Keresés

Részletes keresés

JFEry Creative Commons License 2004.07.30 0 0 495
Lehet nem is víz volt!
Előzmény: Józan Paraszt (494)
Józan Paraszt Creative Commons License 2004.07.30 0 0 494
Egyébként a sivatagból vizet szerezni nem is olyan nehéz! Kurosava "A homok asszonya"-ban a japán paraszt /hoppá, még egy rokon!/  egy fahordót ásott bele a homokba, másnap reggel ujjnyi vastagon állt benne a víz. Ez hogy müködik?
Előzmény: JFEry (493)
JFEry Creative Commons License 2004.07.30 0 0 493

Ez még, ha így is lenne, akkor sem magyarázná, hogy miért nem látszott összefüggés a falbanmérhető fesz és a készülék ki-bekapcsolt állapotai közt.

 

Az itt mellette pártoskodók nem a párolgást, hanem a felületi feszt szokták felemlíteni, mint esetleges befolyásolt tényezőt. A sivtagból is éppen így akaródzik a vízet felhozni.

Előzmény: Józan Paraszt (491)
Simply Red Creative Commons License 2004.07.29 0 0 492
Mi az a "párolgási hajlam"?
Előzmény: Józan Paraszt (491)
Józan Paraszt Creative Commons License 2004.07.29 0 0 491

Persze alapvető tény, hogy direkt RF árnyékolást nem tennének rá, ha "közönséges" RF energiával müködne a készülék.

Kapillárisban szerintem nincs hatás, mert abban nincs elég felület a párolgásra. A hatás valszeg a vizmolekula és a levegő között jöhet létre "párolgási hajlam" fokozása révén.

Az, hogy a víz visszamegy a talajba szvsz nem állja meg a helyét.

 

Előzmény: JFEry (490)
JFEry Creative Commons License 2004.07.28 0 0 490

Ha jól tudom(tudom) utána aluárnyék kerül rá.

Innetől értelmetlen a hangolgatás, noha az árnyékolás nem igazán tökéletes.

Aztán van még egy dolog. Én kapillárison vizsgáltam, megnéztem az EM esetleges hatását. Nem látszott semmi. Persze lehet , hogy falban más, de mivel sehol nem írt senki ilyenről, kivéve Orbánt.

 

Miként hajthatna autót?

(ha a vételi árában realizálódó nyereségből GK üzemanyagot veszek!:-)

Előzmény: Józan Paraszt (488)
Józan Paraszt Creative Commons License 2004.07.28 0 0 488

Az áramfolyást belül gondoltam, ehhez meg kéne bontani a szerkentyüt.  Azt a változatot, amelyiknek az antennái kinyúltak a dobozból, GDO-val hangolták le anno 1991 /Privát Profit 91/2./ Abban a riportban azt is irták, ha jól emlékszem, hogy forditott eljárással a sivatagból vizet tudnak felhozni, s az üzemanyag nélküli autókat is tudnák müködtetni!

De úgy tünik, még nagyon olcsó a benzin, még egy kicsit várni kell.

Előzmény: JFEry (487)
JFEry Creative Commons License 2004.07.28 0 0 487

GDO-val , illetve annak megfelelő összeállítással is próbáltam vizsgálni a szerkezetet.

Valszeg le van árnyékolva, (pontosabban, más forrásból tudjuk is) mert a jelzett 1,4GHz- nem volt "szívása".

Fenntartom, hogy nincs mérhető elektromos hatása, kivéve a doboz szélein, illetve a tápzsínóron át  történő "kifúvása".

 

Az ismertnek vélt elektromos felépítéséből következően nem is lehet jelentős belső energia áramlása, sem a tekercseknek, sem a rezonátoroknak.

Előzmény: Józan Paraszt (484)
otako1 Creative Commons License 2004.07.27 0 0 486
...a teremtő állatkertjében több a bárány mint a kardoskodó farkas. Nem lesz "ügy" még egy darabig. A pénzs érdekek még sokáig dominánsak lesznek... üdv: otako
Előzmény: Soulcake (485)
Soulcake Creative Commons License 2004.07.27 0 0 485
Nem áll ki senki, amíg nincs ügy... Illetve ÜGY. Majd akkor, ha megéri kiállni. Addig hadd menjen csak az üzlet, van sok elégedett vevő-felhsználó, az ő referenciájuk elég (ezek szerint).
Előzmény: Józan Paraszt (484)
Józan Paraszt Creative Commons License 2004.07.27 0 0 484

Az ügy mellé mindenekelőtt magának a gyártónak kellene  /ki-/állnia! Én sem értem, mért nem teszi meg. Lehetetlen, hogy a rezonátorok, mágneses tekercsek között ne lenne valami áramfolyás, ami mérhető. Egyszerüen csak publikálni kellene ezeket a dolgokat.

Dr. Orbán is eltünt a topikról?

Előzmény: VEE (482)
Soulcake Creative Commons License 2004.07.27 0 0 483

Mi motiválná a bizonyítást? Az pénz, meg idő - meg bizonytalanság. Így is el lehet adni, és a parára mindig lesz vevő. A fizikus-kémikus meg megelégszik azzal, hogy nem veszi meg, és ismerőseinek sem javasolja (ha józan). Talán ha a média felkapná egy kicsit, lenne hivatalos szakértői vélemény is.

Csak az a fontos, ami sokaknak fontos (az elég, ha azért fontos, mert fő műsoridőben van...)

Előzmény: VEE (482)
VEE Creative Commons License 2004.07.27 0 0 482

Arra nem kaptam választ, hogy miért nem bizonyítják be a működést laboratóriumi körülmények között immár évtizedek óta?

 

Amúgy pedig egy szabadalom nem azt jelenti, hogy a szerkezet működik, csak azt, hogy ugyanazt máshol nem védték le.

 

Miként lehet, hogy egyetlen fizikus vagy kémikus sem áll az ügy mellé?

 

VEE 

Előzmény: Józan Paraszt (481)
Józan Paraszt Creative Commons License 2004.07.27 0 0 481

Nem csak egy van! /Szintén zenész rokon, üdvözöllek!/   Egy józan ember mellé állva, egy dolog attól még müködhet, ha nem is tudjuk, hogyan.

VEE: elég súlyos csúsztatás a  gyógyszer meg a tej . A gyógyszernél először is bizonyítani kell, hogy nem árt. Ez ha többé-kevésbé sikerül / mellékhatások tekintetében..../ akkor bizonyitani kell, hogy hat. Ehhez nem értek, de a vizsgálati eredmény százalékban adja meg a kedvező változásokat, de azt hogy a változás miért következik be, azt megmagyarázni ölég részletekbe menően nem kötelező /lásd: mi tartja életben az életet? Szent-Györgyi Albert próbált meg ezen elgondolkozni..../

A százforintos tej szintén nagyon csúszik egy többszázezres készülékhez viszonyitva.

90 % fölötti pozitív eredményt igensok mást gyártó cég örömmel mondana magáénak.

Egy józan ember: topikunk találmánya sajnos nem magyar, hanem osztrák. Először Jakab Istvánék vették meg a gyártási jogot, hasonlóan több EU országhoz.

A készülék földsugárzást is használ. Aki ezt a jelenséget nem fogadja el, soha nem fogja elfogadni az Aquapolt sem. Attól még mindkettő van és kifejti hatását. 

Persze fizikai /közismert/ mérőeszközökkel még nem mérhetőek.

Einstein is sokat vacillált, hogy bevegye-e a számitásaiba az "étert". Azóta e téren nem sokat haladtunk, sajnos.

Szvsz az Aquapol fényes példája annak, amikor a gyakorlat megelőzi az elméletet.

 

 

Előzmény: VEE (480)
VEE Creative Commons License 2004.07.27 0 0 480

Örülnünk kell, hogy végre van köztünk Egy józan ember!

 

Természetesen nem baj, ha valaki nem ért a témához és a joghoz sem (bár kiváncsi lennék a szakmádra), mert mindenki szabadon nyilváníthat véleményt. Ahogy a falszárítók működését megkérdőjelező folyóirat is bizonyára vállalja a véleménye miatti esetleges következményeket (pl. emiatt az olvasók elvesztését).

 

Azért bátorkodom megemlíteni, hogy például a Versenyhivatalnál voltak olyan ügyek, amikor egy szer gyógyító hatásánál nem azt kérték a bejelentőtől, hogy ő bizonyítsa be, hogy nem működik, hanem hogy a gyártó igazolja az áldásos hatást. És abban a műfajban az egész világon szkeptikusak az engedélyezők, és csak sok évi bizonyítás után engedélyezik a forgalmazást.

 

A visszafizetési garancia sem bizonyít semmit, mert az emberek inkább legyintenek, ha átverték őket, és nem dicsekszenek vele, szégyellik a kudarcukat.

(Vajon Te vissza szoktad vinni a megsavanyodott tejet? Pedig szó nélkül visszavennék.)

 

A találmányokról írtakat nem nagyon értem, ugyanis kiváncsi lennék olyan találmányra, ami tudomásod szerint nem kapott szabadalmi oltalmat a kekec akadékoskodók miatt, és ezért külföldön kellett bejelenteni. Ha nem tudsz ilyet mondani, akkor be kéne ismerned, hogy e területet sem ismered, ugyanis a jogvédelem nem azon múlik, hogy a hivatal el tudja-e képzelni a bejelentés megvalósíthatóságát, hanem, hogy hasonló paraméterekkel találnak-e bárhol már korábban megadott szabadalmat.

 

Mint írtad, végigolvastad a topicot. És ahhoz mit szólsz, ahogy egy hozzászóló leírta, miként telepítette nála az egyik gyártó a próbára adott készüléket (varázspálca és egyebek)?

 

Hogy mitől száradtak ki a házak?

 

Erre elég sok feltevés olvasható e topicban. Az általános csapadékszegénység és felmelegedés mellett az is oka lehet, hogy aki ilyen készülék vásárlására szánja el magát, az egyidejüleg egyéb műszaki megoldásokat is alkalmaz (például ereszt, járdát készít, vakolatot lever és szárító vakolatot hord fel stb.).

 

Ha ennyire egyértelmű e készülékek működése, akkor miért nem történt meg eddig egy laborkísérlet sem. Pedig nem kellene túl sok költség néhány vízben álló tégla (vagy téglafalazat) vizsgálatához. És erre másfél évtized alatt nem tudtak sort keríteni!

 

Nem furcsa, hogy eddig egyetlen egyetemen tanító fizikus és/vagy kémikus sem jelentette ki, hogy e készülék működhet? Mind ilyen kekecek, és begyöpösödettek?

 

VEE 

Előzmény: Egy józan ember! (476)
JFEry Creative Commons License 2004.07.26 0 0 479

ÍÍÍnye' b'sszameg!

 

Erre, látid' nem gonydúútam!

Előzmény: A Tudomány maga (478)
A Tudomány maga Creative Commons License 2004.07.26 0 0 478
Ez azért van, Ferikém, mert bizonyos szinten korlátolt a rögös agyad.
Miattad mennek a MAGYAR találmányok külföldre.
Előzmény: JFEry (477)
JFEry Creative Commons License 2004.07.26 0 0 477
Nálam sem volt detektálható a működése az elektroozmozissal.
Előzmény: Egy józan ember! (476)
Egy józan ember! Creative Commons License 2004.07.26 0 0 476

Üdv mindenkinek!

Végigolvastam a fórum hozzászólásait, hát mit mondjak van közöttük jópár kukacoskodó alak (akinek nem inge ne vegye magára)  aki azt hiszi, hogy minden úgy van ahogy ő gondolja. Nem tudom , hogy mi a bajuk  az aquapol És Aquabrill Készülékekkel. Önök azt terjesztik , hogy nem működhet a készülék mert....  és sok feltételezés van , hogy miért nem. Én igazság szerint szakirányban abszulult nem értek ehez a témához , de nem értem hogy önök milyen alapon mondják azt valamire, hogy nem működik amikor 100% .osan nem is látják át a dolgot. Mert kívülálók  , úgy mint én. És utánnajárásomnak köszönhetöen nagyon könnyen megnyugtattam magam hogy ez a technologia nem átvágás. Pl.: az Aquabrill falszárítási technologiának több száz kiszárított épülete van! ez számomra elég meggyöző , valamint a falszárítással kapcsolatos szerződés is úgy van megírva , hogy vitathatatlanul teljes pénzvisszafizetést válalnak ha nem tudják kiszárítani az épületet. Akkor most itt hol az átvágás? Ha netán nem működne is visszakapom a pénzem. És ahogy hallottam volt már olyan épületük amit nem tudtak kiszárítani és ezt tisztességesen le is rendezték. De tudomásom szerint az épületek 99% -ánál működik a készülék. De ha önök azt mondják , hogy nem müxik a készülék akkor az a több száz épület ahol meg vannak elégedve a készülékkel , mitől száradt ki? netán a telepítő ember párszori jelenlététől? vagy elmondott egy imát aztán hüp hüp barbatrükk ... kiszáradt? vagy ezt hogy gondolják?  Még ujságcikkben is olvastam egy bizonyos ujságban hogy átverés ez a készülék. Hogy mer ilyet állítani egy hiteles ujság anélkül hogy bebizonyitaná  hogy nem müködik vagy megmagyarázná azt a tényt akkor hogy a kiszáradt házak mitől is száradtak ki ha nem a készüléktől. Innentől ez az újság a szemembe hitelét vesztette meg gondolom sok más értelmes embernek is.És az ujság alapján az emberek azért higgyék el hogy ez átverés mert pár "begyöpösödött" ember nem tudja felfogni ,hogy létezhet meg működhet egy ilyen technológia. Én ezeket a kritizáló embereket azok közé tudom beskatujázni akik miatt rengeteg MAGYAR találmány került külfödre és lett ott regiszrálva mert ezek a rögös agyu emberek akadályozták az új működö találmányokat. Mert nem birták felfogni a nagytudásu agyukkal hogy léteznek még új működö találmányok.Nem mondom azt ,hogy nem okos emberek csak egy baj van velük , hogy bizonyos szinten korlátolt az agyuk.

Simply Red Creative Commons License 2004.07.11 0 0 475

Azt hiszem, ha valaki tenni szeretne valamit ebben az ügyben, annak először mindenképpen egy a témához jól értő jogásszal kell konzultálnia.

 

Ha jogilag bizonytalan a helyzet, akkor hatásos módszer lehet nagyob nyilvánosság elé vinni az ügyet. Nem tudom, Jusztnak megvan-e még az a műsora, ami fogyasztóvédelmi kérdésekkel foglalkozik. Ha igen, talán érdemes lenne a figyelmébe ajánlani ezt a témát.

 

Előzmény: VEE (474)
VEE Creative Commons License 2004.07.10 0 0 474

(Elnézést kérek, hogy az előbb olyan nagy betükkel jött le a levél, de először külön beírtam, majd bemásoltam. És ráadásul kalapos betűkkel lett tele...)

 

Nagyon érdekes azon elmélkedni, hogy vajon tényleg ennyire tehetetlenek-e azok, akik szakmai meggyőződésük szerint biztosak egy eljárás tudománytalanságában?

 

És mivégre fizetünk állami minősítő intézeteket (ÉMI és KERMI), valamint egy fogyasztóvédelmi felügyelőséget, ha ilyen nyilvánvaló esetben sem védik meg az ártatlan fogyasztókat.

 

Ez azért is furcsa, mert a kereskedelmi forgalomba kerülő minden apró tárgynál, ruhánál megkövetelik, hogy a valóságnak megfelelő tulajdonoságokat jól olvashatóan és érthetően fel kell tüntetni, különben lesújt a hatóság.

 

És itt mindenki tehetetlen?

 

Nem szabad ebbe belenyugodni. Én mindenesetre nem fogok, de a továbblépéshez szívesen fogadok eszmei segítséget.

 

VEE

Előzmény: Simply Red (468)
JFEry Creative Commons License 2004.07.10 0 0 473

Van egy Exel tábla.

Időpont,  esős/száraz időjárás. Feszültség 4 pont közt.

De ezt a Weisznek köll előbb odaadnom.

Előzmény: Simply Red (472)
Simply Red Creative Commons License 2004.07.10 0 0 472

Mily meglepetés:-)

Csináltál mérési jegyzőkönyvet is?

Előzmény: JFEry (469)
Simply Red Creative Commons License 2004.07.10 0 0 471
Egyébként van a plébánia falán egy jól látható, elég nagy vizes folt. Én ott voltam és láttam.
Előzmény: Törölt nick (470)
JFEry Creative Commons License 2004.07.10 0 0 469

Abbafejeztem a vele való láblógatást. Jó pár napja már nem is néztem rá.

A kütyű "be és kikapcsolt " állapota nem indikálható a falba vert szögeken mérhető feszültségváltozással.

 

Mekkeresem Mr. Weiszt és visszaadom neki.

Előzmény: VEE (466)
Simply Red Creative Commons License 2004.07.10 0 0 468

Ezzel kapcsolatban én is tettem fel kérdést a JOGTUDOMÁNY topikban, de csak annyi választ kaptam, hogy a hülyeséghez való jog megilleti az AQUAPOL/BRILL felhasználóit.

(Az én olvasatomban: Magyarországon a szélhámosság legális tevékenység mindaddig, amíg más jogszabályt nem sért)

Előzmény: VEE (467)
VEE Creative Commons License 2004.07.10 0 1 467

A Fogyasztóvédelmi Fõfelügyelõség (FVF) VEO-58-7/2004. számú, 2004. június 30-i levele:

 

Az Aquapol és Aquabrill falszárító szerkeezttel kapcsolatos levelére a következõkben tájékoztatom.

 

A bejelentést követõen mindkét gyártótól bekértük a termékre vonatkozó ÉME vagy KERMI tanúsítvány másolatát, a referencia listát és a rendelkezésre álló valamennyi dokumentumot.

 

Az építõipari mûszaki engedélyt kiadó ÉMI Kft. könyvtárában megtekintettük az Aquabrill eljárásra vonatkozó iratokat. Megállapítottuk, hogy az A-200/1996. számú ÉME az Aquabrill faszárító eljárásra vonatkozik, vizsgálati eredményeket nem tartalmaz, csak a követelményeket sorolja fel.

 

A méréseket a sopronhorpácsi katolikus plébánia épületében végezték, ez alapján a készülék hatékonysága megfelelt az ÉME-ben elõírt követelményeknek.

 

Telefonon történõ érdeklõdésünkre a sopronhorpácsi plébános úr tájékoztatta munkatársunkat, hogy az eljárással elégedett, vizesedést a készülék használata óta nem tapasztalt az épületben. Ugyanezt nyilatkozta egy szombathelyi társasház közös képviselõje is, ahol az Aquabrill készüléket több éve használják.

 

Az ÉMI Kht. álláspontja szerint az építési termékek mûszaki követelményeinek, megfelelõség igazolásának, valamint forgalomba hozatalának és felhasználásának részletes szabályairól szóló 3/2003. (I. 25.) BM-GKM-KvVM együttes rendelete alapján a falszárító eljárás nem minõsül építési terméknek, így az utóellenõrzési kötelezettség is megszûnt. (A 2003. március 26-a elõtt hatályos rendelet még tartalmazta az építési termék, szerkezet, berendezés és eljárás fogalmát is.)

 

Tekintettel arra, hogy a falszárító készüléket nem építik be az építménybe állandó jelleggel, ezért a készülékre sem vonatkozik a megfelelõség igazolási kötelezettség.

Információnk szerint minõségi kifogás, panasz nem érkezett a bejelentett falszárító készülékekere vagy eljárásokra.

 

Fentiek miatt a gyártóval szemben nem áll módunkban államigazgatási eszközökkel intézkedni.

 

+++++

 

Eddig a hatóság levele, ami azért jó néhány kérdést felvet.

 

1.

A fogyasztóvédelem munkatársa már nem talált az ÉMI-nél látott dokumentációban mást, mint leírást az eljárásról, márpedig e sorok írója abban a dossziéban a szerkezet metszetét is megnézhette (de mint korábban szó volt róla, az iratról másolat nem készülhetett). Tehát a dokumentációban időközben némi változás következett be...

 

2.

Mint fent olvasható, nagyon alapos és a tudomány képviselőit is alaposan kifaggató volt a fogyasztóvédők felülvizsgálata, hiszen egy plébánossal is beszéltek... (Ilyen megközelítéssel az MTA elfogadhatná hitelesnek, tudományosan igazoltnak Veronika kendőjét is.)

 

3.

Amúgy van a birtokomban egy levél, amiben egy felhasználó a készülék kudarcáról számol be.

 

4.

Ha igaz lenne az, hogy tavaly tavasz óta nem is kell az ilyen funkciójú készülékre ÉMI-engedély, akkor miként lehet, hogy erről még egy évvel később sem tudtak az ÉMI legmagasabb vezetői?

 

5.

Arra nem tér ki a fogyasztóvédelem levele, hogy nem az ÉMI-re tartozik az engedélyezés, vajon KERMI-engedély netán nem kéne-e hozzá. (Hiszen az egyik készülék eddig is nem ÉMI-, hanem KERMI-engedéllyel rendelkezett.)

 

6.

Elég szomorú ez a végkifejlet, ami azt is jelenti, hogy hivatalosan is szabad utat ad a hatóság a kóklerségnek, a tudomány által nem igazolt hátterű szerkezetek forgalmazásának. Ez azért is elkeserítő, mert ha valaki egy tojás származását nem tudja igazolni, százezrekre büntetik és az üzletét bezárják, más pedig félmilliókért forgalmazhat gyanús készülékeket.

 

Jó lenne, ha esetleg egy jogász kitalálná, miként lehetne folytatni az ügyet a fogyasztók érdekében, mert nem lehet belenyugodni ebbe a helyzetbe. Hiszen még nem hallottunk olyan egyetemen tanító vegyészről vagy fizikusról, aki elvileg elképzelhetőnek tartja egy ilyen szerkeezt működését.

 

VEE

Előzmény: VEE (466)
VEE Creative Commons License 2004.06.30 0 0 466

Nem hagyom elsüllyedni ezt a témát.

 

Vajon mi van a kihelyezett próbakészülékkel?

 

Az ÉMI május végére ígért felülvizsgálatáról a maguk által szabott határidő után egy hónappal semmi hír, ahogyan a Fogyasztóvédelem is hallgat. Ahhoz képest, hogy mindkét cég állami, nem nagyon csípkedik magukat, hogy a fogyasztókat megvédjék a kóklerektől.

 

bird

Előzmény: Simply Red (465)
Simply Red Creative Commons License 2004.06.15 0 0 465
A szakember viszont levezette, hogy a földmágnesség csak tíz a mínusz hatodikon volt feszültséget tud okozni, ami édeskevés bármilyen komolyabb hatás elérésére.

Azért szerintem ennyire egyszerűen nem intézhető el a dolog, hiszen a mese szerint a tudomány számára ismeretlen jelenség működteti a készüléket ("gravomágnesség", vagy amit akartok), a készülék mégis szárít. Ismert összefüggések alapján történő számításokkal ezt nem lehet cáfolni.

Előzmény: VEE (464)
VEE Creative Commons License 2004.06.15 0 0 464
Most beszéltem valakivel, aki ott volt évekkel ezelőtt egy pécsi konferencián, ahol az azt rendező kandidátus meghívott egy geofizikust is a készülék működésének bizonyítására. A szakember viszont levezette, hogy a földmágnesség csak tíz a mínusz hatodikon volt feszültséget tud okozni, ami édeskevés bármilyen komolyabb hatás elérésére.
Aki ezt elmesélte, nagyon örül az ügy nagy nyilvánosságra kerülésének, az építészeti folyóiratban megjelent részletes cikknek, és a későbbiekben is szívesen szolgál még információkkal.
Sajnos nem valószínű, hogy e fórumba be fog kapcsolódni, mert nem rendelkezik internettel.

VEE

Előzmény: JFEry (463)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!