Keresés

Részletes keresés

Magnat Creative Commons License 2001.04.18 0 0 72
"Tudtommal abszolut a löszertöl függ, hogy átviszi-e a sín(kororná)t (mert azt "szokták" löni), avagy nem. "

Szerintem nem! Tegyük fel, hogy 1000 J csőtorkolati energia kell ahhoz, hogy átvigye a sint. Megmaradva az ominózus DE példájánál, elképzelhetőnek tartom a következő esetet: 357-es lőszer DE-ből kilőve 1050J, S&W-ból kilőve 950J, ahol ugye veszteség keletkezik a csőfar és a dob közötti rés, valamint a cső viszonylagos rövidsége miatt. Így tehát ugyan az a lőszer DE-ből kilőve átviszi a sint, S&W-ből viszont nem! Tehát mégsem csak a lőszer függvénye...

"Pláne, hogy a hadilöszerek többnyire acélmagvasak" - Ezzel is vitatkoznék! Én úgy tudom, hogy a hadilőszerek (elvileg) mind zártköpenyesek, viszont túlnyomórészt inkább ólommagvasak, réz köpennyel borítva! Az AK tölténye pl. tuti ilyen!

Előzmény: dEvil Snail (71)
dEvil Snail Creative Commons License 2001.04.09 0 0 71
Hi!

Igaz, viszont a kaliberre senki nem válaszolt rajtam kívül.

Tudtommal abszolut a löszertöl függ, hogy átviszi-e a sín(kororná)t (mert azt "szokták" löni), avagy nem. Pláne, hogy a hadilöszerek többnyire acélmagvasak. Sajna nem tom, milyen távról szokták ezt müvelni.

Gonosz Csiga

Előzmény: Magnat (65)
raepa Creative Commons License 2001.04.09 0 0 70
Horr, tenyleg. 1880akarhany. Akinek aszontak, hogy ha sok penzt akar, akkor talaljon fel valamit, amivel az europaiak eredmenyesebben nyiszalhatjak egymas torkat. Hehe, vegulis tenyleg abszolut jelentektelen valamit alkotott. :)
Előzmény: Isegrim (69)
Isegrim Creative Commons License 2001.04.09 0 0 69
Hailhó, a gondolatmenet jó!

Automaták előbb voltak jóval, mint félautómaták (MAXIM volt az első automata, az öntöltő fegyverek csak utána jöttek).

Naezé félautomata...

Előzmény: raepa (68)
raepa Creative Commons License 2001.04.08 0 0 68
Szerintem a felautomata hibas elnevezes. Ha elobb lettek volna sorozatlovo fegyverek, es csak utanna ontoltok, akkor meg oke, mert akkor a felautomata az automata lebutitott valtozata, es erre utalna az elnevezes is. De mivel elobb lettek az ontolto es csak utanna a sorozatlovo fegyverek, ezert szvsz az ontolto a helyesebb kifejezes.
Tulajdonkeppen megszokas kerdese az egesz, en speciel szamitogepnek hivom a szamitogepemet, apam meg kompjuternek. Vegulis ugyanazt jelenti mindket szo. Talan azert sem komalom a felautomatat, mert a sok huje ujsagiro neha lehagyja azt a fel szocskat az elejerol. Brrr. Mint amikor valahol azt olvastam, hogy "Az internetrol letoltheto zene, az mp3...".
Egyeni szoc. problema.
Előzmény: Sgt. Elias (62)
Coccotti Creative Commons License 2001.04.08 0 0 67
A SIG SAUER P228 a király!
Isegrim Creative Commons License 2001.04.08 0 0 66
még szép, nem annyira a puskától, hanem a lőszertől függ.
Előzmény: Magnat (65)
Magnat Creative Commons License 2001.04.08 0 0 65
Szia Csiga!

Valszeg elkerülte a figyelmedet, hogy már más is szólt, hogy a DE nem revolver és én válaszoltam is, hogy természetesen igaza van, elírás volt a revolver szó! De ha akarod, megint ideírom! :-)

Valaki itt írta, hogy a Dragunov állítólag átviszi a vasúti sint! Annyi adalékkal tudok szolgálni, hogy egy ismerősömnek van két nagygolyósa, egy 270-es és egy 300-as. Sajna már nem emléxem melyikkel, de saját bevallása szerint ő is átlőtte már a sint, igaz, nem tudom, milyen messziről! Természetesen zártköpenyessel!

Előzmény: dEvil Snail (60)
SB a.k.a. StormBird Creative Commons License 2001.04.06 0 0 64
nem, miért ?
Előzmény: Isegrim (58)
Isegrim Creative Commons License 2001.04.06 0 0 63
Nincs különbség, ua. jelenti.

Előzmény: Sgt. Elias (62)
Sgt. Elias Creative Commons License 2001.04.06 0 0 62
Van különbség a félautomata és az öntöltő között? Én szinonimaként használom őket, bár az öntöltő szakszerűbbnek hangzik. Meg az magyarul van, nem csak FÉLig.
Előzmény: Isegrim (61)
Isegrim Creative Commons License 2001.04.05 0 0 61
Félautomata.
Előzmény: raepa (59)
dEvil Snail Creative Commons License 2001.04.05 0 0 60
Magnat

"mivel az Eagle az az egyetlen (?) olyan revolver, ami peremes Magnum lőszereket használ"

Csak amatör szinten müvelem a témát, de egyrészt nem revolver, másrészt nem az egyetlen, ami peremes löszert használ (ok, ott a kérdöjel).
Pl. Coonan (.357 Magnum) és a L.A.R. Grizzly Mark II. (szintén .357 Magnum).

Uncsi a Gepard? Akkor valami infót az Accuracy fegyverekröl (ha lehet magyarul). A kaliberválasztékon és a csöhosszon kívül.

Gonosz Csiga

Előzmény: Magnat (27)
raepa Creative Commons License 2001.04.04 0 0 59
Nem 45-os, hanem .45-os, es nem felautomata, hanem ontolto.
Kotekedni jo! :)
Előzmény: SB a.k.a. StormBird (57)
Isegrim Creative Commons License 2001.04.04 0 0 58
Te most hülyéskedsz?
Előzmény: SB a.k.a. StormBird (57)
SB a.k.a. StormBird Creative Commons License 2001.04.04 0 0 57
Ha az a Colt egy 45-ös US Army által rendszeresített félautomata pisztoly akkor igen :)
Előzmény: Isegrim (56)
Isegrim Creative Commons License 2001.04.03 0 0 56
Szerintem a gyártó neve.

Ha Colt 1911A1-ből lőtted ki, akkor biztos.

Előzmény: SB a.k.a. StormBird (55)
SB a.k.a. StormBird Creative Commons License 2001.04.03 0 0 55
:) pontosabban az, hogy mi az a FEDERAL
Előzmény: SB a.k.a. StormBird (54)
SB a.k.a. StormBird Creative Commons License 2001.04.03 0 0 54
hali...
az mit jelent, hogy:
.45 AUTO FEDERAL (ezt egy hüvelyen olvastam ....)
^^^^^^^ <-- főleg ez érdekel :)
SB
Isegrim Creative Commons License 2001.04.02 0 0 53
Aztat áruld már el, hogy mi a túrót nevezel te 1942-es mauzernek? pisztoly, puska, kard :) ?

Mi az?

Nem a Kar98-ra gondolsz?

Előzmény: Kiraly (52)
Kiraly Creative Commons License 2001.04.02 0 0 52
Sziasztok!

Nos, az 1942-es Mauserrel ugyan nem sikerult loni most (Wermachtban volt rendszeresitve), de ma lottem megint 9mm-es SW-al kb. 8 tarnyit. Elegge jo stukker asszem. Igazan jo tapasztalatom ma is a 9mm-es Rugerrel volt. Elvezet vele loni. 22-es jateknak tunik utana. Persze 22-essel sokkal konnyebb celba talalni.-)))))))0

pupia Creative Commons License 2001.03.30 0 0 51
REX22 lőszerrel sokat lőttem és egyszer sem akadt el az orosz Sampion pisztoly.

(GYK: az bizony egylövetű, 50m-es sportpisztoly)

Előzmény: Isegrim (15)
Isegrim Creative Commons License 2001.03.29 0 0 50
Valószínüleg kurva jó, és biztos, hogy kurva drága.

Ha viszonylag olcsót de abszolut korrektet akarsz, ajánlom a CZ75-öt, vannak nagyon csicsás kivitelek is, ha nem zavar a hagyományos megjelenése (ez nem azt jelenti, hogy ronda, csak nem olyan hipermodern a designja, mint a Walthernek).

SB a.k.a. StormBird Creative Commons License 2001.03.29 0 0 49
Hi mindenki régen jártam már errefelé :)
A fegyver.org-on egész jó leírások vannak.......
Hol találok még ezen kívül részletes leírást (minél részletesebb annál jobb :)
A W P99-ről mi a véleményetek ????

SB

Isegrim Creative Commons License 2001.03.27 0 0 48
Alapvetően a lőszertől függ.
Építhetsz akármilyen medveölőt magadnak, ha gyenge a lőszer.
Egyébiránt igaz amit írsz.
Csak arra kívántam rávilágítani, hogy nem a Dragunov kiváltsága, ha igaz egyátalán.
Előzmény: Cifu (47)
Cifu Creative Commons License 2001.03.27 0 0 47
Ehem... Egyezünk meg abban, hogy a lőszertől IS függ, de nemcsak attól. Függ a csőhossztól, sőt a csőszájtól is [nem megfelelően kiképzett csőszájnál a kiáramló gázok "visszaszivhajták" a lövedéket]. Sza'l ez azért elég erős volt :)
A magyqar szabvány vasuti sín-t átlőni szép teljesitmény, de én túlzásnak tartanám... Egy .50 cal. mesterlövészpuskáról még el tudnám hinni...
Előzmény: Isegrim (46)
Isegrim Creative Commons License 2001.03.26 0 0 46
Én nem lőttem vele, de az hogy, átviszi-e a vasúti sínt, nem a fegyvertől, hanem a lőszertől függ. Ha Moszin-Naganttal lősz, ugyanúgy átviszi (ugyanazt a lőszert lövi).
Előzmény: Kiraly (45)
Kiraly Creative Commons License 2001.03.26 0 0 45
Engem az erdekelne hogy lott-e mar valaki Dragunov rendszeru mesterloveszfegyverrel s milyen volt? legendak keringenek rola hogy milyen hatasos. Allitolag atviszi a vasuti sint is 100 meterrol keresztbe.
Előzmény: Isegrim (42)
Cifu Creative Commons License 2001.03.23 0 0 44
Én is majd lefordultam a székről a röhögéstől...
A vicc az, hogy a kaliber-ben, vagy hol, úgy 3 hónapja volt ez hír...
Anno a szerbia válság idején elkeztem felirogatni, mily csodás kommentátokat fűztek kis hazánk hirkreálói a különféle hirszolgálatok képeihez, két példa:
MTV1: "...az Éjjeli Bagoly..." a képem meg ott figyelt az F-117 Night Hawk...
Metro újság: "...az amerikai replőgép anyahajókról felszáló B-52-es bombázók..."
Ennyire értenek hozzá.......
Előzmény: MC Donald (43)
MC Donald Creative Commons License 2001.03.23 0 0 43
Kicsit OFF

Elképesztő, itt már mindent lehet? Úgy értem, én is mondtam/írtam már hülyeségeket, de ez... Nézem a RTLklub hiradót, a hír: a világ első lézerpisztolyát Magyaraországon is bemutatták. Jön a kép, mit látok? Taser. Ez egy elektródákat kilövő sokkoló fegyver, aminek egyetlen "újítása", hogy markolatot tettek rá a könnyebb kezelhetőség miatt. Ez azért durva...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!