Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Az első képen valamilyen poloska van, a másik képen mintha ez a poloskafaj egy levéltetűt szívogatna. Szóval két fajnak látom, ragadozó és zsákmánya. Nagy kár, hogy nem látszik jobban.
Köszönöm a segítséget. Sikerult keresgélni. Meg van hogy mi az csak a magyar nevet nem találtam meg de van egy jó kis angol cikk errol a kis allatkarol :S
Tehát, ez egy olyan élőlény Scleroderma domesticum vagy mi a neve--- a faban elő szu-t eszi meg. Tehát fa bútorok körül kell keresgélni. Mi az ikea- ban vettünk utoljára fa piacokat. Fenyő polc, szerintem onnan erednek. de a cikk az írja hogy régi bútorokban is meglelhetoek. itt a linkje a cikknek. Orvosi cikk de legalább tudom mi merre mekkora es hol keressem őket.
nagy szükségem lenne a tudasotokra. Pár napja körbe rajong minket nehány (a képen látható) kis élősködő Bogár. A baj az hogy nem tudjuk mi az, honnan jön, es hogy miért csíp? Borzasztó csípése van , faj majd viszket es duzzadt piros lesz az embee bőre. Nagyon kos rovar alig lehet látni, pár mm. kicsit aggódom mert félek hogy ennél is több lesz es nem fogom tudni kezelni őket. :/
minden segítség jól jön!
gyanakszom toll teture mert toll párnaink es takaronk van.
Tegnap bejött este a fürdőszobába egy rovar, de még sosem láttam ilyet!
10-12 mm hosszú volt, vöröses-rozsdabarnás színű, elég jól látható nagy fekete szemekkel, hártyás, szivárványszínben játszó elég nagy szárnyakkal. A fején csápok voltak, a végük erősen fel volt pöndörödve. Hosszú lábai voltak, a teste pedig mondhatni nagyon karcsú, vékony volt.
Köszönöm a válaszokat. A csótányt kizárnám, mert olyan,mint valai pici légy. Eddig nem joöttünk rá mi érdekli őket. Minket nem bántanak, és az ételre sem szállnak rá. Igazából csak ott csücsülnek órákon át a plafonon.ma is elkaptunk legalább 15öt,de még így is akadnak újak.. a rekord 22a plafonon. Esetleg valami házi praktika a kiűzésükre? 2Baba van itthon..