nem válasz a kérdésre de azt szerintem nem tesz jót , hogy alacsony fordulaton (alapjárat-1100) 50km/h alatt gurulsz 6.ban... de szerintem még 5.ben sem gondolom fogyasztás miatt csinálod... nem fogyaszt kevesebbet, ha 6.-ban mész 80nal jobban fogyaszt (szerintem, meg egy két compjúter adat szerint) mint 50 alatt 6.ban... és nem mellesleg elég kemény lórúgásokat kap minden forgó alaktrész a motorban ami kopást eredményez
Sziasztok!
Pár napja az autóm motorja kopogósabb hangot ad olyan 1000-es fordulaton amikor gyorsitok vagy azon forog a motor, de amint elhagyom a 900-1000-es fordulatot abba marad újra normális a hangja, amikor lassítok ugyan ebben a tartományban motorféknél meg elég remegős lesz a kocsi de amint benyomom a kuplungot abba marad vagy ha nem nyomom be akkor hagyja abba ha vissza ér a fordulat alapjáratra, régebben 6.-ban alapjáraton mentem 45-el simán most meg már remeg az egész autó. Mi okozhatja ezt? (2.5tdi V6)
Ezen sokat gondolkoztam, hogy rendszámozzam e be magamnak de a formájával nem tudok megbarátkozni. Ezzel és ez nem kamu, münchenből 5,5-el jöttem haza!
Lehet ebből elfogadható pl. 10 éves vasat hozni, A4 2.5 tdi 163le pl. 2003 ból. Ha magamnak veszek, a private és a szervízkönyv be szokott jönni. Úgy is csak egy évre/szezonra kell.Egyébként furi, hogy az automata 4 fokozatú 110tdi a4 is csak 2700at forog 140el, az egynyóc meg 4000et. De 4 hengeres diesel nem kell..
Az adott összegből nem tudom mi futná (Te vagy autókereskedő).
Valójában ennyi pénzből nem hinném hogy jó és költségmentes (idős) prémium autót kapsz. Mert nem prémium autóban nincs szerintem ilyen motor. Talán 2001 utáni módosított VAG 2,5 tdi-ből kifogni egy használhatót. Néha látok a német hirdetésekben Audit megállt adagolóval nagyon olcsón.
Ok, de akkor 7 kocsival kevesebbem forogna :) 6 henger tartós 150-160 a lehető legkisebb fordulattal, 2 millától többet viszont nem ölök ki rá a forgóból. A bmw 525 ilyen volt, de mint írtam, rengeteg apró típushibája jött ki. Röviden ennyi. Autómata is jöhet.
Nyáron tervezek én is váltani, az az időszakom, amin heti 2ezret kell nyomnom, ehhez viszont én is dízelt tervezek pár hónapra de csak 6 hengerest. Melyik a legjobb 6 hengeres tdi???
Az a baj, hogy bármilyen jó is a biTDI - újonnan, mind az itteni, mind en bloc a magyar vásárlóközönség döntö többségéhez 200e km felett (vagy még később) kerül, akkor meg már nyilván nem lesz olyan jó.
Teljesen már érvek játszanak akkor, ha az ember pár millióért akar autót venni.
Lehet egy állatorvosi lóval, azaz egy C5 V6 TDI 150 LE + triptronikkal is "jól járni" abban az értelemben, hogy belekerül 1,5 millió forint vételárba, de kell még ugyanennyi, hogy gatyába rázódjon. (CSak kalkuláljon is vele akedves vevő, és ne utólag böfögjön, hogy megint mennyi százezer csúszott el...)
Mindenki a saját használati szokásai alapján döntse el mi fontosabb: a szopás faktort vállalja (rendszeres üzemképtelenség, zavaró hibák, szerelő, tréler, ); vagy a magas fogyasztás vállalja.
Valamelyik ujjat harapni kell, az ember nem azt kapja 3 M Ft-ért, mint 15-ért.
Mellesleg én egész életemben a másodikat vállaltam, és nem bántam meg, mert bár 6-8 éves korban jutnak el az autók az általam vállalható árszintre, soha semelyik (mind benzines) autóm nem hagyott az út szélén (kopp-kopp :-)), vagy produkált el nem indulást. (Önhibás, elhanyagolt, lemerült akksikat kivéve.)
De az is igaz, hogy a legaktívabb éveimben sem mentem évi 15e km-nél többet, tehát ennek a duplájánál nem biztos, hogy vállaltam volna, hogy a fogyasztási értékek mindig "tizen"-nel kezdődnek.
Tudtommal a 133 LE-s NG-t csak pár hónapig szerelték a kb. facelift-tel A6-tá nevezett 100-as C4-be, amíg az egynyócté és egynyócnemté motorokkal felfutottak.
Életemben 1x láttam ilyet, bár abban sem vagyok biztos, hogy nem utólag facelift-elték.
Kár, hogy a sor5-ös motorok aztán hosszú-hosszú időre kikoptak a kínálatból, de sajnos a csepp alak divatba jöttével rövidebb motorok kellettekk B5-be meg C5-be :-(
Elég sokat küzdenek ezek ellen, nem véletlenül. Nemrég volt a kezemben eléggé modern dieselmotor itthon gyártott porlasztója (Denso): 27 furatos, 3 lépcsőben...
jah mondjuk viszonyítás kérdése :D kicsit gyerekesen kérdezve 3000-3300 körül még nem lép fel olyan nagy kopás (vagy valami a fordulatszámból eredően) ami erősen károsítaná a motort? pályán 3000 körül van olyan kb 140nél