Keresés

Részletes keresés

kábelbúvár Creative Commons License 2003.06.13 0 0 565
Kellemes láblógatást!!

Telefon ki-, rádió lekapcs!
:)

Előzmény: barrix (564)
barrix Creative Commons License 2003.06.13 0 0 564
Hú, micsoda vihart kavart a hozzászólásom.

Az apartman kontra szálloda vitában azt gondolom, hogy mindegyiknek megvan a maga előnye, laktam már mindkettőben, de most kimondottan egy szép, kellemes szállodára vágyom, ahol akár ágyba is kaphatom a reggelit, csak le kell sétálnom a tengerpartra, és nézhetem a hullámokat.

Ez lesz úgyis az utolsó/de egyben az első is/ láblógatós nyaralásom, utána már gyerekekkel úgyis minden más lesz.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, további ajánlatokat is szívesen vennék, nem csak Krétáról.
barrix

almondvale Creative Commons License 2003.06.13 0 0 563

Na epp ezert irtam, hogy azt meselje el! :)
Előzmény: ludwig57 (558)
bogyó Creative Commons License 2003.06.13 0 0 562
Egyértelműen te vagy a hibás, hogy elmondtad, hogy nincs neted.
Előzmény: Vad (555)
bogyó Creative Commons License 2003.06.13 0 0 561
Igen
Előzmény: Álmosdi (553)
szkati Creative Commons License 2003.06.13 0 0 560
100%-ban ugyanezt csináljuk mi is és nagyon élvezzük mindenütt Görög.o-ban, ill. az összes szigeten.
Előzmény: bogyó (551)
Norbaja Creative Commons License 2003.06.13 0 0 559
Sziasztok!

Szvsz nem érdemes belemenni az apartman vs hotel harcba. A hotelosok mindig is felsőbbrendűnek érzik magukat (bocs a kivételektől), mert azt hiszik, hogy aki apartmanba megy az egy mezei lúzer. Sajnos nincs igazuk. Mi pl a feleségemmel mindig is apartmanba voltunk, sohasem főztünk, és apartmanba is fogunk menni. Hogy miért? Ott akarok enni ahol én akarok, és azt amit én akarok. Ha egyik nem tetszi, akkor jó lesz a másik. (Pl egyszer egy olyan "étteremben" sikerült egy olyan jót kajcsizni, amiről a legszuperebben légkondicionált étteremben, ahová ne akarj szandiba, rövidgatyába, polóba menni, még álmodni sem mertetek volna. Épp akor hozták át a szemközti péksékből a friss cipót, még langyos volt. A reggelit meg nekem ne mondja meg senki, hogy 10-ig van, ha én 11 kor akarok kiülni a teraszra, ne akarjanak elkérni +5-10% -ot azért, mert tengerre néző szobát adnak, ne kelljen a világ végén, az in the middle of the big nothing-on, nyaralnom agy "luxus szállodában" 15000000 mási szőrös talpú nagyarcú angolnémetsvéddán ja és csahlengyelorosz magát embernek valló kultúrbarommal, akinek ha elmondják 3 nyelven Krétán egy eldugott helyen egy cseppkőbarlangban, hogy minden mm 100 év, akkor nekiáll piszkálni, törögetni a képződményt (Hajrá Európa!!!!).
És még valami: ha annyira gázlenne az apartman, akkor nézd meg (ha sikerül összekaparnotok a 60-200 EUR-ig a napi szállásdíj árát + a többi lét, és még egyszer kijutsz a nagy büdöspesti qrvaanyából, akkor nézzed meg, hogy hogy nyaral az eus pógár. (bár valszeg ők sem mentesek otthon az előzőekhez hasonló kirohanásoktól)

Üdv:

Mindigapartmanbannyaraló Norbaja

Ui.: Csak az a kérérsem, hogy ne fikázzátok le azt aki nem Hotelben nyaral. Nem biztos hogy lúzer...

ludwig57 Creative Commons License 2003.06.13 0 0 558
bocs, hogy közbepofizok, de krétán nem egy hotel van, ahol a napi személyenkénti ár félpanzióra 200€ felett van!
Előzmény: almondvale (557)
almondvale Creative Commons License 2003.06.13 0 0 557
Figyelj Almosdi!

Szerintem huzz el innen! Aztan ha majd lesz 100 Eurod egy ejszakara, akkor gyere vissza es azt is meseld el!

Uff

Előzmény: Álmosdi (543)
szalapala Creative Commons License 2003.06.13 0 0 556
Elég érdekeseket írsz.

Én csak most megyek majd Krétára, még sose voltam.
De:
Nézzél már meg egy idei Neckermann-katalógust!
A Neckermannak az Iberostar Creta Marine-ra még a sima katalógusára - értsd ezalatt: a mezei lúzernek, mint te, eladni kívánt legmagasabb ár - is alacsonyabb az általad említett 50-60€/éjszaka árnál, a katalógusár mai útra - június 13-i indulásra ! - kb.40 €/nap HP.
Te meg még az előszezon előtti szezonban voltál.:))
(És akkor most még nem is beszélnék az akciós árakról.)
Ugyanez áll a Castelli-re is.
Most akkor nem igazán értem, hogy Te mit spóroltál a netes/faxos foglaláson.

Egyébként úgy tudom, meg az UNESCO is úgy tudja, hogy Krétán jelenleg nincs semmi, ami a Világörökség része lenne, nemhogy Panormo(sz), amit egyébként még az általad említett útikönyv se említ meg lényegesnek. Itt ellenőrízheted

A durva stílusodat egyébként annak tudom be, hogy utólag rájöttél,hogy mennyivel olcsóbban is utazhattál volna, ha körültekintőbb vagy, és most ezt itt próbálod ledolgozni:))

Előzmény: Álmosdi (530)
Vad Creative Commons License 2003.06.13 0 0 555
Mivan, kirakom a lábam egy kicsit, azt offolgatunk b+?

:))

Legközelebb nem sírom el, hogy nincs netem... :)

Egyépkint azon dolgozunk, hogy ez a topik legyen a legjobb útikönyv, nem?

Remélem, jövőre kiadja a Berlitz nyomtatva, finnül.

Puszi mindenkinek, béke és 40 fok legyen veletek!

doktorbácsi Creative Commons License 2003.06.12 0 0 554
próba éÉáÁőŐöÖüÜóÓíÍ&€@#
Álmosdi Creative Commons License 2003.06.12 0 0 553
Bocsika, nem tudtam, hogy "bazmeg"-elő arcok is vannak a B középről.

Tisztelettel érdeklődnék,

anyázásra és a több ezt követő sztereotípiára is lehet itten számítani?

Előzmény: bogyó (551)
ludwig57 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 552
nehogy valaki az elyros village-be menjen ierapetra-n, egy borzalom, tavaly szeptemberben voltam, tényleg egy rémálom volt!
bogyó Creative Commons License 2003.06.12 0 0 551
Egyébként meg SZVSZ (szerény véleményem szerint, érted) az ember azért megy nyaralni, mert elege van az egyhangú budapesti (debreceni, ...) létből, illetve én azért megyek Görögországba, vagy más mediterrán helyre, mert imádom. Ehhez hozzátartozik az is, hogy ott veszek tejet, paradicsomot, sajtot, zsemlét, mert imádom, hogy mindenben benne van az évi háromszáz napos napsütés, imádom a joghurtjaikat, szoktam halat sütni, amit éjszaka halásztak ki a tengerből és én reggel megveszem a halboltban, magam csinálom a frappét és válogatok a borok között a boltban.

Ez hozzátartozik a nyaraláshoz, ugyanúgy, mint a fürdés, az esetenkénti túrázgatás, a tavernák eldugott kis falvakban, a virágillat a levegőben, a döglesztő meleg. Úgy gondolom, hogy elég nagy lelki szegénység elmenni nyaralni Görögországba egy légkondis szállodába, és enni a kontinentális reggelit, ebédet és parasztvakító, úgynevezett "folklórestes", tányértörős, szirtakis vacsorákat. Pökhendi, "megveszem drágán, mert fekélyesre dolgoztam egész évben magamat, nehogy má olcsó legyen" magatartás ez, és magábanfoglalja mindazt, amit utálok az un. "turizmusban", a felületességet, nemtörődömséget. Turizálni is alázattal kell, mint sokminden mást.

Előzmény: mr_betus (549)
bogyó Creative Commons License 2003.06.12 0 0 550
Nané, neked is van véleményed? Ne csináld, ez azt jelenti, hogy nagy az arcod, vagy nem?

Disztingválni kellene, asszem, hogy személyeskedés vagy véleménymondás folyik-e itt, mertha az utóbbi arcoskodás, míg az első nem az, akkor valami baj van.

Előzmény: mr_betus (549)
mr_betus Creative Commons License 2003.06.12 0 0 549
bogyo, szkati,

Hihetetlenek vagytok, foleg szkati, ahogy itt osztjatok az eszt. Tengerparti nyaralaskor csak a hulye foglal szallast a hegy tetejen, ahonnan 20 percenkent busz viszi le a partra. A tobbi agyremedrol nem is beszekve (pl. Kreta tropusi, stb. stb. itt jegyeznem meg, hogy pl. Rodoszon magasabb az atlaghomerseklet mint Kretan).

bogyo,

Tudod, az ember azert megy szallodaba, mert elege van az egesz eves hazimunkabol, es nem azzal a tudattal akar reggel ebredni egy apartmanban, hogy 'na basszus, mehetek venni valami kajat, aztan meg fozhetek is kicsit...'

Komolyan akkora arcotok van, hogy szerintem kamionnal utaztok. B-/

mr. betus

kábelbúvár Creative Commons License 2003.06.12 0 0 548
Én még 1általán nem voltam Peloponészoszon...

A többi szárazföldi részt úgy-ahogy bejártam, Korfun és Krétán is voltam.

Lehet, hogy télleg a tavasz az igazi.
Mongyuk 1ébként is szép lehet a táj, amikor virágoznak a növények...

Előzmény: bogyó (547)
bogyó Creative Commons License 2003.06.12 0 0 547
Nem tudom, ha van légkondi az autóban, akkor szinte mindegy, ha nincs, akkor is elviselhető, csak fel kell készülni lelkiekben rá. Szeptemberben elég száraz még az idő, és meleg is van, de minden nagyon kiégett, ezért én inkább hamarabb mennék (június, július eleje). Hova akartok menni?
Előzmény: kábelbúvár (542)
bogyó Creative Commons License 2003.06.12 0 0 546
Te hülye vagy b+. Ekkora seggfejjel rég találkoztam - még id.vez sem volt ennyire kegyetlen. Nem azért, mert felvágsz a 60 eurós "lakosztályodra", meg arra, hogy nem hagyod a párodat mosogatni (ennek különben az a módja, hogy elmosogatsz magad, vagy nem csinálsz mosatlant :-), hanem azért, ahogy egy kemény hangú, pofátlan és ellenemondást nem tűrő "megmondós" levél végén arra panaszkodsz, hogy te önzetlenül segítettél volna, ha nem ugranak neked a megmondó-emberek, ha érted, mire gondolok.

Egyébként találkozhattál volna Krétán a "nép közé vegyülő magyar turistával", ha akartál volna. Ide is ír egy pár, persze ehhez olvasni is kell, nemcsak írni.

Egyébként meg új vagy a fórumon, és ezért valszeg még tanulatlan, hát elárulom: errefelé nem szokás véleményért személyeskedni. Ha szkati elmondja, hogy SZERINTE ez így vagy úgy jó, akkor te nem kezdesz turkálni az ő anyagi helyzetében, például. Uriember amúgy sem tesz ilyet.

Előzmény: Álmosdi (543)
szkati Creative Commons License 2003.06.12 0 0 545
Ja és még valami: Látom kezdő vagy itt. Olvasgasd át a hozzászólásokat, ha képben akarsz lenni. Én nem emlékszem egy, Tiedhez hasonló stílusúra sem.
Az emberek nem veszekedni jönnek ide, meg versengeni, hogy ki nyaralt jobban, hanem ez a fórum az információkat továbbitja azok részére, akiknek szükség van erre és kiváncsiak rá.
Előzmény: Álmosdi (543)
szkati Creative Commons License 2003.06.12 0 0 544
Tudod mit? Te egy beteg ember vagy! Menj sürgősen orvoshoz! Mégegyszer elolvastam, hogy mivel bőszithettelek fel ennyire, de látom, hogy ebben én szerepet nem játszottam, hacsak nem abban, hogy más a véleményem egyes dolgokról, mint Neked. Én nem emlékszem, hogy írtam volna, hogy az a jó, amit mi csinálunk és azt kell követni.
Rengeteg érvedet ki tudnám lőni, de a stílus, amit megengedsz velem szemben nem tetszik, mondhatni nem való egy olyannak, aki lakosztályban nyaral( konyha nélkül!!!).
Így aztán nem is merülök bele. Meleg van és nem akarom felizgatni magam. Neked is csak azt javaslom, hogy igyál sok folyadékot és maradj árnyékban!
Előzmény: Álmosdi (543)
Álmosdi Creative Commons License 2003.06.12 0 0 543
SZKATI-ka!

Még mielőtt teljesen benyalnál az utazási irodáknak meg Neckermannéknak, álljon itt egy idézet, talán ismerős lesz, hiszen te írtad.:
---------------------------------------------
KORFUROL

szkati válasz erre | adatok | e-mail 2003.03.28 20:36 (756)

Mi- pár éve- az Eurotours szervezésében mentünk Moraitikára, ahol egy jó ócska appartmant kaptunk de nem ez volt a baj. Az erkélyünk alatt egy disco volt, amit a katalógus kávézóként jelölt. Mire gondol ilyenkor az ember? Ez egy délutáni kávézó. Ehhez képest este 10-kor indult a zene és a belőtt és piás ausztrál és új-zélandi nyaralók keserítették 2 HÉTIG az életünket. Mi nappal aludtunk és éjszala bóklásztunk. Akkor másodszor voltunk Korfun és szerintem a jó élmény miatt valószinűleg utoljára. Én ilyen rosszul soha életemben még nem nyaraltam. Megkifogásoltuk a nyaralásunkat az Eurotoursnál és összesen/ hárman voltunk/ 2000 azaz kettőezer forint kártérítést kaptunk 2 hétre.

-----------------------------------------------
… idézet vége

Veled, a profival, hogy történhetett meg mindez? Normális ember be sem költozik egy ilyen helyre, Te meg ott gettóztál két hétig? Vagy ez lenne az egyik szuper tipped? Mert konkrétumot azt azért még nem nagyon olvashattunk töled.

Mi a gondod a közvetlen foglalással? Nem tudsz megírni egy angol levelet? Utazási iroda dependens vagy? Azt már látom érzékeny pontodra tapintottam. Gondolom már tudod mennyit buktál a Neckermann-al (a bécsivel), ha nem - nézz utána és csodálkozzál.

Te lesápadsz a 60 Eurótól, én meg megdolgozom érte. Ennyiért Pesten a külvárosban kapsz csak szobát. Vagy idegesít, hogy nem hagyom a páromat mosogatni meg takarítani a nyaralás alatt? Te Neked a légköbméter számít meg az, hogy mekkora a hütőszekrény? . Csak, hogy sápadjál: kétszobás lakosztályt laktam hütőszekrénnyel (nem minibár), a szimpla szoba áráért. Igaz konyha az nem volt!

Mellesleg ajánlottam Panormoban appartmant is, de mondhatok szobát is nagyon jó kilátással. Mindegyik rajta van a NET-en is. Érdekes a Te szuper szállodád, tudod a Regency, amit ajánlottál Korfun valahogy nincs rajta. Várjunk csak! Akkor most hogy is van ez? A szálloda mint szállás most OK vagy nem OK? Mármint szerinted Te profi turista. Én voltam Hersonissosban ahol Te nyaraltál Te viszont nem voltál Panormoban. Hogy mered leszólni! Sajnos Krétán már kevés, az „igazi túristák” által még nem lelakott hely létezik.

Levezet az ember Krétán 2500km-t, bejárja csaknem az egész szigetet, találkozik helyiekkel, franciákkal, angolokkal, meg néhány, évek óta egy hegyi faluban éldegélő némettel, csak éppen egy ilyen „igazi, nép közé vegyülő magyar túristával” nem találkozik. Baj ez? Talán nem.

Szeretné élményeit, hasznos tudnivalót, beszkennelt térképeit megosztani másokkal. Erre beszól egy ilyen önjelölt életmód-guru, „majd én megmondom neked mi a helyes, hogy kell élned” szakértő, „a száz éve így csinálom, csinálja mindenki így” kikiáltó. „nem engedhetem meg magamnak, jaj de vacak lehet” értékbecslő.

Előzmény: szkati (531)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.06.11 0 0 542
Lehet, hogy oda ősszel kell menni?
Persze akkor eshet is, gondolom.
Előzmény: bogyó (541)
bogyó Creative Commons License 2003.06.11 0 0 541
Autóval nem, amúgy (repcsi+busz) igen. Kegyetlenül meleg van ott, szerintem.
Előzmény: kábelbúvár (540)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.06.11 0 0 540
Pelponészoszon nem voltál még?
Előzmény: bogyó (539)
bogyó Creative Commons License 2003.06.10 0 0 539
Nemtom, én sohasem tankolok ott (csak Szerbiában), de szerintem igen. Az autó 6 éves, minden évben megteszi a távot, Szaloniki 1000 km (kábé), onnan Athén még 500. Ez nem vészes, szerintem.
Előzmény: kábelbúvár (537)
bogyó Creative Commons License 2003.06.10 0 0 538
Nemtom, én sohasem tankolok ott (csak Szerbiában), de szerintem igen. Az autó 6 éves, minden évben megteszi a távot, Szaloniki 1000 km (kábé), onnan Athén még 500. Ez nem vészes, szerintem.
Előzmény: kábelbúvár (537)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.06.10 0 0 537
Így világos a dolog...

Csak a jó műszaki állapotra kell vigyázni, gondolom.

Télleg, a bolgároknál ócsó a benzin?

Előzmény: bogyó (536)
bogyó Creative Commons License 2003.06.10 0 0 536
Bár én nem vagyok Vad, én is érintve vagyok az autós-kompos átkelésben, és úgy számoltam, hogy durván 35e +/- az út 4 személyre és egy autóra a Budapest-Heraklion viszonylatban. Ennél olcsóbbat nem nagyon tudsz mondani, asszem. Persze ebben bennevan az összes autópályadíj, komjegy és még a bolgár rendőrök lefizetésére szolgáló apró is.
Előzmény: kábelbúvár (535)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!