Üdv! Pár napja kb. 30 km megtétele után bementem egy üzletbe, autó lezár kulcs nélküli (2.0 dci) végeztem ajtó nyit kulcs nélkül. Inditanék hiba üzenet " Turn steering wheel start" majd megint inditanék " Check imobiliser engine" , belülről lezárom nyitom inditanék semmi próbálom kormány forgatni majd indítani semmi, na megnézem az akkut ajtót kinyitotta, hiba üzenet eltűnt ,beindult eltelt idő alatt semmi. Mi lehetett a gond?
Jo szamoljunk! Dec28.tol. valto nem ismerte fel magat. Treler 8eft, szerviz 46e ft. Valtoban jeladot csereltek. 3 nap mulva ujra nem ment. Treler 10e ft. Szerviz 40e vezermutengely jelado csere. Majd par napig jo volt ujra mag allt. Treler 15e, Szerviz 56e ft. Fotengelyi jelado csere+ meg egy jelado, arra nem emlekszem. Masnap ujra treler, szerviz. Akkr ujabb jelado. Munka dijat elengedtek. Fel dobtak, hogy computert, es kabelkoteget kell cserelni, 500e ft-ert. Autot ujra meg kaptam ez mar majusban volt. 1 hetet se hasznaltuk ujra nem indult. Autovillamossagi 25e ft. Es kabel hiba. Lehet, itt-ott kihagytam dolgokat. De emlekezetbol irom. Szamlak nincsenek elottem. Dec 28-tol Julius vegeig osszesen 470km-t ment sajat kerekein az auto. Volt, hogy megtett 50 km utan jott az autoert a treler. Havi atlagban 75e ft ra jott ki a szerviz. De legalabb az osszes jelado uj.
Eladóvá vált egy Carminat/VDO GPS cd-olvasó,LCD képernyő,képernyő keret+összekötő kábel,valamint a beépítő keret,rajta a kiegészítő elektronikával,és a képernyőt kikapcsoló kapcsolóval. A GPS egység Carminat Navigation Informee 1-es,a szoftvere NAV5-ös. Német+francia nyelv van rajta,de magyarítható! Térkép CD-ket adok hozzá! Egy Espace IV-ből származnak,hibátlanul működik minden.
Fontos! Ezek az egységek egy rendszer RÉSZEI,ahhoz,hogy használni tudd,még szükség van egy GPS antennára (ami egyben a rádió antennát is magába foglalja),egy navit vezérlő gombsorra,és egy GPS számítógép/központi egységre,amire csatlakozik a rádió,a kormány távvezérlő,a navi vezérlője,a rádió antennája,és kb minden ami a GPS és a multimédia rendszer részei. Ezek a cuccok pl. Ebay-ről beszerezhetőek. Ott csak a CD-olvasó egységet mérik 30-40ezer Ft körül,én az egészért kérnék 29ezret! Ritkán vagyok itt a fórumon,úgyhogy ha valakit érdekelne,kérem a következő címre írjon: rauleyamps@gmail.com
Szia, akkor a végeredmény az volt hogy elektronikai hiba volt, tulajdonképpen kontakthibás volt a kocsi és újra kellett kábelezni? akkor érdemesebb előszőr valami jó autovillamosággishoz vinnem, mielőtt elkezdenék szétszedni és mindent kicseréltetni rajta? Amúgy egy két dolog érdekelne a donor kocsiból. Annak azért örülök hogy most már jó tehát meg lehet csinálni. csak kérdés mennyibe volt ez neked összesen. :) Köszi a választ.
Nekem pont ugyan ilyen autom van. 5sebeseges tipronic automata valto, 2,2 dCi motorral. Es 2004-es! Sot meg donor autom is van hozza.
Altalad leirt hibak nalam is elojottek. 2015 Dec. 28tol iden augusztus elso heteig volt ez miatt Renault markaszervizbe.
Kicsereltek az osszes jeladot a motoron, valton is. Jeladok arai darabonkent 12e ft-tol 30e ftig terjedtek. Mind kilett cserelve. Csatlakozok ujra cserelve. Hiba megmaradt. Majd javasoltak a computer es kabelkoteg cseret potom 500e ft-ert munkadijjal egyutt. Hat kosz! Majd elvittem Kaposvarra egy autovillamosagishoz. Ok 2 hetet tornaztak rajta, minden kabelt atvizsgalva, ra jottek, hogy tobb kabel szakadt, kontakt hibas. 25e ft-ert. Az osszes kabel hibat kijavitottak. Mára kifogastalanul mukodik az auto. De mar keso! Eladom az autot. Mert ido kozben vettem egy ujat. Akit erkedek az auto, vagy teli gumik, nyari gumik, alufelnik, esetleg a donorauto irjon ram, mondja el mit szeretne. Arat megbeszeljuk, es az ove lehet a kiszemelt targy!
Asszony élt a vétójogával, mint Kína a G8-ak között. Maximálisan figyelembe véve azt az igényemet, miszerint valami gyógyvízben szeretném regenerálni megfáradt csontjaimat a nyári szabadság alatt. Így esett a választása az általam preferált Hajdúszoboszló közvetlen szomszédságában fekvő Rodosz szigetére. Privátban küldenék egy kívánságlistát, és egy címet holnap...
Felhívtam az én ügyvédemet és szerinte a kulcsszó a hibás teljesítés!!! Első lépcső a kijavítás, a második az értékcsökkentés, a harmadik a visszavétel (ez csak akkor játszik ha sorozatos hibák állnak fent amik végleg megakadályozzák a vételt... szerintem ez áll fent) Mindenesetre értesíteni kell az eladót minden lépésről írásban (sms, email...stb) Az okos telefonodra tölts le egy beszéd rögzítő alkalmazást és rögzíts minden másodpercet! (ez jól jöhet még az esetleges perben, főleg ha elszólja magát) A felvételek hivatalosan nem felhasználhatók de a peranyagba becsatolva a bíró is látja (hallja) és nem hülye... Tudok olyan esetről amikor a bíró kijelentette a felvételről hogy hivatalosan nem felhasználható de mindent elárul az esetről és meghatározza a döntését!!!
Azt hogy jogi útra tereled a dolgot és fizetni fog... ha tetszik ha nem. Már csak egy kérdés van perköltséggel (ügyvéd+bíróság+szakértő+útiköltség...stb) vagy nélküle szeretné. Hétfőn az legyen az első dolgod hogy felhívsz egy ügyvédet és megkérdezed hogy hogyan csináld.
A fokozatokat sem kapcsolja rendesen csak azt hogy P vagy N vagy R vagy sebesség. De sebességben van tudok menni viszont nem váltogatja hogy 1-2-3-4-5. Egy sebességben megyek végig. Ki is írja a Gearbox hibát. Amikor leállítom és gyújtásra helyezem R.ben látjja nem indul. Lezárom és egy idő után ha újra nézem akkor már észleli hogy P-ben van,
Vasárnap a szaki megnézi az automata vezérlőt is, hátha valami elektronikai hiba, kontakt, érzékelő vagy valami... Amúgy menet közben ha a kijelzőn nem is mutatja hogy épp melyik állásban van akkor is szépen váltja a fokozatokat, ha átrakom más állásba a váltot érzékeli, tudok tolatni üresben lenni indulni is.
Most lementem, megnézni hogy hátha helyre állt a dolog. Start gomb és rögtön P állásban volt a váltó pöcre indult és most így is állítottam le. Szóval elvileg délután haza tudok menni :)
nem tudom, mennyit szantal erre, de az esetleges turbo hiba, meg az automata valto rossz fokozatban van, ezek egyike sem tünik egyszerü, olcso mulatsagnak, szerintem szelsöseges esetbena kocsi eladasi arat is raköltheted.
Az elado ennyire rövid idön belül elöallo hibaert biztosan felelnie kell, még ha ez Mo-n nem is divat. Viszont csak akkor tudod ezt ra haritani, ha nem nyulsz hozza, es vele egyeztetsz.
Ugyanis neki vagy meg kell javitania, vagy értékcsökkenst kell fizetnie, azonban ha te megjavittatod, na azt neki nem kell bevallalnia, még azt is mondhatja, hogy a hiba nem is letezett, vagy szerelesi hiba okozta.
Az a baj hogy nem hiszek abban hogy 12 éves autónak semmi baja nincs, megnéztem jó pár espace-t és valami lámpa mindegyiknél éget a műszerfalon... Mindegyikre rákéne szánnom az időt és pénzt hogy szépen helyre rakjam. Amúgy a kocsi nagyon jól megy jó a motorja full felszereltségű, és nagyjából tisztában voltam azzal hogy ha espace-t veszek akkor az elektronikai "szarjait" fel kell vállalnom. Nem az a célom hogy visszavigyem, hanem hogy minél előbb és persze olcsóbban helyre rakjam. Ha visszaviszem és veszek másikat belefuthatok nagyobb hibákba ami akkor mikor megveszem még nem látszik. Nem feltétlen az a célom hogy ha valami gond van gyorsan szabaduljak és vegyek másikat, hanem hogy ha általam lettek javítva a hibák legalább tudom hogy az ok. Persze ha menet közben kiderülne hogy valami nagyon nagy gond van akkor jön az hogy eladni. Lehet én gondolkodom furcsán, de a tanácsaitokat tapasztalataitokat szívesen veszem :) Első lépés hogy jutok haza :)
Akkor most tényleg segítség mert különben nem jutok haza :((( Tegnap elvittem szakértőhöz, komuteres vizsgálat stb. Meg is beszéltük hogy vasárnap szétszedi kitisztogatja az EGR-t megnézni a turbó szerepeket, stb.
Ma reggel kocsi pöcre indult menet közben elment a válto állás jezés. Nem mutatta hogy az automata váltóm milyen állásban van, de ahogy váltottam mindent megfelelően érzékelt. Munkahelyre beérve leparkoltam P-be raktam és leálltam. Viszont nem tudtam újra indítani mert azt írja a műszerfalon hogy R-ben vagyok. Probáltam mozgatni kártybehejez stb. de persze kiírja tegyem P vagy N-be, még csak inditózni sem tudok....
Fogalmam sincs mit csináljak, lezártam otthagytam hátha nap közben pici buci vezérlése helyre áll.... Van valakinek ötlete mit tudok tenni??? Haza szeretnék jutni :((( ja és nem taxival meg ilyenek hanem a kocsival traler nélkül :)
Na, többek között ezért is félnék egy 2.2 dCi IV-es Pacaltól. Bár, ahogy beleültem, elkapott a birtoklási vágy, szóval csak idő kérdése :D A csomagtartót meg megoldom úgy, hogy törpéket ültetek csak be és jól előrehúzom az üléseket :D
Hát, nem mindenhez tudok hozzászólni, de mikor az enyémet kipróbáltam vásárlás előtt, ugyanott mentem egy másikkal is, ami szintén bedobta ezt a hibaüzenetet, csak nem gázadásra, hanem folyamatosan leállításig. (Kraftstoff einspritzung fehler) A kereskedő szerint bebikázták a kocsit, mert gyenge volt az akksi, azért ír ilyeneket. Lehet, hogy úgy volt, de nem hoztam el a kocsit.
Viszont ha jól tudom, EGR probléma miatt le szokott tiltani a kocsi. Majd a tapasztaltabbak kitérnek erre. Bár azt hiszem akkor nem is megy .Egyébként az EGR csövet le szokták falazni, azután nincs gond vele.
A turbo hiba összefüggésben lehet a "fuel injection system fault" felirattal, ha a kocsit visszafogja.
Olyat, hogy néha világít a serviz és az esp lámpa, az enyém is csinált mikor megvettem, de aztán elhagyta. Gyenge lehetett az akksi (azóta kukában van), azért képes random hibát jelezni.