Bocsássatok meg, hogy egyrészt tök amatőrként írok, másrészt meg nem olvasom folyamatosan a listát, így lehet, hogy 100-szor megtárgyaltátok már az alábbiakat.
Szóval én még mindig az üregvédelem problémánál tartok (Talán még emlékeztek a napraforgó olajos ötletemre). Azóta egy kicsit tovább jutottam. Pl. vettem egy kínai légkompresszort egy közismert barkácsáruházban ami a második indítás után beszart...
Azután megtudtam, hogy talán a legjobb üregvédő anyag a Mike Sander's zsír, de ezt 80-100 C fokra kell felhevíteni, és úgy lehet beporlasztani. Ergo ehhez speciális fűtött pisztoly kell. Valakinek van tapasztalata, hogy ilyet hol lehet beszerezni, megfelelően ügyes, mindehova bedugható porlasztó csővel? (elnézést a szakszerűtlen kifejezésért)
Urak, mint "osztályidegen " ha lehetne egy kérdésem. A müanyag első lökháritóról több helyen lejön ( le patogzik ) a festék. Vettem javitó szint, ahogy bekenem jó, de az első mosásnál a gözborotva mindig lehozza de csak a bekent részt. Már vagy 10-szer kenegetem! Valamit lehet vele kezdeni ? Előre is köszönöm a válaszolat ?
hát most már megvettem a szorókittet és mobihel gittett vettem.na szóval vissza csiszolom müanyagig.begittelem.szorókitt.alapozás.festés.? bocsi hogy értetlenkedek:S
Ha nem akarod egy hétig csiszolni a müanyagot (mivelhogy írtad: többrétegű festékkel...) akkor tegyél a gépre 180-220 as papírt. Úgy is kittelned kell, akkor meg minek olyan finommal vacakolni??? Fényesre akarod kihúzni a kittelést? :)))Na jó csak tréfi volt, ne hari, de tényleg nem árt ha rendesen felérdesíted a felületet mielőtt rákittelnél. És mindenképpen müanyagra való kittet használj. A Spies Hecker kittek nagyok jók.
Először is: Műanyag elemek pattogó festékét műanyagig visszacsiszolni és utána alapozni. Másodsorban: ha nem akarsz magadnak plusz munkát akkor elfelejted a nitro szórókittet és 2K füllert használsz. A felületi kittelést mindenképp alapozás előtt kell elvégezni. Gépi400 és kézi vizes 800-as csiszolás javasolt
Így terveztem a festést lécci javítsd ki ha valami nem jó.vannak a müanyag idomok több réteg festékkel és sok helyen pattog le nem tudom hogy fényezték ezt még le régen,na szóval meg csiszolom 800sal lefujom nitro alapozóval,csiszolás 800sal a hibákat ki gittelni meg csiszolni,szórógitt csiszolás vizesen utánna nem tudom hogy még egyszer lefujam e alapozóval vagy a szórógitre rá e a festéket.
Elvileg elég ,ha mindent előírás szerint csinálsz. Mindenképp várd meg amíg a felület lemattul,és csak utána lakkozzad,,mert azt fogod tapasztalni,hogy a pigmentek szétúsznak,és "bemárványosodik" a felület. Lakkozásnál rétegek között optimális esetben 5-10 perc szellőzési idő szükséges ez attól is függ ,hogy milyen edzőt használsz.
köszi h szoltál!! és 2réteg szerinted elég matt fekete alapozóra sötét kék metál?és mennyit várjak a rétegek között? a lakkot ugytudom hogy akkor amikor még ragad a festék.és lakk rétegek között mennyit kell várni?
Ha jót akarsz magadnak akkor a nitrót elfelejted és helyette észtert,vagy a Mobi saját hígítóját használod,mert különben hazavághatja a festék színét. Általában 50%-os higítást igényel a Mobihel.
SZiasztok! azt szeretnék kérdezni hogy ha bemegyek a festék boltba ott tudok venni aláfujó festéket vagy matt fekete festéket kell vennem? ja és h olyan metál festékem van h 1k-s és azt mondta a boltos hogy nitróval lehet higítani(mobihel)ez igy rendbe van? és hány%kosan lehet hígítani? köszi előre is a válaszokat...robi majd rakok fel képet hogy milyen lett
Mennyibe kerülhetett ez új korában? Használtan megér ez ennyit? Jobban lehet vele dolgozni vajon, mint a vaterán lévő sata utánzat 1,4 hvlp pisztolyokkal? Megérné az árát? Miben más? A tévében a discoveryn elnézve a fényezőket, szép lassan fújják az autót, és nincs olyan nagy "füst"-je a pisztolynak, mint ennek a hamis sata pisztolynak, amit eddig használtam. Ott gyönyörű picike kis permet hagyja el a pisztolyt, és tök nyugisan, lassan dolgoznak vele. Nincs semmi kapkolódás. Ilyen "nyugis" pisztoly kéne nekem is!:-)) Nem baj, ha tovább tart a festés. Én próbáltam ilyenre beállítani a stukkeromat, de nem lehet. Sietni kellett vele.
Egy '76-os CB400 F tankját és idamjait szeretném korhűen lefényeztetni. Tudtok ajánlani vkit. Még egy kérdés: belül rozsdás tankkal mit lehet kezdeni? Kösz David
Sziasztok!Bár tudom ,hogy sok jó festék illetve lakk van ,de mégis mondjatok nekem jó minőségű festéket illetve lakkot ami elfogadható áron van.Köszi a válaszokat.
De szép is lenne, ha valóban lecsiszolnák fémig. Mert ugye egy folton fémig van, de hol a széle? Na ennyit a kontúr vonalasodásról. Elhiszem mindenkinek, nagyjából tudom is a szabályt, bár fényezésben csak magamnak "gyúrok". A vasprimer egy éve bontatlanúl áll a polcon, nem volt alaklmas terület rá. Az epofan fogy inkább a fémtiszta felületre. Nálam lassan halad a munka. Azt pedig nem szívesen látnám, hogy rám rozsdál. Van jobb ötlet? Örülnék neki!
Két komponensű wash pimer alapozóra nem lehet gittelni, ha nem hiszed végy a kezedbe eggyet és olvasd el a használti utasitást Poliészter anyagok használata nem javasolt.
Ezzel még az is a baj ,hogy nem szabad használni poliészter alapú anyagokat az alapozott felületre,tehát gittelni sem szabad. Csak fémtiszta felületre.
"- Szórógittet maximum 5 rétegben-," Ha nálunk ez így lenne,akkor nagyon sok anyag veszne kárba. A HS szórókittek max 3 rétegben alkalmazhatóak . Nagyobb rétegvastagságnál száradási problémák léphetnek fel. Ha nagyon durva felületet kell -értsd:/ telikittes-/ alapozni, célszerűbb töltőalapozót használni ,és utána szórókittelni!
Szia kuruczd, sziasztok! Ugyanilyen pisztollyal fújtam le az autómat. HVLP, Sata másolat pisztoly, 1,4 düzni. Én is a tesz-veszről, vagy a vateráról vásároltam. Érdekelne a végeredmény, hogy mire jutottál ezzel a pisztollyal. Én 1 k-s Urki festékkel csináltam. Polírozni kell még a beleszállt por miatt, ez nem látszik a képen.