Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Borotvakésgyűjtők, kezdő borotvakésesek ide jöjjetek :)
Legyenek itt remek fotók borotvákról, borotvakésekről, kapcsolódó eszközökről. Jöjjenek kérdések és válaszok a témával kapcsolatban, legyenek eladó vagy csereberélhető eszközök.
Megélezem kipróbálom és megszülöm ,hogy itthon mennyiért adnám. Igazság az,hogy kedvezőbben mint az ebay on, lévén ők lecsippantanak 10 % ot . Na majd visszatérünk rá nemsokára:)
én pontosan tudom mennyiért mennek ezek az eBay-en... írtam neked ott is egy kis üdvözlő levelet. a nickemre kattintva azért láthatod, hogy nem ma kezdtem :D
No megjött egy szép 7/8 azaz iciripicirivel alatta levő. A régi nyélről átaplikáltam a díszítést ,ilyet se láttam még szerintem ólomból van.Holnap rendbe rakom a pengét ,és kész is meg egy kis élezés.
Na ja:) Vannak amik fennakadnak,de én jobbára az usából veszek már európán kívül de ott is figyelek ,hogy ne legyen drága.Mondom én csak pár fajta kést veszek ,mert annak van értelme,azokat gyönyörűre felújítom és abból aztán lehet tovább lépni. Itthonról már nem is veszek szinte semmit ,,max piacon ha találok valami jót.
De mint mondtam mostmár megállapodtam pár késnél és csak a kíváncsiság hajt néha ,gyűjteményt meg nem akarok nagyot mert feleslegesnek érzem,ez is inkább csak hobby ,mármint a felújítás.Annyi az előnye,hogy kis haszon termelődik,és lehet venni köveket meg minden féle ezt azt ,oszt nem terheli a családi kasszát.
Ha kéne nekem nem mutogatnám:) Amúgy ez egy wedge ,pláne jó kés.
Én ha veszek japánt akkor újat veszek. Hál istennek a késeim kitermelik az árát ,így végül is olcsón jutok hozzá még ha sokba is kerül.Olyan 50-60 ezres az amiket nézegetek.
Mondjuk van egy 22 ezerért amivel még szemezek:)
Japanippon az 12 ezret ír amúgy a csomagra mint érték és azzal is vámmentes ,tök mindegy mennyiért vetted.
Amúgy csak egyfajta kést érdemes venni mostanság amit haszonnal el is lehet adni gyorsan. Wade & Butcher. Minap meghirdettem az egyiket 45 volt a villámár 10 perc múlva már utalták is a pénzt. Olyan betegágyakért képesek versengeni és feltornázni az árát,hogy csak pislog az ember. Úgyhogy olyanokat veszegetek ,lehetőleg jó áron (drágán bárki tud) és felújítom majd jóóól eladom. Jobb mint ezekkel a német vackokkal szerencsétlenkedni ,és így lehet venni jóóóó késeket ,amikre amúgy meg sajnálná az ember a pénzt.
Én sem hittem el addig amíg nem próbáltam.Jenes Sanyi mondta,hogy azok az istencsászár kések. Na mondom csak szerzek egyet. És csak pillogtam:) Olyan élt lehet rátenni ,hogy csoda.
Mondjuk a Filákon is tamáskodtam,hogy mi a bánat kerül ennyibe rajtuk ,oszt már csak azokkal borotválkozom jószerivel:) Szerinted? Pedig van itthon vagy 2 doboznyi jobbnál jobb kés:)
Különben lehet normális elfogadható áron japót szerezni, a lényeg,hogy japán legyen még az is mindegy,hogy svéd acél vagy japán.
ez a Zwilling most is teljesen új állapotban van :) csak nehéz fotózni, mert annyira csillog. ha veszek egy kést, én is fel szoktam újítani a lehetőségekhez mérten.
az én nagy kedvencem a tőled vett Myson, egy különleges Zwilling, meg egy svéd Erik Anton Berg. a svédnek csak annyi a hátránya, hogy viszonylag kicsi az én nagy kezemhez. előfordulhat, hogy eleve nőknek szánták. japánnal én is szemeztem, de a komolyabbakat egy vagyonért adják és nem vagyok benne biztos, hogy annyival többet is nyújtanak. talán egyszer lesz alkalmam kipróbálni egyet és megváltozik a hozzáállásom :)
Amúgy egy ikrest vétek eladni ráadásul a tiedet meg lehet csinálni újszerűre is ,és az egy jó kés. Nekem is van egy 5/8 as az szinte NOS na azt sose fogom eladni pedig nem is használom:))
Nagyon sok késtől megszabadulok legyen az akármekkora név ,de attól nem fogok.
Én azt tapasztalom így 100 fölötti kipróbált kés után,hogy bár mindegyik jó ha korrektül meg van élezve,és persze ez az élezés is egy tanulási folyamat,mert mostanában már egyre jobb élt tudok rátenni a késekre (ezt magamon érzem) de az igazán odabax érzést eddig a svéd ,a spanyol (filák) és az abszolute no1 a japán tudta nyújtani. A solingeniek azok szerintem átlagos vasak .És még a Filák közt is van eltérés mert van egy rozsdamentesem meg egy sima szénacél,és biza a sima az szerintem jobb,bár az is lehet ,hogy a rozsdamentest kicsit tovább kéne élezgetni . Mindenesetre és saját használatra csak japánt veszek ezentúl,ott nem tud mellélőni az ember.
Na meg vannak a Sheffieldi bárdok azokat még szeretem.
köszönöm a tanácsot és az ajánlatot. egyelőre mégsem adom el a késeket és egyúttal elnézést kérek mindenkitől aki érdeklődött irántuk. mostanában ritkán fórumozok ezért nem jeleztem eddig a megváltozott szándékaimat. ha mégis el akarnám adni a késeket a jövőben, akkor természetesen felkeresem a jelenlegi érdeklődőket
DS kollega. Azt az ikrest tedd fel az ebay ra. 10 nél becsukott szemmel többet adnak érte. Szőrmoknak egy valóban retek(én próbáltam felújítani nem sok sikerrel) ikreséért olyan harcot vívtak,hogy 16 ezerre feltornázták az árat,pedig mondtam neki,hogy dobja a kukába. Én nem mertem volna kitenni:)
nagyon szép késeid vannak és ráadásul nagy nevek is vannak köztük. az értéküket én nem tudom hitelesen megmondani. véleményem szerint azért nem lehet igazán sokat kérni értük, mert eléggé elkoptak már az élezések következtében. talán olyan 2-3e Ft-ot érhetnek darabonként a jelenlegi állapotukban. de majd talán valaki hozzáértőbb is beárazza őket ;)
Nemrég rám maradt néhány borotvakés és a hozzájuk való fenőbőr,szeretném megkérdezni,hogy ha eladom,mennyit érhetnek egyben és lehet-e rá vásárlási igény?
1 db borotva fenő bőr,valamint 3db borotva a kérdéses tárgyak!
Borotvakés1:C.Friderich ERN{jó állapot}
2:Blanz {jó állapot}
3:E.Linhorst Cowboy Solingen {ez sajnos kicsit rozsdás}
Mindegyik fellelt állapotban van,nem piszkáltam őket!
Tudom,hogy nem egy nagy érték,de hozzávetőlegesen mit érhetnek egyben?
Szia! Én meg a MYSON-ról csúsztam le.Nem tudom,hogy utalajm-e a pénzt vagy hogyan gondolod.Wedge késem nekem is csak ez van.Cserébe ha érdekel van egy normál állapotú hosszú nyelű Gillette Super Adjustable azt hiszem 1974. 2.negyedévi gyártású.
Szia!A Zwilling borotva kellene, de nem tudom ,hogy a posta hogy legyen? A bengal is jó lenne,de nem tudom hogy viselkedik 5/8-ban ez a köszörülési forma.Nagyban jó,mert nekem is van egy W.Saynor.LTD 13/16 sheffield borotvám.Nagyon-nagyon jó.Igen jó borotválkozási élményt ad.
Zwillingswerk J.A. Henckels szénacél pengés Ezek a borotvák érdekelnének.Mennyibe kerülnének?Milyen méretűek 4/8,5/8,6/8?Nem tudom hova valósi vagy ,én Vas megyei vagyok.Csak azért kérdezem, mert a közelben laksz el is mennék érte.