Én azonnal becserélném erre a 16i compactom.:) Egy barátomnak volt ez a féle 535i, csak benzines, nem volt az egekben a fogyasztása hosszú távon, ellenben 0-100-ig kb fej-fej mellett ment a reszelt 28i-vel, nagyobb sebességnél meg ugye a nyomaték bőség érvényesült... De élményre persze sokkal jobb volt a 28i, izé sportosab. Utazni meg nagyon remek autó volt az e39, amire neked kell.:)
Egy barátom olyan helyen dolgozik, ahol teherautók légtartályait próbálták (vagy már kész?) ugyanilyen elven a turbólyuk áthidalására használni. Innen ugrott be, hogy létezhet ilyen.
Versenyautókban nem elég az ALS ? Vagy az akkora terhelés a motornak, hogy ezzel sokkal hatékonyabban lehet a nyomásesést kezelni ?
Nos, ez hamarabb kiderült, mint gondoltam. Az, levegő puffer.
Amikor el van zárva a fojtószelep, akkor az ALS miatt még jelentős nyomással jelentős légmennyiséget szállít a turbó. Valaki ezt elengedte a levegőbe, a Ford meg "felfújt" vele egy tartályt.
A legérdekesebb része, hogy így a szabálynak megfelelően maradt a turbószűkítő, de amíg a tartály ki nem ürült, addig jóval kottásabb volt a kocsi, mivel a szívó oldal turbó utáni szakaszában nem volt semmi ilyesmi. Zseniális. Be is tiltották.
Köszönöm a választ fetitaco.A helyzet az hogy a"bömbinek" több problémája is van.Egyik gondja,hogy nehezen megy fel a víznek a hőfoka,a másik pedig,hogy hidegen olyan hangot ad mint a kereplő.De ez a hang nem folyamatos,hanem szakaszos.Ezekre a problémákra kellene fényt deríteni.
Ékszíjtárcsát kettőt, kuplungot is kettőt, lendkereket egyet, izzítás vezérlőt is kettőt (meg akkor gyertyákat is) cseréltem már rajta, de azon kívül semmi komoly.
Generátor halt már meg egyszer, illetve az utastéri fűtő ventilátor (azt szopás cserélni :) ) , ezen kívül számottevő hiba a bal első féknyereg elhalálozása volt amin csak a cseréje segített.
mennyiből jönne ki? Attól függ, hol és hogyan használod. Városba ne vegyél napi használatba 2,0 literes vagy nagyobb motort, mert sokallani fogod...
Ha viszont nem gond a fogyasztás, vehetsz egy Hetest is. Vagy 635i-t.
Az, hogy hónapokig nem vesznek meg egy jó autót, nem biztos, hogy az autó hibája. Vannak pl. hirdetők, akik soha nem veszik fel a telefont. Vagy olyan helyen laknak, ahová a méltóságos vevőnek nincs kedve elmenni.
Nekem nagyon bejött a 2001es Seat Leon TDI, adagolós 110ló, minden benne ami kell, kényelmes, nyáron 5 alatt elmegy, most 5-5,2 normál használat mellett, klíma benne, stb.
Nekem is 195/65/15 volt a téli a Bömös alatt míg a fék engedte, most 205/55/16 eddig mindenhol elment.
Olyan mintha az E46-ban nem a saját kormánya lenne
A spritmonitornál az a tapasztalatom (több autómra is vezetem) , hogy az átlagnak mutatott érték lényegében fedi a valóságot.
Egyébként nem "szitokszó" a dízel..., nekem egy 18d touringom van, most már 460e km van benne és csak néhány olyan hibája van ami a dízelességéből ered (kettőstömegű lendkerék, főtengely ékszíjtárcsa, ízzítás vezérlő) , de ezeket lényegében csak egyszer fogod kicserélni és ha a vásárláskor körültekintő vagy akkor nem azonnal..., a motor bontatlan (még szép) , a turbó, befecskendezők, nagynyomású szivattyú még az eredeti
Cserébe hat liter körül eljárok vele (idáig még szinte bármikor minimum 1000km-t mentem el egy tankkal) , rámegy a 15-ös kerék (ami a nagyobb motorverziókra már nem) és autóút/pálya tempónál nem hangosabb mint egy benzines.
e46 20d , semmi baj nincs vele ,ha nem lelakott hülye gyerek autó .Fater majdnem újonnan vette most 300 fölött van benne .Hibamentes. Mondjuk gépész , ha valami nem tetszik neki cseréli :).
Nem hátul kaparós, de takarékos: Skoda octavia II 1,9 tdi, az kijön annyi üzemanyagból. Bmw-nél csak a dízelek, igazából a 18 tds, de azt meg nem ajánlom. És e46 20d-t se mernék megvenni.
Szóval nehéz ügy a tied.
De talán egy jó 23i, vagy 25i e46-ból, gázzal, talán jó lehet.
Kár, hogy múltkor nem tudtam összehozni a találkozást, mikor ráértél, hirtelen kétfelé el kellett mennem.... De hátha ebben a hónapban összejönne.
Lehet az ASC motor, vagy a potméter a ludas, vagy esetleg a pillangó tengelye akad, vagy retkes és nem megy vissza alaphelyzetbe teljesen, ha már bemozdult. Kb ezek lehetnek.
Egyébként, ha járó motornál kikapcsolod az ASC-t, és utána visszakapcsolod, akkor is égve marad a visszajelző?
Mit lehet csinálni a nagyobb gázadásra kivillanó kipörgésgátló lámpával? Csak télen jön elő a probléma és csak akkor, ha nyomok egy kövér gázt. Utána égve marad, amíg le nem állítom.
Én sorhat benzint javaslok, ha fiatalabb. E90 sorhat benzinről akár Evga is beszámolhat :)
E46-nál is már jóval több jeladó, lambda izé, minden van, mint e36-nál. Pl lambdaszonda már 4 db, ha tönkremennek, egy vagyon újban, de utána sokáig bírja, de tönkremehet többféle jeladó érzékelő, a DISA, a karterrenedszer. De alapjaiban véve azt mondják, jobbak abból a korszakból a hathengeres szívók, mint a négyhengeresek.
Nekem legalábbis mindig is szimpatikusabbak voltaka a sorhatosok.
Ha a kor nem lènyeges,akkor 2001-2002 utolsó èvekbeli FL előtti 1.8-asokkal nincs különösebb gond tudtommal. M43B19-es motorkóddal,annyi,hogy az "csak" 118lovas.
Különben jó hogy szóba kerültek az E46 motorok, már egy ideje kérdezni akartam hogy miért is rossz a 1,8as , de most kiokosodtam. Lehet újítanom kellene a gyerekek miatt, de most aztán gondolkozhatok mi a csöcs legyen, milyet vadásszak.
Köszi a válaszokat ! Végül Bridgestone 195/65 R15 lett a befutó ,mondjuk nem is nagyon jártam utána 1-2 ezres különbség volt csak köztük.Meglátjuk milyen lesz.Most volt időm foglalkozni az autóval. Mászkálni ,rendelni meg nem akartam .Használtat nem szerettem volna , a plussz felnivel meg nem tudok mit kezdeni .Van bőven belőle ,csak porfogó lenne.Cseréltem még egy termosztátot és egy viszkót.Mára ennyi fért bele.A 185 viszont nagyon keskeny volt , tartósan havas területeken biztos az a megfelelő .Nagyobb motoros e36 is ilyen téligumi mérettel jött ki ?
Ebbe az új szarba ülj bele, ha övet nem kötsz amig a kertben odébb parkolsz...... komplett mária utca fülészet...Visit mint a kurvaisten aztán csönd,ó milyen olasz logika gondolnonád....de nem rákezd még durvábban.Anyám segits és ez a cégatóm.Olvastam a népitéletet ezekről......segitség odaláncolom magam a scudóhoz:(((((
Múlt hónap: 11 ezer km a doblóval, bmw: 350 km.... Valahol túl van már az egészséges mértéken a dobló aránya.... :DDDDD
Kb 150 órát vezettem, kicsit sok egy hónapra. És egyre süketebb vagyok, meg ráz is, nem tudom miért, 3 gumis próbálta centrírozni, de egyik se tudott jót kihozni belőle. új gumikkal, bár nem egy márka, GT Radial.
Szóval letámasztanám valahová, aztán mennék mással, csak ne ezzel.
Keresem a továbblépés lehetőségé, egyre erősebben ismét.
A dobló indokoltsága a nullához közelít, egy kombival simán elhordanám, amit kell - néha... .DDD
Hát ez az, hogy nekem sincs :/. Fizetek a gumik leszereléséért is, utána meg mehet a kukába a négy 15-ös alu.
Leesett az első 3 centi hó, kétszer fagyott, már legalább 3 törött e36 volt fent a facebook-on, hogy keresek hozzá ezt azt. Ahelyett, hogy vennének normális téligumikat :).
Géza: részvétem.kaptam retek doblót..Olyan török müanyag szag van benne hogy netovább,de jól felszerelt fütyültáncol tapsikol, de kérdés meddig..Szegény scudotol el kell bucsuzúzzak... az legalább francia.... a vakok közt a félszemü.......Nagymutter is mindig mondta csak rosszabb lesz fiacskám.Már utálom,nem érdekel hogy össze lehet párosítani az okostelefont vele amig egy nyamvadt ásványvizespalack nak nincs kiképezve egy tárhely.
Az enyém nem érdekel? Én vettem újonnan, de olyan kurva sokat megy az autó telente, hogy inkább eladom. Mindig ápolózva, fűtött, sötét garázsban állt a gumi felnire szerelve, csak hol az autón, hol a polcon...
Èn kerülnèm az N-szèriát,nem èpp a legjobbak. Hülyesèget nem akarok írni,de lánc hibák+olajfogyasztás előfordul,olvass utána neten. Nekem E46 touring N42B20 volt,èn nagyon szerettem,bár nem olvasni jókat róla! Ment úgy,mint az ex 36-os 20i-m,kènyelmes volt,jó volt vezetni nekem. A kiskaput nálam az betette,hogy otthagyott az út szèlèn 3x,tök random. Voltak próbálkozások a javításra de feladtam. Munkatársamnak 116i van,neki ha jól emlèkszem a lánc szakadt el benne,az is N szèriás motor. Persze ebből is lehet kifogni jót.
Téligumi vásárlás előtt állok , maradjak a gyári 205/60-15 -nél vagy 185/65-15 ? Esetleg 195? Próbáltátok már?Nyilván hóban jobb a keskenyebb ,de általánosan kérdem.
Láttam ám. Nem is lenne rossz, amúgy is gyengém az e dreißig, de.most beszálló tőke nincs. Ellenben az egyik épülő motor alkalmas lehetne egy ütőképes verziónak. Most veszem meg a kolléga Rondell felnijét, most rendelek vanos felújítókat, az ex motorod most kelt el, és duplán rendelem az alkatrészeket, de karácsony, szülinap, lákátos, fék, műszaki stb is van, prémium meg nincs. Arohadt életbe. De lesz másik...
Sosem felejtem el, anno mikor a zsigulis versenyista barátommal elkezdtük faragni az első b28-at, mindig.mondta, hogy ezt ha làtnák a bmw gyárban, eltiltanának még a bmw vezetéstől is.
Egy gyári használati útmutató megírásánál nyilván figyelembe kellett volna venni, hogy majd 20 év múlva mit fúrnak, faragnak a kocsin, esetleg turbót akasztanak rá meg ilyesmik.
Ja, akkor a ventillátorod nem megy. Ha az előtétellenállás lenne a rossz attól még a leggyorsabb fokozat menne. Ez szerintem ventillátor hiba lehet. Vagy a reléje vagy kontakt hiba. Ezeket tudom elképzelni.
A klímvezérlő az látszólag működik: gyújtás rádadásnál bekapcsol ,nem kapcsol ki, nem indul újra menetközben, hátsó ablak fűtése (a fűtőszálas) az működik.
A klíma hűtést próbáltam bekapcsolni, az most nem megy, szerintem csak az alacsony külső hömérséklet miatt, nyáron működött.
A próbléma a ventillátorral van, az nem indul az esetek 95%-ában. Gyakorlatilag nem fújja be a levegőt, minimális áramlás van 3000 - 3500 fordulat felett, de azt szerintem csak a menetszél hozza be, magának a ventillátornak nem hallom a hangját. Nagyon ritkán a gyújtással beindul a ventillátor simán, akkor minden működik rendesen, meleget fúj, fokozatok mennek. Még annyi, ha beindul a ventillátor, akkor az elején elég zörgős a hangja, utánna viszont kb. 15 mp múlva elcsendesül. Azt vettem észre, hogy a ventillátor a hideg időben nem megy, illetve amikor pára van.
Ez éven kezdte ezt csinálni, február környékén, de ahogy enyhült az idő újra működött rendesen Tavasszal, nyáron, ősszel működik, télen kezd el rakoncátlankodni.
Az csak a ventillátor lassabb fokozataiért felel. Vagy a fűtéscsap van megragadva vagy az ellenállás a digit klíma panelben vagy maga a panel vagy kábel kontakt hiba.
Igazán nem kell sokat visszalapoznod, talán másfél hete tettem fel itt a kérdést, és rögtön kaptam is rá választ. Az utolsó néhány oldalt fusd át, meg fogod találni!
Köszi! Abban tudnál segíteni esetleg, hogy kb mikor volt ez a téma?
Néztem kb. 6000 oldalnyi hozzászólás van, kicsit húzós lenne végigolvasni. De nem akarok lustának tűnni, az én érdekem, csak azért kérdem, hátha könnyebb dolgom lenne.
Illetve annak a kettőnek, amit írtál mi a hivatalos neve, hogyha alkatrészes boltba szeretném megrendelni?
Miskolcon van esetleg valakinek, vagy tudtok esetleg olyan bontót a környéken, ahol lehet?
Megszeretném csinálni, de nem ragaszkodom az új alkatrészhez.
De csak akkor tudatta a látvány, ha hátrafelé mentél előre...
-
Ma egy olyan terepjárófélével mentem 400km-t, amiben nem halljuk, hogy jár-e a motor és nem érezzük, hogy aszfalton vagy a szántón haladunk-e éppen ...hát, ennek is van egy fílingje. Leginkább az, hogy nem emlékszem semmire az útból. De legalább lehet zenét hallgatni...
Valóban nem szar az. Pár fórumtárs ismerte is, csak hengerenkéntin leömlővel, kat nélkül, full saválló rendszerrel kicsit sok volt, meg a powerhez kevés lesz az egycső miatt, és úgyis m3-as rendszer kell, mert már öreg vagyok a huligánkodáshoz. (vagy mégse? :DDD)
Javaslom kicsit olvass vissza, van kb pont hasonló probléma, és a megoldás a klímapanelben az ellenállás cseéje. Vagy a süni csere. Nem ritka, e36-ok nagy részénél előfordul, de javítás után sokáig jó lehet.
No kérem , válaszolok is magamnak, mert bal f...sz voltam. Amikor elemet helyeztem a kulcsba ,kiesett belóle egy fekete apró valami. Mondom hopp nem kell az . Hmmmmmmm ma újra megtaláltam az asztalon a fekete valamit. Nézem nézem, rá van írva siemens. Ohhh basszus ez lehet hogy fontos ? Visszaraktam a kulcsba éééééés csodák csodája ,az autó rögtön indul . Az a kis fekete maga az indításgátló dekódolója volt !!! AAAAAA egy napot szívtam vele.
Sziasz tok ! Elmesélem szép ,bár rövid történetem E 36-tal .2 napja hozzájutottam egy elég szép állapotú 316 touring géphez. Csodásan működött, dicsekedtem is vele. Tegnapi terv ,ma eredetvizsga (mert ugye kell az átíráshoz). Este még beugrott egy gondolat. Itt a kulcs a kezemben és bele lehet rekni egy elemt. A központizár működik mechanikusan , de hát Én vagyok a menő jó lenne ha működne gombnyomásra is. Elem bele és próba. :-(((( Semmi sem történt (azt hittem ). Reggel irány eredetvizsga, gyújtás ok , indítás .......hatalmas csend. Ablaktörlő ,fütés világítás minden működik csak az indítás k.o. ???? Találkoztatok hasonlóval?
A fűtéssel vannak problémáim. Mióta bejött a hideg (azt vettem észre, főleg akkor ha pára van), nem indul a fűtés az esetek 90%-ában. Olyan is van nagyon ritkán, hogy simán beindul.
Ha nem indul be, akkor 2 opció szokott előfordulni: 1. nem indul be az utazás alatt sem. 2. az utazás alatt random beindul valamikor.
Ha beindul, akkor meleget fúj, a fokozatok is működnek.
Találkoztatok hasonlóval? Ötletek?
Ha lehet szeretném elkerülni, hogy minden fűtéshez kapcsolódó alkatrészt kicseréljek.
Véletlenül léptem be a nyomi regisztrációval. Mivel BMW a családban már csak a motor (meg a kisfiam biciklije), ide már nem írogatok. De pár napja a Totalcar-os Alpina B8 4.6 tesztet olvasva kissé bepárásodott a szemem. :)
És a páromnak autó kell, nézegettünk mindenfélét 0.8M ~ 1.0M Ft körül, de egyiket sem venné be a gyomrom. Aztán az eszembe villant az E46 Kompót, és megcsillant a remény! :)
Visszakerült a 28i re a gyári kipufogó sok év után(utolsó nem gyári alkatrész), szerintem már vagy 5 éve nem is ültem gyári dobos e36-ban. Amit ledobtam egy saválló dob volt 2x100 kimenővel, szép mély hangja volt, minden gázadás egy élmény volt. Na, szóval a gyári, teljesen hangtalan lett, csak a hat henger morajlás előröl, de semmi hang síri csend a kocsiban leszabályozásig, igazi SZÜRKE EMINENCIÁS. A régi olyan volt, mint egy kis nimfomániás csaj, ha toltad neki élvezte és ennek hangot is adott, tényleg élvezetes volt. A gyári, mint egy öreg kurva, megcsinál mindent, amit mondasz, de csöndben van és kész. Tök papás lett. Erre már nem fogok vissza tenni más dobot, viszont az e30 -ra fogok csinálni egy saválló hátsó dobot, aminek távirányítóval tudom váltani a belsejében a gázáramlást :)
Imént láttam egy pont ilyen fílinges e39-es dízelt, füstölt is, és tipkus smoke&charm tuning dízel hangja volt, amolyan repedt fazekas... Elszomorító volt, nem épp bmw-hez méltó, pedig hófehér volt, talán jól is nézett volna ki.
Nem tudom, hogy mennyi igaz belőle, de a buszsofőri állása helyett most TDI tuningol az otthoni garázsában nagy sikerrel, mert az A4-e csak 250 paci, a legutolsó munkája már 330 lett 600 Nm-es maxxal szerinte...
Azért egy utcai rendszámos kocsitól, nem kipakolva, kitudja milyen fékkel-gumival nem olyan rossz.
Bár egy csak versenyre használható rövid difivel, jól belőtt futóművel, nagy fékekkel tuti 200 pacival is meglehet a 2:1x idő...
Ma beszéltem egy helyi menővel, ő 2:16-ot mondott az 1.9 A4-esével semi-slick gumikon, meg 240-es célegyenest, meg a 250 lovat... Legközelebb majd azért elkísérem, hogy lássam is.
VÁSÁROLNÉK E46 Compact-ot. A hahu-n van pár ígéretes, de örülnék ha megbízható forrásból származna, ezért érdeklődöm először itt. A kínálat legalja nem érdekel, csak ép és szép. Fekete előnyben.
Nem, nem őrültem meg, a páromnak keresem. Akinek van ajánlata, kérem jelezze mailben vagy hetvenes/33-4három-hat9három.
Ma átnézten az enyyémet, kölcsön kell adnom a fiatalúrnak, a 16i kiesése idejére. Annál megnéztük van szikra, van benzin, vélhetőleg jeladók valamelyike szar, de majd megnézi a szerelő.
Hátt, nem vagyok elgedett a motorral. Múltkor ugye betettem a vezérmű tengelyeket, aztán néha alapjárat ingadozás van, le-leáll ritkán, na meg nem is megy valami jól alul, túl gyengének érzem.
Jól körbenézés után a kartergáz szűrő olajnívót összekötő gumicső lecsúszott a szűrő aljáról. Feltettem, megerősítettem egy bilinccsel (már cseréltem újra, szóval nem szétszitásodott, mállott). Próba: gyönyörű alapjárat. Majd pár perc múlva a kézzel gázt adtam és hátt, erős fura zajok jöttek a vanos környékéről. Sose volt vanos hibás egyik motorom sem, de ez úgy tűnik az.
Szóval lehet megvan a gond, mi is az alul rosszul menés oka. Az alapjárat bajokra még nincs magyarázat, lehet a vezérműtengelyeken fokolni kell kicsit, ugye ez nem lehet gyári beállításra, és nem is lett indikátor órával beállítva. Plusz: nagy valószínűséggel a generátor is csapágyas lesz, eléggé fémesen zörög, és fordulatszám arányosan változik, és onnan jön.
Vanos felújításra tudom van a beissansystem, de valmai itthoni forrást, gyorsban nem tud valaki? Köszi.
Láttam a hahu-n egy lakhelyed-béli e36 328i kupét hirdetve, nem a tied? :) eléggé sport csíkos, stb.... :)))) meg e46 front, ilyesmi, de a tied nem emlékszem, hogy olyan lenne.
Már ezen én is gondolkodtam, balladába kéne önteni valamelyiket, talán a mostanit, az egykori kupé már erősen a múlté, ezt a touringot meg már eléggé megismertem, megszerettem.
Az egyik hondám meg van énekelve, aztán nem folytattam eme tevékenyésget.
Azért árnyaltabb a helyzet. 16-nél volt csak dobfék hátul. Plusz elől szimpla tárcsa, nem hűtött. Közepeseknél volt elől hűtött tárcsa, hátul tömör szimpla. A 2,5-től hathengeresek elől-hátul hűtöttek egyforma mérettel. Aztán jön az m-es futómű. A 16i-28i elvileg fékben és rugókban különböznek.
Nem tudom, sztem 4 - 6 hengeresek gátlói sem egyeznek. A compact is más. Szóval van variáció bőven.
De: tapasztalat mutatja, hogy egyik se az igazi se fék se keményebb hajtásra.
Javítsatok ki, de ha jól tudom a 16i-nek és 28i-nek is ugyanaz a futóműve, egyedül a rugó tér el, tehát a gátló is ugyanaz, nem?
Az első fék az mindegyik nagymotoroson nagyobb, vagy csak rendelhető extra volt?
A 16i-hez: A vezérlés nemhiszem, hogy elugrott volna, mert azt írtad, hogy beindult, ment párszáz métert, majd leállt. Főtengely, vezérműtengely jeladó? Amiatt tud olyat, hogy nem indul
Na most én kérnék egy segítséget, ha tud valaki.:)
Adott a Ricsi-féle retek 316i. Tegnap lemerült az akkuja a munkahelyen, majd betolták. hazament, majd ismét betolásra került. Elindultak vele hozzánk, de kb 100 m után leállt a motor, azóta nem indul. Új akku bement, de csak teker.
Egy ismerős srác megnézte INPÁ-val, és a hibatároló üres, de ignition angle 110 fok feletti értéket mutat,
Kicsit olyan gyanúm van, hogy a betoláskor elmehetett a vezérlés?
Esetleg valakinek ötlete?
Legalább itt lenne nálunk ez a retek, még a gyertyák kivételéhez sem volt kulcs nálam, mikor kiolvastuk....
Benzinpumpát tudtuk aktiválni az INPÁ-val, szállított, tehát nem az lesz, igazából vezérlést kéne leellenőriznem leginkább szerintem, vagy ha valakinek jobb javaslat van , megköszönöm!
Nem eladó az enyém, csak este bement vagy 3 sör.:)))
Amúgy: számolj a motor árával. 23i motor - tényleg jó - nincs 150 e alatt. 28i 200-ak, de max kipróbálhatók, nem tesztelhetők, elég ritka a saját autóból való. Vasblokk 25i is itten körüli áras.
Kell hozzá,
- váltó, (ZF ajánlott)
- kuplung (kardán- nem tudom, de elképzelhető, ill nagycsillagosnál kötelező!),
- kipuff rendszer,
- diffi is ajánlott, mert a kisházas diffik már nem bírják, még a 23i-t sem,
- féltengelyek a diffihez,
- óracsoport, vagy kód-stekker (4-vs 6 henger)
- és bekötés, a kasztnikábel kiosztás kicsi az esélye, hogy jó legyen, pláne, ha Bosch rendszer helyére Siemenses m52-t raksz, de m50b20 vasblokkos vanosos 20i is siemens rendszeres.
Számolj a berakáshoz, bekötéshez jó sok pénzt, sztem 60-80 e alatt nemigen vállalják már, plusz az első szerviz, tömítések, ugye olaj, stb
Párszázas mutatvány.
Inkább venni kell egyy elfogadható áras 23i-t, a 25i és 28i-k már eléggé megdrágultak, a 23i-k is lassan követni kezdik.
És a fék, amit Evga is említett. Na meg egy jó futómű sem árt, de ne TA és FK legyen, egy Biltein, H&R, K&W, estébé lényegesen jobb és megfelelőbb a nagy motorhoz.
Nekem Bilstein B12 van és van pár fórumtársnak, mindegyikünk megelégeséssel használja - utcán, és teljesen normális napi használatra is, nem ráz, nem túl kemény, de fog ám rendesen :) szóval fasza.
Dobfék se való már a jó sorhatra.
Mai eszemmel el se kezdeném egy nem legál és fél autót cserélendő munkát, leginkább az eleje miatt.
Annyira utálom a mostani getragot-3 rossz van már belőle, hogy semmit sem akarok meghagyni, ami arra emlékeztet... A váltásnál tuti, hogy az én kuplungolásom a leggyengébb láncszem, a váltókarnál a versenyautós hangulat volt csak szempont, nem az időeredmény.
Műanyag burkolatra gondolsz vagy valami kazánlemezre? :) Nekem is csak a hűtő alatt volt egy kis vékony takaró, esőzéskor meg a generátor ment el mindig kiviláglott a töltés ellenőrző lámpa. Vettem rá utángyártottat de nem igazán passzolt aztán bontottat szereztem. Az se teljesen méretpontos de fel lehet rakni. Olyan mint ez a jobb oldali:
Haspáncéllal kapcsolatos kérdéssel fordulok hozzátok. Augusztusban került a családba egy 1995-ös 316i Compact. A közeli tuning autó szerelő srácok rendeltek rá utángyártott haspáncélt, viszont nevetségesen nem takarta a lényeges dolgokat. Szeretnék mihamarabb ilyet szerezni, hogy végre rákerülhessen. Valaki szembesült már itt hasonlóval? Van javaslatotok?
A b25 minimum 200 Le ebben a konfigban. (m50 szívósor, 30i veztengely, noanos veztengely kipuffnak, stb) de lehet reggelre meggondolom, vagy izé iszok pár sört. Így szokott kezdődni. Zarko testközelből ismeri, de biztos megtiltaná, hogy kivegyük azt a motort., minimum öri-hari.... :DDD
Húúú, ha már sorhat, akkor minimum 2,5, vagy 2,8, a 20i ugyan jobb a 16i-nél, több tekintetben, de ha már kockáztatunk, akkor - izé, ha lúd, legyen kövér. m52b25 nem érdekel? lehet hirtelen felindulásból eladó lenne a saját az építkezés (motor építés) miatt. Vagy b28 stroker, jó erős az már, 11,7 CR-rel...:DDDD
Sziasztok! Van egy remek kis 316-os e36-os félig hobbiautóm, sajnos a motor teljesen megsérült, köszönhetően, hogy egy családtagom víz nélkül hajtotta a végsőkig. Egy barátomtól tudok szerezni egy 20i motort, ami nem vanosos, ezt mennyire nehéz beépíteni, illetve mire érdemes figyelni?
Ahogy külföldi oldalakon próbáltam keresgélni ECU-t, gyújtáskapcsolót, és gondolom a motor kábelkötegét mindenképpen cserélnem kell ( Ez a kábelköteg dolog nem világos nekem sajnos.)
Természetesen váltóval együtt adja a motort, bízom benne, hogy a kardán és a felfogatások megegyeznek az enyémmel.
Tudom én is, a papírozás lehetetlen, de szerintem ezek után végképp hobbiautó fog válni belőle :)
Köszönöm az infót! Valahol találtam egy megoldást rá,hogy ne írja ki a "check control inactive" üzenetet szintén a titkos menüben kellett valamit átállítani de sajnos nem mentettem el a leírást.
Cél szentesíti az eszközt, az S38-at meg lehet fújni és akkor már érzés ide-oda, nem sok ellenfele marad. Mondjuk, ha lehetne én szívó LS swapot kérnék.
Igen sokszor megtevesztő, hogy olcsóbb a motor, de mire kész sokkal drágább. Mondjuk 5-6 éve még több s38-at láttam mint manapság. Viszont vigasztaljon, hogy érzésre sokkal jobb a V8 mint az s38.
A nagyboard témához nekem is lenne néhány kérdésem.
hol lehet megnézni a tankban lévő üzemanyag mennyiségét? Valamelyik titkos menüben?
Talán korábban volt itt téma,hogy tévesen írja ki a fogyasztást nekem (320) városban stablian 17.5/100km-t ír ami irreális ezt lehet valahogy kalibrálni?
Amikor az előző tulaj bekötötte a nagyboardot check control unit valószínűleg nem lett bekötve mert a check control inactive felirat folyamatosan megjelenik. Ezt nagyon nagy meló bekötni?
Nekem például azért kerül v8 az e28-ba, mert az s38 rohadt drága lett volna. Aztán menet közben szépen elhagytam az s38 költségeit. Volt pár százezer Ft-nyi huncutság, amivel nem számoltam. Autentikusabb is lett volna azzal.
Kipufogógáz visszavezető csőhöz megy 2 db, illetve a szelepfedél burkolatának csavarjai alá is tartozik vagy 4 db. Az ilyen gratis cucc a szett mellé. Ez a lényege, hogy szoros legyen. Kell menni párszáz km-t hogy bejáródjon, de már az első indítás után is sokkal csendesebb lesz. Mennyi km van a motorban egyébként?
Úgy értem low cost egy alpina v8 hoz képest. Nem szeretem különösebben az alpinákat de legalább ki van találva meg le van papírozva. Haveromnak is volt e36 v8 úgy építette, nem volt horror drága. De utána csak p rendszám és az elég korlátozott. Vagy sp de ahhoz nem értek. Méglegelni kell mennyi lesz a végén az árkülönbség.
Van egy audi 4,4 v8 blokk meg egy csövezett e36 bódé, az low cost még, mert mellette áll egy raklapon a motor(nyilván automata volt). Nem tudom érdemes -e belevágni az összerakásba? Félek sem időben sem sem anyagilag nem lesz low :(
Több nagyboard bekötési leírás is hibás. 2 db hibát is tartalmaznak ha jól emlékszem. Klímavezérlő, ZKE vezérlő, önindító össze van kötve a boarddal ezen a szálon.
Közben meglett a probléma az x1070 csati 8 as lábát a digitklima csatlakozójára kellett átkötnöm.(30000 hozzászolásal visszább megtaláltam a választ).De előtte miért működött?Lehet,hogy még az előző autó adata volt?
Nos tipp: velem megesett.Müszercsoport izzót cseréltünk,és a müszercsoportot visszarakva egy kábel becsipődött.(?? mögötte valami merevítőbe) Ugyanis a megtehető távolságot pl azon keresztül kapja a board.És ugyenez volt a jelenség.De nekem gyárilag benne volt a 18 gombos,de a lényeg hogy onnan kapja ezen információkat.
Namost az ilyenkoru autók müszercsoprt megbízhatóságát tekintve lehet arra felé kéne nyomoznod.
Jópár m52 blokkot kaptam már szét. Amely többet futott meg is látszik a vezérlésen. Összerakni csak új lánccal és láncvezető-feszítővel szoktam. Láttam már néhány feszítő töröttet is, amelyeknél más kár keletkezett is emiatt. Szerintem a Six által javasolt 350 körül reális lehet. De! Vezérlést csak levett hengerfejnél tudsz (korrekten) cserélni m52 motornál. 20i motorra ha nincs egyébként baja, nem ruháznék be csak erre így drága móka fajlagosan a meló. A lánc kb 10 e, feszítő és vezető is 10 e alatt vannak nem gyáriba, csak a munkadíj és a hf miatt ugye bőven 6 számjegy a mutatvány.
4,4 no vanos, 5 gangos v8 kéziváltóval, fékek e36 330i/d, e34 nagy sperr és e34 vastag féltengelyek, Alpina copy karter, m3 gyári kipuff, bilstein b12 meg, amit a képen látsz. Próbálunk a lehetőségekhez képest egy igényes Alpina b8 replikát összeütni, a hazai e36 v8 építések hagynak azért némi kívánnivalót maguk után.
Csakúgy mint az e28-nál, itt is két db kocsit kellett vásárolni, egy e39 540iA Touring és egy 535i kézis limo adta a vérét a projecthez :) Mindketten kiváló ügynökök voltak, leütött kocsikból normális technikát nem tudsz kiszedni.
Ettöl félek én is,de tudom hol dolgozik a hölgyike(régen sokat szállitottam oda). max más módszerekhez folyamodok...De egyenlőre marad a hivatlos megoldás...Én békés ember vagyok,egy pontig.......
Engem is megtoltak a Hungárián, 20e-ért vettem egy új lököst, az Iginises kifizette. A E90-amba egy traktoros rongyolt bele, elismerte, a rendőr is, a biztosító nem.
A cosás picsa elismerte ugyan(tett volna mást,hiszen álló autó nem okoz balesetet) de nem öszinte a mosolyom...az a szerencséje hogy a haverom volt a kocsival...Én nem biztos ,hogy uriember maradtam volna................
A 316-re valózás csak viccelődés volt.;) Na de azt pl nem tudtam, hogy az e30-e36 toronymerevítő egyezhet. De amúgy meg izé: akkor most hogy is van, van hathengeresre való, meg négyhengeresre (állótólag), de én tudatlan vagyok, csak a hathengeresét ismerem, meg van is. Akkor félnyolcra milyen való? Ne mondd, hogy gyári e30-ra való! :DDDD
Szeretném automatás márkatársaktól megkérdezni, hogy a váltókar körüli burkolati részeket hogyan lehet leszedni, cserélni, hogyan lehet hozzáférni a porvédő lamellák alatti részhez.
Az történt, hogy a váltógombot lecseréltem, kicsit feljebb húztam a fém váltókart eközben és a porvédő műanyag lamellák közt alul megszorult vagy szétugrott valahogy az a fokozatjelző "nyelv", ami pirosan világítja éjszaka a választott fokozat jelét a kisablakokban a betűk mellett. Azt hiszem, eltört, de nem tudom, hova volt rögzítve, illetve azt sem, hogy meg merjem-e feszegetni a váltókar körüli burkolatot a betekintés érdekében, nehogy még több kárt okozzak.
Nekem a gtr nyílás nem tetszik a motorháztetőn, akkor a többit is, vagy maradna a lopakodó. Nekem gyári mpakettek nagyon tetszenek, Szinte minden modell azzal van kész csak, bár a kamudiffuzort hagyagolhatták volna...
Jó azon a fék, csak lehet nem ártana nyomástároló gömböt cserélni . Ugyanis e32 féle hidraulikus rásegitéssel van megoldva, amit kicsit jobban kell taposni a vákuumosnál.
Nézem a Lomex webáruházát. Pont olyan nincs nekik, mint amit a jenki írt. Más webáruházban sem találtam. Környékbeli elektrotechnikai boltokban sem kapható.
Ha mondjuk én 4,7uF 100V vagy mondjuk 10uF 50V kondenzátort teszek bele, akkor mi lesz? Ha a két érték közül valamelyik vagy mindkettő nagyobb, az csak jobb lesz-e, vagy elfüstölhet az egész?
Más. Műveltségi kérdés következik: mi lehet az alábbi zaj, közvetlenül a motor leállítása után?
Oda van támasztva a szelektiv kukák mellé. Az meg mindenépp pozitív hiszen azokat hetente ürítik..Csak útban lesz a teherauótónak ez a csoda..Én azért a kukás kocsinak szurkolok....Édesjóistenem,,"igy múlik el a világ dicsősége"
mi annak a hátsó spoilernek a neve, melyet talán E46 sedanra gyárilag is raktak, szinte egy "kis csík", talán a nagyobb változatának a neve a Rocket bonnny, de ne marra gondolok.
Ez is jó, teljesen harmonizál a másik írással. Tehát be kell szerezzek 0,47 mikrofarad 50 volt tantál kondenzátort, valakitől kérek kölcsön forrasztópisztolyt meg egy kis cint, csavarhúzóm szerencsére van.
Ez jó kihívás a magamfajta műszaki análfabétának. :D
Ha elrontom, ugyanott vagyok, mint ha nem csináltam volna semmit: vennem kell egy újat. Ha meg nem rontom el, akkor az egészet megúsztam 200 forintból. :)
Nekem is ez a jelenség volt és innen kaptam a segítséget valakitől. Kicseréltem azt a kondit pár éve azóta nincs hiba :) Egy amerikai srác írta blogjában talán ő jött rá valahogy:
Tapasztalt már valamelyikőtök olyat, hogy a klímavezérlőpanel menet közben úgymarad?
Vagyis pl. megnyomom a hátsó ablak párátlanítót. Erre - ahogy normálisan kell - kivilágosodik a középső kijelző, egyúttal a jobb alsó gomb kis lámpácskája világítani kezd, valamint a bal oldali gombok egyike úgyszintén (attól függően, hogy legutóbb épp melyik funkció volt bekapcsolva).
Eddig minden szuper.
Telik-múlik az idő, s a középső nagy kijelző elsötétedik! De közben az imént említett gombok kis lámpácskái továbbra is világítanak, ám innentől kezdve bármilyen gombot nyomok is meg, nem történik semmi. Mint amikor lefagy a számítógép.
Legközelebb már csak újraindítás után használható, vagyis meg kell állnom az autóval, levennem a gyújtást, aztán kezdeni előlről az egészet. :)
Szóval megkért, hogy hirdessem meg, csak a forgalomba helyezés közel 700 volt neki, lemondott az e36 projektről. Ricsire meg nem tudom rábeszélni, jó neki az 1,6 is :DDDD
Tegnap azért volt egy kis e36 tesztkör is, átjött eg e39-es ismerősöm, majd kipróbáltuk az enyém, Nem épp jó úton kicsit nagyobb gázzal mentem a szokásosnál. Hátt azért a Bilsteinek zseniálisak, a srác kiakadt, az e39-cel simán elszállt volna a durvájánál szerinte, itt csak félt valamennyire, de nem halálos szinten :DDDD
És a Conti gumiknak mégse lett baja.:)
Mi lesz amjd tavasszal a 17-es kerekekkel? Most a 16-os van rajta.
Jah, kedden megyek 300-as fékért, tudom nem sok többlet, de bele kell vágnom.
Off, de tanulságos, és persze az olasz meg a legalja kategória iránti gyűlöletem újabb fokozatásnak tárgya:
Dobló bal1 kerékről fotó. Keresd a hibát...
Na jó, ebben nem az olasz a hibás, hanem a gumi nagy márka, GT Radial. Nem volt megütve, a gumis sem látott rajta ütés nyomot. Tavaly télen futott valamennyit, és nemrég került fel folytatásnak, majd irattározásra került..
Lehet fillérbaszás, de én akkor sem adtam 40dolcsit a körömnyi fogaskerékért.
Egy hete ismét ránéztem és meglepve láttam, hogy ebay, ali tele van vele 6-7 dolcsikért. Már úton van, nyilván ha rossz helyzetben marad az ülés háttámla, nem vártam volna vele eddig, de jó helyzetben volt. Ez azért már nagyjából reális ár ezért a mütyürért.
Két-három hetente át kellett kennem a gumi tömítéseket a tetőrészek között mert különben nyöszörgött.
De ugye azt veled ellentétben én naponta többször nyitottam/zártam így tudott porosodni. Neked egyszer kell(ene) átkenned ezzel a BMW gumiápolóval és tavaszig amíg le nem veszed a keménytetőt csend honolna a rögzítési pontoknál.
ez az, nekem már vagy négy éve megvan és még mindig nem üres
Én is úgy tudom, hogy a szilikon még árt is a guminak. Nekem Riwax műanyagápolóm van, valami emulziós jellegű, fehér cucc. Kb. 4-5 éve használom, úgyhogy elég kiadós, és tényleg jó. A műszerfalam megszürkült egy olcsó, gagyi műszerfalápolótól, szerintem az is valami szilikonos csoda volt. Utána elkezdtem ezzel kenegetni, és teljesen eltűnt a szürkeség. Ez szerintem tényleg ápol, mert ha nagyon sokáig nem kezelem vele a műanyagokat, akkor is sötétek maradnak.
Látatlanban azt mondom, hogy usa piacos (de legalábbis nem európai). Ott a közönséges nyári mintára (mint a tiéd is) ráteszik az m+s jelölést. "E" jel van rajta?
Értem én, hogy nem akartál sokat költeni, de ez így se nem szabályos, se nem biztonságos.
Testvérem Semperit nyári gumiján is van M+S jelölés. Itt egy angol leírás, hogy milyen feltételekkel lehet ráírni egy gumira, tulajdonképpen csak a mintázat kiképzésére vonatkozik, a keveréktől nem függ:
Volt fenn hátul 2 Bridgestone Re050, egyik defektes lett, gondoltam, ne fizessek most 50e-t egy gumira, legyen valami olcsó, de hasonló mintázat, vettem egy alig használt kínait, de mikor ideért, kiderült, hogy M+S is van rajta és ez már nem tetszik annyira; ezért a kérdés. Szóval ha csak annyi a különbség, hogy kicsit puhább a kínai, az végül is májusig nem lenne gond, azt hiszem...
Szerintetek az "M+S" jelölésú, de "hópihe" nélküli gumi keveréke azonos a normál nyári gumiéval? 3 nyári mellé véletlenül egy ilyet vettem, aztán most elbizonytalanodtam, vajon hogy fog ez viselkedni... Tehát ránézésre egy normál nyárinak látszik, de az oldalán elrejtve ott a kis M+S felirat.
A Movie Maker lesz a te embered, behúzod a filmet, ráhúzhatsz zenét-csak 1 csatorna, aztán tudod effektelni, vágni is egyszerűen, a végén meg exportálni kell "számítógépes film" formátumban, hogy más is lejátsza. A Windows Essentials része, úgy töltsd le!
az első 3 évben csak 8 szelepes volt a GSi. Az 1,8-as 115, a 2,0-es 130 lóerős volt, katalizátor nélkül. Aztán jött a 2,0-16v 150 és a 2,0-8v 115 lóval, de ezek már katalizátorosak voltak. Nekem a legelső 1,8 volt és akkoriban félelmetesnek tűnő módon gyorsult. 930 kilós autó volt...
Én nem úgy emlékszem.Sok volt anno a környéken de ha,jól emlékszem csak egyben volt digit. az is 2.0 16v.Megkérdem ismerőst neki még megvan.Nagy rajongó.
Tudom mi a SiR, vottam én hondás;) Amúgy holland rendszámos volt. De sztem a ķörnyéken hozta magának vki, aki talán a kis retkemet is ismeri.
A kuplung már egyre szarabb, sztem is az a ludad, meg az arányaiban sokkal nagyobb doblózott km is. A váltóm ZF eddig átlag feletti pontossággal váltott.
Aha, sose nő be a fejed... neked kellett volna a Másfél, azzal aztán füstölhettél volna.
A "SIR" az egy japán belpiacos változat, 160 lóerő fölött. Nem hinném, hogy nálunk bárkinek olyanja lenne, inkább csak ráírták. Amúgy már az is öröm, ha nem egy dízel akar az emberrel versenyezni.
Szerintem a váltó nem hibás, inkább a kuplungod a ludas.
-
Amikor a taposólemez és környéke rozsdás, azt hogy oldja meg a karosszériás? A lemezen mindenféle hajlatok és alagutak, hegyek-völgyek vannak, nehezem tudom elképzelni, hogy azt mind kikalapálja.
Viszont a szomszédok valószínű, hogy jobban elviselnek, hisz már nem Bastuckkal tolom, hanem csendes gyári kipufogóval. És otthon se hallották az akciót, mint korábban minden alkalommal. Szóval igyekszem jófiú lennni :D
Ahelyett, hogy visszahívtalak volna, el kellett mennem a fiatalokkal. Hazafelé egyedül, csak normálisan az e36-tal. Majd az utcába fordító lámpánál elém vágott egy régi civic, nagy hanggal. Zöld lámpa, civic kilőtt, én is eltoltam, a segge ki a fenébe, szabályzás. Ennyi volt, eddig ment a "verseny"... Raktam volna 2-be, kuplung sztem nem emelt ki rendesen kb 10 másodpercig találtam meg a sebességet, majd a kuplung is kicsit megcsúszott... Amúgy a civic SIR jelzésű volt. Szerintem kb egyformán lett.volna tehetséges a két gép, de ugye az elbaxás... majd azért utolértem ám. A szokásos, nemálljukmeg, csakis keresztbe fordulok be haza kereszteződésnél ő is lefordult, csak nem vissza, egyenesen, de meg kellett állnia. Na ott azonnali szabályzással, nyári gumi égetéssel üdvözöltem, amit meg is köszönt vészvillogóval...
Szóval kuplung csere sürgőssé vált, utálom az e36 váltókat, és nem lehet ezzel.megállni a huligánkodást. :DDD
Ha egyszer csak így elkezdik üldözni az embert, nem csoda hogy megijed és félelmében gyorsan megy, sőt nem is szívesen áll meg. És jól sejtette, mert a terroristák össze is sározták a ruháját. De miért? És az utast is...pedig lehet, hogy ő csak túsz volt.
Na nem trollkodok, valami fúrt 20i vasblokk motor volt benne, asszem 2,2-re, és turbó művekkel ellátva, de utána kicserélték 2,8-ra a 20-as blokkot, ameddig én követtem. Már nem az M másfélé ez az autó, ha még forgalomban van;))))
Most egy sima m50B20-szal, régen egy ugyanilyenből maximumra felfúrt és egyedi titán dugattyúkkal, kovácsolt mindennel ellátott turbós-vemses motorral.
Az 525i Touring volt (v8 hangja volt? :) , tőlem vette át, akivel keversz (én csak tiszteletbeli Jszf lakos vagyok :) ), de nincs már meg. A szomszédom nekitolatott jobbról, nála meg kapott egyet balról, aztán nem volt rentábilis megcsináltatni. Helyette lett neki lci 535i v8 kézi. De egyébként egy cég :)
A beledobástól azért kicsit komplikáltabb, majdnem akkora szopás e36-ba V8-at tenni, mint az e28-ba. Már majdnem megvan minden hozzá, a B12 Bilstein hiányzik még meg a motor és sperr revízió.
Nekem volt E46-on, többszáz km után is csupán valami világos por marad utána, ami akár sima vízzel is lemosható. Gyorsan kopik (szerintem a Powerdisk (ez amúgy pocsék) tárcsa miatt) , jól fog és csendes.
Szánalmas antiszociális bunkók. Alfások között is elég sok van, aki büszke a füstokádásra.
Amikor még megvolt az M1,5, mindig zavart, hogy füstöl, pedig az csak egy kis olaj volt, korom nélkül. Tulajdonképpen azért adtam el, mert nem tudtam megoldani a füstölésproblémát.
Én bizony jobban örülök egy benzines suzukisnak, mint egy kormos kollégának.
-
Ma megint olyan nap volt, hogy minden TD-s meg akarta mutatni, mit tud :)
Hehehe...van egy fényképem, amit egy héttel ezelőtt készítettem. Egy dízel Golf kigyorsított és amikor eltűnt a felhőjével, ez a csík maradt utána az úton .. ..és nem a gumitól.
Sziasztok.M43b16tu-nál hidegen nem, csak kb 60 fokos motor fok felett és csak alapjáraton valami hallatszik,kérdésem lényege hogy például lánc vagy szelepek csinálnák akkor hidegen is hallatszódna?
Nálam 17" a max, mivel utcai huligánautóra kell. Anno a kupén a.Motorsportos 17-es kiváló volt a bilsteinekkel, mire kellett. Most egyel jobb bilstein szettem van... szal elég lesz.
Ha a 3000GT meg a 850i a gyors grand turismo, akkor ez is az, csak nem olyan gyors, mint azok. Vezettem kéziváltóst is (átépített, mert gyárilag nincs) azzal sokkal fickósabb, de még úgy sem az első kettő szintje.
Ennek az autónak a szépsége a legnagyobb vonzerő. Tényleg annyira gyönyörű belül, hogy az ember ki se szállna - ha nem lenne olyan béna az ülése :)
A fő erőssége a beltér, azt nagyon eltalálták - az olaszok. ..mert ők tervezték. Mondjuk a külsejét is.
Ahhoz képest, hogy elég nehéz, meg a hathengeres boxer is hatalmas az orrában, nagyon szépen, semlegesen fordul. A motor elég erős és a hangja se rossz. 3 probléma van az autóval:
1. az aut. váltó gyenge
2. az ülése béna és a kormány nincs középen:)
3. nem lehet a gyárinál szélesebb kerekeket rátenni, mert a kerékcsapágyak rögtön megadják magukat.
És mégis: sok rossz autó van, amit lehet szeretni, ezzel szemben a német autókat inkább tisztelni lehet vagy félni tőlük. Subarunál sem jut eszembe a "szeretet" szó, az is csak egy gép.
Persze azért én szeretem az E36-ot :) Azt az egyet.
Ezt hogy lehet Lada Samarával összekeverni? Szánalom, hogy az emberek autófelismerési szintje hol áll. Múltkor is valaki egy fórumon kitett egy Tavria fotót, hogy mi ez. Özönlöttek a Samara-válaszok...
Bár engem meg az új egyenautókkal lehet megfogni. :) Corsa, Mokka, egyre megy.
Sokat nyüstöltünk ilyen 33-at . Kaszni kuka ,porlad.Télen megfagysz benne . A pedálok elhelyzése csapnivaló . Egy szélesebb cipőben már kettőt nyomsz .Műszerfal külön életet élt. A motorja viszont tényleg jó,elnyűhetetlen és jól megy. Új autó volt mikor cimbora megvette , 300 fölött volt benne mikor rommá törték .