Keresés

Részletes keresés

bogyó Creative Commons License 2003.06.10 0 0 534
Jaigen, utikönyvből szerintem szinte a legjobb (ha nem a legjobb) a Lonely Planet sorozat. Igaz, angolul van.
szkati Creative Commons License 2003.06.10 0 0 533
Kösz. Lehet, hogy egyedül nem lennék elég meggyőző!
Előzmény: bogyó (532)
bogyó Creative Commons License 2003.06.10 0 0 532
Szerintem is felesleges szállodában lakni Görögországban. Már csak azért is, mert akkor mehetnél mondjuk akárhová máshova, mondjuk a Kanári-szigetekre is. Ettől függetlenül egy apartman max 30-40 euró/2fő/éj, és ezt értsd a főszezonban. Ott a hűtő, lehet vásárolni hihetetlen minőségű gyümölcsöt, zöldséget, tejtermékeket, egyszóval mindent. A 60 EUR irreális, függetlenül attól, hogy mennyire vagy pénzes csávó, vagy sem.

A szállodában meg azért ízlett a kaja, mert a nem-görögök ízlése szerint főznek. Ha meg akarod ízlelni az igazi görög ízeket, menj tavernába, lehetőleg oda, ahol a pap is eszik.

szkati Creative Commons License 2003.06.10 0 0 531
Sajnos nem minden esetben az a jobb, ami a drágább, pedig a logika ezt diktálná, mégsincs így. SOkcsillagos szálloda teljes ellátással már elrontotta a nyaralásomat/ úgyhogy már kipróbáltam, de esküszön, hogy először és utoljára!/ a kötelező időpontban történő étkezés miatt, ahol a tömegben kellett a svédasztalos megoldásnál kiválogatnom azt, amit szeretek.Nem szeretek busszal lejárni a tengerre, mert mi általában tengerparton lakunk,/ ha nem, akkor meg teljes időtartamra kocsit bérelünk/ de a sokcsillagos és a tengertől messzebb lévő szállodák a saját buszaikkal szállítják le a vendégeiket a tengerpartra, a saját strandjukra, ahol szomorú lenne, ha nem lenne édesvizi zuhanyozó. Te tévedésben vagy akkor, ha azt hiszed, hogy " szállodalakótelepen" lakom és házimunkát végzek. Mindenesetre hűtőszekrényem az van és jóval nagyobb lakóterem, mint egy szállodai szoba. Jól ellátott élelmiszerüzletek vannak mindenütt és isteni tavernák. Utoljára két hete ettem Old Hersonissosban olyat, amit nem hiszem, hogy szállodai tömegétkeztetés keretén belül adnak. Ezt az utolsó utunkat a bécsi Neckermanon keresztül bonyolítottuk/ onnan indultunk és oda érkeztünk/, meseszép és minden igényt kielégítő apartmanban laktunk reggelivel/ nem hiányzott!/ és az általad jelzett 60 EUR/nap már fedezte a charter költségét is.
Ezért aztán azt tanácsolom, hogy Te meg ne mondj véleményt arról, amit Te sem próbáltál ki. Barátaink, akik eddig kizárólag szállodapártiak voltak, már évek óta csak appartmanban nyaralnak velünk, pedig azt is megengedhetnék maguknak, hogy egy teljes szállodát kibéreljenek.
Az appartmanban nem a szegény emberek nyaralnak,/ Ez Részedről egy nagy tévedés!/ hanem ez egy életmód. Fel lehet venni az ottélők életritmusát.
Van aki verszi a fáradságot és elvegyül a nép között is görög falvakban kajál és kirándul, van aki pedig olyan szalontúrista, utikönyv szerint néz körül stb. Mégegyszer mondom azonban, hogy embere válogatja. Mi így szeretünk nyaralni már 11 éve a különféle görög szigeteken, mások meg másképp. Én Téged se itéllek el azért, hogy ragaszkodsz a szállodához.
Félrevezetni meg senkit sem vezettem félre, csakis az átélt és megtapasztalt dolgokról beszéltem.
Előzmény: Álmosdi (530)
Álmosdi Creative Commons License 2003.06.10 0 0 530
Kedves szkati!

Bocsika de azt hiszem valamit félreértettél. Én úgy gondolom a piacgazdaságban ami többe kerül az jobb is, és fordítva. A 60 Euró sok-e vagy nem az relatív. Mindenesetre annyit biztos annyit bőven megért függetlenül attól, hogy konkrétan valaki meg kívánja-e vásárolni ezt pénzt nagyon megérő dolgot. Kérlek ne neheztelj rám, hogy én meg kívántam. Ha te busszal szeretsz lejárni a tengerre, ahol a strand mellett megy a műút, és nincs édes vizes zuhanyozó, ha a szállodalakótelepen az x-edik sorban levő apartmanban ugyanazt a házimunkát szereted csinálni amit otthon, ha este olyan helyen szeretsz sétálni, ahol a gagyiboltok sorát néha egy méregdrága ékszerbolt váltja fel, ha hazamész akkor meg a discótól vagy a taverna vendégei miatt nem tudsz aludni – tedd azt, biztos olcsóbb lesz. Megnéztem egy 22 Euró/2fő szobát Kalamakin az is pont annyit ért. Megjegyzem, valahol olvastam a görög vámosok „páncélosok”-nak nevezték a magyar túristákat a sok becipelt konzerv miatt. Mellesleg ha ilyenre vágyol, kocsival vagy a helyi busszal bármikor bemehetsz „központba” egy csendesebb helyről is.

De azért ne vezessünk félre másokat. Én több mint 20x ettem tavernában a kintlétem alatt, kifejezetten a görög konyha megismerésének céljával, jobb és kevésbé jobb helyeken. (Ez 40 fajta étel megkóstolását jelenti, mivel ketten voltunk) Mégis a legtöbb és legjobb specialitást a szálodában ettem azalatt a két nap alatt amikor ott vacsoráztam. Ebből semmi következtetés nem vonható le csak az, hogy ne alkoss arról elítélő véleményt amit magad nem próbáltál ki.

Mondod te : „a nagy utazási irodák olyan kedvezményeket kapnak, hogy szinte a repülőjegy árában már benne van a szállás ára is”. Véleményem szerint ez egy igen érdekes állitás Úgy gondolom a Neckermann elég nagy, én mégis olcsóbban nyaraltam mintha náluk fizettem volna be. Még el is hajtottak amikor csak reggelivel akartam a szállást. Meggyőződésem, azok után, hogy átnéztem a Krétára szállító összes utazási iroda ajánlatát, és nem találtam olyan ajánlatot ahol a NET ár + charter jegy árnál olcsóbban vittek volna ki, talán mondhatom Krétára érdemesebb egyénileg foglalni és esetleg ott helyben változtatni, ha mégsem jön be az első szállás.
Hát ennyi.
Mindenki másképp csinálja.

szkati Creative Commons License 2003.06.09 0 0 529
Nagyon sajnálom, de nem mindenben tudok egyetérteni.
Kb. 10 éve nyaralunk különféle görög szigeteken és igazán megtapasztaltuk a különféle módókat, ami a helyeket, foglalásokat és az ellátást illeti. Tényleg vannak olyanok, akik beleszeretnek egy szigetbe és éveken keresztül ugyanoda viszajárnak és ez nekik jó, akkor meg miért ne csinálnák. Kipróbáltunk már olyat, hogy csak trampert vettünk/ csak charter repülőjegyet/ és saját magunk foglaltunk szállást. Jól sikerült, de nem válik be mindenütt és minden időpontban. Mi kifejezetten csak az appartmanokat szeretjük, mert véleményünk szerint kidobott pénz Görög.o-ban ellátást kifizetni akkor, amikor minden sarkon van egy taverna és kipróbálhatja az ember az összes görög kaját és ráadásul kötetlen időpontban.
Van olyan, aki a kis halászfalut szereti, de van olyan ember is, aki szereti az esti korzót és nyüzsit. Embere válogatja.
Az összes szigetre vonatkozóan, beleértve Krétát is kötelező olvasmányként az "Útitárs" sorozatban " A görög szigetek" kiadást javaslom, mely egy fordítás angolról magyarra,térképekkel, illusztrációkkal a Panamex kiadó és a Grafó Kft gondozásában. Ilyen hasznos és gyönyörű könyvvel még nem találkoztam. Bár az ára kicsit húzós/ azt hiszem 6000 Ft/, de nagyon megéri, mert egy életre szól.
Anyagi helyzettől függ persze, hogy ki mit választ, de én sohasem adnék Görög.o-ban 60 EUR-t egy éjszakára félpanzióval, egyszerűen azért, mert feleslegesnek tartom.
A magánfoglalás nem rossz, de nem szabad elfelejteni, hogy a nagy utazási irodák olyan kedvezményeket kapnak, hogy szinte a repülőjegy árában már benne van a szállás ára is.
Előzmény: Álmosdi (528)
Álmosdi Creative Commons License 2003.06.09 0 0 528
Kedves Kréta-kedvelők és kedves barrix!

Köszönet Vadnak a topic létrehozójának és az összes hozzászólónak a hasznos tudnivalókért. Két hetet töltöttem Krétán. Egy hete jöttem haza – felejthetetlen volt.
Ha van érdeklődés, szívesen elmondom tapasztalataimat. Előzetesen:
Útikönyv:
- Cartographia: Kréta: kidobott pénz, az én példányomat odaadom bárkinek ingyért
- Marco Polo Kréta. használható könyv, nagyon jó térkép van benne, de a könyv által ajánlott tavernákat messzire el kell kerülni!!
- Elég jól használható még a „régi” Görögország útikönyv Kréta része is. (Iraklion Régészeti Múzeum fejezet)
- Tőzsér János: Az álmok szigete Kréta. - ha a kicsit gügyögős és nárcisztikus stílustól az ember el tud tekinteni - szerintem a legjobb. Már nem nagyon lehet hozzájutni, Nekem a Helikon Könyvesházban sikerült megvenni. (Bp. 1065 Bajcsy-Zs. út 37. T.:331-23-29)
- a többi útikönyvet nem ismerem

Térkép:
- freytag&berndt 1:200 000 (Térképvilág Kft) az útelágazások hibásan vannak ábrázolva – már pedig az útelágazás Krétán egy nagyon nehéz és bonyolult dolog
- sokkal jobb a bérelt kocsihoz adott térkép, de szerintem a legjobb ami a Marco Polo könyvben van

Kedves barrix!
Krétát ki ne hagyd, életed nagy tévedése lenne. Én például ősszel megyek vissza.
Egy biztos tippem van: egy kis halászfalu Rethymno-tól 20, Iraklion-tól 40km-re, a világörökség része, a neve: PANORMO. A szálloda: Iberostar Creta Marine - ezért garanciát vállalok. Saját kis öblökben kialakított strandjai vannak, saját, gyönyörű tengerparti, kertes sétányok, naplemente-néző padokkal, kiváló konyhával – nászútra kell több? Panormotól 3 km-re van, 4 csillagos, főépületes vagy bungalow-s elhelyezéssel. Ára kb. 50-60 Euro/fő/nap. Alapban félpanziós (felséges választék- kiváló nyulat ettem itt), ha csak reggelit kérsz, 3 Eurót levonnak – ennyiért pont egy görög salátát kapsz, de ha kirándulós vagy így is megéri. Ottléted alatt is változtathatsz az ellátás fokán. Minden hibátlan volt, egy dolog nem tetszett, hogy eljövetelünkkor már 3 Eurót kezdtek beszedni fejenként a tengerparti nyugágyakért és ernyőért. Ha érdekel, fax-számot, menedzser nevét akinek írhatsz megadom. Még egy kellemes meglepetésben volt részem: ugyanazért az árért két kategóriával jobb szobát kaptam, annyira tetszett nekik, hogy közvetlenül foglaltam.
A másik egy apartman, neve: Castello, Panormoban a központban, a kis kikötőre néző ablakokkal, ezt csak kívülről láttam. A net ár kb. 200-300 Euró /hét/ 2fő, reggelit is kérhetsz.
Mindkét szállás szerepel a Neckermann ajánlatában is, de a net-en is sok helyen megtalálod. Ha foglalsz vagy érdeklődsz csak FAX-on tedd. Ezt biztos elolvassák és komolyabb benyomást is keltesz. Faxolni modemes sz.géppel is lehet, ha nem lenne külön faxod. Kártyaszámot, előleget nem kértek, egyszerűen elhitték, hogy komolyan gondolom a dolgot és nem átverni akarom őket. Miért érdemes direkt és nem utazási irodán keresztül foglalni? 1. Általában – nem mindig - így a legolcsóbb. 2. Ha nem tetszik vagy a helyszínen találsz jobbat, bármikor elköltözhetsz. 3. Egyedi igényeket is érvényesíthetsz.

Üdv. Álmosdi

szkati Creative Commons License 2003.06.09 0 0 527
Ezt a hotelt szerintem interneten is le lehet foglalni, de nagyon sok görög szálloda kéri, hogy előre utalj, vagy add meg a hitelkártya számodat. A harmadik nagy baj pedig az lehet, hogy esetleg utazási irodán keresztül már eladta az összes szobáját főszerzonra. Ezért aztán meg kellene próbálni utazási irodán keresztül is/ Apollon, Neckermann stb/ Szerintem egész nyáron mennek charterek Korfura.
Ha a szálloda a hegy tetején van az azért nem baj, mert 20 percenként, félóránként indít saját kisbuszokat, vagy valami közlekedési eszközt, a saját strandjára a partra, ami apró köves és homokos is lehet. A köves mindíg sokkal tisztább.
Kicsit- szerintem- el vagytok késve a programszervezéssel. ezért jó lenne eldönteni, hogy hová és mikor, mert kettőt néztek és már mindenhol betelik a létszám.
A Regency egy nagyon klassz hely, megnézem, hogy van-e honlapja és majd még jelentkezem.
Ami a többi országot illeti, hát igazából én görögben vagyok specialista annak ellenére, hogy múlt évben Szicíliában voltunk, de azt nem ajánlom, mert nagyok a távolságok és nagyon sok a néznivaló egy kismamának.
Előzmény: barrix (526)
barrix Creative Commons License 2003.06.07 0 0 526
Kedves szkati,

ha a hegy tetején van az a hotel, akkor milyen messze van a tengerpart? És az vajon homokos? Tetszene Korfu is, ha tudnál erről a Regency hotelről valamit, örülnék.
Hogy járok jobban, utazási irodán keresztül, vagy a neten is lehet foglalni? Repülővel hogyan közelíthető meg? Kb. 1 hónap múlva mennénk, a meleggel eddig semmi bajom nem volt, inkább a párom nem bírja a kánikulát:)
Egyébként nem csak Görögország érdekelne.

Köszi, ha tudsz válaszolni:
barrix

Előzmény: szkati (525)
szkati Creative Commons License 2003.06.07 0 0 525
Ez attól függ, hogy mikor akarsz menni. Kréta júniustól tényleg nagyon meleg hely és nem maradhatsz állandóan a klímás szállodában sem. A bérautók zöme klímás viszont.
Amennyiben mindenféleképpen Görögországot választjátok,én a helyetekben közelebb mennék, hacsak még nem voltatok pl. Korfura és a Regency nevű szállodát választanám, ami minden igényt kielégít. Azért mennék Korfura, mert Korfu időjárása nem trópusi, hanem kontinentális. Ez persze nem azt jelenti, hogy nincs meleg, hanem azt, hogy talán akkora forróság nincs, mint Krétán, vagy Santorinin, vagy Rodoszon. A Regency a hegy tetején van, számos medencével és azt hiszem teljes ellátással, ill. félpanzióval.
Tényleg nem akarok beledumálni, de én mindegyik helyen többször jártam és kétszer is voltam kismama, így a helyeket is, meg az állapottal járó dolgokat is jól ismerem.
Előzmény: barrix (524)
barrix Creative Commons License 2003.06.06 0 0 524
Sziasztok!

6 hónapos kismamaként szeretnék a párommal hét-tíz napot eltölteni valami szép helyen. Fontos a homokos, tiszta tenger, szép, légkondis szálloda, lehet reggelivel vagy félpanzióval. Ez olyan nászút-szerű lenne. Főleg pihenni szeretnénk, de egy-ket program is belefér. Ismerősök Krétát javasolták. Tudna valaki egy kicsit konkrétabb ajánlatot? Ja, és mindenképpen repülővel mennénk.

Köszi a segítséget:
barrix

zsanna Creative Commons License 2003.06.05 0 0 523
Samaria ügyben szerintem nézd meg a helyi irodák ajánlatát is. Mi egy ilyen túrára fizettünk be, és abszolut nem bántam meg. Igaz, mi a sziget másik végén laktunk, a busz asszem 3/4 5-kor (!!!!) vett fel bennünket a szállásunk mellett, és éjjel ide vissza is hozott. És hazafele még mintha Rethimnoban is megálltunk volna kb egy órára. Lehet, hogy Nektek is jobban megérné, mint a bérelt autóval odamenni, aztán valahogy haza, és másnap visszabumlizni a bérelt kocsiért.
Mi háromszor is voltunk ilyen helyi irodás túrán (Samaria, Lassithi fennsík és Chrissi sziget), mindíg érthető volt az angol nyelvű idegenvezetés.
Előzmény: szalapala (521)
Vad Creative Commons License 2003.06.05 0 0 522
Sziasztok, egy jó ideig nem lesz netem, mert elköltöztem.
Majd azért írok, soksikereket!

Egyépkint júni 29-én megyünk, kocsival, bulgárián át, meg komppal.

emilcímem is változik, az adatokban megpróbálom felülírni.

Üdv, és jó utakat!
Vad

szalapala Creative Commons License 2003.06.05 0 0 521
Köszi, kedves norbaja!
(Én már vagy másfél hónapja olvasom ezt a topicot, az egyik legjobb a műfajban.)
Szóval azért még mindig nem értek mindent.
Amit írsz a fél 7-es indulásról, az gondolom a Chania-Omalos járat. Vagy mégse? Ahhoz oda is kell érni. Kakast lehet ott bérelni ébresztésügyileg?:)
Egyébként mivel első naptól a végéig bérelnénk kocsit, nem kizárt, hogy azzal mennénk egész Omalosig, amennyiben ott lehet azt hagyni egynapig biztonságban,és majd utána kisorsoljuk, hogy másnap ki megy vissza érte.(Jogsiképes részvevők: nejem és én, viszont én sorsolok!:))

Előzmény: Norbaja (519)
szkati Creative Commons License 2003.06.04 0 0 520
Már rég megjöttünk, de csak most értem ide.
A víz kb. 24 fokos volt 2 hete, a levegő meg nappal már 30 felett. Este-reggel kellett egy kicsit melegebb a fürdőruhánál és az utolsó két napunk felhős volt.
Kréta idén is fantasztikus volt. Hersonissos szélén laktunk és előszezonra való tekintettel rengeteg kedvezményben volt részünk. Pl. 3-at fizet 7-et kap, ez volt a kocsibérlés. Kb: 50%-s volt ebben az időben a telítettség és bátran merem mondani, hogy az idegenforgalomra nagyon panaszkodó görögök szerint idén bármikoris mész, nyugodtan fogsz tudni helyszínen szállást foglalni. Egyrészt az iraki háború, másrészt a fertőző tüdőgyulladás, harmadrészt a terrorizmus, de negyedrész az emberek pénztelensége ennek az oka a görögök szerint. Tavalyról idénre árakat csökkentettek. A tavalyi év sem volt állítólag jó, mert augusztus közepétől nagyon sokat esett az eső.
Két hete már érett a narancs, isteni sárgadinnyéket lehetett kapni, a tenger gyönyörű tiszta, mint mindíg és a levegőben keverednek a mezei virágillatok, egyszóval isteni!
Előzmény: kábelbúvár (517)
Norbaja Creative Commons License 2003.06.04 0 0 519
Kedves szalapala!

A Samaria szurdokkal kapcsolatban lehet is. Mi Nyugatra voltunk, s a busz reggel 1/2 7 -kor jött ( ha jól emlékszem ), kb. 8-kor indultunk el a szurdokban. 1/2 1 - 1 kor értünk ki, egy jót kajcsiztunk, egy jót fürödtünk, aztán már jött is a komp.

De azért vegyük sorra:

Ha tömeg közlekedtek, akkor először be kell csaklizni Chania-ba, onnét megy Omalos-ba a busz. Bele kell számolni a csatlakozási időkbe, hogy egyrészt nyílván a helyközi buszoknak is vannak megállói, valamint, érdemes úgy felérni Omalos-ba, hogy a túrához kell kb 6 óra, s akkor nem egy botanikusként sétálja végig az ember a szurdokot. Erre azért kell előre számolni, mert Agia Roumeli-ből 1/5 kor megy az utolsó(?) komp át Sougia-ba. Onnét nem tom, hogyan jön vissza busz Chania-ba.....
Ha ezt így nem lehet össze hozni, akkor láttam a fennsíkon táborozó embereket, nyílván meg volt az oka, miért, de van Room for rent lent Agia Roumeli-ben is -> nyílván jó áron...

Ehhez képest Santorini egyszerűbb: megveszitek a komp jegyet előtte nap Rethymno-ban, másnap reggel 1/2 7-re lemész a kikötőbe, aztán hajrá. Azt meg, hogy Santorinin hol száltok ki, azt eldöntitek magatok, illetve megvan, hogy mennyi időtök van a komp vissza indulásáig: ettől függ, hogy mit tudtok megnézni. Én pl sajnálom, hogy a szervezett út miatt az akrotir-i ásatásokat nem tudtuk megnézni, s most a Travel ch-en a görög hónap alkalmával láttam csak, hogy mi maradt ki. Erre gyógyír lehetne, a két vagy három napos Santorini tartózkodás. Ha előrébb olvasol, akkor találhatsz rá pár hozzászólást.

Remélem tudtam segíteni,

Üdv:

Norbaja

Előzmény: szalapala (518)
szalapala Creative Commons License 2003.06.04 0 0 518
Sziasztok, Kréta-fanok!
Meglep, hogy a szezon előtt leült a topic.
Megyünk ki két hétre Krétára június végén, és próbáltam kocsit foglalni neten keresztül itt.
(Meglepő módon az ott jelzett listaáraknál magasabb Special Offer ár jött vissza.)
Szerintetek neten keresztül is lehet alkudozni kocsibérlés ügyben, mint ahogy élőben a helyszínen lehet?
(Persze ez költői kérdés, mert már elkezdtem az alkudozást.)
Még egy kérdésem lenne:
a fontosabb programok közül Santorini és a Szamaria-szurdok megtekintése viszonylag korai indulást feltételez, ha jól vettem ki, merthogy oda is kell érni az indulási helyszínre. A helyi tömegközlekedés ezt támogatja megfelelően vagy egyéni megoldásokat kell keresni?
(Mivelhogy Chaniatól keletre leszünk vagy 35km-re, Georgiopoulos mellett, ennél a két programnál felmerültek ebbéli aggályaim.)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.05.15 0 0 517
Mennyi a víííz?!
Előzmény: szkati (514)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.15 0 0 516
Irigylek mindenkit aki mostanában utazik Görögországba :-) Idén én sajnos sehova nem tudok menni, úgyhogy kicsit fáj a szívem de jövőre bepótolom :-))

Jó utat!

SunnyB_ Creative Commons License 2003.05.15 0 0 515
Csibe :) Hoooogy lenne?! :) Dehogy van pók Krétán :))))) Balcsinál meg víz nincs :) 70 centis (se) pocsolya.
Segáz, maradunk Görögországnál. Pókkal, vagy anélkül. :)
Előzmény: ercsibe (512)
szkati Creative Commons License 2003.05.15 0 0 514
Holnap este utazunk Bécsbe és holnapután kora hajnalban onnan Krétára,úgyhogy megosztom Veletek az örömömet.
A tegnapi időjárásjelentés szerint a nappali hőmérséklet 27, az éjszakai 19 fok volt. Szerintem nem rossz.
Fabien Creative Commons License 2003.05.14 0 0 513
Sziasztok!

Lenne egy ajánlatom.

Június 12-19 között Rethymno-ban 4 fő (2x2 ágyas apartman), ellátás nélkül, repülő, lastminute ár.

Az úgy volt, hogy befizettük, aztán másnap jutott eszembe, hogy nekem ez az időpont nem jó. Lemondani gáz (30%), meg egyébként is mindenképpen kimegyünk, tehát arra gondoltam, ha úgy mennék oda, hogy vinnék egy fix vevőt, akkor talán elnéznék nekem, hogy hülye vagyok. Ehelyett úgy június 29-től kezdve ugyanabban, vagy más apartmanban foglalnék.
Az a bajom, hogy egyszerre nem tudok két helyen lenni... De ha hülyeség, vagy nem megy, akkor azért Rethymnot választom a másik program helyett :)

Érdekel valakit? Ha igen, akkor részletek:
fabien1@axelero.hu

Köszi.
Fabien. (a nemnormálisfeledékeny)

ercsibe Creative Commons License 2003.05.14 0 0 512
nem nem nem és nem!!! Görögországban nincsenek pókok!!! ;) (arachnofóbiás vagyok...)

Azért (is) szeretek oda járni nyaralni, mert szemben a Balatonnal, ott eddig nem láttam pókot (najó, egy elárvult kaszást az egyik hegyi falucska üzletének sarkában) míg a Balcsin fürtökben lógnak az izmos nagytestű pókok. Brrrr!
Bár természetesen nem ez a fő oka Görögország-imádatomnak... :)

Előzmény: SunnyB_ (511)
SunnyB_ Creative Commons License 2003.05.14 0 0 511
Szia BB! :)
Azért kicsit irigyellek, mert Santorinit megnézném szívesen újra ... ahogy Meteorat is :)
A leírásaitok alapján viszont azt hiszem nem kell tartanom attól, hogy Korfu netán kevésbé fog tetszeni, vagy nem akadok elegendő látnivalóra. :)
Az biztos, hogy Krétán nem olyan zöld, mint Korfu, mivel Kréta éghajlata szubtrópusi-trópusi. Így aztán lehet ott széééép, naaaagy pókokat és skorpiót is találni. :) Előbbit láttam is, utóbbit szerencsére nem. :)
Érezzétek jól magatokat, biztos vagyok benne, hogy Santorini nektek is nagyon fog tetszeni. :) Nekem egyszer azt mondta valaki, hogy aki nem volt még Santorinin, az nem látott semmit Görögországból. :)
Nekem még pont 2 hét Korfuig .... :)))
SB
Előzmény: BellyButton (510)
BellyButton Creative Commons License 2003.05.14 0 0 510
Szia Sunny! Köszi a beszámolot, igen valszeg Santorini lesz a befizetős ut egyike, ill. a samaria szurdok, a többit magunk:-)))
Végülis saját megnyugtatásomra gyüjtöm az infokat, szeretek előre tervezgetni, kalandozni, a férjem meg azt mondja, majd kint meglátjuk, majd ugyis elmondja az idegenvezető, meg nagy Platanias (a hely ahol leszünk) majd körbe nézünk moci bérlésre, meg ugyis veszünk térképet stb.stb.stb persze azért szivesen meghallgat, hogy mennyi mindent összeszedtem a netről,meg böngésztük már együtt a térképet, és ixelgettük, mennyi szép hely meg lett itt emlitve, de hát ő oylan mindent megoldós nyugi tipus, és már csak 18 nap:-)))))))
BB
Előzmény: SunnyB_ (509)
SunnyB_ Creative Commons License 2003.05.13 0 0 509
BB!

Én ugyan elég régen voltam Krétán, de mivel az is Görögország része, nemigen tudok róla rosszat írni. :) Bár a szállásunk gáz volt valahol Fermában, ahol 3 kisbolton kívül szinte még bennszülöttek sem nagyon laktak .... Mindegy, ez felejthető.
A szervezett utak közül már akkor is elég borsos volt a Santorinis kirándulás, de nem bántam meg. Az egy akkora élmény élőben, hogy szerintem nem szabad kihagyni. Benga nagy hajó (csak a hajóút kb. 4 óra), a hajón reggeli, bóklászás. Bár nekünk úszómedencéset ígértek, sajni végül nem azt kaptuk, de így se volt rossz. :)
Öszvérháton fel a fővárosba .... annyit talán életemben nem nevettem, mint akkor :) Lefele libegővel.
Szóval amit képeken és TV-ben lehet látni az meg sem közelíti szerintem az élőben történő átélését. :) Varázslatos az egész. :) Knossos sem rossz, bár akkor nem engedtek be minket mindenhova.
Szóval kedves BB, Santorinit mindenképpen ajánlom. :)

Előzmény: BellyButton (498)
pireas Creative Commons License 2003.05.13 0 0 508
Sziasztok!
Honlapom (Görögország - Assos honlapja) új szerverre költözött, és mostantól a http://www.assos.hu címen érhető el. Ezzel együtt az oldal külseje is megváltozott, és sok új funkcióval bővült. Az új oldalon lehetőség van hírek, leírások, linkek, letöltések beküldésére, valamint saját fotóalbumot is létrehozhattok, ahová feltölthetitek a képeiteket, megjegyzéseket írhattok a képekhez, stb., illetve egy fórumot is találtok a lapon. Itt az index fórumon már nagyon sok hasznos, érdekes leírás, élménybeszámoló található, de a rengeteg hozzászólás között elég nehéz megtalálni ezeket, ezért kérek mindenkit, ha van leírása, élménybeszámolója, linkje, azt az oldalra is töltse fel, ahol kategorizálva, keresési lehetőséggel, könnyebben megtalálja a leírást, linket, akinek szüksége van az információkra. Ezen kívül, ha valakinek vannak fotói, amiket szívesen megosztana másokkal, azt is töltse fel, hogy minél több képet találjon az oldalra látogató. Bizonyos lehetőségek csak regisztráció után érhetők el, de a regisztráció természetesen ingyenes.
Jó böngészést, és jó nyaralást mindenkinek.
Assos
sagia Creative Commons License 2003.05.12 0 0 507
Sziasztok!

Koszonom szepen a terkep cimeket! Sokat segitettek!
Aniko

BellyButton Creative Commons License 2003.05.12 0 0 506
Sziasztok!
Zordon klasz beszámoló:-))) Úgy várom már, hogy induljunk:-)
BB
Előzmény: Törölt nick (502)
marcipannyuszi Creative Commons License 2003.05.09 0 0 505
http://www.greeklandscapes.com/maps/crete_map.html
Előzmény: sagia (503)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!