Többek között igen. Igazából kamrából sem mindegy, milyet használ az ember, a vizes cuccok nagyobb átmenő légmennyiséget igényelnek, de a neten találsz erről infót.
Nekem is elment tegnap kicsit,nekiálltam a 109-nek "semmi baja! a hozzáértők szerint. na a két hátsó váznyúlvány kompletten hiányzik és ha már az hiányzik mi lesz még ott ha nekiveselkedek. No de ne mélyedjek bele,mert "nem éri meg".... Na most légy okos..
Sziasztok! Az autómat szeretném majd tavasszal-nyáron újrafújni, most metálbordó festékkel. A Vaterán egy eladónak most végre lenne Dupont márkájú, "babilonvörös" metál festékje, egész jó árban (6500/liter), de "vizesbázisú" a festék és a hozzávaló lakk is vizes oldószeres. Nem ismerem ezeket a vizes festékeket, ha valakinek lenne tapasztalata közületek ilyen festékkel, dolgozott már efféle anyaggal, légyszíves írjon nekem róla pár sort. Mennyire tartós? Mennyi idő alatt szárad? Bírja az időjárást, gépi mosót? Vagy felejtős a vizes festék? Nem akarok rossz festéket venni, azt szeretném, ha szép lenne az autóm. Köszi előre is!
Na bakker, hogy néztem a 128-at 123-nak? Ezt már senki nem mossa le rólam... :-( Pedig esküszöm arra gondoltam. 123-as kupéból a 300-as dízelre gondoltam. Sorry! A 128-as egy álomautó!
Ismerem az oldalt:) Képanyagom elég nagy van hozzá:)) Amit meg fejtek most az is restaurálatlan,sőt a hátfalon és a két hátsó sárvédőív kivételével még eredeti is mindenhol mégsőtebb,lábon jött haza két éve külhonból:)))
Semmi bajom nincs a XX-kerrel. Esetleg tudsz küldeni referencia képeket? Ha minden ok, akkor nem csak az ajtót festetném. :-) Van egy pár kavicsfelverődésem is, de sajna már nem megy az egyenkénti foltozgatás, telibe kell azt is festeni... (W128 dízel kupé, na az ritka, egyszer mentem egyel! nem átépített, hanem originál volt!)
Ha aXX. megfelel és nem vágysz kicsempézett váróra meg kólaautómatára szívessen segítek:) Bár slk-t nálam se találsz csak egy ritka 300-as W109-t meg egy mégritkább és vénebb W128coupét:DD
Felfelé leemelhető fülekkel van, és sajnos voltam olyan szervízben, ahol más mercedes ilyettén szerelésénél a helyszínen voltam, és láttam, hogy a szaki cibálta, cibálta, hogy hol a rossebbe lehet még rajta valami patent, mire egyszer csak megadta magát.
Igazából csak azért félek egy kicsit, mert eddig akármilyen szervízbe voltam, ahol elvileg mercedest szerelnek, mindig meglepetést okoznak az autóm dolgai. "Jéé, ebben így működik az ablakemelő, más mercibe nem!" és még sok ilyen dolog. Ilyenek még márkaszervízben is előfordultak. Persze ilyenkor kérdésemre mindig kiderül, hogy még nem igen volt dolguk slk-val. Én magam néha szerelgetek rajta ezt azt (sikerült is már letörnöm egy-két műanyag rögzítést, aminél sajnos egész elemet kellett cserélni, lévén egybe volt öntve mással) és tagja vagyok egy német klubnak is, ahol sok tanáccsal látnak el, olyanokkal amit a wis már nem mutat.
Esetleg tudtok is ajánlani ilyen műhelyt Budapesten vagy környékén?
Előző levelemet egy kicsit rövidítve újra bemásolnám és kérném a segítségeteket, tanácsotokat:
Szeretnék Tőletek tanácsot kérni olcsó de vállalható saját fényezésre.
Az alany egy 91-es Opel kadett.
Van rajta pár rozsdafolt, azt januárban kijavítja a karosszériás, amikor az alját rendbehozza, az én feladatom lenne az autómra egy saját fényezés, mert a jelenlegi több helyen ki van mattulva és a elemek is külömböző árnyalatúak.
A tervem egy matt vagy selyemfényű fényezés ipari festékkel homokszínben vagy bordóban.
Kompresszorom, festékszóróm, garázsom, vállalkozókedvem van.
Kérdéseim: a matt / selyemfényű fényezésnél elegendő-e ha a felületet megcsiszolom majd zsírtalanítom, csak a javított részeknél használok alapozót és füllert, majd erre menne az ipari festék?
Kérem adjatok javaslatot az ipari festék tipusára, a csiszolásra , a zsírtalanításra és a felviendő rétegeket nézve, mert teljesen kezdő vagyok a témában.
Abban nincs kompromisszum, hogy az autót teljesen szétkapom ahol szükséges pl. ajtók, csomagtartó, motortér.
A Cél egy homogén fényezés lenne és a rozsda száműzése.
Segítségeteket, tanácsotokat előre is köszönöm: Roberto