Keresés

Részletes keresés

tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 722

Klórmentes vízkő eltávolító tabletta kávéfőzőkhoz, vízforralókhoz, stb

:o Köszi! :) Én meg azt hittem, valami porszívóhoz való izé..... :D

Előzmény: Teaway (720)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 721

A markaboltban láttam..... a másik Cyclone van fent, a kisebb tartályos, rosszul írják, ennek csak 2 literes tartálya van, nem 4 liter, ahogy írja, az enyém 4 literes....és a katalógus szerint kicsivel erősebben szív, mint az enyém, úgyhogy lehet, hogy az enyém valamivel kisebb szívóteljesítményben....ezt a 2 literes ZCX6201-et 340 W szívóteljesítményűenk írják ott....a katalógusban kPa-ban van megadva, ez 28-nak van írva, az enyém, a 4 literes ZCX6205 pedig 21,3-nak....de ha a 28 kPa 340 W, akkor a 21,6 sem 220, ahogy írtad....vagy számoljátok ki, én mindig rossz voltam matekból. :s :D

ezeknek  6 méter a zsinór és 9 méter a hatótávolság (teleszkópos a cső), a lakás nálunk 120 m2, mondjuk rengeteg konnektort rakattunk, úgyhogy ez nem gond...viszont akkor nálatok is elég nagy a lakás, ez a kis kompakt porszívó a szakik szerint nem lesz jó...legalábbis nekem azt mondták, kicsit ne vegyek, mert nem fogja bírni a folyamatos üzemet, túlmelegszik a kicsi ház.....szóval lehet, hogy neked sem lesz jó választás, túl kicsi maga a készülék....

http://www.markabolt.hu/electrolux/electrolux_porszivok/electrolux_porszivok/electrolux_zcx_6201_porszivo.html

Előzmény: meszipeti (719)
Teaway Creative Commons License 2007.10.23 0 0 720
Klórmentes vízkő eltávolító tabletta kávéfőzőkhoz, vízforralókhoz, stb.
Előzmény: tunderlala-3 (718)
meszipeti Creative Commons License 2007.10.23 0 0 719
A szivóereje 340watt!!De eztz lehet porzsákkal is használni meg anélkül is és én azt olvastam hogy adnak hozzá turbókefét!Enem az azért csábít mert 13m a hossza és a csöve is nagyon hosszú!!Az én lakásom meg 100nm és azért lenne ideális!!Nem tudom mert ez a tscos is nagyon szív de elegem van belőle!
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 718

Megmondaná valaki, hogy mi az a TCF tabletta? Az electrolux tartozékok között láttam a markabolt.hu-n.

http://www.markabolt.hu/electrolux/electrolux_porszivok/tartozekok/tartozek_tcf.html

tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 717

Én meg a kis xxltt14t néztem ki de nem tudom h meg ér e  35e ft-t!!

Itt van a kezemben a katalógus, az tényleg erősebben szív valamivel, 26 kPa-nak írja...viszont nincs turbókefe  hozzá, és 10 ezerrel drágább...szerintem ezzel jobban járnál, persze nem akarlak rábeszélni.:) És amit kinéztél, a házát is kisebbnek látom, engem óva intettek a túl kicsi, kompakt porszívóktól, mondván, hogy nem bírják a folyamatos hosszú üzemet, hamar tönkremennek, ha hosszú ideig vannak folyamatosan járatva és ez rendszeres...nálunk meg elég nagy a ház, szóval elég sokáig megy....

Ja és most látom, hoyg az porzsákos, és csak 1,2 literesnek írja a porzsákot....az enyémnek 4 literes tartálya van...mondjuk ilyen szempontból számomra mindegy hány liter, mert mivel tartály, én minden porszívózás után kiürítem....de ahol az allergia nem játszik, ott jó sokáig nem kell üríteni, ha megbíznak annyira a szűrőrendszerben, hogy rábízzák, míg megtelik....nálunk mindhárom gyerek és én is allergiásak vagyunk, szóval inkább ürítem.:p

Előzmény: meszipeti (712)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 716

Szia meszipeti,

Én úgy emlékszem, tegnap valahol a neten 300 W fölött olvastam ennek a típusnak a szívóteljesítményét, majd megpróbálom megkeresni....hol láttad a 220 W-ot?

A leírásból nemtom kiböngészni, mert számomra érthetetlen adatok ad meg, ilyet, hogy max. légáramlás 26,5 liter/mp és max. szívóerő 21,3 kPa....ti hátha okosabbak vagytok ebből, én nemtom hány W lehet...minden esetre nekem ennél erősebb asszem nem is kellene, mert akkor már túlságosan rászívná magát a kőre és a parkettára, nehéz lenne tolni rajta még úgy is, hoyg a kefét kiengedem....vagy akkor már a csövön levegőt kéne mellé beereszteni, hogy ne szívjon annyira, akkor meg minek van akkora ereje, ha lehetetlenné teszi a használatot, ill. "levegőztetni" kell...

Előzmény: meszipeti (712)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 715

Szia Lacivill,

Euronics üzletben vettem és imádom. No porszag, friss illat utána is, iszonyat erősen szív, pillanatok alatt porszívózok ki vele 120 m2-t....tartályt gyorsan, egyszerűen lehet üríteni, a turbókefe csodákat művel a szőnyegekkel, asszem jó választás volt, remélem, hosszú távon is beválik.:)

Előzmény: Lacivill (711)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 714

Szia Petya,

És ez a 4-5 alkalom heti 3-4 porszívózással számolva kb.  milyen időközönként? VAgy amikor már piszkosnak látja az ember?

Asszem nem porolgatnám, inkább kimosom. Folyékony mosószerben lehet, vagy csak folyó víz alatt?

Előzmény: Petya79 (709)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 713

Szia Zeki,

Akkor a tiéd valamilyen más rendszerű porszívó lehet, nálam a motor előtt két szűrő van, és a hepa a motor UTÁN van (gyanítom abból, amit te leírtál, hogy az a henger alakú szűrő lehet a tiédben, láttam olyan porszívót boltban, de nem tetszett, és azt a szűrőt el tudom képzelni, hogy macerás lehet kitisztítani. Az enyémben egy téglalap alakú szűrő van, a markabolt.hu-n az electrolux tartozékok között fent van, ott meg tudod nézni, a kék keretes) Egyébként én mindenhol azt olvastam, hoyg ez lényeges, mármint, hogy  a motor után legyen, hiszen a kifújt levegőt kívánjuk minél jobban megszűrni, ezért ott van ideális helye.:P :)

Az enyémet nagyon egyszerű tisztítani, valóban csak kiöntöd a tartályból és kész, ennyi...én még el szoktam öblíteni a tartályt, hogy csilivili tiszta legyen a köv. porszívózásra, tényleg csak percek kérdése, hoyg totál új porszívód legyen.

Hangja....én nem is álmodom olyan porszívóról, amit nem lehet hallani, szerintem ilyen nem létezik....de ennek az electrolux-nak számomra sokkal kevésbé van zavaró hangja, mint az előző zelmer-emnek...de van neki, ez tény. Viszont nem zavaró...bár ez egyéni megítélés kérdése, ez viszont tény.

Előzmény: Törölt nick (708)
meszipeti Creative Commons License 2007.10.23 0 0 712

Tunderlala!! A 220wattos szívó teljesítmény nem kevés? Én meg a kis xxltt14t néztem ki de nem tudom h meg ér e  35e ft-t!!

Lacivill Creative Commons License 2007.10.23 0 0 711

Elégedett vagy vele?

Mennyire macerás, és poros a gép kiüritése?

Hol vetted?

Előzmény: tunderlala-3 (704)
Petya79 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 709
A szervizes ismerősöm azt mondta, hogy kb. 4-5 alkalommal lehet mosni a HEPA filtert, aztán cserélni kell. Én egy régi porecsettel szoktam tisztogatni, nekem bevált...
Előzmény: tunderlala-3 (698)
Teaway Creative Commons License 2007.10.23 0 0 707
Az semmi!
Ezt hallgasd meg:

"A TwinClean Z8245 a világ első olyan porszívója, mely kitisztítja saját szűrőjét, ráadásul MaxIn motorizált szívófeje van"

Na? :)
Előzmény: Törölt nick (702)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 706
Ja bocsánat, csak az árat írtam az előbb....és igen, tartozék hozzá a turbó kefe.
Előzmény: Lacivill (699)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 705

Szia Zeki,

Miért mondod, hogy hazugság, próbáltad mosni a mosható Hepa-t és lett valami baja? :o :(

Az ényemben is mosható hepa van, HepaH12 washable....ennek moshatónak kéne lenni..miért mondod, hogy nem igaz?

Kérdésem volt még az is, hogy egy mosható hepa-t mennyi időnként illik átmosni, és mennyi időnként csere?

Köszi!

tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 704

Szia,

Igen, egészen pontosan 24.990,- volt az ára.

A mosógépesben nem szabad porszívózni, aszonták. :))))

Aki tudja, légyszi válaszoljon rá, hogy egy 12-es hepa helyére beleillik-e egy 13-as....ha esetleg nagyobbra akarom cserélni benne.... Bár a miele oldalon az istenített allergiás porszívóban szintén 12-es hepa van, és ha már az allergológusok is azt mondják, akkor csak elhiszem, hogy elég lehet...

De néztem a markabolt.hu-n, lehet rendelni 13-as electrolux hepa-t...kérdés, hogy a 12-es helyére be lehet-e rakni...bár ugyanúgy néz ki a 12-es is, mint ott a képen a 13....szóval HELP!:)

Köszi!:)

Teaway Creative Commons License 2007.10.23 0 0 703
Hmm...mégse mosható a HEPA-betét?
Teaway Creative Commons License 2007.10.23 0 0 701
Az Electrolux porszívó-katalógus 2007 -ban Turbo nozzle KC van írva a Turbo tisztítófej mellé...
Teaway Creative Commons License 2007.10.23 0 0 700
Na ez az!...a mosogépes topic-ban se válaszolt rá...
:(
Lacivill Creative Commons License 2007.10.23 0 0 699
30 körül vetted, és benne van a turbókefés fej is?
Előzmény: tunderlala-3 (698)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 698

Szia kiki73,

Ha jól vettem ki, te értesz a porszívókhoz....

Vettem a múlt héten egy Electrolux CycloneXL ZCX6205 porzsák nélküli 1800 W-os, turbókefés porszívót, nagyon meg vagyok vele elégedve, pillanatok alatt lehet vele takarítani, a turbókefe a szőnyegekkel csodákat művel, és semmi porszívószaga nincs, tiszta, friss illat van a házban porszívózás után is. 4 literes tartálya van, bár ez mondjuk nekem mindegy, mert én minden porszívózás után kiöntöm belőle a szutymót és elmosom vízzel, seperc alatt meg van, és a szűrőkenk is kevesebb dolguk van így...nálunk nagyon lényeges, mert mindenki full allergiás a családban, pollen, poratka, minden, ami jön.:s :( ... Allergológusok szerint ha már egy porszívónak minimum Hepa 10-es szűrője van, akkor nem kell aggódni a kifújt levegő tisztasága miatt, allergiásoknak is jöhet. Ebben HepaH12 mosható szűrő van.

Azt szeretném megkérdezni, hoyg egy ilyen szűrőt milyen gyakorisággal illik (kell) mosni, hogy mossam, sima folyóvízzel, vagy folyékony mosószerrel, és hányszor lehet mosni, ill. hány mosás után javasolt bele új hepa-t venni.

Ha ebben most gyárilag hepa12 van, tudok esetleg hepa13-at venni bele, tehát alakra ugyanaz, jó lehet bele a hepa13 is?

Nem értek hozzá abszolút, csak mint laikus úgy gondolom, hogy maga a keret ugyanaz lehet, csak a szűrő minősége változik, de formailag ugyanaz, tehát jó lehet bele a nagyobb hepa is....így van, vagy nem?

Köszönöm a választ!:)

Előzmény: kiki73 (640)
csyl Creative Commons License 2007.10.11 0 0 697

ZANUSSI ZAN 1655-ösről valakinek valamilyen tapasztalata?

Előre is köszi.

Lacivill Creative Commons License 2007.10.11 0 0 696
A betáp kábel nincs a porszivózás alatt felcsévélve a készülékben?
Előzmény: nikklass (695)
nikklass Creative Commons License 2007.10.11 0 0 695

1 évvel ezelőtt vettem egy hepa filteres LG (V-CA251NT) porszívót. Na ezt senkinek nem ajánlom. Volt olyan ,hogy mindkét szűrőt kitisztítottam porszívózás előtt és mégis kb. 3 alkalommal melegedett túl és állt le egy kis lakás porszívózása alatt.... Amikor használjuk nincs olyan alkalom, hogy minimum 3x ne állna le mert túlmelegszik, utána kb. 5 percig megy majd 5 percig pihenőre van szüksége. Már arra is gondoltam én nem használom megfelelően, esetleg vizet kéne öntenem a tartályba?:) Ha van valami ötlet, hogy mit lehetne vele kezdeni túlmelegedés ellen kérem ossza meg velem.

waterfalls Creative Commons License 2007.10.07 0 0 694

Szia,

Nekünk Karcher3002-es volt, de lecseréltem 5 év után egy Philipsre, mert rettentően büdös volt.

Előzmény: Alfás Theo (693)
Alfás Theo Creative Commons License 2007.10.06 0 0 693
Sziasztok!
A kérdéseim a következőek:
Karcher A2004-es vizes nedves porszívót találtam "azobiban".
Hangra szívásra jónak találtam, de zavar, hogy nem HEPA filteres, és hogy porzsákos.

1. A vizes üzemmódban is lehet porszívónak használni uau mintha porzsákosként?
2. Valaki használt már ilyet? Mik a tapasztalatai vele?
Gondolom a karcher csak nem gyárt bóvlit..
THX az infót.
Petya79 Creative Commons License 2007.10.06 0 0 692
Köszi a tanácsokat! Igazából nem is kérdéses, hogy én tettem tönkre a Samsung porszívómat, csak némileg furcsállom, hogy minen egyes porszívózás után ki kell takarítani. Ez kb. olyan, mintha mondjuk minden egyes mosogatás után ki kellene tisztínanom a csaptelepem perlátorát...
Egyelőre amúgy működik rendesen az új Solac porszívóm...bár ahogy olvasom, a szellőzőnyílás "mikro-higiéniás" (ekkora baromságot!) szűrőjét évente kell cserélni. Kíváncsi leszek, ha eljön az ideje, mibe fog nekem kerülni nekem egy ilyen "csodaszűrő"...
Teaway Creative Commons License 2007.10.06 0 0 691
Porszívóteszt az októberi számban. [link]
apragel Creative Commons License 2007.10.05 0 0 690
Delonghival kapcsolatvan senkinek semmi tapasztalata? Vízszűrős. A minap szemügyre vettem egyet boltban, de a magas ára ellenére (63.000 Ft) elég olcsó műanyag hatást keltett; nem tűnt túl tartósnak. Kíváncsi lennék, hogy a gyakorlatban hogy teljesít.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!