Általánosságban meg kell ismerkedni "a Nap és a Hold" dolgaival ... elmélettől az aszkézisen át, egészen az alkímiáig.(még a tarott-kártya-értelmezések is helyesen beszélnek erről) Vagy:
"140, nem 150? Ha utolag fizetheted reszletenkent, ez nem tudom mennyire hivatalos, ez lehet, de inkabb valoszinu, hogy csak a tanarod engedekenysege." Ezt mégis hogy gondolod?Ez teljesen hivatalos,számlát kaptam róla.És az 140 nem 150 Áfával együtt.(Mert amúgy "csak" 120 lenne.)Ilyen nincs,hogy ez csak a tanárom engedékenységének köszönhető.Ha akarta volna sem tehette volna meg.Ez teljesen hivatalos.
Szuper. Tehat akkor 16.666% -os afakulcs van rajta. Te egyaltalan a TM-et tanultad meg?
Csak tanfolyamon lehet megtanulni, 150 e ft-ert. Ajanlom nezd vissza pl. itt a beirasaim, csak, hogy tudd, mit varhatsz, es mit nem ettol a modszertol.
Üdv mindenkinek, ismerkedem még csaka témával, és lenne pár lehet hogy amatőrnek tűnő kérdésem..
Ezt a TM- et el lehet kezdeni egyedül? Milyen lépései vannak? Hogyan kell neki kezdeni? Mi kell hozzá? Tud erről valaki valamilyen infót, vagy oldalt ahol leírják, mit kell tenni pontosan?
"A TM pont azt mondja, hogy az o technikajuk a legjobb, a Boeing. " Valamennyire minden technika ezt mondja.És ha követni akarsz egyet,akkor értelemszerűen valamennyire ezt kell neked is hinned,máskülönben honnan tudnád eldönteni melyik neked a legjobb?De a lényeg sosem a technika hanem a cél.s ha az megvan,akkor már édesmindegy,milyen úton jutott el oda az ember. A TM azért mondja a legjobbnak magát,mert ténylegesen a legegyszerűbb és bárki számára elsajátítható.(egyébként tévedés azt gondolni,hogyha valami egyszerű akkor az könnyű is.) De ha valaki más útat választ,mert neki az való,azzal sincsen semmi gon
Meglatasod eles...es a tanulmanyaid is pontosak....a KIT-en tenyleg ez volt a lecke :) Viszont sok dolgot ott nem mondtak el,mert nem szukseges az elethez es nem is mindenkit erdekel.A Tanarkepzo (TTC) mar bovebb informaciokat nyujt mind a tehnikarol,mind a tudatallapotokrol es a szidhikrol is,ha vegighallgattad akkor nincs is mit mondanom.... A tehnika mukodik,viszont nem az a cel,csak az eszkoz es amikor eljuttat a celba akkor egybeolvad vele (mint minden amit most az elmed gondol :)) mint a folyo az oceannal. Egy ido utan celrol beszelni is felesleges,mar a kozmikus tudatnak nevezett allapot elott megjelennek bevillanasok mas tudatallapotbol (nem is kell ugye mondanom hogy ez is ki lett fejtve ama kepzesen) es ki lett elemezve a teremtes (a kreativitas) mehanizmusa,mind a Brahman tudatabol,mind a "hagyomanyos" tudatallapot szintjerol. Maharishi szepen megfogalmazta meg a Bahgavad Gitat kommentalva,hogy amikor a "kis" onvalo feloldodik az Onvaloban akkor mar a szavak nem tudjak megfogalmazni,nem tudjak reszeire bontani az egyseget (hiszen egy-egy gondolatunk csak bonckes) csak beleolvad a szived es tundokolsz :) Ahogy igy irom ezt a par sort meg az is bevillan,hogy eleg nonszensz ez az egesz iromany :) Legy boldog,legy tudatos,fejlodj,elvezz...legy beteljesult minden egyes pillanatban ez a szuletesi jogod... Jai Guru Dev (es ez szolhat az eletnek is,magadnak is hiszen a legnagyobb tanito(d) te magad vagy)
Olyan nincs h csak ez a tehnika mukodik vagy csak az a tehnika...ahogy a szolas is mondja: Szamos ut letezik,de csak egy Igazsag....
Ez nem ugy hangzik, mint amit a TM mond, inkabb ugy, mintha a sajat esetleg istenhez vezeto elkepzelesed egybegyurtad volna a TM-el.
A TM pont azt mondja, hogy az o technikajuk a legjobb, a Boeing. Persze lehet szerintuk mas jo technika is, azonban a KIT elvei alapjan annak ugyanolyannak kell lennie, mint a TM-nek.
Az igazsag pedig nem tudom neked mi, a TM szerint 5., 6., 7. tudatallapot a cel. Ezek sorban vannak, nem lehet csak ugy ugralni kulonbozo igazsagokhoz. Tehat az elso cel az 5. tudatallapot, aminek vannak ismervei. Amig valaki ezt nem eri el, addig onamitas mindenfele elkepzelt ilyen-olyan sajat filozofiak szerint kialakitott fantazmakrol abrandozni, meg onhipnotizalni magunkat.
Ha jol tudom, nagyjabol ez az, amit a TM tanit, az utolso mondat az en, szamomra logikusnak tuno ertelmezesem, ami viszont a TM elveibol jon, szerintem.
Epp a TM tanarok tudjak csak igazan(hiszen resze a kepzesunknek),hogy a hatartalansag szamos iranybol megkozelitheto....(pontosan annyi iranybol,ahany kereso csak letezik :) Olyan nincs h csak ez a tehnika mukodik vagy csak az a tehnika...ahogy a szolas is mondja: Szamos ut letezik,de csak egy Igazsag....
Ez az! Pontosan ez a hozzállás az egyetlen elogadható.Én is ezt vallom és így igyekszem viselkedni. Azok ezt sosem fogják megérteni akik részleteken kezdenek el vitatkozni és a saját útjúkat tartják az egyetlen üdvőzítőnek.A hitviták is ugyanezért alakulnak ki.Pedig tényleg az egyetlen végső igazság ami számít valahol mélyen ott van,mindegyik útban,mindegyik módszerben az egyén dolga csupán annyi,hogy a hozzá legközelebb állót válassza ki.Azon az úton járjon ami számára a legkönnyebb és legeredményesebb.Ez mindenkinek más. Mindenkinek a saját tiszte eldönteni,hogy számára melyik a legjobb.A lényeg mindegyiknél ugyanaz.Tökmindegy,hogy tantra vagy joga,vagy kisf@szomnak nevezzük.Ha úgy érzem ,hogy napról napra közelebb kerülök a teljességhez,akkor jó úton járok.ENNYI!
Szia! Érdekes dolgokat állítasz.Egyrészről azt mondod sokkal mélyebb tapasztalataid vannak a dologról,másrészről viszont olyanokat állítasz,ami egyértelművé teszi,hogy csupán felszínes ismeretségeid vannak a TM oktatásáról. "140, nem 150? Ha utolag fizetheted reszletenkent, ez nem tudom mennyire hivatalos, ez lehet, de inkabb valoszinu, hogy csak a tanarod engedekenysege." Ezt mégis hogy gondolod?Ez teljesen hivatalos,számlát kaptam róla.És az 140 nem 150 Áfával együtt.(Mert amúgy "csak" 120 lenne.)Ilyen nincs,hogy ez csak a tanárom engedékenységének köszönhető.Ha akarta volna sem tehette volna meg.Ez teljesen hivatalos.
Olvastam a korábbi hozzászólásaidat és arra reagálva mondtam,hogy nem zárkozom el a további technikától. Hogy a mantra meditáció hatásosssága mennyire a TM privilégiuma e vagy sem,nem az én tisztem eldönteni,de szerintem a tiéd sem.Én elismerem a tájékozottságodat és tiszteletben tartom a véleményedet,de éppen ugyanannyi érv szól eme érvelés ellen,mint mellette. Én csak annyit tudok,hogy a tanfolyam elkezdése elött azért alaposan körüljártam a témát,nem egy objektív cikket olvastam el róla és nem egy tudományos kutatás támasztotta alá a TM hatékonyságát és egyedülállóságát.Én úgy döntöttem hiszek ezeknek az eredményeknek,pedig alapjában véve én is szkeptikus természet vagyok,akit nem könnyű meggyőzni.Ha a te ún. ingyenes technikáid is dicsekedhetnek ilyen eredményekkel akkor nosza,ne légy rest megnevezni őket és belinkelni egy pár oldalt ahol ezeket tudományos kutatásokkal is igazolják a TM -hez hasonlóan.Mellesleg akár elérhetőséget is adhatnál. És ezeket nem kötözködésképpen írom,tényleg érdekelnének. " A TM az nem joga, de annak mondja magat. " Ez egyáltalán nem igaz,nem mondja annak magát.A tanáromtól soha egyetlenszer sem hallottam,hogy a TM technikát jógaként aposztrofálná,és utána sem senkitől.Vannak persze átfedések vagy olyan szavak,mint a "jógarepülés",de ennek ellenére a TM NEM mondja jógának magát.
"A többi "jóga iskolában" ha valaki komolyabban el kezd gyakorolni, akkor lehet, hogy nem csak feleslegesen pazarolja az idejét, de esetleg káros mellékhatásokat is összeszed. Ilyeneket, mint labilis, elszállt személyiség, gerinc problémák, légzés zavarok. A dolog ezen részét már nehezen tudnám kommentálni.Leplezetlenűl üvölt a hsz-edből az ellenszenv és a "csakazért sem" életérzés.Még ha igazad is van neadjisten,sem hiszem,hogy ezzel a görcsös ellenkezéssel bármit is bebizonyítottál. Pont annyira fogadható el érvnek,minta korábbi "ha úgy gondolod,hogy számodra hatásos a tecnika,akkor te is hülye vagy" irományod.(Ez útóbbi persze sarkított,nem konkrétan ezt írtad,de ez volt a lényege.)
Hát most már hallottál. Mindenkinek megvan a saját mestere. A TM-esek Maharishitől tanulnak, én Oshótól, te Swami Satyananda Saraswatitól. Egyikük sem több vagy jobb a másiknál. Az, hogy nekem Osho többet adott, mint bárki más a saját dolgom. Nem fogom szapulni a többi mestert, akiknek a tanítása nem érint meg engem annyira, mert tudom, hogy másokat igen és nekik viszont Osho szavai nem jelentenek sokat. A különböző tanítások végül mind ugyanoda vezetnek. A TM is, a jóga is, a tantra is. Te ezt még nem látod. Ezért véded a saját utadat, pedig az sem jobb vagy rosszabb a többinél. Teljesen felesleges, a jóga egyáltalán nem szorul a védelmedre.
Swami Satyananda Saraswati tanult jóga és tantra mesterektől is. Ha a kettő közötti kapcsolatról akarok tudni, akkor őt olvasom, és olvastam is, de tőle ilyet én még nem hallottam.
A többit amit mondtál, inkább nem kommentálom. Azok nem tartoznak se a TM-hez, se a jógához.
Biztos Osho fecseg ilyeneket. Osho kitől tanult tantrát? És jógát? Kik voltak a mesterei? Merész dolog két olyan dolgot összehasonlítani, amiknek vki egyikét se tanulta, senkitől sem.