Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.09 0 0 22020
Köszi a válaszokat. Láncot kell cserélni? Mikor?
Egyébként vezérműszíjasnál pl. a Ford úgy csinálta, hogy ha a elszakad, akkor a dugattyú elroppantja a szelepszárat, így nem csap ég bele a szeleptányér a dugattyútányérba -> olcsóbban megúszod a balesetet (személyes tapasztalat). 14 szelep tört, de semmi másnak nem esett baja. Így csak 96ezer volt a költség.
Előzmény: az igazságos (22019)
az igazságos Creative Commons License 2008.07.09 0 0 22019
Valamikor az volt a trend, hogy szijas vezérműhajtás kell mert az csendesebb és talán olcsóbban is gyártható, aztán időnként komoly motorkárosodások keletkeztek a szij szakadása miatt.
Ma más olyanok a motorok, hogy egy esetleges szijszakadás esetén a dugattyú könnyedén eléri a nyitvamaradt szeleptányérat.
Lassan rájöttek/rájönnek a motorgyártók, hogy a láncos hajtás mégiscsak biztonságosabb a motor szempontjából és már a zajcsillapitás is olyan mértékű, hogy nem zavarja a lánc a fület :-)
Előzmény: Törölt nick (22015)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.09 0 0 22018
2. az ugy megy, hogyha mész és utána megállsz, aszthiszem 40km/h-ig ujra mutatja hogy ki van bekapcsolva vagy ki nem, és felette ebbahaggya a jelzést. ez minden megállásnál megismétlődik. teljesen normális, nálam is igy megy.
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.09 0 0 22017

hali!

2. nem rapszódikus az, de mivel nincs nyomásérzékelő az ülésben ezért működik így! ha hátul ülő emberkék bekapcsolják magukat akkor zöldre vált a lámpa!

Reding Itell Creative Commons License 2008.07.09 0 0 22016
Van egy Pro_Cee'd-em. Amikor nagyobb sebességgel szemből elmegy mellettem egy kamion, előről egy "nyesszenés" hallatszik. Tud valaki valami okosságot?
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.09 0 0 22015
Sziasztok,
Hétfőn vettük át az új Ceed SW-nket. Pár kérdés merült fel bennem:
1. Mennyivel jobb a láncos, mint a szíjas vezérlés?
2. Nektek is rapszodikusan világítanak a biztonsági öv jelző lámpácskák? Hátul nem ül senki, és menet küzben hol pirosan világít, hol sehogy, utasoldalon ülnek, aztán hol világít pirosan, hol nem. Mindezt persze menet közben. Hogy is van ez?
Amúgy meg nagyon jó kis kocsi. :)
piti81 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 22014

Teljes és nem tejes lool

bocsi

Előzmény: piti81 (22013)
piti81 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 22013

Szia,

Tejesen igazad van abban amit írtál.  "A törvény szerint,a teljesítés az az időpont, amikor az áru vagy szolgáltatás a másik fél vagyonának részévé válik vagy nála realizálódik."

Ez náluk is így történik. Éppen ezért van csúszás. Akkor kezdősik a garancia amikor a kereskedés kifizeti a vezérképviseletnek a gépkocsit. Mivel ez hamarbb történik meg mint ahogy a kocsi hozzánk kerülne forgalomba helyezve, ezért van a pár nap, hét akár hónap különbség.

Ez a készletes, bemutatós, teszt autóknál nyílvánul meg látványosabban. A bemutató autó sem volt forgalombahelyezve mégis a gari megvételkor már 3 hónap mínuszt mutat...

Üdv. piti81

GregHozta Creative Commons License 2008.07.08 0 0 22012
Azt mondtam, hogy addigra több lesz benne, nem azt, hogy akkor jár le.... meg azt is, hogy jól hangzik.... nem? :)
Egyébként meg elírtam... :-P
2014. december 3.
Előzmény: ilias (22010)
ilias Creative Commons License 2008.07.08 0 0 22010
Neked 10 év gari jár? :D
Előzmény: GregHozta (22008)
Robi73 Creative Commons License 2008.07.07 0 0 22009
Nekem és rezlevinek is az átvétel időpontjától él a gari. Szerintem a kereskedők rontanak el valamit! :(
GregHozta Creative Commons License 2008.07.07 0 0 22008
Nekem pedig közel 1héttel az átvétel után indult a garanciám. Pedig szalon autót vettem. Persze 2017-már több kilométer lesz a kocsiban, mint 150ezer, de azért jól hangzik :)
drq Creative Commons License 2008.07.07 0 0 22007
Szerintem is.

Remélem regisztrációs számos matrica mindenkinek van a garifüzetben!
Előzmény: Törölt nick (22006)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.07 0 0 22006
ez szerintem mind attól függ, hogy a kereskedés/kereskedő mikor dolgozza fel a kocsival kapcsolatot papírmunkát!
Előzmény: drq (22005)
drq Creative Commons License 2008.07.07 0 0 22005
Nekem az átvetel előtti naptól él a garancia.
Előzmény: Törölt nick (22001)
ilias Creative Commons License 2008.07.07 0 0 22004
"Szerintem nem így kéne működnie, vezérlési probléma lehet. Ha padlógázzal gyorsítok, vegye le a klímát addig, míg el nem veszem a gázt!"

Próbálj ki még más márkájú autókat is ebben a kategóriában.
Előzmény: Cibet (22002)
polo78 Creative Commons License 2008.07.07 0 0 22003

megtorpanás gyorsitásnál nekem is van (1,6 benzin). van gyógyír?

más: osram night breaker kb. 6 hó után megadta magát. egy napon belül mind a 2. többször nem veszek az fix.

Előzmény: Cibet (22002)
Cibet Creative Commons License 2008.07.07 0 0 22002
Igen, már én is írni akartam róla. Nekem az 1.6-os benzines csinálja, hogy padlógázas gyorsításnál kétszer megtorpan, mielőtt eléri a max fordulatszámot. Lekapcsolt klímával nem csinálja. Én is arra gondoltam, hogy az elektromos tengelykapcsoló lekapcsolja, majd vissza, de ez így elég zavaró. Ha normál tempóban autózom, max 3500-as fordulatig, semmi probléma nincs. Szerintem nem így kéne működnie, vezérlési probléma lehet. Ha padlógázzal gyorsítok, vegye le a klímát addig, míg el nem veszem a gázt!
Előzmény: Ham1979 (21998)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.07 0 0 22001
nekem is április 10-én jött meg a kocsi, április 26-án vettem át, a gari április 10-től él! szerintem ez normális! +1 hónap belefér szerintem! ahogy nézem a km órát nekem sem ez a 16 nap fog hiányozni a végén :) (évi 30.000et számolok)
Előzmény: ilias (22000)
ilias Creative Commons License 2008.07.06 0 0 22000
Tőlem 10 napot loptak el galád módon, de 2015-ben valószínűleg már jóval több mint 150.000 km lesz benne. :D
Előzmény: aamen (21997)
ilias Creative Commons License 2008.07.06 0 0 21999
Gyorsításkor bizonyos esetekben lehet, hogy lekapcsolja a meghajtásról a klímát, hogy minden erejét tudja mozgósítani. Nem hagy ki, csak lekapcsol, majd vissza. Bár én diesellel járok, az előző kocsimnál ugyan ez volt a szitu és az érzés.
Előzmény: Ham1979 (21998)
aamen Creative Commons License 2008.07.06 0 0 21997
"Úgy gondolom,hogy ezen nincs mit értelmezni,vitatkozni."

valoban nincs.
Előzmény: cumpika (21996)
cumpika Creative Commons License 2008.07.06 0 0 21996
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
A Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 248. §-ában foglaltakra figyelemmel a Kormány a következő rendeletet alkotja:
1. § (1) A Magyar Köztársaság területén fogyasztói szerződés [Ptk. 685. § e) pontja] keretében értékesített, a rendelet mellékletében felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre (a továbbiakban: fogyasztási cikk) e rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki.
(2) Semmis az a megállapodás, amely az e rendeletben foglaltaktól a fogyasztó hátrányára tér el. Az érvénytelen megállapodás helyébe e rendelet rendelkezései lépnek.
(3) A jótállási kötelezettség teljesítése azt terheli, akit a fogyasztói szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez (a továbbiakban: forgalmazó). A jótállási jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül (a továbbiakban: fogyasztó).
(4) Ha a gyártó a fogyasztási cikkre az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a forgalmazót megillető jogok a fogyasztói szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra.
2. § (1) A jótállás időtartama egy év.
(2) A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.

Úgy gondolom,hogy ezen nincs mit értelmezni,vitatkozni.
Ne legyünk már nyuszik,sírva ne fakadjunk a KIA nagylelkű jótállásától.
Előzmény: aamen (21995)
aamen Creative Commons License 2008.07.06 0 0 21995
"A kötelező jótállás 1 év,amennyiben a gyártó vagy forgalmazó ennél hosszabb időt vállal,arra is ugyanazok a szabályok vonatkoznak.
Tök mindegy,hogy önként vállalta."

turot mindegy, a fogyasztovedelmes jogi esetek alfaja es omegaja hogy a vevo a kotelezo jotallasra vagy a gyarto (kereskedo) altal onkent vallalt "garancia", "meltanyossagi idoszak", vagy "abrakadabra" nevu dologra alapozza-e az igenyet...
utobbi esetek sima polgari perek, ahol a biro azt vizsgalja hogy az elado fel pontosan mit is vallalt, es azt betartotta-e, a kotelezo jotallasra vonatkozo szabalyok nem jaccanak.
altalaban az 1 even belul a vevonek a (kotelezo) jotallasra erdemesebb hivatkoznia...
Előzmény: cumpika (21994)
cumpika Creative Commons License 2008.07.05 0 0 21994
A kötelező jótállás 1 év,amennyiben a gyártó vagy forgalmazó ennél hosszabb időt vállal,arra is ugyanazok a szabályok vonatkoznak.
Tök mindegy,hogy önként vállalta.
Előzmény: aamen (21992)
cumpika Creative Commons License 2008.07.05 0 0 21993
Amennyiben másképpen van feltüntetve akkor érvényes a következő kikötés:

Fogyasztói szerződésben semmis az a kikötés, amely a szavatossági jogoknak a törvényben meghatározott sorrendjétől a fogyasztó hátrányára tér el.

A jótállási idő a tényleges teljesítéssel kezdődik. Előfordul, hogy a tényleges teljesítés időpontja különbözik a szerződésben megjelölt határnaptól, vagyis a kötelezett a szerződésben megszabott időnél korábban vagy későbben teljesít. A jótállási kötelezettség kezdete a tényleges teljesítés időpontja. Ellenkező álláspont érvényesülése esetén, ha a kötelezett előbb teljesítene, ez azzal a hátránnyal járna a számára, hogy a jótállási kötelezettsége a két időpont közötti időtartammal meghosszabbodnék. Késedelmes teljesítés esetén pedig a jogosultat érné hátrány, ha a késedelemnek megfelelő időtartammal megrövidülne a kötelezett jótállási kötelezettsége.
Előzmény: cumpika (21991)
aamen Creative Commons License 2008.07.05 0 0 21992
"A törvény szerint,a teljesítés az az időpont, amikor az áru vagy szolgáltatás a másik fél vagyonának részévé válik vagy nála realizálódik."

es a kia valahol leirta, hogy az altala (onkent) vallalt 7 eves gari a magyar ptk szerinti teljesitestol kezdodik?
nem irta le....
nyilvan a jogszabalyban eloirt gari/szavatossag mas teszta, de most nem arrol van szo...
Előzmény: cumpika (21991)
cumpika Creative Commons License 2008.07.05 0 0 21991
A KIA mondhat amit akar, a törvény rá is vonatkozik.

A törvény szerint,a teljesítés az az időpont, amikor az áru vagy szolgáltatás a másik fél vagyonának részévé válik vagy nála realizálódik.
Lehet ez az áru birtokbaadása, mikor a vevő ténylegesen hatalmába veszi az árut (pl. kezébe adják, becsomagolják, kulcsait átadják, leszállítják és az ingatlanában elhelyezik stb.), az átadás-átvétel, mikor a felek kölcsönösen ellenőrzik az áru, szolgáltatás megfelelőségét, különféle vizsgálatoknak, próbáknak, teszteknek vetik alá, és a végén a megrendelő használatba veszi az árut vagy szolgáltatást, vagy egyszerűen a szolgáltatás használatba-, igénybevételével (pl. étel fogyasztása az étteremben, pénzfelvétel a bankszámláról, műköröm készíttetése a pedikűrösnél, fejesugrás az uszoda vizébe).

A teljesítés időpontját elsősorban maga a szerződés, annak hiányában az egyes szerződésekre vonatkozó Ptk.-szabályok, illetve ha ezek nem alkalmazhatók, a Ptk. kötelmi jogának általános részében rögzített rendelkezések határozzák meg.

A teljesítéssel kapcsolatosan a gyakorlatban rendkívül fontos, hogy annak megtörténte vita nélkül igazolható legyen. Erre szolgálnak a szállítólevelek, fuvarokmányok, teljesítésigazolások, átadás-átvételi jegyzőkönyvek, a fizetési és pénztárbizonylatok, nyugták, melyek kiállítására és a másik szerződő féllel történő ellenjegyeztetésére, leigazoltatására mindenképpen törekedni kell.
Előzmény: ilias (21990)
ilias Creative Commons License 2008.07.05 0 0 21990
Nem a forgalombahelyezés számít (a Kia-nál). Az csak jól hangzik. Neked egy dátumon van a forgalombahelyezés és a gari kezdete?
Előzmény: cumpika (21987)
milotait Creative Commons License 2008.07.05 0 0 21989
A Vámhivatal állított ki olyan papírt miszerint (2008-06-12 -én)eddig az autó nem volt forgalombahelyezve.
A garancia meg 03-31-től van az autónak.
Átadás előtt 06-17-én átnézték a szervizben az autót 0km ez van a szervizkönyvben, akkor valójában már 6Km volt (rendeléskor láttam de nem számottevő különbség)Átvételkor 7Km.
Átvételi papíron meg 28588Km!
Ezt sajna akkor nem vettem észre utólag meg hiába reklamálok max ha megdönthetelen bizonyítékom lenne akkor talán lehetne vmit kezdeni.
Elméletileg első forgalomba helyezés 06.18!

Előzmény: milotait (21988)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!