Keresés

Részletes keresés

Bandos Creative Commons License 2011.01.13 0 0 21784

Szia Lufi99,

 

Én jártam Reethi Beach-en, de csak kiránduláson, még 2005-ben. A Royal Island-ről mentünk oda Island Hopping keretében.

Szerintem nagyon jó választás a Reethi Beach, gyönyörű, sűrű növényzete van, természetes sziget, nincs kikövezve szinte sehol sem, így még az étteremnek és a bárnak is homokos az aljazata, itt is mindenhova lehet mezítláb menni. Állítólag nagyon klassz a hous reef-je is.

A fórumról és a malongók közül Seagull járt ott pár éve, és írt egy részletes beszámolót is a malongó honlapra is.

Ezen a linken megtalálhatód, a szigetválasztó gördülő menűből válaszd ki a Reethi Beach-et.

www.malongo.uw.hu/szigetek/szigetek.html

 

Jó készülődést!

 

Bandos

Előzmény: Lufi99 (21783)
Lufi99 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 21783

Sziasztok!

kb. egy hete  érdeklődtem Paradise, Sun és Holiday ügyben pro és kontra...gyerekekkel. Végül addig vacakoltunk, hogy elfogytak a szobák és mégis itthon maradtunk. Most viszont - tegnap esti foglalással - csodával határos módon találtunk 2 szobát a Reethi beachen és hétfőn este indulunk gyerekestől. Érdeklődöm, hogy közületek járt-e már ott valaki és tud-e valami infóval ellátni minket a szigetről. Előre is köszönöm

ozik Creative Commons License 2011.01.13 0 0 21782

Rita!

Ezt úgy látom lassan megis szavazzuk...:-)))

De tényleg látod már több embernek is ez a véleménye!

kovacs0820!

Kell az a  Taxi? Olyan jól lehet Londonban metrózni! Biztos olcsóbb mint a Taxi és teljesen jól eljutsz mindenhova!Bár a Taxi kényelmesebb meg a bőröndök.... de 60 Font az nem kevés pénz!

Előzmény: kovacs0820 (21781)
kovacs0820 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 21781

Rita!

Nászut valami mediterrán,februárban meg Maldiv,akkor már tudjátok a halakat is nézni,nemcsak egymást :)

Bocs

ozik Creative Commons License 2011.01.13 0 0 21780

Igaza van Tojgliusnak!

 Ne kockásztasd a nászútat! Felhős, esős időben nem olyanok a szinek....A tenger kékje itt a legszebb a világon (mármint amit én láttam) és ha esik az nem ugyanaz! Menjetek januárba vagy februárba!

Barátnőm azt mondta mikor nyáron voltak a tenger is jobban hullámzott, sznorizásnál nem éppen kellemes! Mi eddig csak januárban és februárban voltunk! Egyszer esett a 3 alkalomból. Persze mi szeretünk a biztosra menni, ez egyéntől függő, de nekem nagyon fontos a jó idő! Ennyi pénzt nem fizetnék ki, hogy 2 hétből 10 napot a bungiban üljek. Ami persze februárban is megtörténhet ,de nem akkora az esély rá!

De azért mindenképpen Maldívra!!!!!

ozik

Előzmény: Tojglius (21778)
kovacs0820 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 21779

Kedves BodiZ!

Kérdésem,hogy a londoni transfernél érdemes a taxit online lefoglalni,vagy ott helyben is el lehet intézni 60 fontért /ill.hogy feltétlen kell-e váltani fontot,vagy lehet euroval is fizetni/

Köszöettel

Tojglius Creative Commons License 2011.01.13 0 0 21778

csúnyaanyagiasan kimondva:

sztem ha van lehetőségetek most nászútra pl balira ami exotikus és "főszezon" időjárásilag és csak később elmenni maldívra akkor én ezt tenném... vagy ha nem is exotikus helyre de pl santorinire egy hétre (az is elég romántis :D)

ha nincs, akkor én talán inkább kivárnám a december-január-februárt és tényleg mindent megtennék, hogy az első (és valszeg egyetlen) maldív élmény tényleg felejthetetlen legyen!

Tojglius Creative Commons License 2011.01.13 0 0 21777

Rita!

 

Az egyéni - vagy kis irodás mint Araamu/Volo - szervezés sztem lényegesen (10-20%) olcsóbb mint a nagyok csomagjai és teljesen Rád van szabva, mikor, hány napra, milyen járattal akarsz menni, melyik sziget pontosan melyik szállástipusába!

Ezt a szabadságot sztem akkoris megérné a kis iroda ha ugyanannyiba kerül mint a nagyok...

Mellesleg egy kis iroda kissebb eséllyel dől be mint egy nagy aki csártereket meg kvótákat foglal... :D

 

Amennyire én kiszámolgattam pl a mostani utunknál, akkor ha egyénileg mész akkor mégegy kicsivel olcsóbb mint a kis irodás, de akkor azért futsz némi kockázatot hisz semmi pénzt nem tudsz visszaszedni (max a repjegyből vmit), az iroda meg olcsóbb árakon szerzi a szállást és tud suskát visszaszedni... meg nem neked kell szervezni és előre fizetni kártyával a 100% szállásktg-t

 

(márpedig a kicsiknél a tulaj szolgál ki, és csak őt kell "eltartanod" és nem egy alulfizetett ügyintézőt untatsz...)

 

Nekünk anno a volotravel kb 200e-vel olcsóbbra hozta ki ugyanazt az utazást maldívra mint a kvesztor és kedvezőbb visszafizetést garantált (igaz szóban, de elhittem neki - azóta is vele utazunk mindenhova és "le a kalappal" előtte )! Emellett egy kis irodában valóban - jó esetben - személyre szabott törődést kapsz!

 

Szóval sztem semmiképp se nekker-kvesztor-barátai, hanem a picik vagy privát szervezés...

 

...

 

A nászút sztem is rögtön esküvő másnapján jó, de ha maldív az álom akkor én nem kockáztatnék és inkább kivárnám a legoptimálisabb időjárásos időszakot... (de ugye az időjárást senki se tudja megerőszakolni tehát garancia nincs...)

 

Az eső jó esetben valóban inkább csak napi rövid záporokat jelent, viszont felhős időjárást is... ezt ne feledd...

Mi februárban voltunk, 2x esegetett az eső fél órákig, meg végig fátyolfelhős volt az idő (pedig ez akkor ritka)... de így is tökéletes volt, mert legalább nem döglöttünk meg a melegtől és 10percnél tovább bírtuk a napon...

de ha ennél több felhő vagy eső lett volna akkor azért szomorúan jöttünk volna haza...

 

De tényleg inkább olyanok segítségét kell megvárni akik voltak már "télen-nyáron-jóidőben-rosszidőben"

me én csak okoskodok :D

Előzmény: Rita538 (21772)
hniko Creative Commons License 2011.01.13 0 0 21776

Igen, azt látom, hogy jóval olcsóbb. Csak felmerül a kérdés, hogy érdemes-e ezen spórolni ha már Maldívra megyünk... Ha nincs nagy különbség (nem rosszabb sokkal), akkor véleményem szerint megéri, főleg ha nincsenek olyan nagy igények a szobára vonatkozóan...

Előzmény: BodiZ (21766)
hniko Creative Commons License 2011.01.13 0 0 21775

Szia!Állítólag a szeptember első fele még nem olyan esős....én a novembert néztem ki és kockáztatnám meg, de nekem is azt mondták, hogy akkor már kevés eső lehet, de az is lehet, hogy elhúzódik a nagy esőzés. És akkor ugyanannyi eső lehet még dec. első felében is.... Tényleg kiszámíthatlan. Főleg, hogy szigetenként változik.

Előzmény: Rita538 (21774)
Rita538 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 21774

szia Kriszti,

 

látod, én már annyit nyomoztam, hogy teljesen összezavarodtam.

 

mert e szerint szeptember esősebb, mint november:

 

http://www.guidetomaldives.co.uk/weather-of-maldives/

 

szóval annyira eltérnek a tapasztalatok, hogy ha nem februárban mész, akkor gyakorlatilag csak a szerencsén múlik (és ki tudja, lehet, hogy még februárban is).

 

jó lenne hallani, hogy az itteni "sorstársak" mit tapasztaltak.

Előzmény: chrlengly (21773)
chrlengly Creative Commons License 2011.01.13 0 0 21773

Szia!

 

Nekunk is juliusban lesz az eskuvonk, es mindenkepp Maldivra megyunk majd naszutra, de pont az idojaras miatt nem merjuk bevallalni a juliust.

 

Mi szeptemberben megyunk, hatha akkor majd nem esik mar annyit...:o)

 

Addig marad az ajanlatok es a szigetek bujasa...:o)

Mar kesz szakerto vagyok...csak lennenk mar ott...alig varom :o)

 

Kriszti

Előzmény: Rita538 (21772)
Rita538 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 21772

Kedves Tojglius,

 

köszi a választ.

igen, az időzítés miatt mi is aggódunk.

a probléma: az esküvő kinti így kell a jó idő (ami ugye júliusban a legvalószínűbb) és rögtön utána el szeretnénk menni nászútra. mivel én beleszerettem a maldívba, így más nem igazán jött szóba. mivel a netet nézegettem és sokan írták, hogy bár nagyobb esély van esőre akkor, de ez napi záporokat jelent, nem pedig egész napos zuhogó esőt, így szerintem megkockáztatjuk (bár ebben a témában is várnék segítséget az itteni tapasztalt társaságtól).

 

amúgy július uccsó 2 hete lenne.

 

azt is érdekes volt olvasni, hogy ti inkább az egyéni megoldást találjátok jobbnak, míg én a csomagokban kedvezőbb árakat találtam.

 

szóval minden tanácsot szívesen fogadok. :)

Előzmény: Tojglius (21771)
Tojglius Creative Commons License 2011.01.13 0 0 21771

Szia Rita!

 

július elvileg a kb "legrosszabb" időjárás maldívon...  (de pl balin az  főszezon :D)

persze sok itteni fórumozó járt már ott akkor és volt gyönyörű ideje és volt akinek februárban zuhogott az eső...

De azért logikusan akkor könnyebb beleszaladni a rossz időbe mint februárban... Ezt sztem gondoljátok át, és számoljatok a kockázattal! (nézzetek át pár netes oldalt az elmúlt évek időjárásáról...)

 

a paraméterekre:

nyugi mindenhol van, nyüzsi aligha, snorihoz jó reef kell (de amatőr szinthez kb mindenhol elég jó :D), robinson viszont nem mindegyik szigeten van és ahol van se biztos, hogy belefértek (mi anno meerun hivatalosan nem kaptunk időpontot, mert csurig volt két hétre előre, de kibumliztunk egyet egy másik pár utánra...),

a pici szigeteken lehet, hogy csak egy étterem van (meg egy bár mondjuk) a nagyobbakon több... meerun volt a két menzakajálda, egy hajó és egy vmi indiai jellegű vízfeletti étterem, meg kb 4 bár... de ez az egyik legnagyobb sziget...

 

a 3-4x sztem amúgy bőven elég lehet... de figyeljetek a szállás tipusára is a kiválasztott szigeten... (meerun pl az alapszállás egy földszintes "sorház", ami elég illúzióromboló látvány volt és kb 2xnak mondanám, de pl a vízfeletti bungi simán hozta az 5x szintet) de ebben tripadvisor is tud segíteni meg a szigetek honlapjai!

 

Július "elég" messze van, így előbb nézzetek repjegyet, aztán bogarásszatok szállást de mivel nem főszezon ezért kapkodni sztem nem kell... :D

 

Meg itt is sokan fognak segíteni :D :D

 

Előzmény: Rita538 (21770)
Rita538 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 21770

sziasztok,

 

mi Júliusban szeretnénk nászútra menni a Maldív szigetekre. próbálom a hozzászólásokból kimazsolázni, hogy nekünk melyik sziget lenne a legideálisabb, de annyi mindent mondtok (ami persze tök jó), hogy jó mérleg módjára képtelen vagyok eldönteni.

 

tudnátok segíteni?

 

paraméterek: szeretjük a nyugit, nem kell a nagy nyüzsi. snorizni szeretünk,  a robinson túra is érdekelne, egy-két étterem jó lenne, hogy változatosabb legyen.

 

szerintetek hova érdemes?

 

kuredu az elmondottak alapján tetszene, de az elvileg 3 vagy 4 csillagos, nem? ez mit jelent színvonalban?

 

BodiZ, ha nem bánnád, akkor megkeresnélek hivatalosan is, ha lehetne.

 

köszi

Schíel Creative Commons License 2011.01.13 0 0 21769

Szia Bandos,

 

Köszönjük a helyszíni beszámolót is meg a bejelentkezést a hazaérkezésről.
Ne törődj senkivel és éld át az élményeidet újra! Pl. oszd meg velünk. Nem fogunk unatkozni.

(oceán élővilága, búvárkodás - sznori, időjárás, népek eloszlása, szolgáltatások, horgászat, szigettúrák, állaok - madarak (rovarok) és így tovább)
Néhány képet is be-be szúrhatsz. Előre is köszönjük ! (Mindannyiunk nevében.)

 

Üdvözlettel!

Schíel

Előzmény: Bandos (21759)
TTPSP Creative Commons License 2011.01.12 0 0 21767

HY!

Két hét múlva utazunk Sri Lanka-Maldív (Sun) kombira.

Most olvastam a szúnyogokról, van valami hatásos ellenük?

Áll. van valami ingyenjárat a Holiday-re minden nap, érdemes átmenni?

Kedves BodiZ írtad, hogy elküldöd a Sun fakultatív programokat, sajna nem jött át.

Ha megtennéd, hogy ide írod a fórumra megköszönném lehet, hogy másnak is jól jön!

Minden hasznos infót elfogadunk.

Tudom, hogy le van írva az előzményekben, de annyira sok a hozzászólás.

Amúgy sem árt időről időre felfrissíteni az élményeiteket! :)

Köszi BÁRKI!

 

BodiZ Creative Commons License 2011.01.12 0 0 21766

Szia hniko!

Én igazából csak jót tudok írni Kureduról. A beach bungalow jóval olcsóbb, minta villa. Csak 1 gond van vele, hogy nagyon előre le kell foglalni, mert persze ezek fogynak el leggyorsabban. A Mantás kirándulást nem szabad kihagyni Kuredun....

Előzmény: hniko (21761)
BodiZ Creative Commons License 2011.01.12 0 0 21765

Szia Tojglius!

Semmi gond. Én úgy vagyok vele, hogy azért akkor lehet valóban jól eladni az egzotikus úti célokat, ha ismeri is az ember, ezért igyekszünk több úti céllal is képben lenni személyes tapasztalatokkal is. 

Előzmény: Tojglius (21760)
pipacs21 Creative Commons License 2011.01.12 0 0 21764

Szia Bandos,

 

lenne néhány kérdésem.

Male- Filitheyo hidroplan út mennyi idő?

írtad, hogy a kaja nagyon jó a szigeten, tengeri herkentyűket is tartalmaz az AI?

Egy vagy több étterem van? Itt is egy pincéred van végig?

A fakultatívok ára kb. azonos a többi sziget áraival? Javasolnál valamilyen programot amit ne hagyjunk ki?

Szobában milyen kávéfőző van?

Milyen szobatípusban voltatok?

Vigyünk "tengerjáró" cípőt? Tavaly Kuredun nem volt rá szükség.

 

Még egy utolsó kérdés. Tavaly engem folyamatosan dézsmált egy állatka éjszakánként. Szúnyogcsípés szerű nyomokat hagyott maga után ami nagyon rondára dagadt, napok múlva is viszketett és még 2 hónap múlva is meglátszódott a nyoma. A helyiek azt mondták szúnyog, hát nem tudom....

Minden lehetséges eszközt bevetettem ellenük (háló, szúnyogriasztó kenőcs, hosszú nadrág), de semmi nem használt. Férjemet bezzeg nem bántották. Éjszakánként 8-10 új csípéssel gazdagodtam, gondolhatod hogy néztem ki a nyaralás végére.

Ez az egy negatív emlékem van a Maldívval kapcsolatban amit idén szeretnék jó nagy ívben elkerülni.

Mit tanácsolsz, mint "Maldív veterán" milyen kencét vigyek?

 

 előre is köszi

Előzmény: Bandos (21759)
hniko Creative Commons License 2011.01.12 0 0 21763

Végre valaki jót is ír! :-) Nagyon köszi. Nagyon jó nyaralást és várjuk a beszámolót!Üdv.

Előzmény: pipacs21 (21762)
pipacs21 Creative Commons License 2011.01.12 0 0 21762

Szia hniko!

 

 

Mi tavaly beach bungira voltunk foglalva első hétre, beach villaba a másodikra (mert csak így volt hely), de maradtunk végig a bungaloban.

Nekem az az oldal nyugodtabbnak, csendesebbnek tűnt, kevesebb az ember. A villa ellen szól. hogy hidroplan forgalom azon az oldalon bonyolódik, tök jó látvány, de van hangja rendesen, és reggel viszonylag korán már indulnak a gépek. Tény, hogy azon az oldalon kicsivel szebb a part, a szobádból egyenesen mehetsz a teknőcökhöz. Viszont a másik oldalon laknak a bébi cápák. Szoba minőségben ahogy láttam nincs sok különbség,  de majd 3 hét múlva többet tudok mondani, ugyanis idén már nem volt hely a beach bungiban, így villa lesz. 

Ha bungalo akkor 402-408 közöttit javaslom.

Előzmény: hniko (21761)
hniko Creative Commons License 2011.01.12 0 0 21761

Kedves BodiZ!

Téged is megkérdezlek, mi a véleményed Kuredun a beach bungalókról. Olvastam már róla ilyet is - olyat is.... Üdv.

Előzmény: BodiZ (21757)
Tojglius Creative Commons License 2011.01.12 0 0 21760

Szia Bodiz!

 

Nekem egy olyan !!pletyka!! rémlik régről amikor az első nagy utunkat szerveztük (ami maldív volt), és akár az is lehet, hogy itt olvastam, hogy vmelyik kis privát szervezőiroda tulajdonosa még sosem járt maldívon amit csak azé jegyeztem meg me viccesnek tűnt, hogy maldív szervező aki sose járt ott... :D

 

(ami tegyük hozzá, amúgy nem feltétele a jó szervezésnek és korrektségnek és semminek, csak annyinak, hogy ha nincs személyes élmény akkor nehezebb "jót/igénynek megfelelőt ajánlani" akárhol keres szállást az ember... :D

 

Ha ez nem Te/Ti vagytok, akkor legőszintébb bocs a negatív kitételért... de nem is annak szántam... és direkt ezért irtam nagybetűvel a HA-t :D (ami nem a malévra vonatkozik :D)

 

De vmiért most Palmuss kérdése kapcsán az Araamu nevére urgott be az emlék erről, hogy talán ez volt az mivel az rémlik, hogy for2 talán csak közvetít utakat, volot meg ismerem mert akkor végül őket választottuk (:D) és más most nem nagyon ugrott be...

 

ténylegbocs!!! lávpiszhepinesz

Előzmény: BodiZ (21757)
Bandos Creative Commons License 2011.01.11 0 0 21759

Sziasztok,

 

Megjöttünk Filitheyo-ról. A sziget most is gyönyörű, különösen a növényzete, de nagyon sokat változott 2006 óta. Volt ami még jobb lett, mint korábban, és volt ami hátrányára változott (pl. a medence körül, és onnan keleti irányban kb. 200 m-es részen teljesen eltünt a homokpad, és koralltörmelékes a part), de összességében Filitheyo mindenképpen a legjobb szigetek közé tartozik, azok közül, ahol eddig jártunk.

Ha van esetleg kérdés a szigetről, írjátok meg, szívesen válaszolok.

 

Most előszőr repültünk a British-el a maldívra,  nagyon jó volt a "kényelem", a tisztaság és az ellátás, csak kicsit hideg volt a gépen. Valaki korábban azt írta, hogy a British repjegynél a London-Male oda-vissza kerül 195-200eFt körüli összegbe, és ehhez kell még egy "olcsó" Bp-London repjegyet venni, ezt pontosítanám, a 200e alatti szilveszteri repjegyárban nem csak a London-Male oda-vissza, hanem a Bp-London oda-vissza út is benne volt.

 

Bandos

Előzmény: Bandos (21730)
BodiZ Creative Commons License 2011.01.11 0 0 21758

Szia palmusss!

Ha nem akartok messzire menni Maletól akkor Paradise. Ha szeretnétek hidroplánozni, akkor inkább én Kuredut javasolom. Thulhagiri drágábbak közé tartozik. De, ahogy írtad, mind egyformán szép, főleg, ha első maldív lesz, akkor majdnem mind1. Adaaran Club Rannalhi gyengébb, mint a többi felsorolt. Holidayen nincs medence, ha ez esetleg érdekes, DE minden nap megy át ingyenes hajó Sun Islandre. Így itt 2 szigeten "vagytok". 

Előzmény: palmusss (21753)
BodiZ Creative Commons License 2011.01.11 0 0 21757

Szia Tojglius!

Köszi a dícséretet....ami HA utáni részt illeti :))) Jártam Maldívon több alkalommal eddig. (Kuredu, Sun Island, Komandoo) és most megyek februárban megint (Royal, Filitheyo) :)))

De nem vagyok sértődős fajta, ezért nem sértődök meg :)) (bár nem tudom, honnan volt a rossz infó...:). Az eddigiek alapján a sorrend nálam: 1. Kuredu 2. Sun 3. Komandoo. 

Előzmény: Tojglius (21755)
hniko Creative Commons License 2011.01.11 0 0 21756

Ááá, köszi! Akkor arra gondolhattam. Ezek szerint idén jobb.

Előzmény: noemi82 (21754)
Tojglius Creative Commons License 2011.01.11 0 0 21755

Szia Palmusss!

 

A szó eredeti értelmében sehol sem fox tömegeket vagy zavaró mértékű szórakozást találni, még a legnagyobb legfelkapottabb szigeten sem! És azt is jól sejted, hogy mindegyik egyformán gyönyörű!

Maldívra az emberek 95%-a nem bulizni jár hanem kikapcsolni... de persze bele lehet szaladni egy tucat pénzes fiatalba akik "élvezik" az allint... de ez ellen nincs garancia, max az ha a legkevésbé felkapott szigetet választod!

(amik sztem a sun-fun-paradise-holiday)

 

Az áraikat nem ismerem, a minőségre meg sztem kicsit bogarássz utána tripadvisoron a lehetséges célpontoknak és válassz az alapján!

 

Szempont lehet még, hogy ha messze van a reptértől akkor csendesebb és olcsóbb lehet a szállás, viszont drágább+hosszabb a transzfer, szempont lehet, hogy ha kis sziget akkor kevesebb az összvendég, de egy nagyobb szigeten jobban el is oszlik, szempont lehet még a reef minősége.. érdemes talán összenézni a sziget méretét a szobaszámmal+ a szobák "sűrűségét" a saját honlapjukon lévő térkép alapján...

 

Aramu amúgy jó iroda árban és minőségben is, de ebben a választásban nem fog tudni segíteni Neked mert HA jól tudom még sosem járt a tulaj Maldívon... :D :D :D

 

Mi anno Meerun voltunk ami kb a legnagyobb sziget mégis fullüres érzésünk volt és tele volt középkorú-idősebb angolokkal/franciákkal akiket csak a kajáldában láttunk, sztem napközben premierleague-t néztek vagy nemtudom :D :D

Előzmény: palmusss (21753)
noemi82 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 21754

Szia,

 

Nem nézted be, mi tavaly januárban mentünk Qatar-ral Bécsből és akkor odafele 6 óra, visszafele pedig 3 óra volt a két járat között.

Előzmény: hniko (21751)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!