Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Üdv, szánjon már meg légyszives aki tudja: .dtt kiterjesztésű fájlt hogy lehet megnyitni, mivel kell társítani, vagy milyen program kell hozzá? A neten keresgéltem, de nem igazán találtam olyan megoldást, ami működne...
Én a routerre kötött nyomtatóktól időnként hányok, nem érted mikor nem megy, pár LPT portos még jó volt, átirányította, sima LPR, megy, kész. Aztán jönnek a bonyodalmak.
Bill/egér az olcsóbakkal is mennek, most már egyre jobb a piac, meg a gépeken lévő USB-k is inkább több Amperesek és nem 0.5, hogy aztán elosztva már ne maradjon belőle semmi. Akadnak külső táposak is.
Létezik USB hub (nincs vele tapasztalatom), megsokszorozza a lehetőségeket.
Ne add fel! Hamar meglehet szokni, minden új windóznál szívás volt az eleje, aztán rájött az ember, hogy mi-merre, kedvére alakította. Három nap alatt persze nem megy az átszokás. Emlékszem, egyszerű word angolról magyarra átállás is milyen szenvedés volt annak, aki nem ismerte az adott nyelvű kifejezéseket.
A másik ok, hogy a minigép, habár kb ugyan olyan erős, mint amit használok, nem tartalmaz elég USB-t. Nyomtató, kamera, külső HDD, egér, billentyűzet, billentyű világítás, hálózati kábel, monitor kábel. füles és mikrofon . Már egy pendrive sem dugható bele és úgy néz ki mint egy százlábú. A tárhely meg nekem kevés. Majd küzdök ha muszáj.
Akkor az a rendszer nem úgy működik, ahogy kéne. Szerintem is az lesz a legjobb, ha újra ráküldöd a telepítőt. Persze, ha vannak rajta olyan adatok, amiket jó lenne megőrizni, akkor azokat előtte mentsd le!
Pár napja aktiváltam az előtelepített win 10-t. Egyszer sem működött. Még pár dolog szintém nem. Az ablakok közötti váltás Alt.Tab-bal m,egy, de ha rákattintok a tálca ikonjára nem reagál, ha már előzőleg meg volt nyitva.
A katyvasz relatív. Van akinek hányinger, van akinek hűdefasza. Szerény véleményem, hogy hajítsd ki a giccseit és ha gyári HP akkor a fölösleges cuccokat, úgymint demó vírusirtó, játékok, akármi. Utána teljesen jól lehet használni.
De ha tényleg meg akarod ismerni és meg van a gyári telepítő, akkor tolj rá egy teljes újratelepítést és akkor biztos lehetsz abban, hogy amit kapsz, az azon a gépen az alap, és nem egy más szokásai szerint "kiherélt", elállított díszpéldány. Ezután tolhatod rá a frissítéseket és a saját hülyeségeidet. Karácsony van, használd ki.
Legfeljebb egy .exe alkalmazást feltenni néha egyszerűbb, aztán ha .net vagy valami kell, sokszor elintézi magának. Teljesen más a logikája a csomagok, disztribúciók, függőségek terén. Van egy alkalmazás, amit Linuxra írtak és legalább 5 különböző módon meg tudják magyarázni, hogy miért bonyolult és miért nem megy, de néha még akkor sem ha a gyári csomagkezelőből vagy mi a fenéből rakom fel.
Üdv! Kaptam egy gépet (HP EliteDesk 800 G2 DM 35W), előre telepített w10-zel. A 7-es után egy csúnya katyvasznak tűnik, de ez csak a benyomásom. Több napi gyürkézés után, nem tudom váltani az ablakméretet. A méretváltás területe ugyan beszürkül, de kattogtathatok, míg kedvem tartja. A másik kérdésem, hogy van-e olyan lehetőség a w10-re, mint a 7-esnél az istenmód. Vagyis egy ablakban mindent beállíthassak.
Mi se egyszerűbb. De akkor már tiszta telepítéssel (partíciók törlésével) és uefi módban tedd (lehetőleg ne hagyd legacyben). Penről v dvdről bootolva. (Bekapcsolt secure boot kompatibilis)
Nagyon helyes. Ellentétben a többivel. Inkább azokkal volt a bajom, hogy Gentoo kell, 10 perc, ne bénázzá, hülye vagy. Ok, hülye vagyok azt tudom. De akkor oldjuk meg. Utána már egyik sem érezte magáénak a problémát, meg a 10 perc sem lett rászánva. Akadt aki elvitte a vasat, azt 1.5 év múlva már vissza is kaptam, alap Linux volt rajt, csak VGA driver nem...
Én találtam mindenfélét, de a logikáját sem értettem, nyomkodtam sorba leírás alapján, Linuxos csoportokban meg lehülyéztek, hogy nem úgy kell ahogy írják :-) Persze öten 20 felét pofáztak, majd megegyeztek, hogy a hülye réteg igények nem számítanak, hagyjam a fenébe. Hagytam is, de attól még leszophatnak, nagyszájú banda.
Az ilyesminek az szokIK a hátulütője lenni, hogy ha valaki lelkes (mindkét dologhoz, mármint az adott linux-disztribúcióhoz és a célfeladathoz is) hozzáértő egycer nem rak össze rendesen egy csomagot, akkor valóban ótvar szívás bír lenni a vége.
Karaokés cucc midis alapokkal meg NES/SNES/egyéb emulátoros hordozhatós móka. Volt egy kisebb gyárilag Linuxos PC-m, de én nem értek hozzá, a többi nagyszájú meg egyik csoportból sem tudta vagy akarta megfejteni. Azóta meg olyan olcsók lettek a cuccok, hogy maradtam Wines laptopnál, az most már elfér a sarokban még akkor is, ha évente kétszer használjuk. Winen persze pár kattintás és next, next, párszor itt is küldtem anyagot teljesen átlagjúzernek és sikerült, ezt Linux alatt 5 év alatt nem tudtuk összehozni, csak úgy nagyjából, darabokban, másik vasra fél lábbal.
Amúgy korrekt dolog. 5 rongyért én a lábam nem teszem keresztbe. És ne hidd, hogy egy telepítés csak annyi, hogy beteszed a lemezt és hátradőlsz. Az előző ilyen, csak egy telepítéses gépem két órát vigyorgott itt, köszönhetően a HP csodás terméktámogatásának (felejtsd el, hogy a W10 felmegy a netre és minden illesztőt megtalál azonnal, mert ez..nem igaz) és a traktorlassú merevlemeznek. Mondjuk ha van gyári előtelepített lemezképük az egyes modellekhez, akkor egyszerűbb a történet, de valahogy ezt kétlem, hogy minden géptípushoz személyre szabott, amit árulnak.
2; W10-nél ha az újraindításnál benyomod a shift gombot, akkor kérheted azt, hogy tegye a rendszer alapállapotba magát. Talán így újra létrehozhatsz önmagába 1 fiókot. Viszont ez mindent töröl önmagán kívűl.
Máskülönben meg szerintem sehogy, mert a rendszer védi önmagát.
Minden eladott laptop dobozára rá van téve egy ragacs, hogy mivel ők feltelepítették neked az OEM Windowst, az Office365-öt és még ki tudja mit és ezért ő szerintük úgymond használatra kész gépet kapsz, ezért leszel szíves fizetni plusz ötezer forintot!
És laptopot csak ezzel együtt vehetsz tőlük, enélkül nem! Korrekt ez a dolog?
És akkor, hogy ne legyen OffTopic, pont ehhez kapcsolódik a kérdésem:
Hogyan tudom eltávolítani nyom nélkül a Windows10-ből az általuk létrehozott Tulajdonos/XXokospult@outlook.com fiókot?
Azt szeretném, hogy a C:UsersTulajdonos könyvtár helyett csak egy saját fióknév maradjon a Users könyvtárban!
A megbízhatósághoz semmi köze annak, hogy helyi, vagy távoli a mentés. Az a technológia, amit egy felhőszolgáltató mögé tud rakni a megoldásának adatbiztonság oldaláról, össze sem hasonlítható azzal, amit a felhasználó otthon ésszerűen megtehet. Ehhez adalék, hogy fizikailag egymástól biztonságos távolságban van két mentés azonnal, gombnyomás nélkül.
Mert van róla mentés. Amúgy melyik helyi mentést melyik felhőhöz? Nálam ha beleírnak egy filébe, akkor annak az összes verziója kb. örökre tárolódik felhősben. Ezt odahaza miképpen prezentálod? Napra, júzerre, dátumra, mindenre. Kereshetően. Levelekről nem is beszélve, vagy bármiről. Másiknál csak 30 nap. Vagy 25 munkanapos rotálás, fele napiban az előző napi + 5 napi benne van, hó végén meg havi mentés örökre. Cserébe ha reggel 10kor írok valamit, azon egész nap melózom és elbaszom akkor az sehol nem lesz meg. Ja de, máshol erre van az árnyékmásolat, amit még a júzer magának is tud kezelni.
Esetleg fordítsuk meg. Odahaza mit használsz, milyen beállítással, milyen stratégiával? Csak azért kérdezem mert nagyban sok pénzért van pofám és ügyfélnek is megmondom a frankót, de így pár teráig odahaza azért lehet szívni rendesen, hogy mi a jó megoldás. Szóval ki vele.
Őszintén szólva nem értem a kérdés, a válaszokat még kevésbé.
Az nekem sem világos,miért akar a TC nagyobbra formázni, mint ami lehetséges.
Én általában 100-120 Gb-nál nagyobbra nem szeretem formázni a C:\partíciót. Mert nekem elég. De a 2 TB-ot neked sem javaslom. Legyen 200, az bőven elég lesz a következő 2-3 évre, aztán meglátod.
Nem is kell újraformázni. A telepítő, ha ezt választod, elrakja külön mappába az előző dolgait, és ugyanoda telepszik. Bár ezt az újratelepítést sem értem, az XP-m 16, a heteseim 8 évesek, sosem voltak újrarakva, a 10-es is megy egy éve már a netezősön, a cégesen meg két és fél éve..
Hogy fogalmazzam. Szerintem fogalmad sincs róla, hogy mi az a tárolókészlet, meg mire való. A lemezkezelő ugyanúgy elérhető W10 alatt is (diskmgmt.msc), de ha ebbe az utcába belefutottál, én sem javaslom, hogy nekiállj az SSD-t darabokra particionálni.
Igen, ez egy vadiúj bolti Samsung SSD. Arra gondolok konkrétan, hogy bár az SSD mérete 2 TB, ennek ellenére a "Tárolóhely maximális mérete" mezőben megadhatok az adott partíciónak pl. 3 TB-ot is, amit leokézás után el is készít, majd a Total Commanderben látszik, hogy a partíció mérete kb. 3 TB lett. Partíciók nekem azért kellenek, mert nem szeretném minden Win újratelepítés előtt a teljes SSD-t újraformázni.
Ezt a nagyobbat nem értem, de milyen SSD? Itteni új és rendes boltból származó? Szerintem előbb írd tele és olvasd vissza. Külön partícióknak meg sok értelme nincs, csak ha nagyon indokolt, de aki itt ilyet kérdez annak alapban nem lehet indokolt, szóval ne tedd.
Sziasztok, új SSD-t vettem a gépemre, ezt szeretném partíciókra osztani. Mivel lemezkezelőhöz szoktam, a Win 10 tárolókészlet alkalmazás nekem új és picit fura benne, hogy a partícióknak enged bármilyen nagy méretet adni, az SSD teljes méreténél nagyobbat is. Ennek nem értem az okát, mindenesetre szeretném, ha a partíciók együttes mérete nem lenne nagyobb az SSD tárkapacitásánál, mert nem akkor szeretnék szembesülni azzal, hogy elfogyott róla a szabad hely, amikor éppen írok rá. Hogy tudnám partíció méretezés közben nyomon követni, hogy pontosan mennyi valós szabad hellyel gazdálkodhatok még? Előre is köszi!
És kell használni? Melyiket, mire? Canoné sem microUSB.
De ezt most nem értem, hogy mire, mert mindenfélét használok, ott van a klasszikus jack, ez a szar:
Meg a függőleges kivitele de arról nincs kéznél kép. Olyt csak azért mondom, mert ugye ezen keresztül tölthető... Vezérléshez csak egy másik fajta van, de legalább csak egy, mert a Nikonnak meg négy, hogy rohadna meg ahol van és minden napra van új meglepetés és bogozhatom ki kivel van, mert kettő a képen ugyanúgy néz ki.
Van, bedugom a gépbe, a micronál fix keret és kifejtő kábel, az nem ennyire dráma. Pro videokamerákon nem véletlenül van teljesen más és egyszer a megrendelő hozta a cuccokat, mini jack csak szopás volt és párat el is törtünk. Pedig dolgozott a kacsaszalag, így csak a darun nem ment szét. HDMIre kolléga megfogalmazása 10 éve "otthoni kommersz fos". Settopboxot nem dobálod, nem húzkodod óránként kétszer és az is ritka, mikor installációs kábelnél a gravitáció rádolgozik a csatlakozóra és tehermentesíteni kell. Olyat is csak én csinálok :-D
De tényleg, milyen gyakran használjuk a microHDMIt zűrösebb környezetben vagy mire?
Jó lenne ha az lenne, cserébe az Olyhoz saját szabvány, mert miért ne. Adatátvinni nem nagyon kell, de fotómasinák vezérléséhez most kb. 12 különböző kábelem van és a buzi Nikon még így is okozott meglepetést. Agyrém. Legtöbb megoldja micron vagy sima jacken, egye fene. De ez a sok saját szar és azt is variálják, azért elmehetnek a picsába.
Mini az jobban bírja, ki is halt :-D Mai cuccokba biztos túl vastag. Új kollégával nyomjuk most a raktár/leltér/iroda építést, aztán mikor meglátta a Mitsuit és társait, amire csak pislogott. Én minden vacakra rákészültem, használtam is 15 év alatt majdnem egyszer...
Folyamatosan kibehúzkodni nem az igazi, de ott a málnaPC, ami jó cucc lenne és ilyen aprólékok basszák fel az ember agyát. Mozgó/rezgő cuccba nehéz értelmeset rakni, de már a legtöbb cucc azt logolja, hogy alapban kevés alá a feszültség. Amit meg az eszköz felvenne és portjain kiadja, azt nem bírja el a betáp jahh, de azért erre is marha jó a microUSB. Egy sorkapcsot vagy valamit tehettek volna rá. Ha már a GPIO tüskéin nem ajánlott megtápolni, mert az mondja a leírás, majd van egy csomó gyári kiegészítő ami ezt teszi. Azért mobilon az almás lightning pld. csöppet jobb ötlet erre.
Még jó, hogy leírta mit csinált. Mert ugye szerinte "semmit". Baróbázhattunk volna megint, és persze a YT a kocsog, mert kitiltotta. Az univerzumból kellene kitiltani.
A múltkor a Youtube tiltott le Floodolásért. Ott a privát móddal próbáltad megkerülni a szabályok betartását. Próbálj meg nem a határokat tesztelve fórumozni!
Most próbáltam ki, az működik. (Már több Win 10-re telepítettem, mindegyiknél ugyanaz.) Köszi a segítséget, akkor majd PDF-be nyomtatással készítek PDF dokumentumot.
Előszedtem, pár év termésének a részleteit. Memkártyából lehet nem minden hibás jut vissza hozzám, hisz nem veszélyezteti a vasat, nem áll meg annyira az élet, mint Win nélkül. Azért néha szoktak sírni adatmentésileg is. Én még mindig van pár ezer célcucc, ami felügyeletem alatt áll SDkártyával, pennel, akármivel. Van ami 1-2ezer kilométerre is, szóval ott nem szopatnám magam garanciával ha nem tartanám megbízhatónak:
Érdekes dolgot tapasztaltam. Microsoft Office 2007-et Win 7-re feltelepítve tudok PDF-be menteni. Ugyanerről a DVD-ről Win 10-re feltéve nem működik a PDF-be mentés! Mi lehet ennek az oka?
Az nem is olyan sok... A praxisomban egyszer egy ügyfélnél a Malwarebyte 897 találatot adott. (Úgy jegyeztem meg a számot, hogy honfoglalás +1.) Kicsit lassú volt tőle a rendszere.
És ott milyen gyakoriak a hibák? Vagy ki a profi és mi alapján? Fél világ 1 kártyással melózik, de ott is olyan elméletek vannak és összavissza beszélések, hogy jajj. Van aki ki sem meri venni a kártyát a gépéből és inkább kábelesen olvassa. Közben a microUSB sokkal előbb kilazul, közelebb is vannak a tüskék. Videósoknak viszont nincs párhuzamos írás, akkor legyenek azok, ráadásul ott több az adat és folyamatosan írja is, általában majdnem tele.
"Olyat pedig, hogy látom az eszközt, de nem tudok róla leolvasni semmit, mert elszaródott rajta a fájlrendszer, nemigen láttam eddig HDD-nél, pen drive esetén viszont annál többször."
Istenuccse felmérem az elmúlt pár évet. De csak a fizikai hibásakat, mert logikait nyiván rendbevágom és mehet vissza, ha egyáltalán volt. Azért a sfc scannow még néha a WU-t is rendbeverte.
Egy megdöglött, nem tudjuk miért. Ebből ne extrapoláljunk a világra, hogy akkor maga a technológia sem megbízható. Érted már? Én meg egyelőre több HDD-t láttam beszarni, mint memkártyát, mégsem írom, hogy a memkártya megbízhatóbb.
Ugyenez pennel, marokszám használjuk napi szinten. Van olyan cég, ahol 512 megás van, mert azt ismeri fel rendesen a szkenner és lazán 10 éve ott van benne napi használatban, kihúz/bedug, pedig az még a filerendszert sem zárja le. Ennyi erővel minden is megbízhatatlan, mert már romlott el.
"Azt meg honnan tudod, hogy hányan szívtak már vele, és hányan nem?"
Pld. onnan, hogy olvasni kell fotós csoportot, ahol azért 10ezres nagyságerndben vannak tagok és alapban dől minden hülyeség, de csak évi 1-2 megfejthetetlen memkártya hiba van. Meg néha ide is be szoktak esni, hogy jajj, jajj nem olvassa.
Tatrhatod megbízhatatlannak, csak ne hangoztasd, mert hülyeség.
Szerintem nem azt írtam a 149509-ben, hogy ne használja senki, épp ellenkezőleg: azt írtam, hogy tőlem használhatja, aki akarja, de én nem fogom, mert nem tartom megbízhatónak. Azt meg honnan tudod, hogy hányan szívtak már vele, és hányan nem?
Gondolkoztam rajt, hogy erősen indítok-e aztán megérdeklődöm Ő volt-e az a hülye picsa, aki 2 órán keresztül győzködött, hogy engedjek a fotós csoportomba gazdikeresős mentett kiscicákat posztolni meg minden egyebet... Nem értette, hogy ezer+1 csoportban van ilyen, vannak elborult kávéházas rovatok ahova minden vacak mehet, van 5ezer gazdikeresős és itt rend van, pont. És írjam bele a szabályzatba, hogy minden tag heti 1-et kirakhat. Mondom az jó, mert heti 3ezer poszt kijönne belőle és továbbra sem ezért van a csoport. Áááááádekészvoltam, aztán nem csoda ha sokan jelentik vagy túlcsordul valami számláló akkor lenyomja a robot. Legalább nem mi szívunk.
Hát fogd vissza magad, mert ez egy erősen relatív kifejezés. Ami neked alap volt, az valószínűleg már a plafont súrolta eddig is. Ha erre még rá is gyakorítasz, ne csodálkozz.
Rendszeresen letilt a facebook, általában egy hétre. Minden magyarázat nélkül. Mi ez a marhaság?
Akkor szokott lenni, amikor kicsit gyakrabban hirdetek vagy osztok meg valamit. De miért kell ezért letiltani? Nem hirdettem/osztottam meg semmi rosszat vagy törvényelleneset.
Sőt, sokszor gazdit kereső állatokat osztok meg, csak segíteni szeretnék. Néha egy nap látok 20-at is és nem bírom ki, hogy ne osszam meg.
"Átmenetileg korlátozva van számodra a következő funkciók használata: csatlakozás és bejegyzések közzététele olyan csoportokban, amelyeket nem te kezelsz. A korlátozás vége: December 30., 12:19."
Merevlemezzel is meg bármivel tudunk ilyet. Mire hozzak csak a szűk körből mintát? Itt egy SDkártya, 5 éve dobtam le a pincébe, ami beázott, aztán kint állt a ház mögött a hóban. Ott fekszik a szelektívben, van rá egy söröm, hogy le tudom menteni.
De ez microSD volt vagy a telefon memóriája? Most döglött meg egy fél éves SSDm is, ez mondjuk ritka. Abból akad még IDE csatolósom ésvagy, de SD/microSD kártyából megszámolhatatlan mennyiségű eszközt telepítek és tartok karban. Digitális tartalomszolgáltatás, mi mást lehetne csinálni? De szerencsére a telefonközpontok is erről futnak. Előzőben lapos Maxtor pont elment borért :-D
CF kártyából most szórjuk ki a 10 éveseket, aztán megy kockaklubba. Hideg-meleg? Zsír, sör, kocsiban alszik, megázik, leejtik... Aztán ott vannak az egyéb cuccok amik folyamatosan rázkódnak és löködik, annál azért a microUSB betáp sem mindig az igazi, de rakjak rá USBvel SSD-t, vagy mi?
Ez meg lehet vett egy hamis SSD-t és beszopta, aztán extrapolál a világra. De jó.
Az a sok telefonos júzer meg mind hülye és veszélyben én? A célcuccainkat nem is emlegetve, ami mással nem megy. Mondjuk furcsa lenne egy málnára merevlemezt lógatni.
De majd akkor szólok a cégnél is, hogy kukázni kéne az SD kártyákat a berendezéseink agyából, mert nem jók :-) . Linux alapú kis ipari PC-k és SD-ről fut az OS meg a miegyéb. Nyolc-tíz év után szokott lenni olykor egy-egy hibás, de általában elég a lemezképet újraírni. A CF kártyás gépekkel valamivel több a gond, de ott is 10-12 éves kártyákról beszélünk télen hideg, nyáron meleg helyeken.
5 éve van a B telefonban a Kingston SD kártyám. Kétszer ki is vettem belőle, takarítás miatt. Előtte már nem tudom, hol használtam. A fotósok is egyre inkább SD kártyáznak, ők sem arról panaszkodnak, hogy jaj, milyen szar mind. Márkásat kell venni, ahogy pendrive-ból is. Mert az a baja ennek az iparnak is, hogy míg HDD-t csak nagy, bevált márkák gyártanak (nekik sem jön össze mindig mondjuk), flash alapút az utolsó kikötői dzsunkán is legóznak össze, a hamisítványokról nem is beszélve. Aztán ugye ezek miatt jönnek az olyan népi bölcsességek is, hogy az szar, mert aliról a 128 G-s háromezerér' tuti igazi minőség kellene legyen.
Jó neked. Én elég sűrűn látok ilyet HDD-vel is, általában az oka is elég egyértelmű, vagy leesett, vagy azt is írás közben huzigálták ki. Ugyanakkor, az elektronikában nincs igazad minden esetben. Ha integrált a HDD-n az USB interfész is, akkor röviden, tömören ugyanott vagy vele, ha elszaródik, mint a pendrive-val. Nem fogsz hozzá találni másik elektronikát, ha mégis, az nem fog szóba állni a másik mechanikával. ESD kapcsán a fiókos megoldások jobbak valamivel, mert van esély arra, hogy a káros mértékű feszültség megáll az USB-SATA hídban..
Nagyon vicces vagy! Nem azt írtam, hogy egyáltalán nem láttam, hanem azt, hogy nemigen. Pen drive-oknál meg sokszor. És azért írtam ezt, mert ez az igazság.
És akkor mit használsz? Meg egyáltalán. Én mondjuk ezrével használok ilyen cuccokat a legérdekesebb környezetben, de az is lehet, hogy a telefonoddal volt a baj, nem? Miért nem azt dobtad ki és nem használsz többet? Vagy mihez kezdjünk SD nélkül a digit fényképezőkkel és egyebekkel?
Na, az SD-ről is pont az a véleményem, mint a pen drive-okról. Egyszer vettem egyet a mobilomba, ráraktam például a spéci csengőhangokat, kis ideig működött, aztán beszart. Volt, hogy emiatt nem hallottam meg egy bejövő hívást, mert egyáltalán nem volt hozzá hang. Akkor megfogadtam, hogy soha többé nem veszek ilyet.
Persze, az is el tud romlani, de még mindig sokkal megbízhatóbbnak tartom, mint egy pen drive-ot. Ráadásul, ha csak az elektronikája megy tönkre, akkor még jó eséllyel viszonylag könnyel le lehet róla szedni az adatokat, vagy egy másik elektronikával tovább használni. Olyat pedig, hogy látom az eszközt, de nem tudok róla leolvasni semmit, mert elszaródott rajta a fájlrendszer, nemigen láttam eddig HDD-nél, pen drive esetén viszont annál többször.
Nagysága? Úgy érti, Gorcsevné? :-D Egyik szerveremen (jó is, hogy eszembe jut, igen rég néztem rá) ütemezve feladat, napi adatbányamentést zipbe rakja, eztán FTP-n áttol, előző napit töröl, ha sikerült, majd átnevez, boldogság. Van is vagy 5 sor a batch meg 7 sor az FTP rész hozzá. A ziphez nem volt jó a rendszer sajátja, nem paraméterezhető úgy, ahogy nekem kellett. Egyszer kell megcsinálni, aztán működnek ezek.
Oda kell tenni egy AP-t. De azt, hogy a telefon ne ragaszkodjon az előzőhöz, ami gyengül és menjen fel egy erősebbre azt sok komolyabb cuccal sem fogod elérni.
Nagycsága dógozós masináján két kattintásra (amibül egy a zingyenmentőprogi indítása) készül tömörített, titkosított mentés másik partícióra, ami rögvest ki is kerül az állandóan begyugott pendrájvra, majd föltőttődik a zinternetbe a zingyenfölhőbe.
" A Kingston 1 GB-os, sejted, hogy nem fiatal" 128 megással jól vagyok? Haladó fokozat, hogy 1 éve farzsebben hordom. Kopik is a műanyag. Most azzal szopolok, hogy a kicsiket pár éve elosztogattam és 1-2 gigás kellene a szaraimba.
Bármelyik adathordozó megdögölhet, rághatjuk a világba, de valahogy a pen is bír tartós lenni és a merevlemez is megdögleni. Nal gyakrabban meg nem biztos, hogy használtok "ilyeneket". Ugyanez SD/microSD és sok mással.
Nekem pár cucc már konyult le, de az nagyon extrém dolgokat kapott az élettől. Emlékszem Trebitschre (az igazira) mikor itt a 1394re mondta ugyanezt. Mert hamarosan megdiloglik és kész. Sajna sok évvel túlélte... Kár, hogy nekem lett igazam. Egy átlag micro csati sokkal kényesebb és azt is sokan naponta 3szor dugják.
"az örökös dugdosástól maga a csatlakozó része is elszállhat."
Évek óta használok pendrájvot (Igaz csak Kingstont, újabban Sandisket), de soha nem ment tönkre egyik sem. Olyan már volt, hogy frissen vásárolva hibás volt, de nem a csatlakozó, hanem maga a pendrájv volt baromi lassú.
Akkor mire mentünk offline? USB-s HDD-re, ami ugyanúgy elhagyható, leesik, tönkremegy, meg állásában is jobban használódik, mint a flash alapú, a csatlakozója sokkal kevésbé robosztus és jó esetben a HDD elektronikájára integrált kivitelű.
Kingston, Sandisk pendriveokat használok napi szinten. A Kingston 1 GB-os, sejted, hogy nem fiatal. :-) Azon van a régi Hirens és mindenféle vacak doksi, ami elfér még rá és gyakran kell. A 16 G-s Sandisk is három éves. Rendszert telepítek róla és azon vannak az összes telepítős motyóim, az is kb. minden nap x alkalommal kerül gépbe. A becsúszó műanyag takarót fogni kell rajta, de a csatlakozója nem akar elromlani. Van most egy új 3.x-es is, amin a Hirens aktuális továbbfejlődése lakik, meg ha elfér rá az aktuálisan karbantartott rendszereink egyikének mentése (20-30 GB), akkor arra rakom ki, mert miért ne. A HDD-t macerásabb odarakni a szerver köré, vigyázni is kell rá, erre meg nem annyira. A mentést azért fontosságnak megfelelően csinálja az ember, vagy bedugva folyamatosan, ha sűrűn kell és az a lényeg, hogy mindig legyen két helyen, vagy mittudomain, heti egyszer rádugva, aztán elrakva a fiókba, vagy felfűzve a kensington fülre, akkor nem szívja fel a porszívó. Kicsiben tök jól működik, ahol meg a telefonról napi 20 kép mentése a feladat, úgysem jó. Igazából a lemez és a pendrive is baromság, mert egy felhő sokkal jobb megbízhatóságot ad, és fillérekbe tud kerülni az is, de ha valakinek kell offline, hát legyen. Nekünk pont kell, mert a szervereink zárt rendszerekben vannak.
Aztán hülyeség ellen meg egyik sem jobb a másik megoldásnál.
Az antenna mögé rakott reflektor annyiban segítene, hogy az eredendően körsugárzó nem a szemétkukát kiborító varjaknak biztosít wifit, hanem a lakás használt részére biztosít esetleg több jelet, mint egy irányított antenna. (kis túlzással)
A jelismétlős mennyit ront a helyzeten, ha internetre nem használják, csak zenét streamelnek rajta, tehát nincs függés a szolgáltatóktól, nem youtubeozás van, és 5Ghz-es a rendszer routertől kezdve.
Legalábbis ha azt szeretnénk, hogy a lementett adatokat nagy valószínűséggel tudjuk később használni szükség esetén, akkor én sem a pen drive-ot ajánlanám adathordozónak. Lehet rá adatokat kiírni, de jobb, ha mindig tudatában vagyunk annak, hogy talán soha többé nem tudjuk őket onnan leolvasni. Én gyakran használok ilyen adathordozót, de tényleg csak az adatok hordozására, és soha nem arra, hogy biztonságba helyezzem őket.
Simán elhagyható akkora kis szar az egész, de az örökös dugdosástól maga a csatlakozó része is elszállhat. Dugdosod amibe csak lehet, ha kell.
Persze, tudom, te nem, nem olyan vagy, meg senki más csak én parázom túl és csak abban a gépben és soha senki, semmi másba és 7 lakat van az ajtón, stb. Egy ideig esetleg. Aztán ha beszopod, rájössz, hogy pendrájvra nem mentünk. Fogyóeszköz, mint a házimacska kertes házban, tanyán.
Ott te lennél a mérges ember, sőt a kapitányok isten komplexusa miatt még több is ha nem hallgatna rád egy kritikus helyzetben.
Nem vagy itt kezdő, nem véletlen a kirohanás. Amit csináltál az az állatorvosi ló esete az informatikában. Ugye, mostantól nem vagy rendszergazda a sima usereddel?
SSD-ből remélem 2,5"-os van a háznál. Rakj össze egy automatikus mentést, mondjuk másik userrel, jelszavas tömörítéssel és mindenki nyugodtan alszik.
ui.: egyébként meg a nagyfaluban, januárban én is nagyon szívesen megnézem a géped ingyen és bérmentve.
Hm. Ugyan nem írtam, mert rajtad kívül talán mindenki másnak egyértelmű, de nem a teljes lemez lementésére gondoltam egy pártíz gigás pendrive-ra, hanem a fontos dolgokéra. Tudod: pótolhatatlan dokumentumok, képek, játékmentések, ilyesmi, ami neten nem érhető el.
Persze, ha ezeket megcsináltuk, az nem jelenti azt, hogy innentől hátradőlhetünk, hogy semmi baj nem érhet minket. Csak csináltunk valamit, hogy elkerüljük a katasztrófát.
Az egyikét megfogadtam a másikét nem. Csörtébe (szakmaiba) ebben a témába nem tudok belemenni.
Basztat a letöltésekkel. Tölt le a szar. Rajta van a gépen a malwari is.
Azt basztam el valamikor, hogy nem mentettem mostanában az anyagot. Három hely van, ahová menthetek.
2 db. 3,5 HDD és 1 db. 3,5 SSD és most jut eszembe. 4 db pendraiv is itt lóg a falon.
A fontos anyag még az 1 gb- re is ráfér.
Nem szarakodok javításokkal. Már kivettem ezt a gépet is a helyéről azzal, hogy viszem a szervízbe.
Tegyenek rá W10-et.
Akkor kaptam a tanácsot a net nélküliségre. Megtetszett, nem szólt javításról.
Bejött. Véletlen annyira, hogy nem kell vinnem (most) a gépet sehová.
A kérdés inkább az volt, hogy mi a pöcs ez a hiba? De mindjárt visszanézem, hogy miként indítottam. Azt tudom, hogy nem akartam javítani. Máskor is inkább azt szoktam kérni, hogy töröljenek mindent a gépről és telepítsék újra.
Egyszerűbb és biztosabb módszer. (én így látom)
Ami fontos számomra a két képszerkesztő program, de azokat nem kell telepíteni (portable)és megvannak több példányban szanaszét.
Nem tudom, hogy a kedves mérges ember mit szólna,ha beszállnánk egy hajóra és a tudatlansága miatt lehülyézném, Miközben én elismerem az informatikai tudását. Hacsak a többiek nem mekkelekezik le.
Egy kis útbaigazítást szeretnék kérni. Szükségessé vált a wifi lefedettség bővítése egyenletes térerő eléréséhez, de olyan módon, hogy a telefon mindig az általa elérhető legerősebb jelhez csatlakozzon, s ha odébb kerül 2 szobával, akkor automatikusan ugorjon át arra az antennára ami azon a ponton a legerősebb jelet produkálja. Ne ragaszkodjon foggal-körömmel az eredetihez amire először felcsatlakozott. A sima extenderek úgy tudom sebességfeleződéssel áldanak meg, így azt eleve átugornánk, ha van jobb megoldás.
Jó ég. Úgy jó 12-14 éve, amikor Gorcsevvel itt megismerkedtem, nekem is volt pár csörtém. Azon túl, hogy igen könnyen lehet vele elveszteni a fonalat, mert nagyon pontosan értelmez :-)) , mindig be kellett látni, hogy bizony igaza van.
A konkrét helyzetben vagyunk. 2019-ben, amikor egy pártíz gigás, márkás pendrive ára összemérhető egy erős mekis családi menüvel. Arra automatikusan másolatot készítő programokból ingyenesen elérhető egy tucat. Ha esetleg nem volna elég az ingyenes google drive tárhelye. 2019-ben, amikor tudjuk jól, hogy minden szar, nem létezik olyan, hogy megbízható merevlemez, a Kürt egész iparágat teremtett és virágoztatott fel ezen a tényen. Mit mondjunk akkor arra, aki mégis egy lemezre bízza fontos adatait, amely bármikor el tud köszönni különösebb indok, előjel nélkül? És aztán ennek ellenére is a nehezebb utat akarja járni hibakeresés kapcsán és nem azt, amit jó okkal tanácsolnak neki. Miért? Miért kell hazárdírozni akár az asszony fontos adataival, akár a gép működésével? Ha már itt kérdést teszünk fel, miért nem lehet megfogadni, ami válasz érkezik rá?
Honnan gondolom, hogy rólam van szó? Csak az én beírásaim vannak most terítéken.
Pont nem megyek szembe a tanácsadóval. Azt csináltam, amit mondott és sikerült is megoldani a gondot.
Nem szoktam letölteni-még a szoftver gyártójának az oldaláról sem. Nem változtak és nem változnak a szokásaim, nem kell semmi progi. Amik rajta vannak azt amikor összeállította a gépet egy szervíz, ők rakták fel.
Nem azzal van a gond, ha valaki kevésbé ért egy dologhoz, hanem azzal, ha a "hozzábbértőbbek" által többször és világosan megfogalmazott tanácsok, útmutatások és érvek ellenére nemcsak tovább dolgozik a normális megoldás ellen, de még csak meg sem próbálja megérteni vagy kideríteni, miért megy mindenki vele szembe az autópályán...
Engedd meg*, plíz, hogy egy szint fölött az ilyeneket ezután is lehülyézzem.
Figyelj, ismerlek, tudom, hogy értesz a témához, nem is akármilyen szinten. De néha elkap a gépszíj, ahogy most is. Azzal, hogy lehülyézed, nem segítesz, hanem rontasz a helyzeten. Neked ez a szakmád, másnak (és nekem sem) nem az.
Nekem is kellett egy-két rossz tapasztalat, amíg megtudtam, hogy az ilyen oldalakról nem szedünk le ingyenes szoftvert, mert a végeredmény nem ingyenes, hanem nagyon drága lesz.
De ezért nem hülyézek le egy laikus usert. Hanem elmondom, hogy mire vigyázzon. Légy te is megértőbb.
Nézd, ha valaki olyan hülye, hogy bármilyen biztonsági cuccot nem a gyártó oldaláról szed le, hanem mindenféle ótvar "letöltőhelyről", az sz'tem... öööö... inkább nem is fejezem be...
"Most jöttem ide vissza. Jó ötlet volt a netnélküliség. Az összes adatot kimásoltam egy SSD-re.
Pont végzett, amikor kezdett bolondulni.
A gép tulajdonságait akartam PrtScr-el rögzíteni mikor bármelyik ikonra ment a kurzor, csak ugrándzott és szaporán nyitogatott mindent.
Nagy kő esett le a szívemről. A nejem munkái miatt fájt a fejem. Egy éve volt kimentve. Agyon is kiabált volna. SIKERÜLT!"
Pfff... Tudod, mi sikerült? Megmutatni, hogy -már megbocsáss*- mennyire csökönyösen buta vagy.
Bármilyen kártevőgyanúnál -és nem mellesleg diszk- vagy fájlrendcerhibánál is- az első és legfontosabb szempont, hogy NE INDÍTCSUK EL a beteg rendcert, hanem kizárólag "kívülről", tehát másik médiáról butulva dolgozzunk rajta.
És akkor az évszám mentetlen fontos cuccokról még nem is beszéltünk, amik miatt önmagában megérdemeltél vóna egy alapos sz@pást a kellemetlen verzióból...
* Udvariassági formula, nem igazán gondolom komolyan...
Vagy csak az informatikai ismeretek hiánya ami megzavarja az univerzumot?
Főleg, ha azt kritizálom, amihez nincs elmélyedt tudásom?
Akkor nagy szarban van az univerzum. (mondjuk nem csak ezért)
Gondolom te sem vagy mindenben szakember, de idegen területen is kritizálsz. Mit tudom én... tömegközlekedés, villanyszerelés, atomfizika. Vagy nem tudok olyat felsorolni?
"Én meggyanúsítom a vírusirtót, hogy ők csinálták." Ha ingyenes helyről akartad letölteni és nem vetted észre, hogy a Downloadastro, vagy más csaló helyről töltöd le, akkor könnyen elképzelhető. De nem a vírusirtó a hibás, hanem a letöltőnek álcázott link. Az "ingyeneseknél" mindig meg kell nézni a letöltőhely címét, és ha ismeretlen, akkor inkább hagyni kell a fenébe. Vagy előzőleg létrehozni egy rendszer visszaállítási pontot, és ha megtörtént a baj, akkor visszaállítani a "telepítést" megelőző állapotra.
Ezek csak a vírusirtó hülyeségei, hogy rászedjen a drágább verzió megvételére. Engem is zaklat vele az Avast, de lesz@rom.
Viszont a malwarebytes kártevőirtót (nem csak vírus!!!) kipróbáltad? Vedd alő a gépet az asztal alól, rakd össze, telepítsd, futtasd, és ha szerencséd van, megtalálja és elpusztítja a dögöt.
Elvileg jó lesz. Ha mégsem, akkor videnyócsere. Elvileg a laptopomon is jó lenne, oszt mégsem, mert nincs hozzá driver az amd-től, abban meg nem lesz videnyócsere.
A malwarevbytes jó javaslat. Gépésznek javaslom, hogy a laptopon töltse le, és pendrájvon vigye át az asztali gépre, és internet nélkül telepítse, hogy ne zavarja meg a telepítést a sok megnyíló ablak.
A második javaslatodon már rég túl vagyunk. Ld. 149404
Ezek ebből a szempontból pont lényegtelenek. Videókártya, vezérlőchipek. De főleg videnyókártya. S mint látom valami fotóshoppos masina. Vagy jó lesz, vagy nem. Amúgy laptop, vagy valami dobozos csereberélgethető belsejű? ha utóbbi akkor lehet videnyókártyát cserélni, ha beintene.
Bár már ezek szerint post festa vagyunk, de megjegyzem, emlékeim szerint nem vírusról van szó. Valami redirect, vagy hasonló jellegű kártevőről, aminek az ablaknyitogatáson kívül egyéb káros hatása feltehetőleg nincs. Persze ez is elég kellemetlen. Az Upgrade-el Win10-re ettől függetlenül egyetértek (ha a gép paraméterei alkalmasak rá), egy hónapon belül magam is ezt fogom tenni.
Próbáld meg bekapcsolás előtt leállítani az internetet, hátha elakad a folyamatos nyitogatás. És akkor talán meg tudod nézni, hogy mit akarna megnyitni.
tegyél rá egy chrome-ot, vagy használd edgéről. Akkor is? CCleanert futtasd le, de előtte állítsd be tisztessségesen és a böngésző beépülőket kapcsold-töröld le.
Kösz a választ. Nem tudok már megnézni rajta semmit, mert random megnyit valamit 1000× és megáll a gép. Holnap elviszem egy doktorhoz és megkérem telepítse újra. Az a leg stresszmentesebb megoldás.
Win 10-et tetetek rá. Úgyis meg kell szokni. :-)
W95-öt az Xp is nehezen engedtem el. Rákényszerülök a váltásra, akkor legyen most. A lapin egyenlőre marad W7.
Csak Karácsony előtt foglalkozik-e vele a informatikus?
Húha ezzel már találkoztam. Nem az én gépemen, de annyi rémlik, hogy valami beépülő kártevő okozta egy ismerődőm gépén. Arra is emlékszem, hogy egy adott linket próbált megnyitogatni. Mindig új lapon. De ennek legalább egy éve. Próbálok visszaemlékezni, ha beugrik, megírom. Addig is nézd meg, hogy a megnyíló lapokon mi az URL, és ha ugyanaz, akkor írd meg, hogy mi. Ha mindig változó, azt is.
Esetleg még az is segíthet, ha megnézed, hogy a beállítások->Kezdőlap alatt van-e valamilyen link a Firefox kezdőlapnál.
Ebben az esetben az a remek "frissítés" nyilván elbökte a nyomtató drivert, illetve a beállítását (mondjuk, Win 10 esetén ezen egyáltalán nem csodálkozom).
Újra be kell állítani, esetleg újra is kell telepíteni a drivert. Ez viszont tényleg a rendszergazda dolga.
Nagyon úgy néz ki hogy az lesz. Írni már írtam neki, de még azt se tudom, hogy olvasta-e. Elvileg van távoli hozzáférése, talán ide se kell neki jönni a város másik végéből.
Jobb lett volna ha nem emlékezetből és másik gépről írok. Most már itt vagyok a hibás gépnél, tehát helyesen: nyomtatás ikonra kattintva nyomtatás file-ba ablak jelenik meg és minden doksit prn kiterjesztéssel ment, de nem nyomtat.
Tegnap kb 2,5-3 órás Win 10frissítés után úgy tűnt minden rendben. Aztán mikor nyomtatni akartam bármit (pdf, Word, Excel, JPG) a nyomtató ikonra kattintva a fájl mentése ablak ugrik fel soha nem az eredeti kiterjesztéssel hanem valami prm nyomtató file vagy valami ilyesmi (egy másik gépről írok nem tudom most a hibásat csak később megnézni) megnevezéssel és hiába mentem akárhányszor, nyomtatni azt nem tudok. A külsős és olykor nehezen elérhető céges rendszergazda helyett először itt érdeklődök, hátha a guruknak ez egyszerűen megoldható a dolog. Köszi.
És már nem bírom őket komolyan venni. Van nekem elég bajom.
Most is 2 bazi nagy domaint trustolunk, beolvasztunk 400 usert/klienst, 2 olyan portált, ami 1 percet sem akadhat le, januártól két országos szakrendszert indítunk és közben olvasgatom ezeket és nem értem. Képesség az. Élőben küzdök az ilyen nyugdíjas bölcsészmérnökökkel, akik mindent IS tudnak, közben meg ki se látnak a kis világukból.
ui.: Jahno nem keresel melót? Unixos se keres melót a közeledben? .:-)
didyman, én értem, hogy elővetted a gyógypedes éned és próbálsz barátságos lenni, de olvasd ezt el.
A faternak fogalma sincs miről beszélünk, folyamatosan csak kliensben gondolkodik, Win10-et vizsgál, úgy hogy fogalma sincs mit kell figyelnie. Mindezt szervizmérnökként és urambátyám viccesen, mint anno kávézás közben a haverokkal a füstben, "munka" közben.
Én eltoltam volna a Xeont valami aprós csoportban, de ahol olyan van bontva ott akad más is, amit asztali OSre méreteztek, értelmesen használható, van chipset támogatás, nem zabálja világba a villanyt és még csendes is. Mondhatom, hogy hülyeség? Társalogjon az ilyen inkább kocsmában.
Éppen mentésem basztatom idehaza. Gyerek születési képei maradtak, Applix, StarOffice, ahhoz magyar fontok, KDE és ilyesmi ment a lecsóba. Kb. valahol egymás mellett voltak térben és időben. Gyereknek már két jogosítványa is van, most szeretne saját autót... Többire ott a Wikipédia.
Ez egészen más megközelítés mint a Garfieldé, akivel már a klímásban is nézeteltértünk amikor
kifejtettem hogy a klímámat műszeres szervízmérnök lévén különbül kiganyézom mint egy karbantartó szervizes tizenvalahányezerért. Mit ne mondjak, szimpatikusabb és méltányolandóbb. Nos, tényleg ismeretlen terep a számomra a zombivá válás. Eszembe sem jutott hogy egy olyan gép amiről egy kanyi információ sem lopható le (még mailcím is csak ezen az egy, módjával kezelt gépen van), amik időszakos használat után alvó állapotban várják a gyors indulást, amik nem mutatnak aktivitást az én adatforgalmam nélkül, nos eszembe sem jutott hogy mi a búbánat telepedhetne meg nálam a nemzetközi kíberbűnözés oszlopos tagjává téve. :) Mellesleg egy W10-es gépem van, egy falra fellökött tévét szolgál ki néha yutyubos zenével, slussz. Csak azért tartom hogy megfigyeljem a W10 viselkedését hosszabb távon, ha kénytelen lennék a W7 esetleges meghalasztása miatt a többi gépemen is tizesezni. Csak remélni tudom hogy a tűzfal és a böngésző (Opera, mert annak a legjobb a könyvjelzője) védelmi rendszere együttesen van olyan jó mint az emberek zöme által használt egyszerűbb vírusirtók. Neked viszont megköszönöm a normális hangvételű, segítő szándékú beírásod. Kösssz. :)
Hmmm. És ott mik érződnek, ha azt mondom, hogy előtte meg még StarOffice volt, ami a wines verzióval együtt volt OS/2-re is, és annó rohadtul örültünk neki? ;-)
Nem tudom, hogy fogalmazzam ezt meg neked, nem szeretnék sértő lenni, te egészen normális embernek látszol. Az autodidakta része dicséretes, az viszont nem, hogy ez szakmai téren ekkora önbizalmat ad neked. Ha ilyen pőrén kezeled a frissítéseket, akkor nem vagy tisztában azok jelentőségével és ha az XP korabeli időkben elterjedt, ki kell azt kapcsolni mentalitáshoz ragaszkodsz, az nem jó. Hallgass ebben a tekintetben azokra, akik napi szinten ezzel foglalkoznak és nem csak autodidakta módon, hanem hivatásszerűen. Az XP idejében teljesen más módi volt a kártevők, sérülékenységek kapcsán, sokkal egyszerűbb volt a világ, sokkal könnyebb volt ésszel is jól védekezni. Aztán jött a Sasser és a Blaster, melyek működő víruskeresők mellett simán beérkeztek és elkezdett jelentősége lenni a foltoknak, javításoknak, túlmutatva a hibajavításokon, funkciókon. Azóta ez olyan szinten megy, hogy egy jó férget észre sem fogsz venni még sokkal gyengébb gépen sem, hogy milyen botnet tagjává tudsz válni vele, azt el sem tudod képzelni, túl azon, hogy a bankolás is részedről azért lehet olyan biztonságos, mert a bank nagyon igyekszik vigyázni a nem túl potens ügyfeleire is, mert ez is érdeke. De ettől még a biztonságérzet gyakran hamis. A hiányzó frissítésekkel meg nagyon azzá tud válni. Ez a botnetek kapcsán közel sem egyéni probléma, ha a te géped szervesen résztvevője lesz egy bűncselekményeket támogató hálózatnak, az nem magánügyed.
Víruskergetőből a W10 sajátja bőven elegendő, nem kell érte külön fizetned. A PC-tudorok (egy része) pedig szakmájához értő, abban jártas ember, ezt a tudását munkadíjjal értékelik azok, akiknek szükségük van rájuk. Ha neked nincs, az sem baj, azért vannak a fórumok, hogy a tudásodat ilyen módon ki tudd egészíteni ingyen :-) . Ne hidd azt, hogy itt orákulumok vannak, mi egymástól is sokat tanulunk, sokat beszélünk privát, esetleg kollégák, barátok vagyunk, de mindenképpen olyan emberek, akiknek a tudásában megbízhatsz.
Háát, velem jóval kezdöl bazze. Először is egy Q 9550-esnek megfelelő gép nem hulladék amit rászabadítanak a világhálóra, a csórébb pc-használók ennél szarabb gépekkel gyötrik a netet. Más. Az a módszer hogy akkor húzok újra egy gépet amikor akarom és ezért leszarhatom a különböző fizetős vírusirtókat (meg az aranyárban dolgozó pécétudorokat) eddig nagyon bevált. Egy külön géppel bankolásra is. Egyébként nem kegyetlenség amit írsz, csak a válasz mindég tükörkép szok' lenni... :)
Tehát, foglaljuk össze: 70 évesen egy Xeonra fel tudsz telepíteni egy Windowst, ki tudod kapcsolni a frissítéseket és ezzel egy újabb szemét gépet engedsz a világhálóra, innentől úgy érzed, hogy erre most büszkék lehetünk. Ezt gondold át. Ez nem képesség, hanem nettó hülyeség, bármilyen kegyetlennek tűnik, amit leírok.
A kor, az nem. A képesség. Az, hogy ebben a korban nem számítástechnikai totumfactumokhoz hordja az ember a pécés problémáit hanem megoldja saját maga, autodidakta módon. Tudod, ez a korosztály csövekkel indult, tranzisztorizálódott, azután jött az IC meg a processzor... és úgy 55 éves kor körül le kellett ülni és megpróbálni bekapcsolni egy számítógépet. :)
Te Doky, ugye az első két sorig jutottál csak el és a linken lévő információt véletlenül sem olvastad el, aminek zanzásított lényegét leírtam az alsóbb sorokban, mely pontosan arról szól, hogy sajnos a letölthetőség erősen korlátozva van időben, mennyiségben?
Én nem hiszem el, ez a téma tényleg kezd egy Lipótmezőn forgó komédiához hasonlítani, ahol kint a galambok bármit csacsorászhatnak a vezetékeken ülve, de bent az ápoltak élik sajátos világukat, mit sem törődve azzal, hogy sem nekik, sem a galamboknak nincs igazuk, de legalább a társaság jó az ablak két oldalán.
Neked is kevés ész jutott, kár itt osztogatni. Jelenleg C2-es gépeket és Centrinos laptopokat rakunk össze böngészésre és csevegésre, a Xeon még túlzás ehhez, de te büszke lehetsz rá.
Sajtnak büdös leszek, bornak meg ihatatlan 70 évesen. Vagy most arra céloztál, hogy a korod jelent itt bármit is?
A te viszonyod az informatikához olyan, mint jegesmedvének a ballisztikához. De te ennek ellenére, még lelkesen beszélsz is róla, amivel állandó melót adsz azoknak, akik próbálják a szakmai színvonalat szinten tartani ebben a témában, hogy a te tolladból is futótűzként terjedni képes féligazságokat, tévhiteket ellensúlyozzák. Igazán csinálhatnál egy saját fórumot, az internet hatalmas és ott onthatnád az igét az erre fogékonyaknak. Neked is jobb lenne, nekünk is.
Villámgyors, böngészésre és társalgásra alkalmas gépeket hajigáltam össze magamnak Xeonokkal, bontott alkatrészekből. Ennél többre nincs szükségem. Azt viszont majd magadtól kérdezd meg 70 éves korod után hogy büszke vagy-e olyasmikre amikre akkor még képes leszel a technika akkori szintjén.
Különösen okos dolog kikapcsolni a frissítéseket annak tudatában, hogy egy sor sebezhetőséget javítanak bennük, amivel a felhasználók adatait lehet elsősorban védeni. Megteszed nekünk azt a szívességet, hogy itt nem terjeszted ezt?
Én a Microsofttól még a szabad időkben letöltöttem Win10 és Win8 telepítőlemezt, akkor rakom föl és oda ahová akarom és megtanultam a frissítéseket (az első 4 kivételével) kikapcsolni. Bekaphattyák. :)
Win7 telepítéshez olyan, későbbi kiadású telepítőlemezt kell használni, amin rajta van az SP1 is. Venni kell kéz alatt, vagy kölcsönkérni. Utána az SP1 frissítésének csúfolt SP2-t le lehet tölteni rá innét:
Ezzel pár perc alatt felkerül az a kétszáznál több frissítés, amivel egy újonnan telepített Win7 napokig küzd és közben használhatatlanná lassul a gép.
Pontosan a felbontással van a baj. Az image printernél beállíthattam akár A0-s lapot is, és bármilyen alkalmazás bármilyen zsúfolt anyagából tudtam részletes grafikát csinálni. Meglepően kevesen használják, pedig nagyon hasznos kis program (volt :( ).
Hát agyamra megy már... A win 10-et képtelenek vagyunk megszokni, visszatértem a win7-re, de ez meg telepítés után nem talált hálózatot, akkor azzal kellett küzdeni, most meg a lezárt könyvtárakkal :(
Feltettem egy win7-et, és olyan problémám van, hogy a telepítés előtt adott volt 3 db partíció:
C: - rendszer
D: nyitott vinyó (családi)
E: zárt vinyó (enyém)
Namost a zárt vinyónak adtam akkor rendszergazdai jogokat és kizárólag én tudtam belépni, viszont most egyáltalán nem tudom átörökíteni ezt, tehát látom az E: meghajtót de sehogy sem tudom átvenni az irányítást felette.
Mit lehetne tenni?
Nincs valami más, egyszerűbb dolog hogy egy E: meghajtót zárttá tegyem? (csak én férjek hozzá)
Ok, de XP-s matricát is már a leglátványosabb helyre tettem, majd minden vackot felraktak rá. Arról álmodni sem mertem, hogy ha ez nem veri ki a szemét és kalózkodik, akkor majd pár laptopnál megkeresi a kódot az akku alatt.
Sokan cégeknél is csinálják, az van benne a kezében, nem is gondolkozik, nem is ért hozzá. Címke a gép oldalán, telepítőkészletet berakom a házba, jön valami Sanyika és összebassza.
Akinek eleve beregisztrálódós a gépe, az mi a picsáért kalózverziózik? Sose fogom megérteni. Aki meg használt gépet vesz, miért nem olyat vesz ami matricás és beregisztrálódik?
Torrent oldalról ilyesmit és mást sem töltünk le, mert aztán jön a sírás, hogy szar a vindóz, ha sikeresen összebasztuk a gépünket. Jó, hogy nem a Blade edition valamennyi baze. Tényleg, régen volt kodekpakkos kérdés.
Szerintem 2 hete ment le az SSD vita. Én írom rendületlenül, nem fog az megdögleni, de pont jó poén a sokat írtolvasott, vagy apró fileos izéket a lassú HDDre tenni. Azt meg miért? Ennyi erővel minek az egész? Most rágtuk végig a PH cikket, hogy jajj, még most is megy a tanács, hogy tiltsuk le az indexelést, mert... Mert akkor ne tudjak keresni?
Úgyhogy, a letöltéshez, hacsak nem állsz készen január elsején UTC 00:00-kor, más forrásra lesz szükséged. A torrent talán a legegyszerűbb, nyilván annak kockázatával együtt, hogy valami mókolt telepítő lesz.
Adott egy gép: 250 GB SSD+1 TB HDD. Win10 Pro lesz az SSD-re telepítve. Érdemes-e külön partíciót létrehozni a HDD-n a Temp, Internet Temporary Files, Firefox cache, Dokumentumok mappáknak? (SSD-n maradna a pagefile.)
Köszi. Inkább maradnék a win 7-nél. Hol tudnám a 64 bitest letölteni kulcs nélkül? (később majd aktiválom de a Microsoft oldalán egyből kulcsot kér és iso-t tölt le)
Köszi
Itt az External Mirrort választva azonnal elindította a letöltést. A program egyébként Microsoft termék, és elindítva nálam kiírta, hogy a gépem kompatibilis, majd rögtön elkezdte volna a letöltést, ha nem állítom le.
Hidd el, két éves SSD is be tud szarni. Nem értem, miért bíznak az emberek vakon valamiben csak azért, mert relatív új. Ugyanúgy beszarnak az új cuccok is.
A kis lenovo S205-ös netbookra is simán fellehetett telepíteni, ráadásul rátelepítéssel. Aztán nem lehetett a videókártyára drivert tolni, minden más működött. Azóta lehet, hogy az újabb kiadású win10 már tartalmazza a hozzá való amd videnyó driverét, de nem szórakoztam vele üres vinyó hiányában.
Halványan emlékszem, hogy valaha találkoztam olyan szoftverrel (talán a microsoftnál), ami megnézi a gépemet, és megmondja, hogy telepíthető-e rá a Win10. Most hiába keresem, nem találok ilyet.
Szerinted van ilyen? Mert ha igen, akkor smiley is tesztelhetné a gépét, hogy érdemes-e egyáltalán belevágni a telepítésbe.
a pc üzletben kapható drága eredetit egy gépre tudod feltenni az ugyanott kapható eredetinek mondott de meglepően olcsó az annak a függvénye hogy honnan lopták (nem, az a használt szoftveres szöveg csak egy fügefalevél) a legolcsóbb forrás ha az ebayről veszel egy két dollárost, az is ugyanolyan illegális mint a magyar webshopokban vagy szaküzletben kapható tizenezres, de ha nem kerülsz képbe vele akkor ítéletnapig elműködik ha meg már mégse akkor veszel megint egyet, ugyanott, ugyanannyiért, oszt jónapot
Vagy ezek a kódok hogy működnek? Ha van 2 gépem és veszek egy eredeti licenszet (gondolom PC üzletben lehet kapni ilyet) akkot azt rá tudom tenni mindkét gépre?
Nem az a kérdés, hogy melyik a jobb, hanem az, hogy a microsoft melyiket támogatja. Mivel januártól megszűnik a Win7 támogatása (amit személy szerint sajnálok, mert nekem nagyon megfelel), nem javasolnám, hogy Win7-est telepíts.
Mégpedig a második + jelre kattintva (Telepítési adathordozó ... készítése) nagyon részletesen leírja a teendőidet.
Egyébként először letöltöd az "eszközt" (MediaCreationTool1909.exe), elindítod, majd a licencfeltételek elfogadása után telepítési adathordozót kérsz egy másik géphez (Azért ezt, mert az ISO fájlt akarod letölteni)
Aztán ezt kimásolod egy DVD-re, és arról indítod. Másképp nem futtatható.
2 éves Kingston SSD van benn, illetve a memóriák bár 6-8 évesek, de csináltam tesztet rá és semmi hibát nem írt :(
Abban tudnátok segíteni hogy win 10-et hogy kell telepíteni? (Illetve melyik a jobb a 7-es vagy a 10-es?)
Régen (XP esetén) beraktam egy DVD-t, bebootoltam róla, aztán a régi partíció (C:) törlés, majd új partíció létrehozása, és az új partícióra rátelepítettem a windowst.
De most valami Iso képfile-t vagy mit kell letölteni meg bonyolultabbá vált.
Létezik valahol olyan lehetőség ahol a windows 10-est (vagy a 7-est) 64bitest le tudom úgy tölteni, amit DVD-re vagy pendrivera ki tudok írni és ez maradna egy állandó rendszerlemezem? Mert azt tudom hogy a microsoft oldaláról le lehet tölteni és 30 nap után lehet hozzá kódot vásárolni de valahogy nekem az a bootolás nem sikerült :(
A PR-Telekomtól kaptad a routert? Ha ennek van köze a telekomhoz, akkor azoknak az alján van a Wifi bejelentkezési név és jelszó.
De az is lehet, hogy nem jelszavas. Sőt valószínű, hogy nem az, hiszen azt mondták neked, hogy nincs jelszó. Ebben az esetben vagy a gépbe dugod a kábelt a router kihagyásával, vagy a routerben magad adsz meg nevet és a jelszót.
Nyilván megsérült a rendszer. A neten több dolgot javasolnak megoldásként. Az egyik az, hogy a gép bekapcsolása után elkezdjük szorgalmasan nyomkodni az F8-at, és ha feljön a menü, akkor abból kiválasztjuk a legutolsó helyes konfiguráció menüpontot.
Ha ez nem segít, akkor meg lehet próbálni a másikat: boot a Windows 7 telepítő DVD-ről, aztán amikor rákérdez, akkor Telepítés, majd A számítógép javítása. Ha még tovább kérdezősködik, és lesz Indítási javítás lehetőség, akkor azzal is lehet próbálkozni.
Mivel tök új a gép, az a legegyszerűbb, ha nekifutsz újból az egésznek. Húzd ki a dugót, kapcsold le a modemet a telepítéskor. Amikor rákérdez, mond neki azt, hogy hagyjon békén a hülyeségeivel, majd később beállítod, nem akarsz te ott rögtön fellépni. Amikor kész, 3x újraindítottad, akkor kapcsold be a modemet.
Persze neki lehet állni megkeresni hol szúrtad el, de egy win7 telepítés nem egy nagy idő, pláne egy amúgy is kopasz gépen. Az utána következő frissítgetés viszont rettenet idő lesz.
Sziasztok.
Win7 rendszerem van.
Adott egy Saját meg egy vendég fiók.
A saját fiókba belépve üdvözöljük felirat után fekete képernyő jön be és semmi nem történik.
Tegnap este még be tudtam lépni semmit nem telepítettem rá.
Mi lehet a gond?
Az alábbi eddig még nem tapasztalt problémával állok szemben. A pc nem új de nem is a legrégebbi. A win 7 Pro. volt rajta.
Mivel nem sokára megszünik a támogatása, aránylag olcsón hozzá lehetett jutni a Win 10 hez, (azt híresztelték, hogy a win 7 hardwerén fut a win 10) vettem egyet. Próbálom felrakni, viszint a telepítés 67%-ánál hibára ál és befejezi a tzelepítést. Ezt elpróbáltam 3 szor majd a szoftver értékesítő szerint az alaplap régi és a WIn 10 nem támogatja. Az árát azonnal visszadta.
Most jön a gond. A wIN 7-t teljesen tisztán újra telepítettem. Rendben volt minden de sajnos nem kapcsolódik a netre automatikusan. Jelszót és felhasználót kér. Ilyenem nem volt, kérdeztem a szolgáltatót( PRtelekom). Szerinta valami más baj leht mert nincs és nem is tud adni jelszót. Most itt állok. egy tiszta géppel csak nem tudom a netre csatlakoztatni. Ha valaki tudna ez irányban segíteni megköszönném. T: nagy6os
Ennyi? Ötleted sincs az MSE/Defenderről, hogy mennyire jól megírt szoftver, milyen találati aránnyal és önvédelemmel dolgozik, csak rögtön gagyinak mondod, mert a rendszerbe épített (nem az) védelem? Legalább valami szakmai érved lenne..
Ha megnézitek a sima sarus csatlakozókat, azokon is van ilyen. A jobbak olyan szemétül meg tudják fogni, hogy alig lehet szétszedni. Vagy egy kis kallantyúval kell kiemelni.
'These holes aren’t there without a reason. If you were to take apart a type A or B socket and look at the contact wipers that the prongs slide into, you would find that in some cases they have have bumps on them. These bumps fit into the holes so that the outlet can grip the plug’s prongs more firmly. This prevents the plug from slipping out of the socket due to the weight of the plug and cord.'
Sz'al lehet(ne) kis buckó az érintkezőkön, amitől stabilabban fogná a villát.
Sőt megkérdeztem több villanyszerelőtől is, de nem tudják az okát. Valamiért pedig ilyen lyukas, de nem találok benne logikát, de ez semmit sem jelent.
Egyszerű gépek mint pl. egy turmix gép, vagy egy daráló azoknak a csatlakozásán nincs lyuk, de ezek nem itt készültek, de be lehet dugni a konnektorokba.
Egyáltalán nem, sőt, a saját gépemtől távol tartom, amíg csak lehet. Viszont ha már 10-es van egy gépen, akkor szerintem elég rá a Windows Defender védelemnek. De ha valaki mindenáron fel akar rá tenni valami más vírusvédőt, vagy akármit, hát tőlem aztán teheti. Afelől azonban nincs bennem kétség, hogy akár így tesz, akár nem, ha megmarad a 10-esnél, akkor előbb vagy utóbb szopni fog vele.
A pirossal bekeretezett van nálunk, de amit kékkel jelöltem be is jó (az egy átalakitó, vagyis adapter szerű kütyü).
Itt a cim kicsit más mint otthon. Az utca neve az ami A betűvel kezdődik a cimemben Los A......tes, nincs házszám, hanem minden háznak neve van, az én házam neve M betűvel kezdődik M......lina, a városrész pedig La Florida.....a többit biztos kibogoztad :)
Persze, azt is lehet. Nem is állítottam, hogy nincs olyan ingyenes, ami használható. De azt tartom, hogy a 10-esre a Windows Defender mellé vagy helyett felesleges akár ingyenes, akár fizetős másikat feltenni. Win 7 esetén én is azt tenném, amit írtál.
Töltő akkor okés, megpróbáltam kibogozni, hogy mi az utca és a többi. A várost megismertem :-D Pár baromság lehet érkezik, de vedd lazán....
Ellenben ott melyik dugó van? Töltőből akad lassú, de van napelemes is... Meg mittomén. Ennek fele sima ügy. Csak nem vagyok tájékozott a helyi viszonyokban:
Ezek szerintem pont jók lennének és a postán már jól ismernek. :)
Hajszáritó, arcfesték, művér nem igen kelendő itt. Jobb a műszaki cikk, mint ledes égő, usb mobiltöltő (pont jó is lenne a Huawei telefonomhoz, mert aki elhozta a telefont a töltőt valahol elhagyta). Számitógépen töltöm USB-s kábellel de igy sok sok óra mire feltöltődik csórikám.
Memória telefonba, pendrive ilyesmik amik nagyon jó lennének saját használatra vagy ha nagyon meg lennlék szorulva el is tudnám adni, cserélni.
Nagyon szépen köszönöm előre is, nagyon aranyos vagy, hogy segitesz.
Köszi a választ, akkor nem szórakozok másik víruskereső felrakásával. Win 7-en az "ESET" (régen NOD 32) víruskeresőt használtam úgy, hogy a licensz hosszabbítást, újságokban található kóddal oldottam meg.
Vagy olyan kérdés, hogy hajszárítót küldjek, mert arra éppen szükséged van, vagy azt tudod jobban a napi dolgokra csereberélni, esetleg egy kicsit nyugatibb kivitelű sminkkészlet ér-e valamit a feketepiacon amiért hasznos dolgokat kapsz cserébe? Csak azért ez jut eszembe példának mert fotós hülyeségekhez és unokahúgoknak raktározom be a hasonlókat. Aztán lassan farsang, kell kölköknek az olcsóbb arcfesték és a művér... Ha nem csak számítógépes szirszar az irány.
Akkor az nekem lehet egyszerűbb, mert egész jó áron szállítanak közvetítővel harmadik országból. Onnan akkor műszaki cucc, bizbasz, USB-s mobiltöltő, napelemes világítás, mi a fenét találjak ki? Fele Neked is jó, de ha cserealapot képez túrórudira, vagy bármi hasznosra, akkor ezekből mennek apránként a pakkok. Egy nagyot nem nagyon merek, legfeljebb sokat jársz postára, ha az közel van. Ha nem annyira, akkor optimalizálom közepes méretű csomagokra és megpróbálom kitalálni mire van szükség.
Szerintem nem érdemes. A komolyabbak ugyanis fizetősek szoktak lenni, és nem látom be, hogy miért kellene megvenni rá egy másikat, amikor ott a Defender, és az is egész jól működik. Ha valaki nagyon akar, akkor persze feltehet rá mást. Én úgy tudom, hogy a Defender ilyenkor kikapcsolja magát (ha az a más valami korrekt vírusvédőként települ fel), és nem akadnak össze. A Defender tűzfala viszont továbbra is működik, gondolom, hacsak a másik szoftvernek nincs saját tűzfala. Ha van, és be is kapcsoljuk, akkor lehet, hogy a Defender abból is kikapcsolja a sajátját (ebben nincs tapasztalatom, mert a fentiek miatt soha nem tettem fel 10-esre más vírusvédőt). De ha esetleg nem kapcsolja ki, akkor ezt kézzel meg lehet tenni. Mindenesetre egyik esetben sem árt ellenőrizni, hogy be van-e kapcsolva.
Én még variálok magammal, hogy mi a fene is legyen, egyik nehéz, másik lassú, kis laptopot meg tényleg sajnálom, hogy pofánverik útközben :-/ 110 voltos LEDesre viszont ha szükséged van, azt intézhetek párat. Vagy mikor mi.
Szeretném megkérdezni a hozzáértőktől, hogy a Windows 10 re érdemes feltelepíteni egy "komolyabb" víruskeresőt, vagy elég a beépített (Windows Defender) is. Amennyiben érdemes, akkor mehet a Defender mellett, vagy azt ki kell kapcsolni?
Aztán ez vagy felesleges pazarlás, vagy ki találja ki azt az X időt és milyen eszköznél? Van rá valami táblázat? Sok cég ugye gariidő/támogatás alatt tartja, aztán kiszórja, az is egy fajta gondolkozásmód. Csak néha minek, meg aztán nem is mindig olyan egyszerű folyton cserélgetni, meg kellhet még régi OS is valamire. A backup is jóság, csak akkor mi van ha napok alatt lehet visszatölteni? Szerintem ezekbe bele se menjünk, múltkor is valaki hobbista csoportban otthonra teljesen komolyan szalagos mentést ajánlott, mert az hú de jó. Ahamm. 1-2 terányi cucchoz vegyünk 20-30 darab 10ezer forintos szalagot, napi mentés az napi 8 óra, cserélgessük, sokat zabál, folyamatosan foglalkozni kell vele, simán egy Win10re csak úgy rá sem dugod, oszt akkor a magnó árát nem emlegettem, bár állítása szerint Ebayen már tök occsó. Hát jahh, csak gondoljuk már végig, mielőtt haladó kategóriás júzernek hülyeséget akarunk mondani.
De az, hogy Trial, nem azt jelenti, hogy bárki bármeddig használhatja, hanem azt, hogy ingyen ki lehet próbálni, de ha úgy döntesz, hogy szeretnéd tovább használni, akkor bizony meg kell venni. Ha ezt nem teszed meg, akkor illegálisan használod.
És bár igaz, hogy bármi el tud romlani azonnal (és valóban, nemrég is találkoztam olyan hdd-vel, amit ki is szedtünk a külső házból, hogy eldönthessük, melyik krepált be, és valóban, fel se ismerte a gép a diszket direktbe' se), én nem az ilyen esetekről beszéltem, hanem a vinyók esetében nagycságrenddel gyakoribb "bad sector"-osodásról.
És nem, a hagyományos merevlemez qrv@ra nem szokta azt csinálni, hogy néhány hibás szektor megjelenése után azonnal és végérvényesen totál elérhetetlenné válik, hanem az esetek túlnyomó többségében még az adatok nagy része menthető (a megfelelő programokkal, pl. a dd[_]rescue-val). Az ssd-knél pedig az említett teszt szerint éppen fordítva van!
És nem, a BACKUP baromira nem erre van: a backup arra van, hogy ha a teljes mentés nem sikerül, akkor se vesszen el minden adat. Sajnos többnyire nem tudgya az ember úgy megcsinálni a mentéseket, hogy minden időpillanatban mindenről legyen teljes másolata, de egy hiba esetén rohadtul nem mindegy, hogy mondgyuk egy adatbázis esetén még (úgy technikai, mint ügyviteli értelemben) van módod leállítani a szolgáltatást, és csinálni egy konzisztens mentést, vagy állhatc neki nyomozgatni, hogy az ut'csó backup óta vajh' mit is kell újra rögzíteni/feldolgozni/bekérni/stb.
Te egyébként vadász vagy? Mer' jóelőre szólok: nem én vagyok a medve...
Aha, épp ezért írtam úgy, hogy 'lehetett'... A gyakorlatban már ~10 éve is a petabájtos (összesített) írásnál kezdtek hullani.
Ja, egy nagyon fontos dolog viszont kimaradt előbb, amit írni akartam: ezeken a nyúzóteszteken kiderült, hogy ha egy ssd-n már az oprendcer számára is észlelhető "szektorhiba" keletkezik, akkor a legbiztosabb megoldás azonnal, (fizikai) leállítás nélkül csinálni róla (vagy legalább a kritikus részekről) egy teljes imidzset (dd_rescue, ugye), mert legtöbb esetben a következő bekapcsoláskor már teljesen olvashatatlan lett az eszköz!
4-10: én szerintem tele vagyok "korábbi" SSDvel, akkor sem a legmárkásabból bevásárolva még egész jól vannak. Ott inkább logolás volt rajta, de 30-60 gigás szirszarokon komplett Win is valami cserélhetetlen eszközben. Alig pár 200 giga környéki cucc van, amit írással nyúztak meg, iszonyat mennyiségű tera belement videós ismerősnél alig 5-10 giga üres hely mellett. 60 gigásat most átraktam célcuccokba meg hobbizni, azok verik kb. a 10 éves alap win/visual studio/fordítás napi 20 órás melót, de már a PS emulátorba is kicsi, inkább vettem újat, amire ki is férek.
Ps. Az analfabéták szerencséjére már a rendcerek is törődnek velük, sz'al egy új telepítésnél nem lesz gond. Ha viszont valaki bele akar piszkálni a dógokba, akkor nem árt tisztába' lenni ezekkel (sem)...
1. Nem árthat ellenőrizni, de már jó pár éve minden rendcer fölismeri az ssd-ket, és alapból bekapcsolja.
2. Nagyon fontos, de erre is igaz az előbbi mondás: régóta ez a default.
3. Szintén fontos; nemcsak hogy teljesen fölöslegesen nyekteti a "vinyót", de kifejezetten káros is az állandó ide-oda irkálással, ami az ssd-k legnagyobb ellensége... Ráadásul még azért is értelmetlen, mert az ssd firmware-je "saját hatáskörben", az oprendcer felől nézve transzparensen úgyis pakolgatja az adatokat a különböző területekre, hogy lehetőleg egyenletesen használódgyanak elfele. Pont ennek tenne keresztbe a defrag.
4-10. A korábbi ssd-knél lehetett jelentősége, a mostaniak azért már korántsem annyira kényesek.
11. Ez megint igaz; normál vinyónál is nagyon le tudgya fogni a teljesítményt, ha nincs hely a fájlrendceren az optimalizálásra, ssd-nél meg az esetleges hibák, bizonytalanságok kezelésének esélyét csökkenti. Van ugyan saját tartalékja az eszköznek is a "látcó" területen kívül, de -ha jól tudom- szükség esetén a "rendes"-ből is tud gazdálkodni. (Ez utóbbiban nem vagyok teljesen biztos, nem volt teljesen egyértelmű a cikkből, ahol erről írtak...)
12. Van alapja. Ez is millió apró írási művelet, és nagyon ritka az a környezet, ahol szükség van rá...
Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy: "services.msc". Keressük meg a Windows Search szolgáltatást és kattintsunk rá kettőt. Kattintsunk a Leállítás gombra és az indítás típusát állítsuk így: "Letiltva""
Ja, ezt mondjuk minek? Terjed, mint valami ige. Tudom, ír majd a gépen és olvas is. Nahát, egy adathordozónak pont ez a lényege, de indexelés nélkül akkor miképpen keresek a levelek közt? Aztán ezekt egyik ilyen eszet osztó sem értette, csak jött, hogy kapcsoljam ki, mert. Mert amúgy mi lesz?
Miért tiltsam le a hibernálást? Én évek óta használom a gépeimen.
Bngészési előzmény? Hogy el legyen darabolva és lassabb lemezről fusson?
Néha akkora kezelhetetlen marhaságok futnak, egy folyamatos ide-oda torrent vagy tele meghajtó az látványosan bír ártani, de amúgy ezeknek mi lesz a lényege? Tovább bírja 4 perccel, de már úgyis kidobtam kétszer mert kicsi volt?
Volna egy kérdésem a gurukhoz, elsősorban azokhoz, akik már elég jól tisztában vannak az SSD tulajdonságaival. A következő oldalon egy cikk leír néhány lépést, amit az írója szerint célszerű elvégezni, ha beüzemelünk egy SSD-t. Mit gondoltok, valóban szükséges ezek mindegyike? Vagy párat el lehet hagyni, esetleg hozzátennétek még valamit?
Jogos, elnéztem a mennyiséget, nem tűnt fel, hogy az csak 2 Giga. Ebben az esetben valóban célszerűbb mást használni, ha ennél több hely kell. Ha ennyi is elég, akkor viszont jó ez is.
Bár nem engem kérdeztél, és a Google One-t javaslom. Igaz, 1 TB nincs, csak 2TB, de az 3590 Ft/hó. (Ha jól tudom, a Dropbox-nál 1 TB kerül kb. ennyibe)
Én egyelőre az elődjét, a Google Drive-ot használom, ahol 17 GB jár ingyen (Ha van Gmail elérésed, akkor ez neked is van legalább 15 GB, ahol tudod tesztelni a működését). Az kezeli az alkönyvtárakat és elérhető telefonról). Win10-el még nem próbáltam (majd januárban), de miért ne tudná.
Ami engem illet, én már csak azért is utálom, mert nagyon erőszakos, ha nem irtom ki teljesen, akkor képes visszamászni, illetve hiába mondom neki, hogy ne induljon el, mégis meg akarja tenni.
Letelepítettem, kipucoltam, feltelepítettem... nem ok.
Partíciót formáztam... nem ok.
Felhasználót töröltem, újra létrehoztam... nem ok.
Esetleg egy olyan alternatívád van amin kapok 1TB tárhelyet úgy hogy az alkönyvtárakat is kezel, telefonon és Win10 alatt is fut? Nem mellesleg a mostani jár a telefonos előfizetésemhez, pont 0 Ft -ért.
Vajon mi lehet az oka hogy amikor a Microsoft OneDrive indításakor, bejelentkezés után amikor lehetőséget ad a program hogy a Saját OneDrive mappa helyét megváltoztassam egy, nem a rendszerfájlokat tartalmazó, hanem egy dokumentumokat tartalmazó mappát adok meg a következő hibaüzenetet kapom:
"A OneDrive-mappa nem hozható létre a megadott helyen"
Eddig működött, egyszer csak már nem... pedig szerintem semmi nem változott.
MINDEN ÖTLETET szívesen fogadok, egyszerűen tanácstalan vagyok és nagyon mennie kellene ennek a dolognak.
Igen, képzeld, úgy is mondhatjuk, hogy szórakoztat, amikor fennakadás nélkül vagy minimális kieséssel meg tudok oldani olyan feladatokat, amik miatt a többség órákra, vagy akár félnapokra leállítaná egy országos szervezet munkáját...
Az már sokkal kevésbé vidám, mikor folyamatosan egyesek téveszméit meg fals infóit kell korrigálgatni.
Én sem olvastam el, sőt nincs is youtube fiókom. De elolvasás nélkül is tudom azokat az alapelveket, amelyek szerint bizonyos dolgokat nem teszek egyik fórumon sem. És ezeket meg is írják, így kb. 3 percembe telt megtalálni az idevágó passzust.
Egyébként próbálj meg "fellebbezni", ahogy írják, és töltsd ki az űrlapot. Azt ugyan nem ismerem, de feltételezem, hogy ha megírod, hogy nem ismerted ezt a tiltást, vagy megfeledkeztél róla (amelyiket hihetőbben elő tudod adni), és kéred, hogy engedjenek vissza, és megígéred, hogy be fogod tartani a közösségi irányelveket, talán visszaengednek pár nap után.
Annyi történt, hogy leírtam a véleményemet egy híres külföldi énekesről. Nem tartalmazott egyetlen káromkodást/csúnya szót sem és semmilyen reklámot se.
Egyedül abban "hibáztam", hogy a szöveget bemásoltam 20-30 videója alá. Hülye lettem volna újra legépelni egyenként, ezért másoltam be. Ha ez spam, akkor spameltem. Szerintem ez belefér a szólásszabadságba. Nem reklámoztam semmit és egyetlen csúnya szót sem használtam. Akik k. anyáznak, azokat érdekes módon nem tiltják ki...
Vettem egy használt laptopot, windows 10 Pro 64 bit van rajta.
Meg lehet valahogy állapítani, hogy ez a vindows legális-e? Olyasmire gondolok, mint régebben a "Genuine" program... vagy bármi másra. Köszönöm a segítséget!
Nálunk az internet mindig drága volt. Nekem is az alacsony volt a fél megás, de annyira lassú volt, hogy még az emailemet se tudtam megnézni néha. Márciusban fizettem elő az itteni legesleggyorsabb netre és nehezen de valahogy mindig kifizetem.
ez az egyedüli szórakozás, mert semmi más nincs itt.
A fizetés pedig 3 dollár, mert 2-ről 3-ra emelték novemberben.
Szóval én több mint 3 havi fizetést fizetek ki arra, hogy legyen kicsit rendesebb internetem......
Persze. Bármelyik, ami tud szektorszintű kopit. Először is a dd, ugye, ill. valójában a dd(_)rescue, ami(k) nem áll(nak) meg hibánál.
De ha csak logikai hiba van, akkor bármi jó. Pl. az Aomei is ezt csinálja, ha a 'sector-by-sector'-t bepipálod. Ha ezt nem jelölöd be, akkor ez a (free!) progi is csak az adatokat fogja átvinni!
The "Sector by sector clone" option is also available. It allows you to clone all sectors on source disk no matter they are used or not to destination disk. If you clone a large hard drive to a smaller SSD, do not choose this option.
Miért is ne keverjük? Figyu, majd ha érted a példát, amit mondtam, akkor gyere vissza vitatkozni, plíz...
Azt ugye tudod, hogy egy partíciót akár le is törölhetc, aztán újra létrehozhatod anélkül, hogy az adatokkal bármi történne? Csak mert mostanába' úgyszólván rendceresen csinálom éles, nem vicc-rendcerek szerverein, többnyire menet közbe'...