Keresés

Részletes keresés

Torgyi1 Creative Commons License 2017.01.26 -1 0 60848

Köszönöm szépen! Valóban, most éppen az érintett megyékben mozogtam, és logikusan úgy gondoltam, hogy egységes, egész Kék-kört érintő jelzésről van szó.

Tehát a táblák ezek szerint mégis megmaradnak, csak a rosszabbakat cserélik le.

Előzmény: nagypapi (60842)
Güsziológus Creative Commons License 2017.01.26 -2 1 60847

” na és összemossák a felfestést a szürkítéssel, a főútvonalat a kiágazó útvonallal, sorolhatnám.”

Ezeket a megjegyzéseidet nem értem, általánosítások és zavarosak. Megköszönném, ha kifejtenéd bővebben a kifogásaidat, mert ezek is mind a pályázókat érintő témák.

 

Én kerülném az olyan megfogalmazást, hogy általános és zavaros, de nem vagyunk egyformák.

Íme a konkrét példa, van több is, ha szükséges.

Kezdjük a címmel !

2016-ban megpályázott, elfogadott, kifizetett megvalósult jelzésfelújítási szakasz

 

Ezt olvashatjuk a panelen, mely egységes ugyan, de egyértelmű, hogy jelzésfelújításról van szó.

Nézzük az útvonal hosszát, 8 kilométer! Csakhogy.

 

Az ominózus szakasz 4 kilométer, felmértem, felszerkesztettük, ellenőrizhető.

Mit történhetett?

Volt kb. 4 kilométer szürkítendő útvonal, és 4 kilométer új útvonal festése. Ez nem felújítás!

Igaz, tehát, amit írtam?

Összemossák a felfestést a szürkítéssel.

 

Ezt állítottam, és most konkrét példával bizonyítottam is.

Íme a kép, melyet mindenki láthat.

 

Én elfogadom, hogy az adatot a pályázó adta, meg, de az MTSZ publikálta, és az MTSZ fizetett. Csak a pályázónak van felelőssége?

Bemutathatom az is, ahol a főútvonal és a kiágazó útvonal együtt van, de szerintem nem bennem kéne keresni a hibát.

Előzmény: garass (60843)
Güsziológus Creative Commons License 2017.01.26 -2 1 60846

Nem titok, és megmondom:-)

 

Voltam a szigeten, hogy saját szememmel győződjek meg arról, hogy az alábbi csomópontok között megtörtént a jelzések felújítása.

 

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=174409

Itt "indul" a SÁRGA, a PMP-vel fonódva.

Sajnos, nem volt pont a jelzésen, lehet, hogy folytatódik észak felé, de nagyon ki volt számítva az időm, indultam egyből, dél felé.

 

A szakasz vége:

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=176523

 

Az itinert most nem publikálnám, mert kiderült, hogy változás van a TUHU adatbázisához képest is:-(

Amit viszont tapasztaltam, az meggyőző, és örülök, hogy rendben lévőnek mondható ez a patinás szakasz. A Tököli Parkerdő az egyik kedvencem.

 

Tovább a "városi szakasz" a gátig:

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=176523Nem a legizgalmasabb, de Tököl hangulatos település, van cukrászda útközben, hangulatos park, szobrok, stb.

 

Az itiner:

http://www.turistautak.hu/itiner.php?from_id=176523&to_id=183965&route=714125,714126,659259,236375,695004,695005,717276,717275,717274,248643,248642,660391,891772,891771,660389,237212,883862,883861,883860,883859,883863,883864,301954,301955,226406,227024,227033,227026,227025,237211,237210,124318

 

Ez a szakasz a tegnapi penzum volt, mentem tovább is, a gát tövében, de hogy meddig van korrekten jelezve az út, azt nem tudom, elvben Szigetújfaluig kéne, de Szigetcsép magasságában 'kimásztam" a gátra (a jeges úton ez nem volt egyszerű), és lemeszeltem egy autót, mely visszavitt Tökölre.

Szigetújfalu sok lett volna, a Szigetcsép felé a HÉV ablakából látott S4 szintén, maradt a praktikus megoldás.

Van tehát jelzett út, de hogy meddig, azt pontosan nem tudom. Ha megenyhül, "nekiugrok" ismét.

 

Erre a sárgára gondoltál?

Előzmény: jzp2107 (60840)
Güsziológus Creative Commons License 2017.01.26 -2 1 60845

Szeretnék részletesen reagálni, de most csak egy kiragadott "részlet".

 

Ezt írod, engem idézve:

„Gond van az útvonalak hosszával is,”

Az útvonalak hosszát elsőként a pályázó adta meg, saját adatai alapján. A pályázat elfogadásánál egységes adatbázisból történt az úthossz rögzítése, de ez nem az ultrapontos felmérést tükrözi, mert erre épp a felújítások után kerülhet majd sorra, valamilyen rendező elv alapján.

Ide még annyit, hogy az ellenőrzés során az útvonalak GPS alapján fel lettek mérve, de ezt tizenhat ellenőr, a saját eszközével végezte. Tehát eleve kizárt az egységes pontosság.

Eddig a reagálásod.

 

Engem idézel tehát, miszerint azt írtam, hogy gond van az útvonalak hosszával. Fenntartom.

Ezt követően leírod. hogy a "pályázó adta meg", áthárítva ezzel a felelősséget. Ettől persze a gond marad, ha szükséges, tételesen is felsorolom, mely útvonalaknál találtam bosszantó eltéréseket.

Azt nem vitatom, hogy egységes adatbázisból történt az útvonal rögzítése (bár azt, hogy ez mit jelent nem egészen értem), de ha a kiinduló adat nem pontos, akkor az egységes adatbázis is pontatlan lesz.

 

A pontosságról csak annyit, hogy ha megadták volna a végpontok koordinátáit, akkor a TUHU is és az OSM is képes arra, hogy kiszámítsa a hosszat. Több útvonal esetében ezt meg is tettem, és ennek alapján bátorkodtam leírni, hogy gond van a hosszal. Mivel ezt az állítást nem cáfoltad, megállapításom tehát igaz. Megismétlem: ha kell tételesen is bemutatom, mely útvonalaknál találtam bosszantó eltérést.

 

Megpróbálok majd a többi észrevételre is reagálni, példákkal alátámasztva mondandómat.

Előzmény: garass (60843)
jzp2107 Creative Commons License 2017.01.26 0 0 60844

> A TUHU és OSM késlekedése pedig szintén érthető, mert ők is, mint a papír alapú térképek, csak utánkövetők lehetnek.

 

Ennek nem feltétlenül kellene így lennie, tracket akár a pályázat sikeres elbírálásakor is be lehetne küldeni, "terv" státusszal, aztán véglegesítéskor elég egy "felfestve" üzenet egy szerkesztőnek és hipp-hopp a térképen van.

Volt is már ilyenre példa (tehát valóban működik a való életben), sajnos egy kézzel megszámolható alkalommal.

 

De ha ez nem is, legkésőbb a 16 ellenőr 16 GPS-éből mehetne fel a térképre, ehhez aztán tényleg csak 2 kattintás kell

Előzmény: garass (60843)
garass Creative Commons License 2017.01.26 -1 3 60843

Tisztelt Güsziológus!

Hosszabb ideje olvasom itt bejegyzéseidet, amikre eddig nem reagáltam. De most annyi tájékozatlanság tükröződik megjegyzéseidben, hogy megszólalok. Nem az MTSZ védelmében, - hisz az elkövetett hibáik engem, minket, sokakat is érintenek – de a realitás érdekében, hogy Te és mások is értsék a dolgokat.

A lényeg a múlt évi festési munkákkal kapcsolatban, hogy a festési pályázat szabad kezet adott a megyéknek, egyesületeknek a felújítási útvonalakat illetően. Mindenki arra pályázott, amit a maga számára fontosnak ítélt. Ezek a pályázatok mind elfogadást nyertek. Tehát nem központi útvonal kijelölések voltak. Így került pályázati alapú felújításra összesen 1610 km.

A pályázat természetesen néhány egységes feltételt írt elő. A legfontosabbak: mindenekelőtt a minőségi munkát, a jelzések alapján való tájékozódás elősegítését, az útvonal teljes körű felújítása mellett a régi jelzések megszüntetését.

A munkák minden métere utólagos, dokumentált ellenőrzésen esett át és a kifizetések ennek alapján történtek meg. Az MTSZ által feltett térkép ezeket tartalmazza.  

Sajnos az utak egy része a felmerült hibák miatt nem kerülhetett elfogadásra, ezek utólagos javítás után kerülhetnek majd véglegesítésre. Ezért a pályázott utak egy része még nincs is fenn a térképen. Javításukra és elfogadásukra értelemszerűen csak a tavaszi időszakban kerülhet sor. Akkor kerülhetnek a térképre.

Tehát a bejegyzésedben feltett megjegyzéseidre ezekből kell kiindulni.

„ha egy kicsit alaposabban megnézzük a felújításokat, azok egy része bizony új útvonal felfestése, magyarul az útvonal változását úgy kell kibogarászni.”

Ha a pályázó új útvonalra pályázott, akkor azt festette meg.  Ez miért baj? A mondatod utolsó része számomra értelmetlen, mert az új útvonal az nem változás, hanem új. Ha módosított nyomvonalról beszélünk, akkor a térképen az szerepel.

„Gond van az útvonalak hosszával is,”

Az útvonalak hosszát elsőként a pályázó adta meg, saját adatai alapján. A pályázat elfogadásánál egységes adatbázisból történt az úthossz rögzítése, de ez nem az ultrapontos felmérést tükrözi, mert erre épp a felújítások után kerülhet majd sorra, valamilyen rendező elv alapján.

Ide még annyit, hogy az ellenőrzés során az útvonalak GPS alapján fel lettek mérve, de ezt tizenhat ellenőr, a saját eszközével végezte. Tehát eleve kizárt az egységes pontosság.

” na és összemossák a felfestést a szürkítéssel, a főútvonalat a kiágazó útvonallal, sorolhatnám.”

Ezeket a megjegyzéseidet nem értem, általánosítások és zavarosak. Megköszönném, ha kifejtenéd bővebben a kifogásaidat, mert ezek is mind a pályázókat érintő témák.

Más helyen írod, hogy egyes felújításokról „a térkép nem árulkodik.”

Mint írtam a feltett térkép csak a pályázati utakat tükrözi. Ez tudtommal a címében szerepel is. De tudni kell, hogy voltak és lesznek pályázaton kívüli út felújítások, új út kialakítások. Információim szerint főleg Pest megyében került sor több ilyen munka elvégzésére. Ezek természetesen nincsenek a térképen feltüntetve. A TUHU és OSM késlekedése pedig szintén érthető, mert ők is, mint a papír alapú térképek, csak utánkövetők lehetnek. Legföljebb a csúszás mértéke kifogásolható esetükben.  

Ezek után, hogy számodra mi mindebben az „átverés”, azt nem tudom, de lehet összeesküvés elméleteket szülni, ha ez jó a lelkednek. De tovább megyek, a festési munkákból is lehet részt vállalni. Erre lesz lehetőség az idei pályázati kiírás alkalmából is. Így első kézből tájékozott lehetsz és jó munkával, jó adatszolgáltatással magad is hozzá járulhatsz a felújított úthálózat növeléséhez és az általad kifogásolt hibák csökkentéséhez.    

 

Előzmény: Güsziológus (60831)
nagypapi Creative Commons License 2017.01.26 -2 1 60842

A projektek megvalósítási területébe nem eshetett bele Közép-Magyarország (Bp. és Pest megye) illetve Nyugat-Dunántúl (Vas, Zala és GyMS megye) Balaton üdülőkörzeten kívüli területe, ezért ott nincsenek táblák.

Máshol vannak sárga táblák, de teljesen változó sűrűséggel. 

Itt van egy térkép ezekről, ha épp működik:

http://mtszgis.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=decda107864c4a308f55587ddf3f9929

Előzmény: Torgyi1 (60841)
Torgyi1 Creative Commons License 2017.01.26 -1 0 60841

Nemrég jártam az MTSZ-nél, rákérdeztem ezekre a sárga táblákra, amelyek már az AK-en bosszantottak. Szóval az MTSZ-nél mondták, hogy született egy táblázási tervezet, amely a jövőben épülő utakat (és úti célokat) is tartalmazta, de hibásnak bizonyult, és kezdik lecserélni.

A kérdésem az volt, hogy miért van az, hogy amíg AK-n 1-2 km-en belül több száz sárga táblát láttam (Sükösd környékén beszéltünk az erdészekkel, akik ezeket szerelték), a RP-DDK-n összesen miért csak 1-2 db-ot láttam ilyenből (Nem mintha hiányozna, hiszen egy kéktúrásnak nem túl sok információt nyújtottak). Az OKT nyugati végén sem látni. Úgy értettem, most az összeset lecserélik.

Említettem a terepszínű bélyegzős dobozt is, és hogy jó volna, ha legalább egy-két helyen volna még fém bélyegző. Állítólag másoknak is hiányzik a fehér-kék doboz...

(Nem zúgolódásból, hiszen az előző rendszerben csak H. Miklós főpolgármester-helyettes csinált legalább némi reklámot a Kéknek. Most viszont már legalább felismerték, mekkora érték is a Kék Út, valami elkezdődött, ha rosszul is, de legalább hinni lehet, hogy lesz folytatása.)

Előzmény: olahtamas (60832)
jzp2107 Creative Commons License 2017.01.26 0 2 60840

értem, nem titok de nem mondod meg

biztos van oka

 

valamiért én is sárgára tippeltem, de nem a Duna mellé

Előzmény: Güsziológus (60839)
Güsziológus Creative Commons License 2017.01.26 -1 0 60839

Nem titok:-)

 

Ha minden összejön, akkor kávé után indulok, hogy az egyik útvonal másik végét, nevezzük elejének, felmérjem.

Addig nem "kürtölöm világgá" a szerintem jó hírt.

Amúgy a Duna közelében jártam tegnap:-)

 

Ha ma is sikerrel járok, akkor du. közzéteszem a két végpontot és a köztük lévő sárga sáv jelzésű útvonal itinerét.

A tegnapi túrán biztató, friss jelzéseket láttam, remélem, hogy végig fel van festve!

 

A másik útvonalról még kevesebbet tudok, csak láttam friss jeleket ott, ahol nemrég még nem volt semmi, és tábla is van kihelyezve, hogy merre mennyi. Ebből gondolom, hogy felújították. Mivel izgatja a fantáziámat, indulok, amint lehet, és ha felszerkesztjük a TUHU térképére az új útvonalat, mindenki indulhat.

Előzmény: jzp2107 (60836)
V43 1279 Creative Commons License 2017.01.26 -1 1 60838

Köszi, örülök, hogy tetszenek! :) ha rámész a nevemre utána meg a hozzászólásokra akkor megjelenik a topiklista amikbe valaha is írtam, a kéktúrás sorában ráklikkelsz a számra és megjelenik az itteni összes hozzászólásom, azok is amikről lemaradtál.

 

Igen, azért választottam. Sétálós bácsi kolléga a főútvonalon ment, az valamivel változatosabb volt Fraknóig, de ő egészen máshonnan utazott le túrázni, mint én.

 

Nekem eddig sem volt gondom.se ott, se Szlovákiában, mindent meg tudtam/tudtunk oldani ami szükséges volt :)

Előzmény: zozo.1982 (60804)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.25 0 0 60837

Volna válaszom, de lépjünk tovább, mert tényleg nem ide tartozik :)

 

A topik témája százszor érdekesebb. Sajnos április végéig csak itt tudok "virtuálisan" túrázni.

Előzmény: Törölt nick (60829)
jzp2107 Creative Commons License 2017.01.25 0 0 60836

ha nem titok, melyik két áthelyezésről van szó?

Előzmény: Güsziológus (60833)
V43 1279 Creative Commons License 2017.01.25 0 0 60835

Ez így van.

Nem is általánosítottam, hanem egy létező dolgot támasztottam alá saját élménnyel.

Előzmény: Törölt nick (60802)
V43 1279 Creative Commons License 2017.01.25 0 0 60834

Így van :(

Előzmény: Csuhás (60800)
Güsziológus Creative Commons License 2017.01.25 -1 0 60833

Ha már "csevegünk":-)

Szerencsére voltak olyan felújítások is, melyekről a térkép nem "árulkodik".

 

Még nem értem a végére, de remélem, sikerül felgöngyölíteni a Pest megyeiek két remek jelzés-felújítását, melyek közül az egyik együtt járt útvonal-áthelyezéssel is, ráadásul előnyös a változás.

Szomorú. hogy se TUHU, se OSM, de remélem, ez az állapot hamarosan változik!

 

Sajnos a fagy miatt csak óvatosan tudok tervezni, de ha eljutok az útvonalak végére, valamilyen formában közzéteszem itt is.

Előzmény: olahtamas (60832)
olahtamas Creative Commons License 2017.01.25 -1 0 60832

Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk :)

Régen ennyi sem volt.

 

Jól tetted, hogy írtál, ha sokan mondanak sokszor valamit, akkor elhiszik.

(úgy tűnik ez egy ilyen  világ mostanában...)

 

Sok ezren mondták sokszor, hogy a táblázás pocsék!

most már kezdik elhinni,( ill. lehet eddig is elhitték, csak nem akartak tenni semmit. )

 

 

Előzmény: Güsziológus (60831)
Güsziológus Creative Commons License 2017.01.25 -2 1 60831

"A lista/nyilvántartás első jelei már mutatkoznak, ..."

 

Nagyon gyengék ezek a jelek!

Látványosak, de ha egy kicsit alaposabban megnézzük a felújításokat, azok egy része bizony új útvonal felfestése, magyarul az útvonal változását úgy kell kibogarászni.

Gond van az útvonalak hosszával is, na és összemossák a felfestést a szürkítéssel, a főútvonalat a kiágazó útvonallal, sorolhatnám.

 

Az előző verzióban még megvolt az a szolgáltatás, hogy ha ráklikkeltem a vonalra, akkor vékony fehér vonal jelezte, hogy mettől meddig.

Le tudtam ellenőrizni a hosszat, ma ez már bonyolultabb.

 

Engem zavar, hogy az útvonal hossza nem valós, szerintem a lejelentett adatot tették be egy táblázatba, szó sincs arról, hogy felszerkesztették volna a trekk alapján az útvonalat, és valamilyen algoritmus számolná a felújított szakasz hosszát.

Átverésnek is nevezhetném.

 

Elnézést azoktól, akiket ez az egész nem érdekel.

 

Csak halkan jegyzem meg, hogy hetekig nem volt látható a térkép. Akkor írtam az MTSZ-nek, azóta sem válaszoltak, de a problémát megoldották. Most láthatóak a sárga "giliszták", de ha szeretnék összesítéseket, akkor azt csinálhatom saját táblázat alapján.

 

Na mindegy, elnézést az  OFF-ért

Előzmény: olahtamas (60830)
olahtamas Creative Commons License 2017.01.25 -1 0 60830

Néma gyermeknek, anyja sem érti szavát...

Az más kérdés, hogy ez esetben az anya némileg nagyothalló, és sokszor kell elmondani neki valamit :)

Nekünk is már sokszor fárasztó, hogy több tucatszor elmondunk, lejegyzőkönyvezünk dolgokat, és nagyon kis százalékban, ill. azok legtöbbje is elég lassan kerül megvalósításra.

A festésben szerencsére meghallgattattak a szavaink, és nem bízták pl. közmunkásokra a festést, hanem hellyel közzel azért a turistasághoz értő emberek voltak a festéseknél.

A táblázással már nem sikerült dűlőre jutni, a komolyabb beruházásoknak meg a közelébe sem engedtek...

 

A lista/nyilvántartás első jelei már mutatkoznak, ez is olyan pontja a történetnek, amiért már kb. 10 éve hánytuk a borsót a falra, de végre a múlt évi festések kikerültek a honlapra.

 

Ha pedig nincs kedved kinyomozni, hogy kinek jelezzed a hibát, az MTSZ-nek nem akarod, akkor vagy megvárod míg más észreveszi és tesz ellene, vagy magad is kijavíthatod...

 

Előzmény: jzp2107 (60825)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.25 -1 0 60829

OFF

"Ha te a politikai vezetésük alapján minősítesz egy nemzetet,"

Igen, ezt nem kéne, igazad van.

De -szinte-  mindenki ezt teszi. Velünk is, másokkal is. Nem ismerhetsz minden népből több száz embert, akik természetesen mind mások és mások.

A németek még mindig, 60-70 év után is meg vannak bélyegezve, tehetnek róla? Nem. És mégis.

 

"...akkor ezen logika alapján bizony mi, magyarok az elmúlt 100 évben - rövid, kivételes periódusok mellett - bőségesen rászolgáltunk egy csomó negatív véleményre..."

Miért is? A körülöttünk lévő országok érdekelnek igazán, azok meg szintén nem szólhatnak egy szót sem '45 után.

A méltatlanul alulértékelt Horthy-korszak legnagyobb hibái már a II. VH árnyékában történtek, egyébként a legnagyobb bűne az volt hogy megpróbált ellenséges, felfegyverzett, az országunkat éppen pár éve ellopó hazug, összetákolt államocskák közt újra valamiféle nemzetet kovácsolni a maradék Magyarországból, és a gazdaságilag nem is a nulláról, hanem a mínuszból induló szétrabolt, jóvátételekkel terhelt országunkat talpra állítani.

Persze hogy ez nem tetszett azoknak akik a vesztünket okozták és nem elégedtek meg ennyivel.

 

Semmi okunk szégyenkezni.

ON

 

Mostanában éppen az 1929-1940 közti Turisták Lapja című havi folyóiratot olvasgatom, szinte minden este. Most van némi rálátásom, első kézből. 

Épült az ország.

Nyomor, szegénység az volt, abból kellett főzni ami megmaradt.

De állami támogatásokat adtak útépítésekre, nagyberuházásokra, akkor épült Kékestető, Galyatető, Lillafüred, de adtak pénzt turistaházak építésére, erősítették a szétzilált magyarság önképét, ezerféle módon.

Önkéntes alapon is építkeztek (Nagyszénási Turistaház, Nagyhideg-hegyi, Bánkút, Dobogókő), csak hogy a legismertebbeket említsem, de így épült fel másik több tucat is abban az időben. Szinte az összes turistaházunk akkor épült.

Az embereknek volt valamiféle dacos hite, alig 10 évvel azután hogy az ország 2/3-át elvették, erre épített, ezt erősítette a kormányzó, és abban az időben egyszerűen nem is tehetett mást, nem volt más út!

Ezért kéne szégyenkeznünk? Csak mert a győztesek ezt mondták? Mert tudjuk, a történelmet ők írják.

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (60818)
HEV Creative Commons License 2017.01.25 0 1 60828

Egy ritkán járható útvonalon lehet szombaton túrázni:

http://kapos.hu/hirek/kis_szines/2017-01-25/csusszon_at_a_balatonon.html

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.25 -1 0 60827

Erre a célra volt régen a TeSz, csak ugye az pfuj, erdei önkéntesrendőrök, meg különben is mit pofáznak bele egyszerű turisták a közjólétbe. :) Remek kis jelzésrendszerük volt.

Előzmény: jzp2107 (60825)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.25 -1 0 60826

...késő magyarázkodni, a TEK már elindult az időgépedért. A Kedves Vezető olvasta, hogy "aki uralja a múltat, az uralja a jövőt is", és tetszik neki ez a mondat. :)

 

ON

Pénteken a szokásos heti séta keretében Vinye-Zirc-Borzavár körül fogunk keringeni. Kíváncsi vagyok, ott mennyi hó lesz...

Előzmény: Pulmy (60824)
jzp2107 Creative Commons License 2017.01.25 0 0 60825

ezekszerint máshogy értelmezzük a kis focis mondást

 

nekem(nekünk) akkor már csak egy lista hiányzik, hogy ha látunk valahol valamit akkor kinek kellene jelezni (túúúdom, jelezzük közvetlenül az emtéesznek, na, ez az amit nem fogok, feleslegesen verni a billentyűket ahhoz nincs kedvem)

Előzmény: Törölt nick (60808)
Pulmy Creative Commons License 2017.01.25 -2 1 60824

 Jaja! Csak vizionáltam...,hogy addigra ez lesz :D     a helyes:2016

Előzmény: akárkibárki (60819)
Tevemadár Creative Commons License 2017.01.25 -1 1 60823

OFF!

 

Egyetértek veled teljes mértékben... :-( De igazából kár keseregnem - én csak egy felhasználója vagyok, igazából én, mint túrázó/kéktúrázó nyertem rajta - az újra festés jó lett (szerintem). És kb. ennyi... :-(

 

ON!

 

jönnek a pluszok (időjárás), lehet előmerészkedni! :-)

Előzmény: nagypapi (60812)
Pulmy Creative Commons License 2017.01.25 -2 1 60822

 Persze tudom,csak ugye az ember szeret általánosítani   :D   Egyébként ez a téma is megérne egy misét,de ez tényleg nem idevaló. 

 

Előzmény: Bikk Pubi (60817)
akárkibárki Creative Commons License 2017.01.25 -1 1 60821

Sok igazság vagyon szavaidban,de nem csak az osztrákok vezetése nem értett egyet a kerítésünkkel.De az átlag osztrák már-már zavarba ejtően vélekedik Orbán Viktorról(nem negatív értelemben).Szóval az osztrákok sem hülyék,csak a vezetésük viselkedik már-már hazaáruló módon(mint ahogy Európa számos más országában is).

Előzmény: Törölt nick (60809)
Mr. Long Creative Commons License 2017.01.25 -1 0 60820

"2019.09.24" Lassan lehet bejarni a DDK-t egy fukaszaval...

Előzmény: Pulmy (60816)
akárkibárki Creative Commons License 2017.01.25 0 0 60819

2019.09.24.-én?Akkor még van addig bő 2,5 év...:)

Előzmény: Pulmy (60816)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!