Keresés

Részletes keresés

Vad Creative Commons License 2001.03.20 0 0 20
és muszáj tudnia magyarul?
(pl heraklionban, ill a déli parton vannak ismerősök, akik szerintem szívesen segítenének, de ők angolul/németül nyomják)
Előzmény: Vízálló (19)
Vízálló Creative Commons License 2001.03.19 0 0 19
A szállás és a hosszabb tartózkodás megszervezése miatt kellene helyi ember, aki segítene
Előzmény: Vad (18)
Vad Creative Commons License 2001.03.18 0 0 18
szállás miatt?
vagy utazás?
(déli parton ingyen van a sátorhely, és a szoba is olcsó)
ha utazásban tudsz ilyet, az nagyon érdekelne...
Előzmény: Vízálló (17)
Vízálló Creative Commons License 2001.03.15 0 0 17
Van néhány ötletem arra, hogy hogyan tudna minél több magyar utazó, minél olcsóbban Krétára eljutni. De ehhez szükségem lenne kinti emberre a hivatalos dolgok miatt.
Előzmény: Vad (15)
Purusa Creative Commons License 2001.03.15 0 0 16
Néha? Megnézni..?! :)

A mentalitását ismerve tuti biztos, hogy kőgazdag, jóképű ausztrál tőzsdecézár, vagy mailben terjedő netes Szerelem-vírus képében hajszolja a szőke svéd turistalányok álcájában fürdőző nimfákat.

Amúgy hogy 'on' is legyek: adott két férfi (apám + én), 3-4 szabadnap (valamikor koranyártól-koraőszig) és 1 határozott szándék (irány a topic helyszínének környékére).
Ti milyen helyet/időt/kombinációt ajánlanátok konkrétan?

Zsé: mérsékelten.
Igény: pihi/tenger + történelmi szájtszíing + fehérfalú házak alkonyatkor vörösboros ücsörgéssel.
Nimfafelhozatal: nem lényeges.

Előre is kösz.

Előzmény: zsanna (14)
Vad Creative Commons License 2001.03.15 0 0 15
Olyan kevés van, 2-3-at ismertem, de ők már hazaköltöztek, mihez kell?
Mer olyat sokat ismerek, aki görög, vagy német, és segít, ha kell.
Előzmény: Vízálló (13)
zsanna Creative Commons License 2001.03.14 0 0 14
Mi '98-ban egy hétig, '99-ben két hétig voltunk Krétán. Istenien éreztük magunkat.
Vakegérrel maximálisan egyetértek, mindkét hely szuper. Mi voltunk Santorinin is, sajnos csak egy napos kiránduláson, azt sem szabad kihagyni, főleg a sziget északi csücskén levő Oia várost. Ja, és a Szamaria-szurdokot is végigmásztuk, 14 km gyalogtúra. A tömeget leszámítva, nagyon klassz volt.(Mármint a szurdok.) Ja, meg a Dikti-barlang is klassz, (egy nagy cseppkőbarlang,)az egyik változat szerint itt született Zeusz, most is itt lakik. Ha mégsem találkozol Vele, annak az az oka, hogy néha lemegy a strandra nézni a csajokat.
Vízálló Creative Commons License 2001.03.14 0 0 13
Sziasztok!
Nem ismertek valakit Krétán, aki magyarul is beszél és van E-mail címe?
Ha valaki eredményesen segít, azt meghívom egy hétre nyaralni Krétára!:))))))
Köszi!
Vad Creative Commons License 2000.12.17 0 0 12
Onnan pedig kelet felé nagyon szeles úton lehet eljutni Frangokastelóba. Van ott egy középkori kastély és homokos part, ami ritka. Csak nyugágyas-turistás a téma.
A víz legalább száz méterre befelé 15 centi, amit mi nem tudtunk. Fürdőgatyánk nem volt, amúgy Ádámosan berohantunk volna a mély vízig, ami nem volt. Közben a parton meg gyűltek a turisták, és hát kijönni ugye ki kell egyszer.

Ezér jó Lendas meg Sougia, ott nem érdekel senkit a parton, van-e rajtad ruha, vagy nincs.

Előzmény: Vad (11)
Vad Creative Commons License 2000.12.17 0 0 11
Aztán pl. ha Chania, vagy Rethimno felől mész Hora Sfakionba, áthaladsz Sfakián, ami egy tökéletesen kör alakú, mély, óriási medence, négy falu összenőve, egy templom, egy vár, és földek. A vár egy halom tetején áll, mint a mesében, egyébként kicsit olyan "gyűrűkurás" a helyszín. Az emberek igen érdekesek, nagyon figyelnek, és nehezen barátkoznak, de kb tíz normális szó és néhány raki (krétai pálinka) után annál inkább.
Egy hegyi szerpentin vezet be, egy ki Hora Sfakion felé.
Sfakiának hívják egyébként az egész megyét, melyet Kréta vadnyugatának neveznek, mert a török hódoltság alatt egy török se tette be oda a lábát.
Hora Sfakionig az út az egyik leggyönyörűbb a hegyek között, szurdokokkal, stb.
Onnan pedig föl lehet menni Anopoli-ba, és egy gyalogút vezet Loutro-ba, ami nem piskóta (maga a falu olyan, mint Velence tengerparti részei. (hajó is megy oda)
Egyetlen gyengéjük, hogy nincs bícs.
vakegér54 Creative Commons License 2000.12.07 0 0 10
Bírom ajánlani a következô helyeket:

Chrissi Island - délen, Ierapetrából megy reggel két-három hajó. Ez egy gyönyörű lakatlan sziget ami shellkagylókból állt össze, fehér homok, olyanszínű tengerrel, amilye európában sehol.. És összesen az a párszáz ember van a szigeten, akik a hajókkal mentek. Nagyon király!!!

Elafonissi - a sziget legdélnyugatibb csücskén. Rózsaszínű vulkáni homok, üvegtiszta tenger, ami ráadásul olyan sekély, hogy kilométerket lehet gyalogolni bokái-térdik érô vízben, szóval abszolút gyerekbiztos a hely. Sajnos elég nehéz megközelíteni, de megéri.

Bármelyik falu Kréta belsejében, kockásabroszos tavernával, recinával, és csak nézni kifelé az arcunkból....

Vad Creative Commons License 2000.12.07 0 0 9
Matala nagyon szép, de zsúfolt lett, és kicsi a partja. Az eredetit csak legendákból ismerem, akkor még nem jártam ott. Mikor a barlangokban lehetett lakni, és csak néhány hippi ismerte a helyet. Az első "nagy helyek" közt volt, Preveli mellett.
Matala közv közelében van egy un. Komos Beach, az sokkal vadabb, de az igazi hely ellenkező irányban (Északkelet, 6 km) Kalamaki Beach. A falu partján jobbra elindulva egyszercsak vége a partnak, de nem. Ott bekanyarodik a sziklafal, elzárja a szelet (a fal mögött az erózió hihetetlen szépet alkotott a sziklákból), közel a falu (1 km) ami elég kicsi, és barátságos. Bár tavalyelőtt a parton hirtelen megjelent kb 12 új taverna.
Ja, és közel van Mires (Moires), a megye székhelye (kb 15 km), ami nagyon csúnya, de nagy élet van, és szombatonként piac a főúton, ami kizárja az autóval való áthaladást (persze meg lehet kerülni)
Előzmény: drdoctor (8)
drdoctor Creative Commons License 2000.12.04 0 0 8
En Matala-ban voltam 7 eve, aztan korbemasztuk a sziget nyugati reszet, de jobbat nem talaltunk.
Sajnos nem tudom, hogy az utobbi 7 evben mennyire alakult at Kreta, felek is attol, ha ismet elmegyek, akkor mar egy teljesen atalakult helyet talalok.

udv

drdoctor

Előzmény: Vad (7)
Vad Creative Commons License 2000.12.04 0 0 7
Bocs, majd írok pontosabb élményekről, is, de most rohannom kell.
Előlegbe annyit, hogy nekem a két legtutibb hely: Dityko-Lendas (Lentas) délen középen,
és Sougia (délnyugaton Hora Sfakiontól emlékeim szerint két hajómegállóra)
Jó a part, jó a társaság, vadkemping, és szép az odavezető út - és nincs tömeg
Előzmény: Vad (6)
Vad Creative Commons License 2000.12.04 0 0 6
Az apartman ott azért nem szeretem igazán, mert megismertem túl hamar a déli partot.
Apartman tudtommal csak északon van, ahonnan le lehet utazni délre, de őszintén szólva olyannal még nem találkoztam, aki ezt meg is tette volna, felrúgva a kényelmet, és a már kifizetett szállást.
Meg pl. busszal nem lehet megállni a belső falvakban, melyek egyre inkább érdekelnek, autóval hasonló a helyzet, tapasztalataim szerint autó A-tól B-ig megy többnyire, és ritkán változtat programot.
Ezért asztán én azt szoktam, hogy ott rögtön motor a fővárosban, aztán nyomás délre, és éjjel 2 körül már ott is vagyok (persze menne gyorsabban is, de a kényszerítő erő, mely a belföldi tavernákból árad...)
Vad Creative Commons License 2000.12.04 0 0 5
Persze, de én pl. júli végén főszezon, és későn kaptam észbe, mer egy csomó helyen nem volt már jegy, ráadásul nekem is adott volt egyetlen tíznapos lyuk, amibe épphogy befért egy hét csártér.
OFF: egyébként én még jorgosszal mentem, úgyhogy nagy mázli volt
bár lehet, hogy ott, akkor örültem volna, ha ottragadok, és nem kell itthon folytatni a robott.
Előzmény: mud (4)
mud Creative Commons License 2000.12.04 0 0 4
Vad, en 65000-et fizettem, tokkal, vonoval, illetekkel, biztositassal es egy nagyon jo apartmannal, ahol csak ketten voltunk, 100 meterre a tengertol, persze, csak egy het.
Neha last minuttel meg olcsobban is mehetsz, csak resen kell lenni, en pedig, sajna szorosan idohoz voltam kotve. Amugy Malev...
Előzmény: Vad (3)
Vad Creative Commons License 2000.12.04 0 0 3
Asszem, talán 4 év alatt ingyenes a jegy, és x alatt van gyermek, és talán 26 alatt ifjúsági kedvezmény.
Lehet, hogy akkor jó az északi part is, de a balaton még olcsóbb, és szinte ugyanaz.
De meg lehet csinálni, hogy az ember lemegy délre egy adott helyre, és ottragad sokáig. majd írok helyeket, de várok is másoktól, mint már említettem.
Egyébként a 70000 reptéri illetékkel együtt volt annyi,
van olcsóbb is, de az átszállásos athén v. bukarest
a TAROMot ajánlom dohányzók figyelmébe!
buli van a gépen, más szempontból meg semmi baj vele, nem fapados gépek, hanem bőingekkel cirkálnak
Előzmény: hc (2)
hc Creative Commons License 2000.12.04 0 0 2
7 és 13 között vannak, de mi inkább egy apartmanos, hassüttetős tengerparti dagonyát szeretnénk, egy-két kisebb kiruccanással.

hc

Vad Creative Commons License 2000.12.04 0 0 1
Mennyi idősek a gyerekek (nem mindegy a pl. repülő esetén, hacsak nem a fórumcsarter lesz belőle)?
Bírják-e már a sátorozást (vannak persze helyben bérelhető szobák, stb)
A többi nem gond.
Idén 70000 forint volt egy repülőjegy, busz nemigen volt a szerbek miatt, de van vonat is durván 30000 körül (ha jól emlékszem), ez Athén , onnan komp kb 10rugó/fő, egy hónapon belül kell a visszautat csinálni vonattal
Hát ez a olcsó, de még mindig olcsóbb, mint a többi hely, ha sátorban elvagy, mert akkor nem kell szállást fizetni, és egy kaja olyan 2000 ft-ból megúszható/fő tavernában, ha már többen vagy, a bolt is jó, meg a helyi főzés, de egy-két személynél az kb ugyanannyi, mintha vendéglő.
és egy csomó hely van néznivaló meg buliznivaló meg fürödnivaló, stb, de a mozgáshoz a legjobb a bérelt motor-autó, mert ha buszozol, akkor majdnem biztos, hogy aznap a célponton szállás kell, az északi apartmanokból (bár az is olcsó, többnyire benne van a hirdetett charter árában) történő csillagtúrák általában nevetségesek és rövidek.
A legolcsóbb mégis a lastminit charter, de akkor nem lehet előre tervezni az időpontot.
Előzmény: hc (0)
hc Creative Commons License 2000.12.04 0 0 0
0* voltam ott, úgyhogy, ha összejön valami olcsó és jó, akkor mehetünk. Részemről: 4 felnőtt, 6 gyerek és inkább 2, mint egy hét....

hc

Vad Creative Commons License 2000.12.04 0 0 topiknyitó
7 éve járok oda.
Ha valaki készül arrafelé, hely-ajánlatokat tudok adni, de nem úgy, minta útikönyvek.
Ja, és egyéb élményeket is várok, mér volt jó, mér nem, mi van még?
És akár szervezhetünk egy fórum-csártert 2001-re, így nem tud beleköpni a htc. (vagy thc?)
A nulla után folytathatjuk

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!