Üdv mindenkinek! Régóta olvasom a forumot, de asszem ez az első hozzászólásom. Korábbiakat olvasva kíváncsiságképpen mértem fogyit. Bp-en egy 16 km-es úton hidegindítással 4-5 lámpával fűszerezve 7,8. Ugyanez visszafelé 5 órával később 7,3. Persze tojáshéjon és nem alapchippel. Egész jó...
Azért, mert még csak 3 hete van meg a vas és nem egy feltűnő szerkezet, egy Skoda Octavia 1.8T kombi. Ja és kádártai vagyok egész pontosan.. :-) Szerintem én be tudlak azonosítani, mert nem sok ezüst S3 szaladgál a városban.. :-) Na majd valamikor összefuthatunk, bár eléggé kehes sajnos a paripám és így télvíz idején elhagyom a várost...
Korábban többször is meg tudtátok keresni egy spéci programban az alkatrészeket, ez elérhető másnak is esetleg? Van valakinek ilyen katalógusa?
Biztos azt hogy benne vannak az apeh cégkeresőjében és rendesen adóznak.:-P Gondolom a cél az volt hogy valami egyedit és nagyot írjanak, hogy felkeltség az érdeklődést és ez nem mindig a teljes igazsággal párosul.Tényleg ahogy cash mondta ez csak marketing fogás.
Bár ez korábbi gyöngyszem, mégsem bírom megemészteni a marketing nemes eszközét: "Magyarország hivatalos S3 tuning-teamje által készített kifogástalan autó"
Vajon mitől lesz valaki Magyarország hivatalos S3 tuning teamje??? ;-DDD Muhahahahahahahaaaaa (tm)
LOL felraktak egy 2000 es évjáratú S3-ast 3.890 eFT-ért vajon mit tudhat ennyiért jó van navigáció benne, de kicsit sokat kér érte akkor is. Ahogy ő is írta Muhahhhaaaaa. Mást nem tudok mondani:P Itt a link akit érdekel: http://www.hasznaltauto.hu/auto/audi/s3/audi_s3_1.8_t_quattro-3446148
Elhiszem én is sokat töprengtem, hogy legyen e belőle egy több mint 200 lovas traktor de nem akarok úgy járni hogy koromfelhőt hagyok magam után. Akkor lehet kb úgy menne mint egy S3 csak mégsem egy S3 lenne:P összkerék sem lenne ami egy fantasztikus dolog:D.
Azok jarnak gazolajjal akik kiszamoltak mennyi marad a zsebukben ev vegen:) Az en esetemben min 300e ft. Feltetelezem te ennel meg tobbet elegethetsz feleslegesen:)
Bocs nick nevet kellett váltsak, mert nem enged belépni a régibe hibát jelez:-S
Tudom de egy S3 azért 3szor vagy 4 szer jobban megy mint egy A3 1.9 TDI és már van még egy traktor a családban 1 bőven elég kell mellé egy benzin temető, ami megy is rendesen.Jah és nagyon régi vágyam egy1.8 t csak annak idején gazdaságos autó kellett most már annyira nem kell.:-P
Sokmindentől függ a fogyi. Amikor asszony mellettem ül egy bp-pécs utvonal az országutón símán 7 alá megy. De pl. amióta váltottam MAF-ot a fogyim min 10%ot csökkent. Nem mutat soha 198 g/s-et és full paddlón sem 0,735 a lambdám hanem max 0,84. És a soka pdlógázas malackodás esetén kiüt a fogyasztásban is.
Amúgy ami rövid utakon megdobja még a fogyasztást az a szar aksi. Állandóan tölteni kell és ez is megdobja vastagon a fogyit. Főleg ha van szekundér pumpa a kocsiban. Hidegen más cuccoknak is nagyobb az áramfelvétele.és persze a hidegindításkor sűrű keverek. Ilyenkor csak azzal lehet kompenzálni ha korán felvált az ember. A sűrű keverék miatt úgysem fog rángatni....
Na akkor azt hiszem ezt az egyet jól tudja a kocsim. Lehet mégsem kellene megcsináltatnom?
Fed comp szerint tegnapelőtt 130km-re 6.6, Veszprém-Mór-Veszprém. Ma Ajka-Vp távon 6.8. Ezek a rekordok. Igaz simán követem a forgalmat, de ha előzni kell, akkor nem vagyok rest használni a pedált. Ja és sokat használom a tempomatot.... Volt egy Vp-Ózd-Vp köröm is, benne egy tényleg hajtós kanyargós szakasszal és az már 8 literre jött ki. Tankolás után számolva. Meg a nagy átlagom is ennyi az eddigi kb 1700 km-re. Szerintem korrekt egy 150 lovas motortól!!!
Apropó van valami fellelhetősége annak a szerviz CD-nek, ahol alkatrészekre van bontva a kocsi, hogy mi a cikkszáma az alkatrészeknek?
Volt már vagy 20 autóm mind benzines, kis motoros és nagy motoros is, ugyan ezeket az utakat jártam be de ennyit csak egy IFA eszik! 17Lityit egy se evett télen.... Ja bocsi a benzines, autómata 1.6 os Tranzit az 15 körül mozgott! Hiába a 4-5KM es út, már fél úton rég üzemin van a víz! De azért gondolhatod hogy van hogy hosszabb útat megyek, csak a sűrűbb a 4-5km es túra.
A BMW-t ne szidd, úgy gyorsult le (nem csak engem) mint a pinty! Mentem már vele eleget!
Már kezdem sajnálni hogy nem BMW-t vettem...:) De most komolyan....
A haver most jár 12 lityis fogyival, hasonló rövid utakon, az autó súlya szinte egyforma.
1,5tonnás autóval jársz, ráadásul 4-5km-es szakaszokon. Reggeli indítást követően a benzin-levegő keverék arány olyan mértékben magas a benzin javára, hogy a 25-30literes átlagfogyi sem meglepő az első 1-2km-en. Ha mennél kb. még 5km-et, akkor lemenne a fogyasztásod kb. 10literre...
Mármint minél megy jobban a 2.2-es BMW? egy 1.8T-nél??? Egy 320i BMW-t egy jó rajttal még egy Wartburg tourist is legyorsul... Na annál tényleg elfogadhatatlan, hogy egyáltalán fogyaszt - hamár nem megy. ;-)
Na-na! Azért 10L a pályán nem kevés 130 as tempóval, a haverom 2.2 es BMW-je ami 6 hengeres pont 1 literrel eszik kevesebbet, pedig nem ennyivel megy jobban. Ja és az 180-as tempóval. Városba nyáron a 13 nem volt kevés , most meg 16-17 de lehet több is amit bepapil! Pedig nem egy lelakott szétgyalázott verdám van.....
Nekem a 180 lovas 20VT Toledo jellemzően 9 és 10 között eszik. Nyáron (szélesebb gumi + klíma) inkább a 9,8-10 közelében, télen inkább 9,3-9,5 a jellemző. Jó zsúfolt egyszámjegyű főút (sok előzés, visszahárom) + város. 11 fölé még nem sikerült hajszolnom, pedig párszor megtettem amit lehet. :-)
Szerintem ez relatíve nem sok. Persze egy dízelhez képest sok, de ez nem kerreg. :-) Ahhoz képes, hogy az ismerősi körben fellelhető 1.6 8V Alteák és Golf Plus-szok is ennyit esznek, kimonottan kevés.
Egyszer egy ismerősöm édesanyját vittem el szívességből a napi útvonalamon. A néni 100-nál már szólt, hogy hova sietek... Végig óra szerint 100 körül mentem. Na, akkor 7,8-ból kijöttem, nekem ez a rekord.
Azt igazolom én is hogy egy 1.6 szívó 100 lovas Ford Focus C-max simán megeszi a 10 litert a városban és tényleg nem volt túl mozgékony, bár amit lehetett mindig kihoztuk belőle:D.
Nekem is 1.8T-m van. (Leon) Gyárilag 180Le + chip.
Városban (Budapesten, csúcsforgalomban) nekem sem megy 10l alá. Hidegben előfordul a 11-12 liter is. Országúton + autópályán 9-10 liter körül eszik. Nem sokan szoktak megelőzni...
Egyszer nyáron egy hosszú útazáson, betartva a sebességhatárokat, ami nálam ritka eset ;-) , 8.5-ös átlag jött ki. Ez alatt nekem még soha nem evett.
Mondjuk nem a gyári gumiméret van rajta (205/55 R16) hanem a 225/45 R17.
Szerintem ez nem olyan rossz fogyasztás a benzines autók között, ha a teljesítményt is figyelembe veszem. Ismerősöktől hallom, hogy a sok 1.6-os 100Le autójuk is megeszi a 10 litert városban és az közel sem megy így...
Nem tudom nekem 4-5 litereket fogyaszt:D és tolom is neki azért rendesen pályán 150-160 átlag és városban is max 6 ot eszik ha sportosan vezetek. Jó mondjuk ez egy 1.9TDI Audi A3:-P
Most komolyan kérdezem, Te mivel jársz? Szívódízellel???? Szerinted mennyit kéne ennie pályán egy 1.8T-nek? :-S
Pár héttel ezelőtt Németországban jártam. Osztrák oldalon konstans 130 tempomattal 8,6L/100km, német oldalon (nincs korlátozás) vegyes dinamikával 10,5L/100km. Ennél kevesebbet nem tud fogyasztani egy 1.8T, de nem is ez a cél. Szerintem.
nah végre egy jó hír...és olyat is tudsz ami ismer kit-ben van és érdemes megvenni ?Mert ez amit belinkeltem elvileg MR2 toyotara való...bár van szenzor is hozzá, szóval gondolom elvileg mindenben mennie kéne...
végre látom valami hasznodat. Mesélj is ne csak mutass. Mondjuk amint említettem volt nekem csak a számlapba vágva lenne hely. Nem tudom hátul befér-e...
4-5 km nél az átlag nekem 12 körül van. Mire kiérek asszonyhoz ami kerek 12 km lemegy az átlag 7,5 re. Tojáshély módszerrel, és ügyesen számolva a villanyrendőröket...és természetesen buszsávban haladva ;-)
Franc ebbe az autóba, ebben a hidegben 15-16 lityit zabál (de lehet több is) Rövid távon 4-5KM es utakra használom az autót csak, lehet nem tetszik neki :)
mindegyik szabályozza a nyomatékot...ezek nem wartburgok. HA 70el felfutok a az erzsébet hídra a kanyarban a döbrentei felől, hiba nyomom neki a gázt nem ad több nyomatékot a kerekekre... ez csak csippp, mondjuk német-o ban lett megírva. DE ha szépen rimánkodsz a szőke mágusnak ő is kikavar neked valami hasonlót.
És ez csak egy chip ugye? Azért a 205 ló az már hasonló menettulajdonságokat produkálhat mint egy S3 1.8( 209 le). Azt mondják, hogy a 4 kerekes gép magasabb sebességi tartományban már veszít az első kerekessel szemben. Bár úgy tudom, hogy az S3 szabályozza a kerekekre átvitt nyomatékot. Vagy hülyeséget írtam? :)
Haveromnál egyszer már cseréltünk ezzel a szisztémával, de azt hittem ennél van egyszerűbb/jobb módszer is. De ha ez a legbeváltabb, akkor most is így fogjuk csinálni.
Miért nem mehet bele szikikon alapú? Ezt jó tudni...
nekem gyárilag: 180 ló 235 nm most 200-205 ló és 320 NM Országúti előzgetésnél eléggé ott van. Üresen 120 felett már 5ösben gyorsul jobban mint 4 esben. legalábbis érzetre. 0.8 barrol 1,2 baron a max nyomás. 180 nál ha megpadlózom még megemelkedik az eleje.
nekem gyárilag: 180 ló 235 nm most 200-205 ló és 320 NM Országúti előzgetésnél eléggé ott van. Üresen 120 felett már 5ösben gyorsul jobban mint 4 esben. legalábbis érzetre. 0.8 barrol 1,2 baron a max nyomás. 180 nál ha megpadlózom még megemelkedik az eleje.
Konkrétan az érdekel, hogy mennyit javul a teljesítmény. Esetleg rugalmassági adatoknak is örülnék:) Chip előtt és után. Elkezdtem elölről olvasni a hozzászólásokat, de sajna nincs annyi időm, hogy mindet elolvassam.
még mindig... ? ha tudtam volna hogy még mindig aktuális akkor jeleztem volna mikor hétközben nem dolgozom. Hétvegen gyakorlatilag majdnem bármikor szívesen. Hétközben még nem látom előre de valamikor az idén még tuti lesznek kiadott szabadságaim. HA lesz akkor azonnal szólok...
Bennem is megállt az ütő, egy darabig nem is bírtunk röhögni!
Ráadásul az nem elég, hogy leugratott, de vissza is, és a legkomolyabb, mikor mindezek után nem ám félreáll, hanem nyélgázon vissza a pályára! És mindössze egy falevél ragadt a hűtőrácsra! :-)) A szívóra alakítást meg már nem is írom!
Épp ezért megyünk majd repülővel, a kocsik meg tréleren, bár akkor meg félő, hogy a reptéren csinál majd v.mit! :-DD
Hétköznapi használatra totál felesleges a fúrt tárcsa szerintem. Bár én is ilyet használok, az az igazság, hogy semmivel nem jobb a hatásfok néhány komolyabb fékezést követően, a betétet viszont sokkal jobban fogyasztja, mint a hagyományos tárcsa esetében. Egy valamirevaló kétrészes, fúrt tárcsa kb. 200 K HUF-nál kezdődik, ezalatt csak parasztvakítás az egész...
Úgy néz ki, hogy elkopott az első fékbetétem az 1.8T Leonomon. Valószínűleg tárcsát is kell cserélni. (312mm-es.) Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e furkált vagy mart féktárcsát feltenni, vagy elég egy sima gyári, úgy sem lesz sokkal jobb... Esetleg van valami jól bevált márka, ami árban sem túl húzós? Kinek mivel van jó tapasztalata fékbetét és féktárcsa téren?
Mindenki felfelé hazudik, ha teljesítményről van szó. Csak a lelkiismeret szab határt ;-)
Csak progival és kipuffal nem tud 270-nél több lenni egy S3, ez tény. De ha beleülsz, mész vele egyet, akkor érzésre többnek tűnik, mert a rövid váltó miatt nagyon fürge és könnyű a hasznos fordulatszámtartományban tartani.
Áronnak ne szóljál szerintem, mert akkor vagy nem érünk ki épségben, vagy ha mégis, akkor félő, hogy a Norschleife korlátját is szemügyre veszi majd közelebbről! ;-DDDDDDDD
Komolyan mondom, amíg élek, nem felejtem el azt az utat. Sosem szartam be még annyira autóban, mint amikor láttam, hogy Áron nyílegyenesen leugrat az autópályáról. Mondjuk Ákos is szétfékezte a padlólemezt a jobb egyben, bár nem csoda, hiszen ő mindazt át is élte, amit mi hátulról láttunk ;-DDDDDD
Húúú nagyon jól hangzik remélem majd megmutatod amikor kész lesz. Tényleg az MTM tuning ami 300 lóra húzza fel az S3-ast az csak egy sima chip, vagy turbó meg minden nagyobb rajta?
A GT28 kit-et MÉG nem vettem meg, de több értékes dolgot már beszereztem a drágaságomhoz. Felkerültek rá a gyári TT-felnik télire, illetve kb. 2 héten belül itthon van az MTM-rendszer is.
Egy német fórumtárs most alakítja vissza az S3-asát gyárira (mert el akarja adni és senki nem fizetné meg a kb. 15.000 Euro értékű extrát), így lehetőségem adódik Porsche-fékeket, Bilstein B16 PSS9 állítható magasságú és keménységű futóműszettet, RNS-E navit,...stb. venni. Lehet, hogy megőrültem, de több dologra is alkudozom vele... ;-))
Amúgy most vettem észre hogy elöl nincs fent az S3 felirat lehet hogy törve volt az eleje és azt nem vettek hozzá mert leszedni ill. lelopni elég nehéz ezeket a feliratokat a hűtőrácsról.
> Egyáltalán érdemes újat venni vagy inkább javíttatni?
Javíttatni nem érdemes. Az meg, hogy újat vagy használtat, olyan (ha nem jobban) bizalmi kérdés, mint használt gumit venni.
Igazság szerint olyan (relatíve) olcsón kapni hozzá gyári (vagy annál kicsit nagyobb) turbót, hogy én nem kockáztatnék használttal, amire ált. küszöbgarancia van. Írj a Dízel tuning topikba vagy nézd meg a Racing bazárt...
889 vagy 1383-ért veszed? Az azért tényleg nem olcsó.Amúgy teljesen igazad van ebben az árkategóriában fogynak a legjobban az autók.300-500 ezer közöttieket úgy viszik mint a cukrot. Jah meg a 20milla felettieket:D
Lehetséges hogy megnézem. Jah az nekem is feltűnt hogy tuti nem ennyi km van benne de azt meg tudom nézetni úgy tudom. De külsőleg nagyon jónak tűnik így képekről.
Nem baj jó az építgesd a drágát, hogy minél jobb legyen ;-)
Sajna nem ismerem, de a képek alapján nem tűnik rossznak. Mondjuk elnézve a bal1-et szinte biztos, hogy nem 90.000 van benne. Ettől függetlenül nem néz ki rosszul. Megnézed?
Más: ma hirtelen felindulásból rendeltem egy komplett 70-es kipuffrendszert az MTM-től. Más ennyiért kocsit vesz. Sebaj. Hülyének lenni jó. ;-))
Nah felraktak egy újabb S3-mast: http://www.hasznaltauto.hu/auto/audi/s3/audi_s3_1.8_t_quattro-3429856 Vajon milyen lehet? Kicsit olcsó a többihez képest nem? Véleményeket kérnék róla. Köszi előre is.
tudja tököm. Kevés pénzem volt és min. 60 amperes kellett de legyen nagyobb méretben mint a gyári 60 amperes várta hogy beférjen a szigetelő dobozába...+ magyar ipar, magyar munkaerő...én ilyesmire is igyekszem figyelni az ésszerűség keretei között...
amúgy nem poén volt. Tényleg jász. És 2 éve jól szolgál pedig a riaszt kurva sokat zabál. És nem ritka hoyg 1-2 hetet be sem inditom a kocsit. Ráadásúl 60 amperesben kevés olyan volt ami megfelelően kicsi volt, mert az akuhoz van doboz is nem csk tálca. A varta meg 1,5 szer annyiba került volna.
Octavia 1.8 t-m ma elkezdett rosszalkodni.Menet közben és néha kigyorsításkor a turbo abbahagyta a töltést,ekkor orraesett az autó,következő gázadásra tökéletesen gyorsult.Találkoztatok hasonló hibával?Szerelőm csak csütörtökre adott időpontot addig begolyózok.
ŐRÜLETES,SPORTFUTÓMŰ ÁRZUHANÁS!!
Az AKCIÓINK visszavonásig,illetve egyes termékeknél a készlet erejéig érvényesek!!Fixes sportfutómű 60/40 vagy 40/40-es ültetéssel 2 év csere garival,TÜV papírral 44.900ft HELYETT 39.900ft a következő típusokhoz!!
VW -Golf 1,2,3,4 -Jetta1,2 -Corrado -Bora -Vento
Opel -Corsa A,B
-Vectra A
-Calibra -Tigra -Astra F (caravan kivételével!!)
Állítható magasságú sportfutómű 64.900ft/szett-től!!!
-Opel Astra G 64.900ft
-Opel Corsa A ,B 64.900ft
-Opel Tigra 64.900ft
-Opel Zafira 64.900ft
-Seat Cordoba 6K 64.900ft
-Seat Ibiza 6K 64.900ft
-Seat Leon 1M 64.900ft
-Seat Toledo 1M 64.900ft
-Skoda Octavia (2004-ig) 64.900ft
-Vw Golf 1,2,3,4 64.900ft
-VW Jetta 1,2 64.900ft
-VW Corrado 64.900ft
-VW Vento 64.900ft
-VW Bora 64.900ft
-VW Polo 6N 64.900ft
-BMW E36 69.900ft
ÜLTETŐ RUGÓK 19.900ft-tól!TORONYMEREVÍTŐ 13.600FT-TÓL!Néhány fontos infó a termékekről: Az állítható magasságú futóművek típustól függően -egy speciális állítókulcs segítségével- -30 és -120 mm között állíthatók!
- MADE IN GERMANY! - A termékek TÜV papírral rendelkeznek! - I. osztályú minőség, nagyon kedvező áron! - Utcai használatra, versenysportra egyaránt ajánljuk! - Az ültető rugókra ÖRÖK GARANCIA! - Minden fix, illetve állítható magasságú futóműre 2 ÉV GARANCIA! - Rozsdamentes Rendelés felvétel és info:06 30 2383 150
Na fasza, jön a hideg, haldoklik az akku. Már nyáron is egyszer-kétszer gyengébben tekert de "megjavult". Most megint kezdte az erőltetett tekerést indításnál.
akkor nem az ECU akkart szólni hozzád hanem simán valami zárlatos lehet. Esetleg ki van égve a led ami ahhoz a csipogáshoz tartozik.
Pl kevés a hűtőviz akkor meggyulad egyik piros led és 3 at csipog. Benzin egy hosszat. pegrobálom megnézni a kezelési útmutatóban ír e valamit 6 csipogásról...
Sziasztok! Segítséget szeretnék ismételten kérni! Olyan problémám van,hogy amikor beriasztom az autót akkor a bal oldali indexem égve marad és többszöri ki-be riasztásra tudom elérni,hogy ne világítson. Nem tudom,hogy most a riasztóval vagy az index relével van baj! Egy 2002es 1.6os benzines Seat Leonról van szó! Ha tud valaki valami meg oldást azt előre is meg köszönném!
A műszerfal nem mutat semmit. A tester sem.... Ma voltam vele megint szervizben. A javított cső szétjött, de hiába lett megcsinálva megint a csipogás megmaradt...
Sziasztok. Keresnék egy Audi A4-es 1.8T 2000-es évjáratú kocsihoz Audi S4-es első lökhárítőhéjjat jó áron! Előre is köszönöm a segítséget. E-mailom:tomtailor85@gmail.com
Ha hidegindításkor 6-ot csipog a kocsi, az mit jelent? Ez is olyan, mint a PC, ami a csipogással adja tudtunkra, hogy a proci vagy a memóriblokk a hibásan konfigolt? Ok tudom dugjuk rá a tesztert, de momentán nincs kéznél ilyen, ellenben indításkor mindig csipog és hidegen rángat is :-(
Nah le is vitték az árát 3millió200ra ma reggelre:-) Csak általában ha valami jó azt nem passzolják el 1.5 év alatt 3 szor legalább is szerintem.Ezért gondoltam hogy valami baja csak kell legyen.
Milyen hibái voltak konrétan Westi mester? Mit csináltak rajta a Tagaiék? Korábban kipuff/progi volt rajta tudtommal (és akkoriban a Botkáék égisze alatt készült)
Akkor valószínűleg ez sem egy túl jó példány ha így cserélődtek a tulajok.Akkor most már ki lehet jelenteni hogy tényleg nincs Mo-on eladó rendes S3.Egyszerűen fantasztikus...
De, szerintem ez az. Ha jól emlékszem, a Botkáék írta rá valami programot. Nem tudom, hogy sikerült, de pár kézen átment az elmúlt 1,5 év során. Amikor először láttam hirdetve, akkor talán Debrecenben árulták.
Tényleg az a fekete S3 amit 3.690 000 ért hirdetnek mondtad hogy ismered nem erről az S3ról készült ez a teszt? Youtube-on van fent 2 részes Motortér csinálta itt vannak a linkek: http://www.youtube.com/watch?v=_94bvjuAHLo&translated=1
Mondjuk 1 még mindig jobb, mint a semmi nálam:D. Várunk aztán csak meglesz az az autó ami nekünk van rendelve, legalább is nekem midig ezt a hülye dumát nyomják:-P
Ha eladnám, akkor tuti nem raknám fel a GT28kit-et. :-D Befecsik és kipuff nélkül lenne most 700K HUF a szett. Simán belecsúszok 1M-be progizással, ha megcsinálom. Ember nincs, aki ezt kifizetné...
Mert ugye töröm az agyam a tieden kb190-200 ezer lesz benne januárig és én ugye azért venném meg mert hosszútávra gondolkodok.És sokáig megtartanám a drágát. GT28 kit az durva lenne :D az bőven 300 le felett lenne de ha esetleg eladásra kerül sor akkor előtte megcsinálod? Akkor azt nem igazán tudnád kiélvezni ennyi idő alatt nem? Mondjuk én élvezném így is úgy is ahogy van:D
Biztos, hogy nem több, mint 270le az enyém, mert fizikailag nem igazán tud több lenni. Most erősen agyalok egy Rothe-GT28 kit-en, amire igen kedvező ajánlatot kaptam. Az utolsó csavarig minden meg van hozzá, a gond talán csak az, hogy a motor belsejét is cserélni kellene ehhez a teljesítményhez (főleg hajtókarokra gondolok).
Nem tudom, hogy különösebb felújítás nélkül mennyit megy majd el a paripa, mindenesetre gyakran találkozni 300.000 felett futott példányokkal, főleg Németországban. Mondjuk ők lecserélik a motorolajat, nem csak megszűrik időközönként, mint magyar honfitársaink. ;-(
Inkább ezt nézd meg ebben meglehet a km óra állást is nézni mivel 2000-es évjáratú: http://www.hasznaltauto.hu/auto/audi/tt/audi_tt_coupe_1.8_t_quaro_s-line-3390593
Én is ma félve jöttem be pestre és úgy is megyek majd haza.Kész vicc leesik egy kis eső és egyből mindenki felveszi a négykerekű esernyőt az is aki nem szokta,kb mintha hétvége lenne.Sok szerencsétlen. kész őrület
Bassz... kemény. Részvétem. Ez van ha front van, meg tél meg ilyenek. Én folyamat a tükröt bámulom, ha mama jön be mögém már sávot is váltok, üldözési mánia, jah... kis OFF: 1, Havormmal állunk a lámpánál, mögöttünk astra kilinncsel előre állt meg. Húzós. 2, Fékcsikorgás, nézem a tükröt csúszik rám, egyes, előre, nem áll meg előre még, csak nem lassul , át a piroson. Kemény volt, és olyan kereszteződésben ahol ezt megtehettem... Ez a mák. On.
Jah részvét, de az a szerencse hogy elintézted már a biztosítóval az előzőt az lett volna a szívás, ha még mindig ugyan úgy meg lett volna törve és nincs felvéve a kár, újra beléd mennek és akkor azt mondhatta volna aki beléd ment, meg a biztosító is, hogy az már olyan volt és nem fizet semmit. És a szokásos köcsög duma, nyaljuk saját sebeinket...
Vasárnap az auto kész lett ,iszonyat szépen meg lett csinálva és borzasztóan örültem neki hogy a kölcsönkapott opel merivaból végre kiszállhatok és átülhetek a sajátomba!Még aznap a szerelőtől hazafele valszeg lekapott egy trafi nem örültem de boldogságomat nem tudta elnyomni,ezután egy toyota corolla ts akarta megmutattni hogy esőben kanyarban lenyomja a quattro-t .de persze nem igazán sikerült neki:-) no meg egyenesben sem:-) Majd tegnap este egy magasabb erő úgy akarta hogy túl szép a vas és ugyanúgy belémcsapodott egy fiat marea mint 3 hete a suzukis nő:-( ez is teljesen értelmettlenül történt,simán kikerülhetett volna ,de nem:-( a sérülések gyakorlatilag kisértetien hasonlítanak a múltkorihoz...kérdem én miért????:-((( valami átok került a kocsimra? nem értem,már félek kimenni az utcára lassan,mert úgy is belém jön valami elmeroggyant idióta... mind 2 történet figyelmettlenség és kapkodás miatt történt.. elegem van már nagyon ebből...most megint járhatom végig az egészet és benne van már az is hogy biztosítás csaló geci vagyok biztos,,magyarázzam el a bíztósítónak hogy 3 hét alatt 2 x jöttek belém ugyanúgy:-( én meg semmit sem csináltam csak közlkedtem normálisan...értitek ezt?
...most néztem meg jobban a képet és látom, hogy a gyári gumicsőkígyóra kötötte rá a lefújót! ;-D Valószínűleg túl egyszerű lett volna egy kb. 5 cm-es szilikon...
Jaaa, ahogy Bunker is mondta, a trafókat számozták be a vezérléstől kezdve. Ha olyan, amilyennek leírtad, akkor valóban felejtős. Mindenesetre a lefújószelepet (kínai gagyi!?) nem értem, hogy miért az alsó nyomócsőhöz kötötte be, amikor a szelepfedelet megkerülő nyomócsövön gyári hely van kialakítva!? Így valószínű, hogy valamit vágni, vagy bontani kellett. De vajon minek?
Sajnos nem túl jó minőségűek a képek 1 megapixeles telefonnal csináltam. A bal oldali sárvédő volt a vágott, amit meg fotóztam az a cserés. Jah és mégsem a gyertyáknál számoztak cash nem tudom mi az a második képen látszik valamit jelöltek filccel 1,2...Mindenről nem csináltam képet mert felejtős volt az egész alapból ahogy megláttam élőben.
Tennék én ajánlatot a tiedre csak attól félek nincs annyi pénzem amennyiért te eladnád. És hát az A3-ast is el kéne adjam amit én sem nagyon akarok olcsóért odaadni, ha már ráköltöttem én is egy csomó pénzt ez alatt a 2 év alatt.Újabb példány nem hiszem hogy lesz legalább is Magyarországon tuti nem lesz persze a tieden kívül de azt már láttam. Lehet majd németből kéne behozni egyet de abban sem bízok annyira, úgyhogy majd meglátjuk mi lesz.
A terv nem változott a korábbiakhoz képest (amúgy sem vagyok az a fajta, aki gyakran változtatná az álláspontját ;-)). A kiszemelt példány szintén 4 karikás, csak kicsit nagyobb (tudod, a család ;-D) és a motortérben mindenből legalább 1-gyel több van. Turboból biztosan ;-)))
Sejtettem... Mostanában megsokasokott a 2,5m HUF körüli S3-ak száma, holott a német piacon kínált példányok eladási ára egyáltalán nem támasztja alá az említett tendenciát. Egy normálisabb példányért 12-15.000 EUR összeget kérnek, de egy magas km-futásút sem mutatnak meg nagyon 8.500 EUR alatt. Ha hozzáadjuk a regadót, sehogy sem jön ki a 2,5m. Azt meg bátorság lenne feltételezni, hogy az itthon kínált példányok mind magyarországi forgalomba helyezésűek és a piaci ár a természetes értékcsökkenés eredménye...
Konklúzió: újfent megerősíti az általad gyűjtött tapasztalat azt a tényt, hogy nagyon nehéz lesz gondosan ápolt, megkímélt S3-at találni. Legalábbis a 3m HUF alatti kategóriában szinte lehetetlen.
Én 3,9-ért vettem két és fél éve, de rengeteget jártam utána, mire találtam egy normálisat.
Szólj, ha kinázted a következő áldozatot, hátha tudunk időpontot egyeztetni! ;-)
Kezd körvonalazódni egy tip-top S3-as eladása, ha az égiek is úgy akarják. A becsületes tulajdonosa csak idén (2009) 1m HUF összegben költött rá, aminek hosszú távon más fogja látni az előnyeit...
Az az igazság, hogy egy ilyen autót folyamatosan karban kell tartani, ami havi rendszerességgel 20-50.000 HUF közötti ráfordítást igényel. Ez persze nem azt jelenti, hogy havonta olajat kell cserélni, hanem sokkal inkább azt, hogy az állagmegóvás érdekében újra és újra be kell ruházni a kopó alkatrészekbe (fék, futómű, kuplung, hűtőközeg, csövek, jeladók,...). Szerintem Magyarországon kevesen vannak abban a helyzetben, hogy ilyen nagyságrendben költsenek az autójukra, illetve akinek mégis megadatott a lehetőség, az nem ilyen, hanem újabb, divatosabb típust választ.
Ha valakit érdekel az S3, az januártól tehet rá ajánlatot ;-). Pontosabban az ajánlatot most is meg lehet tenni, de január előtt nem tudom/akarom átadni... Ha nem megy el a topicon keresztül, akkor megmarad asszonypajtinak hétköznapra. Túl értékes ahhoz (a szememben), hogy avatatlan kezekbe kerüljön.
Nah hát megnéztük az imola sárga S3-mast mely csak nevében volt az, amúgy legalább 3 színben pompázott. Megnéztem belül a belseje úgymond az ülések szépek de volt a tetején a kocsi tuti az a b és c oszlop és a tető is szürke sima A3-masé. Törött volt ugye elvileg csak a bal első sárvédő meg a motorháztető, a motor burkolatot nem kellett leszedni, mivel nem volt mert az is eltört és mondta hogy 55 ezer let volna annyit nem ért meg neki. Az egyik sárvédőt kicserélte a másikat meg kivágta,az illesztések meg a fényezés is eléggé furcsán találkoztak. Olajfolyás volt alatt 10 perc állás után. Menni egész jól ment,de azaz ember hogy nem értett hozzá tuti vitt egy kört az Árkád körül kihúzatta 6-7 ezerig 2 szer aztán bementünk a parkolóba és mintha mi sem történt volna leállította, 10s ot sem hagyta hülni a turbót. Egy lefújót tett fel rá mert a gyári nem volt jó neki jah és egy turbó nyomás mérőt.0.9 bárt nyomott az normálisnak tűnt. Úgyhogy lassan kezdem úgy érezni hogy nem fogok találni olyan S3-mast amilyet szeretnék itt Magyar honban.
Voltam szerelőnél. Egy rakat hibaüzenet mindenféle kihagyott égésről stb. Kiderült, hogy az egyik vákuumcső finom szólva szétporladt a szívócsövek alatt. Ezért is sistergő hangja volt kicsit a motornak. Házilagosan javítva lett, most hirtelen kisimult az alapjárat is és rezzenéstelenül jár a motor. Rövid próbaút után hiba nincs. Kicsit megnyugodtam, bár tartok tőle most még sok ilyen apró bosszúság jön még elő. Persze nem hagyom ebben az állapotában, kell bele a gyári cső, de most már legalább jól viselkedik!
Igen, ezt fogom tenni, csak "kicsit" pipa vagyok, hogy már a vásárlás napja után megint mehetek a szerelőhöz.... Bocsánat, ha türelmetlennek tűntem, de eléggé kiakasztott most ez a helyzet!
Elgurulsz egy szerelőhöz akinek van Vag vagyis VCDS ... megmondja mi a baj ... esetleg rá bízod a javítást ill. az alkatrész cserét is és mehetsz kocsikázni.
Az alapjáratom egyenetlen, mintha az a lámpa kigyulladás is egy ácsorgáskor következett volna be, legalábbis kis sebességnél, alacsony fordulaton, mivel a városban araszoltam... A tempomat működik, nem tilt le semmit. Köszi a gyors választ!
Ezen leírás alapján próbáltam kiolvasni a DTC-t, de sajna nálam nem működik ez a szervízkód kiolvasás a klíma segítségével... nem tudok belépni a szervíz módba, bármilyen kombinációt is próbálok. Van valakinek még Skodája, aki használta már a klímakonzolt diagnosztikára? Mi a titka ennek?
Mától egy 1.8T "boldog" tulajdonosa vagyok. 3 órával az átvétel után már ki is gyulladt a check engine lámpácska. Szépen vagyunk, még meg sem melegedett nálam a kocsi, máris kezdődnek a kalandok....
Létezik valami "maszek" program, amivel ki lehet olvasni mi a fene baja van? A VAG-Com 409.1 ilyen program? Mi szükséges hozzá?
Azért választottam egy ilyen motoros kocsit, mivel úgy gondoltam egy kellemes autóm lesz. Na nem ilyen kezdésről álmodtam... :-(
Akkor ráérnél esetleg vasárnap? Beszéltünk a tulajjal eljönne Győrig és ott néznénk meg, de mondta hogy az jobb lenne ha nála mert nála fel lehet emelni. Januárban vette németből állítólag megunta ennyi idő alatt. Kérdem én, hogy lehet megunni egy ilyen autót?:D Teljesen gyári motorikusan azt mondta. A lényeg az természetesen nem várom el tőled sem, hogy ingyen elgyere megnézni az autót és tanácsot adni. De a többit majd megbeszéljük ha jó neked a vasárnap. Pénteken egyeztetjük le pontosan, hogy mikor és hol legyen akkor a találka.
[link1] ijenel merem mechanikusan es VAGal meg a ECU bol olavsom ki es mechanikusan 1.1 bar tarat toltest es a VAG on meg 1.4 meg ijen huje adatokat ad ki... hm a boost szenzor ki let cserelve es ugyan az
Csak házzal együtt létezik (egybeöntött) mindenféle elektronikus cumóval. Az Audit is felhívtam ott is ezt mondták, de nem is volt készleten. 42 ezer ft mínusz a kedvezmény, 30 ért kapom. 2002 es AVJ -s motorkódú.
Múlt héten cseréltem termosztátot, az enyém ugyanezt a hibajelenséget produkálta. Gyárit vettem az S3-ba, összesen 4.000 (négyezer!) HUF összeget fizettem a TLX-nél (www.tlx.hu). Nagyon normálisak és 1 nap alatt elküldik postán a kívánt alkatrészt.
Nem éri meg halogatni a termosztátcserét, mert magas fogyasztást eredményez az állandóan alacsony hőmérsékletű hűtővíz miatt. Nálam 100km-enként kb 3 liter a különbség.
Megkérdem itt is, 2 napja nem melegszik a vizem, és kicsit vissza is hűl menet közben! 5km er alatt még negyeden sem volt a mutató, reggel megnéztem és a hűtőm langyos 1-2 km er után, a víz óra éppen hogy megmozdult. Bár fűtésem van! Eddig hamar melegedett! Termosztát a gyanú, sőt másra nem is gyanakszom! AVJ motorkódú A4 1.8T.
Létezik hogy 42.000 egy termosztát? A motor alján van valahol?
no megprobalok segitseget kerne a auton a turbonyomatek 1,1 bar nyom mechanikusan merve de a ECU ba meg 1,5bart mer le a nyomasmeroerzekelot ma kicsereltem es ugyan az hol lehet a problema
Amúgy a tulaj valószínűleg külföldön dolgozik hétköznap és nekünk is a hétvége lenne a jobb jövőhét vasárnap nov. 8-án megnéznénk, ha jó neked is ,akkor tudsz te is mondani valamit, hogy egyáltalán érdemes e felhozatni Pestre. Mit gondolsz esetleg ráérnél?
A márkaszervízt nyugodtan elfelejtheted szerintem!!! Ha le tudunk egyeztetni egy időpontot, ami mindkettőnknek megfelel, akkor szívesen ránézek, de akkor lenne igazán nyugodt a lelkiismeretem, ha némi apanázsért (;-)) Westi mester is meg tudná nézni, hiszen ő rögtön fel is tudja emelni neked a kiszemelt példányt. Szerintem egyeztess a tulajjal, hogy hajlandó-e felvinni Pestre az autót (esetleg egyezzetek meg a költségek megosztásában).
egyik haver most vett motort. Tanulságos volt,hogy hogyan érdemes leellenőriztetni. Nyomásveszteségmérés rengeteget elmondhat a motor állapotáról. 6000-ft ért csinálták meg plusz belenéztek ide oda a motorba is. Teljes autó vizsgálat talán kétszer ennyi pénzben és időben. Természetesen nem márkaszervíz....
ha egy audi márkaszervizbe elviszem állapotfelmérésre akkor ott mindezeket megnézik?Vagy esetleg ha sikerül össze egyeztetni akkor eltudnál jönni megnézni? Amúgy Mosonmagyaróváron van a kocsi.
A komplett vezérléscsere 90.000-nél esedékes. A gyári előírás magasabb (talán 120, vagy 180.000), de a korai 1.8T-k műanyag vízpumpalapátjai miatt érdemes jóval hamarabb kicserélni az alkatrészeket. Nagyjából 100.000 HUF körüli javítási költséggel számolj, ha gyári alkatrészeket használsz.
Autója válogatja, hogy mit kell cserélni, de érdemes megnézned a vákuumcsövek állapotát, vízcsöveket, olajfolyást (szelepfedél körül pl.), szervószivattyút (hallani fogod, ha gyengélkedik), fékrendszert, futóműalkatrészeket (bölcső-, és lengőkarszilentek, lengéscsillapítók) és mindenekelőtt a motor állapotát. Az utóbbi a legnehezebb, hiszen nem látsz bele, de sokmindenről árulkodik pl.: egy egyenetlen alapjárat, nem egyenletes gyorsulás (érdemes egy nyomásmérőt rákötni a kocsira, ha a tulaj engedi), vízhőfok-problémák,...
Egy próbaút alatt valamilyen vélemény kialakulhat benned, de ne legyél rest az autót egy olyan műhelybe elvinni, ahol megbízol a szerelőben.
A múltkor írtam, hogy milyen légmennyiségmérő való bele pontosan, próbálj meg visszaolvasni. Ha már pénzt adsz ki rá, akkor vedd meg az RS2-ét és nem lesz gondod vele.
Az S4 olajnyomása meleg olajnál sem szabad, hogy 1,5-1,8 bar alá menjen, úgyhogy ott más gond is lehet az említett alkatrészen kívül. Az S4-nél hiába húzkodod le a csatlakozót, nem állít be középértéket a légmennyiségre.
Sajna még a kereszt ill-hosszmotor is más más tapasztalatokkar bír ...
Olajat első körben a gyári ajánlásnak megfelelő teljesítmény színthez igazodva érdemes választani.
A viszkozitás is fontos de ott lehet egy picit "variálni" de sok esetben ez nem oldja meg a felmerülő problémákat (olajfogyi, füst,csattogás, stb)
Figyelembe kell venni az igénybevételt és ennek megfelelően választani kenőanyagot ami a motor ill. a turbó érdekében alapesetben a legjobb választás.
Más igényeknek kell megfelelní ha pl kevés a hideg indítás és sok a megtett km naponta ... mint amikor rövid távokat megy és az alatt sem melegszik üzemi hőre a motoregység.
Ha már egy bizonyos használati színtet elért a technika akkor lehet "okoskodni" a megfelelő olajmárka és a viszkozitás viszonylatában.
Sokféle olaj küzül nem biztos, hogy a legdrágább a legjobb választás ...
Csattogás ... kialakulhat xar olaj miatt, elhanyagolt csereintervallum miatt, csökkent olajáramlás miatt (olajpumpa és leszűkült olaj járat keresztmetszet miatt), stb.
énnem értem ezta sok "értelmes kérdést". A gyár pontosan megmondja milyen olaj kell bele. Olyan amelyiken van vw 503.00 vagy 503.01 minősítés. Minden más vagy jó bele vagy nem. HA kopott a motor lehet sűríteni de nyilván átmeneti megoldást nyújt amig ki nem fingik teljesen. a skoda fórumban az egyik arc 1.8 150 lovasában az előző tulaj valami szart töltött egyszer bele azóta sem sikerült rendesen kipucolni a motort, állandóan villog a lámpa és minden leeresztésnél lejön egy rakás sár.
Beszéltünk az imola sárga S3-as tulajával azt mondta a motorháztető és az egyik sárvédő volt cserélve gyári Audira és ő vette az új lámpákat is. Most ugye 104 ezer van benne ilyenkor kb. mit kell cserélni rajta, ha esetleg megvenném mert valószínűleg beszámítaná az A3-ast és ha jó van rá esély.A 80 ezres szervize Németben volt ő 82-el vette és most 104-el el akarja adni lehet van valami baja? a km futás az ülései szerint reális szerintem.A könyvében mit ír mikor kell vezérműszíjat meg hasonlókat cserélni? Tudtok ebben segíteni?
Én is egy S4es gazdi vagyok! Előszöris ami fent van neten pár hete LDY rendszámmal a használtautón, az már egy hónapja az enyém, csak a gaztdája nem vette le, nem értem miért......
Ahogy DANCE irta régebben (köszönöm neki) még mindig légtömegmérőre vadászok! Ha valki lát valahol hirdetést, vagy van eladó, akkor vevő vagyok rá!
Keresek még gyári leégszűrőházat, mert Direktszűrővel kaptam, és nem akarom tönkrevágni vele a motort!
Eladó a kocsi, én cseréltem, de nem érzem ugy hogy meg lennék szorulva, de valljuk be minden eladó, csak fizessék meg!
K26os turbó van rajta de van egy T3/T4 Turbóm is amit nem rakok rá addig amég nincs teljesen rendben a moci!
Egy gondom viszont van! Mászkál az alapjárat és nem tudok rájönni miért!
Mennyi a jó alapjárat? Nekem 400 és 800 között mászkál, ami elviselhető lenne csak mivel majdnem lefullad, igy melegen bejelez az olajnyomás :S ha tartom 700on nem jelez és 0,5ön ál az óra!
Ha a légtömegmérőt lehuzom, akkor is mászkál.
Tudja valaki melyik progival tudok online kiolvasni adatokat a computerből?
Lamda értéket nem tudok mert a Vag11-es nem olvassa.
Sokszor alapjáraton is is csattog meg ha rálépek a gázra akkor is. 200ezer km van a kocsiban. Castrol Magnatec benzin 10W40 olajat töltöttem legutoljára bele. Egy ideig jó volt de utána elkezdett kattogni. De nem mindig csinálja. Nem volt olajnyomásmérés. Válaszod előre is köszönöm.
Nos megosztanék egy tapasztalatot a nyagérdeművel. Vetteme gy ocsó kínai bluetooth-os diag csati. Vannekem egy PDA okostelefonom amin windows mobile fut. Ugye innentől kezdve világos hogy min törtem a fejem. A lényeg hogy működik a dolog. Az egyetlenprobléma hoyg csak 1 freeware software-t sikerült szereznem, ami viszonylag kevés dolgot mér és hibakódot tud kiütni- a neve OBD Gauge. Nagyon csecse kis játékszer. Az tudna sokat lendíteni a dolgon ha valami okosabb szoftvert sikerülne szerezni , amin lehetne nézni turbonyomást, szívóhőérsékletet, levegőtömeget, lambdaértéket de nem mV-ben.
Sziasztok! Van egy Audi A4-es 1.8T-s kocsim. Nemrég cseréltem olajat és mar többször tapasztaltam hogyha huzamosabb ideig megyek a kocsival egy idő után érdekes hangja lesz a motornak. Tak-tak -tak ilyen hangjta lesz de utana abbahagyja. Akkor is ezt csinálja ha meghuzatom az autót. Ha olajat cserélek rajta egy ideig nem csinálja. Meg szokott olyat is csinálni hogy 3-at sipol az autó kiir vmit a fedélzeti computer de nem tom mit (el van fojva a kijelzö). Mitől csinálhatja ezt?? Segítsen vki nem szeretném ha tönkremenne a motor időnap előtt. Minden segítséget előre is köszönök. Sziasztok
dance Először is gratula az új szerzeményhez. Másodszor, miért nem használod legalább 1 hónapig a kocsit, ha már jó állapotban van? Legalább egy kicsit élvezd ki:)) Ráérsz utána is szerelőtől szerelőig, hurcolni:PPPPPPPP
S4-et beszámították egy audi 200-ba (500 pacis ) S2-tuningal foglalkozik a srác székesfehérváron,de neki nem kellett ez az S4 ezért eladta ( mult hét szombaton számolta be nem volt sokáig nála :-) )
Amúgy szerintem ki lett cserélve a lököse mivel ott van a ködlámpa helye elöl, csak épp ködlámpa nincs benne.A szín végülis nem izgat annyira csak egy jó példányt tudjak kifogni és legyen autó beszámítás:D mert nem törik magukat az emberek hogy megvegyék a traktoromat:D ez meg lehet hogy beszámít majd beszélek vele.
köszi mégegyszer és nem vagy elmeroggyant sőt ez a normális szerintem ha mindenki így állna a dolgokhoz nem lennének gány autók.
többen is vannak itt, akik jobban értenek az S3-mhoz, mint én, így szerinted várd meg az ő véleményüket is ;-)
A hirdetett autót már korábban én is néztem, de egyből feltűnt, hogy 2000.06 havi és elől-hátul egyaránt faceliftesek a lámpái (a csomagtérfedélen viszont régi a logo). Kíváncsi lennék, hogy miként lett az autó faceliftes, ugyanis az első sárvédőket ki kell hozzá vágni (különben nem férne be az egybelámpa), vagy le kell őket cserélni faceliftesre darabonként 75.000 HUF össszegért. Ha az előbbi, akkor az félmegoldás, ha az utóbbi, akkor az autó tulaja hozám hasonlóan elmeroggyant. :-) Lámpákkal együtt ca. 400K HUF az átalakítás és kétlem, hogy sokan lennének, akik erre szívesen áldoznak...
Szerintem nézd meg és vond le a szükséges konzekvenciát. Képen egyébként nem mutat rosszul, ráadásul szerintem az imolasárga egy kifejezetten jó szín.
Tudnátok mondani véleményt erről az S3-ról?Főleg te cashmoney te elég jól értesz ezekhez az S3-masokhoz. http://www.hasznaltauto.hu/auto/audi/s3/audi_s3_1.8_t_quattro-3361348 Szerintetek valós lehet ez a km futás? Megéri megnézni vagy nem éri meg? Vagy valami szar németből olcsóért behozva hogy sokat keressenek rajta?
előző gazdáját nem ismerem, (elcserélte egy 500 lovas audi 200-ra ,én az új tulajtól vettem meg nála 2 napot volt ) annyit tudok ,hogy Vácon lakik a gazdája nevét nem tudom :-(
ismerős a kocsi?
mit lehet róla tudni?
6-os váltó van benne ( eredetileg autómata volt , fekete szövet belső hátha így ismerős)
a enyemen van most kiseb problema hogy realisan 1,1bart mer le mechanikusan de a VAG on ha kiolvasom a nyomast akkor barmikor felfuja lemerje 1,4 1,5 1,3 kicserelem a nyomasmerot majd megmondom meg viszateszem a N75 volt benne S2 rul viszateszem a TT set ...
Az N75-ből egyébként létezik állítható verzió, amin található egy potméter, de ember legyen a talpán, aki eltekergetés után visszaállítja. A külső wg-t már könnyebb beállítani, de azt nem teljesen értem, hogy miért kell tekergetni? :-S
A nyomásszabályzás az általad elmondottakon túlmenően számtalan egyéb adat függvénye (pl.: lambdaérték, kipugázhőmérséklet, kopogásérzékelés,...), így könnyen lehet, hogy egy esetleges nyomáscsökkenést nem a magas turbonyomás, hanem teljesen más együttható eredményezi...
Ricsi, az általad kreált szoftverrel tényleg leesett a fogyasztás normál használat mellett (nekem meg az állam, mert annyival jobban ment az oct-hez képest). Ha autópályán kicsit elnehezedik a lábam, akkor sem ugrik fel annyira az átlag, mint a régi progival!
"Csak egy kézi vákum pumpa kell hozzá, hogy ismét gyári értéken legyen ... ja és persze információ a helyes értékről."
Kézi vákumpumpával csinálta..azért állítottunk rajta mert azt is babrálhatta előtte valaki!
Gondolom akkor te tudod a helyes értéket!Megköszönném ha leírnád és máris összehasonlítható!
"Szerintem is "hozzáértők" kezébe került a TT ... :O)"
Szerintem igen!De ha valakinek tanácsra lenne szüksége azzal kapcsolatban amihez értek...én biztos nem osztanám szét..pláne nem kárörvendenék!Biztos bennem van a hiba ;)
speciel nem az n75re gondoltam hogy állítani kéne, az vagy jó vagy nem. Na nem mintha nem lehetne ügyeskedni azzal is. Volt itt olyan aki az n75 vákuumcső keresztmetszetet szűkítette, hogy morcosítsa a kocsit...da az már kicsit más műfaj :-D
hogy akarod bealitani a N75 :D :D ird szet magadot mert eszt nemertetem .... ott csak a aktuatort tudya alitani a szelepnitasat a N75 a ECU bol veszi a adatot es azszerint mukodik ott ma csak az lehet amit irtam hogy a nyomasmero a szivotorkban rosz es rosz adatot ad be a ECU ba es asztan roszul mukodik a aktuator is rosz adatal pelaul a nyomas realisan csak 0,5bar de a ECu ba ma infot kap hogy ma 1,2bar van benne es ma csokenti a turbonyomast .... bla bla bla sokat lehetne irni de a hibakodrol nincs sok lehetosek a hibara csak erteni kel hoza es belenezni a motorba egy kiccsiket
nehéz kifogni jót! átnéztük tegnap és tényleg nem volt szarrátörve elöl a lökösbe mentek bele ennyi volt nincs lelakva székesfehérváron vettem ( sajnos nem tudom a srác nevét) de bunker ismeri :-)
3D lett végül. tesztek szárazon nem tartják nagy ásznak a 830-at (relative erősen alulkormányzott, ez egybevág a saját emlékeimmel a 810-esről). plusz egy talicska pénzzel olcsóbb a Dunlop.
banyek ird be a googleba hogy n75 ;s klikk a kepekre. egy csomo abra van a neten magyarazattal. Ezzel persze csak a mukodesi elvet erted meg te mint laikus, ahhoz egy hozzaerto szerelo kene hogy ne csak probalgasson hanem be is allitsa...ez nem szokol radio, pontos ertekeket kell kovetni...
haat ha szetalitotad a aktuatort akkor aszt sokaig kell imatkozni hogy oszehozad... nagyon nehez a 225tos 2800fordulatol kel leadnia a max nyomatekot meg 3000-3300 eleg jo de ma nem idealis a actuator nemromolhat el csak atszakad de akkor nemnagyon megy vekkep rozs hejen keresed a hibat oott mas baj van vele
A wastegaten lévő szelep nyitását alacsonyabb nyomásra állítottuk..0,25 körül azt hiszem.Így most nem dobja szervíz módba,mert 1.1bar-nal többet nem is tölt,és ugye 1.3-nál dobja szerviz modba!
Viszont nem is 2200rpm-től húz,hanem mondjuk 3000-től kezd el tölteni és olyan 4000rpm-nél kezd nagyon menni!Tiszta vti feeling :)
De gondolom 2200-nél már le kéne adni a a nyomaték nagy részét...
Egyenlőre hibátlan működésű n75 szelepet körözünk...mert nem akarok csak úgy rendelni..Ja,és németül nem igyzán tudok!Ha esetleg van vmi angol anyag azt megköszönném!
Mi a terved ezekkel a hulladékokkal? Csak púp lesz a hátadon egy szétgányolt S4. Nagyon nehéz jót találni, de ha mégis sikerül, akkor 1,5-2M-et simán ki kell érte fizetned. Ennek fényében mennyire reális az 500K szerinted?
Eladó egy ganitúra (4db) kétrészes, szerelhető (valóban szerelhető, nem álcsavarok vannak rajta!) alufelni 17-es Toyo Snowsport téligumival. A felnik és a gumik összkeres autón voltak (Audi S3), így a gumik mintázata egyenletesen kopott.
Felnik adatai:
Márka: Artech Méret: 8x17 coll Osztókör: 5x100 (Audi A3, S3, TT, Golf IV, Seat Leon, Skoda Octavia...) ET: 35
masik dolog meg hogy hogy ertet menyire szabad felhuzni az a penzkerdese mert csipelesel max260lovat dobsz belule ki,, GT2860 turboval most nesztem motormerest 333lovat doptak ki de ma kovacsolt motoron ugyhogy minden a penztol fug...
GT power adatokbol a 225 tos valtozat 400lovig birja szerintek a 180 300lovig 350no max kritikus,,, 225 ma kovacolt dugatyukal van ,,, a 225-240lovas nemnagyon kerestem de sezrintem csak a ECU vlatosztatas van benne meg a suly konyites,,, de a en velemenyem ha 350+lovat akarsz akkor vagy vegyel kovacsolt motort kompletan rezervaba ha szetdobja a originalt vagy tuningold a originalt de necsodalkozal ha a hajtokar kirepul belule :D:D:D 350+lo meg hogy legyen a kocsimba es nemgazolom meg mer szeria motoron van akkor minek
Arról szeretnék érdeklődni, hogy az Audi TT APX ill. BAM motorkódú 1.8T motor belső szerkezete (blokk, dugattyú, hajtókar, főtengely) belső szerkezete milyen teljesítményig bírja az igénybevételt, ezek cseréje nélkül meddig szabad felhúzni a motort.
Illetve még arra lennék kíváncsi, hogy a 240lovas verzió miben különbözik a 225-östől?
Vagy maradok a Dunlop 3D-nél (nagyon bevált, még soha jobb téli), vagy engedek a kíváncsiságak és kipróbálom az új, mindenhol tesztgyőztes Conti 830-at. Meglátom, melyik, mikorra, mennyiért, ha A6V6 visszaír.
En a lukas kabelra szavazok vagy a elromlot N75 re hogy regulaja de roszul ha igaz ammit montal hogy 0.9bar tolt ,,, mer ha elgondolkozok akkor hogy neked beirja a hibakodot akkor neked minimum 1,3bart kelene tolteni a trubonak hogy a hibakod bene legyen ,, mindegy majd meglatot de a hibakod alapjan nezd meg amit lejeb irtam majd mongy valamit mire mentel ,,,,,,,,,,,,,, meg most jutot a esembe hogy lehet meg egy hiba hogy a turbotol a szivocsovezeten nincs e lukad mert ha lukvan es fuj el a nyomas akkor is ezte hibat irja be mert a motor felakarna tolteni a ECU szerint a 0,9 tet ahogy programozva van de elfuj a lyukon es mindek utanna akarja fujni es azstan tulfujodik csak eszt kelene halanod hogy sziszog amotor gazolasnal alapjaratban kevesebet de menet kozbej kelene halanod,,,,,,,,,,,, meg meg a nyomas elmehet a LEFUJOSZELEPEN is ha roszul van bealitva nemzar el a szelep es a problema megvan vagy ha mondtat hogy vagdostak a csoveket ott neme megy el a nyomas eszt probald meg nezni nemnehez nemproblemas szerintem egy 30perc allaTT meglehet oldani es a vegen meg a VAG al ha nincs turbonyomas merod a verdaba akkor a VAG al menetdiagnosztikat kel elvegezni egyszeru mind a pofon .... sok sikert
amúgy igen, ha nem a csipp van elbaszarintva akkor valszeg a wastgate szelep nem müxik jól, vagy azért mert azzal van baj vagy azért mert az azt irényító n75 nem szuperál jól.
ez szerintem meg mindeg asztomndom hogy egyszeru problema nekem most volt ugyaneze problema amit irtam hogy 1,5 nyomt a turbo.... ugyhogy a szivo csoru van egy cso az megy a N75sbe nezd meg neme lyukas asztan a N75tu nezd meg a csoveket ami megy le a turbora a vakum szelepre neme lyukasak ha ez kivan zarva meg kell nezni mozog e a turbon a atengedo szelep az a turbon a szeleptol jon egy vekony rud azt mozgasd meg jobra balra ha minden mukodik akkor ma csak a N75 szelep van a okon de aszt neredeje lekel merni vagy ami meg eleg gyakori akkor a N75 csatlakozo szok sokszor elszakadni a kabel nezd meg probald meghuzgalni neme van elszakadna es csak ugy ugy tart a csatlakozon pelda VIDEO az N75 ru megy a cso a turbora es it van hogy mit csinal igy kel mukodni je http://www.youtube.com/watch?v=7bWXy7_blBA&feature=related a N75 25-35 ohm kell lemerni a ket kabel kozott
figyi én nem vagyok szerelő, csak fektettem némi energiát a témában való művelődésbe. ÉS az n249 es működését elég precízen le lehet ellenőrizni. Egy sima vag-com-al de akár működés közben is járó motornál lehet csekkolgatni a vákuum létét, nem létét...szóval azon túl hogy kurvára hozzáférhetetlen helyre rakták azt az n249-et találomra kurvára nem kéne cserélgetni. Szerintem, de mondom én csak egy lelkes balfék vagyok.
Amúgy azért kérdeztem a csillagozott nevű szerelőre mert az csinálta h randomra csereberélte az alkatrészeket. Nem indult a motor a kolléga autójában ezért kitalálta hogy új MAF kell akkor majd elindul...kissé elkerekedett a szemem de kölcsönadtam az én MAF-omat. Persze hogy azzal sem indult. Aztán kitalálta, h ki kell cserélni a szekundér pumpát.....
es meg szerintem ezeknel a kocsiknal a hibakodbol kene kiindulni olvastasd ki a hibakodot es ird fel megnezuk maskeb nagyon nehez hozasolni a dologho...
a muszerfalat nenezd a TT kben hibasodtak sorban vagy ki kel cserelni ujra vagy ki kel venni es elkuldeni javitasra kb 40ezer FT ert meg lehet javittatni vagy a Ebayen venni masikat...
Az én szerelőm főleg audikat szerel és régebben 1 rallycsapatnak volt a szerelője,szóval profi,csak én vagyok hyperaktív...nem tudok ölbetett kézzel várni!
Amikor vti-m volt a forumon ott is volt pár szaki aki darabokra szedte már az autoját és mindent tudott róla...nálatok is szerintem van jó pár hozzáértő!
Ha meglesz a gond megosztom én is a tapasztalataimat..
1biztos,ez a müszerfalas dolog kiakasztott..a 4ed annyiba kerülő hondám nem csinált ilyet :(
Kerestem most neten N249-re képet és arról lehet szó!
Végül ma kiderült hogy 1.3 körül tölt és utána megy le 0,5 szerviz módba.
A lefujot az elözö tulaj tette bele aki azt sem vette észre h letilt a turbo...a lefujo nála és nálam sem müködött..csak arra volt jó hogy most vehettem 1 uj csövet 35e-ért,ami a lefujo miatt volt szétvágva.
Remélem ez a szelep lesz a xar,mert reggel érkezik az uj 26e...
ma egyébként amikor tempomattal gyorsítottam 4-ben az EPC lámpa is kigyulladt,gyenge lett az auto ..ujrainditottam,müködik,azt hiszem az vmi fötengely forgás szenzor vagy mi??!
reggel hideginditásnál előfordult már párszor hogy dadogott....aztán kis gázadás és ok..ilyenkor olyan volt mintha a turbo is picit felpörgött volna,aztán vissza.
ezenkivül ma vmi tesztelő program ami középre állítja a müszerfal mutatokat....hát a fordulatszámmérő(balra 500al) és a höfok(jobbra 1 negyeddel) nem igazán középen van!!
ja,és ha állok jó a höfok..ha 90km/h friss levegő(8fok)akkor 1 negyedet esik majdnem..az jó kérdés h most a termosztát nem zár ilyenkor,vagy a mutató szarakodik!
szóval ilyenek vannak :(
Bocs hogy fárasztalak titeket,de úgy tünik ti már sokmindent láttatok,hátha!
köszi a hozzászólásokat,szeretnék pozitiv tapasztalatokkal gazdagodni a tipust illetően:)
Szerintem vidd el egy olyan szerelőhöz, aki egyáltalán azt meg tudja neked mondani, hogy milyen programot töltöttek az autódra. Ha lefújószelep volt rajta, akkor valószínűleg software-t is modoltak.
A nívópálcán a barázdált rész közepén kell lenni az olajszintnek.
Az N249-re gondolt valószínűleg a szerelőd, ami a kis vákuumtároló mellett helyezkedik el. Az el tud romlani, de akkor bekerül a hibakód a hibatárolóba. Egyébként a 0,9 az teljesen normális boost, úgyhogy ott valami más gond lesz (gyújtás, üzemanyag, program,..................,.....................,.......................)
Szerelő szerint vmi szelep rossz ami a szelepfedél tetején jobb-közép helyezkedik el.
szerintem az nem az n75(abból már probáltunk másikat)
Hibakodot továbbra sem tudom.
Nivopálcán hol van a medium szint TT-nél,de gondolom a többi 1.8 T-n is...a van 1 kiemelkedés ugy kezdödik aztán vmi bemélyedős rész ami rácsos szerkezetű..gondolom ott kell lenni valahol a medium szintnek?!
Üdv mindenkinek! Üzletünkben feleslegessé vált raktárkészletünk egy részét szeretnénk csökkenteni, ezért néhány gyári vw alkatrész listáját leírnám ide . A termékek újak, és max. fél áron elvihetők, de alku képesek vagyunk! Ha valakit érdekel, akkor e-mail-ben : nagy.bocsi@citromail címen érdeklődhet! Az alkatrészek cikkszám alapján beazonosíthatók! Kérésre képet is küldök a termékekről !
8N0820411A AUDI TT 2005-TŐL KLÍMAHŰTŐ 4E0807285AB1QP FEDÉL FRSZ TARTÓ AUDI A8 2004-2007-IG 036109601AD SZÍVÓ SZELEP 6DB AUDI A2 A3 BORA GOLFIV EOS STB. 03G131051AE GUMI TÖMLŐ GOLFV JETTA 2004-2009-IG 074145278F FESZÍTŐ GÖRGŐ T4 2004-IG LT 2007-IG 3B0601147MFX PASSAT DÍSZTÁRCSA 2001-2005-IG 06A145756 TARTÓ LEMEZ GOLFIV BORA POLO2005-2009 1K0498884 KORMÁNYMŰ TARTÓ CADDY2004-2008 EOS GOLF JETTA STB. 3B1857538BGRU TÜKÖRBORÍTÁS BORA2005-IG GOLF98-2002 GOLFIV2006-IG LUPO PASSAT STB 3B0837885K KILINCSTARTÓ KENGYEL B.E. BORA2003-2005 GOLFIV2002-2006 PASSAT97-00 STB 7H0807490C7G9 FEDÉL A LÖKÖSBE J. TRANSZPORTER 2003-TÓL 036253039F KIPUFOGÓ TÖMÍTÉS BORA99-05 GOLFIV 98- LUPO STB 3B0955104A LÁMPAMOSÓ FÚVÓKA PASSAT2001-2005 J. 095927321C SEBESSÉG JELADÓ BORA GOLFIV LUPO PASSAT STB 3U095351301C INDEX KAPCSOLÓ OCTAVIA2001-TŐL SUPERB2001-2008 6Q1857507F01C TÜKÖRHÁZ(kis hibával)POLO02-05 POLO C.04-07 1Z0805071 MEREVÍTŐ(fényszóró tartó) OCTAVIA 04-08 070103189A FŐTENGELY ZÁRÓ FEDÉL TRANSZPORTER ÉS TUAREG 2003-TÓL 036198620 LEVEGŐ SZŰRŐ BORA99-05 GOLFIV98- CADDY 04-08-IG 06A115561B OLAJ SZŰRŐBORA 99-05 BEETLE 99-
nezd meg meg a N75 szelepet az a turboregulacio szelep. nekem mult szombaton autoszlalomon csodalkodtam mijen kurva jo megy nezem a turbo 1,5bar nyomt es ment mid a vad alat kipufogot tettem ra aszthittem azert csak 500km utan majd hazaertem neztem a motort es a N75 rol levolt szakadva a cso... es a 1,5 volt maximum nyomas amit tudot produkalni a K04 regulacio nelkul :D:D de mondom az valami aalat dolog any lopaci csak nemertem hogy ma 0.9 nel viszafogja es megy a szervszisz modba eleg hama nekem ma fujt 1,1is 1,2is es nem esete visza... szerintem ott valami kiss fene baja lesz csak , meg kell keresni csovek nincseneke elrepedve kis lukal vagy valami ijesmi szerintem vagya a turbo tol nincse luk a szivo cson es tulfuja.... agya hiba kodot szamot
jó kérdés :) Holnap okosabb leszek!Nem márkaszervízbe vittem,nem olvastam sok jót a forumon...a szerelőm egy notebook-ot csatlakoztat hozzá...majd megkérdezem hogy ír e hibakódot??mert szerintem csak ezt írta h tultölt a turbo.eléggé ért hozzá szóval biztos rájön majd,csak gondoltam ti is találkoztatok már ilyen problémával!de ahogy ő mondta ennek jópár oka lehet...ezért nem is merem az audihoz vinni....ott már biztos mindent kicseréltek volna,horror áron..akkor majd megtudom a hibakódot!
Beléptem népes táborotokba :) !!1.8T tulaj lettem!Sajnos nem kezdődik felhőtlenül a szerelem....intenzív gyorsításkor a turbo elkezd tölteni 0,9bar-al ,aztán visszaesik 0,5re....ezt irja ki a computer is,turbo tultölt,aztán letilt!szivo légnyomás sensor cserélve,légtömegmérő is!a kisebbik szelep tuti jó(átcseréltük)az autó a 225le TT quattro szeria.ja,volt benne vmi lefujoszelep azt is kiszedtem!elég xarul megy így :(
elvileg kapok róla képet akkor többet tudok ,Miskolcon van az autó! közben megtudtam 5-ös diesel váltót raktak rá? ez nem tudom mennyire jó? lehet ki van herélve már?400.000+ a quadom (kb 300.000-ér) ennyiért adná de nagyon meg van szorulva még az idén el akarja adni az adó miatt :-(
A légmennyiségmérő cikkszáma: 034 133 471N. Ez az RS2 légmennyiségmérőjének a cikkszáma, mert a legenda szerint jóval tartósabb, mint az S2/S4/S6 20VT-k légmennyiségmérője (034 133 471K). Szemre csak annyi a különbség, hogy az RS2-n műanyag védőrács van, nem fémháló.
votl amikor hajszálpontosan annyit mértem én is a kútnál mint a fedcomp. Volt amikor csalt. De 4 decinél többet sosem. Ált 0-2 között szokott mozogni a játéka. de tisztábanvagyok vele hoyg ettől mindenki kiakad...úgyhogy nem is nagyon merem mondani. DE legalább a fórummegmozdult tőle :-)))
Aha, így már értem. Én ha 7l alatt megyek comp szerint, az a valóságban 8.5l körül van. Nem szoktam teljesen kiűríteni a tankot, mert ahogy Te is írtad a végén már nem arányosan fogy a benya, de szerintem max 600km-ert tudnék elmenni. Pedig nálam a 150km/h feletti tempó nem divat közúton.
Tehát neked kevesebbet eszik, de akkor sem tartom valószínűnek, hogy 7l alatt egyen egy 1.8T. Esetleg tartós 70-es tempónál, de ahhoz meg elég egy kispók is. :D
ez fedcompos. A van amikor csal 2-4 decit van amikor egyáltalán nem. Amúgy szerintem nem a fogyasztás mérésnél csal hanem a megtett távolságnál. Gumi kopás stb.....Azaz az elfogyasztott benzint szerintem egész precizen méri a megtett távolságnál lehet gebasz, már csak azért is mert a sebességmérő is csal, bár lehet az szándékos. Ha legközelebb megyek egy hosszabb útra - és nem felejtem el - akkor lecsekkolom hoyg a gps mekkora távolságot mér, ill. hoyg az eltér-e a fed comp mérésétől.
Amúgy egy tankal ált 650 km-t tolok. A kijelző olyankor azt szokta mondan hoyg 0-20 km van még hátra, de a vag com azt mondja olyankor hoyg még van benne 5 liter. Gondolom a fedcomp óvatoskodik.
Egyszer ki kéne üritsem a tankot szárazra és vag comm-al kalibrálni kellene. Merthoyg azt is lehet. A problémá ugyanis az hoyg minnél kevesebb van a tankban annál gyorsabban csökken lejebb. Mig most pl. full tankolás után 260 km-rel alig több mint 1/8ad fogyott belőle. Mármint az óra szerint.
cashmoney: beszéltem bunkerrel mondta elég sokat ismersz közülük rendszám alapján , ennek a régi rendszáma EEZ vagy EZV volt , 2 éve új rendszámot kapott (nem tudom miérrt) LDY-762 esetleg ismered?
Chippelés után le, vagy felment a fogyi? Azt hallottam lemegy, igaz ez? Ha lemegy kb mennyit? Az a gáz hogy nehéz nagyon az Audi kaszni, főleg "kombi"-ba.
S4-eshez keresek légtömegmérőt 91-az autó használt,v új érdekelne az ára ill ha tudtok képet felrakni,hogy néz ki!
előre is köszi a segítséget
( gondolkozom S4es vásárlásán kaptam egy nagyon jó árat ,de beszart rajta most a légtömegmérő a srácnak, még nem láttam az autót ezért nem tudom milyen kell hozzá sajna nincs semmi szám rajta )
Iratsz egy normális tartalmat, azzal beesik a fogyasztásod normál használatnál, ellenben, ha nyomod menni fog rendesen. Sosem értettem ezt a kapcsolós mizériát utcai autók esetében...
A Skoda RS ugyanazzal a motorral (1.8T), mindig is kevesebbet evett, mint a Leon. Talán a kisebb légellenállás miatt (segges autó, míg a Leon csapotthátú). Az Audiról sajna nem tudok érdemben nyilatkozni. Annyi még, hogy meg lett chippelve, mind a két autó (az enyém is és a fisticé is), az is befolyásolja...
Amitől többet,vagy kevesebbet fogyaszt az autó,azt úgy hivják,gázpedál. Ha nem nyomod neki,akkor meg így is,úgy is lambda 1 környékén jár a motor részterhelésben.
kizárólag magánvélemény: szerintem ez baromság. nekem 200 lo korul jár és amikor kiejtem a szamon hogy milyen átlagfogyival járok lehazugoznak. attol hogy 150re van lőve nem lesz takarékosabb a kocsid max mikor padlon nyomod 150 lovas üzemmódban kicsivel kevesebbet mint 200 lovas üzemmódban.
arról nem is beszélve, hogy egy ilyen megoldás ára jópár tankolásra elég.
most vettem nemrég egy 130E-et futott Toledo-t a hőn áhított 180lovas turbó motorral. jön a kérdés: Nem tudtok valakit, aki ért annyira a chip-eléshez hogy meg tudja nekem azt oldani, hogy a beltérből egy kapcsolóval tudjam állítani a motor teljesítményét két fokozatban? Első fokozat az lenne, hogy kb 150lóra lebutítanám a kisebb fogyasztás miatt. Ez megoldható gondolom turbónyomás állítással, vagy 0,9-es labda értékhez közelítéssel is (jól tudom hogy ott fogyaszt a legjobban az autó?) Másodikban meg felhúzni úgy 200körülire, ott meg nem számít a fogyasztás :)
ELADÓ: 4 db Dunlop SP Wintersport 3D téli gumi, 205/55R16: 14e Ft/db. Részletek ITT. 4 db VW/Audi/Seat/Skoda gyári acélfelni (6,5Jx16, ET 42, 5x100, 57 mm) + Continental TS810, 205/55R16 téli gumi: 11e Ft/db. Bővebben ITT.
Misike! Van egy ötletem! Ha alázni akarsz komolyabb gépeket vagy mittomén, add el a Leont, vegyél egy Mazda 6 MPS-t (az legalább négykerekes és találsz belőle nem széthajtott példányt), húzasd fel Ricsivel 300LE fölé, oszt csókolom. Ez a Leon csak nyeli a pénzt és még sehol sem tartasz! Ne akarj Cuprát csinálni egy Sport R-ből, mert a gatyád is rámegy!
gyári blokk birja 300 Le-ig (Sport R 180 LE)? Milyen turbo javasoltok hozzá, ehhez a teljesítményhez, hogy ne legyen túlméretezve a turbo sem (vmilyen garrett golyósra gondoltam)?! Pl GT28R
Igen, kivétel nélkül 6-os váltóval készültek! Hajtásláncban nem volt különbség, még a kuplungszerkezet is teljesen megegyezik a faceliftes és az azt megelőző modellnél.
Aki kész valamit tesz fel,az nem chiptuningos,hanem másolgató. Az tényleg van bőven.Aki meg chiptuningosnak mondja magát,az meg sztem tudjon megoldani egy ilyen egyszerű dolgot,vagy menjen sakkozni.Miért nem akarod elmondani,ki nem tudta ennyire megcsinálni a kocsidat?Vagy még hozzá se fogott senki? Mi ez a nagy titkolózás?
azt hogy kihez vigyem chipeltetni, hogy valoban az auto konfigjára irja a chipet és nem kész progit tesz fel...sajna látva és hallva bizalmatlan vagyok!!!!
"ha netán ujra rám jön a tuning láz akkor ne adjak ujabb borsos összeget/összegeket a chip iroknak és akkor már teljesen szabadon lehet progizni autót "
...és akkor ki progizná az autót, ha módosítasz a konfigon? Talán Te magad?? Vagy a V.E.M.S forgalmazója "örök élet progizást" vállal?
Meg álltam a tuningolásnál igy már most már csak hangolni kellene az elektronikát/chipet.
Igy most olyan chipes keresnék aki nem kész progikat tesz fel hanem az auto paramétereire hangolja az autó elektronikáját, hozzáértőt...ennyi.
VEMS mert csak azért jött ha netán ujra rám jön a tuning láz akkor ne adjak ujabb borsos összeget/összegeket a chip iroknak és akkor már teljesen szabadon lehet progizni autót bármikor és legoptimálisabb müködésbe/a legnagyobb teljesitménybe!
VEMS: Egy komoly, ütőképes autót építeni akár utcai, akár verseny felhasználásra, akkor mindenképpen a programozható motorvezérlés az, amire szükséged van! Röviden és tömören a VEMS arra való, hogy az adott "vas"-ból a lehető legtöbbet hozd ki: az utolsó lóerőket is mozgósítsd, amire az autód motorja képes.
Elképesztő különbséget tapasztalhatsz még akkor is, ha csak egy gyári motorvezérlést cserélsz minden egyéb tuning nélkül VEMS-re! A gyári ECU elsősorban a tartós használat, az üzemanyag-fogyasztás és az emisszió figyelembevételével irányítja a motorodat, míg a VEMS kifejezetten arra lett kitalálva, hogy minden körülmények között a lehető legtöbbet hozza ki az adott technikából!
Holnap jössz föl Budapestre esetleg mert akkor összefuthatnánk valahol mondjuk a budaörsi tesco parkolójában vagy előtte az agip kútnál. Majd hívlak hogyha jössz fel esetleg.
Még GT2871-gyel, vagy 2876-tal sem szükséges az írható elektronika használata. Látom, megint telebeszélte a fejedet egy sarki fűszeres, hogy azért nem tudja jól megírni a progidat, mert a gyári ECU már nem bírja az átalakítást, amit végrehajtottál ;-D
V.E.M.S-sel kapcsolatban keresd a Nánássy Pétert (pnanassy néven írogat).
Ha veszed a fáradságot és felkeresel egy hozzáértő szakembert (nem tudom, hogy van-e ilyen kishazánkban...!?), akkor nagyon hamar kerülhet megfelelő program az autódra. Az általad végrehajtott módosítások (de még az annál számottevően radikálisabbak sem) igényelnek írható ECU-t.
Van róla elképzelésed, hogy milyen kipuff-oldali alkatrészekre lenne szükséged ALS-hez? Milyen egyéb jeladókra lenne szüksége véleményed szerint egy írható ECU-nak?
Nem hiszem, hogy szüksége van az autódnak 3-500.000 HUF kiadásra. És akkor a Motec-ről és a további alternatívákról nem is beszéltem...
Szeretnék az 1.8T-be V.E.M.S./ALS elektornikát bele tenni mert már unom chipesek ujabb és ujabb adakozását....vki tudróla vmit mondani, tapasztalat, stb???
Meghiszem amúgy hogy nem akarod eladni:D én sem akarnám az tuti imádom a formáját és minden vágyam egy 1.8 T volt csak nem ezt hozta a sors de remélem nemsokára sikerül és én is részese lehetek az 1.8T csapatnak:D
hali Köszi a lehetőséget és valószínűleg élni is fogok vele majd hívlak hogy megbeszéljük hogy mikor érsz rá. Amúgy vezetni már vezettem S3-mast Győrben a gyárban de az már eléggé le volt harcolva.
Csak ECU, ennek megfelelően pedig szoftver. A két autó az utolsó csavarig megegyezik a motortérben.
A 210 lovas verzióra midenki azt mondja, hogy tartósabb (APY motorkód), bár ha jól emlékszem, Quattrov8 a fórumon a különbséget kizárólag a vezérlőelektronika hibájának tulajdonította. Kinti fórumokon sokat olvastam utána, ahol a legtöbben az APY motorkód mellett teszik le a voksukat. Nem volt tudatos választás annak idején részemről, de én is ilyennel járok és megtettem hibamentesen 100.000km-et 2,5 év alatt.
Köszi az infot, a sárga S3-mat már idestova 5 éve ismerem. Az előző tulajnál még egy egész jól felszerelt, kurrens autó volt, bár ha jól tudom, kétszer is sikerült összezúznia.
Ha kíváncsi vagy a típushibákra, az S3 nyűgjeire, erényeire és szívesen kipróbálnál egyet, akkor csörgess meg nyugodtan. Én nem akarom eladni az enyémet, de szívesen beszámolok róla, hogy az elmúlt 100.000km alatt mit kellett cserélnem.
A lényeg az hogy milyen hibákra kell oda figyelni milyen problémák lehetnek vele.Főleg az 1.8T-vel mert hallottam jókat és rosszakat is róla. Mennyi km-t megy el egy ilyen motor stb....
Amúgy az a sárga S3 fent van hasznaltautón. Elmentem megnézni hogy milyen hát eléggé leharcolta ez a tulajdonos csak használja azt kész meg valami sufni tuningot próbált a gyári mtm tuningon felül csinálni hogy nagyobb legyen a turbó nyomás:D 0 sikerrel. Jah és kipróbálni nem lehet csak ha viszed a 3400 000-et érte:D lol így ki vesz autót?? Nah mind1 amúgy épp s3-mast akarok venni 1.8T-t és kíváncsi lennék hogy mi a véleményetek róla per pillanat egy 1.9TDI A3-al rohangálok de nem elég már és amúgy is kell a hóhérnak egy traktor:D anno a fogyasztás miatt vettem ezt meg nem volt ripityára törve.