Keresés

Részletes keresés

jorgostravel Creative Commons License 2002.08.13 0 0 380
Sziasztok, a beszámoló, ahogy ígértem.

Igen sűrű két hetünk volt Krétán, vázlatosan:

1.nap: megérkezés (Kato Gouves ="Alsó Kátyús"), döglés a tengerparton
2.nap: motorbérlés (80 cm3, Piaggio Typhoon, 66 EUR 3 napra), strand a szomszédos Analipsisen. Tágasabb,
tisztább, szebb, van tusoló stb. forrás: www.explorecrete.com
Este Hersonissos - zsufi, tömeg, fóbia. De aki szereti...
3.nap: Iraklion, zöldség és "lengyel" piac, városi piac, kikötő - Santorini jegyárak megtekintése: gyorshajó (katamarán), 2 órás út,
oda-vissza 48 EUR/fő.
Délután szívás a bícsen, mert BEBORUL az ég, közeledik az eső! Krétán!!! Éjszaka: vihar, villámlás, zuhé (Zeuszt felbosszantották
a turisták).
4.nap: Motortúra a környéken, Gouves (Old Village), valami barlang, csak ki volt írva, és megnéztük (földút), szép volt, majd a sokat emlegetett
Mochlos falucska. Bennünket ugyan nem kínálgattak a nénikék, viszont a főtérre érve (pont olyan, mint az útikönyvben, a festett törzsű platánok alatt a tavernák)
gyakorlatilag ketten kétfelől rántottak le a motorról, hogy ugyan az ő tavernájukba üljünk már be...
Kaja után le Mália felé az új szerpentinen (király), majd Free Beach (angol felségterület).
Hazafelé megállás Hersonissosban, ha már ott vagyunk autó bérlés (12 napra, új Fiat Punto, 1.3, légkondi, elektronyos ablakemelő, rádió, city kormány, a végén a kocsi a reptéren hagyva, mindez 265 EUR)
Este Agia Marina, vacsi a belső tónál.
5.nap: Knossos majd nyomás délre, Pirgos, Agia Deka felé. Egy kis kerülő, de szép a táj. És néha elfogy az út alólad. Gortys (belépő: 4 EUR). Sajnos nagyon melegünk volt már, és az út túloldalán az igen nagy területen fekvő
többi római romot már nincs erőnk megnézni. Rally Lentasba. Vadnak igaza volt: A táj fantasztikus, az út is :) Viszont új aszfaltréteg végig. Igaz 1 sávon... Utasoknak erős idegzet, nyugtató, Daedalon ajánlott. Lentas: gyönyörű, nyugis, turista alig. Amikor ott jártunk
nagyon hullámzott a tenger, és (gondolom a sziklafalak miatt) olyan hangja volt, mintha egy F14-es húzott volna el felettünk. Megnéztem egy vadi új apartmant,konyha, tv, légkondi, gyönyörű berendezés, tengerre néző erkély - 50 EUR/nap lett volna.
Visszafelé a rövidebb úton Iraklion felé, ez viszont sokkal szerpentinesebb. De nagyon tetszettek a háromágú szélerőművek a hegytetőn.
6.nap: Fodele Beach-en döglés (erős német fölény), közben Fodele falu, El Greco szülőház, citrom, narancsligetek. Hazafelé séta Agia Pelagia-n. Gyönyörű. (itt a napágy 10 EUR !). Aztán még kanyar Ammoudara felé (már annyi katalógusban láttam) - az erőmű valami isteni!
A főutcán ugyanaz a "nyüzsgés", mint máshol, a partot megnéztük, szép, széles, homokos. Iraklion felé akkora dugó (motorosok előnyben!), hogy inkább visszafordultam és még egyszer átmentem a falun.
7.nap: Lassithi fennsík, Dikti barlang. Szép, de nem hiszem, hogy még 1x felmásznék... lefelé Neápoli felé szerettünk volna menni, de sikerült eltévedni, és némi tekergés után leérni A. Nikolaosnál a főútra. Kedvenceim azok az útelágazások, ahol jobbra is, balra is
ugyanaz a név van kiírva, és a km is megegyezik. Tovább Ierapetrába. Sajnos már késő délután volt, így a Chrissi hajóról bőven sikerült lemaradnunk.:(
Továbbmentünk kelet felé a parton, végül Ahlia, csendes, szép öböl, kristálytiszta, meleg víz, halacskák. Fürdés, relax után még Makrygialos, Kalo Nero felé eltekeregtünk - gyönyörű vidék, turisták alig. Kerestem a "Világ Vége" táblát, de nem találtam, aztán visszafordultunk.
8.nap: csomagolás, indulás Nyugat-Krétára, de ez egy újabb fejezet lesz...
Folytatás a második héttel, benyomásokkal, árakkal, utazási irodával, Malévvel, stb. következik. Kérdések jöhetnek.

éjféli lány Creative Commons License 2002.08.13 0 0 379
Krétán ott van VAI!!!!! Pálmafák minden mennyiségben, állítólag 5000 db!
Előzmény: Nithor (377)
Barbus75 Creative Commons License 2002.08.13 0 0 378
Nithor!

Szerintem szeptemberben már remek, olcsó Last minute utak is vannak. Próbálkozz a nagyoknál:(pl: www.neckermann.hu, www.eurotours.hu)

Szeptember végén, ha jó időt szeretnél kifogni, akkor Krétát ajánlanám inkább.

Előzmény: Nithor (377)
Nithor Creative Commons License 2002.08.13 0 0 377
Sziasztok!
Szeptember végén szeretnénk Krétára menni, illetve szóba jöhet Korfu is, de az már nagyon túristás ugye?
Mostanában melyik irodáról van jó véleményetek, mindamellett, hogy nem ragadtatják el magukat az árak terén?
Lehet-e amolyan "igazi" pálmafás tengerpartot találni Krétán?
Működik-e a stoppolás, vagy érdemesebb autót bérelni?
Szeptember vége már barátságosabb a költségek terén? Október esetleg?
Előre is köszi...
Előzmény: éjféli lány (376)
éjféli lány Creative Commons License 2002.08.13 0 0 376
Nekünk szervezett transzfer volt. Szerintem nem hülyeség a kocsibérlés 7 napra. Mindenképpen (1 napra vetítve) ez a legolcsóbb. Nekünk nem kellett ennyi időre, mert transzfer volt, és csak 4 napot akartunk aktív pihenéssel tölteni.

Arra készüljetek mindenképpen, hogy alig van egyenes út a szigeten, talán csak a New National Roadnak nevezett "autópálya", minden más út tele van visszafordítókkal, igen erős lejtőkkel... Szvsz nagy vezetési rutinnal lehet jól haladni. A kölcsönzéskor is felhívták a figyelmünket, hogy motorfékkel közlekedjünk, mert könnyen elfogy a fékünk és előre törődjünk bele, hogy a 2. és 3. kívül mást nem nagyon lesz módunk használni.

A kölcsönzőben adnak térképet, itthon ne vegyetek, mert nem pontos!!!

Előzmény: Antoine(H) (375)
Antoine(H) Creative Commons License 2002.08.13 0 0 375
Szia ismét "Éjféli "!
A reptérről taxival mentetek a szálláshelyre, vagy az iroda szervezte a transzfert?
Ha nincs transzfer, akkor nagy hülyeségnek tartasz egy reptér közeli kocsibérlést 7 napra?
Üdv.: A.
Előzmény: éjféli lány (374)
éjféli lány Creative Commons License 2002.08.13 0 0 374
Fagyizó?????????? :-) Na majd mindjárt te is kapsz a fejedre, hogy menj inkább a Balatonra.... :-))))

Kocsibérlés: négy napra 100 EUR körül, mindenképpen nézzétek meg, hogy mit tartalmaz ez az ár. Mert görög testvéreink három dolgot hajlamosak kihagyni: gumi, alváz és szélvédőbiztosítást. Ami alapjában nem gond, ha nem történik semmi baj. Ha mégis, akkor kicsit sokba kerül a kölcsönzés.

Agios Nikolaos környékén igazán szép strandokat nem láttunk, van viszont sok szép öböl, sziklákkal, ahol csak ti lehettek (ismét előny, ha van kocsi...). Nem tudom, milyen strandot szerettek, homokos nem nagyon van, ami az, az is odahordott "telepített" homok. A Lito Havania Beachen volt, Elounda felé, ez egy kis sziklákkal övezett, homokos-kavicsos öböl, ettől kicsit feljebb Agios felé van egy szállodához tartozó strand, ami már pl részben betonos. És persze Amoudara, Almyros.

A legtutibb fagyit Agiosban ettük, a belső tó mellett egy kávézó - fagyizóban, nagyon jó fej a srác, aki felszolgál. Étteremben Agios környékén nem ettünk igazán - a félpanzió miatt - de a belső tónál tuti helyek vannak (ezek drágák!!!), ill. kifelé a városból több, elviselhető árú taverna van.

Ierapetrából 10 és 11 órakor mennek a hajók, de érdemes előbb odaérni, mert a mi hajónk is 15 perccel előbb indult. Kb. 1 óra az út, vissza pedig 4 órakor jönnek. Út ára 10 vagy 12 EUR/fő, hajótól függ, oda-vissza. Ja és le ne késsétek!!!!! :-)))

Előzmény: Barbus75 (373)
Barbus75 Creative Commons License 2002.08.12 0 0 373
Kedves éjféli lány!

Engem nagyon érdekelne a kocsi bérlés ára, és persze Aghios Nikolaosról minden.

(Kedvenc étterem, fagyizó, strand........stb)
---

Chrissi szigetre Ierapetrából mikor indulnak a hajók?

Barbus75
Ui: Mi a szervezésben ott járunk, hogy a szállás és a repülőjegy is le van foglalva. (Saját szervezés)

Előzmény: éjféli lány (372)
éjféli lány Creative Commons License 2002.08.12 0 0 372
Mi a Neckermannal mentünk, mivel adott volt a szabink időpontja és későn derült ki, hogy Kréta vonatkozásában nem nagyon lesz last minute július végén.

Összesen 400-420 e-ben volt az egész, persze lehetett volna spórolni (láttuk mi folyamatosan, hogy hol lehetett volna megfogni a pénzt, de lusták voltunk). Gyakorlatilag semmit nem sajnáltunk magunktól, minden délben étteremben ettünk, 4 napig pörögtünk a kocsival, mindent megnéztünk, amit akartunk - egyedül a banánültetvényt hagytuk Vai-nál, fejenként 3 euroért, mert szerintünk az egy kicsit röhejes volt.

A félpanzió relatív. A Lito egy főleg angolok által kedvelt szálloda, így amikor nem souvlaki és tsai voltak a vacsi, akkor nem volt nagy gasztronómiai élmény... :-))) Viszont az év 51 másik hetében főzök, mosogatok, vásárolunk, így felüdülés volt, hogy elém teszik a kaját. Mert persze ha ugyanennyi pénzből - amennyibe a félpanzió került - akartunk volna minden este vacsizni, akkor a 3. - 4. este után nem ettünk volna... A reggeli pedig - mivel én állandóan a joghurtot majszoltam - apartmanban sem lett volna változatosabb...

Kérdezzetek még....

Előzmény: Antoine(H) (371)
Antoine(H) Creative Commons License 2002.08.12 0 0 371
Kedves éjféli lány!
Szeptember közepén szívesen mennénk az általatok "feltárt" helyekre, sőt leírásod alapján a szálláshely is megfelelne. (2 szem.- 1 hét)
Kérdéseink:
1. Melyik utazási irodánál foglaltatok szállást és repülőt?
2. Nem bántátok-e meg a félpanziót utólag?
3. Mennyi volt az utazás teljes költségigénye, 2 főre? (repülő, szállás, félpanzió, bérelt kocsi, taxi, tavernák, kirándulások, stb.)
Válaszodat előre is köszönjük. Üdv.: A. és J.
Előzmény: éjféli lány (368)
zsanna Creative Commons License 2002.08.10 0 0 370
Örülök, hogy ennyire tetszett Chrissi!!! (Asszem, én téptem a számat a legjobban Chrissi miatt, és nem esett volna jól, ha Neked csalódást okoz.)
Hersonisosba meg szvsz este kell menni, nekem legalábbis az az esti nyüzsi nagyon bejött.
Előzmény: éjféli lány (367)
jorgostravel Creative Commons License 2002.08.09 0 0 369
Hali, én majd a jövő héten jelentkezem, mert nem birjuk ezt a városi levegőt, megyünk a 7végére a vizpartra!
éjféli lány Creative Commons License 2002.08.09 0 0 368
Negyedik nap:Sitia - nem tetszett - Palekastro, Moni Toplou, Vai - ez egy kicsit csalódás volt, mert nem nagyon tudtunk nézelődni a víz alatt...

Ötödik nap: Elounda, Spinalonga, Agios Nikolaos - itt persze többször voltunk,de ezen a napon bóklásztunk ott legtöbbet...

Hatodik nap: környékbeli sziklák bejárása...

Aztán haza...

Nagyon sokat segített a topik, az árak úgy igazakm, ahogy írtátok...

Kérdések...

Előzmény: éjféli lány (367)
éjféli lány Creative Commons License 2002.08.09 0 0 367
Jóvanna... :-))

Megérkeztünk (én iszonyatosan féltem a repülőn, volt egy két kisebb légörvény...), röpke 90 perc alatt el is repítettek a szállásig.. Azaz dehogy addig, egy benzinkútig, ahol összesen 4 tyúk kapirgált. Itt vártunk pár percet a taxira, aztán jutottunk el a szállásig.

Hotel Lito: javaslom mindenkinek, aki aludni szeret csak a szálláson, kis medence, a szobából tengeri kilátás, csodás panoráma az étteremtől. Elég jó úgy enni, hogy bambulod közben a nagy vizet... :-) Egyébként Agios Nikolaos szélén, Elounda felé.

Ellátás: félpanzió, reggeli: mesefinom joghurt, felvágott, sajt, kétféle lekvár, tojás, tej, kávé, tea, zöldségek. Vacsi: felváltva görög specialitások kontinentális kajákkal, ez utóbbiak nem sikerültek a legjobban.

Első nap: tengerparti heverészés.

Második nap: kocsibérlés, Suzuki Alto, csak jót tudok mondani róla, Lassithi, Dikti barlag, Malia, Hersonissos (brrr..), Iraklion, Knossos

Harmadik nap:Ierapetra, Chrissi: hihetetlenül gyönyörűűűűűűűűű! Órákig elszórakoztattam magam a homokban a kagylókereséssel....

Előzmény: TUNDUR (366)
TUNDUR Creative Commons License 2002.08.09 0 0 366
Haho ejfeli lany,

Ne keresd magad!
Mar nagyon varjuk a beszamolot!!!!!!!!!!!!!

Jorgosztravel,

Remelem, te nem csigazol bennunket es gyorsan-gyosran irsz egy beszamolot.

Előzmény: éjféli lány (362)
jorgostravel Creative Commons License 2002.08.09 0 0 365
Kalimera, üdvözlet mindenkinek a klubban,
tegnap érkeztünk Krétáról. 2 hét, 1900 km a sziget útjain van mögöttünk. Sokat segitettek fórumban megadott infóitok. Rövidesen mi is teszünk hozzá újakat.
Jaszu/Jaszasz !
sz Creative Commons License 2002.08.04 0 0 364
hallgatunk :)
Előzmény: éjféli lány (362)
Vad Creative Commons License 2002.08.04 0 0 363
akkó ájj elébe!
Előzmény: éjféli lány (362)
éjféli lány Creative Commons License 2002.08.03 0 0 362
Nos, megjöttünk. Hihetetlen sok élménnyel gazdagabban.... ha valakit érdekel valami, helyek, árak, történések, akkor állok elébe :)
Előzmény: Norbaja (361)
Norbaja Creative Commons License 2002.07.19 0 0 361
Szia Éjféli lány, és mindenki!

A szervezett kirándulásokról az a véleményem, hogy Knossos, és Szamária kívételével nem érdemes szervezett útra menni. (legalábbis amit apró hazánk fiainak szerveznek) Tényleg csak leveszik az embert lével.
Ha arra gondolnátok, hogy elugratok Szantorínire, nem biztos, hogy érdemes oda is csoporttal menni. Talán csak akkor, ha West-tel vagy 5Kontival mentek, mert aző idegenvezetőjük nagyon segítőkész, és a fővárosból nem csak a túristákat látjátok majd, hanem elvisz benneteket oda, ahonnét szép képeket lehet csinálni.

Előzmény: éjféli lány (348)
zsanna Creative Commons License 2002.07.19 0 0 360
Sok, de pici. Illetve ez a parti homokra jellemző. Búvárkodni nem tudok, ezért a víz alatti világról nem tudok beszámolni.
Nekem inkább a cédrusok, az érintetlen természet - a napozóágyakat meg napernyőket leszámítva -, és a hihetetlen szép színű tenger maradt meg emlékként.
Előzmény: TUNDUR (359)
TUNDUR Creative Commons License 2002.07.18 0 0 359
Szia Zsanna,

Olyan szepen irsz Chrissirol, hogy egyre jobban sajnalaom, hogy nem voltam ott, pedig jartam Iapetraban, de nem volt nalunk eleg penz.
No, majd legkozelebb...
Viszont lenne egy kerdesem: tenyleg sok kagylo van ott? (ezzel reklamoztak a helyi irodaban).

Koszi!

Előzmény: zsanna (358)
zsanna Creative Commons License 2002.07.18 0 0 358
Én mindenképpen Chrissit ajánlanám. Nekem sokkal jobban bejött, mint Spinalonga, igaz, a kettő tök más kategória. A Spinalonga (a leprások szigete) kirándulás-"kulturálódás" jellegű, a Chrissi pedig abszolút strandolós. Nem tudom, érted-e hogy mit akarok érzékeltetni?
Mi Chrissire pl. ottani utazási irodánál fizettünk be (meg Lassitire és a Dikti barlagra is). Ha beszélsz angolul/németül/franciául, akkor nyugodtan ajánlom, még akkor is, ha nem vagy perfekt. Simán meg lehet érteni az idegenvezető szövegét. (Egyedül Lassitinél volt zavaró, hogy nem tiszta angol vezetés volt, hanem angol és német, és a nő úgy váltott át egyik nyelvről a másikra, hogy közben levegőt sem vett. Sokszor már rég angolul beszélt, mikor kapcsoltam, hogy figyelni kéne - mert a német alatt emésztettem az előző szövegét.)
A déli oldalt tényleg ne hagyjátok ki, egész más színe van ott a tengernek mint északon. És Chrissi délen van!!!!
Előzmény: éjféli lány (348)
zsanna Creative Commons License 2002.07.18 0 0 357
Annyiban javítanálak ki, hogy az Imbros csak kb 6-7 km, míg a Szamaria 12-14. Azaz az Imros sokkal rövidebb. Mi mindkettőt végigjártuk, úgyhogy biztos vagyok a két táv közötti különbségben.
Előzmény: Norbaja (345)
semő Creative Commons License 2002.07.18 0 0 356
Nem rendelkezem, nagy tapasztalattal hisz csak egysezr voltam, de múlt héten jöttem haza, és 4 napig autóztunk elég sokfelé (bár így utólag olvagatva, nem elég helyen). Nekem személy szerint a nyugati rész nem nyújtott nagy élményt, valóban arany-part jellegű kilométer hosszan lehet, menni a partokon, úgy hogy egymást érik a települések. Nádas van az út mentén (4-5m magasak). Van aki ezt preferálja vki nem. Véleményem szerint, ha csak repjegyet vesztek jobban jártok, mert apartman minden második ház, és te választod ki melyik szimpatikus. Az irodák néha meglepetést okozhatnak, bár abban (last min.) az árban szinte csak a repjegy van benne+ ill.+ stb. Ha választhatnék akkor a déli part, vagy a keleti partot céloznám meg (nyugatit nem néztem meg csak elafonnisit, de az már D-NY). Ezek nincsenek annyira eltúristásodva (szemetes, zajos), de az nyüzsgésnek is lehetnek előnyei. A motor kis távolságokra elég lehet, de mint tudjuk evés közben jön meg az étvágy és bizony előbb-utóbb kevés lesz a motor. Az utak tényleg nem nagyon alkalmasak száguldozásra (vannak azért egyenes szakaszok is, és ott kijön az autó előnye),ja és azért a szél is fú' rendesen a hegyek közt. Nem beszélve az autók árából nagyobbat lehet alkudni, így érdemesebb elgondolkodni az áron, kicsit több mint egy nagyobb motor, de biztonságosabb, kényelmesebb, stb.
Példaként csak annyi, hogy mi egy új (8000 km) puntót (légkondis) béreltünk 4 napra 94 €-ért (id. vez ajánlata 120€/3 nap Citroen Saxo a/c), ja és a négy napot csak másnaptól számolta, és mi már kora este elvihettük, szóval így volt nálunk majd 5 napig. Elgondolkodtató... ja és a benzin 0.75-0.85 € között mocorog, a nagyobb városokban jóval olcsóbb (közelebb jár a 0.75 -höz) mint az utakon.

Na egyenlőre ennyi, majd még írok vagy akár kérdez, talán úgy könnyebb.

Előzmény: taki bá (351)
Vad Creative Commons License 2002.07.18 0 0 355
"Nem szeretem a 15-30 km keresztul egybeepitett "udulopartot", "

Na, ez olyan.

De a déli part az csodás.
Kissamosban még nem voltam, azt dicsérik. (Haniától kb 30 km)

A déli parti falvak átlag 60-80 km-re vannak Haniától.

Hania- Irakleio kb 130 km, azon az úton 100-zal lehet döngetni.

De ezeket már írtuk ám, nem is oly rég.

Előzmény: taki bá (351)
Zetta Creative Commons License 2002.07.18 0 0 354
Milyen volt az apartman? Milyen messze volt a tengertől? csak azért kérdem, mert már voltunk Krétán, nagyon tetszett és most is oda szeretnénk menni nyaralni. Csak azt nem tudjuk, hogy a Mylonakist válasszuk, vagy esetleg Platanias-ban valamelyik apartmant.
Előzmény: Gmike (353)
Gmike Creative Commons License 2002.07.18 0 0 353
Zetta ! Mi Platanias-on voltunk, Perry's apartmanban. Az idegenvezetőt, nem nagyon volt alkalmunk munka közben látni, mert nem voltunk egyetlen eurotours által szervezett programon sem. Akik voltak, azok dícsérték. Egyébként kedves meg aranyos meg minden, csak Én kicsit azt éreztem minden mozdulatában, hogy az utolsó bőrt is próbáljuk meg leszedni a kedves turistáról. Ezen kívül a világon semmi problémánk nem volt vele.
bogyó Creative Commons License 2002.07.18 0 0 352
Juhé, találtam Ausztriában csartert 218 euróér + illeték, az kb 54e HUF + valamennyi (14e), Bécs->Heraklion. Ezzel az a jó, hogy nem kell utánnajárni és lealkudni az apartmant, meg amúgy is Bécsben dolgozom hétköznap, szóval így egyszerűbb...

www.lastminute.at

taki bá Creative Commons License 2002.07.18 0 0 351
ercsibe, vad,
koszi a valaszt.
Nincs ismerettsegem, nem voltam meg Kretan, max a terkepeket nezegettem, meg ezt a topikot olvastam. Szoval igazandibol nekem az a gondom, h felek attol, h a Haniatol nyugatra eso resz olyan aranypart-jellegu, amit ha lehet kerulok. Nem szeretem a 15-30 km keresztul egybeepitett "udulopartot", mondjuk azt sem, ahogy Tuneziaban meg Egyiptomban allnak a parton egymagaban a szallodak, aztan a legkozelebbi telepules a sivatagon tul :) Szoval azt szerettem volna megtudni, h az a resz milyen jellegu?? Aki volt mar arra, nyilvan latta.

En azt tervezem, h kimegyek lastminuttel ket hetre (remelem lesz) a nyugati partra, es onnan majd kirandulok, hiszen egy 80ezres lastminute melle meg belefer egy-ket ejszaka mashol. Esetleg az is jo lenne, ha csak a repjegyet kellene kifizetni a charetron, egyszer igy voltam Rodoszon, potom aron megusztuk, es talaltunk kint jo szallast.

Azt meg a tapasztaltabbak leirhatnak, h motorral vagy kocsival atlagba mennyi ido alatt lehet eljujtni egy helyrol a masikra, pl. Haniabol Irakleionba v. Kissamosra vagy a sziget egyik felerol a masikra, ilyenek.

Előzmény: ercsibe (344)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!