Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Árpipi Creative Commons License 2008.03.22 0 0 638
Hello Pappito nah a további félreértések miatt elárulom neked hogy a töbmillió pontos bevizsgálás inkább az autók komolyabb műszaki és karosszéria hibáira vannak kiélezve! Tehát a felvásárló kollégák nem az ablaktörlőt illetve szivargyujtót és hasonló baromi fontos dolgokat vizsgálják hanem hogy hol és mennyire volt törve karosszéria vágva, illetve elhanyagolva a kocsi!Természetesen ezen felül az eredetet azonosító számokatEzek után jönnek az apróbb dolgok de idáig elég kevés autó jut el mivel annyira jó autókat hoztok be! Na mára ennyi ha van kérdés csak szóljatok! Lifecare te honnan ismered Maróti kollégát?
Előzmény: Teo papa (637)
Teo papa Creative Commons License 2008.03.22 0 0 637

Halihó

Azért raktam idézőjelbe. Nem szerelést vállal szó szerint, hanem átvizsgálást / rendbehozást. Gondolom senki nem feltételezi, hogy az eladott autókat a júzerek úgy adják le, hogy az mind hibátlan és minden működik rajta. Tehát szerelni kell, de ahhoz ember, műhely és szerszám kell.

Teo >

Előzmény: anzo97 (636)
anzo97 Creative Commons License 2008.03.22 0 0 636
Mondjuk nem láttam sehol, hogy javítást vállalnak csak azt, hogy garanciát tehát szerintem kilehetne járni, hogy fizessék ki a ajavítás költségét mert sztem nincs az a hülye aki ilyen szervizben neki áll egy motor vagy váltó javításnak. Eszembe jutott még az esetemnek a pikantériája, hogy a kerekeket amit felraktak a kocsimra azt egy másik ugyan ilyenről szedték le, kiváncsi lennék hogyan fogják azt eladni. Az is igaz, hogy lehet hogy lesz egy madár aki nem veszi észre, hogy üt a kerék.
Előzmény: Teo papa (635)
Teo papa Creative Commons License 2008.03.22 0 0 635

Naja

Itt is kb ugyanez a helyzet. A cég a semmire vállal "szerelést". Elég gázos, ezt úgy meg lehetne fogni, ha valaki belemenne egy csetepatéba, hogy csak fizetnének mint a huzat.

Teo >

Előzmény: anzo97 (633)
Teo papa Creative Commons License 2008.03.22 0 0 634

Hogy?

2. vagy 3. autóját? Hány éve van egyáltalán a cég nálunk? Ha azalatt valaki a 3. autóját veszi, nem nagyon tudom elképzelni, hogy elégedett lehet. Én legalábbis ha elégedett vagyok, akkor évekig megtartom az autót. Még a cégest is, ami eszi a km-eket :o

Teo >

Előzmény: jaraka (631)
anzo97 Creative Commons License 2008.03.22 0 0 633
Én fehérváron vettem a kocsit és sajnos volt időm nézelődni. A mühelyben ugyan voltak emberek de szerszám semmi mondom "0" ha valamit barkácsolni kelett akkor az autók szerszám készletét vették elő abban meg tudjuk, hogy milyen szerszámok vannak.
lifecare Creative Commons License 2008.03.22 0 0 632

Kéne egy olyan magyar vezető mint a Maróti.

jaraka Creative Commons License 2008.03.22 0 0 631
csak , hogy 1picit azért védjem a céget.. (nem nagyon.. de picit)
rendes szerelök vannak és rendes mühely is van (legalábbis Fóton) és igyekeznek minden hibát kijvaitani de sajnos több a javitani való mint a szerelö ill hely kapacitás.

de egyébként azért elég sokmindent megcsinál a cég.. nem 1szer cseréltettek szélvédöt mert volt rajta 1kavicsfelverödés és ügyfélnek ez volt a szivfájdalma.. kicserélték.akkor elsökerék csapágyas volt azt is kicserélték.szóval azért nem minden esetben szemét a cég..
meg azért ez abból is látszódik hogy nem 1olyan ügyfélel találkoztam aki AAA nál vette esetleg 2.ill 3.autóját is mert megvolt elégedve.
de oda kell figyelni és tényleg nem szabad rábeszélni magad olyanra amit nem akarsz.
de nem akarok fényezni mert tényleg nagyon nagyon kéne változtatni az üzletpolitikán és a ügyfelekhez való hozzá álláson.dehát sajnos ez nem rajtunk (magyar alkalmazottakon múlik) hanem a cseh vezetésen..
lifecare Creative Commons License 2008.03.22 0 0 630

Egyetértek!

Engem inkább az foglalkoztat, hogyha már beüt a szar és ilyen helyzetbe kerülünk (előző sztorim) hogyan tudjuk visszaszerezni a pénzünket, vagy megcsináltattatni az autót, mind1 mennyi a kár értéke.

Elvileg ugye ezek lennének a rejtett hibák amire szintén van 1 év szavatosság, azon kereskedős esetében akiknek a nevén van az autó.

Nincs vmi sztorija vkinek, aki nyert pert, vagy sikerült a javítás teljes költségét kiverni a cégből???

Ugyan is ha olyan kereskedésbe veszel autót ahol biankós szerződés van vagy netalán magánszemélytől veszed akkor mehetsz reklamálni dél felé.

anzo97 Creative Commons License 2008.03.22 0 0 629
Abban tökéletesen igazad van, hogy sok naiv ember bedöl a marketingnek. De ez mindenhol így van nem csak az autókereskedelemben és még mindig jobban megbizom abban a cégben aki lehetőséget ad arra, hogy aknán megnézzem vagy megnézzessem a tipust mint az aki szépen kitakaritja leviaszolja hogy csillogjon villogjon de még a motorháztetőt sem lehet kinyitni. És csak ismételni tudom magam "aki nem ért valamihez az vagy vigyen magával egy hozzáértőt vagy utólag ne reklamáljon."
Előzmény: Teo papa (627)
lifecare Creative Commons License 2008.03.22 0 0 628

Én már tanultam pár esetből.

De ha autót veszek úgy számolok hogy minimum a nagyszeríz meglegyen még kp-ba. Mert bárki mondhat akármit és ígérhet garanciákat, ha egyszer bedöglik vmi.

Amikor mentem átvenni az autómat láttam hogy a pali ül magábaroskadva a fotelba.

Mivel én is vártam vagy 1 órát, CSAK AZ ÁTADÁSRA, beszélgetni kezdtem vele.

Kiderült hogy reklamációs a története. Megállt a volvojában a váltó.

Semmi gondja nem volt se a kocsival se az ablaktörlővel semmivel, csak egszer csak hopp. Nincs váltó. Azt mondta, hogy ki fognak neki fizetni 350.000 et mert abban a garanciacsomagban az volt neki írva, de a váltó 1.1misibe lesz gyári újba.

Ahhoz képest, nem volt annyira ideges a csávó, mint amilyen fejet vágtam mikor elmodta.

Ezt nem láthatta senki előre.

Direkt rákérdeztem, hogy volt e rendesen szervizelve az autó, volt e törve előtte, megnézette e miután megvette. Aztmondta utánnanézett mindenhol. A volvo központban azokat az adatokat mondták neki vissza ami a szervízkönyvben volt.

Valami eredetiségvizsgát emlegetett hogy azoknál is átnézette, és a tulajdonosváltásoknál sem tekergették az órát illeve nem látták hogy törve lett volna.

Ez így jött ki.

Teo papa Creative Commons License 2008.03.22 0 0 627

Hmm ..

" és ha te rájössz a csalásra úgysem veszed meg "

Pont ez a lényeg. Egy csomó tisztességes (naiv?) ember is vesz autót, aki bedől a marketingnek, ami valljuk be, igen csábító. Ettől kezdve nagyon sokat hozhat az is a konyhára, ha kozmetikázzák az adatlapot, amit megmutatnak a vevőnek. Nem is gondolnád, hogy mennyi olyan ember van, aki az autó megvétele után hónapokig nem gondol arra, hogy esetleg rá kéne nézetni az autóra, hátha nem volt minden igaz, amit az eladó mondott. Ez nem csak az AAA-ra értendő, hanem általában mindenkire.

A kollégám is beleült azzal a tudattal, hogy minden oké, bevizsgálták, garancia van. A kipuffot sem hallotta meg hogy zajos, nemhogy a futóművet :-(

Teo >

Előzmény: anzo97 (625)
Teo papa Creative Commons License 2008.03.22 0 0 626

Félreérted

Nem azon múlik, hogy drágábbak-e mint a piac. Azon múlik, hogy mit hirdetnek magukról. Azt, hogy náluk minden autó alapos átvizsgálás után lesz eladó és garanciát vállalnak az autókra fél évet. Ennyi. Ettől kezdve ami nem működik, az átverés.

Teo >

Előzmény: lifecare (620)
anzo97 Creative Commons License 2008.03.22 0 0 625
Én sem hiszek el mindent de azért nem vagyok teljesen pesszimista. Biztos, hogy lehet kozmetikázni az adatokat de mi értelme lenne? Hiszen ezen adatlap alapján veszik meg ők is az autót és ha te rájössz a csalásra úgysem veszed meg persze lehet hogy a nagy számok törvénye szerint sokan vannak akik nem jönnek rá a turpisságra.
lifecare Creative Commons License 2008.03.22 0 0 624
Nekem a weltautonál mutogattak ilyen mérési eredményeket, de vmiért annyira gyanús volt hogy megmérettem. Pofátlanul ki akarták szúrni a szemem mindenféle eredménnyel.
lifecare Creative Commons License 2008.03.22 0 0 623

Ez kb olyan  mintha azt kérném tőled hogy add meg annak az embernek az elérhetőségét aki autókat lop. :)

Mert lenne vele tervem. 

anzo97 Creative Commons License 2008.03.22 0 0 622
Nem tudom, hogy amikor ti vetéttek az autót akkor milyenek voltak de nekem meg mutatták a kocsi felvételi lapját a számítógépen még azt is meg tudtam nézni, hogy rétegvastagság mérővel miket mértek. PErsze ez sem biztos, hogy minden ugy van a valóságban mint az adatlapon de azért valami alapot adhat, és ha nem tetszik amit látok akkor keresek másik autót vagy lealkudom az árat attól függően, hogy nekem mi éri meg.

Az árak valóban magasabbak egy picit mint a szabadpiacon de én már jártam meg ott autóval rendesen.
stevie wonder Creative Commons License 2008.03.22 0 0 621

épp a baráti társaságomban volt 1 pacák akié volt az autó előtte. Kajánul vigyorgott mikor meglátta az autót és közölte hogy ő ebből szedte meg magát hogy biztosítózta az autókat.

Meg tudnad adni a nevet, cimet, pontos elerhetoseget?

Lenne egy kis tervem vele.

Előzmény: lifecare (620)
lifecare Creative Commons License 2008.03.22 0 0 620

Tény és való.

Bár a piaci árakról nekem más jött le, viszont igezad van, hogy ha 1Ft-al is drágábbak mint a piac akkor miért nem tudják megnézni a kurva hátsó ablaktörlőt :)

Jó mondjuk erre az is lehet a magyarázat, hogy megvesznek vagy 2-300 autót egy héten. És kb lehet vagy 6 db szerelőjük. Ahogy én láttam.

Mondjuk ez még mindíg eltörpül a weltauto mellett. Leráncigáltak szegedre, ígérgették hogy garancia van a golfra amit meg akartam venni.

Mire odaértem már nem volt, az autó motorja szétesett alattam az első 3000km után. És milyen kicsi a világ épp a baráti társaságomban volt 1 pacák akié volt az autó előtte. Kajánul vigyorgott mikor meglátta az autót és közölte hogy ő ebből szedte meg magát hogy biztosítózta az autókat. Érdekes módon ő volt az első tulaja és az összes javítást a P. hungáriába csináltatta úgyh a weltautónak kutya kötelessége lett volna tudni róla.

Teo papa Creative Commons License 2008.03.21 0 0 619

Nem egészen

Egy fél éve keresgéltem autót a nejemnek és nézegettem Fóton is. 1,5 millió környéki autókat nézegettem, nagyon célzottan, itt most nem érdekes, hogy éppen milyet. Egy lényeges dolgot tapasztaltam. A "kikiáltási ár" cc két kilóval magasabb volt náluk, mint a "vásárban". Azért ez jelentős differencia. Ha meg még hozzáveszem a "módszert", amivel megvezetik a népet, akkor még inkább :-(

Teo >

Előzmény: valtottnikk (615)
Teo papa Creative Commons License 2008.03.21 0 0 618

Tessék?!?!??!?!?

" De pl ilyen dolgok mint kipusfogó, vagy hátsó ablaktörlő, erre tényleg nem várhatjuk el, hogy azonnal megcsinálják "

Egy kipuffot nem azonnal megcsinálni kell eladás UTÁN, hanem ELŐTTE!!!!! Ugyanez vonatkozik az ablaktörlőre. Az ilyet a világ összes idiótája is észre kell hogy vegye egy átvizsgáláskor!! Márpedig azt igen nagy pofával hirdetik, hogy milyen átvizsgálásokon megy át minden egyes autó, amit árulnak. Szóval akkor ne kopogjon, ne üvöltsön a kipuff és működjön MINDEN az autón. Vagy írják rá az állapotlapra, hogy ez meg az nem működik ... stb.

Teo >

Előzmény: lifecare (617)
lifecare Creative Commons License 2008.03.21 0 0 617

Nos.

Ugye a kopó alkatrészekre nem vállal senki garanciát.

Kivéve ezek a szerencsétlenek. Mondjuk nem tudom mi éri meg nekik ebben.

De pl ilyen dolgok mint kipusfogó, vagy hátsó ablaktörlő, erre tényleg nem várhatjuk el, hogy azonnal megcsinálják.

Amikor ercsin a hondaszalonban vettem az autóm arra nem voltak képesek, hogy a kerékőrt- amit elfelejtettek közölni hogy van-, 3 hónapig kergettem.

Amit viszont az aaa-nál kaptam biztosítási csomagot vagy mit, abban elég sok minden benne volt. És amikor elment a légtömegmérőm, pikk-pakk kicserélték.

Az alkatrészt. Mondjuk nekem kellett beszereltetnem de jobban is aludtam tőle.

:)

anzo97 Creative Commons License 2008.03.21 0 0 616
Teljesen egyetértek veled lifecare de te se fokozd jobban a veszekedést.

Nem tudom miért vagytok annyira oda hogyha előjön valami probléma a használat során az autón. Persze nem olyan dologra gondolok, hogy kikönyököl a motor, használt autókról beszélünk senki nem várhat teljesen szalon kocsikat. Ha nem értek az autókhoz akkor megkérek valakit, hogy segitsen persze ilyenkor is lehetnek hibák de lehet csökkenteni az esélyét. Azt én is észre vettem, hogy se normális szerelőjük se szerszámok se alkatrészük sincsen azt nem tudom, hogyan lehetne érvényesíteni, hogy ne ők javitsák ki az esetleges hibát hanem fizessék ki a javitattást.
Előzmény: lifecare (614)
valtottnikk Creative Commons License 2008.03.21 0 0 615

na végigolvastam a zegészet.

aki gyorsan akar eladni, azt szivatják. nem kell náluk eladni.

venni meg mindegy hol veszel, mindenütt leszívatnak bokáig a használtautóval. Új autónál meg a hitellel.

legegyszerűbb dolog lenne kp-ra újat venni, de az ugye keveseknek adatik meg.

lifecare Creative Commons License 2008.03.21 0 0 614

Ahogy Attila említette (583.) télleg szarrágó banda, mert ezzel a külföldi mentalitással nem lehet kereskedni magyarországon. Ez a tiszteletlen, pofátlan magatartással tényleg kihúzták a gyufát sokunkban.

Kivéve azokban akik végig ülték az egészet és mindenre bólogattak.

Kiváncsi vagyok, hogy cseheknél ezt hogy adják elő a hazai közönségnek.

Vajon ott hülyébbek az emberek, vagy ott ez a duma jobban bejön?

Igen, mi elszenvedtük, de kérdés az, hogy következőre is el akarjuk szenvedni?????

Tök mind1 hogy az AAA-nál vagy a kupeceknél a nagykőrösin, vagy isten tudja melyik kereskedésben. Aki tapasztalatot ír az értéket ad a többieknek akik elolvassák.

Az információ pedig nagy haszon manapság mert pénzzé lehet váltani.

Ha normális példák lennének és nem ilyen fasiszta bekiabálások, mindenki sokat tanulna és okosabb lenne.

Teo papa Creative Commons License 2008.03.21 0 0 613

Halihó

Már régebben is beleolvastam kicsit ebbe a topicba, de úgy látom újabban kicsit elszaladt a ló .... mondjuk hogy nem igazán jó irányba :-((

Amúgy egy kollégám vett az AAA-soktól egy autót, nem igazán úgy mentek a dolgok, ahogy normálisan az ember képzeli. Az ügyintézéssel nem volt neki baja (nem Pestről van szó), persze a mézesmadzagot húzták rendesen, amíg bele nem vágott. Ami nagyon nem tetszős nekem, hogy az autót végül megvette, átvizsgálással, fél év garanciával, aztán mindjárt az elhozás után észrevette, hogy a hátsó ablaktörlő nem működik. Go vissza, ahol mondták, hogy megcsinálják természetesen. Meg is csinálták, mint később kiderült, jó alapos gányolással. Az is kiderült menet közben, hogy ezeknek se normális szerelőik, se normális szerszámaik nincsenek. No lényeg a lényeg, autó nála, egyszer megyek vele, utána mondtam neki, hogy sürgősen keressen fel egy szervizt, mert itt súlyos problémák vannak. Kipuff lukas pl (tudom, persze, minek vesz autót, aki nem ért hozzá, de pont azért dumálták meg, hogy garancia, meg minden, így a laikus is nyugodtabban vág bele sokszor), első futóműben olyan kotyogások, hogy féltem, hogy szétesik valami. Elvitte egy másik szerelőhöz, aki felírt neki nagyjából 100 rugó javítanivalót. Ezt azért súlyos disznóságnak és alapos átverésnek hívják az én szótáramban :-((

A lényeg, hogy a srác megpróbálta érvényesíteni a jogait, de esélye nem volt. Itt küldtem volna rájuk egy ügyvédet, aki igen keményen kivasalta volna belőlük az összes meg nem javított dolog árát, meg a saját tiszteletdíját kamatostól.

Szóval aki autót akar venni tőlük, nagyon gondolja meg.

Teo >

lifecare Creative Commons License 2008.03.21 0 0 612

Valami nincs rendben a srácnál.

saiii Creative Commons License 2008.03.21 0 0 611
öszintén te , hogy jössz ahoz , hogy az ott dolgozókat szidod és alacsonyitod le??
másrészt meg melyik banknál vetted fel a hitelt?
egyébként meg valószinü , hogy valami nagyon férre néztél.. mert igy nem basznak át.. föleg hogy ha 1darabig jó törlesztö jött ki és folyamatosan emelkedett..
Előzmény: spájbl (608)
lifecare Creative Commons License 2008.03.21 0 0 610

Én abban látom viszont az érdekességet a te esetedben, hogy elmebeteg módjára mindenkit ellenőrzöl, aki belép a fórumba és minden 3. emberre ráfogod hogy ott dolgozik, mert nincs benne még 200 tipic-ban. Apropó munka. Amennyi időd van szerintem te nem tudod hogy mi is az.

Akinek egész nap van ideje a fórumon lógni, találgatni hogy ki, hogy,hova, szerintem az kevésbé dolgozik.

Szerintem neked az a bajod haver hogy lett 2-3 hozzászólás mástól is ami összetörte a pici szívedet mert mások ésszel gondolkodnak és próbálnak tanulni a dolgokból.

Amúgy felhívnám a figyelmed ismét a tényekre és kérlek olvasd el mégegyszer amiket írtam, mert úgy néz ki nehéz a felfogásod.

NEM VÉDEM AZ AAA AUTÓT!!!!!!!!

Pont azt írtam hogy ki kell találni valamit amivel meg lehet fogni őket, és leírtam az én példáimat. De úgy néz ki, hogy valaki mással kell diskurálni ezügyben, mert értelmes mondatot még nem fűztél hozzá 1x sem.

Nem lehet az,  hogy nem is vettél autót ott csak elzavartak téged??????

Hány éves vagy?

anzo97 Creative Commons License 2008.03.21 0 0 609
Kezdem azt érezni spájbl, hogy te ide jársz kötekedni és kiengedni a fáradt gőzt.
Nem tudom hogy lehet az, hogy más lett a törlesztőrészleted mint amiben megegyeztetek, mivel amikor aláirtad a kölcsön igénylést (legalábbis nálunk így volt) ott fel volt tüntetve a törlesztő és ha ez nem egyezik a bank által kiküldött szerződéssel akkor bizony szerintem akár jogi uton is de tudod érvényesíteni az igazad.
Mi van ha beüt a krakk mint már írtam nekem a gumikat kelett kicserélni visszamentem persze szó nélkül kicserélték 1,5 óra 4 kerék csere nem gumi. Igen ám de a téli helyett nyári gumit raktak fel és már csak otthon néztem meg. Persze tök ideg lettem mivel a vételkor kialkudtam egy garnitura nyári gumit így most lett két szett nyári gumim. Telefon kértem a fönököt megis lepődtem, hogy felvették, mondták, hogy persze mejek vissza és kicserélik. Másnap vissza hátra mentek a kocsival mert a csomagtartóban voltak a gumik és amikor visszahozták akkor látom, hogy a sima gumik helyett 4 db felnivel szerelt tökéletes kereket kaptam mondtam is hogy nekem csak gumi jár erre azt mondja a srác hogy a cég ajándéka. Kis szépség hibája a dolognak, hogy fábia felniket adtak amiket én nem tudok használni úgy hogy el kell cserélnem de ezen nem bánkódom.
Előzmény: spájbl (608)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!