Keresés

Részletes keresés

Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.09.13 0 0 22483

Üdv Topiklakók!

Ha a téma nem ide tartozna, akkor OFF, de talán, mert illene a katasztrófa védelemhez, mármint a felkészüléshez. (Eccerüen nem találtam topikot ahová "beszoljak"!

Tegnap "szülőfalumban" jártam, és mivel árad a Duna jutott eszembe:

Kaotikus állapotok uralkodnak katasztrófa-védelmileg. Ha ugyi az alsó rakpartokat lezárják szinte lebénúl a közlekedés. A vízszint várható alakulását ma már egész pontosan "megjósolják". Jelen pillanatban a vízszint csak akkora, hogy éppen elönti a rakpartot, ez egyértelmüen látható a tevék tudósításából. Persze vannak mélyebb helyek is. Namármost: Mivel a vízszint épp csak eléri a rakpartott, kérdezem: A katasztrófavédelem miért nem javasolja, hogy azokat a helyeket gátolják le a rakpart vonalában, ahol a vízszintcsak alig haladja meg az úttest szintjét, és így néhény pont kivételével a rakpart autózható lenne! (Szigetközben, és egyébb helyeken, mint a Római-part tudnag gátolni?)  SÍR az összes illetékes, és nem illetékes, hogy megbénúl a közlekedés a rakpartok nélkűl, de tenni az istennek sem akar senki, hogy a  káoszt enyhíteni tudja! Magyarán: Nálunk a katasztrófavédelem egy rakás sz@...!!!

Ja! Pénzkérdés! Aha!....Néhány sokmillás kormányzati autó???  :-((

Akkor ON:

Öreg Csóka

 

Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.09.13 0 0 22482
OFF

Laci,
ezer bocsánat, hogy már megint azzal a fránya webkönyvtárral zaklatlak:(((
Nem tudod letölteni és átküldeni a következő könyveket?

1146077384
1146076660
1146076445

Ha igen - hálám üldözni fog.:)

ON
Előzmény: Némedi László __ (22479)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.09.13 0 0 22481
Üdv, László.
Miattad megint nem aludtam:)

Egész éjszaka olvastam az ülések jegyzőkönyveit.
Hát... hogy is mondjam... úgy elgondolkodtató.
Mint abban a viccben: ,,És még ezek tiltják meg nekem, hogy túrjam az orrom."
Vannak igen... ööööö... érdekes megfogalmazások egyes bizottsági urak részéről. Néha a rálátásuk egyes dolgokra és alapvető szakmai képzettségük... öööö... furcsa.
Asszem most már végre mehetek aludni...
Előzmény: Némedi László __ (22473)
swordmanus Creative Commons License 2007.09.13 0 0 22480
Ha idehaza vagy, akkor talán majd találkozol vele: megjelent egy új tankönyv: Afganisztán földrajza Biztonságpolitikai összefüggésben. Én majd most kezdem el olvasni a saját, nemrég kapott dedikált példányom... Mondjuk azért érdekel majd a véleményed, ha jut rá némi időd... Persze nem feltétlen mostanság, gondolom ha hazaérsz, ezer lesz a dolgod, s az mind fontosabb. Üdv itthon!:-)
Előzmény: Hamburger2 (22475)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.09.13 0 0 22479

egyébként én sem tartom fontosnak, hogy szakemberek legyenek, vagy rettenetesen túlképzettek, de itt azonnali viták vannak, nincsen idő szakemberek tanácsát kikérdezni. Tehát legalább ismeretet illene összeszedni. Olvassátok el a jegyzőkönyveket, olyan alaptényeket nem ismernek, ami egy év alatt akár rá is ragadhatna az emberre.

 

Egyébként normálisan úgy működhetne a dolog, hogy a legnagyobb szakembereket állandó tagként kooptálni a bizottságba (minden oldal saját szakértőt), és a véleményét meg lehetne hallgatni, de mondjuk nem lenne szavazati joga. De így a színvonal elkeserítő...

Előzmény: swordmanus (22476)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.09.13 0 0 22478
Isten hozott itthon:))P
(Jól van, jól van, csak vicceltem:))
Előzmény: Hamburger2 (22475)
monor-21 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 22477

Tegnap kerestem valamit, helyette megtaláltam az 1982 őszi zsebnoteszemet.

 

Akkor október 5-én 53 autóval és 91 fővel vezettem a gépkocsivezetői távvezetési gyakorlatot Budapest- Érd (fensík) - Csákvár - Gánt - Zámoly - Csókakő - Iszkaszentgyörgy - Bakonycsernye - Súr - Csatka - Tés - Ősi - Nádasladány - Szabadbattyán - Börgön reptér - Seregélyes - Pusztaszabolcs - Velece - Pázmánd - Vereb - Vál - Sóskút - Érd - Budapest útvonalon.

 

4 nap.

 

Mennyi kaland?

Árokba borult autók, egymásnak hajtó újoncok, leszakadt lökhárítók, elakadt konyha, véletlenül "vegyi támadásba" keveredett civilek, stb................:-))))

swordmanus Creative Commons License 2007.09.13 0 0 22476
Azért a dolgozók esti iskolái nem éppen egy séta a parkban, úgy általában. Lehet hogy valaki alulképzett, de attól még lehet őstehetség. Az egyetemi diplomához meg annyit, hogy egy bölcsész mondjuk inkább menjen a mekibe krumplit sütni, mint dönteni a honvédelemről. Nagyon sok olyan emberrel találkoztam már, aki teljesen másnak tanult, mint ami lett, és nagyon sikeres emberek, remek szakemberek. Igen sok dolgot alkalmaznak magas fokon, amit a hivatalos szakirodalom vagy meg sem említ, vagy csak körülír... A magyarázat egyszerű: a józan paraszti ész meg a tiszta logika sokmindenre képes, amire egy szakképzés, vagy egyetemi képzés semmiképp.
Nekem az is elég, hogy a miniszterség feltétele a nyelvtudás és a diploma.
Mindazonáltal tény: jobb lenne a a szakmai bizottságokban a szakma emberei lennének. Vagy ha mégis külsősök kerültek oda, hát forduljanak alázattal tanácsért a szakmához. Nem csak a honvédelem területén.
Pesze mielőtt bárki azt gondolná, hogy ez itt a politikusokról szólt, mgnyugtatnám: szükség esetén ezek az elvek tökéletesen alkalmazhatók katonai alakulatokra is. Szükség esetén egy egyszerű civilből is kiváló parancsnok válhat, míg a régi káderek nagy része meg elképzelhető, hogy enyhén szólva is alkalmatlan...
Előzmény: Stylist (22472)
Hamburger2 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 22475

No, itt kéne befejezni a további topicrombolást! Ha fojtatni kívánod, mert rossz kedved van, menj a poli dilibe! Képtelen vagy politikamentesen nyilatkozni?

 

Srácok, álljatok már le ezzel a sok hülyeséggel!!!!!! Tényeket, érveket szeretnék hallani, lehetőleg politikai felhangok nélkül elfogulatlanul. Tegyetek már egy kis fogadalmat arra, hogy miközben ide írogattok, egy hétig nem említetek semmit, ami politikai meggyőződéseteket mutajta! Kíváncsi vagyok rá, hogy hányan vagytok rá képesek!

 

Miközben utolsó napomat töltöttem Afg-ban és a tengerészzsákomba pakoltam, háttérzajnak ment a TV. Éppen OGY-i közvetítés nyomtak. Elkeserítő volt, amit láttam és hallottam. Minden oldalról!

 

Több mint fél évig olyan jól elvoltam a sok politikai maszlag nélkül! Emiatt kissé keserű szájízzel tértem haza. Ez a magyar Való Világ! Sok duma és egymás szapulása!

 

Hamburger

 

 

Előzmény: Stylist (22444)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22474

az is fontos lenne, hogy őket (is) komolyabb szakmaiságra szorítsuk, mert

1. ők ellenőrzik a honv kormányt

2. ők honv törvénykeznek

3. nyugat felé is ők jelenítik meg néha a Honvédséget

 

 

Előzmény: Némedi László __ (22473)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22473

http://www.mkogy.hu/internet/plsql/ogy_biz.biz_adat_uj?p_ckl=38&p_biz=A276&p_tag=&p_tagj=&p_munkatars=&P_stilus=nyito.css&p_ules=I#biz_ules

 

másik amibe érdemes beleolvasni, az a fent közölt ülések jegyzőkönyve (a számra klikkelve megkapod a jegyzőkönyvet).

Hát itt bármely nap több szakmaiság van, mint ott... (mondjuk mi többet politizálunk mint ők :((

De mindenki maga alkosson véleményt...

Stylist Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22472
"...ja és én is dolgozók esti iskoláján végeztem!"

De tudtommal nem is vagy Országgyűlési képviselő! Nekem pedig nem az alulkvalifikált emberekkel van gondom _általában_ hanem csak a döntésképességet, nyelvismeretet, és pallérozott elmét igénylő pozíciókat betöltő alulkvalifikált emberekkel. Mégpedig ez esetben párt hovatartozás mérlegelése nélkül! Úgyhogy, akinek nem inge...
Üdv:
Előzmény: arpapa (22470)
Éhesló Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22471

Csodálkoztam volna, ha mást olvasok tőled.

Persze.

Az MNO "üzemi lap". Ellentétben a többivel, igaz? És mindez a politika távoltartásának jegyében.....

 

Szánalmas.

És mindenki egyformán szarjanó, az is aki 4 évig szarakodott a haza sorsával és az is aki 40 évig (és még büszke is rá).

 

Ezért megosztott az ország.

Mert az önmérséklet és alázat szikrája sincs sehol, a távolban sem.

Csak így tovább!

 

Éhesló

 

 

Előzmény: arpapa (22433)
arpapa Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22470
Brezsnyev temetését végig kellett néznünk, a másik kettőt már rutinból tettük, a klubban ültünk, közben lejátszottunk több sor- háté csocsó meccset, billiárdoztunk.
azt máig nem tudtuk eldönteni, és már akkor is vita volt közöttünk, hogy toronyban álló tisztelgő katona hogyan bírta majd egy óráig a kezét tartani?
szerintünk valami merevítőt kellett használnia, mert ember annyi ideig nem bírja tartani, vagy műkéz?
ezen elvitatkozgattunk akkor, és ma sem értjük.
jó meleg volt a klubban, elment a délelőtt, a csocsót mi nyertük, hiszen többéves csapatunk volt, a billiárdot megszívtuk.
árpapa

ja és én is dolgozók esti iskoláján végeztem!
a fene a pofámba! :-))
Előzmény: Zicherman Istvan (22465)
Stylist Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22469
"...esti tagozatán érettségizett."

Szégyen, hogy ilyen alulkvalifikált alakok ennyire fontos pozícióba kerülhetnek, ezt a "lelkesedésével" mentegetni szerintem szánalmas! :-(( Ezt azzal együtt mondom, hogy tudomásom szerint Fideszesről van szó. Nem is értem őket, akadna ott elég értelmes, diplomás ember, a frakció is elég nagy, miért pont őt választották? Mondjuk én eleve egyetemi diplomához kötném a parlamenti képviselői indulás jogát, mert szégyen, hogy miközben a KSH szerint több, mint 60 ezer diplomás munkanélküli van, addig ilyen "hat elemis" félanalfabétákkal van tele az Országgyűlés... :-((
Üdv:
Előzmény: Némedi László __ (22468)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22468

egyébként a leglelkesebbnek Csampa Zsolt tűnik, ehhez képest az önéletrajzában a legmagasabb végzettsége (és előtte sem volt sok köze a Honvédséghez):

"1992-ben a Csemege-Julius Meinl Kereskedelmi Szakiskolát, 1997-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetem műtősiskoláját végezte el. 2000-ben a Kanizsai Dorottya Egészségügyi Gimnázium esti tagozatán érettségizett."

 

de legalább lelkes jószándékúnak tűnik...

 

Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22467
Ez NAAAAGYON JÓ!!!!!:))))
*Amíg van humorérzékünk - legyőzhetetlenek vagyunk!*
Előzmény: thehassan (22466)
thehassan Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22466
Van nekem egy nagyon kedvenc történetem. Boldog hallgató korunkban politológia (vagy biztonságpolitika... valamelyik) óra keretében elvittek minket az Országnak Házába. Felmentünk a karzatra, lent éppen dolgoztak (könyv, újság, mobiltelefon...). Utána bevittek minket abba a terembe, ahol a Honvédelmi Bizottság szokott ülni, és két tiszt tartott előadást a bizottságról (ők nekik dolgoztak). A végén lehetett kérdezni, és nekem már nagyon piszkálta valami a csőrömet, hát feltettem: "Van-e valami szakmai előélet-követelmény, honvédelmi, biztonságpolitikai képesítés követelménye a bizottságba kerülő emberekkel szemben, vagy őket csak úgy küldik, ahogy éppen sikerül?" A magasabb rendfokozatú tiszturam jól megnézett, nagyon megnézett, még jobban megnézett, és halkan megszólalt: "Kire gondolsz?"

Semmi tanulságot a végére, csak úgy leírtam...
Előzmény: Némedi László __ (22449)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22465
A ,,Hattyúk tava" már szájhagyománnyá vált.
A szovjet időkben mindig valami balhé előszele volt.
Amikor 1953 márciusában meghalt Sztálin a rádióadók ezt adták.
Amikor leváltották Hruscsovot a ,,Majak" rádióadó (az egyetlen, amit akkoriban az egész országban fogni lehetett) adta a ,,hattyúkat".
Amint megmordált Brezsnyev - egész délelőtt az szólt a rádióból.
Amikor a 40.hadsereg bevonult Afganisztánban - úgyszintén.
Amikor meghalt Andropov - úgyszintén.
Amikor 1991-ben volt a puccs - megint csak.

A komoly változások előjele mindig a Csajkovszkij-halhatatlan volt, meg az, hogy egy éjszaka alatt feltöltötték az élelmiszer-üzleteket.

Apám még látta Moszkvában Sztálin temetését. Örmény és orosz képzőművész diáktársaival nézte végig, mondta, hogy nagyon sok embert agyontapostak a tömegben. Egyik diáktársa jegyezte meg akkor? ,,A rohadék, nem elég, hogy meghalt, még halálában is magával viszi az embereket!" (Mondták ezt nyugodtan - a képzőművészek külön ,,kaszt" volt a SzU-ban; ráadásul a diákok között többen voltak a ,,nép ellenségeinek" családjaiból.

Amikor meghalt Brezsnyev, akkor meg a nagynéném volt éppen anyámmal színházban. Mondták, hogy az előadást hírtelen megszakították és bemondták a hagosbemondóba: ,,Elvtársak, elnézést, hogy megszakítottuk előadásunkat. Közlemény. egy-nulla-egy. Ismétlem - egy-nulla-egy."
Utánna folytatódott az előadás. Csak közben néhány ember felállt a nézőtéren és sietve kivonult.
Amikor jöttek ki az előadásról valaki hangosan fitogtatta tájékozottságát, miszerint: ,,Az egy-nulla-egy vészhejzet a katonatisztek, belügyisek és kágébések számára, hogy azonnal, halasztást nem tűrően jelentkezzenek szolgálati helyükön." A marhája.:((( Nagynéném mesélte, hogy szinte azonnal pánik kezdődött, mert a legnyilvánvalóbb dolog, amire egy átlag normális szovjet ember gondolhatott az az, hogy kitört a háború az USA-val.:((((
Mondanom sem kell, hogy anyám mennyire ki volt akadva: én akkor éppen Kárpátalján voltam, nagyanyámnál, azaz a ,,potenciális hadműveleti területhez" a legközelebb.:(
Előzmény: arpapa (22463)
Biga Cubensis Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22464
Na igen, a mostani híradások a szlovák-magyar kapcsolatokról nem túl biztatóak.. Csak egy ilyen perpatvar esetén nem ártana jóban lennünk még valamelyik szomszéddal az osztrákokon kívül.
Előzmény: Törölt nick (22462)
arpapa Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22463

szeretem olvasni higgadt írásaid, és elbűvöl a tudásod.

a napokban írtál a 91-es puccsról, tegnapelőtt volt a spektrum tévén róla egy nagyszerű dokumentum film, mindenben megegyezett az írásaiddal, egy érdekes dolgot azért megemlítek: az egyik fejes otthon nézte a tévét, és már régóta a Hattyúk tava ment, azonnal felöltözött és sietett a munkahelyére, mert tudta, hogy ez a puccs jele, azt mondta rendkivüli helyzetben mindig ezt adják!  

árpapa

 

a többieknek ( hatok "bandája", egy mai felsorolás szerint)  csak annyit, ha ilyen jól tudnak jósolni akár három év múlva bekövetkező eseményeket, akkor ha lehetne a lottó számokból legalább négyet közöljenek, nem vagyok telhetetlen.

Előzmény: Zicherman Istvan (22461)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22462

Igazat kell adjak. Nem valószínű, ha meg megtörténne, nem tudnának mit csinálni szegény lengyel testvéreink, akármennyire veszik is a LEO2-ket. Két ekkora hatalom ellen kevesek.

 

Bár én hajlamos vagyok a II. vh eseményeit a napi aktualitásokba is belevonni, aminek nyilván nincsen létjogosultsága, de ennek sok esélyét nem látom. Egy szlovák-magyar meccsnek viszont néhány éven belül annál inkább, de annak sem hagyományos "elfoglaljuk a fővárosotokat" céllal, hanem kisebb határmenti összetűzéseket, aztán meg nagy világpolitikai visszahgot neki, és mindenki magyarázná, hogy neki volt igaza. Kb. mint a "kis háborúban". Csak ott még mi voltunk jóval erősebbek.

Előzmény: Biga Cubensis (22458)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22461
Minek?
Kell nekik a fölösleges és állandó fejfájás?
Így is jól megvannak egymással (az oroszok meg németek). Azért az a pár milla kivándorolt oroszországi német, meg a még oroszországban élők nagyon komoly jelentőséggel bírnak.
Előzmény: AMBalage (22456)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22460
Hát, mit ne mondjak...
A sok bizottsági tag közül mindössze hárman voltak katonák (ketten hivatásosan) - Keleti, Laboda és Rába; egy pedig részt vett az 1956-os fegyveres felkelésben és forradalomban (írjuk hozzá a katonai praxishoz) - Mécs.
A többi mind jogász, hivatalnok vagy hasonló szírszar. Egyetlen fideszes katonaviseltet sem találtam:(((

Szép kis bagázs (mondjuk ez még jobb arány annál, mint amit én elképzeltem).
Előzmény: Némedi László __ (22449)
Biga Cubensis Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22458
Ha egy erős Németország és Oroszország fel akarja osztani Lengyelországot, amit erősen kétlek, akkor tökmindegy, mekkora hadserege van a lengyeleknek...
Előzmény: AMBalage (22456)
Stylist Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22457
"A Sidewindereket használtan felújítva vesszük európai NATO-tagoktól, abból Amerika egy centet sem kap."

Ez biztos? Egy korábbi interjúban azt mondta Iváncsik Imre, ( a dagadt p...a elődje ) hogy először valóban Sidewinder "L" merült fel, de egyes szakértők véleménye alapján inkább kevesebb, de modernebb Sidewinder "X" verzión gondolkodnak. Márpedig ez utóbbit nem lehet használtan megvenni, csak újonnan az usákoktól...

"Itthon Maverick-et még csak a moziban láttam..."

Egyelőre én is! :-)) Viszont már az első perctől benne van a Gripen gépeink tervezett fegyverzetében, tehát a beszerzendők között. Ez lesz náluk "a" földi csapásmérő képesség!

"Most már teljesen a német-orosz relációt helyezik előtérbe - mivel úgymond Merkel és Putyin sokat tud használni nekünk, ha jópofizunk, míg az USA legfeljebb sokat tud ártani nekünk, ha nem jópofizunk."

Ne hidd! Csak annyi történik, hogy Fletó óvatosan körülszaglászott, hogy mekkora a mozgástere Kelet felé, és Európa felé. Amúgy sem lenne értelme pont az említett két politikussal túlzottan "haverkodni", mert Putyin jövőre végleg lelép, és senki sem tudja, hogy ki és mi jön utána. Ami pedig Merkelt illeti, ő az utóbbi 30 év legkisebb mozgásterű kancellárja. Nem a személyes képességei miatt, mert egy erős akaratú, és okos nő, de sajnos nagykoalícióban kormányoz, így csak azt a politikát hajthatja végre, amit a két nagy párt ( CDU + SPD ) egyaránt elfogad, mert ha bármelyik nemet mond, megbukott a német kormány...

"Bush tehát le van ejtve Putyinért és erős a gyanúm, hogy mire új USA elnök lesz, addigra ide amerikai katonák már csak hátrabilincselt kézzel jöhetnek..."

Szamárság! Szinte biztos, hogy Mrs. Clinton lesz az elnök 2009.-től, és ettől sokan tartanak, de nem biztos, hogy joggal. Nyilván más lesz, mint az az ütődött Bush, de az amerikai érdekeket ő is keményen fogja képviselni. Amúgyis, elnökök jönnek és mennek, de egyvalami mindig marad: az amerikai szupremáció...
Üdv:
Előzmény: Törölt nick (22454)
AMBalage Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22456

Szerintetek a lengyelek az utóbbi években miért olyan idegesek? (És miért nem hanyagolják el a hadseregüket?)

 

Tanultak a múltból: ha egy erős Németország és egy erős Oroszország van a szomszédban (ráadásul legalább együttműködve, de esetleg barátian is), akkor Lengyelországot előbb-utóbb felosztják... 

Yoshi Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22455

>Bush tehát le van ejtve Putyinért és erős a gyanúm, hogy mire új USA elnök lesz, addigra ide amerikai katonák már csak hátrabilincselt kézzel jöhetnek, két usankás gitáros kíséretében. Nem lesz az jó világ.

 

 

régi mániám:

 

Rapallo 2.0

 

hogy mi fog kisülni belőle, azt nem tudom persze

Előzmény: Törölt nick (22454)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22453
Érdekes, én azt hittem, hogy a Simicskó is tagja. Úgy hitelesebb lenne a Honi Gárda koncepció.
Előzmény: Némedi László __ (22449)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.12 0 0 22452

arpapa!

 

Ne hidd, hogy a narancstól hátast dobok, csak a kisebbik rossznak tartom. Ha most ez a polidili lenne, akkor fel tudnék neked sorolni egy olyan - szerintem ideális kormányt - amelyiknek a tagjai:

1. hazafiak, a szó nemes, nem sötét értelmében

2. tisztességesek

3. szakmailag kompetensek

4. csak 4, max. 6 évre jönnének, nem akarnának utánna újra nyerni, ezért felvállalhatnának valódi reformokat is, átgondoltan, tervezve, szépen, ahogy a csillag megy az égen

 

és ebben a kormányban nagyon kevesen lennének a mostani parlamentből...

 

bocsánat, részemről ezzel vége az offnak

Előzmény: arpapa (22442)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!