Keresés

Részletes keresés

molloy Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1044
Köszönöm a segítséget! Tornázni most sajna nem tudok menni, földrajzi okok miatt. Ezért nem tudtam végigcsinálni az ultrahangozást sem, végül csak kétszer voltam :((
Előzmény: Sfakutya (1033)
Sfakutya Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1043
A délutáni hozzászólásom után úgy gondoltam, hogy nem normális dolog egy hónapot várni az MR vizsgálatra, és elintéztem, hogy hétfőn megcsinálják.
s-babba Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1042

Szia, javaslom nézd meg a bechterewes topik első beírásait, nem akarlak rémísztgetni, de egy kicsit ismerősek a tüneteid. Ez is az eü fórumon belül van.

 

Előzmény: Sfakutya (1041)
Sfakutya Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1041
Segítsetek kitalálni, hogy mi a fene bajom lehet. Eddig a nyaki gerincemmel volt probléma, amiatt látogattam rendszeresen a topikot.
Az újabb problémám a következő: az elmúlt egy év során kb ötször megismétlődött a következő dolog: a derekam a gerinc mellett jobb oldalon el kezdett fájni, ez a fájás kb két napig egyre fokozódott. Olyan érzésem volt, mintha kést vágtak volna belé. Éjszaka néha elviselhetetlen volt a fekvés, forgáskor úgy éreztem, mintha el akart volna törni a gerincem. A harmadik napon már nem olyan éles a fájás, de lemerevedik a derekam. A negyedik-ötödik napon teljesen megszűnik a fájás. És ez kb két havonta megismétlődik. Ma voltam dokinál. A rtg csak annyit mutat, hogy a lumbosacralis rés durván beszűkült. Egy hónap múlva megyek MR vizsgálatra.
Ugye ez nem gerincsérv? Én nem hiszem, hogy az lenne, hiszen pár nap alatt mindig "meggyógyul". Mi a véleményetek? Van valakinek hasonló panasza?
sirRichard Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1040

Sziasztok!

 

Afinthának Atadnak és Sambának válaszolnék.

 

Szóval árak azok vannak. Még pedig itt:

http://www.alphaklinik.de/en/hoogland/service/cost_of_surgery

 

Ehhez még kb. 2-3000 euro-t kell hozzáadni.

 

Atadnak válaszolnám, hogy nem lézeres eljáráról van szó. A Nyíregyházi műtétről amennyiben egy L betűvel kezdődő orvosra gondolsz én nem feltétlenül hallottam jót, ráadásul ott egy ilyen minimal invasivnak mondott műtét 2 és fél 3 cm-es vágást is eléri és nem is endoszkópos a dolog. De azért véleményt erről nem akarok alkotni.

Az Alphán is nyilván csak a legszükségesebb mennyiségű porcot távolítják el, viszont a honlapjukon nagyon jól leírják az egyes eljárásokat.

 

Sambanak válaszolom, hogy a vágásos műtétem egyértelműen nem egy előny, de ezzel utólag már nem tudok mit tenni. Peresze azért majd kint rákérdezek, hogy ez mennyiben rontja a dolgot, de a központi kérdés most már úgysem ez.

 

Szóval várjatok még egy kicsit és akkor úgyis kiderül, hogy vált be ez nekem.

 

 

Üdv: sir Richard

Samba98765 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1039
Sok sikert a műtéthez! Szorítunk!

Nem mondták, hogy a vágásos műtéted rontja a dolgot?
Előzmény: sirRichard (1036)
atad Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1038

Üdv mindenkinek!

Samba és sírRichard részére.

Kedves Samba köszönöm érdeklődésed, az állapotomat a 991 és 976 számok alatt korábban leírtam, sajnos jelentős javulásról nem tudok beszámolni. Elmondható azonban az, hogy nálam hullámzó tendencia figyelhető meg, azaz a különböző kezelések hatására a kezdeti javulás valami miatt megtorpan és mindig visszaesek a kezdeti vagy az attól is rosszabb állapotba. A következó kezelést már az esetleg rosszabb állapotból kiindulva kedem el. Gondolhatod, hogy ez a folyamatos lassú állapotromlás milyen hatással van rám. Ezért kezdek lassan letörni, hiszen hiába állok fel és kezdek újabb kezelésbe az eddig nem hozott sikert. A sérvemről egyenlőre még nem állapították meg, hogy kiszakadt. A munkám 80%-a üléssel jár, szövegszerkesztés, számítógépezés.

A sírRichard által jelzett hazai és külföldi műtétek közötti különbségek illetve azok hatásai elgondolkoztatóak. Én még igazán nem jártam körbe a műtéteket. Annyit tudok, hogy nálunk (Nyíregyháza) lézerrel vagy késsel operálnak. A kezeléseim során a korábbi műtéteken átesett sorstársainktól viszont csak jót hallottam a beavatkozásokkal kapcsolatosan.

Kérdéseim a következők amenyiben tudsz válaszolni:

- Az általad említett endoszkópos műtét  az a lézeressel egyezik meg, vagy más eljárás.

- Az endoszkópos műtét során mit és milyen mennyiségben távolítanak el, hogy a gerinc rugalmasságát megtartsák.

- Melyik klinikáról beszélsz. Az Alpha klinikáról annyit tudok, hogy nagyon drága (árat nem tudok), viszont tényleg jó lehet mert amerikai szinészek meg arab milliomosok-árdosok kezeltetik ott magukat.

Jobbulást mindenkinek, sziasztok.

Előzmény: sirRichard (1036)
afintha Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1037
szeretnem megkerdezni, hogy mennyibe kerul a mutet es egyeb jarulekos koltsegek?
Előzmény: sirRichard (1036)
sirRichard Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1036

Sziasztok!

 

Főleg Atad és Samba írására reagálnék.

 

Szóval nekem is adtak infúziót 1 héten keresztül, de semmit nem javított az állapotomon, úgyhogy 2 hét múlva már műtöttek is. De nekem egy 2 cm-es kiszakadt sérvem volt, ez az egyértelmű műtét kategória. Egyébként ez az infúzió főleg a porcnak az idegre gyakorolt nyomás miatti gyulladás csökkentésére alkalmas, szteroid tartalma miatt. Tehát az okot nem szünteti meg, ez csak fájdalomcsillapítás. Mivel a porc továbbra is ingerli az ideget ezért ez a terület újra gyulladtá és fájdalmasabbá válik. És a sérv méretétől és elhelyezkedésétől függően előbb-utóbb újra problémák lehetnek. Tehát az igazi kérdés az, hogy alakalmas-e a sérv arra, hogy komoly tornával vissza tudjon húzódni. Egy kiszakadt sérvnél viszont tényleg a felszívódás az egyetlen remény, de ez elég ritka és gondolom szintén méret függő. A nappali kórházban találkoztam olyannal akit 15 éve meg akartak műteni, de végül egy olyan helyre záródott ki a sérve, ahol kevésbé zavarta, de azóta sem szívódott fel, és állandóan fizikoterápiára jár és minden mozdulatára vigyáznia kell, nehogy újra rossz helyre vándoroljon el ez a darab. Szóval ilyen esetben inkább a műtét. Csak az a kérdés, hogy hol, mert ahogy Samba is írta ezek a műtétek ahogy itthon csinálják, eléggé instabillá teszik a gerincet(egyes esetekben akár még a flavumot is eltávolítják) és így a mellette lévő porcoknál is nagy esélye van a sérvesedésnek. Olyannal is találkoztam, akit megműtöttek, majd 2 év múlva kiújult, utána összecsavarozták a 2 csigolyáját, majd néhány évmulva a felette lévő porc is sérvesedett és a harmadik csigolyát is hozzácsavarozták. Az a probléma itthon, hogy gyakorlatilag a műtétek eredményességét nem vizsgálják, egyszerűen a kórház megkapja a pénzt az elvégzett műtét után darabra az OEP-től. Egyébként az én műtétem tavaly júliusban volt, azóta is szinte egyfolytában betegállományban vagyok. Most nekem is egy Összecsavarozós műtétet ajánlottak fel. Ráadásul már a 7 hónappal ezelőtti MRI alapján is műtétet kellett volna javasolni, de, hogy nézett volna ki ez a műtét után pár hónappal. Még a végén azt gondoltam volna, hogy a műtétem rosszul sikerült. Szóval helyette hitegettek, összevissza küldözgettek mindenféle fizikoterápiára, szóval hülyét csináltak belőlem. Úgyhogy most jutottam el oda, hogy május 30.-án megyek a már korábban említett müncheni klinikára, ahol egy ismerősömet műtötték.

Itt nem is akarnak összecsavarozni, csak egy endoszkópos műtétről van szó. Egyébként akit ők olyan súlyos esetnek ítélnek meg, hogy nem elég az endoszkópos műtét, a csavarozást még mindig ki lehet váltani egy porc implantátummal, így a mobilítás megmarad és nem mennek tönkre a szomszédos szegmentumok. Ráadásul a felelős hozzáállást jelzi az is, hogy az endószkópos műtétet videón is odaadják, nincs mit rejtegetniük ők abból tudnak csak megélni, ha a műtétek sikeresek és ebből kifolyólag jó hírnevű a klinika. Nálunk ahol az eredményességet nem is vizsgálják az orvos nagy úr és minden belefér a műtéti kockázat körébe vagy egyszerűen azt mondják, hogy ebből csak ezt lehetett kihozni. Megcáfolni nem tudom, mert videofelvételem nincs a műtétről a zárójelentésben műtéti leírás két szóból áll, amiből annál több nem derül ki, hogy porckorongsérv műtétet végeztek.

Mivel megyek ki erre a müncheni klinikára kértem az itthon elvégzett műtétemről egy normális műtéti leírást, amit a mai napig nem kaptam meg. Szóval ennyit az itteni hozzáálásról. Egyébként a kinti klinika ad gyors diagnózist a weblapjukon erreszolgáló részen keresztül, ide lehet csatolni MRI felvételből is képeket, de ennél a megoldásnál azért fontos az MRI mellé adott véleményt is elküldeni lefordítva, viszont ez ingyenes. De ki lehet postázni a teljes MRI-t ekkor ez a mérvadó nem pedig a mellé adott leírás(én csak MRI-t küldtem postán, leírást nem is), ez viszont már egy pontosabb diagnózis, de 70 euro.

Egyébként már létezik egy újabb generációs eljárás is, aminek az a lényege, hogy a műtét alkalmával(természetesen endoszkópos műtétről van szó, ami 5mm heget jelent) az eltávolított porcrészt elküldik egy laboratóriumba, ahol kitenyésztik az egészséges sejteket, majd néhány hét múlva ezeket visszafecskendezik. Sajnos ez az eljárás csak friss sérveknél alkalmazható mert ott található csak megfelelő életképes sejt.

 

Bocs mindenkinek, hogy ilyen hosszú voltam.

 

Üdv: sir Richard

Samba98765 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 1035
Szia Atad!

Olvasom leveled, elég szar dolog... Azt írod 3 hónap. Mik a tüneteid? Fájdalom?
Mert nekem azt mondták, ha van türelmem és a 3-4 hónapot megúszom műtét nélkül, akkor jó esély van a jobbulásra, tudniillik az a sérv (ha kiszakadt, ezt nem írtad) lassan felszívódik, kiszárad és az általa okozott tünetek jelentősen csökkennek. Az meg hogy jobb a 37-éves műtét mint az 50 az meg viszonylagos, mert a gerincműtét, főleg ahogy nálunk csinálják, az meggyengíti a gerincet de rendesen.

Ha az utókezelést erős gyógytornát, erősítést nem csinálod és a munkád olyan, hogy nem bírsz betegácsiban lenni fél évig, nagy a visszaesés (2-4 éven belül) esélye. Tehát én azt mondom, hogy mindenképpen óvatosan a műtéttel. Engem már január első hetében megműtöttek volna (L4 kiszakadt sérv, L3, L5 nem kiszakadt, de jól kinyomódott).

Most jelenleg gyógytorna segítségével gyógyszer nélkül eléggé tünetmentesnek mondhatom magam. Annyit nyújtok, meg erősítek, hogy a gyógytornász (26 -éves) azt mondta, már hajlékonyabbak a kritikus izmaim mint neki. Pedig amikor kezdtük elég szar volt. Olvass vissza a fórumban, ott vannak akik írják a történetükben azt a 2-3 évet amit mondok.

Szóval ne kapkodd el a vágást.

Üdv

Samba (38-éves)
Előzmény: atad (1034)
atad Creative Commons License 2005.05.18 0 0 1034

Üdv berge'

Remélem még idejében írok neked, nehogy úgy járj mint én. Én harmadik hónapja bírkózok egy kb 5mm nagyságú ágyéki sérvvel, mely az ülőidegemen keresztül készíti ki a lábamat, valamint antalgiás tartással nehezíti az életemet. Több eredménytelen kezelés után egy kis protekcióval és természetesen pénzben kifejezett hálám után felírták a várt javulással kecsegtető infúziót. Mivel nem kerültem osztályra ambulánsként a szombat és vasárnap nem kaptam kezelést. Már javában szedtem fel az infúziókat amikor más betegektől megtudtam, hogy többfajta össztétellel lehet kapni. Én természetesen az enyhébb keveréket kaptam. Az erősebb anyagot a reumán írják fel, de mivel náluk nincs ambuláns ellátás azért bekellene feküdni. Erről a lehetőségről a kezdetektől kezelő reumás orvosom ezidáig nem tájékoztatott. Nosza ezekután felkerestem mire azt mondta, hogy lehetséges, de szerinte értelmetlen mert úgyis kiújjul. Ha azonban nagyon akarom, akkor 6 uszkve 8hét mulva lesz szabad hely és akkor majd bekerülhetek az osztályra.  Azt mondta inkább műtessem meg magam, mert jobb 37 mint 50 évesen.

A kapott keverékben izomlazító meg algopyrin volt A felírt 10 kezelést végig csináltam, jelentős javulást nem eredményezett. A jobbik anyagban algopyrin helyett tudomásom szerint steroid, különböző B és egyéb vitaminok valamint egyéb gyulladáscsökkentők vannak. Két ismerősömnek egyébként az infúzió már segített korábbanm de azt nem tudom, hogy milyen keveréket kaptak.

Jelenleg egyébként injekciókat kapok maszek alapon egy hete, eddig hármat kaptam és mintha javulást éreznék, bár a korábbi kezeléseim során is így éreztem aztán sajnos visszaesés történt. Remélem neked sikerül jól választanod és mihamarabb meggyógyulsz. Én már elég türelmetlen vagyok, szerintem még egy hét injekciózást adok magamnak és ha az sem segít valószínüleg a műtét következik.

Ui.:

Az orvosok közönyösek, pénzéhesek, az emberség kiszorult belőlük.

Mindenkinek jobbulást, sziasztok.

Előzmény: berge (1020)
Sfakutya Creative Commons License 2005.05.18 0 0 1033
Szia Molloy!

A leleted szerint a nyaki görbület kiegyenesedett. Ez már okozhatja, hogy fáj a nyakad. A normális görbület statikailag szükséges. Ha egyenes, akkor sokkal nagyobb a megterhelés a fejed súlyától a nyakadra. Nekem is ez van. A lapult porckorong is ennek a következménye. Az, hogy nincs nyaki borda, az csak azt jelenti, hogy minden rendben. Akkor lenne gond, ha volna nyaki bordád.
Egyébként az igazi diagnósztizáláshoz MR-re lenne szükség.
Tornázz, tanuld meg a gyakorlatokat és otthon csináld esténként. Napi 10 perc csodát művel.
Előzmény: molloy (1031)
bakibaby Creative Commons License 2005.05.18 0 0 1032

Szia,

 

Nem tudod megoldani, hogy elmenj minden kezelesre ?

10-bol 3 nem tul jo... Vegig kene csinalni... Kerjel olyan

idopontot amikor vegig tudod csinalni.

 

bb

Előzmény: molloy (1031)
molloy Creative Commons License 2005.05.18 0 0 1031
Sziasztok!

Tud valaki valamit mondani erről?
"(2 irányú gerinc felvétel) A lordosis kiegyenesedett. Az V-VI. porckorong kissé lelapult. Nyaki borda nem látható. Jobb oldalon az I-es borda eredésénél variatio látható."

Egyébként a reumatológus beutalt fizikoterápiára, azon belül is ultrahangos nyakkezelésre. Sajnos a tíz alkalomból legfeljebb háromszor tudok elmenni... És vettem labdát, hogy azon üljek, meg lett golyókkal töltött párnám (ezt Sfakutya javasolta), remélem, ezek segítenek majd valamit.
isroka Creative Commons License 2005.05.15 0 0 1030
Most látom, hogy én is ctg-t írtam. Mentségemre: én is kismama vagyok. :))

Előzmény: bes (1028)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.05.14 0 0 1029

Hát sírni én is sírtam, sőt megvallom, nekem elveve taktikám az, hogy inkább többet panaszkodom mint kevesebbet, de nemigen hatotta meg a sírás-rívásom sem a háziorvosnőt sem pedig az ortopéd orvost, pedig neki - saját bevallása szerint- volt már ilyen...

 

Ami miatt nem izgulok annyira, az a következő: először is, volt már nekem egyszer vagy 13 éve egy ugyanilyen betegségem. Akkor nem az ortopédián voltam, hanem a háziorvos  kijelentette, hogy ideggyulladás, (a bal akrom - ugyanez a bal karom - fájt cefetül, és akkor a mutatóujjam hegye volt tökéletesen elzsibbadva, de még jobban mint most a kisujjam és a gyűrűsujjam teteje - ) és akkor is ugyanezt a terápiát csinálták, fájdalomcsillapítás, izomlazítás, csak mellé még ennem kellett egy nagy halom B vitamint - jelzem akkor sokkal lassabban gyógyultam és sokkal de sokkal jobban is fájt, de ugyanúgy éreztem azt az idegcsíkot ami a nagyujjamhoz vezetett... és arra is emékszem, hogy ez az érzéketlenség 6 hét után múlt el.

 

A másik meg az, hogy volt nekem a jobb lábamban is ugyanez - egyszerűen csak leültem, és az ülőideg vagy mi kezdett el nagyon fájni, az is szörnyű volt, az is nagyjából ennyi idő alatt gyógyult meg, ott már elmentem az orthopédiára, de majdnem kirúgtak, hogy mit akar, szed izomlazítót meg fájdalomcsillapítót, menjen haza nyögni...  akkor jelzem NEM zsibbadt el semmim. 

 

Mindkét alkalommal a tünetek megszünte után is még pár hét eltelt addig, míg ujra ugyanolyan lett a beteg kezem-lábam mint előtte.

 

És hát javul, akárhogyan is vesszük, javul. Már nem is zsibbad annyira, néha már alig veszem észre. És nagyon jók ezek a gyógytornás gyakorlatok.

 

Előzmény: isroka (1027)
bes Creative Commons License 2005.05.14 0 0 1028
bocs az off-topikért: olyan kedves ahogy ctg (cardiotocograph)-nek keresztelted át a CT-t (computertomograph):)
a kismama-topikokban olvastalak, gondolom onnan jön ez ...
nem kötekedésnek szántam, csak hogy ne rögzüljön
és már megyek is :)
jobbulást mindenkinek!
Előzmény: AliceCsodaországban (1022)
isroka Creative Commons License 2005.05.14 0 0 1027
Kedves Alice!

Nagyon drukkolok neked hogy "csak" idegbecsípődésed legyen, de nagyon csodálkozom, hogy miért nem diagnosztizálják ezt neked pontosan. Szerintem sírjál ki egy ctg-t vagy mr-t. (Én is azt tettem. :)) Érdekes dolog lehet ez a zsibbadás, mert nekem pl. soha nem zsibbadtak a lábaim, holott az mr egyértelműen sérvet mutatott ki.
6 hét? Ha nincs sérved, még igaz is lehet. Úgy legyen... :)
Ha érdekel az én sztorimat 800 körül olvashatod. Nekem a torna jött be nagyon, és az, hogy egy manuálterapeuta a helyére rakta az elmászott csigolyámat.

Üdv,

isroka
Előzmény: AliceCsodaországban (1022)
Samba98765 Creative Commons License 2005.05.12 0 0 1026
Hamár Caramelnél tartunk szegény Picinek is műtötték a gerincét :(
sirRichard Creative Commons License 2005.05.12 0 0 1025

Szia Leslie!

 

Ide rakok néhány linke Carmelről:

 

http://ma.hu/page/cikk/ae/0/119055/1
http://ibike.blog.tv2.hu/
http://www.stop.hu/showcikk.php?scid=1001571

 

Üdv: sir Richard

Előzmény: leslie.70 (1023)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.05.12 0 0 1024

Hű azt nem tudom pontosan, valahol itt a neten valamelyik bulvárcikkben - de több cikkben is benne volt, sőt még az életrajzánál egy másik ujságban is beleírtáák, hogy a nehéz munkától gerincsérvet kapott...

Üsd be a gugliba, hogy Caramel és szvsz. te is megtalálsz róla ezt azt.

Előzmény: leslie.70 (1023)
leslie.70 Creative Commons License 2005.05.12 0 0 1023

 

 

 

   Alice !

 

   Hol olvastad ezt a Caramellről ?

AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.05.10 0 0 1022

Kedves sorstársak!

Nagyon szeretném megköszönni ezt a topicot, mert nekem nagyon sokat segített, még akkor is, ha nem jött válasz, csak kiírhattam magamból mi van.

Ma voltam az első gyógytornán, hát nagyon egyzserű gyakorlatok voltak, kell hozzá egy hokedli meg egy méteres seprűnyél, itthon is fogom csinálni, az egész negyed óra volt.

(Csak az a baj, hogy a sorrendet mindig elfelejtem, hiába már az agyam is meszes úgy látszik...:-((  de talán mire többedszer leszek az is eszembe jut.)

 

Ha nem zsibbadna a kezem kisujj felé eső része, ha nem érezném bizonyos mozdulatoknál az ideget a karomban, akkor azt mondanám, hogy már teljesen jól vagyok, és nagyon nagyon boldog is, de mostantól igérem ügyelek szegény gerincemre.

 

Azt hiszem, hogy nekem nem is gerincsérvem volt a nyakamban, hanem inkább idegbecsípődés ugye? Ugye?

Egyszerűen nem tudom elképzelni az itt olvasottak után, hogy röpke 6 hét alatt rendbejöjjek...

Vagy mésis?

(ctg nem volt, csak röntgen.. kinek mi a véleménye?)

 

Infúzió: nekem erről nincsen tapasztalatom, de olvastam, hogy ez a megasztáros Caramel gyerek gerincsérvvel vett részt a műsorban, és minden fellépés előtt infúziót kapott, valamit biztosan használ... 

sirRichard Creative Commons License 2005.05.10 0 0 1021

Szia Berge!

 

Én tavaly júniusban egy hétig jártam be infúziós kezelésre. Úgyanúgy csak összegörnyedt állapotban tudtam(vagy inkább nem tudtam) aludni a kezelés után is, egészen addig amíg el nem kezdett lezsibbadni a lábam. Szóval az infúziót követően 2 héttel már a műtőasztalon voltam.

De hozzátartozik az is, hogy ez egy nagy kiszakadt sérv volt egy olyan porcból(LV-S1) ami már súlyosan degenerálódott volt már a kiszakadás előtt is, csak nem okozott addig nagyon panaszokat. Az orvos aki műtött azt mondta, hogy a sérv friss volt, de a porc el van öregedve(29 éves vagyok).

De azért kérdezz meg másokat is, én hallottam olyat akinek javított az állapotán az infúzió kúra.

 

Üdv: sir Richard

Előzmény: berge (1020)
berge Creative Commons License 2005.05.10 0 0 1020

Sziasztok

Érdekelne a véleménye annak, aki túlesett gerincsérvre adott infúziós kezelésen, hogy mennyire volt hatásos. Köszi

berge

AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1019
Több könyve megjelent magyarul, nem hinném, hogy illegalitásban lenne.
Előzmény: Törölt nick (1018)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.08 0 0 1018
Az lehet. Az a kérdés, hogy honosíttatta-e a diplomáját? Mert ha nem, akkor orvosként nem praktizálhat.
Előzmény: AliceCsodaországban (1016)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.05.06 0 0 1017

Ma voltam kontrollon, ami ált. abból áll, hogy a doki megkérdezi hogy vagyok.

Mondtam fájdalom már nem jellemző, inkább az időjárástól függően tompa sajgás, viszont nagyon idegesít a zsibbadás, erre ő azt mondta, hogy akkor itt az ideje a gyógytornának. Szóval jövő héttől kedden-csütörtökön gyógytorna.

Gallért csak időnként viseljem, már nem kell egész nap, és eszembe ne jusson holmi kazettákat venni és arra tornázni otthon, ne csináljak semmit, majd a gyógytornász eligazít.

Ha vége a gyógytornának, akkor ujra kontroll. Gyógyszer: napi egy Mideton.

 

AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1016

Ja és annyit tudok róla, hogy Münchenben végzett vietnami neurológia prof (a bekeretezett diploma alapján), aki a gerincre szakosodott.

Sajna alig érteni mit beszél, párszor vissza kell kérdezni rá mindenesetre.

 

Az a módszere, hogy egy sámedlifélére ültet, ő mögéd ül, dirigálja milyen mozdulatokat csinálj, ő meg közben a gerinctüskékre teszi a kezét és a helyükre igazítja, de a fő erő az izmokból jön, ő csak rásegít.

 

Csodát persze ő sem tud tenni, de sokakat meggyógyított.

Előzmény: AliceCsodaországban (1015)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1015

Szia, tegnap valóban jól aludtam, ma reggel meg megint fájt a vállam... viccen kívül.

Bár a fene tudja, lehet hogy a lehülés miatt is, nem tudom, de már kezdem nagyon unni, hogy egyfolytában stagnál, legalább valami lassú lavulást látnék...:-(

 

Dr Kiem (Kim)

Bp. XI. Dávid F. u. 13 fszt 2.

tel/fax: 385-42-77

 

Időpontkérés 11-13 között.

 

Most éppen azon filózok, hogy menjek e vissza hozzá ujra, vagy várjam meg mit mond az orthopédorvos, mert ha a tornával megint esetleg megbolygatja a csigolyámat, akkor mi van? 

Előzmény: Samba98765 (1014)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!