Az OFF Astrában vasrúd volt futómű helyett ezért nem kellett szervízbe vinni futómű miatt. Már elnézést a kissé erős fogalmazásért de ez az igazság. Ebben meg hátul multi link van, nem tudom a csatolt lengőkar fordítás az mit takar, de a multi link a pontos szakmai megfogalmazás. A multi link meg kurva jó, ellenben a sok elem miatt gyakrabban kell javítani ha rossz utat kap szegény.
A lengéscsillapító az meg gyárilag szar ha 30.000km környékén már megadja magát. Ki kell hajítani és venni bele egy Bilsteint. Amugy meg aki olyan barom mint én, hogy sport csomagot kér a proceed-jébe amihez megkapja a keményebb lengéscsillapítókat és a peres gumikat az meg is érdemli, hogy hamarabb kell cserélni a futómű elemeket, köztük a stabpálcákat is.
Ezért óvatosan és lassabban megyek vele rossz utakon és kerülöm is a rossz utakat. Eddig nem csattognak a stabpálcák és a lengéscsillapító is teszi a dolgát, de ha gond lesz ígérem beszámolok róla.
Annyit azért elmondanék, hogy a OFF Mazda Xedosomban is évente kellett cserélni a stabpálcákat és gumikat a fasza a magyar utak miatt. A lengéscsillapító az más, annak illene kibírnia min. 100.000km-et.
Nagy Gratula! Én is így voltam vele, mikor elhozhattam. Azóta sem bántam meg, hogy ezt a kocsit választottam. Az átadási tortúrát pedig gyorsabban elfelejted mint gondolnád! Balesetmentes közlekedést és sok örömöt hozzá!
Végre hazahozhattam.Apa telefonon keresztül, lánykám mögöttem aggódta végig a 20 km-es szakaszt hazáig. Vezetni nagyon jó, biztosan könnyen hozzászokunk.
Sachs csillapítók vannak a kocsiban. Nem éppen rossz minőség. Addig örüljünk, amíg csak ilyen könnyen orvosolható gondok vannak. Én pl. mióta kiszedtem és visszatettem a kalaptartót azóta abbahagyta a pattogást.
Értem. Nekem a lényeg, hogy ne kelljen otthagynom. Lakóhelyünktől 20 km-re van a munkahelyem, és hát gyerekkel buszozni valakinek, aki kocsihoz van szokva...
kb. 1 hónap... és kb fél órás munka.. gari az érdekes,elöször autoval bemegy fénykép,alvázszám,aztán engedélykérés a kia hun.-tól,ha engedik a cserét,akkor alkatrész megrendel,ujra vissza és csere... ez kb 2 hét:(
Ezt nem tudom,de a szervizvezető azt mondta hiánycikk,és minden 2. ceed en cserélni kell...ennyit tudok,meg azt hogy nekem már iszonyatosan zörög!!! lassal 2eKM óta....a garit már rég elkezdték intézni,jová is hagyták,csak nincs mit belerankini a rosszak helyére ...
A többi alsóközepesnek lehet, hogy más problémája van. Amúgy ez a lengéscsillapítós probléma más márkáknál is megvan, Golfnál is, Astránál nem annyira. Szarok az utak, nincs gödör és társai, nincs igénybevétel, és ez a hosszú élet titka. A futóművet nem ide tervezték, nem a mi útjainkra.
Általában az összetett, több karból álló hátsó futómű a hazai rosszabb utakat kevésbé bírja és "látványosabb" a javítása. Pl régebbi Civic, Alfa, ... Az igazi "csatolt" futóműnél pl Astra F,G, alig néhány pont romolhat el.
Nekem is lenne kérdésem, hátha valaki tudja: a kuplung főhenger és munkahenger között még van valami kütyü, na az mi lehet, tán a benyomott kuplung benntartását segítheti???
Gondolom alulméretezték a szilentblokkokat, vagy gyenge minőség jön a beszállítótól. A lengéscsillapítónál detto. Ilyenek bármelyik gyártónál előfordulhatnak. Ha tartós megoldást találnak a problémára, akkor semmi gond.
Igen, de nagyon úgy tűnik, hogy ez a lengéscsillapító-stabilizátor rúd meghibásodás típushiba - főleg, ha tényleg minden 2. C'eednél előfordul...atyaég! A rádiós problémák dettó, igaz szerencsére kisebb volumenű hibák. Azért csodálkozom, mert a Focushoz hasonlóan hátul csatolt lengőkaros felfüggesztése van, ami elvileg a legjobb ma ebben a kategóriában. Vagy a stabilizátor rúdas hiba mindig csak elől jelentkezik?
Állandóan a magyar útakra megy a panaszkodás (ami persze valóban szörnyű állapotú), de a többi alsóközepest, Astra-t, Golf-ot stb. nem ilyen arányban viszik szervízbe. Mitöbb, az OFF Astra-mnak 13 év alatt sem volt lengéscsillapító problémája. Valamelyik autós magazinnál egyébként most kezdődik egy 50e km-es C'eed 1.6 CRDi EX tartósteszt, erre nagyon kíváncsi leszek:).
nyugi...mint már írtam korábban azért tűnik soknak mert általában csak a hibákról olvashatsz! én eddig lekopogom semmi bajom vele....azért a legtöbb esetben "zörgött valami hátul, elvittem szervízbe" szindórma van! sőt egyre jobban azt veszem észre ez a 7éves gari elhozza a hipohonder hajlamot az emberekből! a futóműve lehet, hogy gyengusz, meg itt ott zöröghet is, de erről nem a szegény rendes úthoz szokott mérnökök tehetnek, hanem a magyar utak! :)
Ijesztő ez a sok típushiba.Azért cserélem le a 10 éves kis autómat, mert állandóan szervízbe kellett hordanom, és napokat várni mire elkészül.Azért döntöttünk a Ceed mellett, mert minden teszten jól megfelelt, és a kritikái is elég jók voltak. Ennek ellenére nagyon sokan panaszkodtok rá.Légyszíves nyugtassatok meg, hogy ezek a problémák más autók esetében is előfordulnak!!!!( Toyota Corolla lett volna a másik lehetőség)
A nagy érdeklődésre való tekintettel, megrendezzük ez évi 2., nyárzáró Ceed-találkozónkat, amire a százhalombattai Szeba csónakháznál kerül sor. (köszönet érte hofi-nak)
A 20.000 négyzetméteren elterülő helyszínen van parkoló, szabadtéri grillkert, bográcsozóhely, lábteniszpálya, teniszpálya, kosárlabdapálya, röplabdapálya, csocsó, gyerekmedence, automata tekepálya, csónakázási, kajakozási lehetőség. Előzetes egyeztetés után, kb. 90 fő részére van szállás lehetőség a 12 faházban, illetve egy nagyobb épületben lévő szobákban. Ezen kívül saját sátor felállítására is van lehetőség.
A bográcsozós, beszélgetős találkozóra (a szavazatok eredménye, illetve a helyszín szabad mivolta miatt) augusztus 30-án (Szombaton) kerül sor. A faházak ára 800Ft/fő. Kérlek, -a Ceedclub.hu oldal fórumában- nickneveddel jelezd, ha szívesen résztvennél, illetve, a létszámot, ha faházra is igényt tartasz.
Sziasztok,még mindig (3 hete) azokra a rohadt stabilizátor rúd összekötökre várok... már ugy kopog -ropog az autom,hogy szégyellem :((( Azt mondták a szervizben,h hiány van mert minden 2. autoba tönkremegy 20-30eKM nél!! A másik szervizbe (M6) 2 hónapja megigérék hogy jövő héten visszahívnak a klima érzékelő gombák cseréjére,na azóta is hivnak....pedig már 2x odaszoltam,h mi van...keresek egy jó szervizt,talán KIA Szabó..?
Én szinte mindennap hívtam őket, amikor már tudtam, hogy az átadás időpontja csak tőlük függ. 2 nap valamiért kimaradt, utána a kereskedő azt mondta, hogy milyen régen hallotta a hangom.
én mindent összeszámolva a rendeléstől kb fél évet vártam a kocsira....a végére már nem izgultam....sőt montam is a kereskedő srácnak hiányzoni fog, hogy nem kérdezhetek rá kéthetente, havonta merre hol a járgány :) aztán a végén az átadás előtti este nemsokat aludtam....
Elég ritkán veszek új autót- 13 év alatt kétszer- de én mindkétszer nagyon izgultam. Az első kocsim nagyon bejött, ( Mi autónk volt) a mostani egy hónap után nagyon szupernek tűnik (Cee' d SW 1,4 EX). Szerintem a gyomorideg nagyon rendben van:)).
De van hír, pénteken elvileg már azzal fogok hazagurulni. Azért a kereskedésben elmondtam a véleményemet a hozzáállásukról, de nem vagyok bene biztos, hogy érdekli őket.Már csak kettőt kell aludni, húú de izgi. Egyébként csak az első új autó vásárláskor van ez a gyomorideg, vagy a sokadik esetében sem alszik az ember éjszakánként?
Ha már ide írok, egyértelmü, hogy egy Kia Cee'd. Méghozzá, fekete, SW, 1,6 CRDI, 115 lóerös, Active Pro felszereltséggel (Ausztriában élünk, ezért más a felszereltség neve).
Nagyon várom már.
Ráadásul itt egy nagyon jó konstrukciót talált ki a Kia, 3 részletre vesszük, KAMATMENTESEN (elhozatalkor, 12 hónap és 24 hónap után fizetünk). Kialkudtunk egy 22.100 €-s árat (és belenyafogtunk egy müanyag csomagtartó aljzatot - nem tudom, mi a szép neve - mert kutyánk van, aki ott fog utazni), a fickó leosztotta hárommal, és az elsö részletre 0,8% adót tett rá egyedüli plussz költségként...
Szóval, szerintem ilyen árban, ilyen felszereltséggel remek autót kapunk, és bízom benne, az itt említett kopogások, recsegések talán elmaradnak nálunk (illetve, hogy mindenki másnál megoldódnak).