Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Egy 14 ezer fős vízfejjel és kb. 5-6 ezer fős végrehajtóval rendelkező haderőben hogyan rotálnád a kötelezően behívottakat? Egy hónap sem jutna egy főre.
Horvatoknal visszajon a sorkatonasag. Elgondolkodtam azon hogy vajon nallunk hogy mukodne mukodne e a dolog. Termeszetesen ehez kellene ezer dolog. Orvosi vizsgalatok nyilvantartas infratruktura felszereles penz paripa fegyver stb. Ezek nagyresze nincs meg de akarattal es idovel potolhatoak lennenek. Az igazi kerdes elottam az hogy a mai fiatalok 18-24 eves korosztaly vajon hajlando lenne e a fejet jaromba hajtani az orszagert? Az a nagy megerzesem hogy talan egesz keleteuropaban nallunk a legkisebb a patriotizmus hazafiassag. Az az nem mukodne vagy csak rohadtul alacsony hatasfokon.
Hááát, van egy érdekes fejlemény, sajtóhírt még nem láttam róla. Persze lehet, hogy nincs összefüggés, de mai hír szerint egy ezredessel kevesebb lett.
Főbenjáró bűn. Még az sem biztos, hogy ezzel megszegte az objektumvédelmi utasítást. Mondjuk az ezredesi rendfokozat nem biztos, hogy stimmel, Kaposváron van vagy két ezredes, de egyikük sem a rendőrkapitányságon, hanem a főkapitányságon szolgál.
Mintha Ócsa túl közel lenne Budapesthez...emlékeim szerint, de nem lehetetlen. Régi 157-es ZIL-lel mentem oda és mintha több időt zötyögtem volna odáig. Valahol 30 km-es távolságra emlékszem...de nem vagyok már mai kakas, így kopnak az emlékeim...Sokan már azt sem tudják, hogy a 157-es ZIL mi a fene volt:-)))
Valószínűleg a javítás, karbantartás során nem tartották be a technológiai fegyelmet és ebből lett a baj. Azt csodálom, hogy az UA propaganda nem jelezte, hogy ők voltak a diverzánsok. Nyilván benne lenne a pakliban, hogy prop. célokra kihasználnák a baleseteket, de eddig csönd van...
Az is igaznak tűnhet, hogy lehetséges lenne beszivárgó ügynököknek balesetet előidézni. Még robbanó anyag sem kell hozzá, elég egy villamos kábelben zárlatot okozni.
A MOL egyébként egy "magán" cég némi Magyar állami részvénnyel. Így nem vonatkozhat rá az EU energetikai szankciós csomagja. Elméletileg nem lehetne szankcionálni hogy honnan veszi a nyersolajat. Vannak saját tulajdonú kútjai a volt Szovjet tagállamok területén és az Arab olajmezőkön is. Saját kútjaiból magától hozhat olajat Magyarországra vagy Szlovákiába vagy a Horvát olajfinomítóiba
A régi 5-ös út Budapest-Szeged vonalon volt egy nagy MN üzemanyag raktár az erdőben. Fölbe ásott tartályok voltak ott. Kecskemét és Budapest között "valahol" kellett átmenni a vonatsíneken egy földútra és kb 2 km-re volt a raktár.
Hiába kerestem a térképen, ma már nem látható. A 70-es évek végén még jártam ott katonaként üzemanyagot vételezni...
Tűz ütött ki rövid időn belül két finomítóban is – a MOL-nál Magyarországon és a Lukoilnál Romániában.
Panyi Szabolcs magyar újságíró azt írja, hogy a tűz mindössze néhány órával a Lukoil ploiești-i finomítójában történt robbanás után történt. Ugyanezt jelentette be Anatolij Sarij ukrán oknyomozó újságíró, aki egyébként Volodimir Zelenszkij nagy kritikusa.
„A MOL létesítménye, amely Magyarország legnagyobb és legmodernebb létesítménye, a Barátság olajvezetéken keresztül fogadja az orosz olajat. A romániai létesítmény az orosz Lukoil vállalathoz tartozik, és évi 2,5 millió hordó olaj kapacitással rendelkezik, így Románia egyik legnagyobb vállalata.”
„Kijev felismerte, hogy Európában biztonságos szabotázsakciókat végrehajtani, és senkit sem fognak megbüntetni, ezért továbbment. Mi a következő lépés, politikai ellenfelek bombázása?” – jelentette be Sárij.
Ezek a ketrecek általában arra valók, hog bizonyos, nem túl nagy sebességü páncéltörő lőszerek korábban gyújtsanak, s ezáltal a kumulatív hatás csökkentve legyen, így nem üti, vagy kisebb eséllyel üti át a páncélt (pl. drón által leejtett).