Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
"Tudtommal abszolut a löszertöl függ, hogy átviszi-e a sín(kororná)t (mert azt "szokták" löni), avagy nem. "
Szerintem nem! Tegyük fel, hogy 1000 J csőtorkolati energia kell ahhoz, hogy átvigye a sint. Megmaradva az ominózus DE példájánál, elképzelhetőnek tartom a következő esetet: 357-es lőszer DE-ből kilőve 1050J, S&W-ból kilőve 950J, ahol ugye veszteség keletkezik a csőfar és a dob közötti rés, valamint a cső viszonylagos rövidsége miatt. Így tehát ugyan az a lőszer DE-ből kilőve átviszi a sint, S&W-ből viszont nem! Tehát mégsem csak a lőszer függvénye...
"Pláne, hogy a hadilöszerek többnyire acélmagvasak" - Ezzel is vitatkoznék! Én úgy tudom, hogy a hadilőszerek (elvileg) mind zártköpenyesek, viszont túlnyomórészt inkább ólommagvasak, réz köpennyel borítva! Az AK tölténye pl. tuti ilyen!
Igaz, viszont a kaliberre senki nem válaszolt rajtam kívül.
Tudtommal abszolut a löszertöl függ, hogy átviszi-e a sín(kororná)t (mert azt "szokták" löni), avagy nem. Pláne, hogy a hadilöszerek többnyire acélmagvasak. Sajna nem tom, milyen távról szokták ezt müvelni.
Horr, tenyleg. 1880akarhany. Akinek aszontak, hogy ha sok penzt akar, akkor talaljon fel valamit, amivel az europaiak eredmenyesebben nyiszalhatjak egymas torkat. Hehe, vegulis tenyleg abszolut jelentektelen valamit alkotott. :)
Szerintem a felautomata hibas elnevezes. Ha elobb lettek volna sorozatlovo fegyverek, es csak utanna ontoltok, akkor meg oke, mert akkor a felautomata az automata lebutitott valtozata, es erre utalna az elnevezes is. De mivel elobb lettek az ontolto es csak utanna a sorozatlovo fegyverek, ezert szvsz az ontolto a helyesebb kifejezes.
Tulajdonkeppen megszokas kerdese az egesz, en speciel szamitogepnek hivom a szamitogepemet, apam meg kompjuternek. Vegulis ugyanazt jelenti mindket szo. Talan azert sem komalom a felautomatat, mert a sok huje ujsagiro neha lehagyja azt a fel szocskat az elejerol. Brrr. Mint amikor valahol azt olvastam, hogy "Az internetrol letoltheto zene, az mp3...".
Egyeni szoc. problema.
Valszeg elkerülte a figyelmedet, hogy már más is szólt, hogy a DE nem revolver és én válaszoltam is, hogy természetesen igaza van, elírás volt a revolver szó! De ha akarod, megint ideírom! :-)
Valaki itt írta, hogy a Dragunov állítólag átviszi a vasúti sint! Annyi adalékkal tudok szolgálni, hogy egy ismerősömnek van két nagygolyósa, egy 270-es és egy 300-as. Sajna már nem emléxem melyikkel, de saját bevallása szerint ő is átlőtte már a sint, igaz, nem tudom, milyen messziről! Természetesen zártköpenyessel!
Van különbség a félautomata és az öntöltő között? Én szinonimaként használom őket, bár az öntöltő szakszerűbbnek hangzik. Meg az magyarul van, nem csak FÉLig.
"mivel az Eagle az az egyetlen (?) olyan revolver, ami peremes Magnum lőszereket használ"
Csak amatör szinten müvelem a témát, de egyrészt nem revolver, másrészt nem az egyetlen, ami peremes löszert használ (ok, ott a kérdöjel).
Pl. Coonan (.357 Magnum) és a L.A.R. Grizzly Mark II. (szintén .357 Magnum).
Uncsi a Gepard? Akkor valami infót az Accuracy fegyverekröl (ha lehet magyarul). A kaliberválasztékon és a csöhosszon kívül.
Nos, az 1942-es Mauserrel ugyan nem sikerult loni most (Wermachtban volt rendszeresitve), de ma lottem megint 9mm-es SW-al kb. 8 tarnyit. Elegge jo stukker asszem. Igazan jo tapasztalatom ma is a 9mm-es Rugerrel volt. Elvezet vele loni. 22-es jateknak tunik utana. Persze 22-essel sokkal konnyebb celba talalni.-)))))))0
Valószínüleg kurva jó, és biztos, hogy kurva drága.
Ha viszonylag olcsót de abszolut korrektet akarsz, ajánlom a CZ75-öt, vannak nagyon csicsás kivitelek is, ha nem zavar a hagyományos megjelenése (ez nem azt jelenti, hogy ronda, csak nem olyan hipermodern a designja, mint a Walthernek).
Hi mindenki régen jártam már errefelé :)
A fegyver.org-on egész jó leírások vannak.......
Hol találok még ezen kívül részletes leírást (minél részletesebb annál jobb :)
A W P99-ről mi a véleményetek ????
Alapvetően a lőszertől függ.
Építhetsz akármilyen medveölőt magadnak, ha gyenge a lőszer.
Egyébiránt igaz amit írsz.
Csak arra kívántam rávilágítani, hogy nem a Dragunov kiváltsága, ha igaz egyátalán.
Ehem... Egyezünk meg abban, hogy a lőszertől IS függ, de nemcsak attól. Függ a csőhossztól, sőt a csőszájtól is [nem megfelelően kiképzett csőszájnál a kiáramló gázok "visszaszivhajták" a lövedéket]. Sza'l ez azért elég erős volt :)
A magyqar szabvány vasuti sín-t átlőni szép teljesitmény, de én túlzásnak tartanám... Egy .50 cal. mesterlövészpuskáról még el tudnám hinni...
Én nem lőttem vele, de az hogy, átviszi-e a vasúti sínt, nem a fegyvertől, hanem a lőszertől függ. Ha Moszin-Naganttal lősz, ugyanúgy átviszi (ugyanazt a lőszert lövi).
Engem az erdekelne hogy lott-e mar valaki Dragunov rendszeru mesterloveszfegyverrel s milyen volt? legendak keringenek rola hogy milyen hatasos. Allitolag atviszi a vasuti sint is 100 meterrol keresztbe.
Én is majd lefordultam a székről a röhögéstől...
A vicc az, hogy a kaliber-ben, vagy hol, úgy 3 hónapja volt ez hír...
Anno a szerbia válság idején elkeztem felirogatni, mily csodás kommentátokat fűztek kis hazánk hirkreálói a különféle hirszolgálatok képeihez, két példa:
MTV1: "...az Éjjeli Bagoly..." a képem meg ott figyelt az F-117 Night Hawk...
Metro újság: "...az amerikai replőgép anyahajókról felszáló B-52-es bombázók..."
Ennyire értenek hozzá.......
Elképesztő, itt már mindent lehet? Úgy értem, én is mondtam/írtam már hülyeségeket, de ez... Nézem a RTLklub hiradót, a hír: a világ első lézerpisztolyát Magyaraországon is bemutatták. Jön a kép, mit látok? Taser. Ez egy elektródákat kilövő sokkoló fegyver, aminek egyetlen "újítása", hogy markolatot tettek rá a könnyebb kezelhetőség miatt. Ez azért durva...