aztán most a Sistine-nel tuti jó kis katedrálisaim vannak...
A tudomány-gyorsítást hiába választod mert bug-os.
Akkor jó....
Vártam 2-3 kört és beáldoztam egy csodába.
Ez után jött sok évszázadnyi kinlódás.
A délamerikai kudarcós hódítás után békét kötöttem.
Arra volt csak jó, hogy beindítsa az aranykort.
A tech fejlesztésben előljártam és erősen kereskedtem.
Azt hiszem az AI túl vásárolta magát.
Elöször az Amcsik üzentek hadat.
Itt még volt lehetőség szövetségesek szerzésére, ezért párezer arany árán megúsztam.
De aztán jöttek a Kinaiak.
Eladtam nekik valami techet 100/kőr felett és utána betámadtak.
gyenge volt a hadseregem, azonnnal fejleszteni kellett.
A kontinensre is betörtek elfoglalták az észak-keleti városom.
Ugyan 2 kör után lovasokkal visszafoglaltam, de teljesen tönkrement, talán csak a barack maradt meg benne.
A nagyobb veszteségeket az afrikai kontinensen szenvedtem el.
A német-zulu és a német-egypt háború után nagy szabad területek maradtak, ahova városokat telepítettem. Igy több lux-ot megszereztem békés terjeszkedéssel, még elefántot is.
A Kinaiak viszont ROF-ot kötöttek a némettekkel és ezeket a gyengén védett városokat elfoglalták.
A visszafoglalás (német ROF-fal) sokáig tartott és rengeteg pénzbe került.
Még a tech előnyt is elvesztettem.
Csak a 2 techet adó csoda megépítésével tudtam újra az élre kerülni.
Szerencsére a fővárosban müködik az IW, igy sikerült 2 csodát önerőből építeni.
A küzdelem kiegyenlített.
Német-Kine-Orosz-Amcsi-__SUMER__ a sorrend.
Egypt elvérzet. A zulu birodalom romokban, India gazdag, de gyenge a hadserege (valaki Őt is megroppantotta) a délamerikaiak stagnálnak, japán el van magában.
Ha tartom a 2 tech elönyt, akkor vajon a 3 termelésre alkalmas város elég lesz a SpaceS-hez?
Aha, tartottam ettől. Járt már nálam a C3C és a PtW is, de nem tudtam telepíteni, mert valamit (asszem ddl file-kat, meg elegendő videokártya-kapacitást) nagyon hiányolt a progi. Úgyhogy várok addig amíg beújítom a PII-emet valami frissebbre. Egyébként is lassan érő típus vagyok, ált. 3-4 éves késésekkel szoktam rákattanni az egyes játékokra...
Summa summarum, jó játékot, én meg majd olvasgatom a topikot + lámázok otthon :)))
Ha meglesz a friss gép, beszállok (persze addigra lehet, hogy a CivIV lesz már a sláger)
Bár csak az alap civ van meg, a kiegészítőkkel, modokkal nem rendelkezem (PtW, ...) itten az emilcímem: koftillakukacfreemail.hu, ha teheted, küldd el a kezdőállást, előre is kösz.
A szabályokat ismerem. Ha lesz időm, lejátszom és küldöm, ha nem, csak játszogatok vele. (utóbbi valószínűbb: határidős melók és nősülés az aktuális főbb örömök :))) )
...Vagyis: baromira odafigyelek, hogy a városaim mindig a lehető legtöbb pénzt adó mezőkön legyenek, és a shieldeket alárendelem ennek a szempontnak!
Ez pl. a fővárosban azt jelenti, hogy sokáig csak a folyó melletti mező és a tó volt aktív - erdő nem...
Én a játék elején maximálisan optimalizálom a termelést, hogy mind a lakosság növ. mind a gyártás, sőt a kutatás is "pont" kijöjjön. Ha kell körönként átrendezem a mezőket. :)
ostobaság, hogy manapság minden legendás stratégiai játék folytatása 3d-s gyorsítást igényel... Civ IV, Heroes V, Space Empires V, stb. A civ IV kölönösen nem jön be, oszt ilyet olvasok, hogy a 3d miatt még a max térképméret is kisebb lesz...bah :-)
Ha a kezdőhelyen maradsz, elindítasz egy enkidu gyártást, elkészül, elindulsz a GH felé vele, na ekkor csak egy körrel maradsz le róla, hogy kapj egy settlerst. Megoldás: a workerrel kell felgyalogolni, mindig egy lépéssel a harcosod előtt.
ezt kipróbálom, de nem valószínű, hogy működni fog, mert már nekem is volt biztos receptem ilyesmire, de egy másik nap már mást adott :)
Ma reggel nyomultam egy kicsit én is. Előlről... Valamiért most kicsit másképp történtek a dolgok, India húzott el techben Egyiptom helyett. Talán ez segített, hogy most összejött az ajándék rep.:1000BC-ben már benne is voltam, de elszúrtam...450 goldért megvettem a colosseumot a fővárosban, köv körben a ganaryt erre közli a gép, hogy nincs pénz a colosseum fenntartására..... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Kezdem előlről :)
A colossus majdnem meglett, 4 körrel előztek be :(
Elhatároztam, hogy csak egy dolog számít: a PÉNZ!!!
Vagyis: baromira odafigyelek, hogy a városaim mindig a lehető legtöbb pénzt adó mezőkön legyenek, és a shieldeket alárendelem ennek a szempontnak!
Ez pl. a fővárosban azt jelenti, hogy sokáig csak a folyó melletti mező és a tó volt aktív - erdő nem...
A messzi nyugati* bálnát nem volt szívem veszni hagyni, ezért a 2. várost a dohányra tettem rá...
/*: nyugat = egyenesen balra, tehát a mezők, ahogy összeérnek a sarkukkal, úgy/
Nna, a termelt aranyaknak köszönhetően nagyon gyorsan meglett az Alphabet, és ekkor már 2 kicsi hajó is készült előre gyorsan... lényeg, hogy már az Alphabetet is el tudtam cserélni a zuluknál és a japánoknál tech-re! Aztán a Writingot már mindenkinél...
Továbbra is csak a pénzre hajtottam a városaimban, és nem mentem REP-re, hanem siettem a középkorba... valamikor BC 400 felé át is léptem! Közben lett egy SGL-em, akit féretettem a Sistine-re...
Tudtam a középkor eleji ingyen tech-et cserélni Monarchiára, és erre váltottam gyorsan (5 kör), hogy lehessen pénzért venni épületeket (harbor, library).
Csodák amúgy nem jöttek össze most sem, még a Newtonban reménykedem,
de ha nem, az se tragédia.
Most 780-ban 15 kör múlva ipari korba lépek... vagyis még 1000 előtt...
A következő államformaváltást (demokráciába) akkorra tervezem, amikor
1. magkapom a következő ingyen tech-et az ipari kor elején
vagy
2. amikor meglesz az Evolution 2 ingyen tech-je
Valószínűleg az 1-t választom...
A kontinensen 6 városom van!:
1. a főváros, kezdőhelyen
2. nyugaton, parton, dohányon
3. a főváros felett, a domb feletti erdőre tettem
4. a főváros közelében dél-nyugaton, a tehén alatt a parton
5. észak-keleti csücsök - ez elér a pápuákig területben!
6. ez a legújabb: az észak-nyugati sarok, parton
lényeg: lefedni az összes pénzt adó parti vizeket!
Üdv, egyébként. Élvezettel olvasom a topicot, nagy fan vagyok. Talán a Panzer General 1-2. és a Heroes 3 közelítette meg ezt a játékot nálam (real-time statégia vagy más típus labdába sem rúgott soha, az csak kikapcsolódás :-)) ).
A baj az, hogy gyökér a vas, így örülök, ha az alapjáttékkal végigszenvedem magam a győzelemig, így a "versenyekre" esélyem sincs nevezni. :( De hasznos tippet már egy csomót láttam :) De akkkkor is verhetetlen a game.
Ha a kezdőhelyen maradsz, elindítasz egy enkidu gyártást, elkészül, elindulsz a GH felé vele, na ekkor csak egy körrel maradsz le róla, hogy kapj egy settlerst. Megoldás: a workerrel kell felgyalogolni, mindig egy lépéssel a harcosod előtt.
A játékomban a szigeteken lévő GH-k ból sikerült megszerezni az irodalmat. Ugyanabban a körben két hajóról partraszállva az egyik barbárokat adott, a másik pedig a tudományt.
Én csak négy várost tettem le a kontinensen, kettőt Ausztrália "szarvára", a fővárost, illetve egyet a dohányra, hogy a bálna meglegyen.
A filozófia kutatásban megelőztek két körrel, de köszönhetően a két irányba korán elindított curraghoknak jól tudok üzletelgetni. A republikot nekem kellett kifejlesztenem, mert senki nem kutatta. A free tudománynak köszönhetően, és a németekkel cserélve már megvolt a feudalizmus, meg az enginering mire kikutattam. A monarchiát piszok drágán adták.
Csodát nem építettem, inkább a szigetes terjeszkedésre mentem. 6 városom van a környező szigeteken és még egy egyes területűt lefoglaltam egy harcosommal. Szerintetek a főváros alatti egyes szigetet érdemes belakni? Rontja a főváros dolgait.
Szerncsére csatázgatni nem kell, úgyhogy nem nagyon viszket a kezem az újratöltés gombon, bár néhány fellázadt város miatt már bosszankodtam. Hogy is van? Mik az intő jelek? Mikor lázadnak fel biztosan a következő körben?