Keresés

Részletes keresés

ercsibe Creative Commons License 2003.06.23 0 0 617
Szia Anikó!

Írtam egy jó kis választ erre kidobott a szerver. Úgyhogy mostmár nem leszek annyira hosszú.

Időjárás: továbbra is marad a ragyogó napsütés, 29-31 fok nappal, 21 este. Bővebb infóért ld:
http://www.weather.com/outlook/travel/local/GRXX0030?letter=H&lswe=greece&lswa=WeatherLocalUndeclared&y=12&x=15

Rózsaszín homokos tenger, amiről kérdeztél Elafonissi lehet. Kettő is van, de ez az ismertebb, és nagyobb.
1) Elafonissi délnyugati csücsökben van, vagy irodával mész (ne tedd, mert 4-kor fel kell hogy pakold magad a buszra, mert visznek haza), vagy autóval is könnyen eljutsz oda: National Road végig nyugat felé (nem tudom hol fogtok lakni), majd a vége felé táblák hirdetik ezerel, hogy Elafonissi. NEm tudod elvéteni (ha mentek arra, érdemes kitérni -igaz az pont észak felé van, de a National Road is, szóval 10-20 km oda vissza max Falassarnára. Baromi szép kilátás, szép finomkövecses part, sziklákkal a szélein, és ahogy rákanyarodsz az útra a hegytetőről... mesés. valami hihhetetlen kékség ami ott van)

2) Balosi lagúna. Szintén rózsaszín homok, alján terítve kagylovakkal (szép nagy fehérek, immáron lakó nélkül), pisameleg víz. Állítólag Diana és Charles is itt töltötte nászútja egy részét (helyi irodák ezzel hirdetik, bár szerintem a kép elég lenne) Gyönyörű, de autóval necces. Hajó Kissamosból megy (buszállomástól 3 km!) jegyár 18€, míg a szervezett út 38€ volt tavaly, és sajna a hajók azok már 3-4 körül indulnak el... :(((

Jó utat, remélem segítettem.
Erika

UI: Lehetne nekem is egy kérésem? Hamár kinn vagytok megnézed nekem, hogy egy helyi irodánál mennyibe kerül a többnapos Santorini út? Köszi!
(többiek: bocsi, tudom ez már-már hasonlít az NDK turmixgép levehető ajtókkal esetére... ;) )

Előzmény: sagia (616)
sagia Creative Commons License 2003.06.23 0 0 616
Sziasztok!

Elore is elnezest kerek, tudom, hogy elhangzott a forumon, de arra lennek kivancsi, hogy hol van az a hely, ahol rozsaszin a homok. Es esetleg hogyan lehet oda eljuttni.
(elkezdtem a forumon keresgelni, de egy ora olvas utan feladtam es ugydontottem, hogy inkabb megkerdezem)
elore is koszonom annak aki idot szakit ra es megirja nekem: Aniko
Jaj meg egy kerdes. Milyen ido van most kint? Es csutortoktol milyen ido varhato? Tudja esetleg valaki?

ercsibe Creative Commons License 2003.06.23 0 0 615
Sziasztok!

Megint kérdés:

1) BALOS: tavaly csak hajóval tudtunk eljutni oda, de a legnagyobb verőfény közepette össze kellett szedni magunkat, mert indultunk haza. Az apartmanban volt egy srác, aki autóval ment oda, saját bevallása szerint meg is húzta jópárszor a kocsi alját/oldalát a keskeny összvércsapásokon, de legalább estig ott punnyadt. Volt valaki itt már arra autóval? Oda lehet találni? (Mondjuk nekem néha a krétai hegyi "kétsávosok" is halálközeli élményt jelentenek, és valszeg inkább Kissamosban bélünk motort/robogót ha lehet, bár még életemben nem motoroztam (esetleg valaki tette már meg ezt?), csak bicaj max., de legalább azzal elférünk a csapásokon.)

2) PREVELI: az a parkoló, amiről beszéltek, hogy onnan lehet lemenni az ösvényen, az a kolostor parkolója, vagy a tőle párszáz méterrel lejebb lévő úton (iszonyat keskeny ill. meredek "libegő-nyomvonal" :) ), ami a tenger felé megy, azon indultatok el, és ott volt egy parkoló? Ki hogy jutott el oda? Meg mennyi az a gyalogút?

Viszont, hogy ne csak kérdezzek, van egy hírem is. Tanítványomék kinn vannak Plataniason a Questorral, és megbíztam, leljen nekem többnapos Santorinis utat. Az egynapos kirándulás a Questornál befizetve 95€, míg talált valahol állítólag olyat, hogy 3nap/2éjszaka 69€/fő. Visszakérdeztem, mert nem hittem, hogy ez olcsóbb, mint az egynapos, hogy esetleg elírta, és 169, vagy 69/fő/éj, de nem, stabilan tartotta magát. Nos, ez is egy hír. Remélem igaza van, majd meglátjuk. Ha esetleg valaki jár kinn és belebotlik egy helyi iroda (akárhol) ajánlatába, nézze meg mennyiért kínálják, az is egy támpont.

Előre is köszi:
Erika

ir6 Creative Commons License 2003.06.22 0 0 614
Fura, de nekem eszembe sem jutott, hogy a transzfert ki lehet hagyni, pedig tényleg külön van feltüntetve, és mi is 4-en voltunk, a kocsi olcsóbb lett volna. Na mindegy.
Előzmény: szalapala (608)
ir6 Creative Commons License 2003.06.22 0 0 613
:)) Kedves Álmosdi miért pont itt???
Előzmény: doktorbácsi (612)
doktorbácsi Creative Commons License 2003.06.21 0 0 612
Nekem több mint 60€ volt Krétán a száloda egy napra és egy főre. Nem értem mi a probléma,ezt soknak találjátok?
Előzmény: szalapala (608)
szkati Creative Commons License 2003.06.21 0 0 611
Na de milyen nyolcat!
Előzmény: Vad (610)
Vad Creative Commons License 2003.06.21 0 0 610
Mint már írtam, jogosítvány hiányában nem béreltem a reptéren járművet, de szerintem nem lehet túl nagy a különbség, talán annyi, hogy a reptéren biztos, hogy incs alku, emellett ha minden évben ugyanott bérelsz gépet a városban, várható, hogy a csávó örömében kérdés nélkül ad engedményt, alku nélkül (náluk valahogy ez nem üzletpolitika, vagy mi, hanem inkább olyan baráti kapcsolattartás). De túl sok különbség nem lehet, és biztos, hogy visszafelé sokkal kényelmesebb a reptéren leadni az autót, és nem még kibumlizni a városból, bár nekem az is jólesik (Heraklionnál. Chaniától messze van a reptér)

Köszi a védelmet Álmosdival szemben, de elvagyok ezzel, merthát, ugye, először a szórakozás, aztán a topik... :))
Mellesleg úgy tűnik, kizárólag erre nyitotta a nickjét, mert más topikban még nem szólt hozzá, ide is csak nyolcat még, úgyhogy hadd szóljon ;)

Előzmény: szalapala (609)
szalapala Creative Commons License 2003.06.21 0 0 609
Nem igazán értem, hogy miért kell Vadot baszogatnod, aki a legtöbb értékes információt tette bele ebbe a topicba.
Az, hogy ő ki volt akadva rajtad, azt teljesen megértem.
Itt dicsekedtél azzal, hogy napi 57€-t fizettél szállásra reggelivel, -mert ha jól veszem ki, lemondtad a vacsorát 3€ ellenében a 60€-os félpanzióban -, szerintem ezzel kétségkívül topiccsúcsot döntöttél.(Bár azt a szállót is megnézném, ahol a 60€-s díjból 3€-t szánnak a vacsorára, hogy akkor mi lehet ott 57€ ?)Meg is fogom nézni a jövő héten:))
Elégedj meg ezzel, te vagy a csúcstartó itt.
Senki nem fogja megdönteni ezt a "teljesítményt".
Lett volna egy másik megoldás is persze: bevallani, hogy kissé túlárazott volt a túrád előszezonban.
Akkor szimpatikusabb lettél volna.
Előzmény: Álmosdi (607)
szalapala Creative Commons License 2003.06.21 0 0 608
Kedves Vad!
Amit én írtam, "transzfer" alatt hazai - mármint magyar - utazási irodáknál azt kell érteni, hogy a landolás után a kinti reptérről odaszállítanak a náluk foglalt ottani -jelen esetben krétai - szállásra.Meg majd vissza.
(Ami érdekes, hogy úgy adják meg a transzfer árat fixen - Kréta esetében elég egységesen 4000-4500Ft körül -, hogy teljesen mindegy, hogy te a reptértől 5 km-re, vagy 90 km-re fogsz lakni.)
Namármost mi nem kértünk transzfert az irodától - bár kb 90 km-re fogunk lakni a reptértől - mert annyi pénzért (4 fő kb. 18000FT = kb 70€) kb 3 napra lehet autót bérelni.
A múltkori kérdésem arra irányult,hogy van-e olyan eltérés a reptéri meg a máshol fellelhető autóbérleti díjak között, hogy helyből a reptéren béreljünk két hétre járgányt, vagy megérkezéskor csak egy napra és utána majd máshol vegyek ki kocsit.
Előzmény: Vad (595)
Álmosdi Creative Commons License 2003.06.21 0 0 607
Ezt írja a "Vad" uram

-----------------------------
A taxi Heraklionból Lendasba (74 km) kb. 16.000 Ft. Utazási iroda legyen a talpán, aki azt a transzfert meghirdeti.
Bocs, kedves Álmosdi, nem hagyhatom ki a magas labdát:
Hátha Téged érdekel ez a transzfer. :-PPP
-----------------------------

Hát erre édes egy komám csak annyit mondhatok én ezért a pénzért 3 (három) napra béreltem egy légkondis vadonatúj Corsát. Igaz törzsutaskártya és benzin is kellett hozzá.

Ha nem hiszi kend járjon utána.

Máskülönben meg kinőhetne már kiied abból a pendelyes korból mikor abban vetélkedik kegyelmed kinek nagyobb a paszulya meg ki tud messzebbre pössenteni. ;-)))))

Előzmény: Vad (595)
lakotars Creative Commons License 2003.06.20 0 0 606
Nem tudom, a mi szállásunk is Kamariban volt, és a rengeteg kő a vízben eléggé zavart, ekkor jött az úszómedence.
De hát én hozzá vagyok szokva a krétai homokos, lassan mélyülő, fenékig átlátszó strandokhoz :)
Előzmény: szkati (601)
Norbaja Creative Commons License 2003.06.20 0 0 605
Akadnak...Lefka Ori - Fehér hegyek, ami télen a hó miatt nyáron pedig a mészkő miatt fehér...
Előzmény: szkati (604)
szkati Creative Commons License 2003.06.20 0 0 604
Mi május 24-én jöttünk haza és az utolsó két napunk nekönk is nagyon borús és esős volt. Ez előttelévő 5 nap viszont kifogástalan, olyan,ami a nagykönyvben meg van írva.
Azért érdekes ez a tvaszi esőzés, mert azt mésélték, hogy egész télen rengeteg volt a csapadék, az összes víztározót feltöltötték. De nemcsak télen, hanem tavaly aug. és szeptemberben rengeteg eső esett. Miután mi Szicíliában is sokat áztunk tavaly szeptemberben- amiért nagyon dühös voltam- megkérdeztük egyik időjárással foglalkozó ismerősünket és az azt mondta, hogy a magas hegyek közelében több a csapadék, merthogy állítólag a magas hegyek vozzák a felhőket.
Herakleon közelében vannak hegyek, az biztos. Chaniaban is voltunk, de nem emlékszem, hogy vannak-e hegyek körülötte.
Előzmény: BellyButton (602)
mrincy Creative Commons License 2003.06.20 0 0 603
De jó Nektek! Bár gondolom most nem igazán örülsz, mert már itthon vagytok.
Gramvousáról mi csak sajnos hallotunk, azt mondták az egyik legszebb hely, jobb mint Elefonissi.
Vai hogy tetszett?
Előzmény: BellyButton (602)
BellyButton Creative Commons License 2003.06.20 0 0 602
Sziasztok!
Mi most 12én jöttünk meg Krétáról két hetet voltunk....Nyugaton Chania-tól nem messze Platanias-on volt a szállásunk...
Igen Vad május végén nem volt tul jó idő Krétán a barátaink máj.29én már ott voltak szakadt az eső két napot, aztán szépen elvonult keletre, mire mi mentünk Heraklionba szállt le a gép, ott esett aznap és még vagy egy hétig, de nálunk Chania környékén klassz idő volt...
Moni Preveli nagyon klasz volt mi is megtaláltuk, mi a kolostor felöli uton mentünk ott volt egy nagy parkoló és onnan kellett le gyalogolni, de nagyon megérte, eleinte sokan voltak de ugy 2 fele jöttek a hajók és elvitték a 3/4 társaságot, búvárkodni is lehetett:-)) A másik hely nem tudom pontosan hogy hivják a félszigetet de Kréta északi oldalán a legnyugatibb félsziget na annak a végére is kimotoroztunk térképenBalos(utazási irodáknál Gramvousa kirándulás azt hiszem) szintén mint Prevelinél gyalog le vagy 2km jó kis szakadékos uton, de már az oda ut is kalandos volt Kri-Kri tömeg stb. de ott a strand hasonló mint Elafonissi, de max 2-3 hajó jött, bodega sehol és a kilátás a parkolótól az igazi:-)))
Szóval nagyon klassz volt minden, jövőre jöhet egy ujabb görög sziget:-)))
Üdv BB
Előzmény: szkati (601)
szkati Creative Commons License 2003.06.20 0 0 601
Igazad van, mert Santorini nem hasonlítható össze Krétával, de annak is meg vannak a szépségei.
A fürdés csakis Kamariban gondtalan, minden egyéb helyen problémás.
Előzmény: lakotars (600)
lakotars Creative Commons License 2003.06.19 0 0 600
Van bizony, mi tavaly voltunk az Apollónnal egy ilyen "szigetugrós" (island-hopping) túrán.

Két hét alatt három sziget - Szantorini, Ios, Naxos - szerepelt a hivatalos programban, ezeken volt a szállásunk 4-5 napokra, emellett még magánerőből is kiruccantunk néhányra (Párosz, Délosz,Mykonos)
Komplex szigetélvezet volt , bár persze egyik sem ér fel Krétával :))

Nekünk egyébként elég volt Santorinin 4 nap, mert itt találtuk a legrosszabb fürdési lehetőségeket. Elődordult bizony, hogy inkább az apartman medencéjénel hevertünk, amire amúgy sohasem.

Kréta és Santorini között van egy csomó komp illetve egy gyorsjáratú szárnyashajó. Mi általában a Hellas Flying Dolphins hajóival közlekedtünk, (www.dolphins.gr), de szerintem a többi társaság se lehet rosszabb. Hajójegyet úgy lehet venni, mint nálunk egy vonatjegyet, bebaktatsz a legközelebbi ügynökhöz ( a kikötő környékén sarkonként kettő van) és egy kérsz egy jegyet a legközebbi hajóra. Nagyon szép komputeres rendszerük van, lehet előre foglalni stb.
A Flying Cat IV. szárnyashajó menetideje Heraklion Santorini távra 1 óra 45 perc, a jegy ára néhány tíz euró lehet.

Szállást sem lehet nehéz találni Santorinin, legalábbis a kikötőben az embernek gyakorlatilag át kellett verekednie magát egy halom emberen, akik órási vehemenciával kinálták a leszállóknak a apartmanokat illetve szállodákat. Egyébként a krétai utazási irodák is tudnak foglalni Santorinira, főleg azok, akiknek ott is van fiókirodájuk. Ekkor a transzferben is közreműködnek.

Előzmény: szkati (580)
mrincy Creative Commons License 2003.06.19 0 0 599
Hát mi autóval (Fiat Seicento) mentünk egy kb 5 km-es szakaszt, ahol hatalmas szakadékok voltak alattunk, egy kis földút volt, ahol ha 2 autó jött egymással szemben (nagyon ritkán fordult elő) akkor valahogy meg kellett oldani, hogy valaki tolatott egyet és találtunk egy szélesebb szakaszt. Azt hitttük soha nem érünk a végére, de mi is csak hallotunk, hogy erre kell menni és gondoltuk megpróbáljuk (visszafordulni már egy idő után nem nagyon tudtunk).
A végén megérkeztünk egy parkoló szerűségen és onnan mág át kellett mászni egy kis hegyen és ott tárult elénk a csoda.
Előzmény: ercsibe (597)
Vad Creative Commons License 2003.06.19 0 0 598
csak gyalogútról tudok.
Van egy kanyargós ösvény lefelé.
Van egy másik, rövidebb út is, de azt csak Preveliből láttam. Átmásztunk egy sziklán (valamiféle ösvény ott is van, és kijut az út egy motelszerűséghez, ahol van parkoló, de hogy oda hogy kell kocsival menni, azt nem tudom.
Előzmény: ercsibe (597)
ercsibe Creative Commons License 2003.06.19 0 0 597
Hogy jutottatok oda le? Vagyis inkább fel? Megtaláltuk a kolostort, meg tőle párszáz méterrel előbbre a levezető utat, de sokan csak álltak, és néztek lefelé sóvárogva, hogy hja de jó lenne lemenni... Mi meg a kis Fiat Pandánkkal nem mertük bevállalni, mert valahol olvastam (talán pont itt csak régebben), hogy talán a Suzuki terepjáró akarta ott felfelé kilehellni a lelkét. Vagy van jobb út is, és mi a leendő libegő nyomvonalát találtuk meg? ;)
Milyen kocsi oda a minimum? (eddig A-kategóriásat béreltünk mindig)
Előzmény: Vad (596)
Vad Creative Commons License 2003.06.19 0 0 596
Igen, megtaláltuk, télleg gyönyörű, de a szardíniás dobozban több hely volt.
Aki prevelit akar nézni, annak májust, ill. októbert javaslom.
Előzmény: mrincy (593)
Vad Creative Commons License 2003.06.19 0 0 595
Melyik reptérről, melyik szállásig, melyik utazási iroda?

(ez nem a hány tyúk hány nap alatt stb.)

A komp Pireusból Krétára oda-vissza kb. 8-9000 Ft.
A taxi Heraklionból Lendasba (74 km) kb. 16.000 Ft. Utazási iroda legyen a talpán, aki azt a transzfert meghirdeti.

Bocs, kedves Álmosdi, nem hagyhatom ki a magas labdát:
Hátha Téged érdekel ez a transzfer. :-PPP

A buszok Krétán belül 2000 Ft alatt vannak, kb. 70-200 km távra.

De még a helyi kompok is olcsóbbak, motorszállítással együtt.

Szal a topik szellemiségénél fogva írd már ide, hogy kik ezek a rablók.

Előzmény: szalapala (594)
szalapala Creative Commons License 2003.06.19 0 0 594
Transzfer alatt azt értem, hogy a repülőtérről a szállásig 4500Ft/fő díjazásért vinne ki az utazási iroda. Négyünkre ez kb. 70 € lenne. Az meg már a neten kért ajánlatok alapján is 3 napi kocsibérlésnek megfelel.
Előzmény: Vad (589)
mrincy Creative Commons License 2003.06.18 0 0 593
Bocs, hogy bekapcsolódok. Csak annyi, hogy Kréta szerintem gyönyörű és ami nekem szinte a legjobban tetszett az Preveli.
Ti is megtaláltátok, ahol a tenger és a kis patak találkozik egymással. Nem semmi út volt odáig!
mrincy Creative Commons License 2003.06.18 0 0 592
Bocs, hogy bekapcsolódok. Csak annyi, hogy Kréta szerintem gyönyörű és ami nekem szinte a legjobban tetszett az Preveli.
bogyó Creative Commons License 2003.06.18 0 0 591
Jaja, bazmegelni én szoktam, meg a cseszlovákok (én nem vagyok cseszlovák). Egyébként a bazmeg egy magyar szó, erdete a "baszd meg (anyádat)!" állandósult szókapcsolatra vezethető vissza. Mint ilyen, használata elfogadott, persze a használónak figyelnie kell az inkriminált szó átlagnál magasabb emocionális töltetére (ez műszerrel mérhető, nem vicc), és ennélfogva kiemelt stilisztikai elemére.

Álmosdi olvtárs esetében is a fenti okfejtés lebegett a szemem előtt: minél egyértelműbben ki akartam fejezni az álmosdi nick magatartásával való egyet-nem-értésemet. Utológos elnézésemet.

Egyébként szerintem be kellene fizetnünk egykét 60 eurós apartmanba Krétán. Igaza van álmosdi ot.-nak: addig ne járjon a pofánk, lehet, hogy az a tuti.

Előzmény: Vad (586)
bogyó Creative Commons License 2003.06.18 0 0 590
Dehát nem olvastam azóta errefelé, b+ (csak a rend kedvéért, ugye).
Előzmény: Vad (582)
Vad Creative Commons License 2003.06.18 0 0 589
Attól függ, melyik reptér...

Chania felé a repülőtér kint van az Akrotiri-félszigeten, de onnan is megy be busz azért, viszont visszafelé kényelmetlen a dolog: motorleadás, buszmegálló keresése, v. taxi.

Herakliontól a reptér kb. 10-15 perc busszal (a központból), és olyan 200 ft körül lehet, és gyakran jár. Gyalog is megtettem már párszor az utat, sőt, a kölcsönzős is felajánlotta, hogy kivisz :)

A magam részéről sose próbáltam reptéren bérelni, mert jogosítvány nélkül nem nagyon megy :)

Szal ha engem kérdezel, inkább bent. De mi az a transzfer, ami 3 napos kocsibérlés árával vetekszik?

Előzmény: szalapala (588)
szalapala Creative Commons License 2003.06.18 0 0 588
Szerintem Álmosdit most már hagyjuk békén, hogy sok pénzért jól érezte magát Krétán - valószínű többért, mint ahogy kellett volna, de ez magánügye és egészségére legyen.
Viszont praktikusabb kérdésem volna hozzád - meg persze a többi kedves hozzászólóhoz -: úgy vettem ki,hogy a reptéri kocsibérlésnél az alkudozásnak nem sok sansza van.
Mit mondasz, inkább menjünk bele egy rövidbérlésbe ott - 2 naposba - és majd lecseréljük azt máshol, vagy inkább helyből ott kéthetesbe menjünk bele?
(Merthogy a transzfer ára az listaáron is legalább 3 napos kocsibérlés árát teszi ki.)
Előzmény: Vad (586)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!