Keresés

Részletes keresés

madjoe Creative Commons License 2002.08.28 0 0 339
;)
Jo, jo, csak nehogy beleessunk abba a nagy melysegbe. (szoval vasak, kotel beulo lesz nalam az olvasashoz)

Egyszeru: ha csak skocia erdele a mostani uton a legjobb szervezo: http://www.travelscotland.co.uk/ itt az attractionsnal es az eventsnel sok sok jo info van. A foods talan meg erdekes, a tobbit en nem hasznaltam. Szallas, mint mar mondtam itt: http://www.syha.org.uk/.

Az arakkal nehez mit tenni... idovel erzi oket az ember. :) Nekem skocia es foleg a kisebb falvak, nagyon olcsonak tunt... viszont Londonban lakom.

latni, latni..: ket megoldasom is van: 1: kuldok kepet, 2: egy sor valahol... de akkor inkabb bent lassatok.

idojaras: nekunk napsuteses volt... ilyenkor gyonyoru a videk, ha esik is gyonyoru, csak nem latszik

no, visszafogom magam

Előzmény: Törölt nick (338)
madjoe Creative Commons License 2002.08.28 0 0 337
;)

SzCs: Igen. de sajna mar nem sokaig. Oktober kozepen irany Budapest.

Canon: :) ha jol szurtem le a tanulsagokat a F*&kellekeken neked nem is lenne szabad gep kozelebe menned :). Na jo, azert ha konkretizalsz, mondom, amit tudok.
Ha az ar is szamit: a Youth Hostel a legolcsob, de kicsit dragabban mar van B&B is.(elobbi 10 font/fo/ej korul, utobbi 15-25), mindketto neten keresheto, foglalhato.(www.syha.org.uk asszem) Az autoberlesnel nekunk elfogadtak a magyar jogsit is, de ha van nemzetkozi az sem art. Erdemes elore lefoglali neten keresztul. (Mi a Nationaltol bereltunk mert kozel van) Ha nem itt laktok nem erdemes easycarozni, mert annyival nem olcsob mint bonyolultabb. Nekunk full coverrel (a sima biztositasnal 500 az onresz az emeltnel 100 a fullnal 0, de ezek cegenkent valtozhatnak(vagy nem, nemtom, nem vagyok jogasz)) es unlimited mileage-dzsel egyutt kijott az auto(1.6 ford focus klima 5ajto) negy napra 200fontbol + a benzin (75-80p/l). Fotozas: hogy mit meg hogyan, azt leginkabb ti tudjatok magatoknak. Kellekek: tizhazas falu sarki boltjaban is lattam hipermindenfele fotoelemet, filmet, de nem bizti, hogy mindenhol lesz. A cuccok dragak az emberek kedvesek, sor es viszki sok van, a skot bankjegyek nem ugy neznek ki, mint az angolok, de ugyan annyit ernek (ott is GBP van). ha kell meg valami, irjatok.
madjoe

Szürke Csacsi Creative Commons License 2002.08.28 0 0 335
Köszi, kíváncsivá tettél. Te most kint vagy?
Előzmény: madjoe (334)
madjoe Creative Commons License 2002.08.28 0 0 334
;) Tenyleg vannak valtozasok. (egy 87est hasznalok /igen salata ez is/ de azert meg mindent megtalaltam. A metrot terkeprol nezem. A Jubilee jelenleg egy bazi nagy majdnemfelkor Startford es Stanmore kozott negyszer keresztezve a Temzet. A canary warfos resza amugy nagyon hipermodern... nem is igen tetszik.
Előzmény: Szürke Csacsi (333)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2002.08.28 0 0 333
Valami 3 fontért vettem, vagy ilyesmi - ennyiért megéri tízévente újat venni. Meg hát a régi már saláta :)
Egyébként voltak változások, pl. metró épült - tényleg, mi lett a Jubilee útvonala? Arra emlékszem, hogy a Big Ben környéke fel volt túrva miatta.
Előzmény: madjoe (332)
madjoe Creative Commons License 2002.08.27 0 0 332
;) Jo az, jo az, nekem sokkal regebbi van, de azzal is megtalaok mindent. (csak az uj negyedekben valtoznak a dolgok... egy utcaatnevezes elegge radikalis lepes lenne.
mad
Előzmény: Szürke Csacsi (330)
Traubi Creative Commons License 2002.08.27 0 0 331
Oppsz csak most vettem ezt észre, pedig pont júli elején jártam ott. Remélem azóta megvannak a saját tapasztalataid is :)
Előzmény: Thomas (327)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2002.08.23 0 0 330
Nézegettem a napokban a londontown.com-ot. Nagyon jó ötletük volt, hogy külön oldalakat szenteltek az ingyenes vagy majdnem ingyenes látnivalóknak, programoknak, gondolva a kispénzű turistákra. Érdemes megnézni!

Más. Nekem van egy London A-Z-m, de kéne egy új, mert ez már jó régi (1992). Lehet itthon is kapni ilyet, vagy majd kint?

Szürke Csacsi Creative Commons License 2002.08.23 0 0 329
Ősszel mennék Angliába, busszal. Tudna valaki segíteni, mennyi lehet most az utazás ára retúr? Találtam egy cédulát, néhány (2-3) évvel ezelőtti információkkal, aszerint kb. 35 000 Ft, de az is lehet, hogy valamit félreolvastam.
madjoe Creative Commons License 2002.08.01 0 0 328
;) Passz. De mint fel oraja kiderult a hetvegen megyek Skociaba (pentek delutantol hetfo estig).
madjoe
(tudom, informaciotartalma nem volt, de orulok)
Előzmény: Thomas (327)
Thomas Creative Commons License 2002.08.01 0 0 327
Volt valaki mostanában Edinburgh-ban?
Egy két helyi tapasztalat kellene, szombat reggel megyek.
Kösz, Thomas
Qqberci Creative Commons License 2002.07.31 0 0 326
Kinsale, aztan holnaputantol Ennistymon
Qqberci Creative Commons License 2002.07.26 0 0 325
Matol Glounthaune, hetfon Midleton.
madjoe Creative Commons License 2002.07.24 0 0 324
;) Van egy konyvsorozat, amit az Independent tamogat. Nekem megvan belole a legjobb 5000 Pub NagyBritanniaban 2000. evi peldanya. nem gyenge olvasgatni a publeirasokat. Erdemes megvenned, has zereted a jofele soroket (meg borok es wiszkik kategoria is van benne)
byte

madjoe (London)

Qqberci Creative Commons License 2002.07.24 0 0 323
Tovabballtunk Glanmire-ba, hatha ott is van meg valami ihato...
Előzmény: Csokis (321)
Cyrano de B. Creative Commons License 2002.07.23 0 0 322
Helló Mindenki!
A helyzet némileg megváltozott, ugyanis a legszerényebb számítások mellett is ez a 3 hét kinti tartózkodás mintegy 1.000.000 Ft-ba kerülne, úgyhogy szegény csóró magyar turistaként letettünk Skóciáról (csak egyelőre és nem véglegesen), a legújabb - és immár egészében körvonalazódó terv csak 10 napos londoni tartózkodás lesz + 1-2 kirándulás a környékre.
Szerencsére a Malévnál sikerült beleugrani egy előnyös repjegy-vásárlási akcióba (Mindenkinek ajánlom figyelmébe a Vedd és huss akciójukat: minden héten 3 különböző úticélhoz adnak 39.900 Ft-os egységáron repjegyet; ezen a héten Párizs, Tel-Aviv és szerencsére London), úgyhogy szombaton utazunk!!!!
Szállást egy kulturált hotelban sikerült szerezni, 36 font éjszakánként kettőnknek reggelivel (a srác, aki kinn van, alkudta le 50 fontról!!!), remélem jó lesz...
Ha visszajöttem, majd felteszek néhány fényképet...
Addis is üdv: C
Előzmény: Qqberci (320)
Csokis Creative Commons License 2002.07.22 0 0 321
Na, az ilyen alakok miatt fulladnak bele szegény EU-tagok az eladatlan tejkészletekbe!
Előzmény: Qqberci (320)
Qqberci Creative Commons License 2002.07.22 0 0 320
Sullyedesrol szo sem lehet. Az a Titanic volt m,eg a Lusitania.

Tegnap voltunk Cobh-ban, most meg Cork-ban rontjuk a levegot es megprobaljuk a szerencsetlen ireket kiinni minden normalis italfelesegukbol...

Előzmény: Cyrano de B. (317)
Csokis Creative Commons License 2002.07.22 0 0 319
A komp árát megkérdezheted a Vörösmarty téren, az Ibusz irodában. Ők árulnak P&O jegyeket, csak ha a nő nem érti az éjszakai, meg a hajnali tarifa fogalmát, akkor csavard ki a kezéből a menetrendet, és mutasd meg neki. :-) Nekem nyolc éve ezt kellett csinálni.
Cyrano de B. Creative Commons License 2002.07.17 0 0 318
öeg=öreg
Na igen, kaját akarunk vinni magunkkal, de természetesen nem fogunk kihagyni egy-két kellemes éttermet...
Cyrano de B. Creative Commons License 2002.07.17 0 0 317
Helló Mindenki, aki szereti a jó öeg Albiont és Skóciát!!
Remélem, hogy még nem sűllyedt el teljesen ez a topic és nagyon-nagyon nagy kár, hogy csak most találtam rá. A helyzet ugyanis az, hogy augusztus 1-től tervezek kicsi feleségemmel egy 3 hetes túrát Angliába, és ha már ott leszünk, természetesen Skóciába is el szeretnénk látogatni (persze pénzünk, mint egy átlag alatti magyar túristának, elég kevés van). Ha valaki esetleg még vissza-vissza látogat erre a topicra, legyen oly kedves és segítsen nekünk információkkal az utazással kapcsolatban. Végigolvastam egyébként az összes hozzászólást, sok hasznosat ki is kukacoskodtam belőle, de mindent nem sikerült.
A tervezett utazási paraméterek a következők:
Mindenképpen autóval mennénk, bár a hallott árak kezdenek elrémiszteni. Az Autóklubban azt mondták, hogy Bp-től Londonig kb. 64000 HUF-ba kerül (autópályadíjak, komp, miegymás...) Hát, elég húzósnak tűnt, de olvasva a hozzászólásokat, azt hiszem, hogy ebbe bele kell törődnöm. Néhány napja kaptam egy SMS-t egy kint lakó ismerősömtől, azt írta, hogy a tavalyi árak szerint a komp kb. 30-35 Ł-ba került (autó+ két személy). Na most akkor melyik az igaz? Lehet, hogy a Csalagút olcsóbb? Vagy elképzelhető, hogy ha retúrjegyet kérek akár 3 hetes időtartamon belülre, akkor is olcsóbban jövök ki?
Szóval, megérkezés után kb. 3-4 nap Londonban (múzeumok, kiállítások, B. Palace, nevezetességek, este pub a legjobb prg), de szállás egyelőre nincs (a leírtakat mingyár' megnézem). Melyik lehet a legolcsóbb?
Mindezek után irány Skócia, mert ahogyan olvasgattam az eddigieket, max. érdemes ott több mint 1,5 hetet eltölteni. Szóval erre is kellene egy útvonalterv (v. legalább annyi, hogy hol tudnék utánanézni ennek...), meg aztán szálláscímek árakkal. Nagyon tetszett, amit írtatok, hogy aszongya vannak olyan kempingek, ahol akár lakókocsit is lehet bérelni. Ezek sok helyen megtalálhatók? Elviselhető árúak? (Sátrat azért a biztonság kedvéért viszünk...+ meleg pulcsit és takarót + szúnyogriasztó-krémet)
Remélem, még nem késtem el nagyon a szervezéssel, és tudtok hasznos tanácsokat adni.
Mindenkinek előre is köszönöm a segítséget!!
Üdv: Cyrano (bár manapság már inkább Sundance Kid + emailcím is megváltozott: thesundancekid@freemail.hu)
Qqberci Creative Commons License 2002.04.10 0 0 316
Meglesz. Meg a beszámoló a whiskey-kről is :-DD
Előzmény: Csokis (315)
Csokis Creative Commons License 2002.04.09 0 0 315
Ja. Es az en anyamat. :-))) Oszt' kepeket is akarunk latni!
Előzmény: Qqberci (314)
Qqberci Creative Commons License 2002.04.09 0 0 314
Ha esetleg kibővítenénk a topic címét Írországgal, akkor nyár vége felé egy háromhetes Cork - Waterford - Thurles - Dublin kirándulásról is be tudnánk számolni :-)))
Csokis Creative Commons License 2002.01.14 0 0 313
JAJ-JAJ-JAJ! Micsanalok en itt, ahelyett, hogy ott lennek? De azert koszi! :-)
Előzmény: Qqberci (310)
Qqberci Creative Commons License 2002.01.10 0 0 312
Mentünk fel Szentendrére a közúti hídon, akkor csináltam (vezetés közben :-)) )
Előzmény: tinimtzsal (311)
tinimtzsal Creative Commons License 2002.01.10 0 0 311
Azért ez elég korrekt!

1ebekben pedig mindannyiotoknak: HEPINYÚJÍR!!!

t

Előzmény: Qqberci (310)
Qqberci Creative Commons License 2002.01.10 0 0 310
Csokis, itt a kedvenc Gerber-tartód profilból:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
der Medve Creative Commons License 2001.11.25 0 0 309
:-))

A magyar szoveg alatt lehetett hallani, hogy

....three hundred feet ....

elotte meg volt valami, ket rovid szo, de azt nem tudtam kihamozni. Mindenesetre a 300 lab sem annyi meter...

Előzmény: Csokis (308)
Csokis Creative Commons License 2001.11.25 0 0 308
Mi a baj ezzel? A "helyenkent akar..." kitetel azt jelenti, hogy ez a ritkabb eset a tonal. Es ez igy is van, nem? Csak partkozelben ilyen sekely. :-)
Előzmény: Qqberci (307)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!