Keresés

Részletes keresés

ihars Creative Commons License 2002.08.30 0 0 419
közben találtam októberről infót, de megköszönöm ha vki tud érdemlegeset modani, akár tapasztaltak alapján is.

isti

ihars Creative Commons License 2002.08.30 0 0 418
haliho!

a párommal úgy néz ki októberben mennénk a szigetre. elképzelhető e ez még, vagy rosszabb időre is lehet számítani? pontos dátum még nem alakult ki, de úgy néz ki egy hétről lenne szó, amiről - végigolvasva a fórumot - , már most tudjuk hogy kevés lesz, de legfeljebb tavasszal visszatérünk. bár úgy emléxem talán Vad is írt már októberről, de általában nem ez a legfrekventáltabb időpont. szóval mondjuk okt. közepén is jó idő van még, vagy esetleg a vége felé? Vad? vagy más "törzstag" ? :))

köszi mindenkinek

isti

semő Creative Commons License 2002.08.29 0 0 417
A charterek indulási időpontjai tájékoztató jellegűek. Krétáról vissza 20 perccel korábban indultunk.
Előzmény: bia (414)
éjféli lány Creative Commons License 2002.08.29 0 0 416
Chrissin van étterem, kis bódés kajálda, WC, de mindenből csak egy.

Van viszont napernyő, 14 EUR/db, 8000 féle színű tenger, 29 fokos víz, színes halak a víz alatt, apró kis kagylók a homokban, az életükért küzdő kis fák, amelyeknek érdekes alakjuk van.

Egy élmény, annak ellenére, hogy nem egy Siófok :-)

Előzmény: bia (414)
zsanna Creative Commons License 2002.08.28 0 0 415
Mi 3 éve voltunk (sajna olyan régen :-((( ), akkor csak ott volt egyetlen egy taverna, ahol kikötött a hajó, máshol semmi. A szuper strandok meg a sziget másik felén voltak. Mondjuk, ott nincsenek nagy távolságok, tehát ha éppen leküzdhetetlen vágyad van, hogy tavernázz egyet, akkor egy kis gyaloglás után megteheted, de szvsz direkt nem engedik telecseszni a szigetet mindenféle "földi jó"-val.
Előzmény: bia (414)
bia Creative Commons License 2002.08.28 0 0 414
Nagyon köszi Jorgostravel,
egy hét úlva indulunk kereken!!! Alig várom.
Reptéren nem nagyon tudunk bérelni, mert az első hétre nem akarunk teljes egészében bérelni + amit te is írsz Jorgos..., hogy jobb kicsit körülnézni árak szp-jából.
+ hát kifizettük a transzfert, azzal megyünk a szállásra Chaniaból, úgyhogy Rhetymnonban szeretnénk kocsit bérelni, és leadni a Chania reptéren.
Ez megy? vagy csak azonos városban máshol bérelni, és reptéren leadni kis felár fejében a járható út? Ez nem volt egyértelmű nekem. Mert Rheymnonban, ahol lesz a szállás, és ahol bérelni akarunk, nem onnan megy a repcsink.
Még egy kérdés: azt mondták, hogy 2 órával az indulás előtt ott kell lenni a reptéren. Már sokan voltatok charterrel, mi ennek az oka? ezt komolyan kell venni?
Chrissi: ez azt jelenti, hogy Chrissin se Wc se kajabódé, se büfé, se semmi? Hát így érthető.
köszi mindenkinek a segítő válaszokat.
Bia - aki először megy Krétára és már nagyon régóta vágyik erre :)
Előzmény: jorgostravel (394)
kiccsavo. Creative Commons License 2002.08.28 0 0 413
Koszi a valaszt Norbaja.

Azert meg visszakopizok ide egy dolgot az elozo kerdeseim kozul, hatha valaki meg reagal.
Szoval:

Meg egy par fontos infora lenne szuksegem...
mennyire lehet teljese onellatajban kijonni:
szallas/nap/fo
kaja/nap/fo

Foleg a szallas erdekel. 2 szemelynek kellene, es azert jo, ha fozni lehet benne.

koszi,
kiccsavo

Előzmény: Norbaja (404)
Norbaja Creative Commons License 2002.08.27 0 0 412
Chaniaban csak látszólag van dugó, ütemesebben lehet haladni, mint itthon. Egyébként az ember ne akarjon száguldozni szabadságon túristák között...
Előzmény: csumika (411)
csumika Creative Commons License 2002.08.27 0 0 411
Hát nem tudom. Akkor majd elöször körülnézünk motorral és ha nagyon szívás, akkor 4 napig motor azután 4 napig autó. Csak nem akkorom a gatyámat is bérlésre költeni. Max 850-900 Euro akarok költeni a két hét alatt és ahogy itt olvastam naponta kell vagy 40-50 Euro a kajára szórakozásra stb. , ugyhogy azon felül nem tudom belefér e még külön moci meg kocsi. Viszont a zsufolt helyeken a motort sokkal jobban lehet használni, legalábbis amikor legutóbb Görögországba voltunk ott így volt. Egyébként az is hegyes-völgyes hely volt, de a motor simán bírta pedig ketten voltunk rajta.
SzegAnd Creative Commons License 2002.08.27 0 0 410
Sziasztok !

Én semmiképpen sem javaslom, hogy 80cm3-mas motorral próbáljátok meg Plataniasból Elafonissit. A rengeteg szerpentin miatt csakis nagyobb motorral vagy kocsival!

Perry's apartman: Mi is ott voltunk, DE EGYÁLTALÁN NEM VOLT HANGOS! Szerintem ha a medencénél (ami tök jó!) nem bulizik valaki csend van egész éjjel! Valamit viszont ajánlok: Ventillátort!!! Ugyanis a szobáknak az egyik oldalán van az ajtó és egy kicsi ablak, ennek megfelelően nem tudsz szellőztetni! Megreked bent a meleg levegő és nem tudsz aludni.

Előzmény: csumika (407)
Vad Creative Commons License 2002.08.27 0 0 409
szvsz megéri Rethymnoban aludni egyet, mert kellemes az éjszakai élete.

Motorozás esetén megcsinálható úgy is Samaria, hogy Paleohorában, vagy Sougiában (utóbbit jobban szeretem) megszáll az ember, másnap reggel 7 körül indul a busz Omalosra (Samaria eleje), du pedig visszahoz a hajó, és akkor ott lehet aludni még egyet.

Norbaja Creative Commons License 2002.08.27 0 0 408
Szeva Csumika!
Szerintem Rethymnoért nem érdemes szállást bérelni. Ha Platanias végén felmész a New Roadra, akkor kb 1 - 1+1/2 óra alatt ott vagy. Asszem 60-70 Km. A látnivaló különben is inkább beljebb van.
Mi Kato Stalosban voltunk, és egy napi progiba belefért 8 órás indulással Imbros - pita kaja, + szurdok, Frangokastello, Ano Rodakino-Kato Rodakino ( Westes idegenvezető mondta, hogy szép a két falu közt a híd - hát(?), Spili, és Rethymno. Este 8-ra az apartmanba is voltunk.
Jó magam inkább autó párti vagyok, mert a szerpentinek és a hegyi utak tényleg eléggé gázosak, főleg ha nem motorozik az ember napi rendszerességgel. Nem divat Krétán a szalgkorlát, csak max a bazi nagy szakadékoknál.
Előzmény: csumika (407)
csumika Creative Commons License 2002.08.27 0 0 407
Sziasztok!
Kösz a válaszokat mindenkinek, megfogadjuk a tanácsot és busszal megyünk a szurdokba, amúgy is e felé hajlottunk.
Mi egy 80 cm3 motort szeretnénk bérelni valszeg 7 napra a helyváltoztatáshoz, remélem azzal is átverekedjük magunkat a hegyi részeken, bár ezek a szakadékos részek elég rosszul hangzanak.
Három nagyobb utat szeretnénk megtenni a két hét alatt. Elefanossihoz, a szurdokhoz és Rethymno felé. Rethymno-val kapcsolatba, szeretnénk egy napra arrafelé szállást bérelni, hogy ne kelljen visszarohanni Platanias-ba. Meg tudnátok mondani kb mennyi egy szállás két főre egy éjszakára?
Az hogy forgalmas helyen van a szállás nem zavar, mert direkt olyan helyre szerettünk volna menni ahol nagy éjszakai élet van.
GMIKE ha emlékszel a nevekre, adhatnál néhány tippet hova érdemes betérni Taverna, disco, bar stb, ahol jó a kaja vagy a frankó a hangulat.
ercsibe Creative Commons License 2002.08.26 0 0 406
Szia Csumika!

Bár már előttem is elmondták, de azért én is hadd írjam le... :)

Szóval Szamáriába ne menj egyénileg. Szerintem azt szervezetten lehet csak megtenni. Egyfelől az előttem elhangzó okok miatt (a Vaskapu pl majdnem a legvégén van, ha meg leértél, akkor ha fel is mész: le a kalappal) másfelől meg nem lehet. Olyan jegyet kapsz, amely 3 részből áll. Egyet letépnek a felső bejáratnál, a maradékot meg kell őrizni, mert az alsó kapunál megint letépnek egy szeletet, amivel ellenőrzik, hogy amit letéptek fenn szelvényt, az lenn is megvan-e, azaz hányan zuhantak be aznap a szakadékokba.

Elafonissi. Oda jól teszed, ha egyénileg mész. Mi mondjuk jun elején voltunk, ami eleve kihaltságot biztosít (úgy-ahogy) de a szervezett utasok 4 kor húznak el mint vadlibák, szóval tietek lehet a terep (=főszezonban a fele elmegy). Ja, az út: Mi Kalamakiban laktunk (Chania mellett) Old National Road-on végig Kissamosig (azért arra, mert ott van Falassarna, amit ha arra jártok, kár lenne kihagyni, a kitérő nem több, mint egy óra, de megéri, ahogy a hegytetőről hirtelen elédtárul lenn a mélyben a türkizkék tenger látványa, meg jó a strand, széles homokos-aprókavicsos, amikor ottvoltunk, hatalmas hullámokkal, ezen felül balra tök jó kis sziklák vannak, köztök parányi mini-öblökkel), az egyik neve pl dinoszaurusz szikla (mert úgy néz ki). Szóval eztán meg tábla jelzi az utat Elafonissibe, de ne tévesszen meg az, hogy 30-40 km, mert az út kb 1 kamaz szélességű, no korlát, csak többszáz méter mély szakadékkal a jobboldalán. Ja és a kanyarok.... De megéri, mert Falassarnát látni kell. Mi Chaniától 3 óra alatt voltunk lenn Elafonissin, mert fürcsiztünk egy órát (vagy többet) Falassarnában, meg lassan kellett mennünk, nehogy ott kapjak szívszélhűdést a kanyarokban, ahol a kocsi eleje néha lelógott a szakadékba.... De túléltem, és baromi klassz volt.

Jó utat: ercsibe

Ui: Falassarnában vannak olyan sziklák a tengerben, hogy barátnőről/feleségről el lehet készíteni a Koppenhágai "Kis hableány" szobor mását-király :)))

Előzmény: csumika (399)
Norbaja Creative Commons License 2002.08.26 0 0 405
Ha bérelsz autót, akkor adnak hozzá térképet. Szerintem nem érdemes captatni kölcsönzőről kölcsönzőre. Mi is megtettük, és be is toppantunk az Apollo kölcsönzőjébe, 20 %-kal drágább volt, mint amit az Eurot***-os nagyszemű cica ajánlott. Duplaplussz jó, hogy 2+2 napra lehet bérelni nála bringát, ami azt jelenti, hogy szerda csekk in, csüt-péntek autózás , szombat Szamária, vasárnap-hétfő szintén autózás, kedd heveny a napon szerda csekk áut. Ja és Saxo-t rendeltünk és Xsarát kaptunk felár nélkül, mert nem volt B kategória.
Előzmény: csumika (399)
Norbaja Creative Commons License 2002.08.26 0 0 404
Szeva Kiccsavo!

Nekünk egy hét 2 főre 600 E volt. Kaját nem vittünk itthonról, 200 E volt a kocsibérlés+benzin 4 napra, és minden nap ettünk étteremben, hol textil, hol műanyag terítős helyen. Az árakat úgy számold, hogy ami margarin 500 gr-os, itthon 250 Ft, ott kint a 250 gr-os 1 E, tehát dupla. Péksütemény 0,5-0,75 E/db, narancs 0,45 -0,6 /Kg, benzin 0,8 E/L, stb. Biztos, hogy olcsóbban is ki lehet jönni, viszont nem éltünk "pompázatosan" úgymond...( nem vettünk smukkot, és nem ettük magunkat hányósra, nem söröztünk, stb)

Előzmény: kiccsavo. (400)
Bartos Tamás Creative Commons License 2002.08.26 0 0 403
jorgostravel:
Bocsi, teljesen nem olvastam végig a fórumot.
De. Mi 2x voltunk Krétán, és remek volt. Mind2x Gouvesben volt a szállás, a Danai ap.-ban (Cooptourist), és a lehető legjobb volt. Te hol szálltál meg?
zsanna Creative Commons License 2002.08.26 0 0 402
A Samaria-nál az a helyzet, hogy a kijössz a végén a tengerparton, és onnan csak hajóval van tovább. Hogy onnan hogy lehet a bejárathoz visszakeverni, arról gőzöm sincs.
Azt abszolut hülyeségnek tartom, hogy elmentek valameddig, aztán visszafordultok. Egyrészt baromi nagy lejtő van az elején, amit visszafele meg kell másznod, másrészt - és főleg ez a lényeg - a szurdok második fele nem az első rész "kopi"-ja. Más - és nem lenne érteme kihagyni, ha már rászántátok magatokat. (Egyébként anno voltak un. "Easy" túrák is, ami azt jelentette, hogy a kijárattól indult, mentél ameddig gondoltad, aztán úgy kellett visszafordulnod, hogy elérd a hajót. Úgyhogy a felét nem láttad, a másik felét meg kétszer. Én ebben semmi jót nem látok, ha valaki sokallja a 14 kili-t, akkor menjen inkább pl. az Imbros-ra, az csak a fele.)
Mi egy ottani irodánál fizettünk be, buszra. Nektek is ezt javaslom. Reggel - vagy hajnalban - felvesznek a szállásodnál, és este oda is visznek vissza.
Ja, és fürdőruhát meg papucsot vigyetek, mert strandra értek ki, és baromi meleg volt a homok (vagy kavics, már nem emlékszem). Majdnem hólyagos lett a talpam pár méteren, amíg mezítláb behúztam a vízbe.
Előzmény: csumika (399)
Gmike Creative Commons License 2002.08.26 0 0 401
Hi !

Csumika! Itt vagyok , de mivel már legközelebb csak jövőre jutok el Krétára , így csak olvasgatok. Szóval mi a Perry's-ben voltunk, az tény, hogy vannak ennél jóval csendesebb szállások is, de azok vagy jó messze a parttól, vagy jó messze a közponntól.Szerintem nem vészesen zajos a hely, maximum a szemközti autó és motor bérlettel foglalkozó cég hátsó udvaráról este 10 órakor felsüvítő gőzborotva zaja lehet néha kellemetlen, de ugye 10 órakor még úgysem fogtok aludni. Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben nincs kávézó az apartman alatt és mellett sem , viszont van vele szemben az út túloldalán, ott szól a zene elég sokáig, de ettől még nagyon jókat fogtok durmolni :) Felszereltség : 1 bazi nagy főzőedény, 1 db 2 decis edényke, 2 lyukas több órányi kísérletezést és explorer hajlamot igénylő főzőalkalmatosság,hűtő. Tányér, kés, villa normális minőségben rendelkezésre állnak. Motor bérlet a kapun kilépve jobbra 8.3 méter. Árat nem tudok.
Egyenlőre ennyi.
Üdv : Gmike

Előzmény: csumika (396)
kiccsavo. Creative Commons License 2002.08.26 0 0 400
Sziszatok,

Szept 14-en indulunk Kretara, elorelathatolag 2 hetre, de leszunk amig a penzunk futja. Szertenenk korbejarni az egesz szigetet, es ezzel talan nem is lesz problemank, mivel autoval fogunk menni. Elorelathatolag Romanian keresztul, majd Athenbol komppal.
Mivel semmit sem szervezunk elore, ezert szeretnem toletek megkerdezni, hogy a sziget bejarasat hogy erdemesebb megtenni? Egy fix szallast berelve, majd onnan autokazni, vagy inakbb 1-2 naponta uj szallas az ep aktualis helyen.

Meg egy par fontos infora lenne szuksegem...
mennyire lehet teljese onellatajban kijonni:
szallas/nap/fo
kaja/nap/fo

Mindenkinek koszi a reagalast.
Udv,
kiccsavo

csumika Creative Commons License 2002.08.26 0 0 399
Majd viszek füldugót:)))
Másik kérdés. Ha kocsival vagy motorral megy az ember a Samaria szurdokhoz, akkor a bejáratnál bémegy ugye majd végigmegy és kilukad a másik végén. Hogy lehet visszakeveredni a bejárathoz? Vagy mindenki busszal ment oda? Vagy elmentetek egy ideig és vissza?
Chaniaból, milyen utvonalon érdemes motorral menni Elafonissos-hoz?

Norbaja Creative Commons License 2002.08.25 0 0 398
Szia csumika!

Ha a Perry's - be mentek, akkor előtte jól pihend ki magadat, mert ott nem túl sokat fogsz aludni Asszem, ha minden igaz, akkor a falu fő utcájának legforgalmasabb részén van egy kávézó (?) felett. Mi is csak úgy láttuk, egyébb infot nem tudok róla...

Előzmény: csumika (396)
SHReK Creative Commons License 2002.08.25 0 0 397
Szia mindenki!

kb. két hónappal ezelőtt érdeklődtem, de nem kaptam választ :( Most akkor megint próbálkozom:

tapasztalataitok szerint szeptember 15. után (mondjuk a szept. közepe és vége közti turnusban) mennyire kihalt turista szempontjából Kréta? Alig lézeng vki, vagy azért vannak emberek jócskán? Mármint fiatalság, 25-35 évesek. Van-e még olyankor éjszakai élet? Diszkó/ilyesmi nyitva? Jó az idő?

üdv
SHReK

csumika Creative Commons License 2002.08.22 0 0 396
Sziasztok!
Mi Platanias-ba megyünk a párommal két hét múlva. Tudna valamelyikőtök azon a környéken jó motorkölcsönzött ajánlani (megbízható viszonylag olcsó stb)
Mi az EURO***-sal a Perry's apartmanházba megyünk. Ha valaki ismeri leírhatná milyen tapasztalatai vannak a szállással és a helyi képviselővel. Ha jól láttam lentebb GMIKE ott volt de ő mostanában nem írt.
Előre is köszi!
jorgostravel Creative Commons License 2002.08.22 0 0 395
Még egy dolog: a telepített idegenvezető mindenhol a saját partnerüket favorizálja, minden erővel azon lesz, hogy tőlük béreld. Ez érthető, nekik ezen van hasznuk, és ha ne adj isten bármi gond van, nyilván csak akkor fog segíteni ha nem a saját fejed után mentél. Az más kérdés, hogy rendes katalógusáron adják az autókat ( kb. dupla pénzért), nem tudsz alkudni, és a bérleti díjból -szerintem - ők is busásan részesednek.
Ez van.Ez a nyugalom ára. Aztán van aki finoman csinálja, van aki gusztustalanul: bennünket kórházzal, hullaházzal, átveréssel rémísztgettek, majd megkértek - ilyet még nem hallottam, valami vicc -, hogy (idézem) "aki nem nálunk bérel autót, az legyen szíves az apartmantól távolabb álljon meg".
Előzmény: bia (389)
jorgostravel Creative Commons License 2002.08.22 0 0 394
Bia,
mi nem a reptéren béreltünk, hanem Hersonissosban. Amikor eljöttünk, csak le kellett a reptér előtti út mellé parkolni, és a kocsiban hagyni a kulcsot. Így semmiképp sem tudtak volna -bár az idegenvezető ezzel ijesztgetett - utólag bármi költséget (pl. km díj, teljes fékbetét csere :)) ) ránkverni. Meg kell beszélni a bérléskor, hogy a reptéren akarod hagyni a kocsit; van ahol ez természetesen benne van, van ahol + díjat számolnak fel rá. Ha a reptéren bérled, nyilván nincs ilyen díj. Az azonnali bérlésnek az az előnye, hogy ha 2 hétre bérled komoly engedményeket adnak, és szívesebben is tárgyalnak, mintha csak 1-2 napról lenne szó. (Kb. 7-10 nap feletti bérlésre igaz.)
Viszont, amikor megérkeztek, még nem leszel tisztában az árakkal, és talán nehezebb lesz jó alkut kötni. És ezt azért kihasználják, pláne, ha látják, hogy sietsz. A katalógus/internet stb. árakat minimum kettővel osztani kell! Én Heraklionban a reptéren a nagy cégek közül a "holiday autos" és a "Europcar" árairól érdeklődtem, ők bőven adtak volna kedvezményt (a szórólaphoz képest). A nagyon kis cégek (1irodás családi vállalkozások) jóval olcsóbbak lehetnek, de ha valami gondod van a sziget túlsó végén, gondolom nehezebben intézik a segítséget. Nem árt, ha 2-3 kirendeltsége (esetleg keleten és nyugaton is) van a bérbeadónak.
Biztosítás: A mi szerződésünkben a "FUll insurance/personal insurance/thieves insurance" "Yes" volt ("except for the under side of the car"), a "Tires insurance" pedig "Normal road". És önrészt nem látok benne, persze ha baj van mindig kiderülhetnek turpisságok. Mielőtt aláírjátok, jó alaposan nézzétek át a kitöltött szerződést, (sztornózni úgyis lehet...) és a végösszeget!

A "bebuszozni Chaniaba" - onnan meg ki a reptérre, mert az még odébb van (!!!) -, nekem nem tűnik jó 5letnek, mert nagyon ki kell számolnod az átszállásokat, cipekedni stb.; inkább fizessetek kicsivel többet és ha már van autótok menjetek azzal. Akkor az utolsó estéteken sem kell rohanni leadni a járgányt. (Előtte azért célszerű belőni az utat a reptérig, nehogy belekeveredjetek valami dugóba Chania-ban, az halál!)

Remélem még nem késtem el a válasszal! Jó utat! (Mikor indultok?)

Előzmény: bia (389)
Norbaja Creative Commons License 2002.08.22 0 0 393
Szia Mindenki!
Tegnap érkeztünk meg Krétáról, s bár mindenki nagyon sok hasznos tanácsot adott, azért én is tartanék beszámolót.
Szóval 1 hétre mentünk (sajnos) az Eurot-vel Kato Stalosba, a Mylonakis apartmanházba.
Repülő Trav. Serv. 10pont (Hy m'indenki, XY vagyok a Trável Szörvejz fő sztjuárdja - végig angol akcentussal!) Kiszolgálás jó, végig szól a görög zene, hogy rá tudj hangolódni a nyaralásra.
Szállás Apt. Az eddigiekhez képest jó, de azért 8 pontnál nem tenném magasabbra, mert - bár egy kis utcában van, s ők nem tehetnek róla - de mindenki az apartman előtt fordul egy másik kis utcába, s éjszaka a motorzúgás zavaró lehet. A másik probléma, hogy nem arra van berendezve az apartman, hogy ott főzzön az ember, tényleg csak a legszükségesebbel van felszerelve.
Idegenvezető 6 pont. Bár kedves és aranyos, meg elvileg 24 órás szolgálatot kell hogy teljesítsen, de ha este hívod 11 körül akkor elég nyűgös bír lenni (Szomszédaink egy dugulás után kénytelenek voltak felhívni, mert ugye senki nincs a nyaralókon kívül az apartmanban) Ezenkívül csak az érdekes dolgokat nem mondta el a szervezett kirándulások alatt.
Szóval a programunk a következő volt:

1nap: Megérkezés az aparmanba, majd kb 1órás szabadidő után jött a transzfer busz és vitt át minket Plataniasba, ahol egy tavernában Welcome drink után eligazítás, mire kell figyelni, mi merre, jelentkezés fakultatív programokra autó, motor bérlés.
Itt jegyzem meg:
A kat (Fiat Seicento, Daewoo Matiz) 48, 83, 115, 140, 155, 175, 205Euro
A1 Kat(Nyitott Cinqucento, Panda) 51, 90, 120, 150, 175, 200, 225
B Kat(Citroen Saxo, Hyundai Atos) 55, 95, 130, 160, 190, 225, 260
C Kat(Hyundai Accent, Suzuki BAleno, Fiat Punto) 63, 103, 140, 170, 205, 240, 275
B kategóriától légkondícionáltak az autók
A többit nem írenám le, ha valakit érdekel, kérdezzen nyugodtan.
Fakultatív Programok:
Elafonissi 24/12 Euro
Knossos 30/15 Euro 6Euro a belépő, de egyéniben nem javasolt, mert a szervezett úttal be lehet menni a Nemzeti Múzeumba is, és a kettő együtt jó
Santorini 90/45
Gramvoussa 38/19
Chania városnézés-Kréta est 30/15 Euro
Szamária 25/12,5 Euro - Itt voltunk, így tudom, hogy a belépő a szurdokba 3 Euro, a hajójegy Roumeliből 3,5 Euro

Később folytatom......

zsanna Creative Commons License 2002.08.21 0 0 392
Lehet, hogy elsőre kitolásnak tűnik, de biztosan van logikus magyarázata. Az én variációm: ez egy totális "természetvédelmi" terület, a szigeten semmiféle infrastruktúra nincs, még vízvezeték sem. Szvsz Crissi esetében a cél nem az, hogy itt heteljenek az emberek, hanem hogy pár óráig úgy érezzék jól magukat, hogy annak semmiféle környezet-károsító hatása nincs. Ennyi időt ki lehet bírni akár pl. kaja nélkül is - máris egy szemét-forrással kevesebb. De ez az én véleményem, lehet, hogy az igazság máshol keresendő.
És ha lekésed a hajót, akkor bizony a szabad ég alatt éjszakázol!
Előzmény: bia (390)
Barbus75 Creative Commons License 2002.08.21 0 0 391
Bia!

Szinte minden autókölcsönzőtől lehet úgy kérni az autót, hogy a repülőtéren kapod meg, és ott is adod vissza.

Ajánlok neked egy kölcsönzőt (épp Rethymnoban van), ők biztosan elviszik a reptérre.

http://go.to/autoforce

(Rengeteg autókölcsönzőt lehet találni, írj többnek is, és válassz közülük : ))

1., Nagyon kell alkudni az interneten található árakból : ), és persze a biztosítási feltételeket is tisztázni kell.

(Mi úgy kötöttünk biztosítást, hogy 150 euro önrészünk lenne ha összetörnénk az autót, és az alvázra és kerekekre nincs biztosítás. De a két hétre a többiek általában legalább 150 Euroval többért ajánlottak ugyanolyan kategóriájú autót... )

bia Creative Commons License 2002.08.21 0 0 390
Kedves Chrissi látogatók, nem kitolás az, hogy 11-re, vagy délre odaérsz Chrissire, és már du. 4-kor kell is eljönni?? miért így csinálják ezt? És ha lekéssük a 4 órás hajót, akkor csak másnap du 4-kor lehet eljönni?
köszi
Bia

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!