Keresés

Részletes keresés

hatosfalat Creative Commons License 2021.02.27 -1 1 1451

Én úgy emlékszem két éve a kupa második hely is elég lett volna az ehf indulásra. Mivel Fradi-ETO volt a döntő, így ez nem volt releváns.

Amúgy szerintem a kupának a rangját az emeli, ha biztosít egy helyet nemzetközi indulásra. 

Előzmény: Süni2 (1450)
Süni2 Creative Commons License 2021.02.27 -1 1 1450

Az elmúlt két szezonban csak a bajnoki helyezés rangsorolt emlékeim szerint.

 

A Magyar Kupa lejátszása kb. okafogyott, mióta nincs KEK.

Előzmény: hatosfalat (1449)
hatosfalat Creative Commons License 2021.02.27 -1 0 1449

Az MK szabály most hogy van, melyik helyezés ami jogosít nemzetközi kupára? Mert ott szerencsés sorsolás esetén a Siófok vagy a Debrecen bejöhet második helyre, ami korábban elég volt az EHF kupa induláshoz.

RnD Creative Commons License 2021.02.27 -7 8 1448

Vác—Debrecen: 32-28 (19-13)

 

 

 

ELSŐ FÉLIDŐ

 

 

Négy napja, a Fehérvár elleni Magyar Kupa-mérkőzés első perceiben Kovács Anna a hatoson ütközött Afentalerrel. Utána a saját lábán jött le a pályáról és minimálisan bicegett csak, de már nem állt vissza. A térde azóta sincs rendben, ma Vácra el sem hozták. Így a  Hornyák Dóra—Vámos Petra—Despotovic triónak kellett végigjátszania a hatvan percet, belső poszton a némileg váratlanul reaktivált Elke Karstennel, mint egyetlen cserével (ő szeptember óta nem is lépett pályára bajnoki meccsen, csak hétvégén a Magyar Kupában). A váci csapatban egy ideje már eleve hárman vannak erre a három helyre: Hámori Koni—Aron Andrea—Kácsor Gréta, nomeg a junior korú Bárdy Noémi pluszban. Így aztán egy igazi minimalista összecsapás elé nézhettünk, négy-a négy-ellen (és a két beállós) a pálya középső részén, ahol eldől minden.

 

Ehhez képest egyenlő erők küzdelméről az első félidőben szó sem volt, a Vác már a mérkőzés elején nyomasztó fölényben játszott. Az első hazai támadás végén Hámori Koni baloldalon le-egy-egyezte Bordás Rékát, aki aztán a kapuelőtérben ellökte őt - hetest fújtak be és Köstner már kiabálta is a kispadról „…Baba! nem ezt beszéltük meg!....” ….mintha az előző bajnoki meccsen lennénk. Csak most sokkal rosszabb kiadásban: a Loki első támadását Vámos Petra rögtön egy technikai hibával kezdte, nem sokkal később ki is állították. Hámori Koni közben először balszélre Radosavljevic-nek, majd jobbszélre Diószeginek adott egy gólpasszt, védekezésben kiharcolt egy belemenést, egészpályás gólt lőtt üres kapuba, adott még egy asszisztot jobbszélre, középen Despotovic mellett betörésből talált be, majd újra megverte őt, most jobb2-ben kívülről, és utána ugyanitt Hornyák Dóráról kiharcolt egy hetest is. Ez összesen nyolc gól az első tíz percben, amit így vagy úgy Koninak köszönhetett a Vác (közte két hetes és négy assziszt), és ez egyben azt is jelentette h már a 10. percben 9-2-re vezetett a hazai csapat [ebből a kilencből az egyetlen Konihoz nem köthető váci akció Kácsor Gréta átlövésgólja volt középről]).

 

Köstner az első negyedórában kétszer is időt kért, kapusát, Giegerichet már hét perc után (7-1-nél) lecserélte, Arany Rebi helyett – aki két helyzetet is kihagyott - beküldte Bánfai Kírát, de beküldte Elke Karstent is irányítani, megpróbálta a védekezést felélénkíteni, ennek ellenére a játékot továbbra is a Vác dominálta. Koni elképesztő nyolcgólos sorozata után Kácsor Gréta percei következtek, igaz, kezdetben nem sok sikerrel: első próbálkozásával nem a hálót zörgette, hanem a kapu mögötti LED falat rendítette meg, utána elrontott egy passzt a vonalra Helembainak, majd két percen belül két átlövését is védte Csapó Kyra. Gréta második mezőnygóljára végül a 20. percig kellett várni (13-8). 

 

Így a Loki vissza tudott jönni mínusz négyre elég hamar. Ehhez kellett Tóvizi Petra beállós játéka is, aki két gólt lőtt és egy hetest is kiharcolt, elöl az egyetlen igazán életképes debreceni játékosnak tűnt az első huszonöt percben. Hogy aztán 11-7-ről illetve 12-8-ról mégsem sikerült közelebb kerülni, abban szerepe volt Bukovszky Annának is. A Vác kapusa ma szokatlanul jó formában védett, már a félidő elején Despotovic egyik lövését majd utána Arany Rebi két ziccerét, és most is hatástalanította Despotovic próbálkozását betörésből, illetve Hornyák Dodó egyik átlövését.

 

A tizennyolcadik percben állt be a tizenkilenc éves Bárdy Noémi, aki eddig nem sok játékpercet kapott az NBI-ben, de ez a játékán a legkevésbé sem látszott. Sőt, nagyon magabiztosan irányított, mindjárt azzal kezdte hogy húzásból balszélre adott egy asszisztot Radosavljevic-nek (12-7), és egy hátmögötti passzt balkettőbe Kácsornak, ebből is gól lett (13-8). Majd jött egy nem akármilyen ügyes passz kilenc méterről, faultból és a kapunak háttal állva szintén Kácsornak balkettőbe nyolc méterre, aki ezzel a labdával aztán be tudott menni a hatosig és ki tudott harcolni egy hetest. (Itt Bárdy jobbról Konitól kapta a labdát és középről továbbadta azt balra, ami így egyszerűen hangzik, de a kapunak háttal állva, faultból és úgy h közben Kácsort először nem és utána is csak rövid ideig látta….hát nem is olyan egyszerű.) Három ziccerbe adott labda után egy klassz átlövésgól következett kilenc méterről (17-10  26. perc), így aztán irányítóban Bárdy Noémival is magabiztosan tartotta előnyét a Vác.

 

A félidő vége felé Koni betalált újra jobboldalon egy sikeres betörést követően, Szabó Laura kiharcolt egy hetest (Koni asszisztból), majd az utolsó percben Kácsor Gréta is eredményes volt középről átlövésből (19-13).

 

 

 

MÁSODIK FÉLIDŐ

 

 

A második játékrész váci beállós gólokkal kezdődött, Kácsor Gréta kétszer is meg tudta játszani Szabó Laurát a hatoson, majd Aron Andrea lőtt egy szemfüles és egy bravúros gólt.

 

A szemfüles gól így esett:

 

Csiky védte Kácsor Gréta átlövését, a labda jobboldalon hagyta el a kapuelőteret (a váci baloldalon), a hatos előtt nyolc méteren nagyjából derékmagasságban nyúlt érte Bánfai Kíra és Radosavljevic. Kíra meg is szerezte, közben ellökte Radot de ezzel a lendülettel el is ejtette a labdát, amit az akkor már földön fekvő váci balszélső könnyen meg tudott szerezni. Kíra ezt nem hagyhatta, rávetette magát a labdára, de az mégis Radonál maradt, aki a földön ülve diadalmasan fel is mutatta, ’íme, itt van!’. Despotovic, aki ezt a dulakodást jobb2 hét méterről nézte, minden további nélkül Radosavljevic elé állhatott volna és akkor sosem lesz ebből helyzet, de ő csak állt, nem mozdult, mellette Hornyák sem…..egyszercsak Aron Andrea feltűnt tizenegy méteren, Rado a földön ülve oda pattintotta neki a labdát, Aron felvette, berohant vele a hatosig, Despotovic + Hornyák között berobbant és gólt lőtt (22-16 36. perc). A védők itt elbambultak, vagy inkább eleve kényelmesen álltak hozzá a helyzethez, gondolván úgyis szabaddobás lesz ebből a labdaharcból….A kipattanó/elguruló labdák  azokhoz kerülnek akik ezt jobban akarják, és ez a jelenet szemléletesen megmutatta a két csapat között motivációban meglevő különbséget.

 

 

De itt most, ha  rövid időre is, fordulópont következett be a mérkőzés menetében. Ez a megszégyenítő körülmények között kapott gól ugyanis kijózanító hatással volt a Loki játékosaira, akik végre összekapták magukat, két váci támadást is sikeresen levédekeztek és ebből két gyors gólt lőttek (az egyiket Despotovic felkanyarodás után a hatosról balkézzel (!) a másikat Arany Rebi ugyancsak jobboldalon, indulásból) [22-18 38. perc]. Váci időkérést követően Kácsor átlövését ismét védte Csiky, majd Tóvizi ki tudott harcolni egy hetest és a különbség már csak mínusz három (22-19 39. perc) Most jött Aron Andrea bravúros gólja: jobbkettőben Vámos Petra mellett kívül el tudott menni, és a szélről felzáró Kelemen Vicáról faultból betalált úgy hogy közben a kapuból semmit nem látott (23-19 40. perc)

 

A következő öt percben még háromszor visszajött a Loki erre a mínusz háromra, de a Vác mindig válaszolni tudott: vagy egy trükkös Kácsor Gréta>Hámori Koni akcióval amikor már csak két passzra volt lehetőség, vagy Bárdy Noémi átlövésgóljával, vagy Koni fej fölött a hatosra beívelt labdájával amiből Helembai tudott gólt lőni (26-22 45. perc)

 

Ezután négy perc gólcsend következett, ezen a meccsen igazi ritkaság. Elke Karstent kiállították Helembairól egy teljesen fölösleges ámbár nagyon látványos mezhúzásért, de most a Vác sem tudott élni az emberelőny kínálta lehetőséggel. A vendégeknél beállt irányítani a tizenhat éves ifiválogatott Csernyánszki Lili, elöl láttunk tőle egy nagyon ügyes felfelé húzott lövést talpról (a keresztlécet találta el vele), de aztán védekezésben nem tudott lejönni, fent maradt balkettőben, éppen Konival szemben aki rögtön gólt is lőtt róla (Cseri az egyik legkisebb játékos a felnőtt NBI-ben, ezért Koni vs Cseri egy ilyen helyzetben nagyon egyenlőtlen párharc….) [27-22 49. perc]

 

Visszaállt Karsten, jobboldalról tizenegy méterről elindult középre, Kácsor kísérte, lemaradt róla némileg…. és h ezt kompenzálja  a hatoson ellökte. Hetest nem adtak, csak szabaddobást. Ezután Karsten jobbkettőben próbált egy-egyezni, vagyis inkább belefordult Kácsorba (itt teljesen jogosan fújtak belemenést). Köstner mindkét játékvezetői döntést vehemensen vitatta, amiért két percet kapott: a Vác emberelőnybe került, egymás után két helyzetet is kihagytak, majd Despotovic kiharcolt egy hetest (végre-valahára befújták neki, mondták a Loki-szurkolók). Ezzel a hetesgóllal ismét mínusz négy lett a különbség, de most Bárdy adott egy nem akármilyen labdát a kilencesről a vonalra Helembainak, aki visszaállította a mínusz ötöt (28-23 53. perc). Két gyors Loki gól következett, a másodikat Arany Rebi jobbszélen két védőről leforgásból lőtte (28-25 54. perc). Felcsillant a remény, mondhatnánk, de ebben már a Loki játékosai sem hittek, mert megint nagyon hamar kaptak két gólt: az egyiket Kácsor lőtte középről nyolc méterről alig felugrásból, a másikat Kácsor labdaszerzését követően indulásból Radosavljevic. Valamivel több mint egy perc alatt újra ötgólos lett a különbség (30-25 55. perc), és az hogy mínusz három után a váci csapat játéka pörgött fel és nem az ellenfélé, sokat elárul a debreceni játékosok mentális állapotáról.

 

Öt perc volt hátra, Köstner időt kért, inkább csak azért hogy felrázza a játékosait, mert a meccs már elment. Az első támadásnál aztán Despotovic kilenc méteren elrohant a váci védőfal előtt, jobboldalon befordult és Kácsor mellett - aki most meg sem próbálta faultolni – betört a hatosig, a ziccert Bukovszky védte…..és ezután a Loki feladta meccset. Volt még hátra majdnem öt perc, Kácsor Gréta baloldalon kilenc méteren elment a kilépő Vámos Petra mellett és balszélről klassz gólt lőtt, Koni jobboldalon két perccel a vége előtt ugyanolyan könnyedén egy-egyezte le Despotovic-ot mint az első percben Bordás Rékát (32-27 59. perc), Bukovszky Anna kivédte Hornyák Dóra hetesét, Bordás Réka is megszerezte első gólját……az utolsó percben (32-28). És aztán a váci lányok ünnepelhettek, egy igazi rajt-cél győzelem után.

 

 

 

Az évek során több olyan Vác-Debrecen rangadóra is emlékezhetünk, amikor kiélezett küzdelem végén az utolsó percekben derült csak ki melyik csapaté lesz a két pont.  Ez a mai nem ilyen volt, és nincs is különösebb értelme taktikailag elemezni a találkozót. Itt már az elején eldőlt minden, Hámori Koni tíz perc alatt megnyerte ezt a meccset a Vácnak. Ahhoz hogy a vendégek hét-nyolc gól hátrányból fel tudjanak állni, egy második sort kellett volna pályára küldeni, az elsőnél sokkal lelkesebbet és motiváltabbat. De ilyen nem volt, nemhogy második sor, még cserék sem nagyon.

 

A váciak is kevesen vannak, de a kezdőjátékosok régóta együtt játszanak, nagyon jól ismerik egymást és ma is öröm volt nézni milyen kreatívan és változatosan vitték végig az akciókat elöl. És ez a cserékre ugyanígy igaz: Aron Andrea még nagyon új, de a tőle megszokott ötletes megoldások ezen a meccsen sem maradtak el, Bárdy Noémi meg juniorként olyan magabiztosan irányított mintha felnőtt játékos lenne, sokéves tapasztalattal…. Két góllal és négy ziccerbe adott labdával – ezekből mind gól vagy hetes lett –  ő is hozzájárult a sikerhez, bár alig néhány hónapja játszik csak a felnőttek között.

 

Mindennél többet elmond a mai meccsről az hogy a váciak a második félidőben az emberelőnyös helyzeteket nem tudták kihasználni (a 3x2 percet 1-1, 0-0. 0-0 hozták le), a debreceniek meg azokat a szituációkat, amikor közelebb kerültek az ellenfélhez (11-7>15-9, 25-22>27-22, 28-25>30-25, 30-26>32-27: ebből az első kettő négy perc, a másik kettő két perc alatt….) A Vác a szünet után már tudta h nem kellenek kiállítások ahhoz h a Lokit legyőzze, a Loki játékosai meg tudták már negyedóra után h hiába jutottak megint közelebb az ellenfélhez, nem fogják őket utolérni. Egyedül 22-19 és 25-22 között sikerült nekik többször is felzárkózni három gólra a második félidő közepén, és ehhez is Aron Andrea megszégyenítő gólja kellett (22-16), ami felrázta a csapatot annyira hogy mínusz háromra egyáltalán visszajöjjenek (22-19). Ez a kollektív, csapatszintű megszégyenülés többet ért mint Köstner három időkérése. De persze ez sem tudott csodát tenni: a Loki kerete nagyon vékony és a játékosok nem bíznak már egymásban.

 

Egy biztos: kritikus hetek következnek, Kovács Anna nélkül hitet önteni a játékosokba nem lesz könnyű. Komoly vesszőfutás is lehet ebből, és ennek aligha örülne bárki…. A debreceni csapat fontos a magyar kézilabda jövője szempontjából, és jó lenne ha továbbra is sikeres maradna.

 

RnD Creative Commons License 2021.02.26 -3 5 1447

Ránézésre porcsérülésnek tűnt. Mármint az ütközést látva és utána Anna reakcióját.

 

Saját lábán jött le a pályáról és a meccs végén a pacsizásnál is majdnem rendben volt a mozgása. De a porcsérülés is öt-hat hét kihagyás, ha műtik.

Előzmény: Törölt nick (1445)
RnD Creative Commons License 2021.02.26 -5 9 1446

"A válogatott szempontjából egyedül Tóvizi lényeges a Lokiból."

 

Tóvizi jó volt, a Loki legjobbja ezen a meccsen (ő + Hornyák).

 

Tóvizi formájával nincs semmi probléma.

Előzmény: Tonio 2.0 (1430)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.26 0 0 1445

Kovács Anna sérülése ilyen komoly?

Előzmény: RnD (1444)
RnD Creative Commons License 2021.02.26 -3 7 1444

"Ettől a foghíjas Váctól ilyen simán kikapni..."

 

Láttad a debreceni meccskeretet.....? Foghíjas volt a Loki is.

 

Vácon belső posztokon volt Koni, Aron A., Kácsor és Bárdy Noémi.

A DVSC-nél volt Hornyák Dodó, Karstens, Vámos Petra és Despotovic.

 

Közülük Karsten szeptember óta egyszer játszott meccsen, egy hete a Fehérvár ellen az MK-ban. Effektíve félév kihagyás után lépett pályára.

 

Bárdy Noémi viszont teljes értékű cserejátékosnak bizonyult, lőtt két gólt, adott négy gólpasszt. A Loki szerintem bármikor elcserélte volna őt Karstenre.

 

Köstnerre most persze mondanak mindent, de azért látni kell h nagyon vékony keret maradt neki. Kovács Anna váratlan kiesése pluszban még padlóra is küldte a csapatot...

 

 

Előzmény: Bamberg58 (1425)
RnD Creative Commons License 2021.02.26 -4 6 1443

"Ha Vili bá ugyanabban a stílusban kommunikál a lányaival az edzéseken, mint ahogy a fehérváriakkal és a meccset levezető női játékvezető párossal...."

 

Köstnert már időtlen idők óta ismerik a játékosai, a  stílusához réges régen hozzászoktak szerintem. Ez nem lehet probléma.

 

A 'fizetésmegvonás' meg csak be lett  ígérve, ha március 12-ig nem javul a csapat játéka (és hozzáállása). Szeptemberben ugyanez az ígéret motiválta a csapatot, szóval önmagában ez sem lehet gond.

Előzmény: Süni2 (1427)
RnD Creative Commons License 2021.02.26 -5 6 1442

Szimóval még az év elején a Móvárt hozták szóba, annak több értelmét láttam volna (Győrhöz közel, sikeres csapat, jól is védekeznek, oda ő pont illett volna....). A Lokinál még az sem biztos h indulhatnak-e ősszel nemzetközi kupában vagy sem.

 

Persze így is a legjobbakat, let's hope for the best.....:)

codi1993 Creative Commons License 2021.02.26 -1 2 1441

Szerintem két év kihagyás után túl nagy igényei nem lehettek. Win-win helyzet lehet ez. Loki kaphat (szerintem nem nagy gázsiért) egy nagyon jó balkezes játékost. Szimó pedig egy nagyon jó szurkoló tábor előtt "játszhat“ Európában és 3-6 helyért az nb1-ben. 

Előzmény: Tonio 2.0 (1440)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.02.26 0 2 1440

Szimóval nagyot lehet nyerni, ha sérülésmentesen tud játszani, akkor jó igazolás lehet, főleg védelemben, illetve a személyisége alapján - legalábbis ami lejön róla - vélhetően jó csapatember is.

Ha meg megint megsérül, akkor rossz igazolás és kidobott pénz...

Ez nagy bizonytalanság, én a Loki-vezetőség helyében biztos, hogy nem igazoltam volna le, véleményem szerint túl nagy a kockázat. Hasonló volt a Mörk-esethez, azzal a különbséggel, hogy Szimó rokonszenvesebb, és valószínűleg Mörknél jóval kevesebbe került.

Mindenesetre kívánom, hogy ne legyen igazam, és sok sikert neki, egy jó Szimóból a válogatott is profitálhatna!

Bamberg58 Creative Commons License 2021.02.26 0 5 1439

Planéta jó igazolásnak tűnik”

 


Leigazolása óriási kockázat, de én szurkolok neki.

Előzmény: Törölt nick (1437)
codi1993 Creative Commons License 2021.02.26 0 3 1438

Hornyák, Vukaljovic balátlövő, Vámos Szabó Nina, (Borgyos ha nem küldik újra kölcsönbe amit szerintem kellene) jobbatlövő Kovács és Szimó. Én meg egy jó balátlövőt aki hármasvédő eltudnek képzelni. 

Előzmény: Törölt nick (1437)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.26 0 1 1437

Planéta jó igazolásnak tűnik. Ő is balkezes, jól védekezik.

Kovács Anna poszttársa lesz.

Kérdés Vukajlovic aki elviekben ugyanezen poszton szokott játszani, hogy Ő hol kap szerepet.

Hornyák és Vámos irányít majd feltételezhetően a következő szezonban.

Egy balátlövő hiányzik még elviekben a keretből, ha minden igaz.

van_Persil Creative Commons License 2021.02.26 0 3 1436

Annyira voltMóvár, mint amennyire Schatzl II Fradi. Semennyire.

Előzmény: Karvaly91 (1434)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.02.26 0 2 1435

A válogatott szempontjából egyedül Tóvizi lényeges a Lokiból.”

 

Per pillanat, de talán a legnagyobb irányító reménység Vámos is ott van, s még az sem kizárt már most szerepet kap.

Előzmény: Tonio 2.0 (1430)
Karvaly91 Creative Commons License 2021.02.26 -1 3 1434
Igazság80 Creative Commons License 2021.02.26 -2 3 1433

Ha jól számoltam akkor a Vácnak van még 5 felsőházi meccse, a nagyobbik részén túl van már, azaz már aligha fogható be.  Az MTK 1 meccsel többet játszott és nekik van 6 felsőházi meccsük, a DVSC számára még jön 7 efféle találkozó.  Lesz még egy egymás elleni is, akár azon is eldőlhetnek a végső helyezések.

 

A 6. helyre szerintem még be lehet "rugdosni" a csapatot, és az MTK nem biztos, hogy nemzetközi kupás ambíciókkal rendelkezik.  Csak kérdés hogy a jelenlegi szakvezetővel ez mennyire megoldható, elég látványosan esik szét a csapat a keze alatt, a nyilatkozatok szerint meg természetesen kizárólag a játékosok a hibásak mindenért, azaz csak épp az nem volt még kimondva, hogy ő nyilvánvaló módon tökéletesen csinál mindent.

 

Vova MTK csapata, akivel épp birkóznak a pozíciókért és a DVSC játékoskerete közt kis túlzással ég és föld a különbség:

 

MTK: nincs légiósuk.  2 junior aranyérmesük van.(és tegyük hozzá Subával épp nincsenek nagyon beljebb)

Egyetlen sokszoros felnőtt válogatottjuk van, meg 1-2 játékos aki egyszer-egyszer a válogatott látókörébe került régebben, ma már szóba sem kerülnek ezen a téren. 

 

DVSC: 4 junior válogatott aranyérmesük is van. Komolyan vehető nemzetközi kupatapasztalattal bíró válogatott légiósok is akadnak, Despotovic játékára "csak" egy ETO tart épp igényt, azaz nem a Köröstarcsa serdülőbe távozik, és van néhány sokszoros magyar válogatott is, akik közül Hornyák és Kovács már jelentős nemzetközi kupatapasztalattal is rendelkezik, ebben a csapatban majd mindenki valamilyen formában válogatott.

 

Most meg ilyen szuperdöntő lesz a 2 klub közt a 6. helyért, könnyen lehet...

 

 

 

 

Előzmény: Imrikfalva (1424)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.02.26 -1 1 1432

Vili bácsit sajnálom, de talán túl nagy a generációs szakadék.

Mondjuk tavaly ez még nem volt gond, amikor még jobban ment a csapat?

Inkább annyi, hogy volt Bulath, Triffa, illetve hosszabb volt a kispad, és többen is jobb formában voltak. Illetve 1-2 csapat erősödött, aki bekavart nekik, pl Móvár. Tavaly ezekből a szoros meccsekből jobban jöttek ki.

Törölt nick Creative Commons License 2021.02.26 0 0 1431

Akkor a Lokinál ekkora baj van?

mi van a jövő évi kerettel?

Kik maradnak, kik jönnek kedves Imrikfalva?

Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.02.26 -5 0 1430

A válogatott szempontjából egyedül Tóvizi lényeges a Lokiból.

Előzmény: Bamberg58 (1428)
Süni2 Creative Commons License 2021.02.26 -1 7 1429

Szerintem olyan problémájuk is van, hogy nem igazán vannak meccsben.

 

Nem védeni akarom őket, de a "sokkal gyengébb" nem feltétlenül igaz.

 

Minimális különbségek vannak idén a csapatok között túl azon, hogy az első két hely várományosa magasan kiemelkedik a mezőnyből, míg az utolsó három mélyen alulmúlja a többit.

 

Az Óvár és a Loki annyiban tűnik - papíron - jobbnak a többieknél, hogy két, illetve másfél értelmes soruk van, a többieknek meg csak egy, de ha az ellenfelük nem fárad el, nem érvényesítik a papírformát.

 

A konkrét meccsen is ez volt. Mindkét csapatból hinyzott egy-egy vezérjátékos, de a Vác - élen a non stop b*sztatott Hámorival - egyrészt piszkosul harapott, másrészt a kis ügyes Bukovszky jobban védett, mint a Loki kapusai. Emellett bírták végig.

 

(Az is látszott, hogy max. annyiban ártott meg nekik a heti két meccs, hogy Lakatost a dánok "féltávnál" leamortizálták. Minden egyéb tekintetben jót tettek nekik a nemzetközi meccsek... Jó lenne, ha ezen az MKSZ elgondolkozna, és dotálni kezdeni a nemzetközi kupaszerreplést, mert kell a fiataloknak a nemzetközi rutin.)

 

Előzmény: Bamberg58 (1428)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.02.26 0 2 1428

Nem hinném, hogy csak Vili bá stílusa az egyetlen baj. Ha be is vannak feszülve, akkor sem lenne szabad sokkal gyengébb csapatoktól kikapni. Amúgy Vilt meg el kéne tiltani, amit a játékvezetőkkel szemben megenged magának az felháborítóan alpári. Így nem lehet beszélni, főleg nőkkel nem.

Én a válogatott szempontjából is aggasztónak látom a debreceni helyzetet.

Előzmény: Süni2 (1427)
Süni2 Creative Commons License 2021.02.26 -3 4 1427

Erről a BMW-s sztoriról ugyanaz a személy konfabulált abban a bizonyos FB-csoportban, aki a Lakatos-Kácsor-Radosavljevic trió debreceni leigazolását beflesselte a következő szezonra.

 

Ami a játékosok mentális állapotát illeti:

 

A Loki-Fehérvár magyar kupa meccsének első félidejét láttam.

 

Ha Vili bá ugyanabban a stílusban kommunikál a lányaival az edzéseken, mint ahogy a fehérváriakkal és a meccset levezető női játékvezető párossal, úgy nem kell csodálkozni az aktuális történéseken. 

 

Totál be lehetnek feszülve a lányok, és erre a fizetésmegvonás is rátehetett egy lapáttal.   

Előzmény: Bamberg58 (1425)
Imrikfalva Creative Commons License 2021.02.26 0 0 1426

a bmw még 1 fillért se ruházott be, csak a Magyar Állam.

A Lufthansa München-Debrecen járata is megszűnt, csak a wizz hirdette meg ezt a desztinációt, de azon kívül, hogy a pénzt beszedik, még egy repcsi se ment.

Az, hogy a bmw támogatná a Lokit, csak egy kitaláció.

Előzmény: Bamberg58 (1425)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.02.26 -3 1 1425

Mi van a jővő évi nagy tervekkel? Komoly új /autógyári?/ szponzort is rebesgettek. Ebből most mi az igaz? Én már azon sem csodálkoznék, ha néhány játékos a szerződése ellenére is elkívánkozna.

Egyelőre csak a káosz látszik. Ettől a foghíjas Váctól ilyen simán kikapni, hát...közben meg a taktikára hivatkozni azért vicces.

Előzmény: Imrikfalva (1424)
Imrikfalva Creative Commons License 2021.02.26 -2 1 1424

Szegény Vili bácsi...

Egy éve tele volt a sajtó, hogy Vili bácsi felesége megálmodta, hogy újra EHF-kupát nyer a DVSC-vel a férje...

Aztán amikor a törököktől kikaptunk itthon, akkor kiderült, hogy ez csak a párhuzamos valóságban lehetett volna.

Azóta is ketyeg az elmúlás, hiába a dobogó-várás, minap kikaptunk Vácon. Itt senki sem említette meg... Ez már a vég kezdete? Ahogy nézzük a további sorsolást, szinte kizárt, hogy a 7. helyről előrébb tudjunk lépni, de talán már lentébb sem tudunk csúszni. De a 7. helyhez nem jár nemzetközi szereplés.

Ez egy dicstelen búcsú lesz Vilinek. Talán nem kellett volna Pajnától átvenni a plecsnit.

Amikor én csináltam a csapatot, akkor 1 Ft befektetésre jött 10 fillér piaci bevétel. Ezt mindenki tudja, hogy nem tartható fenn hosszabb távon. Egy-két éve ábrókék úgy tudtak dolgozni, hogy 1 Ft befektetésre jött 1 fillér bevétel a piacról. Amióta a pandémia van, azóta 0 fillér jön. 

És még nem bukott meg a rendszer.

Ha lassan visszaengedik oltási igazolvánnyal az embereket a lelátóra, a focin lesznek 800-an. A kézin 234-en.

Csúnya lesz a vége. 

 

Mivel a "DVSC Kézilabda"-t kitiltotta az admin 1 hónapra, nyugodtan reagálhatnak rá valami új nickkel is.

bandineee Creative Commons License 2021.02.25 -2 6 1423

Ezek a hazai csapatok nagyon mimózák. Sok a mérkőzés az a baj, kevés a mérkőzés az a baj. Nagyon keskeny a mezsgye amin képesek értékelhető teljesítménye a lányaink. Ha optimális a mérkőzésszám, akkor az utazási idő szokott gondot okozni...De legalább mellébeszélésből és nyafogásból többszörös VB és EB győztesek a lányok és a szakemberek.

Előzmény: van_Persil (1421)
Gojira Creative Commons License 2021.02.24 0 0 1422

Úgy mint Rosztov-CSM 0:10? Fergeteges győzelem volt valóban.

Előzmény: van_Persil (1421)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!