Szeptemberben pár barátommal elmegyünk Indonéziába fotózni, kb egy hónapra. Most ne luxushotelekre gondoljatok, hanem olcsó 8-10 Dolláros szállásokon fogunk aludni, és bejárjuk Jáva, Bali, Komodo, Celebes és Borneo egyes részeit. Hátizsákkal megyünk, nem bőröndökkel, plusz még a fotós felszerelés, úgyhogy sokat fogunk cipelni. Mivel nem vagyok járatos a túrafelszerelésekben, ezért keresek egy megbízható boltot, ahol tanácsokkal tudnak ellátni, hogy milyen bakancsot, zoknit, nadrágot vegyek, ami ideális az ottani klímához, pl. hamar megszárad, elvezeti az nedvességet, stb.
A kedves topicársak tanácsát kérném, hogy hol van Budapesten olyan túrafelszerelést árusító bolt, ahol az eladók érdemben tudnak segíteni és értenek is a túrázáshoz? Nyári bakancsot illetve ruházatot szeretnék venni, trópusi éghajlathoz.
"ezeket szerencsére házilag meg tudjuk oldani :))"
Ja, én is szeretek varrni. Ugyanakkor meg elegem van abból, hogy veszek valamit (esetleg nem is olcsón), és még dolgoznom kell vele, ahelyett, hogy egyből felvehetném. Ha hozzáadom a varrással töltött időre számolt normál órabérem, már nagyon nem éri meg az egész. :)
Tegnap a Hervisben sok Adidast láttam, vannak leárazások is, szerintem nézz be! Diem talán többet tud, ő azoknál a polcoknál bóklászott többet, míg mi inkább a túracipőknél.
Hát igen, magas vagyok, ezért a derékmagassággal tényleg nem volt gond. Csak a bőséggel és a "fenékmérettel" ezeket szerencsére házilag meg tudjuk oldani :))
Egy kérdés: nem tudtok valahol jó edzőcipő akciót? Adidast szeretnék venni, főként beltéri, ritkábban kültéri használatra, de az ADIDAS márkaboltok már bőven nincsenek nyitva, amikor én végzek melóhelyen...
Tegnap újra megpróbáltam, majdnem megvettem. Az a baj, hogy nem bő a dereka, hanem magas. Átlagos magasságú/alacsonyságú vagyok, ennek megfelelő "csípőhosszúsággal" (luk-derék távolság), és így egyet vissza kell hajtanom a nadrág derekán, hogy végre a derekamra kerüljön. Te magas vagy, gondolom, nálad ez nem probléma. Tegnap vicces volt, kicsit hamarabb eljöttem munkából, így nem zárt elsötétített boltokat találtam, hanem épp záró, kivilágított és felmosás alatt állókat. Szóval sorban pattantam le a záródó ajtókról. Olyan volt, mint egy piroshullám. Még jó, hogy a Hervis plázában van. (Időnként felmerül bennem, hogy a (nemplázás) boltok a vezetői miért sírnak, mint a fk, hogy a plázák elviszik a vásárlókat, ha közben nem bírnak a fizetőképes kereslet (fiatal menedzserréteg) munkaidejéhez alkalmazkodni...) No, egyelőre áthidaltam a problémát máshogy, jövő héten megint megyek egy kört.
Persze volt a bevásárlókörútnak haszna is, de erről majd Dinnye...
pygmea: én tavaly nyáron megvettem azt a bizonyos Kilimanjaro nadrágot. Akkor az volt a gond, hogy eleve nem volt 46-nál kisebb méretben :))) Végre találtam egy 42-est, de mint te is mondtad, bő volt a dereka. Megvettem, hazahoztam, picit átszabtuk, azóta, ha nincs hideg, mindig azt hordom, nekem bevált.
Igen, ezért is keztem letenni a "klasszikus túranadrág" elképzelésről, és kezdtem kiegyezni magamban a streccsel. Ami abban hiánynak tűnik - de javítsatok ki, ha tévedek, örvendeztessétek meg szívemet -, hogy nincs zsebük. Mármint olyan, amibe akár több zsebkendő és egy itiner is belefér átedvesedés nélkül. Persze a dolgot megoldja (ahogy eddig) a kis övtáska.
De hát a lycra v. elasztán-komponensű futó- meg bicajosnadrágok rendkívül rugalmasak, azok ha egyszer rádmennek, akkor garantáltan nem fognak elállni semerre, hanem feszülni ezerrel.
Hidd el, elég sok ún. női nadrágot láttam már. Mind túra, mind utcai kategóriában. Már azon is megborulok, hogy a konfekcióipar nem képes a mai (magyar) átlagnő vagy urambocsá' bármilyen nő alakjára készíteni szabásmintát. (Tudod, derékszabás, szűkítővarrás, megfelelő méretarányok, miegymás...) De az még inkább nevetséges, hogy mindezt a túraruhaipar sem tudja megtenni - holott ők állítólag ergonomikus termékeket gyártanak. Nem gondolom, hogy túlzottan átlagtól eltérő vagyok. Lehet, hogy egyszerűen csak jobban zavar, hogy a hátamnál öv nélkül elállnak a nadrágok (és jól megfázik a vesém), mert van derekam, nem vagyok teljesen egybeszabott. (Övvel gyűrődik, dörzsöl. ) És lehet, hogy sajnálatos, de az ülepvarrásnál rendelkezésre álló helyet nem tudom kitölteni két méretes golyóval. Így viszont kényelmetlen. :)
Én tényleg azt várom, hogy ha már az áraikkal azt hirdetik magukról, hogy különlegesek és többletet adnak, akkor azt tényleg adják meg.
Sziasztok! Egy kérdés: van vkinek 5lete, h mit lehetne tenni jégkása szerű hó ellen? Kedden jártam a Schneebergen és akárhogy feszítettem is a kamáslit, csak befurakodott alá...
Nekem mostanság az a bajom, hogy se olcsón, se drágán nem találok megfelelőt. Pedig csak két fő szempontom van. (És a kettőben nincs benne az ár.) De ezt már néhányszor kifejtettem. És most már nehezen hiszem el bármelyik, akármilyen drága cégről, hogy minőségi más szempontokból a terméke, ha alapvető szabásproblémákkal nem tud megküzdeni.
Blaha után az említett híd irányában, az első villamosmegállóval (Wesselényi u.) pont szemben az udvarban van egy komoly katonai-cuccos bolt, asszem Obsit a neve.
Katonai ruházat: Lenin Teréz krt.-on, a Teréz krt - Wesselényi u. sarkához közel "Obsit" katonai ruházati bolt. A Margit híd felé haladva jobb oldalán a krt-nak.
Futónadrágot én tavaly a Hervisben vettem. Előnye a bringásgatyával szemben, hogy a combok felőli részen nincs varrás, hanem a comb belső felének elején és hátulján.
Betét nélküli bicósnacit, pedig a legtöbb bringásboltban forgalmaznak, szvsz. Érdemes körülnézni, avagy szintén Hervisben javallom.
Az az a vékony, kissé susogós? Láttam valamit pár hete a Mammut Hervisben - próbáltam is, de nem jött be. Ha jól emlékszem, magas volt a dereka - mint egy férfigatyának. (Nekem nincs mit tárolnom ott alul...) És nem tűnt tartósnak az anyaga - de ennek az ellenkezőjéről meggyőzhető vagyok. Pedig jónak tűnt első blikkre... Főleg az ára. Azért köszi a tippet! :)
Nade majd ma! Jól körülnézek!
Tud valaki katonai cuccos boltot a Nagykörút környékén - inkább Blahától a Margit híd felé eső vidéken? És futócuccos bótot? Vagy ahol betétnélküli bringásnadrágok vannak?
Ne vigyél csavarhúzót, mert "ha bármit aminek van műanyag tartalma hidegben csavargat az ember, azt könnyen eltörheti" - és ez személyes tapasztalat. Felteszem, hogy az állítóbizgentyű tartalmaz műanyag elemet is, márpedig akkor -a fenti kockázati tényezőt összeadva a teljesítménytúrázó utánállítás szükségessége keltette ideges türelmetlenségével- fel fog pörögni az alktrészkereskedelem. Ha minden alkatrésze fémből van (legjobb lenne valami titán ötvözet) akkor hajrá. Gondolom van saját gyári szerszámklészlet is hozzá :-)
Viszont jobb mint egy hőmérő, mert ha hideg van, ez meglazul és akkor tudni fogod, hogy nem csak úgy szubjektíven érzed a hideget, hanem az tényleg ott van, objektíven. :-)
Igen, olyan. A rögzítést FlickLock-nak hívják. Állítólag a kallantyú bilincsét tartó csavarral is lehet machinálni. Azt olvastam, hogy hidegben meglazulhat. Hordjak csillagcsavarhúzót túrára?!? :)
(Nagyondinnye menetes megfigyelése: "Ha valamit lehet állítani, akkor azt kell is.")
talán a januári sportpiacban hogy a jobb fajta aláöltözeteket 1-2% elemi ezusttel szovik és az fejt ki antibakteriális hatást, de lehet hogy ez hulyeség