Keresés

Részletes keresés

similis Creative Commons License 2010.12.22 0 0 247

Miért is lenne tuti h. ez a másik 3 cég elvisz? Eddig 13 évig az Aeroviva is elvitt. Imerősöm 2x volt velük, és nagyon meg volt elégedve!

Lehet hogy holnap az csinálja meg ugyanazt, akinek ma ilyen nagy a szája! Manapság sajnos itt ezt büntetlenül meg lehet úszni, és amíg íygy van újra meg fog történni.

 

Pálfi Zs., te hol vagy fészen? nem láttalak?

Előzmény: ja wa wau (243)
malazs Creative Commons License 2010.12.22 0 0 246
F_Meli Creative Commons License 2010.12.22 0 0 245

Kedves Tymus, akkor egy cipőben járunk! :-(

Már írtam régebben, hogy nekünk is a fél éve várva-várt nászutunk lett oda...

Ja igen, el is feljtettem, hogy az oltások (kettőnknek összesen 9, ha jól emlékszem) + a melária tabletták (DARABONKÉNT 1000 Ft), összesen 88.000 HUF.

 

hát ennyi

 

 

Előzmény: Tymus (234)
Pálfi Zs Creative Commons License 2010.12.22 0 0 244

A csodálkozáson már túl vagyunk (szerintem). Mostanra már a düh fortyog mindegyikünkben.

Nem igazán értem a hozzászólásodat, de lehet hogy csak keveset aludtam és nem vagyok a helyzet magaslatán.

 

Nem értem, hogy mi összefüggés van a hirdetés és az utazás ára között?! Vagy mégis! Megfizettetik velünk. Ezzel nincs baj, de akkor ebből egyenesen fog következni elméletileg az is, hogy holnapután a Coca-Cola dobja be a törölközőt, vagy minden meki lehúzza a rolót. Mert ugyebár ezek is szép haszonnal dolgoznak.

Arról megint csak nem beszélve, hogy szerintem a "hülye" magyar (eddig legalábbis) úgy gondolkozik, hogy olcsó, "gagyi" utazási irodával nem megy, mert mi lesz, ha...? Most biztos sokak mentalitása megváltozott.

 

A másik: nekem mint szimpla utasnak mégis honnan kellene azt tudnom, hogy a chartereknek egy ára? Mert ha nem tévedek sehol nincsen külön részletezve a repülöjegy ára. Arra aztán meg végképp nem voltam eddig felkészülve, hogy hasonlítgatnom kelljen.

 

De lehet, hogy majd elmegyek egy utazási irodába dolgozni, hogy az élet eme rejtelmes oldalát is megtapasztaljam, mi, miért és hogyan működik...

De addig is laikus, jóhiszemű ember maradok, aki próbál bízni az utazási irodákban, amik állítólag szolgáltatnak és nem kiszolgáltatnak.

 

Előzmény: ja wa wau (241)
MOLLY86 Creative Commons License 2010.12.22 0 0 242

Sziasztok,

 

Csak annyit, hogy én is olvastam és borzasztóan nem tartom kedves ötletnek, hogy valaki ebből a helyzetből próbál/na hasznot húzni és az üres, eddig megmaradt helyeket betöltetni.

 

Párommal ma utaztunk volna Phuket-re és nagyon el vagyunk keseredve!

 

Nem is értem miből gondolja bármelyik utazási iroda is, hogy a károsultak közül most bárki önfeledten tudna befizetni egy újabb útra...Akár kedvezményes, akár nem!!

Előzmény: Pálfi Zs (240)
Pálfi Zs Creative Commons License 2010.12.21 0 0 240
Valaki tud valamit erről?
http://www.neckermann.hu/aeroviva?gclid=CIy8kIix_qUCFRYv3wodNj9oog
Geminigabi73 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 239

Ok holnap délelőtt támadom az ügyvédet! A számom: 06-704520337

Előzmény: Pálfi Zs (237)
Pálfi Zs Creative Commons License 2010.12.21 0 0 238

Sorstársunk is regisztrált, de még nem szólhat hozzá a témához. Mivel engedélyezte, kirakom a szállodának írt levelét.

Mindenki lekérdezheti a foglalásának státuszát. Reméljük nem sokallnak be a kintiek és fognak válaszolni

 

Dear Madam, Sir!

--------------------------------------------------------------------------------

We have a very big problem and We would like to ask help us!
We have a reservation for your hotel from 5th of January till 12th of
January 2011.
The names / xy & xy& xy/

We paid it in Hungary in a Travel Agency called Aeroviva!
The problem is that today this Agency goes to bankrabcy!

We would like to know from You that You can see our reservation in Your
Hotel? Aeroviva made reservation for Us ? They paid this for You or not ?

Sorry to disturb You but we have not so much time to know whats happening
with our Holiday and with our money, what we paid for Them!!

Thank You very much for Your help!

Waiting for Your answer as soon as possible!

Thanks!
Regards

Előzmény: Pálfi Zs (236)
Pálfi Zs Creative Commons License 2010.12.21 0 0 237

Ez nekem tetszik ez az ötlet.

Előzmény: Geminigabi73 (235)
Pálfi Zs Creative Commons License 2010.12.21 0 0 236

Az egyik sorstársunk írta, miszerint írtak a szállodának, ahol készséggel válaszoltak is a kérdésére hogy volt-e foglalásuk.

Határozottan azt állították, hogy volt, amelyet múlt héten hétfőn töröltek.

 

 

Geminigabi73 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 235

Bocs, még 1 ötlet:

 

 nyilván előbb, utóbb ügyvédhez kell fordulnunk, én tegnap kettővel is beszéltem az ismerőseim közül ( könyvelő irodám van , így van pár ügyvéd körülöttem). Javaslom, hogy olyat keressünk aki ismeri a csődeljárással, gazdasági csalásokkal kapcsolatos praktikákat-taktikákat. A kettő közül akiket megkerestem  az egyikük ilyen. Csak annyit kérdeztem tőle, hogy szerinte tegyek-e feljelentést, és Ő egyértelműen igennel válaszolt. Nem beszéltünk megbízásról, de ha szeretnétek megkérdezem, hogy elvállalja-e? Róla annyit kell tudni, hogy több nagyobb cég gazdasági , jogi ügyeit viszi, naponta jár el az Apehnál , VPOP-nál különböző vizsgálatokkal kapcsolatban (vagyonosodás , tartozások rendezése , áfa visszaigénylés , stb.) fiatal, kb 35 éves , minden hájjal megkent , számvitelileg magasan képzett , és a lényeg ha sikerül rábeszélnem nem kér előre tiszteletdíjat ( eddig , sem kért egyik ügyfelemtől sem ) szóval melegen ajánlom . Az irodám nem lesz nyitva a két ünnep között , ha szeretnétek egy találkozót összehozni ott megoldható. A kispesti metró végállomásnál van, parkolási lehetőséggel. Oda hívhatom az ügyvédet, ha belemegy Ő is .

 

Üdv

Tymus Creative Commons License 2010.12.21 0 0 234

sziasztok!

 

 

 szlovakiabol irok,itt élö magyarok vagyunk.mi is most utaztunk volna januarban.annyira vártuk a párommal,nagy thaifoldi körút lett volna+koh samui.legborzasztóbb hogy a nászutunk..:(úgy ahogy írtad gemini....73,a férjem is azt mondta,ne aggodj,minden rendben lesz,ez megbízható..stb...hát látom!az oltásokat is felvettük,ami megint csak kissé procedúrás volt,...és nem hogy még a pénzünk sem lesz meg,de mindenkinek "szép karácsonya lesz" .....

Pálfi Zs Creative Commons License 2010.12.21 0 0 233

Ők Téged?! Ez vicces.

Előzmény: párizsi utas (230)
Pálfi Zs Creative Commons License 2010.12.21 0 0 232

Szép kilátások! De azért én bízom abban, hogy ha ez a kedves úriember is Thaiföldön tartózkodik (mint ahogy én azt poénból megjegyeztem korábbi hozzászólásomban), akkor is haza lehet rángatni! Ha kell én megyek érte!

Előzmény: Geminigabi73 (231)
Geminigabi73 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 231

Sziasztok!

 

Mi a barátnőmmel fizettünk be múlt héten hétfőn, egy jó kis afrikai körútra. Sajnos én voltam az, aki rábeszéltem az Aerovivára, mintha megérezte volna megkérdezte tőlem-ugye nem fog csődbe menni az iroda- természetesen nem mivel szinte ez a legnagyobb válaszoltam. Hát most kiderült nem volt igazam. De azért van amit nem értek.......  Ilyen esetben hol van a VPOP nyomozóhivatala?

 Amikor egy ekkora cég csődöt jelent, nekik azonnal ott kellene lenniük lezárni az irodát , átvenni a pénztárban lévő összeget, zárolni a bankszámlákat, valamint ellenőrizni kellene az elmúlt 6 hónap kifizetéseit, az azokról szóló bizonylatokat, a bankszámláról átutalt pénzek útját . Az idő ebben az esetben rengeteget számít. Többek között én is megtettem a feljelentésemet ,  nagyon bízom benne, hogy a feljelentések sokaságából adódóan tovább viszik az ügyet.

Érdekesség :  egy kisebb utazásközvetítőnél fizettünk be ( mivel a lány ismerős így megbeszéltük, hogy vissza kapjuk a jutalékot) , ő mondta, hogy rajtunk kívül volt még egy Aerovivás utasa és az ő utazásának befizetésekor az Aeroviva irodájában Travel99 -től kapta a nyugtát. Utánna néztem a könyvizsgáló cég ugyanaz mint az Aerovivánál, állítólag amíg működött a Travel99 honlapja is hasonló kialakítású és szerkezetű volt , mint az Aeroviváé. Nyílván a 2 tulajdonosi kör is kapcsolódik egymáshoz, lehet, hogy ide mentették a tőlünk beszedett pénzt.

 

Még valami. Mi rögtön jelentkeztünk a storno és poggyász biztosítónknál, hogy kérjük vissza a befizetett biztosítási díjunkat  ( ez nem csekélység kb. 90.000,- ft) az első válaszuk az, volt, hogy szó se lehet róla. Ezek után megkérdeztem, hogy oké akkor mondjuk holnap trombózisom lesz kórházi igazolást hozok , hogy az utazás időpontjában nem repülhetek, akkor visszafizetik az utunkat? Kis türelmet kértek, majd kb 5 perc múlva megvolt a válasz is: visszafizetik  a biztosítási díjakat. Szerintem előbb-utóbb kiderülnek a csúnyaságok, de a beszedett ki tudja 1-2 milliárdból addigra már az általuk olyan jól ismert Thaiföldön kiadatás nélkül eltengődnek pár évig.....

párizsi utas Creative Commons License 2010.12.21 0 0 230

A fenyegetést betartották !

2011 áprilisában lesz az első tárgyalásunk . Bepereltek - ők engem , mert szerintük valótlanságot állítottam !

Előzmény: Pálfi Zs (185)
Pálfi Zs Creative Commons License 2010.12.21 0 0 229

Bocsiéknál nem nyomatjuk a dolgot a Bumerángban????

Pálfi Zs Creative Commons License 2010.12.21 0 0 228

Már a fészbukon keresztül is küldöm a mintákat. :)

odry58 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 227

FIGYELEM!

 

Számos telefont kaptam már. Jelentkezzetek károsultak!

 

20-661-7949

 

Ha valakinek van ügyvéd ismerőse, próbáljon tájékozódni, hogy mit csináljunk! Írja meg!

 

odry58

Pálfi Zs Creative Commons License 2010.12.21 0 0 226

Eddig 13 ember kért mintát!

Jelentem, csatlakoztam én is  a csoporthoz!

tündetünde Creative Commons License 2010.12.21 0 0 225

MINDEN AEROVIVA KÁROSULTNAK FELHÍVOM A FIGYELMÉT, hogy fogjunk össze (mint a vörös iszap sújtotta károsultak településénél) és indítsunk el egy  országos állami felügyeleti igazgatást vagy minisztériumot, akik időnként betekintést tesznek az irodák pénzügyi helyzetébe. Az ügyfeleket ezáltal nem érheti becsapás és megkárosítás. Elsősorban nem a pénz miatt írom ezt a hozzászólást, hanem az érzelmi csalódás és némely embernél lelkiekben való károsodás miatt. Előzzük meg, hogy soha többet semelyik irodánál ilyen ne fordulhasson elő! Nagyon kérek szépen mindenkit, aki erre alkalmas jelentkezzen vagy megbeszélés tárgyaként jöjjünk össze és harcoljunk a jogainkért, mert közel 4000 embert érint és elég sokan vagyunk, hogy sikert érhessünk el.

Köszönöm. Tünde

 

ui: Köszönöm a karácsonyi meglepetést az Aerovivának, igazán "sikerrel jártak".

liberalist Creative Commons License 2010.12.21 0 0 224

Nézd meg a 116-os hozzászólást.

Előzmény: ujpestfc77 (223)
ujpestfc77 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 223

Hát ja ha délelött fizettem volna be még hihető is lenne!De azért 16:30kor már sejtette biztos.

 

Előzmény: liberalist (221)
liberalist Creative Commons License 2010.12.21 0 0 222

Ennyit az alkalmazottak felelősségéről:

 

Forrás: www.hirado.hu
2010 12 21-13:48 Perre mennek a kirúgott Aeroviva dolgozók

 

...Az utazási iroda még vasárnap hívatta be a dolgozóit, hogy közölje velük, megszűnt a munkahelyük. Egyes információk szerint a cég már pénteken azt mondta próbaidős munkatársainak, hogy hétfőtől nem tartanak igényt a munkájukra.

A dolgozók a tulajdonost nem tudják utolérni....

 

...Az Aeroviva Holidays utazási iroda kirúgott dolgozói közösen fordulnak ügyvédhez, amennyiben nem kapják meg a pénzüket – tudta meg a hirado.hu....

 


liberalist Creative Commons License 2010.12.21 0 0 221

Ahogy elnézem a híreket és a hozzászólásokat, valszeg semmi köze nem volt a dologhoz, végezte a munkáját szerencsétlen. Lehet: jókedvűen, a jövőt tervezgetve, előléptetésre vágyva, miegymás. Lehet, hogy otthon gyerek, hitel, számlák várja. Mit tehet erről egy beosztott?

Előzmény: ujpestfc77 (217)
malazs Creative Commons License 2010.12.21 0 0 220

Nem feltétlen ő a hibás csak azért mert nála fizetted be. Tudom most mindenki ingerült,de az alkalmazottak sem jártak jól,tudom ez senkit sem vígasztal. Legalább egymást ne bántsátok. Látod az egyik ex alkalmazott is próbál itt segíteni mindenkinek amiben tud,bár erre nem sok az esély. Ők a munkájukat vesztették el,így karácsony előtt.... nekik sem lehet jó.

Előzmény: ujpestfc77 (217)
Barbyy29 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 219

MEnjen mindegyik a francba az összes aerovivás és a tulaj meg "jobb ha nem írom le hogy hol töltse az ünnepeket":)nem tudok már normálisan gondolkozni mégis ezek az emberek mit gondolnak???elrontották egy jó pár ember karácsonyát....engem amikor felhívtak kábé azt hittem viccelnek majd le kellett állnom a kocsival mert annyira szarul lettem!!!!2 milliónak bye bye...

Előzmény: ujpestfc77 (217)
similis Creative Commons License 2010.12.21 0 0 218

Már megvan! Az előbb belinkeltem. Csak jelentkezzen aki esetleg szeretne admin lenni rajtam kívül.

Előzmény: odry58 (216)
ujpestfc77 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 217

Üdvözlöm Tóth Anitát aki az irodában dolgozot és pénteken zárás elött 1.5órával fizettem be nála a pénzt!

Mert azt mondta hétfön  már késső.Hát ja neki lehet az lett volna.

Előzmény: Utazási Irodás (210)
odry58 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 216

Igazad van. Csináld meg! Csatlakozunk.

Előzmény: similis (208)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!