Az angolok se kutyák de a németek az igaziak!! A német nem szarozik, flexel, hegeszt mindent csak precízen. Költöttek is az autóra mert új sárvédők vannak rajta. Cineztek is hiszen a jó restaurátor cinezni is szokott erről nem rakok be képet mert csak majd márciusban térnétek magatokhoz. Régebben haragudtam az amcsikra a műgyantás "lakatolás" miatt de mostanában visszasírjuk a jókis porrárohadt originál autókat :-)))
Régebbi időkben mondták (hiszen hol volt akkor még kamra???). hogy nem lett olyan tökéletes, mert a diófa árnyékában lett megfújva. Udvaron én is fújtam már, jobb hely hiányában. De itt nagyon megfelelt. - Megjegyzem, ez nem a "sárga", aki tudja miért írom. A ragasztással szemben azért van fenntartásom, mert gyakran több baj van vele, mint adott elemet eltávolítani. Az eredményen pedig feltétlenül meglátszik. Végezetül: valóban méltányolandó az autó értéke, illetve ezzel párhuzamosan az elvárható minőség. A lakkok egyébként egyre több lehetőséget adnak a "lazaságra", olyan értelemben, hogy kiemelkedő a terülő képességük, kiválóan polírozható stb. Oldószeres, nem oldószeres téren is egyre nagyobb a paletta. Véleményem szerint az utcán garazsírozott, mindennapi használatban levő jármű esetében nincs sok értelme a makulátlanságnak. Vélemények tekintetében: neked és másnak is egyformán teret ad a fórum, csak nyugodtan írjál.
ja,emlékszem:) Vagy átverés az is!:DDD Bár én láttam ecsettel festett autót gyerek koromban:) Én még nem láttam olyan tükörsima és csillogó dukkozást azóta se. Na és ugye a zongorák is elöbb elkezdtek festödni mint ahogy kompresszor lett.:)))
Hordtam autókat a 90 es években fényeztetni egy iparoshoz akinek rz állt a cégtábláján: X.Y. utófényező,mázoló kisiparos :)))))
Festeni? Matricázni kell. :))) Pl: Sport szeletes komb Astrák. A Discovery-n volt az autókereskedőkben egy Transporter asszem T3-as volt nyomtattak hozzá matricát és kész is a "fényezése". :)))
Tudjátok van az a bizonyos ámericai ecsetelhető anyag, ami annyira kitud feszűlni, hogy nem marad csíkos. Szóval ilyen alapon nem sok jót tartogat a jövő. ŐŐŐŐ a fényező szakmának.
Olyan fényezős filmet láttam már, hogy kis tégelyekbe kb 1 dl-es festékek ez szerszámos bőröndbe , kompresszor, festékszóró /kicsi ill. retus/ , polír cuccok és így megy házhoz és ott csinál spot fényezést-javítást.
A furgonban kompresszor stb. A manus szerintem éppen maszkol. Ez van! Az angolok tudnak valamit.. Talán igazuk van. Nem kell annyira túlfeszíteni egy autó külsejét.
Az első képről hiányolom a diófát. :-) Bevallom nem értem a kép mondandóját. Vagy nem akarom azt hinni, hogy helyszínen is, pl. egy parkolóban elemet fújnak. - Widesmile! Segíts!
Főleg olyanoknál nem értem miért kell maszkolni, mint pl a lenti képen a Fabia ahol csak ki kell patintani a díszlécet. Ez inkább trehányság lustaságnak nem mondanám mert tovább tart lemaszkolni mint szétszedni.
Mert az,igényes munka így nem készül. Pl ha elragasztanak egy díszlécet vagy bármi mást ott lesz egy széle a fényezésnek és az igen rövid időn belül el is ed hámlani. Nem ma kezdtem és még nem láttam "elragasztott" fényezést hosszú ideig tartósnak.