Sziasztok ezt szereztem ma! Nagyon örülök neki.:-)Megfogom csinálni, hogy használható legyen és szerzek rá egy ekét is. Valószínűleg Danuvia blokk lesz rajta. Gondolom kitaláljátok honnan van...:-) Eredetileg -fénykorában- szerintem lovas eke volt de már nem sok köze van hozzá.
Használjátok egészséggel mindenki akihez odaért, hát a mávag nem tudom mikor lesz kész! rengeteg munka van vele,de azért lassan halad ,csak melette dolgoznom is kell,de azért leöntötték a fékpofákat és fel van ferodolozva a hátulja jóformán egyben van,de még hátra van a neheze porlasztó hütő,vezérlés ,sárvédők stb .jó ha Mezőkövesdre elkészűl
Csabi!Megjött az RS gépkönyv,apám már át is nyálazta nagyjából,úgyhogy megint neki fog esni a gépnek kint a kertben,és utána majd nyög,hogy kifázott a dereka.:)Na de mondjad az árát,mivel tartozok?
Szóval a lanz is van sőt az izzófejes nagy is, de az Argentin pampa változatban ami egyezik a 45-el. Nálunk az a ritka ami nincs, legalábbis az országban használt traktorok közül. A nagy izzófejes még nincs felújitva. Csabát felpörgetjük a Mávaggal mert az is egy ritka db. Alig maradt belőle meg sajna.
Szal a lényeg szerezni kell vkitől egy P-s rendszámot, én is ugy kérem kölcsön attól akinek megéri ezt kiváltani ugyanis nem olcsó egy évre!
Feldobod rá a P-s rendszámot ettől kezdev magyarország területén bárhová elviheted a gépet, szabályok: nem szállíthatsz vele semmit, ha csak vontatod a gépet is kell rá a P-s rendszám, ha rendszám nélkül vontatod akkor ugy megkennek belefeketedsz! A P-s rendszámú autóba egy azaz egy személy ülhet a sofőr senki más, és a világításoknak működni kell. Roncshurcolászó emberkék ilyenkor fel vannak készülve a vontatmány világítás dugóba dugható stekkerrel amire egy hátsó és egy első lámpaszett van szerelve ezt helyszinen gyors kötegelővel szoktuk feltenni és hajts, ettől kezdve nem bánthat a rendőr max csak forgathatja a zsandamari a kalapját. Ja és ha pályán mész természetesen ugyanugy a napi 2400 Ft-os tehermatrica most már csak regisztráció!
Ja hát a veterán traktor szónál nálam is élen jár a hofherr, sztem nem vagyok vele egyedül. Hiába nagy kedvenc az UE-28 én azt még nem tartom igazi veteránnak hisz javában dolgozik még az ország sok pontján, sőt nálunk inkább multitraktornak minősül. Már alig várom hogy elkészüljön az a példány amire azt mondom na ez megmarad mindörökre, meg van hozzá már a tolólapom, TLT-s szalagfűrész, meg egy kis olajos csörlö oldalállítható kettes eke, 3 tonnás billenő kocsi.
Szal tény hogy a Hofherr szállítás nagy dolog, mert holmi daru sem emeli fel. A VOLVO-n levő Palfinger daru egy vér profi, de az is megnyögi azért!
Ha nem vagyok pofátlan nincs véletlenül 22-es vagy netán nagy Lanz Bulldogod, vagy netán Ursus?:D:D Najó befejeztem, nem kívánságműsor!!
Szal szívesen látunk mindent, úgy gondolom a szállásotokat is meg tudom oldani, elvégre nem két kilóméterről jöttök meg gondolom nem vizet iszunk:D:D
Mi pontosan úgy viszonyulunk hozzá ahogy irtad(bulinap)mert lehet, hogy nagyon komolyan viselkedünk ami fakad a sarkos katonás siselkedésmből, de mindannyian gyerekessé válunk ha a traktor kerül szóba. Csak rajtunk múlik hogyan érezzük majd magunkat, mi biztos jól mert imádjuk a gépeket meg azok tulajait is. Vinnék egy csodálatosan szép Hofherr traktort de az maga 36mázsa. Majd kiötöljük én drukkolok Neked mert szüksége van a falunak is az ilyen ünnepnapokra. Csak nyomjad mi segitünk !!
Szerintem(mert nincs a látókörömben JUMZ gépkönyv) lehet ugyanazt alkalmazni mint egy 5o-es MTZ-énél.Mivel nem új gépről van szó így kezdhetsz a 2sz-ú karbantartás szerint ,minden 24o üzemóra után cseréljél olajat .EZT egy 1972-es MTZ 5o-es könyvből írtam.Ha sűrűbben cseréled abból nem lesz baj inkább csak tovább lesz jó a motorod.Jó az üzemóra számláló benne?
/ 1sz.karbant. minden 6o üó után .2számú minden 24o üó után .3 sz. minden 96o üó után.Az elvégzendő műveletekről persze oldalakat lehet írni ,ezért tanácsos lenne egy gépkönyvet beszerezned.
Ja és hogy lenne baj ha nem dutra, hangsúlyozom öreg gép kiállítás, jah előbb beszéltem le egy haverommal AJkáról elhozzuk a 64-es John deere-ját is!!!
Nagyon szívesen látunk titeket is, biztos vagyok benne, hogy magas színvonalú lenne a az általatok hozott gépek bemutatása, amúgy totál felfoghatjátok egy bulinapként és terveim szerint csak ezzel szeretnék majd foglaltoskodni ezen a napon, ha gondoljátok biztosítok még katlant főzőzsámolyt ha főzni támadna kedvünk még plusszba. Uh sztem a következő hónapokban foylamatosan pontosítjuk a dolgokat. Én felújított gépeknek csak a Supert, a deutz-ot és a Hofherrt igérhetem, a mostani 28-as tuti nem lesz kész, ugy látom motorkerékpárok is lesznek, kezdem egyre jobban beleélni magam. Jó lenen ha géptulajdonosok rendelkeznének majd vmi írásos infóval a vasakról, ezt ha idejében össze tudom gyűjteni kinyomtathatom őket!
Köszi, csak szoroztam fejben. annyira nem vagyok oda értük!
Hogy lobogna-e a Csepzon mint a papírsárkány, volt azon már minden, parcella kombájn, 50-es billencs IFA, t088 trágyaszóró, 50-es M TZ és egy EB-4-es alváz egyszerre, traktorok dutrák, minden.
Főtengelynél hátul szimeringes,előtte olajfogó-olajszóró lemez a hátsó fedélbe.Olajteknő felfogásnál végig csavaros vagy ritka csavaros és kis papucsokkal kiegészítve .Öntöző motoroknál( DiMPT -éknél) ,dömpernél öntvény olajteknő,mivel a váz részét képezték.Víszivattyúknál még az oldolt levőknél is volta olyanok először ahol a hütőhőz menő toldat (cső) előre nézett a dinamó felé.Szívó csövek először két fél lemezből voltak összehegesztve majd alu -ból öntötték.Ékszíj feszítési megoldások.Ventillátorral,majd a dinamóval Első ékszíjtárcsa először lemezből majd öntvény,de nekem valahol van még vas agyra öntött alumínium is.Az előkamra régen furatos aztán a kisérletek eredményeképpen hosszúkás bevágásos lettNem tudom mit felejtettek ki?
Mint már írtam is a porlasztócsúcs is ua.Adagoló elem, fejszelep,Üa. előszűrő(üllepítő)Kenőolaj szűrője centrifugál azt csak ki kell takarítani.G.o. szűrőbetét is jó a nagyobb átmérőjű amiből egy van.A hidraulika tartályba levő szűrő elemek is csereszabatosak.(a JUMZ-ba kevesebb lamella kell mert rövidebb a szűrő hossza)
A lereteszeléssel kapcsolatba egyszerű a megállapítás (de szerintem nincs azzal semmi)Bele ülsz kinyomod a kuplungot a reteszelő oldása miatt és a sebváltókart teljesen balra húva teljesen előre nyomni a kart.Ha megy nincs lereteszelve-lezárva semmi.Ugyanis előre van az országuti hátra a terep.Belarusz gyártmány ez is csak gondolom a gyárat ahol a JUMZ-okat csinálják lehet,hogy elhelyezték Minszkből más városba.