Az bosszant leginkább, hogy felelőtlenül igérgetnek, és amikor számon kéred, akkor mindig van valami amire hivatkozhatnak. Először: ha hétfőn elfogadják a hitelkérelmet, akkor még azon a héten elviheted az autót.Másodszor: az számít, hogy mikor utal a bank, onnan számít az egy hét.Később:( mikor a bank elutalta a pénzt, az egész összeg ki van fizetve), húú, hét lehet, hogy inkább másfél, de inkább két hét még kell, mire az autó számlázása megtörténik a Kia cég felé, műszaki, átírás...Miért nem lehet az elején megmondani, hogy a kifizetés után még, 2-3 hét kell mire az autó átadható. Ekkor az ember tudná, hogy mire számíthat. Nem értem, nem értem.Jövő hétre ígéretet kaptunk, kíváncsian várom!!!
Na meg van egy olyan dolog is hogy az értékesitők jutalékos rendszerben dolgoznak. Így minden honapra megprobálja "tologatni" az értékesített autókat.
Tehát ha neki megvan a havi előirányzott értékesítése és kicsit pang a piac akkor tolja következő hónapra, így probálja biztosítani magát. Hiszen az értékesítők alap bér + jutalék rendszerben dolgoznak. (elő van nekik irva hogy havi szinten x autót elkell adni, ezért jár a fizetés, a + eladott autók után kapják a jutalékot néhány 10 ezret.)
Így őket nagyon nem érdekli hogy te mikor tudod használatba venni a kis autódat. Csak adig vagy neki fontos mig aláirod a papírt. Én is így jártam (BMW). Hamarab legyártották és értékesítőhöz szállították az autót mint üzembe helyezték. Ha nem telefonálok akkor még aznap sem kapom meg akikor elhoztam, utolag kiderült hogy már 3 napja nálam lehetne, mert minden papírja rendben volt. Nagyon mérges voltam de tehetetlen!!! Ezek a dolgok akkor derülnek ki ha átveszed a kocsit és a kezedbe vannak a papírok hogy mit mikor csináltak rajta. - és akkor összeáll a kép.
Nálam 10 napig állt a szalonban az autó. Szerintem azért mert az egész kereskedésben egy ember dolgozik és ő nem akart egy autó miatt járkálni hivatalról hivtalra. Összevárt néhány üzembehelyezést. Biztos nem javítgatták a kocsit mert amikor megjött megnézhettem, majd a tíz nap alatt is ránéztem és mindíg ugyanott állt.
Te is hasonlóan jártál mint én! Nekem a teljes összeg kifizetése után 3 hetet kellett várnom, mire beleülhettem az autómba (az autó ekkor már a szalonban volt). Hivatkoztak sok mindenre, de szerintem ültek a lóvén. Ilyet most már nem csinálnék, de hát én sem minden nap veszek új autót... Ezzel én is az eljárás menetét akartam meggyorsítani, de pont ellenkezőleg sült el. Ha kíváncsi vagy a teljes sztorimra a másik fórumon (ceedculb.hu) el tudod olvasni. Ha nem titok, melyik kereskedés ez?
Sajnos az időhúzás mögött javítás is állhat (pld. karosszéria). Pláne, ha heteket kell várni, holott már rég itt a kocsi. Meg ha halandzsáznak. Ezt nekem a saját szalonosom mondta.
Valahogy azt érzem, hogy az előleg befizetése, vagyis a rendelés után nagyon-nagyon lelassultak a dolgok. Az autó a megrendelés után 1 hét múlva a szalonban volt, de ennek már vagy 2,5 hete. Jó lenne tudni pontosan, hogy egy közel 10 éves autó után végre mikor ülhetnénk át egy újba.A kereskedőknek tudniuk kellene, hogy hány napot vesz igénybe a papírmunka, de csak mellé beszélnek folyamatosan. Nem szeretnék a kereskedők miatt kiszeretni az autóból.
Ameddig ülni akarnak rajta, vagy amíg nem b.szogatod őket annyit, hogy forgalomba helyezzék. (levizsgáztatják, és kérnek rá rendszámot) ...de elméletileg 1-2nap.
A rendelésen, előleg fizetésen túl vagyunk, sőt a teljes összeg kifizetésre került. Az autó már hetek óta a szalonban van.Vissza van a műszaki vizsga, átírás, járműkísérő lap... Ez hány nap lehet?
Megrendeléskor előlegnek adtam azthiszem egy 50-est, másfél hét múlva adtam oda nekik a beszámított régi autómat, és fizettem be az önrészt. Fél óra múlva kigurultam a Ceeddel.
Persze ez egy olyan eset, amikor nem kell semmi külön extra a kocsiba, és van belőle a magyarországi nagykerben, vagy hogyishívják. Ja, és azért volt másfél hét, mert péntek helyett csak hétfőn tudtam átvenni. Szóval számolhatjuk 8 napnak is.
Nincs semmi baja a biztonsági övre figyelmeztető jelzésnek, elolvastam a kézikönyv erre vonatkozó részét - csak bizonyos sebesség elérése után van hangjelzés.
Máshol is van ilyen "árelőny", a tbányai szalonban is. Érdekes megnézni, hogy listaáron a 2 literes BENZINES EX a drágább. Ja, 600 rugót elengednek a benyásokból. Ezek szerint Cegléden meg 900-at a DÍZEL-ből? Fura. Vajon a Cee'dnél mikor lesz ez??? Mert akkor talán vennék CRDI-t.
Beugrottam a ceglédi KIA szalonba szervízbe bejelentkezni a Cee'd-emmel és átmentem a szalonba szétnézni. Ki van kiállítva 2 db ezüst színű Magentis EX 2.0 CRDi. Az árán majdnem hanyattestem, amikor kérdeztem mennyiért tudnám elvinni. A listaára, ha jól tudom 5.800.000.- körül van. Nekem 4.900.000.- mondtak az értékesítők, akár kp.-s vásárlásnál is. "0" kilométeres autók. Akit érdekel hajrá.
Nemrég szervizben kivették a vezetőülést. Ehhez széthúzták (áramtalanítás után) az ülés alatti elektromos csatlakozót.
Vissza téve az ülést, észleltem, hogy az öv bekapcsolására nem figyelmeztet a hangjelzés. Igazítottak a csatlakozón, minden rendbe jött.
Most megint csend van, nincs hangjelzés.
Azt nem tudom, ilyenkor esetleg az oldal légzsák sem működne, meg az övfeszítő sem, ha baj van, mert csak a "harangozás" miatt nincs nagy kedvem a szervizbe menni!
Van valakinek erről pontos információja (légzsák, övfeszítő működésre gondolok).
A műszerek semmi hibát nem jeleznek, nem hiszem, hogy biztosíték probléma lenne.
Köszi a válaszokat. Láncot kell cserélni? Mikor? Egyébként vezérműszíjasnál pl. a Ford úgy csinálta, hogy ha a elszakad, akkor a dugattyú elroppantja a szelepszárat, így nem csap ég bele a szeleptányér a dugattyútányérba -> olcsóbban megúszod a balesetet (személyes tapasztalat). 14 szelep tört, de semmi másnak nem esett baja. Így csak 96ezer volt a költség.
Valamikor az volt a trend, hogy szijas vezérműhajtás kell mert az csendesebb és talán olcsóbban is gyártható, aztán időnként komoly motorkárosodások keletkeztek a szij szakadása miatt. Ma más olyanok a motorok, hogy egy esetleges szijszakadás esetén a dugattyú könnyedén eléri a nyitvamaradt szeleptányérat. Lassan rájöttek/rájönnek a motorgyártók, hogy a láncos hajtás mégiscsak biztonságosabb a motor szempontjából és már a zajcsillapitás is olyan mértékű, hogy nem zavarja a lánc a fület :-)
2. az ugy megy, hogyha mész és utána megállsz, aszthiszem 40km/h-ig ujra mutatja hogy ki van bekapcsolva vagy ki nem, és felette ebbahaggya a jelzést. ez minden megállásnál megismétlődik. teljesen normális, nálam is igy megy.
2. nem rapszódikus az, de mivel nincs nyomásérzékelő az ülésben ezért működik így! ha hátul ülő emberkék bekapcsolják magukat akkor zöldre vált a lámpa!
Sziasztok, Hétfőn vettük át az új Ceed SW-nket. Pár kérdés merült fel bennem: 1. Mennyivel jobb a láncos, mint a szíjas vezérlés? 2. Nektek is rapszodikusan világítanak a biztonsági öv jelző lámpácskák? Hátul nem ül senki, és menet küzben hol pirosan világít, hol sehogy, utasoldalon ülnek, aztán hol világít pirosan, hol nem. Mindezt persze menet közben. Hogy is van ez? Amúgy meg nagyon jó kis kocsi. :)