Keresés

Részletes keresés

viricsi Creative Commons License 2005.04.30 0 0 913

Tiltakozom!!

Én saját magammal sem értek egyet,a nézeteim pedig végképp távol állnak tőlem. :))) 

Előzmény: Flap (912)
Flap Creative Commons License 2005.04.30 0 0 912

Ezt már én sem bírom szó nélkül! Előre mondom, hogy nem védem a Ba RT.-t egy percig sem és inkább közel állok Vitéz Úr álláspontjához, mint Viricsi olvtárs nézeteihez, de egy tényt szögezzünk le!

A Ba Rt. kétféle illetéket szed, egy FE nevű taxot, ami kb 900 Ft. és egy HU nevűt kb 3900 Ft. összegben a légitársaságon keresztül az utasoktól. Még van egy párfajta sarc, de az csak a légitársaságok felé van kivetve. Ennél többet nem kér. Az összes többi ami a tax címszó alatt szerepel, az a célrepülőtér illetéke a visszaútra, valamint egyes légitársaságok nagyvonalúan ide sorolják be az üzemanyag extra illetékeit valamint a biztonsági adókat.

Ezen okfejtés kizárólag a ú.n. normál légitársaságokra vonatkozik. A low-cost egy másik téma, ahol nem vagyok annyira járatos így nem tudhatom, hogy ott hogyan történik az árképzés.

Röviden ennyi.

Kellemes sziesztát mindenkinek!

Előzmény: Törölt nick (909)
Gobe Creative Commons License 2005.04.30 0 0 911
meg a maradék 120 ezer vállalkozásnál, ami itthon működik...
Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (910)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2005.04.30 0 0 910
Ha ez igaz, akkor le kell vonni a megfelelő személyi konzekvenciákat BART-éknál.
Ebőváry
Előzmény: Törölt nick (909)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.30 0 0 909

"Azt viszont továbbra is szeretném tudni mi az oka, hogy a MALÉV-nál közel dupla annyit fizettem a reptéri illeték+egyéb sarcokra a BUD-JFK-BUD-on, mint egy külföldi légitársaságnál "

Azért mert a BUD a "saját" légitársaságától többet(majnem duplaannyit) kér, mint a többiektől. Persze azt elfelejtik, ha a Malév neadjég csődbe megy vagy talál magának másik bázisrepteret, akkor ők lehuzhatják a rolót. Vedd úgy, hogy ilyen esetben "kiesik" a 2A.

Csak a magyar egy ilyen nemzet. A külföldi seggét nyalja, a honfitársait meg szopatja. És ez nemcsak a BUD-Malév esetére igaz...

Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (907)
viricsi Creative Commons License 2005.04.29 0 0 908
Természetesen nem gondolom magamról,hogy nagyon okos vagyok(hanem határozottan tudom)és eszem ágában sincs védeni a védhetetlent.Tiszteletben tartom a véleményed.
A kérdésedre ,mivel én csak egy kicsi "néger" vagyok,ráadásul nem is a Malév alkalmazásában,én biztos nem fogok okosat írni, talán a Malév topicon választ találsz.
Ahogy mondani szokták volt: jól kibeszélgettük magunkat.

Üdvözlettel: viricsi

Ui: Remélem azért a továbbiakban is a Ferihegyről és nem a nyugatiból induló járatokat veszed igénybe.
Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (907)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2005.04.29 0 0 907
Te úgy gondolod nagyon okos vagy, én meg úgy hogy az ilyen rövidtávú szabadrabló pitlák magatartás miatt, valamint a védhetetlent is megvédeni kívánó ügyeskedők miatt nem jut Mo. semmire és csúszik le a korábban kedvező poziciójáról a béka segge alá. Én a magam részéről a témát befejeztem.

Azt viszont továbbra is szeretném tudni mi az oka, hogy a MALÉV-nál közel dupla annyit fizettem a reptéri illeték+egyéb sarcokra a BUD-JFK-BUD-on, mint egy külföldi légitársaságnál ahol még 1-1 transzfer reptér is volt a fenti két reptér közé beiktatva.

Ebőváry
Előzmény: viricsi (905)
viricsi Creative Commons License 2005.04.29 0 0 906
Szerintem.
viricsi Creative Commons License 2005.04.29 0 0 905
A káoszérdekeltségű személyt anarchistának, a másokat levevőt ügyesnek,vagy Microsoftnak nevezik.:))
Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (904)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2005.04.29 0 0 904
Szerinted mi a titulusa annak aki abban érdekelt, hogy minél nagyobbb káosz legyen és minél jobban levegye a neki kiszolgáltatott egyént, felhasználva monopolhelyzetét.

Ebőváry
Előzmény: viricsi (898)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2005.04.29 0 0 903
Csak a balekok.
Az ügyesebbek más módot találnak. (Teljesen legálist.)

Ebőváry
Előzmény: viricsi (899)
Gregor83 Creative Commons License 2005.04.29 0 0 902
Ezt próbáltam én ecsetelni...
Előzmény: Utas2 (895)
viricsi Creative Commons License 2005.04.29 0 0 901
Felvetessük saját magukat a saját listájukra?
Jól mutatna! :)))
Előzmény: Utas2 (900)
Utas2 Creative Commons License 2005.04.29 0 0 900

:-))))

OFF:

Meg befizetheted a 90-100 eurónyi összeget a vízumért.....amit, ha nem kapsz meg, nem adnak vissza.....

Előzmény: viricsi (899)
viricsi Creative Commons License 2005.04.29 0 0 899
És az amerikai követség az amelyiknél emelt díjas telefonszám hívásával intézheted a vizumügyeid.
Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (897)
viricsi Creative Commons License 2005.04.29 0 0 898
Üdv!
Egyetértünk.
Én mindössze a vitéz úrnak próbáltam alternatívát mutatni és rávilágítani arra, hogy ebben az országban(talán az egész világon??)mindenki keresni akar, de ettől még nem biztos, hogy szemét bandának kell titulálnunk.
Nem vitatom az árakra vonatkozó megállapításait,de szerintem enyhe túlzás ez a hangnem.Én sem veszek Puma cipőt,mert drága(és nekem az árához képest gagyi),de ettől még nem tartom szemét bandának őket,hanem máshol és másmilyen cipőt veszek.Ja,és a ligetben sem veszek lufit. :))

Üi: A MOL és az APEH árai is húzósak nemzetközi viszonylatban és hát ugye tőlük sem kapunk értéket a pénzünkért.
Előzmény: Utas2 (895)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2005.04.29 0 0 897
Az amerikai követség nyílván tartja a húzós árakkal operáló trükkös éttermeket. Érdekes lenne, ha egyszer a BARt felkerülne.

Ebőváry
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2005.04.29 0 0 896
Nézd. Igazad van. A magam részéről azonban az ország szégyenének tartom továbbra is. Én a Duna Clubban ingyen kapom az italt és a világ szinte összes repterén és a vendégeim is. De ettől még az igazságérzetem háborog, mert úgy gondolom, néhány pofátlan kapzsi disznó magánérdeke nem lehet előbbre való, mint az ország jó hírneve, márpedig ahol a tipikus turista először és utoljára találkozik az országgal az a reptér.

Márpedig ha egy külföldi Prágában egy kólát fele (harmad!) annyiért kap meg mint Bp-en akkor automatikusan bizonyos következtetéseket von le. Ami a BART-on van simán nem tisztességes. Amit meg te javasolsz -hozott kaja- az szimplán megalázó az emberek legtöbbjének az ember jogosult tisztességes árért közforgalmú helyeken enni és inni.

Ebőváry

Előzmény: viricsi (894)
Utas2 Creative Commons License 2005.04.29 0 0 895
SZVSZ nem arról vitáztok, ami a tényleges baj.

Mert valóban, ebből a szempontból mindkettőtöknek igaza van.

Az igazi probléma az, hogy
1. Ferihegy árai a nemzetközi összehasonlításban húzósak,
2. az "értéket a pénzedért" elve, hm, finoman szólva sem érvényesül.

Mert felőlem maradhatnak ilyenek az árak, de akkor cserébe az ehhez elvárt - és MÁS REPTÉREN MEGSZOKOTT - szolgáltatási színvonalat várok el, nem gagyit.
Előzmény: viricsi (894)
viricsi Creative Commons License 2005.04.29 0 0 894

A reptéren is ivóvíz folyik a csapból, teljesen ingyen. Alkamasint ez is megteszi felfordulás ellen.

Ferihegyen a hozott étel-ital is fogyasztható, próbáld ugyanezt tenni a moziban és a Búsuló Juhászban.(jegyzem halkan, a ligetben,ha odébbmész, pont ugyanolyan áron vásárolhatsz).Nincs kötelező fogyasztás sem előírva számodra,

jogod van nem vásárolni az általad drágának talált termékből. A közértben naponta ugyanezt tesszük, a reptér mitől lenne más?

Nem értem ezt a monopolhelyzet dumát sem. Ha a BKV busszal jössz, a reptérre érkezésed előtt 24 perccel, Kökin a CBA teljes kínálatából választhatsz. Ez az idő azt hiszem kevés a szomjanhaláshoz.

Gondolatmenetedből az lesz a következő, hogy Ferihegy..."Egy szemét monopolhelyzet abszolút pofátlan és aljas kiaknázása ", mert Budapesten csak ez az egy nemzetközi reptér van. És ugyanezt teszi a MÁV, a BKV is. Csupa monopólium. Hát ez tényleg felháborító.... :))

Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (892)
Gregor83 Creative Commons License 2005.04.28 0 0 893
Én mindig mindent elolvasok!  :-)))))) Csak kiegészítettem :-)))
Előzmény: viricsi (891)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2005.04.28 0 0 892
"Remélem szintén,szemét bandának titulálod a mozik pattogatott kukorica,a városliget lufi,a MOL benzin árusait,a hotel Mariott,valamint a Búsuló Juhász étterem üzemeltetőit,valamint alkalmazottait is."

Ezeknél megvan az a lehetőség, hogy 5 méterrel odébb mást válassz. De Ferihegyen ha nyafog a feleség, gyerek, utitárs akkor nincs. Egy szemét monopolhelyzet abszolút pofátlan és aljas kiaknázása amiről itt szó van. Ennél még a Halál Völgyében (Death Valley) is olcsóbb a víz. És ott muszály venni annak aki nem vitt eleget, különben felfordul.

Ebőváry

Előzmény: viricsi (889)
viricsi Creative Commons License 2005.04.27 0 0 891
Írtam én egy utolsó mondatot is.
Előzmény: Gregor83 (890)
Gregor83 Creative Commons License 2005.04.27 0 0 890
De hát ihatok én 2B-n 1dl teát is műanyag pohárból, műanyag tálcán (filtereset) 540 Ft-ért... :-)))
Előzmény: viricsi (889)
viricsi Creative Commons License 2005.04.27 0 0 889
Tiszteltetem az illemtanárodat.
Remélem szintén,szemét bandának titulálod a mozik pattogatott kukorica,a városliget lufi,a MOL benzin árusait,a hotel Mariott,valamint a Búsuló Juhász étterem üzemeltetőit,valamint alkalmazottait is.
A vacak félliteres vizedet nem okvetlenül a Luisnál kell megvenned,mehetsz a Tescoba is.
Ettől még lehet jogos a háborgásod.
Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (888)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2005.04.26 0 0 888
Na szóval ha választ lehetne kapni.

BUD-JFK retúr jegy MA direkt reptéri illetékek+egyéb kb 23-25.000 HUF

két héttel később.

BUD - KÖZBENSŐ - JFK - MÁSIK TRANSZFER - BUD külföldön fizetve USA légitársaságnak 66 USD ~ 13000 HUF.

Na ez hogy is van? +2 külföldi HUB reptéren megáll a delikvens és fele pénzt fizet?
----

Más:
Volt szerencsém összehasonlítani a JFK és BUD ásványvízárakat büféileg.
Remélem az BART managemenjének anyukája sűrűn csuklott.
Rohadjon meg az a tetű BART-os aki megengedi ezeket a rabló árakat. Laza 800-1000%-os bruttó haszon egy vacak fél literes vizen. Szemét banda.

Ebőváry
Előzmény: hellcat43 (839)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.26 0 0 887

Megkaptam, köszi!

Válasz ment.:)

Előzmény: kiskockas (884)
viricsi Creative Commons License 2005.04.24 0 0 886
Üdv repwork!

Erőteljes a gyanúm,hogy fordítva ülsz a lovon.Ez nem a BA.Rt.hivatalos tájékoztató központja,hanem egy egyszerű csevegde,aminek fő témája a reptér.Lehet hogy nem vagy azzal sem tisztában,hogy a lap hozzászólóinak,a közhivatalokkal ellentétben,nincs harminc napos tájékoztatási kötelezettségük a feltett kérdésekre.
Az Airport honlapján pedig valószínűleg azért nem találsz ajánlatot,mert esetleg nincs is.Már ajánlották neked: hívd fel a repteret,ott érdeklődj.Szánj rá te öt-tíz percet arra,hogy a megfelelő helyen,a megfelelő embernek tedd fel a kérdéseidet.
Nézd át az első kérdésedet és láthatod,hogy egy csomó igenis használható választ kaptál az igencsak tágan kezelhető kérdéseidre.A reakciód pedig:
"Nagyon kedvesek vagytok minden esetre. Idejövök és mint laikus repülést szerető ember kérdezek ti meg pofánröhögtök. Köszönöm!"
Erre többek közt én leírom,hogy a repülést szerető ember hol ismerkedhet meg az "igazi" repüléssel akkor meg jön az,hogy: "NEM a repülés ami igazán vonz, hanem a gépek."
Senki nem bántott,senki nem akart téged megbántani,azért te mégis inkább megsértődtél.Lehet hogy igazad van,ez sokkal egyszerűbb.
Én a magam részéről ezt a témát lezártam.(természetesen ha reagálsz,azt figyelmesen el fogom olvasni)

Előzmény: repwork (874)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.24 0 0 885

OK, köszönöm. Na meg jó étvágyat!:)

Előzmény: kiskockas (884)
kiskockas Creative Commons License 2005.04.24 0 0 884
olvastam. köszi. vacsi után megy a válasz.:-)
Előzmény: Törölt nick (883)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!