Ez a topik kötetlen beszélgetések okán nyílt - régi és új Bulgária fanoknak, akik nem csak kifejezetten a "hol találok szállást", "mivel menjek", "hova menjek" kérdésekre szeretnének választ kapni - persze arra is kapnak - hanem társalogni vágynak salátákról, borokról, lányokról, fiúkról... mindenről ami BULGÁRIA....
Sziasztok. Tegnap, 8.-án indultunk Bulgáriába.17óra30-kor értünk a magyar-szerb határra. 15 perc a két határ. A szerb-bolgár határra 10 óra 45-re értünk, 30 perc volt a két határ. Semmit nem kellett kitölteni! A többit később.
Szia! Az Irisben vagyunk. Csak reggelit kértünk. Annyi a különbség hogy nincsen svédasztalos kaja. Hanem amit kérünk azt adják plexi fel van szerelve. Az utazási tapasztalatokat ha ki sit visszaolvasol már leírtam. Csak bolgárok vannak mindenhol, ha Béci nem írta volna ide, hogy itt vannak azt mondanám hogy egy darab magyar sincs az egész parton.
Szeretném megkérdezni, melyik szállodában vagytok? Mi a Premier Fort Beachbe mennénk jövő hét végén. Ha esetleg ott lennél, akkor írnál a mostani állapotokról? étterem hogyan működik? Mi félpanziós ellátást kapnánk, de ezt most nem tudom, hogyan tudják kivitelezni. Utazás oda milyen volt? Milyen papírok kellettek? Köszi!
Vucic csak hazaenged minket, mi szombaton megyünk haza. A nagyobb gond az lenne ha otthon 2 hét karantén várna. Tegnap este jött egy kis hidegfront, most itt Sveti Vlasban senki sincs a vízben.
Bocs, hogy linkeltem, szerintem nem kell azert panikolni. Figyeld a linkelt vajdasagi ujsagot ez a leggyorsabb a témaban. Az esetleges karantenrol szo sincs. Elso korben szerintem nem valoszinu országos szintu korlatozas.
A magyar hirek is toppon vannak gyorsan lekozoltek.
Elfogadható a 3 nappal ezelőtt kiírt útiterv. Párszor már leírtam a tapasztalatokat a román vonalon bár én a Calafat-Vidin hidat szoktam használni. Ha a nevemre kattintasz megtalálod a korábbi irományokat ezen a fórumon.
Valahol itt lejjebb valaki belinkelte az MKFE honlapjáról a nyilatkozatot ami tartalmilag megegyezett azzal amit a határon adtak. De sajnos volt idő a határon kitölteni. Név cím telefonszám útlevélszám és hogy turista vagy ennyi.
Béci én egyféle barna lepkét látok de minden tele van velük Azért meg mindig jobb mint otthon a poloskák!
Annyival egészíteném ki Béci kolléga beszámolóját, hogy vmi számomra ismeretlen lepkefajta inváziózik és mindenhol repkednek Burgasztól Sveti Vlasig! Amikor mi jöttünk szerb bolgár határon jött egy nő egy köteg nyilatkozattal a kezében megkérdezte milyen nyelvűt kérünk. Akkor éppen ez volt a széljárás náluk. A lidlbe csak úgy lehet bemenni hogy fertőtlenítőt nyomták a kezünkbe. Aki nem szereti a tumultust az most jöjjön. Most válogatni lehet a szobák közt.
Naposparton egyelőre alig van ember,így annak is csekély az esélye,hogy megfertőződjünk.A hatalmas strandon csak lézengnek az emberek.Esténként a sétálóutcákon se a megszokott tömeg tolong,a bazárok,vendéglők nagy része még zárva van.Vacsorázni Neszebárba járunk át,ott kicsivel többen vannak,kb.99%-ban bolgárok.Tegnap Sveti Vlasba mentünk fürdeni.Ott sokkal tisztább volt a víz.Ott se volt több 10 embernél.
Élelmiszert többnyire a főútnál lévő Lidl-ben veszünk,ott elég nagy a forgalom,de tisztaság van,maszk,és kézfertőtlenítés kötelező.
Érthető,ha van az emberekben félelem,hisz senki nem tudja,hogy mikor,mi várható,vagy melyik határt zárják le.Pénteken megyünk haza,remélem Szerbia járható lesz karanténmentesen.