For example így lehet BTTB pályatervet összerakni Tillig vágányból. Nem bonyolítottam túl, megnyitottam az első rumiáról szedett BTTB pályatervképet, ami a kurzorhoz a legközelebb esett:)
Eladó TT-és műanyag kerékszetek. Egy szet két kereket tartalmaz./van balőle több is/Kivállóan alkalmas Zeuke és BTTB vagonok sérült kerekeinek pótlására. Egy szet ára 70ft.
Érdeklődni karpathiamodel@azet.sk címen lehet. Nálam megvehető szombaton a Lángbőrzén Postankeresztül vagy december 14.-én a miskolci bőrzén.
TT u profilos sín eladó: -40 db 545/103 egyenes sín -36 db 545/104 íves sín -23 db 545/102 íves sín - 5 db 545/150 íves sín - 4 db 6120 egyenes sín - 4 db 6620 egyenes sín - 1 db betáp sín - 2 db 545/112 átszelés - 1 db 6920 átszelés - 1 db kézi váltó - 5 db elektromos váltó
Eladó Tillig-Beckmann TT BR 103. 228-3-as DB IV-es korszakbeli villanymozdony. Teljesen új, karcolásmentes állapotban, csak próbálva volt. Eredeti dobozában, papírjaival, és bontatlan kiegészítőivel. Cikkszáma 02440.
Már régen kifutott modell, külföldi aukciós oldalakon is csak nagyon ritkán kapható.
Irányváltó világítással, előre fehér, hátra piros LED-del.
Ára:36.000 Ft. HELYETT:34.500 Ft.
Csere kizárólag új TILLIG TT 1688 személykocsi készlet (3 db-os), GySEV-Raaberbahn, VI.korszakos vagonokra érdekel, vagy kápé.
Személyes átvétel Budapesten lehetséges, vagy előre utalás után postázom.
Nagyon szokatlan látvány a Zeuke-geometria kulturált anyagokból és műszaki megoldásokkal :) Nekem is szükségem lesz egy pár (sok) klasszik geometriájúra az elképzelt gyártelephez, ha bele akarok férni az előirányzott helybe. Angolváltó? Miért nem inkább vidámváltó? Vagy viccváltó? :D
Kb, mint egy gyári Tillig, vagy Kuehn, vagy még annyi sem. Találd ki, hogy mennyi kell és keresd meg Őt nyugodtan, aztán majd megalkusztok. Itt is megtalálod, meg az "otthonunkban" is :)
A helytakarékosság miatt én BTTB anyaggal terveztem az asztalt, de méteres flexiből építettem, a kitérőket pedig Váltógyártó mesterrel készíttetem el. Már nyugodtan lehet tőle rendelni, a tizenötödikre nagyon jól belejött, és az angolra is van megoldása, csak azt nem szereti :)
Két külön kaput rajzol 3D nézetben is. Én speciel mértem már olyan tolómérővel furatfenék vastagságot, aminek a pofái közé acélrudak voltak hegesztve és a mért adatból le kellett vonni a rudak hosszát. Ügyes kis szerkezet volt. Ugyanúgy nekem is mondtak ilyesmit, hogy műszert nem gyepálunk... pedig volt már olyan, hogy a sublerre rápakoltam véletlenül az eszterga puha pofáit. Sőt mértem én már olajos-homokos környezetben is furat átmérőt; azt szerette a tolómérő:D
Ügyes kis cucc, az biztos. Szerinted vette, vagy átalakították valamiből? Ha jól láttam (bár én sem kezelem a német szöveget) egyben a rézsű dőlésszöget is belevágja a parafába.
Viszont a vízmértékes sínleszorítás fájt. Kölyök korom óta ezt nevelték belém, hogy a mérőeszközöket nem ütjük, nem hegesztjük fel sehova, nem dobálunk vele kutyát stb. :)
Ő meg lapjára!!! terhelte.
Más. Láttátok miből van az asztal vázszerkezete? Szerkezeti acél zártszelvényből (legalább is szerintem). Az én olvasatomban ennek van egy nagy előnye, és egy nagy hátránya a fa rácsszerkezetű asztallal szemben:
Előnye, a stabilitás. Kisebb keresztmetszettel erősebb (és szerintem könnyebb) asztalt hozol ezzel össze.
Hátránya, hogy a fém jól vezeti a hangot, főleg, hogy cső keresztmetszetű.
Mivel még nekem nem volt szükségem ilyenre, így lövésem sincs. Lehet, hogy sehogy, próbáld beforgatni 3D-ben, hogy mit mutat a két egyvágányos egymás mellett.
Igen, mert onnantól már a tervben kell folytatni. Rá kattintasz az első vágánymezőre - az ugye pirosra vált - majd a végén lévő kis négyzetre, amiben alaphangon most egy 0 van. Egér görgővel tudod +, -, irányba emelni, illetve süllyeszteni a terepet.
Nem vagyok otthon, így csak okosból tudom Neked nyomni, nincs elöttem a cucc.
A híd és az alagút kapcsológombja felül az eszköztárban megtalálod. Emelkedőt/lejtőt pedig szintén ott éred el. Egy kis kockában lévő h betù, alatta, felette egy kis nyíl.
Szerintem nem mazochista, csak ráér:D A többi videóban mozdonyt digitalizál, ütközőbakot világít ki, stb. Érdemes végig nézi az összes videót (kb 15 részes sorozat), mert elleshet tőle az ember néhány fogást.