Végre hazahozhattam.Apa telefonon keresztül, lánykám mögöttem aggódta végig a 20 km-es szakaszt hazáig. Vezetni nagyon jó, biztosan könnyen hozzászokunk.
Sachs csillapítók vannak a kocsiban. Nem éppen rossz minőség. Addig örüljünk, amíg csak ilyen könnyen orvosolható gondok vannak. Én pl. mióta kiszedtem és visszatettem a kalaptartót azóta abbahagyta a pattogást.
Értem. Nekem a lényeg, hogy ne kelljen otthagynom. Lakóhelyünktől 20 km-re van a munkahelyem, és hát gyerekkel buszozni valakinek, aki kocsihoz van szokva...
kb. 1 hónap... és kb fél órás munka.. gari az érdekes,elöször autoval bemegy fénykép,alvázszám,aztán engedélykérés a kia hun.-tól,ha engedik a cserét,akkor alkatrész megrendel,ujra vissza és csere... ez kb 2 hét:(
Ezt nem tudom,de a szervizvezető azt mondta hiánycikk,és minden 2. ceed en cserélni kell...ennyit tudok,meg azt hogy nekem már iszonyatosan zörög!!! lassal 2eKM óta....a garit már rég elkezdték intézni,jová is hagyták,csak nincs mit belerankini a rosszak helyére ...
A többi alsóközepesnek lehet, hogy más problémája van. Amúgy ez a lengéscsillapítós probléma más márkáknál is megvan, Golfnál is, Astránál nem annyira. Szarok az utak, nincs gödör és társai, nincs igénybevétel, és ez a hosszú élet titka. A futóművet nem ide tervezték, nem a mi útjainkra.
Általában az összetett, több karból álló hátsó futómű a hazai rosszabb utakat kevésbé bírja és "látványosabb" a javítása. Pl régebbi Civic, Alfa, ... Az igazi "csatolt" futóműnél pl Astra F,G, alig néhány pont romolhat el.
Nekem is lenne kérdésem, hátha valaki tudja: a kuplung főhenger és munkahenger között még van valami kütyü, na az mi lehet, tán a benyomott kuplung benntartását segítheti???
Gondolom alulméretezték a szilentblokkokat, vagy gyenge minőség jön a beszállítótól. A lengéscsillapítónál detto. Ilyenek bármelyik gyártónál előfordulhatnak. Ha tartós megoldást találnak a problémára, akkor semmi gond.
Igen, de nagyon úgy tűnik, hogy ez a lengéscsillapító-stabilizátor rúd meghibásodás típushiba - főleg, ha tényleg minden 2. C'eednél előfordul...atyaég! A rádiós problémák dettó, igaz szerencsére kisebb volumenű hibák. Azért csodálkozom, mert a Focushoz hasonlóan hátul csatolt lengőkaros felfüggesztése van, ami elvileg a legjobb ma ebben a kategóriában. Vagy a stabilizátor rúdas hiba mindig csak elől jelentkezik?
Állandóan a magyar útakra megy a panaszkodás (ami persze valóban szörnyű állapotú), de a többi alsóközepest, Astra-t, Golf-ot stb. nem ilyen arányban viszik szervízbe. Mitöbb, az OFF Astra-mnak 13 év alatt sem volt lengéscsillapító problémája. Valamelyik autós magazinnál egyébként most kezdődik egy 50e km-es C'eed 1.6 CRDi EX tartósteszt, erre nagyon kíváncsi leszek:).
nyugi...mint már írtam korábban azért tűnik soknak mert általában csak a hibákról olvashatsz! én eddig lekopogom semmi bajom vele....azért a legtöbb esetben "zörgött valami hátul, elvittem szervízbe" szindórma van! sőt egyre jobban azt veszem észre ez a 7éves gari elhozza a hipohonder hajlamot az emberekből! a futóműve lehet, hogy gyengusz, meg itt ott zöröghet is, de erről nem a szegény rendes úthoz szokott mérnökök tehetnek, hanem a magyar utak! :)
Ijesztő ez a sok típushiba.Azért cserélem le a 10 éves kis autómat, mert állandóan szervízbe kellett hordanom, és napokat várni mire elkészül.Azért döntöttünk a Ceed mellett, mert minden teszten jól megfelelt, és a kritikái is elég jók voltak. Ennek ellenére nagyon sokan panaszkodtok rá.Légyszíves nyugtassatok meg, hogy ezek a problémák más autók esetében is előfordulnak!!!!( Toyota Corolla lett volna a másik lehetőség)
A nagy érdeklődésre való tekintettel, megrendezzük ez évi 2., nyárzáró Ceed-találkozónkat, amire a százhalombattai Szeba csónakháznál kerül sor. (köszönet érte hofi-nak)
A 20.000 négyzetméteren elterülő helyszínen van parkoló, szabadtéri grillkert, bográcsozóhely, lábteniszpálya, teniszpálya, kosárlabdapálya, röplabdapálya, csocsó, gyerekmedence, automata tekepálya, csónakázási, kajakozási lehetőség. Előzetes egyeztetés után, kb. 90 fő részére van szállás lehetőség a 12 faházban, illetve egy nagyobb épületben lévő szobákban. Ezen kívül saját sátor felállítására is van lehetőség.
A bográcsozós, beszélgetős találkozóra (a szavazatok eredménye, illetve a helyszín szabad mivolta miatt) augusztus 30-án (Szombaton) kerül sor. A faházak ára 800Ft/fő. Kérlek, -a Ceedclub.hu oldal fórumában- nickneveddel jelezd, ha szívesen résztvennél, illetve, a létszámot, ha faházra is igényt tartasz.
Sziasztok,még mindig (3 hete) azokra a rohadt stabilizátor rúd összekötökre várok... már ugy kopog -ropog az autom,hogy szégyellem :((( Azt mondták a szervizben,h hiány van mert minden 2. autoba tönkremegy 20-30eKM nél!! A másik szervizbe (M6) 2 hónapja megigérék hogy jövő héten visszahívnak a klima érzékelő gombák cseréjére,na azóta is hivnak....pedig már 2x odaszoltam,h mi van...keresek egy jó szervizt,talán KIA Szabó..?
Én szinte mindennap hívtam őket, amikor már tudtam, hogy az átadás időpontja csak tőlük függ. 2 nap valamiért kimaradt, utána a kereskedő azt mondta, hogy milyen régen hallotta a hangom.
én mindent összeszámolva a rendeléstől kb fél évet vártam a kocsira....a végére már nem izgultam....sőt montam is a kereskedő srácnak hiányzoni fog, hogy nem kérdezhetek rá kéthetente, havonta merre hol a járgány :) aztán a végén az átadás előtti este nemsokat aludtam....
Elég ritkán veszek új autót- 13 év alatt kétszer- de én mindkétszer nagyon izgultam. Az első kocsim nagyon bejött, ( Mi autónk volt) a mostani egy hónap után nagyon szupernek tűnik (Cee' d SW 1,4 EX). Szerintem a gyomorideg nagyon rendben van:)).
De van hír, pénteken elvileg már azzal fogok hazagurulni. Azért a kereskedésben elmondtam a véleményemet a hozzáállásukról, de nem vagyok bene biztos, hogy érdekli őket.Már csak kettőt kell aludni, húú de izgi. Egyébként csak az első új autó vásárláskor van ez a gyomorideg, vagy a sokadik esetében sem alszik az ember éjszakánként?
Ha már ide írok, egyértelmü, hogy egy Kia Cee'd. Méghozzá, fekete, SW, 1,6 CRDI, 115 lóerös, Active Pro felszereltséggel (Ausztriában élünk, ezért más a felszereltség neve).
Nagyon várom már.
Ráadásul itt egy nagyon jó konstrukciót talált ki a Kia, 3 részletre vesszük, KAMATMENTESEN (elhozatalkor, 12 hónap és 24 hónap után fizetünk). Kialkudtunk egy 22.100 -s árat (és belenyafogtunk egy müanyag csomagtartó aljzatot - nem tudom, mi a szép neve - mert kutyánk van, aki ott fog utazni), a fickó leosztotta hárommal, és az elsö részletre 0,8% adót tett rá egyedüli plussz költségként...
Szóval, szerintem ilyen árban, ilyen felszereltséggel remek autót kapunk, és bízom benne, az itt említett kopogások, recsegések talán elmaradnak nálunk (illetve, hogy mindenki másnál megoldódnak).
Mai napon egy igen egyszerű kísérlet keretében (kalaptartó roló eltávolítása az autóból (SW)), megállapítottam, hogy a csomagtérből érkező pattogó hang forrása a kalaptartó. Hiába néztem, próbálgattam nem sikerült kézzel kicsikarnom semmilyen hangot belőle. Valakinek van ötlete/tapasztalata ezzel kapcsolatban?
ugyhogy nem tudom miert ne lehetne alkudni, kp-s vasarlaskor is, mint ezt a pelda bizonyitja, jah es nem 160ezer, hanem 200ezer volt amit belealkudtam plusz kamarai tagsag, amit raadasul nem en kerdeztem meg, hanem a kereskedo hivott fel a 100000ft eloleg befizetes, es szerzodes iras utan, 4nappal, hogy ha tag vagyok akkor tovabbi 88000ft kedvezmenyt tud adni....
" Úgy néz ki engem is utólért az egyik /ezekszerint típus/ hiba. Nekem is leereszt az ülésem, mis is volt ezzel a tapasztalat? Neked cserélték? Kellett velük küzdeni? Azóta hogy viselkedik?"
Úgy volt, hogy cserélik, megrendelte a szerviz, majd értesítettek, hogy mehetek a cserére.
Kiszerelték az ülést, szétszedték (az ülőke részt kell cserélni, abban van az emelő szerkezet).
A hátlapot kezdte rászerelni az új alsó részre, amit akkor vett ki a dobozból), és észrevette, hogy olyan ülésrészt rendeltek, amelyikből HIÁNYZOTT az emelőszerkezet!!!
Vissza a régit, be a kocsiba, majd mondták, hogy újra rendelik!
Mivel elég időigényes volt addig is a szerelés, egyenlőre lemondtam a cseréről!! Időnként, ha eszembe jut, rántok egy párat az emelőn, oszt jó napot, nem szarozok órákig a szervizben. Különben is már megszoktam a kocsi hosszát, nem vészes, nekem nem éri meg, h. idegeskedjem.
Úgy néz ki engem is utólért az egyik /ezekszerint típus/ hiba. Nekem is leereszt az ülésem, mis is volt ezzel a tapasztalat? Neked cserélték? Kellett velük küzdeni? Azóta hogy viselkedik?
"kifizetés után még, 2-3 hét kell mire az autó átadható"
Egyértelmű, hogy nem kell 2-3 hét, csak valamivel baszakodnak. Én 19.-én írtam alá a hitelszerződést, 27.-én fizettem be az előleget, és 1.-én elhoztam az autót. Eközben a kocsinak Nyíregyházára is le kellett jönnie.
Az bosszant leginkább, hogy felelőtlenül igérgetnek, és amikor számon kéred, akkor mindig van valami amire hivatkozhatnak. Először: ha hétfőn elfogadják a hitelkérelmet, akkor még azon a héten elviheted az autót.Másodszor: az számít, hogy mikor utal a bank, onnan számít az egy hét.Később:( mikor a bank elutalta a pénzt, az egész összeg ki van fizetve), húú, hét lehet, hogy inkább másfél, de inkább két hét még kell, mire az autó számlázása megtörténik a Kia cég felé, műszaki, átírás...Miért nem lehet az elején megmondani, hogy a kifizetés után még, 2-3 hét kell mire az autó átadható. Ekkor az ember tudná, hogy mire számíthat. Nem értem, nem értem.Jövő hétre ígéretet kaptunk, kíváncsian várom!!!
Na meg van egy olyan dolog is hogy az értékesitők jutalékos rendszerben dolgoznak. Így minden honapra megprobálja "tologatni" az értékesített autókat.
Tehát ha neki megvan a havi előirányzott értékesítése és kicsit pang a piac akkor tolja következő hónapra, így probálja biztosítani magát. Hiszen az értékesítők alap bér + jutalék rendszerben dolgoznak. (elő van nekik irva hogy havi szinten x autót elkell adni, ezért jár a fizetés, a + eladott autók után kapják a jutalékot néhány 10 ezret.)
Így őket nagyon nem érdekli hogy te mikor tudod használatba venni a kis autódat. Csak adig vagy neki fontos mig aláirod a papírt. Én is így jártam (BMW). Hamarab legyártották és értékesítőhöz szállították az autót mint üzembe helyezték. Ha nem telefonálok akkor még aznap sem kapom meg akikor elhoztam, utolag kiderült hogy már 3 napja nálam lehetne, mert minden papírja rendben volt. Nagyon mérges voltam de tehetetlen!!! Ezek a dolgok akkor derülnek ki ha átveszed a kocsit és a kezedbe vannak a papírok hogy mit mikor csináltak rajta. - és akkor összeáll a kép.
Nálam 10 napig állt a szalonban az autó. Szerintem azért mert az egész kereskedésben egy ember dolgozik és ő nem akart egy autó miatt járkálni hivatalról hivtalra. Összevárt néhány üzembehelyezést. Biztos nem javítgatták a kocsit mert amikor megjött megnézhettem, majd a tíz nap alatt is ránéztem és mindíg ugyanott állt.
Te is hasonlóan jártál mint én! Nekem a teljes összeg kifizetése után 3 hetet kellett várnom, mire beleülhettem az autómba (az autó ekkor már a szalonban volt). Hivatkoztak sok mindenre, de szerintem ültek a lóvén. Ilyet most már nem csinálnék, de hát én sem minden nap veszek új autót... Ezzel én is az eljárás menetét akartam meggyorsítani, de pont ellenkezőleg sült el. Ha kíváncsi vagy a teljes sztorimra a másik fórumon (ceedculb.hu) el tudod olvasni. Ha nem titok, melyik kereskedés ez?
Sajnos az időhúzás mögött javítás is állhat (pld. karosszéria). Pláne, ha heteket kell várni, holott már rég itt a kocsi. Meg ha halandzsáznak. Ezt nekem a saját szalonosom mondta.
Valahogy azt érzem, hogy az előleg befizetése, vagyis a rendelés után nagyon-nagyon lelassultak a dolgok. Az autó a megrendelés után 1 hét múlva a szalonban volt, de ennek már vagy 2,5 hete. Jó lenne tudni pontosan, hogy egy közel 10 éves autó után végre mikor ülhetnénk át egy újba.A kereskedőknek tudniuk kellene, hogy hány napot vesz igénybe a papírmunka, de csak mellé beszélnek folyamatosan. Nem szeretnék a kereskedők miatt kiszeretni az autóból.
Ameddig ülni akarnak rajta, vagy amíg nem b.szogatod őket annyit, hogy forgalomba helyezzék. (levizsgáztatják, és kérnek rá rendszámot) ...de elméletileg 1-2nap.
A rendelésen, előleg fizetésen túl vagyunk, sőt a teljes összeg kifizetésre került. Az autó már hetek óta a szalonban van.Vissza van a műszaki vizsga, átírás, járműkísérő lap... Ez hány nap lehet?
Megrendeléskor előlegnek adtam azthiszem egy 50-est, másfél hét múlva adtam oda nekik a beszámított régi autómat, és fizettem be az önrészt. Fél óra múlva kigurultam a Ceeddel.
Persze ez egy olyan eset, amikor nem kell semmi külön extra a kocsiba, és van belőle a magyarországi nagykerben, vagy hogyishívják. Ja, és azért volt másfél hét, mert péntek helyett csak hétfőn tudtam átvenni. Szóval számolhatjuk 8 napnak is.
Nincs semmi baja a biztonsági övre figyelmeztető jelzésnek, elolvastam a kézikönyv erre vonatkozó részét - csak bizonyos sebesség elérése után van hangjelzés.
Máshol is van ilyen "árelőny", a tbányai szalonban is. Érdekes megnézni, hogy listaáron a 2 literes BENZINES EX a drágább. Ja, 600 rugót elengednek a benyásokból. Ezek szerint Cegléden meg 900-at a DÍZEL-ből? Fura. Vajon a Cee'dnél mikor lesz ez??? Mert akkor talán vennék CRDI-t.
Beugrottam a ceglédi KIA szalonba szervízbe bejelentkezni a Cee'd-emmel és átmentem a szalonba szétnézni. Ki van kiállítva 2 db ezüst színű Magentis EX 2.0 CRDi. Az árán majdnem hanyattestem, amikor kérdeztem mennyiért tudnám elvinni. A listaára, ha jól tudom 5.800.000.- körül van. Nekem 4.900.000.- mondtak az értékesítők, akár kp.-s vásárlásnál is. "0" kilométeres autók. Akit érdekel hajrá.
Nemrég szervizben kivették a vezetőülést. Ehhez széthúzták (áramtalanítás után) az ülés alatti elektromos csatlakozót.
Vissza téve az ülést, észleltem, hogy az öv bekapcsolására nem figyelmeztet a hangjelzés. Igazítottak a csatlakozón, minden rendbe jött.
Most megint csend van, nincs hangjelzés.
Azt nem tudom, ilyenkor esetleg az oldal légzsák sem működne, meg az övfeszítő sem, ha baj van, mert csak a "harangozás" miatt nincs nagy kedvem a szervizbe menni!
Van valakinek erről pontos információja (légzsák, övfeszítő működésre gondolok).
A műszerek semmi hibát nem jeleznek, nem hiszem, hogy biztosíték probléma lenne.
Köszi a válaszokat. Láncot kell cserélni? Mikor? Egyébként vezérműszíjasnál pl. a Ford úgy csinálta, hogy ha a elszakad, akkor a dugattyú elroppantja a szelepszárat, így nem csap ég bele a szeleptányér a dugattyútányérba -> olcsóbban megúszod a balesetet (személyes tapasztalat). 14 szelep tört, de semmi másnak nem esett baja. Így csak 96ezer volt a költség.
Valamikor az volt a trend, hogy szijas vezérműhajtás kell mert az csendesebb és talán olcsóbban is gyártható, aztán időnként komoly motorkárosodások keletkeztek a szij szakadása miatt. Ma más olyanok a motorok, hogy egy esetleges szijszakadás esetén a dugattyú könnyedén eléri a nyitvamaradt szeleptányérat. Lassan rájöttek/rájönnek a motorgyártók, hogy a láncos hajtás mégiscsak biztonságosabb a motor szempontjából és már a zajcsillapitás is olyan mértékű, hogy nem zavarja a lánc a fület :-)
2. az ugy megy, hogyha mész és utána megállsz, aszthiszem 40km/h-ig ujra mutatja hogy ki van bekapcsolva vagy ki nem, és felette ebbahaggya a jelzést. ez minden megállásnál megismétlődik. teljesen normális, nálam is igy megy.
2. nem rapszódikus az, de mivel nincs nyomásérzékelő az ülésben ezért működik így! ha hátul ülő emberkék bekapcsolják magukat akkor zöldre vált a lámpa!
Sziasztok, Hétfőn vettük át az új Ceed SW-nket. Pár kérdés merült fel bennem: 1. Mennyivel jobb a láncos, mint a szíjas vezérlés? 2. Nektek is rapszodikusan világítanak a biztonsági öv jelző lámpácskák? Hátul nem ül senki, és menet küzben hol pirosan világít, hol sehogy, utasoldalon ülnek, aztán hol világít pirosan, hol nem. Mindezt persze menet közben. Hogy is van ez? Amúgy meg nagyon jó kis kocsi. :)
Tejesen igazad van abban amit írtál. "A törvény szerint,a teljesítés az az időpont, amikor az áru vagy szolgáltatás a másik fél vagyonának részévé válik vagy nála realizálódik."
Ez náluk is így történik. Éppen ezért van csúszás. Akkor kezdősik a garancia amikor a kereskedés kifizeti a vezérképviseletnek a gépkocsit. Mivel ez hamarbb történik meg mint ahogy a kocsi hozzánk kerülne forgalomba helyezve, ezért van a pár nap, hét akár hónap különbség.
Ez a készletes, bemutatós, teszt autóknál nyílvánul meg látványosabban. A bemutató autó sem volt forgalombahelyezve mégis a gari megvételkor már 3 hónap mínuszt mutat...
Azt mondtam, hogy addigra több lesz benne, nem azt, hogy akkor jár le.... meg azt is, hogy jól hangzik.... nem? :) Egyébként meg elírtam... :-P 2014. december 3.
Nekem pedig közel 1héttel az átvétel után indult a garanciám. Pedig szalon autót vettem. Persze 2017-már több kilométer lesz a kocsiban, mint 150ezer, de azért jól hangzik :)
Igen, már én is írni akartam róla. Nekem az 1.6-os benzines csinálja, hogy padlógázas gyorsításnál kétszer megtorpan, mielőtt eléri a max fordulatszámot. Lekapcsolt klímával nem csinálja. Én is arra gondoltam, hogy az elektromos tengelykapcsoló lekapcsolja, majd vissza, de ez így elég zavaró. Ha normál tempóban autózom, max 3500-as fordulatig, semmi probléma nincs. Szerintem nem így kéne működnie, vezérlési probléma lehet. Ha padlógázzal gyorsítok, vegye le a klímát addig, míg el nem veszem a gázt!
nekem is április 10-én jött meg a kocsi, április 26-án vettem át, a gari április 10-től él! szerintem ez normális! +1 hónap belefér szerintem! ahogy nézem a km órát nekem sem ez a 16 nap fog hiányozni a végén :) (évi 30.000et számolok)
Gyorsításkor bizonyos esetekben lehet, hogy lekapcsolja a meghajtásról a klímát, hogy minden erejét tudja mozgósítani. Nem hagy ki, csak lekapcsol, majd vissza. Bár én diesellel járok, az előző kocsimnál ugyan ez volt a szitu és az érzés.
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról A Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 248. §-ában foglaltakra figyelemmel a Kormány a következő rendeletet alkotja: 1. § (1) A Magyar Köztársaság területén fogyasztói szerződés [Ptk. 685. § e) pontja] keretében értékesített, a rendelet mellékletében felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre (a továbbiakban: fogyasztási cikk) e rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki. (2) Semmis az a megállapodás, amely az e rendeletben foglaltaktól a fogyasztó hátrányára tér el. Az érvénytelen megállapodás helyébe e rendelet rendelkezései lépnek. (3) A jótállási kötelezettség teljesítése azt terheli, akit a fogyasztói szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez (a továbbiakban: forgalmazó). A jótállási jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül (a továbbiakban: fogyasztó). (4) Ha a gyártó a fogyasztási cikkre az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a forgalmazót megillető jogok a fogyasztói szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra. 2. § (1) A jótállás időtartama egy év. (2) A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.
Úgy gondolom,hogy ezen nincs mit értelmezni,vitatkozni. Ne legyünk már nyuszik,sírva ne fakadjunk a KIA nagylelkű jótállásától.
"A kötelező jótállás 1 év,amennyiben a gyártó vagy forgalmazó ennél hosszabb időt vállal,arra is ugyanazok a szabályok vonatkoznak. Tök mindegy,hogy önként vállalta."
turot mindegy, a fogyasztovedelmes jogi esetek alfaja es omegaja hogy a vevo a kotelezo jotallasra vagy a gyarto (kereskedo) altal onkent vallalt "garancia", "meltanyossagi idoszak", vagy "abrakadabra" nevu dologra alapozza-e az igenyet... utobbi esetek sima polgari perek, ahol a biro azt vizsgalja hogy az elado fel pontosan mit is vallalt, es azt betartotta-e, a kotelezo jotallasra vonatkozo szabalyok nem jaccanak. altalaban az 1 even belul a vevonek a (kotelezo) jotallasra erdemesebb hivatkoznia...
A kötelező jótállás 1 év,amennyiben a gyártó vagy forgalmazó ennél hosszabb időt vállal,arra is ugyanazok a szabályok vonatkoznak. Tök mindegy,hogy önként vállalta.
Amennyiben másképpen van feltüntetve akkor érvényes a következő kikötés:
Fogyasztói szerződésben semmis az a kikötés, amely a szavatossági jogoknak a törvényben meghatározott sorrendjétől a fogyasztó hátrányára tér el.
A jótállási idő a tényleges teljesítéssel kezdődik. Előfordul, hogy a tényleges teljesítés időpontja különbözik a szerződésben megjelölt határnaptól, vagyis a kötelezett a szerződésben megszabott időnél korábban vagy későbben teljesít. A jótállási kötelezettség kezdete a tényleges teljesítés időpontja. Ellenkező álláspont érvényesülése esetén, ha a kötelezett előbb teljesítene, ez azzal a hátránnyal járna a számára, hogy a jótállási kötelezettsége a két időpont közötti időtartammal meghosszabbodnék. Késedelmes teljesítés esetén pedig a jogosultat érné hátrány, ha a késedelemnek megfelelő időtartammal megrövidülne a kötelezett jótállási kötelezettsége.
"A törvény szerint,a teljesítés az az időpont, amikor az áru vagy szolgáltatás a másik fél vagyonának részévé válik vagy nála realizálódik."
es a kia valahol leirta, hogy az altala (onkent) vallalt 7 eves gari a magyar ptk szerinti teljesitestol kezdodik? nem irta le.... nyilvan a jogszabalyban eloirt gari/szavatossag mas teszta, de most nem arrol van szo...
A KIA mondhat amit akar, a törvény rá is vonatkozik.
A törvény szerint,a teljesítés az az időpont, amikor az áru vagy szolgáltatás a másik fél vagyonának részévé válik vagy nála realizálódik. Lehet ez az áru birtokbaadása, mikor a vevő ténylegesen hatalmába veszi az árut (pl. kezébe adják, becsomagolják, kulcsait átadják, leszállítják és az ingatlanában elhelyezik stb.), az átadás-átvétel, mikor a felek kölcsönösen ellenőrzik az áru, szolgáltatás megfelelőségét, különféle vizsgálatoknak, próbáknak, teszteknek vetik alá, és a végén a megrendelő használatba veszi az árut vagy szolgáltatást, vagy egyszerűen a szolgáltatás használatba-, igénybevételével (pl. étel fogyasztása az étteremben, pénzfelvétel a bankszámláról, műköröm készíttetése a pedikűrösnél, fejesugrás az uszoda vizébe).
A teljesítés időpontját elsősorban maga a szerződés, annak hiányában az egyes szerződésekre vonatkozó Ptk.-szabályok, illetve ha ezek nem alkalmazhatók, a Ptk. kötelmi jogának általános részében rögzített rendelkezések határozzák meg.
A teljesítéssel kapcsolatosan a gyakorlatban rendkívül fontos, hogy annak megtörténte vita nélkül igazolható legyen. Erre szolgálnak a szállítólevelek, fuvarokmányok, teljesítésigazolások, átadás-átvételi jegyzőkönyvek, a fizetési és pénztárbizonylatok, nyugták, melyek kiállítására és a másik szerződő féllel történő ellenjegyeztetésére, leigazoltatására mindenképpen törekedni kell.
A Vámhivatal állított ki olyan papírt miszerint (2008-06-12 -én)eddig az autó nem volt forgalombahelyezve. A garancia meg 03-31-től van az autónak. Átadás előtt 06-17-én átnézték a szervizben az autót 0km ez van a szervizkönyvben, akkor valójában már 6Km volt (rendeléskor láttam de nem számottevő különbség)Átvételkor 7Km. Átvételi papíron meg 28588Km! Ezt sajna akkor nem vettem észre utólag meg hiába reklamálok max ha megdönthetelen bizonyítékom lenne akkor talán lehetne vmit kezdeni. Elméletileg első forgalomba helyezés 06.18!
Szeptembertől, az SW megjelenése óta van 7 év gari. A garancia az országbaéréssel kezdődik. Kaphattál volna nagyobb kedvezményt (és egy kis tájékoztatást), bár nem tudom milyen paraméterekkel rendelkezik a kocsid.
sziasztok forumtársak vettem egy usb-s adathordozot de nem játsza le a rádio a rajta lévo zenéket nem ismeri fel a szervizbe beraktuk az usbt egy másik uj ceedbe ott rendessen mukodott ugyhogy lehet hogy csere lesz belőlle valakinek cseréltek már rádiot valamiér?A másik dolog amitöl elszállt az agyam hogy milyen pofátlan kereskedések vannak tavaly sietössen 1 hét alatt hitellel vettem meg az automat julius 3.án a szerviz garancia könyvet aláirtam átvételnél és utánna tüztem külföldre dolgozni egyböl most láttam egy matricát afüzetben ahol a garancia kezdete febr.22 4és fél honappal korábban mint ahogy átvettem felhivtam a kia hungaryt és a kereskedést a kiánál nem tudtak segiteni azt mondták a kereskedést kell megkérdezni talán ezért kaptam rá200 e kedvezményt a listaárbol én meg ugy gondolom azért hogy ott vegyem meg az autot nálluk és én uj autoként vettem még naiv voltam nem láttam agarancia kezdetét jelzö matricát a kereskedés azt mondta hogy ez teljessen normális ez nem sok eltérés ott állt az auto aszalonban (vagy kikötött orával volt tesztauto)ezt már sohasem tudom meg a másik dolog amit nem értek miért bünteti a kia akorábban vásárlokat 5 plusz 2 év garival az év végétöl 7 év nekünk is ugyanaz az autonk van vagy nem?ha van kommentár szivessen olvasnám öket
"Az érdekesség az, hogy ezt a pattogást behúzott állapotban csinálja, ha kihúzom, akkor csönd van"
ez ki fogom figyelni, mert nekem fogalma sincs hogy melyik allapotban pattok, kihuzva, nemkihuzva, vagy is-is, aztan ha megyek idoelotti olajcserere, akkor majd megemlitem...
Nekem recseg a kormány műanyag borítása nagy melegben a rádió/tempomat kezelőszerveinél, ha megnyomogatom vagy ha a kormányt erőteljesebben tekerem (kapaszkodok bele). Ezt orvosolták neked?
Nekem is pattog, február elején bejelentettem, megrendelték és azóta is jön... Rendszeresen hívom a szervizt, múlt hét pénteken jutottunk el oda, hogy elvileg a csomag feladva, azaz úton van. Ennyi idő alatt gyalog megjártam volna, akár Koreát is...
Az érdekesség az, hogy ezt a pattogást behúzott állapotban csinálja, ha kihúzom, akkor csönd van.
A vezető oldalon a kormány, kijelzők tájákáról egyenletlen úton erős pattogás hallatszik, tipikus műanyag hang. Ez már nem nyüszögés, hanem egyértelmű pattogás. Hónapok óta keresem a zaj forrását, de nem találom.
Van tippetek ?
Egy hete fordult elő először, hogy autó leállít, kulcs kivesz,( nagyon könnyen, kattanás nélkül) a LED-es gomba nem villog, a távirányítóval nem zárható az ajtó.
Újra indítás, némi járatás után magához tért. Azóta még egyszer csinálta ezt.
sőt a legjobb az lenne ha kiveszem a kulcsot akkor teljesen sötétbe borulna a világ! még a bekapcsolva fejeltett beltér világítást is kinyomná, anélkül, hogy csipogna! persze füleit + ablakokat meg felhúzná! nemértem, hogy erre a gyártók miért nem gondolnak mint alap!
szerintem ez tök jó dolog! engem idegesít mikor csipog a az autó "világítás világítás világítás"! akinek meg hiányzik barkácsoljon bele egy zümmert! :)
Amikor hazavittam az autót, nekem is ez volt az első, hogy afrancba, ez meg miért nem csipog !
Aztán úgy hozzászoktam a magától lekapcsoló világításhoz, hogy télen egyszer kapcsoltam le, amikor egy haveromra vártam. Ő szólt, hogy kéne valami fény :)
Így van. A motor leállítása után lekapcsolja a fényszórókat, csak a helyzetjelzők világítanak. Ha kihúzod a kulcsot, a helyzetjelzőket is lekapcsolja. Nincs szükség gongatásra a világítás miatt.
Az egyik népítéletben azt olvasom, hogy aszongya "Negatív: szétgongatja a fejed, ha nem kapcsolod be az övet, akár 1km-re is, persze azért nem szól, ha rajtahagyod a világítást, vagy bennehagyod a kulcsot."
Bekapcsolt világításnál nem ad figyelmeztető hangot?? Létezik ez?
Köszi az infókat, most megnyugodtam. A fejtámlám (LX Plus) valóban aktív, nem lehet kivenni, műanyag a hátlapja és ha jól megütöm az üléstámlát akkor előremozdul a fejtámla. Azóta már kiderült, hogy a motor is vezérmű láncos.
Továbbá tettem lépéseket, hogy utólagos megrendelés után be lesz építve a műszerfal világítás tompitó potenciometer.
A másik fórumban Piti-nek is hasonló probléma vetődött föl. Neki segített, amit leírtam és tapasztaltam, így megosztom itt is veletek, hátha beválik nálad is:
" Nekem is volt egy időszak, mikor nem tudtam rájönni mi a fene ciripel, nyüszög hátulról. Azóta a problémát sikerült orvosolni, de nálam nem a csomagtérroló volt a ludas. Azóta ismét síri csend van az autóban... Ha felnyitod a csomagtérajtót, van mindkét oldalon egy-egy fekete gumi bak. Ha ennek a tetejéről letörlöd a port (esetleg be is kened valamivel), majd az ezzel érintkező kasztni részt is letisztítod, nagy az esély, hogy nálad is megszűnik a probléma. "
Az a baj, hogy 1-2 esetben nem állt meg a lista a valósághoz képest. Illetve, csak később lett teljes. Felszereltségi szintől függetlenül van ilyen csúszás. A kérdés nyilván az, hogy már az elejétől is volt e tartozéka az autónak vagy csak később évközben csapták hozzá.
Valami pattog a csomagtér felől (SW). Új kora óta csinálja, most jutottam el oda, hogy van időm foglalkozni vele. Olyan mintha két műanyagfelület egymásnak feszülne. Valaki tapasztalt már hasonlót?
Volt régebben egy LX felszereltség, amibe az LX Plus-hoz képest nem volt benne az aktív fejtámla, az állítható magasságú vezetőülés és a deréktámasz. A bicskakulcs a 2008 - as modellévű autóknál van.
Dehogy veszem annak!!! Látom én, látom én azt a listát. :-))) 2008.02.22-től érvényes. Deréktámaszod is van? Ha nem tudod kihúzni, akkor aktív, mint ahogyan azt korábban írtam. Illetve kopogtatásra kopog a hátulja, mert műanyag borítás van rajta.
Voltak korábban olyan listák, amik neméppen voltak igazak más felszereltségnél. Beígért: bicskakülcs, bőrkormány, csomagtérháló
Ne érts félre nem vitatkozni akarok, csak a KIA hivatalos oldalán letölthető felszereltségi listán is az, szerepel, hogy az LX Base nem, de a többi tartalmazza az aktív fejtámlát, viszont láttam olyan leírást is amiben nem szerepelt.
Sziasztok! Találkozott valaki olyan problémával, hogy nem akar kinyilni a tanksapka? Eddig semmi gondom nem volt az autóval, kivéve a picit ropogó kormány de az nem vészes. Szóval pár napja tankoltam és vagy 5 percig nyitogattam mire kinyilt és ma reggel rápróbáltam vagy 10x de ha a kart max felhúzom akkor is csak 1-et kattan de nem nyilik. _________________ 1.4 EX lim.
"már azt sem tudom vajon aktív fejtámlám van vagy nem az, mert egyik listán része az LX Plus-nak a másikon meg nem."
A következő módon tudhatod meg, hogy aktív fejtámla van-e a kocsidban:
--nyomd be jó ERŐSEN az ülés háttámasz közepét--ha aktív a fejtámasz, akkor annak közepe előre kidudorodik, így követné a fej előre dőlését, egy esetleges hátulról történő beléd hatolásnál. (nem kell pajzán dolgokra gondolni).
Köszi mindenkinek a segítséget. Bevallom picit érdekes az alkatrészek árképzése. Nem értem hogyan lehet egy pár négyzetcentis műanyagdarab és 1-2 pótméter 15.000 forint ?
Azért vettem LX Plus változatot mert az én megítélésem szerint az a néhány extra nem ér meg 400.000 forintot viszont van pár dolog ami szükséges lenne. Ilyen pl a műszervilágítás tompitása és akár a rádió USB kivezetése is.
Picit zűrzavarosak a katalógus adatok, mert már azt sem tudom vajon aktív fejtámlám van vagy nem az, mert egyik listán része az LX Plus-nak a másikon meg nem.
De ugyanígy rejtély pl a motor vezérmű mozgatása is. Láncos vagy szijas ?(1.4 benzines)
A napokban elkezdett "nyiszorogni" valami a jobb hátsó sarokban. Már az idegbaj kerülgetett amikor sikerült rájönnöm, hogy a jobb hátsó üléstámlabeakasztó mechanizmusa szolgáltat zenét. Némi szilikonzsír befogta a száját :-)))
Igen, Robi73 volt aki beszerelte utólag az autójába! Gondolom azért olvasgat bennünket, ha kérdeztek tőle biztosan válaszol! De vissza is lehet keresni, sok mindent leírt annak idején.
Nem megsértődni, de túl van árazva, azért engednek majd az új árából és ezért nem éri meg rögtön a megjelenés után megvenni. Ezt arra alapozom, hogy mostmár minden márka ezt teszi, csak van aki 3 hónap, van aki 3 év múlva. Sokan vagyunk, akik szeretnénk autót cserélni, és néhány éves a régi, de az olyan, hogy nem sürgős a csere, és illúzióim nincsenek használt értékével, de ha el akarnak adni, akkor be kell számítani, mert vagy annyira alulértékelik hogy eladom én, vagy ami egyszerűbb, keresek egy másik kereskedést. Szal az idő nekünk dolgozik. Típushibák elfogynak, illetve gyűlnek a tapasztalatok, pl használt géppel. A másik, hogy nem volt még olyan gép, amit 3 évesen megvettünk és volt rá 4 év gari!
Ez szerintem a flotta gyanús autókra igaz. Ha jól néz ki egy kocsi fehéren, akkor tök mindegy. A pro Cee'd meg a tied is szerintem jól néz ki. SW-t még nem láttam.
Ezt szerintem a flotta gyanús autókra igaz. Ha jól néz ki egy kocsi fehéren, akkor tök mindegy. A pro Cee'd meg a tied is szerintem jól néz ki. SW-t még nem láttam.
Teljes mértékben egyetértek. Az Eurotax a létező legnagyobb köcsögség (már elnézést, de tényleg). Bankok és biztosítók mentsvára, botrányos adatbázissal.
Nekem a Lurdyban szerelték be 1 óra alatt nettó 20e-ért a 4 ablakra. Tökéletesen müködik. Ugyanezt az Autóvárosban nettó 40-45-ért akarták adni, és azt mondták, hogy ez egy 1 napos munka.
Csak gyakran oda van írva megjegyzésként, hogy az ár csak hitelnél érvényes és jó kis THM-et adnak mellé, azt a pár százast vissza kell hozni valahol. A hirdetés célja, hogy menj be ahhoz a kereskedéshez és ha tényleg autót akarsz venni, akkor onnan el nem mész megrendelés nélkül. :-) Pár embernek sikerül jó üzletet kötni, de a nagytöbbség elalél a rengeteg kedvezménytől, meg olcsó ártól és az üzlet megköttetik.
Voltam olyan autókereskedőnél aki azt modta, hogy a fehér autót nehéz eladni aszíne miatt. De akkor miért gyártanak autókat fehér színben? Ez kész röhej.
Nem akarlak elszomorítani, de sajna ez sem tuti módszer! Két éve Horvátországban bevásárló központ, legtávolabb, üres rész, ahogy te szoktad leparkolok. Kijövök az üzletből, mit látok egy jószág szerb autós közvetlenül a kocsi mellett áll, de annyira, hogy balról nem is tudott beszállni hátra a gyerek, ráadásul rányitották a hátso sárvédőre az ajtót, mint később észrevettem. De lehet, hogy csak nem volt szerencsém!
A lehető legtávolabbi részen és két parkoló hely között, a csíkot középre fogva megállni /paraszt módszer, de a többi kedves és figyelmes polgártársunk ellen csak ez a nem túl európai módszer véd:) /
Hát az Eurotax-ról annyit, hogy én voltam a párommal Toyota kereskedésben, ahol közölték, hogy a 3 éves kocsiját 1.500.000-ért tudják beszámítani. Mire közöltem, hogy a piaci ár úgy 2 milla körül van. Ők elkezdtek lobogtatni egy Eurotax értékelést, meg vadul érveltek, hogy ezt a kocsit kb. 3 hónapig kell nekik majd árulni, és jó ha 1.550.000-ért elmagy majd. Nem szeretem ha hülyének néznek, és ezt közöltem is velük. Legfőképpen azért, mert az Eurotax értékelésükön már a kód sem volt jó. Erre a szalon képviselője leválaszotta az értékelést a többi papírról, és annyit mondott: "Felejtsük ezt el, ez úgy is csak kamu, ez a kocsi másfelet ér és kész!". Otthagytam Őket és a neten egy hét alatt 1.900.000-ért eladtuk a kocsit.
Ami edig általánosságban illeti az Eurotax értékeléseket: még azonos kódból is meglehetősen eltérő végösszegeket lehet kihozni a különböző szubjektív módosító értékek (pl. modell helyi keresettsége) beállításával.
Szeretnék segítséget kérni. Ha esetleg valaki rendelkezik valamiféle kapcsolási rajzal vagy gyakorlati tapasztalattal. Az Lx Plus felszereltségből sajnos kimaradt egy pár forintos dolog és emiatt nem lehet állítani a műszerfal világítást. Riasztó szerelésekor láttam, hogy a fényszóró magasság állító mögött 2 db szabad (üresen lógó) csatlakozó is van. A vezetékelés tehát adott. Az egyik gondolom az ESP hez de ez természetesen a megfelelő elektronika hiánya miatt amúgy sem él, a másik viszont szinte biztosan a műszerfal világítás pótméteréhez menne, csakhogy nincs pótméter. Ha viszont a rajzról kiderülne, hogy valóban csak ez hiányzik akkor sokunk örömére egészen olcsón kivitelezhető lenne az amúgy nagyon kellemes csak sötétben picit erős műszerfal világítás tompítása.
A rádióval még küzdök, bár egy használhatóbb (nagyobb méretü) hátlap rajz jobb lenne.
Említettem, hogy egy ideje poshadt-áporodott szag érződik az utastérben, bekapcsolt ventilátor mellett. A klímára gyanakodtam, azt okoltam.
Ma megvilágosodott az elmém, rájöttem, honnan jön a bűz: feltöltöttem az ablakmosó tartályát, és éreztem a kellemetlen, de már ismerős "illatot". Beleszagoltam a műanyag palackba, és meglett a tettes:
A neve: OLD BOY szélvédőmosó, ROVAROLDÓ ADALÉKKAL!!
Tehát kedves fórum társak: ha az utastérben áporodott bűzt éreztek, a zoknin és a klímán kívül, gondoljatok az ablakmosó folyadékra is!
Nálunk Romániában bármely alkatrészkereskedésben megrendelhetők. Az ára kb. 15 eu darabonként. Személyes tapasztalatom talán azért nem mérvadó, mert én startból kicseréltem és az eredeti gyertyákkal úgyszólván nem is jártam. Így aztán nem tudok összehasonlítást tenni. DE, nálam jól viselkednek. Azonban akik többet jártak az eredei gyertyákkal és utólag cserélték, azok is pozitívan vélekednek.
Több kérdésem is lenne ezekkel az iridium gyertyákkal kapcsolatban! - Hol lehet kapni, és milyen árban van? - Te mit tapasztaltál a használatuk során? - Konkrétan hol lehet kiválasztani, hogy egy adott típusba melyik fajta való?
Szerintem még mindíg ér valamit! Leírtam már párszor a véleményemet /nem bántásként/ de nem változott! Hidd el ér valamit, de nem ott, ahová "gyárilag" kellene rakni. Én oda raktam, ahol jónak láttam -linkeltem be képet is- és viszonylag nyugodt vagyok, mert ott hasznos!
Nálunk többen tettek az 1.4-esekbe irídium gyertyákat, és az alapjáraton érezhető elerőtlenedés nagyon lecsökkent. Nekem 1.6 -os van, én is irídium gyertyákat tettem. Jocó
Benzinesekhez nem is valószínű, hogy lesz frissítés. Amikor a klímát bekapcsolod leesik az alapjárat?
Egyébként az indítási nehézségre nem is mutathat semmit a szkenner, mert a jelenség nem dinamikusan, működés közben történik, hanem a meleg motor leállítása után. Akkor pisili le magát valamelyik injektor és tömi tele az égésteret. Ahogyan írtam, a rossz benzin miatt kemény lerakódások keletkeznek az injektorokban és nem tartják a nyomást. Így induláskor a szivattyú is többet dolgozik a nyomás eléréshez. Ezért van a rövid ideig tartó szokatlanabb zaja is.
Megoldásként: mosószer a benzinbe és benzinkútat kell változtani......
Tudom volt már téma itt a fórumon, de azért felozom még1x. Szerintetek akkor ér valamit ez az oldaló gumicsík? Szerintem nem sokat, de valami kéne, mert már legalább 3x rámnyitották az ajtót. Egyre több a karcolás, és ez baromira idegesít..
Típikus injektor szivárgás. Meleg motornál annyira gazdaggá válik a keverék, hogy nem bír már beindulni. A gázpedál lenyomására jóval több levegő kerül az égéskamrába és egyből beindul. Tegyél a benzinbe egy rendszetisztító adalékot. Az majd elvégzi a dolgát.
Megint előfordult az a jelenség, ami a télen vagy háromszor: üzem meleg motorral megálltam, majd amikor kb. 30 perc múlva indítani akartam, 2-szeri indítózásra sem indult.
Ezt a jelenséget próbálták szoftver frissítéssel orvosolni, de pont nem volt frissítés az 1,4-hez.
3-ik kulcsra úgy indult, hogy, mint 120-as Skodás koromban, teljesen lenyomtam a gázpedált, és rá a kulcsot. Egyből beindult!
Tessék nyugodtan elmenni bármelyik kereskedésbe és megpróbálni beadni egy néhány hetes, vagy hónapos, bármilyen autót. Aztán senki ne lepődjön meg sem a Golf, Mazda3, Auris-Corolla, Fóka közölt beszámítási árán.
Ezen dolgokat nem szájhagyomány útján kell elbírálni. Bizony bizony a fent említett típusok bármelyike képes igen nagy meglepetést szerezni. Eladáskor sajnos, vásárláskor hála isten az Eurotax dönt. Lassan kezd megszűnni az a kishazánkban bevett gyakorlat, miszerint csakis egy golf lehet jó autó + a német járgányok.
Egy használt autó értékét elsősorban az évjárat, a futott km, az állapot (extrák) és kismértékben az eladási darabszám befolyásolja.
Szóval egyáltalán nem biztos, hogy pl a Cee'd nagyobbat bukik mint bármely konkurense.
Nem, bocsi, félreértettél, csak nem akartam a Suzukinál leragadni. Nincs Kiám. Arra gondoltam a Rió, pedíg nem régi, szal valaki lecseréli Cee'd-re pl, vagy bármire, akár beszámítással, akár eladással és a fiatal Rio igen nagyot bukik. Pedig nem rossz gép ahogy hallom. És lehet a Cee'd is nagyobbat bukik (ha el kell valami miatt adni) mint egy Golf, Mazda3, Auris-Corolla, Fóka (?)...de újonnan nincs messze tőle árban. Bántás nélkül.
Tavasszal voltam Mitsubisi Lancert tesztelni. Akkor felajánlották,hogy 2.5milláért beszámítják a Ceedet/10hónapos volt/ és átülhetek egy új Lancerbe. Nehogy már egy 4millás Crdi-t így lehúzzanak! Közöltem,hogy nem cserélek,mert az enyém jobb.
na ne alakuljunk már át "milyen jó a suzuki" fórumra :)
1. tényleg motorikusan rendben vannak.
2. most már a suzuki is kezd azért anyagot rakni a kocsiba (az új swift, splash) már érezhetően több anyagból készült mint az eslő suzik a 0,5 alufóliából.
3. továbbá én ültem suziban 400-km-et folyamatosan hát az nem kívánom még az ellenségeimnek sem! nagyon jó kis városi autó, ami azért olcsó mert nincs benne anyag, de van benne egy pörgős motor, de slussz semmi több!
Én Swift vs Jazz-t néztem a múltkor, hogy ha 3 év múlva eladod akkor az értékvesztés miatt a Honda az olcsób. Nekem is leesett az állam... Arról nem is beszélve, hogy mennyivel jobb 3 évig egy Jazz-ben ülni.
" Az értékvesztés csalóka dolog. Minél drágább egy autó, annál többet esik az ára."
Hát igen. Csakhogy, amíg egy olyan Swift listaára, amibe érdemes beleülni, 3milla, az állandó akcióval 2.5 Ami azt is jelenti, hogy két hónap alatt nem 500-at, hanem 1 millát buksz az árán, mert 2.5-ért nem lehet eladni. A Ceed, ami mondjuk két mérettel nagyobb, 3.5-ért már a 3millás swift-el hasonló felszereltségűt kapsz.
Értékvesztésről olvastam egy angol cikket. A használt, 1 éves cégesautónak használt ceedeknek kisebb az értékvesztése, mint amire számítottak. Persze ez anglia, és nem a "csakanémetmegajappán" magyar piac.
Isten őrizz,nem akartam márka összecsapást,nekem Lianám van,és eddig semmi probléma nem volt vele nem is jellemző a tipusra. Amikor autó cserén gondolkoztam,nagyon megtetszett a Cee'd voltam tesztvezeésen is akkor is nagyon jó cserének véltem volna. De miután itt olvasgattam a relatíve "sok" bosszantó hibákról eltántorított. Megszoktam,hogy nem kell szervízbe járnom.
Remélem még időben orvosolják a "gyerekbetegségeit a Cee'd-nek és sok öröme lesz a használóinak.
Abban biztos vagyok,hogy a Koreaiak hamarosan az autógyártásban is élvonalban lesznek.
Az én haverom nemrég cserélte le a 10hónapos Ignisét, mert beállt a kormánymű. Most Swiftje van. Az én Ignisem 3év alatt 82000km-t futott és semmi gond. Igazából minden autó lutri egy kicsit. Ki kell fogni! A Ceed-ben már cseréltek stabilizátorrudat. Az értékvesztés csalóka dolog. Minél drágább egy autó, annál többet esik az ára.
Igazából úgy értettem, hogy amilyen olcsón veszed, effektíve ahhoz mérten - mivel Dunát lehet velük rekeszteni - olcsón is tudod majd később továbbadni. Én is hallottam a Suzukik legendásan megbízható voltukról, igaz van is egy a családban, de azzal talán évi 1,000 km-t mennek, tehát nem nem tudom megítélni.
"Kérdem én ha 2 éves Riomat cserélném Cee'd-re, mennyiért számítanák be?"
Hát erre így itt nem tudunk válaszolni. De igazából erre senki sem tud válaszolni mert nem írtad le, hogy benzines/dízel, 5/4 ajtós mennyit futott, volt e törve, stb.? Ha ezek az adatok megvannak akkor egy kereskedő fgog tudni árat mondani neked. Valószínűleg jóval a piaci ár alattit. Nagy általánosságban elmondható: jobb személyesen eladni, mint beszámíttatni.
Igen azt írtam hogy összesen azért nem olcsó, mert visz. olcsón vehető, (+jól leárazták néha az újat), és alacsony áron adható el. Na de piacon v más kereskedés kb 1-1.1 milla itt meg 0.8...?-csak a kereskedést... különben kisváros, más márkákat olyan módon akarnak eladni (Rönó, Ford VW), hogy a szomszédos nagyvárosban veszik. Anno elmentünk merkúrhoz, hát most sem okoz gondot 2-3 alkalommal 60km-re menni. Lehet ez van Kiával is.
Jó, Kiára térjünk vissza: Kérdem én ha 2 éves Riomat cserélném Cee'd-re, mennyiért számítanák be?
Igaz, a ceedbe nem is kell 8000Km -enként tárcsát és betétet cserélni... A szerviz szerint ez majdnem minden városban használt SX4 és Swift esetében hiba,mert rossz anyagu a betét és megeszi a tárcsát,az ignis csoda gátloirol nem is beszélve...nem sokba lenne a suzukinak ezen hibák kijavítása, annak idején amikor az ignis klubbal ezt javasoltuk a vezetőségnek le se sza.ták :( Ennek ellenére én is megbizhato, jó autonak tartom a suzukikat,csak az értékéhez képest drága !! (A 2. autonk swift lesz,most ignis)
"a magyarországon forgalomba levő Suzukiknak összesen nincs annyi baja, mint annak a pár száz Ceed-nek."
Minden személyeskedés nélkül, de azért... ugye tudod, hogy ez egy őrületesen nagy ....-ság volt amit írtál.
Egyébként a Suzuki egy megbízható kis kocsi. A baj csak az, hogy 3-4 évesen rengeteget veszít az árából, így ha kiszámolod a végén az jön ki, hogy összességében drágább mint a hasonló tudású kiskocsik...
Magyarországon státuszszimbólum az autó. Muszáj lennie, és ha már van, akkor legyen jó nagy és csillogjon fényesen, hagy egye a fene a szomszédot. Sajnos ez az átlagos magyar mentalitás az autóvásárlók körében. Nem akarunk lemaradni a szomszéd, a barátok vagy a rokonok mögött, akik épp most ültek át egy új autóba. Az anyagi helyzet és valós igények sajnos néha háttérbe szorulnak.
Amikor a gépemet (nem Kia) vettem , más kereskedőtől is kértem ugyanolyan alapadatokra-indulóra ajánlatot, teljesen, forintra egyezett minden , csak az egyiket 4, a másikat kedvezményes 10 % THM-nek mondták, akkor mit segít a THM? Viszont szinte minden hónapban ugyanannyit fizetek árfolyamtól szinte független, tehát hiába ijesztegettek. SFrank. (mondjuk kb 50 % befizetés és 6 év...nem 0 és 120 hó...) És itt jön, hogy aki 3 millás helyett hitelből tud 4 millást is, csak ugye a 3 millás lesz 4 milla... Valamelyik nap ajánlatot kaptam (szintén nem Kia) 2.4 mill autó, összeadva induló meg 1-3 és stb és többi év hiteleit, így lett a 2.4-ből 4 milla-kifutó típus...ennyire nézik az embert.
Én még ott tartok hogy Kiához néha kikukkantok, 1.4 B-re max 100 kedvezmény, igaz ha komoly lesz elmegyek máshová is. Bántás nélkül: nem tudjuk még 3 évesen mennyit fog érni és eladási ár is kialakítja azt hogy végül is olcsó v drága volt-e, mert pl Suzuki nem oly drága, de eladáskor... összességében nem olcsó igy, bántás nélkül, nekem is az van. nem is merem leírni a megkímélt beszámításrára mennyit mondtak. És az a siralmas, itt pl Focus, olcsó, ESP alap, de 2 lufi és panaszkodnak a miőségre, ...Szal a Cee'd nem rossz.
Sziasztok KIA-sok! Tudom nem vág a topicba, de kezelési kézikönyvet keresek Carnival II 2.9 CRDi-hez, ha tudnátok valami helyet, ahol érdemes keresgélni, szívesen fogadnám. Google, torrent-kereső nem talált sehol...
Hát amennyire én láttam az a sok százezer ft különbség egyenlőre még csak max pár százezer, és hogy fél millió körüli különbségért az egyre magasabb elérhető kedvezmények mellett érdemes e használtat venni? Én pont fordítva gondolom szerintem még 1-2 évet várnod kell ha használtat akarsz venni és jól is akarsz járni, persze mindig lehetnek megszorult emberek, hajrá!
nehany adat 1,6 EX benzinesrol, errol ugysem ir senki:
Budapest-Firenze (970 km) utvonalon, szamitogep szerint 106 km/h mellett 7,6 l/100 km fogyasztas, vegig klimaval, egy ember, megpakolva.
+ minden zorgessel bajlodo ceedesnek azt tudom ajanlani, hogy irany a Kia Szabo. odavittem kotelezore, megemlitettem a zorges dolgot es megoldottak! egyelore legalabbis. nekem a szelvedo alatti legbefuvo nyiszatolt, zorgott, a vegen mar sima gazadasnal is, azt hittem szetrobbanok. ez most megszunt, ha olvassak a Kia Szabonal, ezuton is koszonom, remelem igy is marad.
Kia ceed szinte mindegyik kereskedésben elérhető 6% körüli THM-el, úgy hogy engednek 200-400e Ft-ot a listaárból, ezt több kereskedés elsőre kiajánlotta, csak úgy kell hozzáállni. 1,6 crdi sw ex több helyen is -400e ajánlatot kaptam 6% THM mellett. Persze ők szeretnék 8% THM-el és, vagy engedmény nélkül adni a kocsikat, adják is akinek tudják. A Budapest Auto jelenleg az egyik legolcsobb ajánlatokat adja a piacon új autó vásárlása esetén.
Nyilván aki hülye, az hülye. De nagyon sokan élnek megfontolt, józanul átgondolt hitellel (s ez attól még nem biztos, hogy min 50%-os önerőt jelent).
Sztem ezek az emberek, akikről írsz, döntően nem 4-5 misis kocsikat vesznek. Örülnek, ha 2-3 milliós autókat tudnak venni részletre. Nézd meg milyen kocsikat vesznek vissza, főleg Suzuki, Chevrolet, Fiat, ilyesmi...s persze leginkább kisautókat, még csak nem is alsóközepeseket.
Nyilván sokan nem akarnak ilyen kompromisszumot és ha magasabbak az igényeik (kis autó helyett minimum alsóközép, nem csak légzsák+ABS felszereltség, stb.), akkor itt jön a képbe a használatautó, amiből a sok rossz híresztelés ellenére ki lehet fogni jókat. Pl. én majdnem biztos, hogy amennyiben C'eed-et választok, használtat veszek. Mivel hosszú évekre tervezek, számomra fontos, hogy EX legyen + el. csomag, erre viszont újonnan nincs pénzem. A hasznaltauto.hu-n azonban sok százezerrel olcsóbban lehet 1 év körüli C'eed-eket találni. Nyilván abban is van kockázat. Kinek mit jelent a kompromisszum, mi a fontos.
persze ez így van, annak aki hagyja! továbbá ez egy ördögi mókuskerék, de én akkor inkább a régimódi felfogást követem mely szerint ...ameddig a takaród ér......van autó már 2-3misiért is, nem kell rögtön 4-5milliósat venni 10év hitelre! én ebben azért még látok nagy problémákat! és itt köszön vissza mégiscsak a média és a tudatos népbutítás, hiszen most miért vegyek 2-3misis kocsit mikor hitelre tudok nagyobbat is venni......
Annak verik bele, akik hagyják. Igen, biztos vannak olyanok, akik nem tudják felmérni saját helyzetüket, bedől a hitelük (akár önhibájukon kívül is - mhely megszűnése, stb.) De elárulom, hogy Mo.-en nem ezek vannak többségben - az emberek nem azért vesznek fel hitelt, mert beléjük verik, hanem mert egyszerűen másképp nem jutnak lakáshoz, autóhoz. Nyilván az "addig takarózz..." szemlélete szerint persze azért mindenkinek a józan belátás szerint kell(ene) eldöntenie, hogy mi fontsabb, ill. nem egyszerre több hitelt és nem 2-3 számjegyü THM-ekkel kell bevállalni arcpirító törlesztőket.
pont emiatt, mivel hogy rossz befektetés nem szabadna 5év-nél magasabb hiteleket adni rá! egyébként ha már itt tartunk a hitel-ek önmagukban szarok, legyen az lakáshitel vagy autó! csak sajnos a mai világban a bankok azt verik beléd, hogy vedd meg ezt vedd meg azt, vegyél fel sok sok hitelt, hogy még az ükunokáis fizessék! mit bánják ők, nekik csak a kamat a lényeg! közben meg nézd meg a statisztikákat az autóhitelesek jópár százaléka nem képes fizetni a hitelt, mert beleugrottak a 0 önrsézes örökké fizetem konstrukciókba......én személyszerint 3évre vettem fel (30%-ot), de igyekszem 1éven belül lerázni magamról a bankot. de ha tudtam volna előre hogy félévet kell várnom a kocsira akkor nem hiteleztem volna..........
nem akarok senkt eltántorítani, de ez a cég egy szar, mi ott sezreltettük be egy másik kocsiba a riasztót és elég trehány munka lett. 3óra alatt beszerelés...hát nem tudom, a ceedbe 1napig szerelte egy profi szerelő, persze más riasztót és máshol.
Pontosan, én már megbántam, amikor a jelenlegi autómat kp-ra vettem, de akkor ez tűnt a legjobb megoldásnak (mivel nem akartunk a ház mellett még oda is eladósodni). Most hogy hamarosan nem lesz hitel a házon, lesz majd a következő - remélhetőleg Cee'd SW - autón hitel. És azon már jó THM-es (v. törlesztőrészletes...:-) hitel. Ezért érdeklődöm, mert elsősorban a 10% feletti THM-es ajánlatokat szórnám ki. (És velük együtt a kereskedéseket - de persze, lehet, hogy saját banktól veszek fel hitelt - ez még olcsóbb is a jutalék miatt)
Maximálisan egyetértek a THM-mel kapcsolatban. Ugyanakkor egy jó konstrukcióban sztem 20% körüli kezdővel is teljesen normálisan lehet fizetni józanul felmért törlesztőrészletet 5-6-7 évig.
havi 24 rugó csak a casco? Ez horrorár szerintem. Hogy jött ez ki? Fővárosi vagy, szőke, frissjogsis? (Én 33 vagyok, vidéki, de a netrisken ugyanezekkel a feltételekkel 12 ezer forint / hót találtam. Jól utánanéztél ennek, vagy ezt "ajánlották"? A THM-et meg sokallom, ahhoz képest hogy régebben volt a KIA-nál - talán itt mondták- 3.99%-os akciós THM.. ehhez képest a 12 soknak tűnik (tudom, akció sincs mindig...)
Sziasztok. Én a KIA AUTÓ ŐBUDÁNÁL vettem 2008 02 20-án 1.6 SW LX plusz autómat 3 850 000 a listaára. ajándékba kaptam a metálfényt,gyári szövet,gumi szőnyeg garmitúrát,riasztót,az üzemdehelyezés költségeit. 40%-os őnrésszel 12,43% THM-mel 72 hónapra az MKB-nál. 41787 a tőrlesztésem, 23895 a teljes körű Cascom. Akkor ennél nem találtam jobb ajánlatot.
Miért lenne divat? A THM téged véd, mert összehasonlíthatóvá teszi a költségeket. Ha összehasonlítottál legalább 5 ajánlatot, 5 banktól, látnád, hogy van értelme... Sokan persze csak a törlesztőrészleteket hasonlítják össze, az apróbetűs "egyéb, kezelési stb." költségeket hajlamosak "nem számításba venni". Én akkor is azt mondom, iránymutató a THM és sokszor segít. És az állam is tesz érte, hogy összehasonlíthatóbbak legyenek a hitelek, kölcsönök, mert rengeteg a bedőlt, bevállalt - többek között autó- hitel...0 v. 10% önrész...nem engedném. Minimum a felét tegye le, aki autót akar!
"Inkább azt számold ki mennyivel fizetsz vissza többet."
Mivel az alternatíva az, hogy hat évig spórolsz, mielőtt autót veszel, ezt a békát le kell nyelni. A THM egy használható mutató, de persze önmagában kevés, mert a bankok ki akarják játszani.
Ne haragudj már de a hitelt THM-be vagy pénzbe fizeted? Inkább azt számold ki mennyivel fizetsz vissza többet. Úgy látszik ez a divat, hogy mindenki a THM-et figyeli, pedig egy nagy át......b....szás az egész.
Amint írtam alább én ezt az árat(4,2) kapt. De most reggel felhívtam őket és a te paramétereiddel kértem egyet. 4,2 helyett 4,1 az ár és 62.844.- / hó + CASCO a havi törlesztő, igaz horgot nem kértem. Szerintem ez a jobb.
Köszi az infót mindenkinek!Körülnéztem, persze nem személyesen.Az árból lehetett volna még menni lefelé, viszont a hitelt amit kínáltak nem tudták felülmúlni sehol. Hasonlót írtatok.4,2 a vételár 1,6 SW EX LIM(metál,alu, vonóhorog), most 10% a befizetett önrész, és 72 hónapra 64.000 a törlesztő.Meg jó áron beszámított 10 éves autó.Összesítve nem rossz. Köszi mindenkinek.
Halihó!! Nálam a KDB Bank 43000 ft-os törlesztőrészlettel kezdett,de 3 hónap mulva elindult az összeg felfelé. Meg sem állt 53000ft-ig. Igaz mióta erős aforint legutóbb már csak 50700ft volt a részlet.
Én a 4.350.000 autót megkaptam 4.100.000 és a hitel 20 % önerő mellett 60 hónapra 63.584.- / hó + CASCO. Ebben az esetben már az első hónaptól majdnem 3-szorosa a tőke a kamatnak. Ez szerintem tljesen korrekt. De ne sokat gondolkodj, mert ha jól tudom júni 30-ig van ez az akció.
vonóhorgot csak akkor kérj ha tényleg használni is akarod, mert különben csak egy drága himbilimbi! arról nem is beszélve, hogy akár nagyobb sérülést is összeszedhetsz vele ha valaki belédcsattan (bár erről megoszlanak a vélemények)
Sok a vonóhorogért 150e, kb 80e reális lehet, ne hagyd magad, mond azt akkor valaki mással szerelteted fel, mert ennyiért megcsinálják. nézd meg a neten
Alapvetően rosszul állsz, az autó vásárláshoz, nem tudod mit is akarsz elérni.
Aamen leírt egyfajta stratégiát ami eredményes lehet. Én a legjobb THM-et és az ehhez tartozó engedményes árat kérdeztem meg több helyen, így tudtam összehasonlítani és kiválasztani a számomra legkedvezőbbet.
Nem!!! ma jött egy ismerős,egy teszt CDRI vel nagyon el volt ájulva tőle,pedig volt már pár autoja. És Ő mesélte,h rákérdezett (még vétel előtt) az árakra...
Mekkora összegű kedvezményt kaptál?Azt sem tudom eldönteni, hogy téli kerék garnitúrát, vagy estleg vonóhorgot érdemesebb e választani.Napokon belül szeretném megrendelni, ezért e nagy izgalom.
EMBEREK casco nélkül nehogy vegyen valaki cee'd et!!!! a légzsák szett ára 2 600 000 Ft a CR nyomopumpa 800 000 Ft... és én még azt hittem ez egy olcsó alkatrészekből álló auto! addig nincs is baj amig garis és ingyen cserélik,de aztán...:(((
Igen, az ajánlatokat úgy kértem minden esetben, más márkák esetében is. A hitel kedvező, az ajándékok is , csak kedvezményt nem kaptunk.Ja, de 49.000.-Ft-ot. Ennél többre gondoltam volna.És ide személyesen mentem, más ajánlatokat is vittem. De ha ennyi, akkor elfogadom, csak nem akarnék boszankodni azon, hogy valaki ugyanilyen gépet sokkal-sokkal kedvezőbb feltételekkel kapott meg valahol máshol.
A vonóhorogra nekem azt mondták, hogy 150.000Ft értékű.Ez igaz lene???
Igen ez így jo is lenne nekem,de az a műanyag ív ami a két pöcköt tartja,hullámosan eláll több helyen a mélyedéséből,azt viszont még nem néztem hogy azt az ivet mi tatja! :(
"ahol venni szándékozzuk az autót, ott az ár nem a legjobb, viszont a hitel eddig ott lenne a legtisztességesebb."
irtam mar; akkor tudod osszehasonlitani az ajanlatokat ha a fix onreszhez kersz torlesztore ajanlatot. vagy ha a fix torlesztohoz kersz ajanlatot az onreszre... kulonben nem fogod tudni osszehasonlitani oket. amugy en is olyan helyen vettem az autot (m6) ahol nem a legjobb volt az ar (az asszem a pappasnal volt a legjobb), meg nem a legjobb volt a thm se (az a szabonal volt 0%-os akcios), viszont a kettot a legjobban kombinaltak (3.6 thm / 5 ev + engedmenyek + ajandekok).
Nem akarom tovább ragozni, meg már azt hiszem írtam is, de a jobb oldali gomba alatt van egy műanyag "pöcök", aminek be kellene pattanni a jobb oldalon a borítás alá a nyílás felöl. Remélem érthetően írtam, melléklek egy móricka ábrát.
Szóval itt a pirossal jelzett sarok "puha", nem tudja megfogni a gombát, ami kiemelkedik és zörög. Ezt kellene valahogy megerősíteni, más megoldást nem látok.
Bankoktól külön is kértem árajánlatokat, hihetetlen, hogy mekkora különbséggel képesek versenyképesek maradni. Havi 8000-10000 Ft eltérést is tapasztaltam.
Azzal próbálom magam nyugtatni, hogy ahol venni szándékozzuk az autót, ott az ár nem a legjobb, viszont a hitel eddig ott lenne a legtisztességesebb. Az ajánlat azonban csak két hétig érvényes, addig az autó nem ér ide, és mire meg tudnánk vásárolni, nem tudom, hogy az ajánlat mennyit változik.Meg hát a mostani árfolyamok nem igazán kedveznek a hitelt felvevőknek.
A Kia Szabótól már kértem, nem személyesen, 160 km-re lakom Bp-től. Sajna idő hiány miatt e-mailben kértem az ajánlatokat, az árak ugyanazok, csak hitel törlesztések eltérőek. Csak azt nem tudom, hogy milyen ajándék extrákat lehetne még kisajtolni belőlük. Valóban igaz lenne, hogy a vonóhorog értéke 150 e Ft?
"van e különbség árban a különböző Kia szalonok esetén? 3 különböző városban kérdeztem a 1,6 Sw EX LIM árát"
ha van idod/kedved annak a ket-haromszazer kedvezmenynek a kiharcolasara, akkor budapesten menj vegig a szalonokon (szemelyesen), mindenhova vidd az elozo szalon irasos ajanlatat, fognak adni annal jobbat, na, ezzel mehetsz a kovetkezobe. a vegere hagyd a kia szabo-t, az erd m6-ot, es a pappast, ok a legjobbak engedmenyfronton. ha hiteles lesz az auto, akkor ugy kerd az ajanlatokat hogy x ft sajatero, y honap futamido, es a havi reszleteket versenyeztesd, kulonben kapsz egy halom arban borzasztoan kedvezo ajanlatot borzasztoan kedvezotlen thm-mel....
Sziasztok! Azt szeretném megtudni, hogy van e különbség árban a különböző Kia szalonok esetén? 3 különböző városban kérdeztem a 1,6 Sw EX LIM árát és úgy tűnik, hogy mindenhol listaárral dolgoznak, igaz, hogy adnak hozzá 2 ajándékot (metál+alu)+ vonóhorgot.Más márkákhoz képest ez nekem furcsa, és nem tudom, hogy érdemes e tovább érdeklődnöm, vagy ez az adott ár?
Akkor lehet,hogy a kényelmi cuccok nem,de a motorvezérlés igen! Ilyenről már hallottam. Azért is gondoltam,h ne az ,mert teljesen sima xenont raktam az autoba,nem a canbus-ost és semmi baja tökéletesen működik!
egyébként a CAN-t is a Bosch fejlesztette ki......West kijelentését én is olvastam, bár ő szerintem arra gondolhatott, hogy nem teljes terjedelmében. de a másik fórumon volt valaki aki OBD csatlakozón keresztül még diagnosztikai adatokat is kiolvasott!
A ceed nem is canbus-os! legalábbis eddig mindenki ezt mondta... West is ... ezért lehet igy utolagosan belenyulni mindenbe: ablakfelhuzo,xenon,led,stb..
köszönöm! Westet keresni fogom, a herelimbálón még gondolkodom, nehogy a limbáló és az ablakemelő összeakadjon és odacsípje :D amúgy a saját fejlesztésű panel ugye a gyári kulccsal műxik? van itt is külön ablakzárás nyitás? (hosszan nyomott zárás ill. nyitás gomb).
a másik fórumon West Kia Lurdy-s aut.vill szerelő embereke saját fejlesztésű kütyüjét pikk-pakk beszereli neked! 4ablak fel le, odavissza, ellentétesen, ahogy szeretnéd. még tranzisztoros herelimbálót is épít neked az ülésbe :) ! érdemes vele felvenni a kapcsolatot!
én kia érd m6-nál kérdeztem rá, a szervízfőnök szerint ez nem megoldható, nem tudnak a campusról (gondolom ez az onboard rendszer a kiában?) ilyen jelet kapni. ezért kérdem, hogy másnak esetleg konkrétan megcsinálták-e valahol. köszi, a lurdynál akkor rá fogok kérdezni. (megirom az eredményt is).
Sziasztok, az volna a kérdésem, hogy KIA Ceed SW (1.6) EX+El.csom. konfighoz lehetséges-e olyan panelt vagy modult berakatni, hogy a központi zár zárásakor felhúzza a nyitott ablakokat? Előre is köszi! JB
A stabpálca önmagában nem kopik el mert az egy darab vas, ami elkopik és amitől csattogni fog az a gumiágy. Lehet önmagában csak a gumiágyat is cserélni de kis hazánkban ezzel már senki sem szarakodik. Stabpálca kicsavar, új berak és kész. 10 perces munka. Viszont érdemes utána futóművet állítani.
Ugy nézem ezzel sok embernek van gondja,érdekes,hogy a szervizek nem hallottak még róla..pont mint a szoftver frissitéses játék volt..:( de az elég jol megoldódott,bizom ebben ismét
Odamész az autóval és a gyári színkód alapján az autó jelenlegi színéhez kallibrálva elkészítik a javítófestéket,kb egy ezres az ára. Sőt,ha javítani való van a fényezésen,javaslatot tesznek a kijavításra,nem drága.
javitofesteket/javitoceruzat keresek Compass Blue szinhez.;( Jol gondolom, hogy ezekhez a nem hetkoznapi szinekhez csak a markaszervizekben talalok majd javitofesteket? Esetleg tudtok budapesti markaszervizt ajanlani, ahol mar kaptatok ilyent?
Állítsd át a szellőzőket. Az OFF kocsijaimnál többször volt ilyen, ott volt egy olyan tekerőkerék, amivel fokozatosan le lehetett zárni a testre jövő levegőt, és a szélvédőre terelni. Bizonyos állásban sípolt.
tapasztalt mar olyat valaki, hogy 140 kornyeketol felfele rendszertelen sipolas/futyules jon a kozepkonzolbol? ha radiot kikapcsom, szellozest-klimat szinten, akkor is, 150 felett meg mar szinte folyamatosan futyul. valaki?
Még nem cserélték... csak ráálltam aknára, és megnézettem a szomszéddal...( közben belép, tudod hova) ha már beszélgetünk emberekkel. Adtam neki érte egy italt. Ennyi. :-D
OK Diller kolléga!használd örömmel s egészséggel-szerintem jó választás volt ez az autó-én egy 6 éves hondából ültem át CEED- be vajon miért ?6hónapig hajtottam az 5 ajtóst-2 hete cserléltem SW-re mintha éreztem vna h --- ISTEN megajándékoz bennnünket 1-vagy 2 kisbabával-persze még nem tudjuk hány lesz-de vannak már ikrek a családban:)))
Nekem is csal a fedcomp. Kevesebbet mér. A tankolással mért adatok alapján a RELATÍV fogyasztás pár %-al kevesebblett a BOX beszerelése óta. Csak ha azonos tempóban közlekedem persze. Megengedett sebességekkel 4-5 liter vegyesben, ha űzöm, akkor 6l fölé is megy. Eddig a volt a maximum, 3 személlyel németországba vágtatva csomagokkal felpakolva 7.6 liter volt autópályán. Ha meghajtom, így it torkos, meg úgy is. Annak előtte még 8 liter fölé is ment a fogyi, ha 160 fölé kergettem pályán.
Időközben meglett a kattogás oka: bal első stab pálca (kutyacsont) csere. 54.000km.
SZIA kedves kolléga! a box ügyben én sem hittem vna-mig meg nem tapasztaltam-6-7deci minusz, normál módon-es csodásan dolgozik a motor-HA NAGYON NYOMOD akkor is kevesebb-NÉHA box nkül is próbálgatom- A következőkön lehet h sokan mosolyognak- de ezek a tények bármikor bebizonyitom ha tankol :)) -KESZTHELY-KÖRMEND-KESZTHELY 100-110 TEMPOMATOT is használva=3.7. 1.6 crdi 1800km. SZERINTEM 1 próbát megér- s majd mdnki észreveszi a változást. szép balesetments hétvégét kedves márkatársak- okosan mert sok a trafi!
Szia hát ezt nem tudtam,h igy működik!! (Eddig azt hittem ,h a sebesség,ford.szám,átlag seb.terhelés,gázpedál állás, stb értékből számolja!a pillanatnyit meg valamilyen átfolyásmérővel) Mostmár csak azt nem értem,h akkor miért van mégse igy? pl itt többeknek van boxa és pont arrol számolnak be,h van különbség a fed comp szerinti és tényleges fogysztásban,ha rajata box akkor nagyobb és ha nincs rajta akkor pontosabb valamiért!
Urak. Teljesíténynövelést töblet üzemanyag nélkül nem igazán lehet elérni ezekben a motorokban.
A turbo, az intercooler, mind mind azt akarja, hogy több üzemanyagot lehesen betolni a motorba. ahogy -+Seth+- kolléga is utalt rá.
A turbonyomástól, a plussz levegőtől nem lesz a motor "bikább", csa a töblet levegőhöz adható TÖBBLET GÁZOLAJTÓL.
Másik kedvencem, ez a becsapja a kompjutert és kevesebbet mér.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ miért is?
Hogy is működik a fogyasztás mérése?
Rém egyszerű.
Az első hengeren lévő nagynyomású befecskendezőszelep nyitott állapotát figyeli.
Szal adott a szelep szabad nyílásfelülete, az 1600 bar-os nyomás, ebből pontosan meghatározható a szelep átengedőképessége, és mivel ismert, hogy a szelep egy időegység alatt meddig van nyitva, így kiszámítható, hogy időegység alatt mennyi üzemanyagot porlasztott a hengerbe. No ezt kell szorozni 4-el, a négy henger miatt. A computer pontosan tudja, hogy a mért időegység alatt mennyi utat tett meg az autó, és kimatekozza az időegységhez tartozó átlagfogyasztást. Ha az időegység kellően kicsi 1-2 sec., akkor inkább pillanatnyi fogyasztásnak nevezhető. A több, egymást követő mérésekből lesz az átlagfogyasztás.
Szó szerint tehát egy okos elektronikus átfolyásmérő+matek.
Nade ez a normális. Tudtommal a gázpedál lenyomásával üzemanyag jut a renccerbe, amit az jól eléget, ahhoz, hogy gyorsabban menjek meg ugye le kell nyomnom amikor meg megnő a fogyasztás. Nem tudom elképzelni azt, hogy egy 1.6-os diesel ceed 160km/h sebességgel és klímával 5.5 litert egyen a pillanatnyi fogyasztás szerint. Ez vagy hazugság vagy műszaki csoda. Ez a véleményem.
Nekem ugyanez van, de nincs chip és az istennek sem tudok 6.0l alá menni. Ha meg pályára megyek vele akkor még rosszabb a helyzet mert 130 felett már 6 liter felett eszik a gép. Igaz még csak 5280km van benne.
Nem hiszem, hogy a chip a fogyasztáson csökkentene, éppen ellenkezőleg. Nagyobb teljesítményhez több üzemanyag és több levegő kell. De szívesen várok valamilyen szakmai magyarázatot arra hogyan is csökkentené a chip a fogyasztást mivel a teljesítmény növelés a célja.
Nekem már másnap kiugrott az uj is! Meg eleve olyan volt az az egyenes műanyag mint a hullámvasút,ekkor mondták,h lehet,hogy komplett műszerfal csere lesz,de még csak most intézik: kb 2 hete! érd M6.Én is parázok,h ha cserélik még jobban fog zörögni!!!
Nekem is ez a gondom. Állítólag cserélték a gombát, de 2 hónap után kijött és ugyanúgy "ciripel" néha. Azt modták, hogy nincs ami megfogja a légbefúvót alulról. Pont ezen gondolkodtam, hogy talán a teljes műszerfal cseréje lene a megoldás, de nem tudom megéri-e. Hol csináltattad?
Nekem 5.7 a fogyasztásom mióta megvettem a kocsit (2.800 km). Ebben van minden a legdurvább pesti dugóktól a külvárosi gurulgatáson át, az autópályás 130+klíma+egy fő -ig. (1.6 crdi sw)
Kormányrángatásra Nekem is kopogott. Javítás óta mentem 8000km-t és tökéletes. Egyébként ne szégyeld,hogy ez a baja! A Haverom 3éves Renault Megane Grandtour-jánál Tönkrement a kormányzár. Tréler+ 85000ft a kormányzár+munkadíj._2hónapja járt le a gari!!!!!
HA tele tankolod és nullázol mindent akkor megtehető távnak emnnyit ir ki a fed comp? Nekem mindig csak 750-780 km között váltotik,de nem megy lejebb 100-200km megtétele után sem!
Én is használom a Boxot. Kb 8decivel kevesebbet mutat a tényleges fogyinál. De! A box nélkül is kevesebbet mutat a fedcomp. legalább 3decivel. Én mindíg 50l gázolajat tankolok és ezzel 950-1050km között tudok autózni. Most Box nélkül 4.8l az átlag a comp szerint.
Ok,köszi! Ha megrángattad a kormányt kis sebességnél akkor neked is kattogott?? kezdek kicsit félni,komplett műszerfal csere esélyes a szerviz szerint,most az első futomű kopog,és 22 000 Km van az autoban,mi lesz később:(( eddig meg voltam nyugodva,h jol választottam de most ezeket a javításokat nem rekámozom az ismerősök között, mert hallgatnám,h ugye megmondtam,h ne KIA-t vegyél.. Az autot egyébként szertem,de az ilyen apro dolgog bosszantanak!
most mivan? azért miért kellene bocsánatot kérnem mert nem hiszem el???? a Múltkor nem te írált kisregényt a másik fórumunk ezekről a varázslatos fogyasztási adatokról?
Én úgy tudom,hogy a box okat egy érzékelő pl levegő hőmérséklet stb helyére kell illeszteni,és átveri a vezérlő elektronikát, így ad plusz lóerőt és nyomatékot. (pl hidegebb levegő jelét küldi,mint a valós igy több lesz a befecskendezett mennyiség és jobban megy az auto.)Ha a nyomást emelik akkor is többet kap,de az jobban károsítja a motort mechanikailag, ha jol emlékszem a cr2 ami a ceedben van az 1600 baros nyomással dolgozik. A 3.-4. generácio ennél magasabb nyomással üzemel de ott gondolom az alkatrészek is ehhez vannak iagazitva. A Tied pontosan mi helyére van csatlakoztatva? Van itt másnak is martin car- os boxa és az átveri a fed compot! Azért kérdeztem,mert régebben én is szemezgetem egy ilyennel,de mostanra lettem róla.:( majd egyszer:))
Okos ember más példájából tanul! Most nehogy neked keljen bocsánatot kérned az egész fórumtól!
Ha annyi-annyi. /Csak halkan jegyzem meg, hogy ha kolléga a fed. compra hagyatkozik, akkor az csal a boxnál, mert a box "becsapja" a motorvezérlést és a számitógép ezeket a paramétereket érzékeli. Egy ismerősöm crdi cee'dje 5,5 l-t fogyaszt 160+ klíma autópálya tempónál/
"Akkor fogadj örökbe még kettőt, mert igaz. Hétfőn autópályán rátettem a tempomatot 135-re és így jött ki a 4,7-re. Aki nem hiszi járjon utána. Én nem fogok magyarázkodni senkinek."
Nekem ugyanígy 135-nél kb. 5,6l-t mutat a computer és a számolgatások általában 1-2 tizeden belül vannak. (nincs chip)
Asszem Díler kollega említette (akinek szintén van chip) hogy csal a computere
A chip átveri a fed compot ezért ir ki kevesebbet,számolásra is ennyi jön ki?? Nekem is ha vidékre megyek 90-100km/h körül kijön 4,7-4,9L/100km de ha beérek a nagyfaluba 5,2re felkuszik :((
Nagymértékben függ ki, hol használja, ahogy nézem Reding Itell egy pest megyei település és környékén használja, ez elég kedvező használat a fogyasztásra nézve. Öcsém is ilyen körülmények között használja, Monor, Üllö, néha Pest és neki 9000 km van a kocsiban és 5.5 áll a fogyasztásmérője.
Akkor fogadj örökbe még kettőt, mert igaz. Hétfőn autópályán rátettem a tempomatot 135-re és így jött ki a 4,7-re. Aki nem hiszi járjon utána. Én nem fogok magyarázkodni senkinek.
Valószínűleg nem nyomja neki annyira. Bár nekem még járatós, de mikor már elkezdtem használni autópályán 120-130-as sebességgel, egyből nőt a fogyasztásom. Ahogy nézem, haladós városi forgalomban és autóúton( vagy ilyesmi sebesség autópályán) érzi magát a legjobban, 100-110 felett már megy felfelé a fogyasztás mérő is.
Az én Pro_Cee'd EX El.cs. + Sport cs. 1.6 CRDi autóm 225/45 R17-es gumikkal 5.0 - 5.2 litert eszik 100 kilométerenként ( vegyes) úgy, hogy meg van chip-elve így kb. 133 LE.
Nekem az olajnívó pálca vége meg van csavarodva. Ez bug vagy fícsör? Az olaj szintet meg nem nagyon tudom ellenőrizni, mert maikor kihúzom a pálcát akkor végigkenődik rajta az olaj, lehetetlenné téve a szint ellenőrzését. (1.6 crdi)
Ez jo,tényleg egyre hangosabb :( hol cserélték neked a stab rudat? Érden szóltam a 20 000 Km-es szervizen ,h valami kopog az első kerereknél, erre kicsit megrángatták a kerekeket és annyi...
Nekem eddig nem változott az olajszint, igaz az elsö olajcsere óta 3000Km-et mentem vele. A gyári olaj 5w30-as ha jól tudom, előfordulhat, hogy szeret csipegetni belöle. 15.000 alatt nem is csodálkozom ezen.
Nem feltétlenül a kútról vagy tartálykocsiról származhat az üza. A céges autók átlagfogyasztásán felül megtakarított naftát adják el a "sáfjörök" a kutasnak...
Magyar benzinkutas a - saját kocsiba tankolt - benzinért(gázolajért) sosem fizet!
Egy tartálykocsi általában 20-30 köbméter naftát szállít. Ebből mindig kalkulálnak pár %-k veszteséget hivatalosan, amit tágulási, vagy a csuda tudja milyen néven számontartott veszteségnek neveznek. No ez a pár százalék ilyen mennyiség esetén tartálykocsinként több száz liter is lehet. Az már a kút forgalmától függ, hogy hányszor többszáz literről van szó havonta. Ebből persze esik le a tartálykocsisnak és a kutas(ok)nak is. Vagy azt is szokták csinálni, hogy a tankeres ezt a mennyiséget "nyomott" áron értékesíti persze feketén saját zsebre, mondjuk literenként 200-250 Ft-ért. A lényeg, hogy bár benzinkutas ismerősöm túl sok nincs - közülük - én még olyan benzinkútnál dolgozó alkalmazottal nem találkoztam, aki fizetett volna a saját kocsijába tankolt - töltött - benzinéért, vagy gázolajáért!
Szerintem nagyjából reális. Most már meg lehet hajtani egyszer. Égesd ki egy kicsit, zavard meg, húzasd ki párszor. Forgasd meg azt a motort, dinamikus gyorsításokkal.
Érdemes továbbá kipróbálni egy mások benzinkutat is. Hátha mégis a benya minősége, mennyisége az ok?
Egy Shell kútnál be kellett bikázni a tesóm kocsiját. A pénztáros srácot rávettük, hogy segítsen. A saját kábelét vette elő a kocsijából, csak előbb ki kellett emelni 2 db 30 literes múűa kannát a csomagtartóból, tele benzinnel. Őt ez nem zavarta, hogy végig nézem. Hogy egy benzinkutasnak épp miért van tele acsomagtartó naftával? Hát, felmerülhet bennem a kérdés, hogy az valahonnan hiányzik, illetve pótolni kell, valahonnan jött, vagy valahova megy. Lehet, hogy a kerti traktorjához vette, ki tudja.. ( karácsonykor volt :)
Szia! Regisztrálj be a ceedclub.hu oldalon lévő tematizált fórumba, és a További témák/Fogyasztási adatok topikban megtalálod az átlagos fogyasztásokat. Egyébként nekem 5-6ezer kilométer után állt be 7,2-7,3ra.
Szia Bagaka! Látom, még mindíg torkos a géped. Gondolom sokat jársz a városban. Hogyan sikerül ezeket az értékeket előidézni.Mindíg padlóig nyomod a gázt? Én elég nyugodt tempóban járok, 50l-rel 950km-t szoktam megtenni./60% városon kívül 40% városban./ Jövő hónapban megyek Barcelonába, kíváncsi leszek a hosszú autópályás fogyira.
Nekem 1.4-es Ceed-em van, és egy kérdésem lenne hozzátok.
Szerintetek normális a városi 10-10.5 literes fogyasztás 2500 km után? Szerintem baromi sok. További infó, hogy idő előtti olajcsere még nem volt (ha ez számítana bármit), illetve próbálok a lehető legkímélőbben vezetni, de képtelen vagyok a fogyasztást lejjebb szorítani, pedig azt sem mondhatnám, hogy a dugóban araszolok, mert jellemzően nem.
Alapvetően igazad van, viszont a Ceed esetében BOSCH ESP rendszer van ami kipörgésgátlóval egybe van építve. Magyarán egy rendszered van és a kipörgésgátló nem egy független rendszer nem is tudod az ESP-től függetlenül kikapcsolni és önálló visszajelző lámpája sincsen. Ezért az ESP lámpa világit akkor is a éppen a kipörgésgátló dolgozik. Tehát villognia kell ESP feliratnak mikor a kipörgésgátló dolgozik. Nyilván a kipörgésgátlónak nagyon kicsi tapadással rendelkező felületeten van értelme. Pl. egy tesco parkoló esetén vagy sík jég esetén azonnal elkezd működni. De egy normál aszfalton nagy gázra simán engedi kipörögni a kereket és valóban úgy működik ahogy Greg is írta. Érdemes kitapasztalni a működést vagy esetleg a nem működést egy lezárt úton vagy aki megteheti egy vezetéstechnikai pályán.
Én már télen leírtam ,hogy viselkedik tükör jégen. Egyre veszi vissza a motor fordulatát, míg meg nem tapad, és el nem indul (addig folyamatosan villog az ESP lámpa) Egyébként egy padlógázas indulással én is megcsikorgatom egyesben, sőt kettesben is... Sajnos volt már szerencsém kipróbálni 120as tempónál is (leszorítottak az autópályán), és jól vizsgázott.
Nekem kétszer is csinálta ezt, amikor lemerült az aksi (valami rossz helyre volt kötve, állítólag az okozott galibát 3 hónapon belül kétszer). A hibakód is ez volt: alacsony feszültség. Vidd be egy szervízbe, 5 perc alatt megnézik. Remélhetőleg Nálad is csak hasonló probléma van.
Az ESP-vel egyébként nem vagyok elégedett, a kerék kipörög, vizes/jeges úton menet közben is, a visszajelző meg nem villog. A 15ezres szervízen szándékozom megnézetni a Kia Szabónál.
Én sem szeretem otthagyni, Szabóéknál is megvártam. De nagyon korrekt bagázs. Ott állhattam mellette, sőt, a szerelő is készséges volt... minden kérésemre tudott megoldást. (zörgő gépháztető, kézifék állítás (nem utastérből, mint sok embernek), ködlámpa állítás... Ezekután simán ott merném hagyni náluk. Sőt, ha jól tudom, van olyan szolgáltatásuk, hogy, ha otthagyod a kocsit, elvisznek a kívánt helyre (munkahely, haza).
Szerintem nyugodtan otthagyhatod. Én náluk csináltattam (pontosabban Fodor Józsefnél), és egy nagyon korrekt kiszolgálásban volt részem. De pontosabbat a ceedclub.hu oldalon olvashatsz.
Egyéni dolog, de én sehol nem hagynám nyugodt szívvel az autómat szervizeléskor. Olyan szervízbe meg nem is viszem,ahol nem engednek a közelébe./balesetvédelmi okokra hivatkozva/
De ezeket szemrevételezéssel és rángatással le lehet csekkolni, tehát ha a szerviz nem talált semmit sem akkor lehet kormánymű lesz. persze ez csak tipp.
Hát nemtom, még intenzív Pesti használat esetén sem kellene 100.000km-ig sok mindent cserélni a futóműben. Nekem a szilent csere és a stabilizátor rúd csere sem elfogadható egy 10-20ekm-et futott kocsi esetében, a lengéscsillapító csere meg pláne nem az. Max. akkor tudom elfogadni ha minden nap a thököly úton gyilkolja az illető. Az oké, hogy kopó alkatrészek, na de ennyi idő alatt ne kopjanak már el.
Sztem vagy megint szilenttel van baj vagy stabilizátor rúd végéin vannak kikopva a gumi és az csörög vagy lehet kormánymű is, ha lóg akkor az is csörög mint a nyavalya. Másra nem tudok gondolni.
Két dolog is lehet. 1. maga a renccer nem müködik, ez kevésbé valószínű. 2. visszajelző lámpával van gond, contact hiba. ennek nagyobb a valószínűsége.
Mindenestre mikor ESP OFF van, de amugy nincs kikapcsolva csináld azt, hogy próbáld meg kipörgetni a kerekeket indulásnál. Ilyenkor ugyanis - ha a renccer működik - a kipörgésgátlónak be kell kapcsolnia és ekkor elkezd világítani az ESP felirat.
De ha biztosra akarsz menni akkor marad a hibakód kiolvasás.
Nekem is felmerült egy kérdésem: Akinek cseréltek első szilentet,annak hogy jelentkezett a probléma,mostanában hallok valami ropogást az első futómű felöl. Szervizben nem találtak semmit:( De sajnos a hang erősödik...
Én most úgy mérem a saját fogyasztásom,hogy nem nulláztam le régóta, és így vegyes használat (autópálya, pesti,kisvárosi , országúti ) klímás , a fedkomp 7,1liter az átlag erre a 3ezer km-re.
Sziasztok voltam ma pro ceed kupán a Hungaroringen :)))) a képek fent lesznek a www.carsandgirls.hu-n kedden vagy szerdán! most is van fent pár db de azokat nem én követtem el!
Hát igen a linkelt segéd oldalon vannak már egész pofásra csiszolt verziók, szóval nem kell annyira buherálni, csak letölteni, felmásolni, esetleg átnevezni egy-két file-t :-D
Tőlem távol áll, de azért sikerült megcsinálni a MIO C520-on, mert valaki elbuherálgatott vele addíg, hogy nekem csak egy SD kártyára kellett felmásolni, és bedugni a gépbe. Persze van buherálósabb változat is, akkor nem kell SD kártya sem. De nekem ez így jobb, biztonságosabb érzés :)
hivatalos igo8 nem lehet rajta, max törtet ad mellé, de akkor 2gb kártya kell legyen mert csak azon fér a teljes europa.
ha nem áll tőled távol a buherálás, akkor érdemesebb venni egy jó készüléket (400MHz proci, 4,3" kijelző), venni 2Gb kártyát (ugye mional nem feltétlen kell) és mecsinalod magad a navigáciodat
Biztos, hogy IGO8 van rajta? Mert én csak azt látom, hogy 43országos térkép van hozzá, de nem írja, hogy IGO. Lehet, hogy valami sajátfejlesztésű sosemlátott térkép.
Atttól, hogy azt írják, hogy nem fut rajta, még elképzelhető, hogy rá lehet reszelni, de garantált, hogy gyárilag nem IGO-val adják !
266Mhz-es proci, manapság már inkább 400 a "divat". IGO8, ha rá is megy, elég halovány lesz rajta. 64Mega belső flash, a MIO520-asban 1Giga, a 720-ban 2Giga. Ez azt jelenti, hogy a térképszofvtert nem külön SD kártyán kell tárolnom, hanem a belső memóriában. Nekem most pl. a Miomap van a belső memóriában, IGO8 pedig SD-n
Szóval nem is tudom, nem is olyan túl jó ár az a 40, amikor a Mio C520-ast olyan 51-52 körül is láttam már. És azon MIOMAP van, ami jó térképszoftvernek számít. GPS eszköz esetén pedig túlnyomórészt a térkép használhatósága dönti el a ketyere használhatóságát.
Azt javaslom, amit ilyenkor szoktam. Ballagj el a Mediamarktba, böködd végig a GPS-eket, és azután vedd meg a neked tetszőt a legolcsóbb helyről, csak ne a pixmania legyen :)
Hát az egy másik típus. Egyébként nem lehet annyira rossz, mert ennek a 3,5" változata elég népszerű volt a buherátorok körében. Az általad linkelt készülék egy komolyabb 4,3" gép volt, viszont lassú volt kicsit a processzora. Ez a 460-as típus a 350-esnek a nagyobb kijelzőse, hasonló alap tudással. ami nem tetszik nekem benne az a processzor sebessége, csak 266MHz. Ki kellene próbálni, hogy megy rajta az igo8 3d-ben. Vannak más gyártmányú 4,3" készülékek hasonló áron amiben 400MHz-en ketyeg a proci.
Amire figyelj még, hogy legalább 2Gb kártya kell mellé, mert csak arra fér el az egész europa igo8-ban.
Egyébként ezek az árak nem rosszak, ha 2GB a kártya mellé és rajta a teljes eu. a 4,3"-osak ilyen 3xe ft-ért vannak.
Nézz be a ceedclub.hu oldalra, ahol a tematizált fórumban egyszerűbben rátalálsz a Téged érintő témákra. Ilyen például a vásárlási tapasztalatok, vagy a típushibák.
Régebben egyszer már esély volt egy 1.6 crdi re aztán változott a helyzet és most megrendeltem egy 1.4 LX Plus verziót. Mivel 1000 km ből 900 biztosan város és többnyire 4 - 5 km után több óra pihenés, majd ismét 4 - 5 km (munkábajárás) úgy gondolom nem lesz rossz választás. Az éves futás kb 10 - 12.000 km. Mivel jelentős elmaradásom van a fórum olvasásában és sajna a közeljövőben nem sok időm lesz ezért tisztelettel megkérnélek benneteket, amennyiben nem okoz túl nagy problémát, néhány mondatban jó volna összefoglalni, mit érdemes különösen megnézni egy új cee'd átvételekor. Olvastam itt rozsdáról, kiszakadó gumikéderről stb stb.... Előre is köszi !
Ui: nemrég olvastam egy hozzászólást ahol a tisztelt felhasználó nagyon leírta az 1.4 motort ráadásul egy 2.0 HDI hez hasonlította. Ehhez talán autós ember lévén hozzáfűzném, hogy rugalmasság és fogyasztás tekintetében nem szabad almát körtével hasonlítgatni. Sokkal értékesebb lenne a vélemény ha pl 1.4 astra/focus/ stb típusokkal vetnék össze, vagy ahogy nagyon sokan teszik pl 1.3 as autókból átülve mit tapasztalnak. Kb tudom mit várhatok egy 1.4 pörgésre hangolt motortól.
Igo8 ról a tapasztalati véleményem ! Első látásra valóban nagyon összevisszaságnak tűnik, de ez csak a 2006+ megszokása miatt van. Kb 1 napos ismerkedés után rájön az ember, hogy sokkal felhasználóbarátabb. Simán akadásmentesen fut szinte bármilyen legalább 300 Mhz procis PNA/PDA -n. Nem csak skin változtatás van benne. Sokkal stabilabb a réginél, ráadásul pl kedvencekből akár 30 eltárolható és az igo8 ++ skinnel az utcanevek mérete jól olvasható 320*240 felbontásban is! Kijelzi a házszámokat és számtalan kellemes funkciója van. Üdv
Szerintem a PDA-k 90%-nak 320x240 -es felbontása van. A képernyő felbontása, és a képernyő mérete nem ugyanaz! ;) De az NavNgo 8 szerintem iszonyat bonyolult lett. Én egy műszaki ember vagyok (még a szakácskönyvet sem olvastam el), de azt nekem is percekig nyomkodni kellett, mire rájöttem, mi hol található. Le is szedtem :) Végülis a térképek ugyanazok, csak a skin változott. A 3D objektumokat meg letojom... vezetés közben úgysem azt nézem. :)
megvan a kicsike :) koraszülött :) 2 hónap pár napra jött meg, már több mint egy hetes, csak eddig el voltam foglalva az extrákkal, (védelem, xenon, ledesizzó, szőnyeg, papucs)
Én láttam 3.5"-os kijelzőn 320x240-ben IGO8-at. Kegyetlenül túlzsúfoltnak tűnik. A régi IGO még jó volt, de a 8-as IGO-ban a betűk még a szobában nézelődés közben is csak nehezen olvashatóak, szerintem vezetés közben egyenesen veszélyes. Egy 4.3"-os képernyőn 480x270-ben már sokkal jobb.
> Magyarra fordítva: Megvetted? Így jártál Ja, és persze védjük a magyar ipart Hajrá medikémia!
Az nekem is egy kalap fos volt!!
Összefogta a felnit, de asszem valami erősebb tisztítószerrel, Cillit Banggel vagy talán benzin vagy alkohol segítségével lejött. A Clint nekem is kiröhögte.
Ne add fel!
(Viszont a hab állagú Prevent gumiápoló nagyon jó anyag, azt használd bátran! Ezért a kékes festék szarért viszont rá kéne uszítani az összes fogyasztóvédelmi és inkvizíciós szervet arra, aki kitalálta és engedte forgalomba hozni. :-/)
A mágnes amely átrendezi az üzemanyag részecskéket így azok nem tapadnak egymáshoz így jobb lesz az égés. :))))
És veszik ám mint a cukrot. Csak éppen tüzeléstechnikai szempontból hót mind1 hogyan vannak rendezve az üzemanyag részecskék, amint oxigénhez jutnak elégnek. Ennyi.
Ezért mondom mindig, a kocsiba jó olaj és üzemanyag kell, ennyi és persze megfelelő bánásmód, így a motor akár több százezres futásteljesítményt is kibír.
Egyetlen dolognak látom értelmét de ezt is csak 10 év feletti kocsik és legalább 150.000km megtétele esetén és ez pedig az üzemanyagrendszer tisztító (nem injektor tisztító mert annak viszont sok értelme nincs mikor kézzel jobban ki lehet pucolni).
Válaszát megkaptam, bár úgy tűnik soraimat nem sikerült tökéletesen értelmeznie. Ugyanis a terméket egyből, pár másodperccel a felületre kerülése után próbáltam eltávolítani. Én elhiszem, hogy a nyári melegben gyorsabban szárad, de egy hűvös, szélcsendes garázsban nem volna szabad 3 másodpercen belül megkötnie.
Levelezésünket több autós- és kereskedelmi fórumon is nyilvánosságra hoztam. Levele végén említett tanácsát megfogadva, megteszem a megfelelő jogi lépéseket.
A múlthét folyamán -az egyik hipermarketben- vásároltam a fent említett termékükből ( http://www.medikemia.hu/index.php?mid=20&prod=144 ), ám a használat során hatalmasat csalódtam benne. Tény, hogy a flakonra rá volt írva az egyéb felületre került ápolószert nedves ruhával töröljük le!, de a több tízezer forintot érő alumínium keréktárcsámról sem nedves, sem pedig tisztítószeres (Clin) ruhával nem lehetett eltávolítani a kékezöld foltokat. (pedig egyből, már pár másodperc elteltével próbáltam) Végül, egy másik cég felnitisztító habjával sikerül a tárcsákról, és bőrömről a rákerült anyagot eltüntetni.
Kérdésem, hogy ilyen reklamációval, illetve kártalanítási igényemmel hova, kihez fordulhatok, mert számomra ez a termék használhatatlan.
Üdvözlettel XY
Válasz levél Tisztelt X Y!
Ön, levelében a Prevent gumiápoló aeroszol termékünket kifogásolta. Mi a palackon található vásárlói tájékoztatóban felhívjuk a figyelmet arra, hogy: A nem kívánt helyre szórt folyadékot nedves ruhával töröljük le, mert száradás után fekete foltot hagy!. Termékünk egy aeroszol, amelynek felnin lévő gumin való használata során nehezen kerülhető el a felni szennyeződése. Ez a termékünk gyorsan szárad, különösen nyáron, ezért alkalmazásánál ajánlott, hogy egy nedves ruha kéznél legyen az ilyen balesetek megelőzésére.
Így azt, hogy Önnek kára keletkezett sajnáljuk, de nem érezzük felelősnek emiatt magunkat.
A fentiek alapján reklamációját elutasítjuk.
Tájékoztatjuk, ha az elutasítást fentiek ellenére nem fogadja el, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez vagy bírósághoz fordulhat.
Boda Géza MEO vezető Medikémia Zrt.
Magyarra fordítva: Megvetted? Így jártál Ja, és persze védjük a magyar ipart Hajrá medikémia!
"Ismerősőmnek szétolvadt a csati ijesztő látvány volt." Én is jártam így, a régi kocsimmal. Autópályán elkezdtem nézelődni, hogy hol égetik a gazt, már kilométerek óta. Aztán egyszercsak megjelent valami füstféleség a középkonzol környékén. Gyorsan megálltam, az biztos :))) Szerencsére csak a hűtőtáska csatija kezdett olvadni, a kocsiban lévő elektromos rendszer még bírta volna pár amperig :)
Tegnap elkészült ceedecském motorja. Végre,hidegen,melegen csendben teszi a dolgát és az 1.6-os hoz mérten az ereje is megjött. 4-es henger 4 szelepemelőcsésze csere, vezérlés beállitása / pontosan 2 láncszemmel volt arréb rakva/ úgyhogy 2 hét izgalom és várakozás útán,újra itthon van a kicsike. A hűtőtáska témával kapcsolatban,én tavaly vettem egy 28 literes MOBICOOL nevű hűtőt, ami működik 240-ről és 12 voltról. eddig kifogástalanul,csak menetközben és hálózatról szoktam használni és időnként figyelem, nem melegszik e a csatlakozó. Ismerősőmnek szétolvadt a csati ijesztő látvány volt.
Tegnap végre kicserélték a kiugrott gombát a műszerfal jobb tetején...de sajnos most meg az egész műanyag hullámosan eláll végig a szélvédő tövében:( Azt mondták komplett műszerfalat kell cserélni,de nem tudom,hogy akarjam e?!
Én nem vennék külön átalakítót, hanem egyből olyan ládát vennék, ami tud 220-ról és szivargyújtóról is menni. Nekem is ilyen van. Így olcsóbb, mint a kettőt külön megvenni.
emlékkép, amikor benn voltam-láttam szétszedett állapotában kocsit -nem volt rajta lökös, és jobb oldalt lógott a ködlámpánál az izó a kábelen. persze lehet h rosszul emlékszem-ezek szerint :) és bal oldalt lógott, vagy vissza volt addig húzva...
Ezt honnan veszitek? 5 ajtósnál a lökhárító bal oldalán égő, jobb oldalán csak prizma. Az SW-nél pedig a lámpatestbe van integrálva a ködzárófény, és mindkét oldalon van izzó. Ez nem felszereltség függő!
Én indítottam ezta hűtőmizériát és igen hasznos infókat közöltél most. Akkor jól értem, hogy akár egy hétig is elüzemelteted az álló motorú autó aksijáról, úgy, hogy nem öli azt meg?
/ a hátsó ködlámpához, tleg kettőnek kéne égni az Ex felszereltségnél, de ezek szerint olyna hátsó lökőst raktak fel, amiben csak bal oldalt van égő.../ ez azért bosszantó kiváncsi lennék a másik kábelével mit tettek, levágták, bedugták vhova, lógva...
Látom dúl a téma a hűtőtáskákról, akkor én is hozzászólok:
MI kb 15 éve hazsnálunk ilyen 10-20ezer forintosat, most fogyasztjuk ezalatt az idő alatt a másodikat, úgy, hogy elég sokat gyúzzuk: nyáron szinte minden hétvégén velünk van amikor megyünk erre arra, telekre stb. illetve A nyaralásokon amikor lakósátorral megyünk campingbe ez a hűtőnk, akkor napi 24órán át megy minimum 2hétig max 1hóig. és ez áltlaábna mindne második év, ergo így bírt az előző kb 10 évet, ami meghalt benne az a motor, ami forgatja a venitillátorát. Nyilván nem olyna hatásfokú, mint egy normál hűtő, de mi a vajtól kezdve sajt felvágott tejföl mindig ebben tartjuk és 3-4napot simán kíbír, még a spanyol olosz "hidegekben is". Az pedig, hogy melegedig a dugalja, igen stimmel, nekünk is korábbi kocsikban /opel/ elolvadt, ezért le is cserétük két sarura a csatit, de a kiaban illetve a z előző fiatban nem volt ilyne probléma, illetve a 220-12 v os trafónál sem, és a biztosítékot sem csapkodja, mivel csak 4A kb amit felvesz. Szal ha vki nem mélhyűtőt akar, akkor szerintem tökéletes ennyiért, amire figyleni kell, hogy a venitije mindig kapjon felülről friss levegőt, ne legyen letakarva, illetve ki tudja fújni a bordákról a meleget. kb ennyi jah igen még annyi, hog ymivel ez is lecsapja a levegőbne lévő párát ajánlatos 1-2naponta kiszedni mindent belőle és kitörölni, mert különben jéghideg vízben fog minden úszkálni, és rosszabbul is hűt....
Ha elektromos, akkor tud hűteni. Az ugyanekkora gázos (kompresszoros) hűtők, minimum 100 ezer forint. Ez is hűt, a külső hőmérséklethez képest 15-20 fokot, a benne található elektromos szerkezet segítségével. Azért az nem rossz 30 fokban 10-15 fokra hűti az italt, tapasztalatból mondom. Nyílván nem fagyszt.
Nekem egy Ezetil márkanevű táskám van. Bevallom őszintén sose hallottam róla, de ha valami hideget, vagy fagyasztottat rakok bele, és bekapcsolom, akkor 1 napig biztos ugyanúgy megtartja. Nem gázos, úgyhogy hűteni nem tud.
Nekünk a CampingGaz 30 Eft-os modellje bírta két hetet. A kapcsolója amivel hűtés fűtés kikapcsolás között váltasz beolvadt. Tehát a hűtő működött és jól is nyomta, amennyire egy ilyen elven működő teheti, de a kapcsoló nem bírta a terhelést és beolvadt. Utána már nem tudta bekapcsolni, tehát nem működött. Metroban lett véve és oda is vittük vissza. Épp nem volt raktáron és mivel a nyár eleje leáldozóban volt, inkább visszáruztatuk a számlát. Így ingyen használtam 2-3 hétig egyet, de ez a darab éppen annyit bírt csak.
látom hűtőtáskáról megy a beszéd. nekem egy elektrotechnikus azt mondta, hogy a Campingaz a legjobb, leg megbízhatóbb, azt érdemes venni, nem vágja haza a kocsit.
Szasztok! Nekem van hűtőtáskám, bár az autóban nem használom, ott sokkal jobb a kesztyütartó, az vadabbúl hűt. Az a lényeg ezeknél, és ez jellemző adatuk, hogy a külső hőmérséklethez képest mennyit hűtenek. A 18-20 fok az már király. Én kempigben szoktam használni, a spárban vettem, ORION. Mrgvagyok elégedve. Kell minimum egy nap, hogy kialakuljon a hűtés benne. Az italokat alupalackban szoktam hűteni (texoban is vannak), ez nagy mértékben javítja a hatásfokot. Mértem hőmérővel, 12 fok volt benne, de mondom 1 nap mire eléri a teljes hatásfokot. Médimarktban sokféle szokott lenni. 10-20 ezer közt. A teteje levehető, az minnél nehezebb, annál jobb. Én olyat vettem, amin 220-as csatlakozo is van, ezt használom csak.
Miért lenne hülye? Attól, hogy megnősültél még nem kell folyamatosan úgy érezni magad! Bár megértelek, hidd el elmúlik és egyre kevesebbet fog eszedbe jutni:)
Nemrég jöttem haza egy túráról Karintiából, és a hátsó aljzatról tökéletesen működött a hűtőtáska, és a csatlakozója is csak nagyon minimálisan melegedett. Az előző autómban (OFF Suzuki Liana) melegedett a csatlakozó. Azt nem mertem kipróbálni, hogy mennyire bírja az akksi, de azt mesélték, hogy ezek az "olcsóbb" hűtőtáskák hamar lemerítik az akksit. A legtöbb amit álló helyzetben ment, az 1 óra volt.
Van valakinek tapasztalata hűtőtáska üzemeltetésével kapcsolatban a hátsó 12 V-os aljzatról?
Mennyit lehet rajta hagyni /elsősorban álló helyzetre gondolok/? Kibír mondjuk egy hétvégi horgászatot, esetleg egy heteset /ha már lúd legyen kövér/? Mennyire terheli az aksit?
Napokban néztem egy Cee'd-et alulról és volt alkatrész, amin felületi rozsda volt...festetelen fém. De ugye újak még. Mondjuk lehet nedves helyen állt sokat.
Azért annyira nem nehéz megszabadulni egy 3millió forint törzstőkéjű Kft-től. Becsődöl, és b*hatod a pénzedet. No, de befejeztem... ne gondoljunk a legrosszabbra. :)
Ma, amikor kiszálltam az autóból kicsit jobban kinyitottam az ajtót mint szoktam, és hozzáütődött a motoromhoz (amin ponyva van). Nem volt túl erős, nem vágtam durván neki, mégis lepattant egy kis részen aj ajtó éléről a festék! Anno az Octavia-val is előfordult ez, annak meg sem kottyant! Ami durva : a festék alatt semmi extra bevonat a lemezen, hanem egyből fém! Van valami tippetek mit lehet ezzel csinálni? Kevertessek festéket? Spoilereket úgyis kell majd fújatnom, de hogyn oldom meg, hogy normálisan töltse ki a helyét a festék? Van valakinek hasonló tapasztalata?
Persze, tudom, hogy nem ilyen egyszerű, nekem is van cégem, és utánajártam a lehetőségnek. :)
Igen, esik a forint, megy fel az olaj, ez a kettő együtt drasztikus hatással lesz a magyar benzinárakra. Lassan napi használatba veszem a kocsimat, mert lesz hely az utakon. :)
Kicsit offos a téma, de attól, hogy a cégnevedet cseréled még minden kötelezettséged megmarad. attól mert új személyid lesz új számmal te még ugyanaz az ember maradsz. Viszont ha a tulajdonosok változnak akkor már lehet gyanakodni. mert azt szokták csinálni, hogy miután szétloptak egy céget eladják valakinek aki elviszi a balhét. kap egy kis pénzt ül félévet és viszlát. Lásd Il ferro. Ugy tudom itt a tulajdonosok nem változtak. Szóval nem kell mindjárt az ördögöt a falra festeni. Bár megértem ha gyanakvóak vagyunk.
Inkább készüljünk a 400Ft-os gázolaj árra az hamarabb bekövetkezik. :(
Csak az Abaqua egy felfuttatott, jól ismert név volt... Automax-ból meg van egy pár.
AUTOMAX'2000 Szolgáltató és Kereskedelmi Betéti Társaság 1143 Budapest, Hungária krt 84. 3. lház. fszt. 3.
AUTO-MAX FLOTTAKEZELŐ Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2161 Csomád, Kossuth u 42.
AUTÓ MAX Gépjárműjavító Betéti Társaság 1183 Budapest, Gorkij u. 14.
"AUTOMAX" Gépjárműkereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 8220 Balatonalmádi, Paál László utca 24. A. ép.
AUTO-MAX KOMÁROM Kereskedelmi és Szolgáltató Kortlátolt Felelősségű Társaság 2921 Komárom, Petőfi u. 38/b.
Automax Szerviz Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2000 Szentendre, Nap utca 1.
...szóval nem hiszem, hogy jól jártak vele. (szerintem más dolog van a háttérben... de ezt én sem tudom... informatikában köztudott, miért cserélik időnként...)
Mer ez jobb mint az idióta Abaqua név. Ásványvizet forgalmazni, vagy uszodatechikára jó ez a név. Gondolom erre ők is rájöttek. Így nekik az automax jobban teccet ha már ótókkal foglalkoznak. Nagyjából ennyi az ok sztem.
A mikroszálas kendővel próbálkoztunk már de ezekszerint nem jó fajtával, majd beszerzek egy másikat! megkérdezhetem hogy te milyen mikoszálaskendőt használsz?
Nem hiszem, mert az írják, hogy ők az Abaqua utódja, tehát jogfolytonosság van, az 1 év garanciát vállalniuk kell. Egyébként nagyon hülye nevet válaszottak, Automax, amikor már van egy Automex Kft. :(
Főzni tudok... bár nem a legjobb... viszont ma takarítottam, mosogattam, vasaltam... :)))) De sajna múlthét óta házas vagyok... pedig, ha előbb mondod :DDDDDDDDDDDDD
Hmmm... nevet váltott az Abaqua Kft.? :) Vajon miért? >:)
Februárban vettem tőlük 4db alufelnit tartaléknak, a majdani téli gumimhoz. Dobozban állnak. Ezek szerint, ha bármi gond van velük mehetek a fenébe... :-(((
Én csak egyet használok, de már most egy év alatt teljesen fémig kopott a hátulján egy terület, (elég csúnya)pedig nem ütöttem dörzsöltem soha semmihez.. vagy a használat ennyire eszi?
A tisztításos kérdésedre pedig... A por takarítására mikroszálas törlőkendőt, de a havonta esedékes nagytakarításnál, a Tecsóban vásárolt amcsi, SIMONIZ matt finish szilikon-mentes tisztítóhabot használom.
Persze, régi és mostani autómnak is náluk vettem a téli kerekeit. Nagyon jó áraik vannak... Csak kicsit furcsa, hogy ugyanaz a Nagy Tibor és Nagyné Szilárd Ildikó a tulaj (április 2-i bejegyzéssel)... és ugyanazt csinálják, csak más néven...
csak ajánlani tudom őket, házhoz szállítva, 1 hét alatt, németorszagból és nagyon kedvező áron, szinte minden típus, minden méret. fizetés visa, mastercard vagy átutalás előre, de nagyon megbízható, korrekt cég. Eddig kb. 7 garnitúra gumit rendeltem tőlük 3 év alatt, mind kb. 1 hét alatt háznál volt és a gumik általában csak max. pár hetesek, nem pedig több évig tárolt, újnak eladott szarok.
Egyébként én sem akarok kötözködni, de ilyen alapon minek átpasztázni, vagy ne adj isten lemosni... megteszi az eső :) Egyébként pasztázni sem csak a színe miatt szoktam. 1. Óvja az UV-sugárzástól 2. Védi a lakkréteget (nem marja meg a madársz@r) 3. Védi a színt (nem fakul) 4. Lepergeti a vizet 5. Szép fényt ad a kocsinak (múlthéten meg is kérdezték a mosónál, mit használok)
Én régen is használtam gumiápoló szert (bár az nem spray volt), mert ápolja a gumit, és késlelteti a kiöregedését. Mindemellett szép fekete színt kölcsönöz neki.
most nem kötekedni akarok de a gumira miért nem elég neked a kefe+víz+(samponos) kombináció? miért kell még ilyen kenceficékkel bajlódni? jó hogy le nem fújod mattfekete spray-el mint haverom anno a simson kerekeit :) igaz szépen nézett ki utánna az tény !
...csak ajánlani tudom, fog, mint a zöld festék...
Erről jut eszembe... senki ne vegyen Prevent gumi tisztítót. Igaz, hogy rá volt írva a flakonra, hogy más felületen foltot hagy, amit azonnal le kell törölni nedves ruhával, de és a következőkép jártam fele. - Kocsit lemostam - Átpasztáztam - Felnit lepucoltam ...majd óvatosan (felnit kézzel takarva, nedves ronggyal mellettem) ráfújtam a gumira.
...Hát, a hupikék törpikék fehér bőrű norvég halászok voltak hozzám képest. A felniről nem is beszélve (kékeszöld pöttyökkel volt tele). Egyből felkaptam a nedves rongyot, és próbáltam letörölni. Persze nem lehetett. Anyázások közepette hátramentem a Clin-ért, de a foltal szemben az is hatástalannak bizonyult. Totál kiakadtam, hogy egy szar ezer forintos spray hazab*ta a 100ezres felniket. Végső elkeseredésemben újra a felnitisztító habhoz nyúltam, aminek -hála istennek- sikerült leoldani az elszíneződést. Végül csak ezzel sikerült a kezemről is leszedni, mert se szappan, sem pedig tisztítószer nem oldotta.
Ezt azért mondtam el, hogy mindenki nagyívben kerülje ezt a "csoda" terméket, kivéve, ha nem tudja, minek öltözzön a farsangi bulira.
Mert AF-el folyton keresi az erősebb jelet. Nekem pl. van, hogy másodpercekig keresi vele a Slágert, mert két helyen is lehet fogni... és nem tudja eldönteni, melyik a jobb. :) De West talán többet tud a hifiről, mint én. :)
Mi a fene van veled? Jól eltűntél. Múltkor küldtem hozzád egy érdeklődőt. :) Amióta utoljára itt jártál, csináltunk egy másik fórumot, a ceedclub.hu címen. Ha gondolod, regisztrálj oda is. Üdv. Greg
Tudsz vmi jó minőségű viszonylag kevező árú téli gumit 15"-ös felnire? Mert engem is érdekelne! 15"ös gyári felnire téligumi, aztán jövő nyárra meg vmi alufelni kéne.