nah a szétszedésig még nem jutottam el :) de elvben már mindent tudok nektek hála. lassan lesz időm remélem nekiállni.
Lenne még egy kérdésem.
Szegény motor alapból nem indul önindítóval. valószínűleg az akksi sokat állt. de még nem volt időm azt se kiszeni/ rátölteni rámérni, stb. valaki tudja esetleg milyen értéket kell mérni egy ilyen akkumlátoron kb?
a másik, hogy reggel hidegen indítás után egy hegyről járok le és amint leérek a vízszintesre akkor gyakorlatilag nem reagál egy ideig a gázadásra a motor? ez mitől lehet?
ha pedig gurulás közben kis gázt adok akkor onnan nem pörög vissza alapjáratra a moci.
A harmadik pedig hogy mikor mentem vele, kb 15km-t akkor utána már így melegen ha megállok akkor lefullad a jószág.
Esetleg van valami tanács hogy mit érdemes csinálni? vigyem el szervízbe és állíttassam be a keveréket?
Egyébként akinek 2T-je van annak mennyit fogyaszt? nekem szerintem most oltári sokat sajnos.
Vettem másfél hónapja egy 2002-es Piaggio Libery 2T-t. Nagyon pöpec járgány, minden alkatrész jó állapotban van benne és a relevánsak újak.
2 hete viszont, mikor beindítom nagyon nehezen akar beindulni a motor. Ráadom a gyújtást, önindító, elindul és leáll.
Átnézettem, a karburátornál elhelyzkedő két gumi borzasztó állapotban volt, így mindig farsot szívott, ma ki is lett cserélve.
Ma este beindítottam újra a szörnyet, de ugyanaz a tünet. Automata szivatós, akkor azzal lehet a gond?
U.i.: Segítség lehet, akinek vannak hasonló problémái: Az ülés alatt van egy hosszú felfelé nyúló gumicső. Ha azt befogom akkor bezárja a levegőt, így beindul, csak tartani kell egy fél percig míg bemelegedik a motor.
Kérlek, akik tudják a megoldást, esetleg csak tippet emailemre írjatok! : vikiteam@gmail.com
A féktisztítós trükkel nem kell várni, míg újra előjön; ha odaspriccentesz, és megváltozik a fordulatszám, biztos, hogy falsot szív. Nekem a blokk és a karbi közötti gumicső repedt meg, hasonló tüneteket produkált, mint a tiéd. Egyszer úgy döntött, hogy teljesen jó minden, máskor meg piros lámpánál állva be kellett húzni a féket, mert kúszott előre a robogány. :)
meg ami eszembe jutott a Libammal kapcsolatban, h falsot sziv. Ilyenkor produkalhat random modon alapjarat ingadozasokat. Ha kis fektisztitot a karbi kornyekere spriccelsz, es megemelkedik a ford. szam, akkor biztos, h tomitetlen, falsot sziv.
na ma teljesen rákészültem h ugyanugy egyetemről hazaérve majd állítok az alapjáraton, de hazaértem felállítottam a motort és még csak nem is pörgött a kerék. nem tudom akkor mi okozhatja azt h néha elöjön ez :/
A balos tükröt egy dugókulccsal tudod meglazítani. Alulról felnyúlsz - asszem 13-as - dugókulccsal, és le tudod csavarni az anyát. A jobbos tükröm az olyan, hogy csak kézzel kell becsavarni, nincs rajta kontraanya, mint a baloson. Tehát a jobbost simán kicsavarod.
Lesz még egy csavar, ami a lámpa alatt fogja össze a fejidomot. Azt is csavard ki és szét tudod szedni a cuccost.
Kicsit ferdén tolod be a csavarhúzót. :) Viccen kívül, tényleg így szoktam állítani, egy vékony laposfejű csavarhúzó simán odafér, de a kisebb csillagcsavarhúzóm is eléri a csavart.
igenigen, megtalaltam a dugot köszi! meg bevilágítottam zseblámpával és a csavart is látom, csak nem tudom h fogok hozzáférni,mert nem pont felette van a csavar
Ezen a címen látsz egy ábrát, a 3-as szám mellett jobbra van az alapjárat állító csavar. Nem találtam képet a sisaktartóról, de szerintem ez alapján eldől, hogy hozzá lehet-e férni onnan.