Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Leszedtem valahonnan :o) egy Nero 6-ot, de ez egy ISO, van vagy 300 MB. Még nem volt lelkem telepíteni, tudsze-e, tudtok-e valamit róla? El nem tudom képzelni, hogy miért ekkora nagy. És ha ez is bugos, akkor inkább nem vergődnék vele.
Az xp cd-író képessége egyenlő a nulával. Iszonyatosan körülményes, és elképesztően lassú.
Ez megint egy olyan fícsör amit muszály volt belepasszírozni az xp-be, de vannak erre sokkal alkalmasabb eszközök is. (csak azokat nem MS-ék készítik)
A Longhorn-ban már állítólag sokat csiszolódott, és DVD-t is simán ír.
Milyen bugjai vannak? Mivel nem nagyon szoktam cd-írásos topicokat bújni, csak kb 90 db cd-t írtam a 6-ossal, amióta feltettem, de hibát eddig még nem okozott. Most viszont szeget ütött a fejembe az a bugos dolog.
Az EasyCD 6-nál már igen kényelmesen lehet nagymennyiségű adatot CD-re írni. Automatikusan darabolja, csak be kell pakolni sorba a lemezeket, a CD-re pedig feltesz egy kis progit, ami a visszaállításhoz szükséges, vagyis a darabok összerakásához.
Valamint, tudok egy jó parancssori adattükröző programot: robocopy.exe. Persze, CD esetén csak akkor jöhet szóba, ha a tükröznivaló elfér 1 db CD-n, ráadásul azt UDF-re kell formázni (InCD, DirectCD).
Viszont, másik partícióra vagy hálózati meghajtóra való tükrözéshez ideális. Parancsikonnal indítható, Feladatütemezőbe is rakható.
-------------------------------------------------------------------------------
ROBOCOPY :: Robust File Copy for Windows :: Version XP010
-------------------------------------------------------------------------------
Started : Mon Sep 29 00:45:45 2003
Simple Usage :: ROBOCOPY source destination /MIR
source :: Source Directory (drive:\path or \\server\share\path).
destination :: Destination Dir (drive:\path or \\server\share\path).
/MIR :: Mirror a complete directory tree.
For more usage information run ROBOCOPY /? or read Robocopy.Doc.
NOTE: Read "True Replication" in Robocopy.Doc prior to first use of /MIR !
**** /MIR can DELETE files as well as copy them !
Tulkpn lehet, hogy az is megtenné...
Ha CDRW-re akarok írni, kell hozzá a Nero InCD-je, vagy azt is elintézi az XP valahogy. (Fura, de még nem próbáltam soha az XP CD író képességeit sem...)
Szia minden WinGurunak, kérlek adjatok valami használható ötletet.
Telepítettem XP alatt a 6-os Nero Burning ROM-ot (6.0.0.9 majd 6.0.0.15). Egyetlen alkalommal sikerült írnom vele, mostanában minden kisérletemre azt írja, hogy drive is used by another application.
Nem tudok rájönni, mi történhetett vele, és hogyan tudhatnám meg, ki is fogja a meghajtómat.
Eltávolítottam az általam gyanúsnak tartott alkalmazásokat (pl. Creative Disc Detector, Alcohol, sőt még a Nero saját InCD-jét is), de a helyzet változatlan.
Safe módban indítva az XP-t, tudok írni, normálban nem. Eltávolítottam a 6-ost, visszaraktam az 5-öst, az működik. A 6-os nem.
Ötlet? Elsősorban a drive-ot fogó alkalmazás megkereséséhez kellene a segítség... Megköszönném.
Kedves XPs guruk.
Van nehany server share-em bemappelve kulonbozo meghajtokkent. uj telepitesu ceges XPvel mikor ramegyek, vagy 1percet homokorazik, mintha az egesz meghajtok felmerne, vagy beindexelne, nem tudom miert. miutan megjelennek a konyvtarok, fileok, utana mar gyorsan lehet a drive-ban mozogni. Tud valaki valami registry keyt, vagy valamit amivel ez kikuszobolheto, anno az avi fileoknal volt ilyen, hogy az xp kapcsibol mindent ki akart olvasni beloluk es fel oraig homokorazott a folderban. van valami ilyesmi trukk network driveok esetere???? please!
Alap esetben nem szabadna eltünnie egy frissitéstől a levekeidnek.
A keresővell keress rá au outl*.* ra. valahol a /personal/microsoft/outlook alatt vannak a cuccok. És speciel egy külön particion tartom a leveleimet ilyen esetekre. Amennyiben megvannak a leveleid ugy a beállitésok közt van egy olyan hogy tárolómappa én ennek kell az outlook mappára mutatni. Egyébként .dbx kiterjesztésű fájlokban vannak a leveleid.
Ha valami nem ok akkor irj nacz@axelero.hu
Amennyiben a telepítés felülírta amit nem tartok velőszinunek akkor vissza kell állitanod a dbx fájlaidat ezt pedig az előző hozzászolásomban megtalálod a megoldást.
Ajánlatos egyébként elmentened a beállitásaidat mind a levlista mind a postafiokot exoprtáld ki ilyen ill. ujratelepitési esetre.
Kicseréltem 1 Compaq gépen az op.-ot W98SE-re. Ezt követően csomó mindent fel kellett újra tennem. Többek közt a Easy CD Creatort is. Azon ban az istenért sem indul, hanem aszongya:
"Cannot create Creator !
Error returned 0x80040154
Hadd ne válaszoljak mindenkinek külön-külön:
A memóriahibára két példa:
Az egyik gép vinyóról(ra) másolás közben rendszeresen lefagyott. A vinyó kattant egy nagyot, és minden megállt. Már mindent a világon kipróbáltam, amikor végül kiderült, hogy a két azonos márkájú, de nem azonos típusú modul közül az újabbik nem bírja a CAS2 beállítást. 2,5re állítva azóta is tökéletesen működik.
Másik gép 1 hónappal a memóriabővítés után elkezdte játszani, hogy induláskor a FAT 2 példánya nem egyezik. Javítja? Igen. Következő indításkor ismét nem egyezik. Scandisk, badszektorok. Végül az új memória kiugrott, és minden megjavult. A vinyóról a kinullázás törölte a hibákat és vissza sem tértek.
A memória tesztprogik egyik esetben sem jeleztek hibát!
Gondolom, ez így szemléletesebb volt, mintha megeresztettem volna valami technikai hablatyot?
Az alaplapokban lévő LLformat a nagyon régi MFM vinyókhoz készült. Az LBA-s ATA vinyók már nem veszik figyelembe, de az első ATÁ-sokban kárt lehet tenni vele.
A gyári tesztprogikban előforduló LLformat 3 dolgot végez:
-Újra rajzolja a sávokat. (A nagyobb kapacitás elérése miatt a sávok nem egyforma távolságban vannak.) Azt, hogy adott típusú lemeznél milyen távolságban kell a sávokat felrajzolni, a gyári tesztprogi tudja. Ezért fordulhat elő, hogy pl. egy Maxtor lemez Seagate LLformat után kisebb kapacitású lesz.
- Kinullázza (vagy választható adattal feltölti a szektorokat.), letörli a bootszektort, a filetáblát, szóval minden logikai dolgot.
- A lemezen vannak nem használt szektorok, ezeket beforgatja a badszektorok helyett, így azok látszólag eltűnnek. (A Maxtorokon 160-220 pótszektor van.)
Érzem, hogy mindjárt jön a kérdés, hogy miért nem röptében csinálja az elektronika? Azért, mert az nem tud különbséget tenni a logikailag és a fizikailag hibás szektorok között. A pótszektorok száma viszont véges, nem célszerű elherdálni őket.
Normál protokoll szerint ha badszektor van a vinyón, akkor először ki kell zárni az egyéb hw-ek hibáját, pl. áttenni egy jól működő PCbe. Ezek után egy kinullázó progival (pl. ZeroFill) "fel kell szántani" a felületét, majd ismét használatba venni (particionálni+formázni). (Én pl. telemásolom videófájlokkal). Ezután ráküldeni a gyári tesztprogit és a scandisket. Ha nem jönnek elő a hibás szektorok, akkor nagy valószínűséggel csak logikai hibák voltak rajta, és újra használatba lehet venni.
Ha ismét vannak badszektorok, akkor ráküldöm a gyári LLformatot, és ha szerencsém van, eltűnnek.
Az adatterület kinullázása nem elég, mert laborban vissza lehet állítani a korábbi adatokat.
Ha az USA seregtől veszel selejtezett vinyót, akkor valami 6x küldik rá a nullázót, és váltakozva 00-kkal, vagy FF-ekkel töltik fel a szektorokat.
Köszi szépen! Ez a jobb gomb + tálca végre megoldotta a problémát. Szerencsére, mert a reg. adatbázis általad mutatott bejegyzése bináris, ahhoz pedig nem értek...
Nem érdemes maximalizálni, mert azt pont nem fogja eltárolni a registryben. Ha oldalanként széthúzgálod az egérrel, majd bezárod, azt már elmenti.
A huzigálás viszont megspórolható: egy ablak legyen az Asztalon, majd Tálca, jobbklick, ablakok vízszintes vagy függőleges mozaik elrendezése. Ekkor azt az egy ablakot fogja szétnyitni, és alaposan megfigyelve észreveheted, hogy ez az állapot nem azonos a sarokba való kattintással maximalizált mérettel.
Az installálást csak néhány prog esetében fogod megúszni.
Vagy XP-stől akarod áttolni az egészet? Akkor lehet, hogy lesz némi zökkenő. Természetesen a Ghost-ot erre találták ki, de problémák szoktak adódni.
Szerintem inkább szánj rá egy kis időt, és telepíts egy tiszta rendszert, szervízpakkal, tokkal vonóval és csak utána pakolj át amit kell. Nem sok idő, és lényegesen tisztább képet ad.
Koszi a valaszt. A 12 gigas vinyo utana mar kikerul a gepembol, de nincs kedvem ujra mindent felinstallalni az uj vinyora, azert gondoltam, hogy atteszem a mostani tartalmat egy az egyben. A 160 GB jo reszen filmek lesznek, amik azert elegge zabaljak a helyet, azert vettem ekkora HDD-t.
Alapvetően mindig akkora ablakban nyílik meg amekkora az utolsó bezárt ablak volt.
Tehát: nyitsz egy ablakot, maximalizálod és becsukod.
Biztosan van valami registry-matatós megoldás is de mivel ritkán használom ez is megteszi.
Oprendszernek egy db ~4GB + egy memóriamérettől függő partíció a swapfilenak. A maradék helyet kedved szerint. Én pl. nem szokatm néhány(4-8) GB-nál nagyobbakat készíteni mert így valamivel könnyebb rendet tartani. Célszerű a programoknak elkülöníteni egyet. (erre csak a feltelepített vackokat tegyed) Lehet esetleg a frekventáltan használt mappáknak is csinálni egy külön partíciót, így a többit nem tördelik szét.Ám mivel ekkora ménkűnagy hdd-van csinálhatsz egy egész nagyot is ahol a fix cuccokat tárolod. Filmek, zenék stb.
A 12 GB-s hdd-t meg simán dugd rá a secondary ide kábelére és akár explorerrel(intéző) is átmásolhatod. (Ha image-t akarsz róla készíteni, akkor viszont Ghost)
Ekkora hdd-t kár elpazarolni csak xp-re, én kipróbálnám a linuxot is ! Vidáman elférnének egymás mellett.
Hol tudom beállítani azt, hogy az Internet Explorer (6-os), mindig teljes képernyőn nyíljon meg?
Az ikonjánál beállítottam, de az csak akkor "hat rá", ha az ikonról indítom. A "megnyitás új ablakban" sajnos sokkal kisebb ablakot eredményez, mint amit szeretnék.
A 12 gigas vinyomat lecserelem egy 160 gigasra. Ketto darab kerdesem lenne: 1. a mostani vinyo tartalmat egy az egyben szeretnem atmasolni az ujra, milyen programot javasoltok hozza? 2. 160 gigat mekkora particiokra erdemes osztani (WIN XP).
Kedves XPs guruk.
Van nehany server share-em bemappelve kulonbozo meghajtokkent. uj telepitesu ceges XPvel mikor ramegyek, vagy 1percet homokorazik, mintha az egesz meghajtok felmerne, vagy beindexelne, nem tudom miert. miutan megjelennek a konyvtarok, fileok, utana mar gyorsan lehet a drive-ban mozogni. Tud valaki valami registry keyt, vagy valamit amivel ez kikuszobolheto, anno az avi fileoknal volt ilyen, hogy az xp kapcsibol mindent ki akart olvasni beloluk es fel oraig homokorazott a folderban. van valami ilyesmi trukk network driveok esetere???? please!
Mindegy, én már csak ilyen kétkedő alkat vagyok. Mellesleg a szűrők csak a mechanikai szennyeződéseket tudják megfogni (sima baktérium-szűrők, a gyógyászatban pl. epidurális érzéstelenítés során ugyan ilyet használnak) az oldott anyagokat nem. Így elképzelhető, hogy a víz hamahama oxidálta a lemezek nem túl vastag mágnesezhető rétegét. (Ha az elektronikát is szétszedte akkor az nem desztillált víz volt)Végső soron lehet, hogy a cikk írója volt kissé pontatlan, és nem a szennyvízcsatorna tört el, hanem a gáz-főnyomócső :))
Azt el kell ismernem, hogy Kürt-ék tényleg jól csinálják amit csinálnak.
Amit az ide hdd-k badsector-kezeléséről írtál az helytálló, valóban van egy tartalék terület (amit pont a llf során hoznak létre, és csak a hhd elektronikája látja. ha ez elfogy akkor már a user is lát bad sectort, addig rejtve marad. Akinek kritikus adatai vannak az nem használ bad-sectoros hdd-t tovább, hanem kihúzza a raid-tömbbből és vesz egy újat.
Azt hiszem, a kérdéses cikket olvastam én is. Én úgy emlékszem, hogy nem összerohadt lemezkötegről volt szó, hanem ennek pont az ellenkezőjéről: a szennyvíz mindent összerohasztott, az elektronikák teljesen szétmaródtak, de a vinyók belsejébe a többlépcsős, jó minőségű szűrésnek köszönhetően kristálytiszta víz szivárgott csak be. Ezért volt lehetséges, hogy az amúgy teljesen használhatatlan környezetből kiemeljék a lemezköteget és laboratóriumi körülmények között elolvassák a lemezet tartalmát. Nyilván, ha elrohad a lemez, akkor ők sem tudnak csodákat tenni.
Nem tisztem, hogy védjem őket, de akkortájt jártak a céghez informatikai biztonsági audit miatt és beszélgettünk velük - azok a történetek mind valóságosak. Nem véletlenül keresik őket meg mindenhonnan a világból, ha jól tudom, rajtuk kívül összesen 2 másik cég van, akik vállalnak ilyen jellegű adatvisszaállítást.
Nem azt mondtam, hogy én el szoktam passzolni a halódó vinyókat. Az a helyzet, hogy sajnos több helyről hallottam már, hogy bevett szokás, és csak azért jegyeztem meg, hogy világos legyen mindenki számára, aki esetleg apróhirdetés útján akar vinyót venni, hogy ez az egyik legrizikósabb dolog. Bocs, ha félreérthető voltam, de még egy smiley is volt a végén.
A mai low level format pontosan azt csinálja, amit írtál, telenyomja a vinyót 0-val. Ez viszont, érdekes módon, soxor használ nekik :o)
Lehet még egy trükk a dolgokban. Talán a mai IDE vinyók megcsinálják azt, hogy több sáv van rajtuk gyárilag, mint ahányat látsz. Ha működés közben valamelyik sávon túl sok lesz a (még javítható) hiba, akkor kijelölik a kérdéses sávot rossznak, és a tartalékból lefoglalnak egyet ehelyett. Kívülről ebből semmit sem látsz, de belül már nem használja a rossz sávot. Arról ugyan nem olvastam, hogy az IDE diszkek csinálnak-e ilyet, de az biztos, hogy SCSI cuccok már sok évvel ezelőtt is megcsinálták.
Az könnyen előfordulhat, hogy ezt a műveletsort nem röptében játsszák el, működés közben, hanem a low-level formatnál, és emiatt tényleg lehet hatékony a dolog.
Ha wiper progit használ valaki, akkor érdemes olyat, aminek meg lehet adni, hogy hányszor írja végig a kérdéses területet, úgy valóban lehet biztonságosan eltüntetni adatokat. Viszont egy sima format általában semmit sem csinál a fizikai adatokkal, csak a logikai szerkezetet nyírja ki, és még egy low-level format is csak egyszer nyalja végig a felületet.
A lényege a dolognak az, hogy egy laikus számára "teljesen törölt" vinyóról tényleg van rá mód, hogy visszanyerjék az adatokat, ha akarják. Ez ez csak azért érdekes, mert egyre több kényes adatot tárolunk ilyen cuccokon és jobb tisztában lenni a technika korlátaival.
Nem vonom kétségbe a rézfúvósok kvalitásait, de amikor egy informatikai bulvárlapban arról zengedeznek, hogy egy szennyvízzel elárasztott pincéből előbányászott hdd-ről (aminek belsejéből csordogált a víz és a fejek rátapadtak az oxidált lemezekre) az elektronika pedig kipukkadt, sikerült visszahozni az adatokat, na akkor jobbra-balra ingatom a buci fejemet. Ismerve a mai mágneses elven működő tarolók iszonyatos felületi adatsűrűségét erős kétkedéssel fogadom az ilyen és hasonló híreket. Érdemes számolni: egy-egy bitnyi adat rögzítéséhez vajon mekkora felület használható egy 3 korongos 120GB-s (esetleg mobilgépbe való)hdd-n, ahol a 6 oldalból 1 nem az adatokat tárolja.
Talán akkor az egész llf-ügyet le lehet zárni azzal, hogy (talán)lehet, de minek.
Egyébként ezt a felülírós formatálást nem secure-formatnak szokják hívni?
Gonosz dolog, de ilyenkor eg dolgot lehet tenni: low-level formattal helyrepofozni valamennyire a vinyót, utána csinálni rajta egy fdisk/format párost, ha ez azt mondja, hogy nincs bad sector, akkor el kell passzolni a cuccot...:(
Aztán a szerencsétlen vevő meg ide írogat tanácsért...
Én az ilyen lefutott vincsiket mobile rack-be használom adathurcibálásra. Ha közben végleg lerohad, akkor se veszett adat, a gépen megvan.
A mai low level format pontosan azt csinálja, amit írtál, telenyomja a vinyót 0-val. Ez viszont, érdekes módon, soxor használ nekik :o)
Ez abból adódik, hogy amikor a fej írja az adatokat körpályán, óriási relatív sebességgel, vannak bizonyos kilengések, ahogy a szervorendszer rászabályoz a sávokra. Ezért kétszer egymás után, pontosan ugyanazon a pályán nem tud haladni a fej. Felülíráskor kicsit melléír, így az előző mágnesezettségből is visszamarad valami. Persze, az így megmaradt információk visszanyerése valóban igen drága eljárás.
Mindenesetre, különösen kényes esetekben ezért ajánlott legalább háromszor vagy ötször felülírni egy HDD-t.
A trombitások nem hülyék, és szerintem nem is mondanak valótlant. Ha egy mágneses hordozóréteget felülírsz valamivel, akkor annak az előélete nem tűnik el teljesen. Azt az állítást, miszerint az utolsó 3 vagy 4 kiírt adatok egy adatszektorból vissza lehet állítani, én nagyon is reálisnak tartom. Az megint más kérdés, hogy ehhez nem elég leülni a PC mellé, amiben a vinyó van, hanem elég komoly műszerezettség kell hozzá, hogy az olvasófejről lejövő _analóg_ jeleket elspájzolják és kielemezzék - no emiatt baromi drága az ilyesmi.
Egyébként low-level formatnál klasszikus esetben annak kéne történnie, hogy egy nyers, homogén mágneses rétegen írási művelettel kijelölik a sávokat és a sávokon belüli szektorokat. A felírt szektor azonosítója (szektorszám) a szektor fejlécébe kerül, és amikor később normál adatírás történik a szektorba, akkor a szektorfejlécet olvasással keresi meg, és csak az utána következő adatterületre ír a fej. A mai vinyók low-level formatja, ha egyáltalán csinál valamit, az szerintem mindosszesen valami fix értékkel (például 0-val) történő felülírása minden szektornak, de a szektorok nem lesznek újra kijelölve.
Az persze lehet, hogy ezek a szervízprogik, amiket itt is ajánlgattatok, ezek megcsinálják a valódi low-level formatot, bár én kétlem, hogy túl sok értelme lenne, ha valahol már keletkeztek hibák a felületen, az jobb nem lesz már az idő múlásával.
Gonosz dolog, de ilyenkor eg dolgot lehet tenni: low-level formattal helyrepofozni valamennyire a vinyót, utána csinálni rajta egy fdisk/format párost, ha ez azt mondja, hogy nincs bad sector, akkor el kell passzolni a cuccot...:(
Hááát akkor nem írtam túl nagy ökörséget. Ez megnyugtat. Bár én az adatterület lenullázását sohasem kevertem volna a formázással. Asszem egyébként , vannak olyan programok(shredder, wiper, stb...) amelyek normál napi munkamenetként képesek a törölt file-ok helyét nullázni. Csak persze mindez idő kérdése.
Ezzel kapcsolatban még nagyon tetszik az az urban legend, hogy a CIA még az ilyen wipe-olt hdd-ről is vissza tudja állítani az adatokat. :))) Meg a trombita.rt csodatételeiről szóló mesék.
Amikor egy Maxtor HDD átnevezi magát ATHENA, CALYPSO, illetve egyéb más nevekre, ami most nem jut eszembe, az egy ismert Maxtor szériahiba, cserejogos a vinyó. Gyártónak is visszaküldhető, vagy a boltba kell visszavinni.
A félreértéseket az okozza, hogy manapság Low Level Formatnak nevezik a szektorszintű felülírási műveletet is. Feltöltés 00, 01 stb stb értékekkel, lehet választani. Sőt, most már, ha LLF-et emlegetnek fórumokon vagy máshol, általában erre kell gondolni. Az egykori (valódi) LLF már történelem, a mostani HDD-k úgyis ignorálják ezt az utasítást. Esetleg még az 1 GB körüli vinyók lehetnek veszélyben, ami ugyebár no comment kategória.
A szektorok feltöltése egyrészt adatmegsemmisítés, bootszektor-vírusok törlése céljából jó, másrészt némely esetben bizonyos logikai bad sectorok eltakarítására. Más kérdés, ha ilyen logikai hibák később ismét előállnak, az lehet vinyóhiba is.
Most biztosan pongyola leszek, de ezzel jön létre a hdd logikai 'szerkezete'. Ettől lesz pl. 32768 fej benne. Szvsz. ez csak úgy 'ottmaradt' opció a biosokban, egy nagy kapacitású n*10GB-s hdd simán körberöhög, és nem csinál erre semmit. Ezeket már gyárilag lowlevelformatálják, onnantól kezdve már nem módosíthatod a gyárilag kialakított struktúrát.
Aki precízebben fogalmaz, kérem pontosítson. Végül is mindegy, kb. annyira fontos a lowlevel format manapság, mint 2MB-osra formatálni egy 1.2MB-s floppyt.Ha egy x GB-os hdd-n megjelennek a bad-sectorok, vagy a S.M.A.R.T. sírni kezd akkor már csak a gyors arhíválás lehet a megfelelő lépés, utána lehet szétszedni és mutogatni a gyereknek, hogy ott vannak a bitek, azon a feketés-barna korongon.
Tudja-e valaki, hogy ha több USB-s botkormányt dugok egyetlen PC-be, akkor a DirectX rendesen látja-e valamennyi eszköz valamennyi tengelyét?
Az a tervem, hogy több gyári botból építek egyetlen soktengelyes (11) eszközt. Legfeljebb 4 USB aljzat kell neki. Magamnak csinálnám, repszimulátorozáshoz. Működhet a dolog?
Köszi a segítséget de közben odaadtam a vinyót egy http://www.pc-help.hu/ helyre ill Ők jöttek házhoz. Ez kedden vagy szerdán volt és péntekre igérték a válasz. Árilag érdemes kiemelni őket mert 8-10e körül igérték. Ellentétben a kültékkel ahol 40+ÁFA-ért vizsgálják csak be.
Nos a vizsgálódásaim során találtam egy oldalt ami a vinyó vizsgálatával foglalkozik. Sajnos ezek a progik nem hoztak eredményt csak a maxtornak a saját vinyóvizsgálója.
m_balazs007 : ezekkel a progikkal (pl pc inspektor) vissza tudod állítani a törölt fájlokat csak óvatosan ....
rali:
Az alacsony szintü formázás általában csak vészhelyzetben használható és állítólag az újabb b vinyók nem is nagyon szeretik. Tudomásom szerint azt jelenti, hogy a progi végigmegy minden szektoron és minden helyre ír egy 0 aztán egy 1-et. Így az összes adat visszaállíthatatlan ami rajta volt. Általában nagy cégek mikor selejteznek akkor ezt kérik alapból, hogy csak így kerülhet ki tőlük gép.
Attika68 Bár az, hogy ATHENA-t írt modellnévnek, nem sok jóval kecsegtet, de azért adjunk egy esélyt.
- A vinyót egy alaplapi(nem Raid) IDEvezérlőre kellene csatlakoztatni, egyedül egy 40eres(régebbi) IDE-kábelre.
- A PowerMaxot bootfloppyról kell elindítani, és így ismét elvégezni a tesztet.
Ha így is hibás, akkor még célszerű egy másik gépbe rakva megpróbálni. (Itt lehet kísérletet is tenni az adatmentésre, ha sec. Masternek rakod bele. Én az Easy Recovery-t szoktam használni, egy 20G-ás vinyón 6 óra alatt végigmegy. A mentést a másik (pri.master) vinyóra célszerű elkövetni, de legyen ehhez elég hely rajta.)
A másik gép arra is jó, hogy kiszűrje, ha nálad valami alattomos memóriahiba miatt hibásodott meg a vinyó.
Végül az S57 hibakódra a Write Disk Pack (Low-Level Format)-ot ajánlja a Maxtor. (Ezt szintén a PowerMaxszal lehet elkövetni.
Egy fontos doksim tünt el, ugyanis szegény tesóm a document and settings konyvtarba rakta, es mivel epp akkor telepitettem windowst az letorolte.:(((
(mas konyvtarba nem szokott beletorolni)
H lehetne visszaallitani? Probalgattam a Dos-s undelete -et, de semmi.
A Norton Utilities unerase-t is probaltam de az nem talalta meg. Gyanitom h mivel a letorles utan raktam fel ezert mar nem is tudja nyomon kovetni.
Legyszives segitsetek vmilyen otlettel ha van! Koszi
Csak lehet benne valami olyan HTML kód, aminek nem kellene ott lenni. Milyen programmal készítetted? Gondolom nem Notepad-del, mert akkor tudnád, hogy miket írtál bele.
Az igazság az, hogy mezei notepaddel készítettem. Tudniillik minden html dokumentumot kézzel írok a mai napig. :) /Az univerzális fejlesztők nekem túl szemetesek./
Erre én is rájöttem, csak nekem nem ez kell.
Két külön IP tartományt szeretnék összerouteolni.
Azaz külön címe van a két kártyának és routeol a kettő között.
Ezt én már egyszer sikeresen beállítottam(registryben kellett vmit átállítani 0-ról 1-re), de már nem tudom, hogy hol kell
Üdv!
Hallottam valami olyan progiról, amivel pl. egy telepítős W98 és egy tlepítős Win Office Cd-t egy cd-re lehet írni úgy, hogy továbbra is telepítős-bootolós marad a cd.
Tényleg van-e ilyen progi?
Hol találom meg?
Hogyan kell használni?
Valóban jól működik-e?
macika67. Tényleg virusra gondoltam... most volt nálam 1 gép ami nagyon lassú volt. Kikaptam belőle a vinyót beraktam az anyémbe ..virusirto 143db 5 fajta virus volt rajta. Visszaraktam pörgött a gép. De nem biztos h nálaf ez van. Egyébként tapasztaltam már azt is, hogy a win98 frissítései is megfogják a gépet. Lehet, hogy egy tűzfal többet ér bár ebben nem vagyok biztos.
Hello tom1977b! Start->Beállitások->Hálózati és telefonos kapcsolatok. Jelöld ki egérrel mindkét hálókártyát, aztán jobb gomb, majd Hálózati híd létrehozása.
Hálózati hid tulajdonságainál adj egy ip cimet a gépednek!
Azt szeretném tudni, hogy amit egyszer beállítottam az Internet Explorerben, azt utána hogyan lehet megváltoztatni?
Például egyszer felajánlotta a jelszavak mentését, amire igen-t mondtam, de aztán rájöttem, hogy ez mégse jó ötlet.
Hogyan lehet ez megváltoztatni?
TGF 8156-os típusú videokártya telepítésénél a szerver beálításainál elgendő-e 4,56 MB RAM-os hardver-szoftver kezelő progit alkalmazni, ha 33,25 kb méretű a winchester? Ha igen, akkor Norton és DOS 1506-os verziójú és/vagy Windows98 milyen formatálási hiperhivatkozást igényel? Sajnos egy vírus megtámadta a txt kiterjesztésű adatfájlokat, sima bootolással megoldható-e a dolog (sajnos nem reagál a konfigurálási update), vagy telepítsek-e egy ZXT-462-es DMT-t?
Win98-at bootoló floppyt akartam csinálni, ami azután csinál egy Ramdisk-et. De a Win98SE direktorijából vett, tehát nyilván hozzá tartozó Ramdisk.sys-t betéve a Config.sys-be verzió-nem-egyezést jelölt meg hibának. Már pedig nekem egy erősen DOS-os programot kellene futtatni csak NTFS winyot tartalmazó gépen.
megtudja valaki mondani, hogy miert van az, hogy az otthoni gepemrol el akarok erni egy oldalt - egy javascript() - , akkor egy hibauzenetet kapok az expolrer bal also ablakaban, hogy error on page, mas szamitogeprol belepve pedig hibatlanul mukodik.
Nem talaltam semmi allitasi lehetoseget az explorerben ami javascriptre vonatkozna.
Az, hogy lassabb a géped, az nem utal vírusra.
Sőt, szerintem, arra sem, hogy megtelt volna a registry szeméttel.
Inkább, valami háttérben futó alkalmazás foghatja a rendszered. Ha a task managerben kilősz mindent, kivéve a systray-t, meg az explorer-t, utána hogy indul el a Scandisk ?
attika68: bízom benne, hogy a vírusos kérdésed nekem szólt, csak félrenyomtad:))
Arra is gondoltam, hogy vírust kaptam. Főleg, hogy az Exp.-em mostanában MindSpring Exp. néven hozza és adja elő magát.:)))
Viszont akkor semmit nem ér a Norton AntiVirus 2002, hiába frissítem minden héten, és hiába futtatom végig: felesleges időpocsékolás. Ugyanis semmilyen vírust nem talált.
Most húzzam újra az egész W98-at???
A legális progimhoz min. 1,5-2,5 óra míg letöltöm ismét az upgrade-t, de viszont nem tudok olyan állományt létrehozni, amellyel helyreállíthatnám egy, a már frissített állományomat. Tehát ha ismét vir-t kapok - kezdhetem előlről. Tudom, h pancser vagyok, de sajna ez van:)))
Mint már annyian előttem - én is egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy PII vasam, 1.1Ghz procival, W98-al. Az utóbbi időben iszonyatosan lelassult a 98. Pl. mire elindul a ScanDisk, az kb 8-10 sec. Eddig nem volt ilyen gondom vele. Arra gyanakszom, hogy a reg. adatbázis megtelt szeméttel. Viszont manuálisan nem tudom kitakarítani. Tud-e valaki progival segíteni?
OK, nekem mindegy, hogy nálad mi fut, és nem kapok Bill Gates-től jutalékot (sajnos), ha rábeszélek valakit az XP-re, de azt írtad, hogy játszani szeretnél, és egy csomó új játék már el se fog indulni, vagy egyéb gond lesz vele, ha 98-ra telepíted. A régebbi2-5 éves gamák persze szépen futnak rajta most is...
Állj! Azon remekül futna az XP! Várj egy kicsit, majd kitalálunk valamit :o)
Természetesen nem kell minden partíciót törölnöd, Linuxról nem tudtam. Az fdisk megmutatja a teljes kiosztást, a non-dos partíciókat békén kell hagynod, azokon fut a Linuxod. Nem árt pontosan feljegyezned, hogy melyik az a két rész, amin a Linux van.
Ha szereznél valahogy egy XP-t, akkor azzal még sokkal egyszerűbb lenne a dolog. Nincs valaki a környezetedben, aki pár napra kölcsönadná a biztonsági másolatát? mert akkor azon ki tudod próbálni, aztán ha tetszik, veszel egyet a boltban :o)
Szvsz elég, ha a windows könyvtárat távolítod el szőröstül-bőröstül. Esetleg még a program files-t és a gyökérből mindent, ami M$-os. Ezután már nem fogja azt hinni, hogy van ott valamije, amit javítani kell, hanem új telepítést csinál végig.
Ha más op.r. is van a gépen, akkor érdemes körültekintően eljárni, mert az idióta m$ azt szokta hinni, hogy ő az egyedüli üdvözítő, és szereti a bootmanagereket nyakonverni. Egy ilyen akció után azonban csak a win-t tudod majd bootolni, tehát érdemes jó előre felkészülni olyan bootfloppy/bootCD-vel, amivel a másik op.r.-t is be tudod húzni, hogy a bootmanagert helyreállítsd.
Kernelnek és a többieknek is köszi a tippeket, minden ok. Mondjuk a régi gépen amit be akartam állítani, azon csak win98se-volt, de az enyémen meg win2000 ugyhogy én is beállítottam, hogy ne mentegessen olyan marha sok hülyeséget.
köszi...
szia lódoktor:
nekem ezt akkor csinálta amikor az USB-s kormány fel volt installálva,miután letöröltem nem csinálta.
Van Joystickod vagy kormányod?
Ha igen sztem ez lesz a megoldás
Fogod a bootlemezt. ez ugye egy floppy. beteszed a helyére, és elindítod a gépet, de úgy, hogy a floppyról akarjon bootolni.
Miután bebootoltál a floppyrol, van egy DIS-szerű izéd, azt írja, hogy A:/ Na ide kell beírni: fdisk
Erre előjön az fdisk progi, azzal kitörölsz mindent a vinyóról (előtte másik gépre célszerű kimenteni az adataidat), és létrehozod az új partíció(ka)t.
A gép újraindítását követően (megint a floppyról, de most már CD eszköz támogatás kell) beírod az A:/-hoz, hogy format C:, és nyomsz nekije egy határozott Entert.
És miután megformázta a vinyódat, akkor kezded telepíteni végre a Win98-at.
Keresztkérdés: annyira öreg és gyenge a vas, hogy nem megy fel rá az XP?
én már jártam esőtáncot és mindent csináltam , de csak nem sikerült egy alaplap csere után beizzítanom a win98-amat...
egy ideig ment, de nem volt cd-m. ( az eszközkezelőben (így hívjék) minden duplikálva volt, sőt cd-ből volt vagy 9...)
na elkezdtem újratelepíteni, erre az első reboot után elkezdi felismerni a hw elemeket majd egyszer csak kedvenc színű képernyő jelenik meg a : 0E végzetes hiba a 0028:C20BAAD9 címen felkiáltással..
most már "csak" a dos jelentkezik be majd innen a win parancsot kiadva ismét ugyanez...
mit lehetne csinálni?
Ha BIOS látja, akkor nem az elektronikája szállt el. Le kellene tesztelni a PowerMax-szal. Ez a Maxtor tesztprogija, az ő oldalukról lehet lehúzni, de el is küldhetem. Ha elindítod, csinál egy floppyt, azzal bootolsz és lefuttatsz egy tesztet. Ha veszhet ami vinyón van, akkor (de csak akkor) csinálhatsz neki egy low level formatot is.
Van egy Maxtor (541dx 5400rpm) 20gigás vinyó ami menet közben leállt vagyis se kép se hang. Próbáltam másik gépbe belerakni de semmi. A bios felismeri de bootoláskor disk fail-lel leáll. Tud valaki segíteni?
Szia!
Már megoldódott a probléma,fogalmam sincs hogy hogyan a lényeg az: Ugy tettem fel a 98-t hogy EGYÉNI módban. Tudod ahol ki lehet választani hogy szokásos,minimális stb...
Itt egyéniben tettem fel és azóta egyetlen egy hibát sem írt ki!!!
Megjavult :)
De azért köszi a segítséget!!!
Amd procim van : Egy AMD Athlon XP 2200+ proci.
Szia
Csak lehet benne valami olyan HTML kód, aminek nem kellene ott lenni. Milyen programmal készítetted? Gondolom nem Notepad-del, mert akkor tudnád, hogy miket írtál bele.
0 MegaByte-ra azért ne állítsa senki az IE fájlok méretét, mert akkor használhatatlan lesz. Semmit nem fog letölteni.
Egyszer letöltöttem pl vele egy 97 megás fájlt (tilos.hu), majd amikor le akarta másolni (mert ugye a temporaryba tölti), kiírta a win, hogy "a fájl nem található". Aztán kiderült, hogy a haveromnál 64MB volt a temporary mérete. Most ebből arra is lehet következtetni, hogy ezt böngészés közben is el fogja játszani, ami nem biztos, hogy praktikus.
A 0E hibakód a GPF (ÁVH) rövidítése, nevezetesen General Protection Failure, azaz Általános Védelmi Hiba. (Ami nem rossz szinonima az Államvédelmi Hatóságra, ha az állam a Windows és hű szolgálói.) Egyszerűen annyit jelent, hogy a programok Windows alatt nem garázdálkodhatnak szabadon, hanem csak bizonyos memóriaterületekhez férnek hozzá (ez a 286-os procikban bevezetett védett mód egyik jellemzője). Ha félrenyúlnak, akkor GPF keletkezik. Ha egy mezei program hal meg, akkor azt a szép képernyő közepi ablakot kapod, ha egy vezérlő (mint itt), akkor kék képernyőt, mert az nagyobb gáz.
A legegyszerűbb megoldás, hogy megpróbálsz szerezni egy hibátlan NDIS.VXD "virtual extension driver" programot (nálam NDIS.VXD, 166033 byte, 1999.05.05 22.22). Ezen felül egy nvenet sem ártana, de az valószínűleg egy VxD része. Ha ez nem megy, akkor a mostanira húzd rá újra a Windowst, elvileg a sérült fájlokat kijavítja (és csak azokat), ha rátelepíted. Ha ez sem megoldás, akkor ízlések és pofonok: "format c:" vagy dosból, dos navigator vagy hasonló programmal "del c:\windows". (Windows alól nem fog menni ;>>>) (Azt, hogy másik könyvtárba IS feltelepítsd, azt nem kifejezetten ajánlom, bár elvileg az is megoldás... de tényleg egyszerűbb, ha előlről kezded..)
Google:
(1) http://support.microsoft.com/?kbid=261766
(ez sajnos WinME, de lehet, hogy Win98-ra is igaz - hardverütközésre gyanakszik)
(2)http://www.annoyances.org/exec/forum/win98/n1036524908
(milyen procid van? ez pont win98 szöveg.)
(-) Erről jut eszembe, hogy próbáld lefuttatni a Windows Upgrade-et, hátha megjavul magától (nekem is voltak problémáim néha különféle programok hatására..).
Helló....
Készítettem egy fájlt C:\dosprog\brigi\dokumentáció\userware.html néven. Ha megnyitom Internet Explorerrel, akkor nem látja. Mármint látja, de ha lementem Mentés másként utasítással, akkor a tartalom egy metás fejléc, no és body-/body. Ennyi. Semmi több. Pedig a fájl egész nagy, és van benne h1, meg a(nchor), meg p(aragraph), szóval minden, ami kell. Más fájlokat lát a vinyón, megpróbálom hát átkeresztelni, de ez akkor is fájdalmas. Főleg az benne a fájdalmas, hogy ha a "html" elé teszem a szöveget, azt még kiírja........
IE 6.0.2800.1106IC
(Ja, és ha megnyomom a szerkesztés jegyzettömbbel gombot, akkor mindent látok a fájlból. Lehet, hogy inkább szövegfájlként írom meg a dokumentációt, jobban járok ésatöbbi ésatöbbi, de azért érdekelne, hogy vajon miért nem működik IE használatával ez a fájl.)
Teljes mértékben a készüléktől függ, hogy ismeri-e az újraírható médiát. A CD-R és a CD-RW írása és olvasása is más metódussal történik. CD-R esetén a megfelelő helyeken "lyukak" keletkeznek írás során, olvasáskor a rávetített fény vagy visszaverődik, vagy nem, ezt érzékeli a fej. CD-RW-nél íráskor az anyag optikai tulajdonságai változnak csak meg, nem "lyukad ki", olvasáskor a rávetített fény polarizációja változik aszerint, hogy íráskor milyen bitet írt oda a fej, ezt a polarizációváltozást kell érzékelnie az olvasófejnek. Ezen kívül a CD-R és a CD-RW is más médiaazonosítót hordoz. Így tehát kizárólag a lejátszótól függ a dolog: a hardverétől az, hogy érzékelni tudja-e a polarizációváltozásokat, a szoftverétől pedig az, hogy hajlandó-e CD-RW médiakódú lemezt kezelni.
Régebbi készülékek nem voltak felkészítve a CD-RW fizikai olvasására, nem hinném, hogy ezt utólag lehet orvosolni, de ha igen, akkor még mindig ott van a vezérlésben lévő szoftver problémája (egyébként "ősrégi" lejátszók még a CD-R lemezt sem tudták lejátszani). Manapság azért már illik a CD-RW-t is ismerni a lejátszóknak, de egyes gyártók azt a filozófiát követik (főleg DVD lejátszóknál), hogy hiába tudná elolvasni az írott lemezt, nem hajlandó rá, mondván, vedd meg az eredetit... Ha csak a szoftver miatt nem olvassa a CD-RW-ket, akkor talán lehet találni hozzá megfelelő "upgrade"-et.
Egy szó, mint száz: ha a lejátszó ismeri a CD-RW lemezeket, akkor ugyanúgy kell audioCD-nek megírni, mint a CD-R-t, és azt le is fogja játszani.
sziasztok!
Van egy nagy gondom Win98SE-vel.
Amikor telepíteni akarok akármit vagy bejön a windows akkor kiír egy hiba üzenetet.
Olyan kék halál féle képernyő!!
Ami a következő:
Hiba: OE , keletkezett : 0028:C2A63CF6 nvenet (01) + 000034B6 Vxd.
Hívás helye : 0028:0001C3D4 NDIS(01) + 00004860 Vxd.
*Nyomja meg a CTRL+ALT+DEL billentyűt a folytatáshoz
*Nyomja meg a CTRL+ALT+DEL billentyűkombinációt a számitógép újraindításáshoz. Ekkor elveszri az alkalmazásokban lévő összes eddig nem mentett munkát. A folytatáshoz nyomjon meg egy billentyűt.
Emmyi..
Ha valaki tudja a megoldást hogy mért írja ezt ki akkor azt kérem jelezze itt a fórumban.
Sziasztok!!
Elvileg semmi akadálya, azonban a berendezésedtől is függ, hogyan fogadja. Gyengébb minőségű, illetve régebbi CD játszó, amit sohasem tisztítottak, és/vagy amin nem állították utána a lézeráramot, gondokat okozhat.
Helló!
Lehet megint nem jó helyre írok, csak azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e újraírható cd-re audio cd-t írni, úgy hogy a hifi is lejátssza.
Köszi!
Amúgy sem fontos kézzel törölgetni, mert beállítható, hogy az IE bezáráskor töröljön. Ehhez természetesen az összes ablakot be kell zárni, az utolsónál töröl.
Vagy pedig a Feladatütemező a Cleanmgr.exe-vel együttműködve erre és még más egyébre is képes, úgyhogy van lehetőség bőven:
How to Automate the Disk Cleanup Tool in Windows XP Microsoft Knowledge Base Article: 315246 - This article describes
how use command-line options to configure the Disk Cleanup tool (Cleanmgr.exe)
to automatically clean up certain files.
HI!
Próbáld meg az explorernél a Eszközök - Internetbállításoknál az Ideiglenesen letöltött fájlok alatt a Beállításokra klikk, majd állítsd 0 MB-ra a tárolható adatok méretét. Remélem segít!
By
Beállíthatod a Temp méretét 1 MB-ra is, valamint esetleg RAMDISK-re is teheted, ha van elég RAM, amiből el lehetne különíteni egy kis részt ilyen célra.
Ki lehet valahogy kapcsolni az Explorerben, hogy ne cache-elje megnezett weblapokat? Vagyis hogy ne irogasson a Tempoary-ba? Ez egy böngésző gép a feleségemnek, és nem igazán akarom állandóan törölgetni a sok vackot, viszont elég sokat böngészik és napok alatt 30-40 megányi "szemét" van a gépen, ami igencsak lassítja és tördeli ennek a P166MMX -nek :))) a disk-jét.
xp alatt a nagy méretű file-t tartalmazó mappát nem engedi megnyitni,("A hozzáférés megtagadva")sőt üresnek látja.Ntsc-s partíción vannak ezek a mappák,tehát nemhiszem,hogy a nagy fileméret miatt teszi ezt.A másik gépemen ua az oprdsz van (xp) és simán megy minden.A problémás gépbe -ha kicserélem egy másikra a winyót,amin szintén nagy file-ok vannak,azokkal semmi gond..elvileg..
Valami védelmi dolog?Ntsc-s cselszövés?
Midha már olvastam volna valamikor ilyesmiről itt nálatok,de most nem találtam meg..
Kösz a gyors válaszokat, igyekszem megfogadni a tanácsokat.
Hogy érted, hogy a w2000 nem játékra való?
Szerintem egyiket sem kimondottan arra tervezték, de azért valahogy működnek. Én csak azon bosszankodom, hogy 2-3 évente új OS jön, és már az előzővel sem teljesen kompatibilis lefelé. De lehet, hogy ez csak az én rövidlátó akadékoskodásom.
Köszi a jószándékot. Ma hajnal 4.25-kor elindult win2000 FAT particiós telepítés. Simán végigment.
1. Üres vinyón fdisk, 1 sima FAT partició (2 giga) a többi üres, unallocated
2. win2000 telepítőcédével boot
3. kérdés: formázza-e? Igen, de marad a FAT.
4. gép újraindul és simán megy a telepítés :c
5. utána Particion Magic - elsődleges partició konvertálása FAT32-vé, és a többi partició kialakítása, formázása.
6. Suse Linux 8.2 telepítése (a másik primery 20 gigás partícióból szakított magának egy darabot)
Mottó: Lehet, hogy a gépem szebb és gyorsabb, de én makacsabb vagyok.
Nos, ha játszani is szeretnél, akkor azt javaslom, legyen a gépeden egy WIN98 a régebbi játékoknak, s installálj mellé egy XP-t, amivel netezel, dvd-t, filmet nézel, dolgozol , stb.
És azokat a játékokat, amik idén jelentek meg, vagy a jövőben fognak megjelenni, már nyugodtan teheted az XP alá
Új VGA drivert így már csak mindig XP alá kell tenni, s ezzel az új játékok mindegyike tökéletesen futni fog.
Sziasztok!
Régi gépemet, melyen W98 futott, lecseréltem. Az újon w2000 van. Azt tapasztalom, hogy bizonyos (régebbi)játékprogramok nem működnek rajt'. Arra már rájöttem, hogy a glide-os játékokhoz ebbe a gépbe is bele kellett tenni a régi voodoo kártyát a meglévő gforce mellé, de még mindig van egy pár prog ami nem megy. Biztos buta kérdés, de tényleg ennyire nem kompatibilisek az OS-ok lefelé?
Esetleg váltsak XP-re, vagy jobb, ha inkább egy külön partícióra felteszek egy w98-at is?
előre is kösz.
hali, xp most nincs a közelemben, de nt és 2k alatt a convert nevű progi teszi ezt:
convert /?
Converts FAT volumes to NTFS.
CONVERT volume /FS:NTFS [/V]
volume Specifies the drive letter (followed by a colon),
mount point, or volume name.
/FS:NTFS Specifies that the volume to be converted to NTFS.
/V Specifies that Convert should be run in verbose mode.
adat nem vész el, csak átalakul:-)
gyorsabb szerintem nem lesz, és állítólag az utólagos konvertálás jó töredezetté teszi a lemezt
A vinyómon xp van FAT32-vel és át szeretném konvertálni NTSF-re. Hogyan tegyem, hogy az adatok ne vesszenek el? Gyorsabb lesz a vinyóm ill az adatok elérése?
Segítsetek, guruk! Ugye itt vagytok :-))
Lényeg:
Új gépemen 80 gb új HDD. Suse Linux 8.2 op.r. volt rajta. Mellé a régi Win98-amat is fel akartam tenni, hogy majd a BootM-rel választhassak közülük indításkor. Particion Magic 6.0-val békén hagytan a linuxos 2 partíciót, és létrehoztam egy elsődleges FAT32 partíciót, amit aktívvá tettem. Ezután próbáltam telepíteni a Win98-at. A Setup parancs után egyszerűen elfeketedik a képernyő, majd 20p után leáll a vincsi.
Utána már minden elképzelhetőt megpróbáltam az elmúlt héten... fdisk, fdisk/mbr... csak 1, csak 2 partíció... de arra se :-((
Kérlek benneteket, hogy aki tényleg otthon van-e témában vezessen végig lépésenként a vincsi particionálásán és a Win98 telepítésén (csak addig, hogy "dőljön hátra kényelmesen amíg a Windows települ" :-))
Ha sikerül, szívesen viccelődök bárkivel hogy miért kell a Windows is és bármi máson is... de most égnek áll a hajam.
Sziasztok, van esetleg valakinek otlete, hogy, sikeres bejelenkezes utan, ha egy index topichoz szeretnenk hozzaszolni miert csak egy ures hofeher oldalt kapunk ajandekba az internet explorertol? Alul persze a statusz: kesz!
XP, chello, norton firewall
Egy user postaládájához kellene hozzárendelni két másikat, hogy a kutlukban fel tudják venni a mélbokszot és írni is tudjanak belőle meg lássák a beérkezőket...
Régi programverziót használsz, ami sok újabb keletű spyware/adware kártevőt nem is ismerhet. Töltsd le a 6.0-ás változatot, installálás után azonnal frissítsd a referenciafájlt, és úgy nézesd át vele a gépedet.
Igazad van. Az Operában, amit soha sem használok, működik a mentés.
Már ezzel sokat segítettél, mert volt olyan program, amit semmiképp nem tudtam leszedni, még FlashGet-tel sem, emiatt.
Vírusölővel elég rosszul állok. Sokat kipróbáltam, ha jól tudom, most egyik sem megy. Vagy lejártak, vagy leszedtem. Tudom, trehányság, most változtatok ezen!
Ad-Aware-em van. Mindig talál valamit és leszedem vele. Mióta ez a probléma van, már sokszor szűrtem, tehát nem hiszem, hogy spyware a ludas.
Word-öm vagy Excelem, ha jól tudom, nincs, hacsak nem valami maradvány az ősrégi programokból. MSWords-öm van.
Most felteszek valami vírusirtót és meglátjuk, megszűnik-e a probléma.
Még vannak furcsa dolgai a gépemnek. Pl. rajta van a Flash 7, de sokszor nem nyitja ki a Flasht, vagy azt mondja Flash 5-öt használ. Máskor egyáltalán nem hajlandó mpg vagy ilyesmi fájlokat megindítani. Sokszor ha újraindítom, megint megy.....
Javascripteket ignorál, habár megváltoztatom a securityt alacsonyra, még akkor is. Ilyesmi.
Word, Excel makróvírusok szórakoznak előszeretettel ezzel, mert nekik nem jó, ha egy vírusos doksit át tudsz konvertálni, mert akkor a másik verzióban eltűnhet, nem működhet tovább a kód a doksiból.
Szia,
Majdnem biztos, hogy vírus.
Nézd át a gépet egy frissitett adatbázisú viruskergetővel, spyware azthiszem ilyet nem szokott ugyan csinálni, de egy spyware keresés sem árthat.
ps: Csak IE alatt nioncs save as, vagy globalice?
Az általad írtak alapján: ha az inkriminált három demonál kiírja, hogy nem igazán jó a videodriver vagy a -beállítás, és ezzel fel is akar kúszni a netre, akkor én azért már sejtem, hogy mi lehet a baj :o)
Miért nem állítod be rendesen a VGA karit?
Muszáj ezeket a demokat rendszeresen futtatnod?
A 3 említett demon kívül semmilyen más proginál nem csinálja?
1./ Csak EGYES játékoknál csinálja a netre mászást (pl.: Kayak Extreme - vadvízi evezés demoprogram - és van még két - szintén demo - amerikai országúti cirkálókkal terepen történő száguldozás ) mindhárom az "ubi.soft" terméke.
Igen ám, de ezek hónapok óta fenn vannak ÉS KORÁBBAN NEM CSINÁLTÁK EZT ! Ugynakkor pl: Train Simulátor simán fut - pedig jóval komolyabb, terjedelmesebb...
2./ Word és Excel-nél nem történik - pedig kétféle (új és régebbi is van fent - megférnek egymás mellett). A WinAmp-ot már évek óta nem használom, kiirtottam. ACDsee-m nincs.
(Mellesleg előfordul olyan is, hogy - angolul - azt írja ki a játékra kattintva, hogy a videokártya beállításai jelenleg nem megfelelőek a játék számára.
Csakhogy: - akkor mért indul el mégis - a leírt Windows billentyű-trükkel ?
- korábban ugyanezen videoktyával (Radeon 8500) mentek ezek is, minden kártyabeállítás alapon van.
Még azt is megérteném, ha megszakításvezérlő- anomália lenne - mivel kézi beállítással változtattam rajta ( gyorsabb lett, kevesebb erőforrást igényel )- DE MI KÖZE A MEGSZAKÍTÁSVEZÉRLÉSNEK A NETRE VALÓ FELMÁSZÁSHOZ ????!
Te VALucky! Ezt a netremászást csak játékprogik indításakor csinálja? Egyéb alkalmazásoknál pl. Word, WinAmp mittomén ACDsee stb. nem történik semmi?
Ás milyen játékokról van szó? Nem lehet, hogy ezek interneten játszható játékok, és telepítetted pl. a GameSpy Arcade vagy valami más hálózati segédprogit?
Köszönöm, DE:
1./ Ad-Aware 5.0 többször lefuttatva.
2./ Windows Media Player 7.01 net adatkapcsolatai minden porton letiltva a tűzfal által - és a probléma továbbra is fennáll !!!
SŐT: ha a leírtak szerint a Win billentyűt lenyomva feljön a net-re való belépés és megengedem akkor A NETKAPCSOLAT IS LEFAGY !
( nemcsak a játék ! )
Keresd meg az AdAware nevu progit, telepitsd fel, es futtasd le... amit talal, dobasd ki vele, utana uritsd ki a karantent is.
Ha nincs AdAware, megteszi a Spybot is.
Ha Mplayer 9-et is telepitettel, jol nezzel szet benne, mert abban egy rakas felesleges dolog van, amiert felakar menni a netre.
Sziasztok Kedves Jó Guruk ! ( Kik már oly sokszor segítettetek - köszönöm ! )
Ugye most is adtok tanácsot - legalábbis, hogy mi okozhatja eme jelenséget ? -
Adott egy Windows 98 SE + Internet Explorer 6.0 + DirectX 9.0. A rendszeren be van kapcsolva egy vírusirtó és egy tűzfal ( mondjuk szerény képességűek, mert ingyenesek ).
A registryt rendszeresen vizsgálom a RegClean-nal milyen új szoftver(részek) vannak egy-egy telepítés, vagy netre csatlakozás után.
A NETKAPCSOLATOM (ADSL) KIFOGÁSTALAN, az Explorer és a hálókártya beállításaiban semmi új, vagy különös változás.
DE:
Pár napja néhány korábban feltelepített játék indulásakor a böngésző fel akar mászni a hálóra. (Mondjuk kell hozzá a jóváhagyásom, meg tudom tiltani.)
Mivel nem találtam az okot újratelepítettem az op. rendszet. Most pedig néhány játékra kattintva az nem töltődik be, hanem LEFAGY - MIRE A TASZTATÚRA BILLENTYŰZETÉRE KATTINTVA fel akar mászni a netre ( nem engedem ) ezután elindul a korábban lefagyott játék betöltődése...
Mindez csak néhány játéknál van - másoknál semmi gond -.
A vírusirtó nem jelez, a tűzfal nem mutat rendellenességet, a betöltődő programok között nincs weblap.
Többször telepítettem újra a DirectX - et is.
Próbáltam azt is, hogy engedem felmenni - milyen weblap jön elő - de csak az általam választott kezdőlap töltődik be.
Mégegyszer: az ADSL tökéletesen megy.
Mi lehet ez ? Vírus ? Féreg ?
NAGYON KÉRLEK bENNETEKET ADJATOK TANÁCSOT legalább arra, hogy mi okozhatja ezt ?!
Kosz mindenkinek.
A Nero image iroja nem teszi meg? (Mondjuk, ott kisse problemas egy aktiv particiorol image-t kesziteni. A Norton Ghostnak nincs ilyen gondja?)
Mi úgy csináltuk, hogy betettünk a gépbe egy DVD-írót, azután feltettük rá a Norton Ghost 2003 programot, és azzal egészen egyszerűen ki lehet írni az egész partíciót (vagy akár az egész lemezt) egyetlen image file-ba, akár tömörítve is. Sőt, a Ghost maga végzi az írást, és boot-olható DVD-t készít. Persze, ez csak akkor megy, ha a visszaállítandó gépben van DVD-ROM. Ha nincs, akkor használható erre a célra egy winchester, amit belógatsz a gépbe, és arra mented az image file-t.
Vannak más programok is, de a GHOST azért jó, mert bármit le tudsz vele menteni (pl. NTFS, vagy akármilyen más partíciót), bár utána már csak ugyanazt az állapotot tudod visszatölteni.
Segítsetek!!!!
Van egy p800 telefonom, ami xp alatt(előtte ME volt) usb kapcsolattal nem akar működni. Csak modemként kezeli a telefont, amikor szinkronizálni akarom és adatokat oda-vissza tölteni ezt írja: Fatal exception (thread0000187)Except violation.
Valamivel ütközik, és az eszközkezelőben látszik, hogy a hang, video, kártya, meg ez azusb-s kábel is egy megszakításon van (9-es). Ez a hiba, mert ezt nem engedi állítani a program, vagy más a baj. Nagyon fontos lenne!!!
Szeva,
Nagy valószínűséggel és még mindig az MSBlaster vagy valamelyik leszármazottja fertőzte meg a gépedet. Keress vissza, több topicban többen is leírták már a legyilkolásának módozatait, többek között én is.... :)
Sok sikert,
CC
A kérdésem amiben valaki segitségét várom, a következő: Windows XP fogja magát és hirtelen bejelenti hogy távoli kapcsolat miatt óriási gondja van és emiatt egy perc múlva újrainditja a gépet. És valóban az óra visszaszámlálását követően (melynek vizuális élvezete a vele egyenes arányban növekvő adrenalin szintnek köszönhetően leirhatatlan) ez megtörténik, ami felettébb bosszantó.
Mi lehet az oka? Rendszerprobléma, vagy virus? Kérlek ha tudtok adjatok tippet, mi péket tehetek?
Hogyan erdemes (ertsd: milyen programmal) a particiokrol mentest kesziteni, hogy konnyeden visszatoltheto legyen? (Szeretnek uj rendszer telepiteni, es ha koppra mukodik, lementeni, mert elegem van az evenkenti installalasbol...)
Sziasztok!
Kérem a segítségeteket. Y2k prof-om van. Van többek között benne LG DVD író, és ROM. Minden ment rendben, amikor a Nero progit uninstalláltam, vagy az image drv-probáltam hasznalni. Egyik DVD eszköz sem megy. Az eszközkezelőben mellettük kérdőjel, és talátam egy eszközt SCSI vagy Raid controller/ axwhisky SCSI controller mellette kérdőjel. A hibakódok 31 mind háromnál. A reg-ből megpróbáltam kiirtani a SCSI-it, axwhisky-t nem engedi. Mit tehetek. A választ előre is köszönöm.
Laci
Ha Maxtor (vagy Quantum) vincsi van benne, akkor javaslom, hogy szedd le a maxtor oldaláról a PowerMax nevű progit. Ez elindítva csinál egy bootolható floppyt, na ezzel kell elindítani a gépet. Akkor aztán lehet csinálni egy egészséges low level formatot a vincsin, az biztosan eltüntet minden szart róla (ugyanis elejétől végéig teleírja nullákkal az egészet).
Ezután már jöhet a telepítőlemez, ha XP, akkor bátran engedd NTFS-ben, az a jó neki.
Ilyenkor törölni szokás legalább az első 63 szektort, de inkább a vinyó összes szektorát. Nullával való feltöltésnek is nevezik. A legelső szektor az MBR, majd az utána következő (oprendszerből esetleg diskeditorral látható) 62 szektorba szoktak telepedni vírusok is. Ezután következik az első partíció első szektora (bootszektor), ezt is érdemes törölni.
Feltöltés módja: diskeditorral, Zerofill progival, vagy a vinyó gyártójától letölthető util segítségével, vagy egyéb adatmegsemmisítő (felülíró) programokkal, vagy ne is menjünk messzebb:
Legegyszerűbb, ha nem NTSF van formázva: virusmentes inditólemez, fdisk, megcsinálni az új particiókat, majd format C, meg ha több particiót csinálsz, D, E stb. Ha NTSF particiód van, akkor a delpart.exe kis progi, ez jól leszedi az NTFS-t
Segítséget kérek, egy valószínűleg vírusos gép rendberakásához. Sajnos igen kártékony. Az elsődleges megállapításom ez, mivel az oprendszer eltünt, és a Particion Magic partíciói is eltüntek. Most csak egy C meghajtó látható a Merevlemezen. Hogyan kezdjek neki, egy tökéletes leformázáshoz? Az nem gond, ha minden adat eltűnik. Mentve rendszeresen voltak. Fél óra mulva visszanézek.
Szóval a Global finder nevű keresőprogi oldala jön be minden explorer-megnyitáskor. Temp könyvtárakat ürítettem, cookie-kat, fileokat töröltem, program files mappából töröltem a gyanús mappákat, de nem szűnt meg a gond. Hova épülhetett még be?
Nem próbáltam más monitorral. Szerintem eccerűen az volt a gáz, hogy mivel nem volt hozzá gyári cdm, driverem, ezért windows xp deafult usb scannerként ismerte fel. Aztán felinstalltam a ScanWise proggit, ami meg színprofilt akart, mivel nem talált scanner specifikus profilet, ezért hozzáadta a monitor color speckóját.
Utólag rekonstruálva kb. így tudom magyarázni, és szerintem ez helytálló is.
Megoldódott a scanner probléma. Tegnap éjfél körül, miután vagy 3 napja szarakodtam vele észrevettem egy sort az aboutban. Scanwise 1.7 c:\system32\spool\driver\s763mb.
Tudtam hogy színkezelési probléma van és itt jöttem rá, hogy itt van a gáz. Konkrétan Samsung S763MB monitorom van, ami ugye nem scanner, ergó más a szÍnkezelés és azért bassza el mert ugy kezeli a scannelt képet hogy monitorként, ami meg tök más.
Na mind1 bementem a könyvtárba, volt ott valami cim file vagy mi, jól átneveztem azóta gyönyörűek a képek.
De azért köszi mindenkinek aki próbált segíteni.
Tanulság? A kereskedők még mindig okosabbak IT problémák megoldásában mint a rencermérnökök.
Helyi gépen NT alapú OS-nél tudsz adni/elvenni futtatás jogot adott usertől adott program(ok)-ra, amit semmilyen trükkel nem lehet megkerülni (Win9x nem jáccik, az single user környezet).
Szerveren ugyanez tökben (bár Novell-el nagyon rég nem találkoztam, de a jogosultságkezelés alapelve mindenütt ugyanaz), a bejelentkezett user saját beállításai alapján érhet el/futtathat programokat a szerveren levők közül, csak be kell állítani az engedélyeit. Ha a kérdéses programhoz nem kap execute jogot, akkor akárhogy próbálja elérni (parancsikonnal, vagy közvetlenül), a netware-nek nem szabad engednie a futtatást.
Arra tudok esetleg gondolni, hogy a parancsikonon keresztüli futtatás valamiért read és nem execute hozzáférést kér (de akkor itt valami OS-netware inkompatibilitási probléma is van), akkor meg azt is el kell venni, és kész.
Floppy ügyben megvan a gond. A Miro Tuner kártyával akadt össze a floppy! :)))))
Szervizesek nekiálltak cserélgetni a kártyáimat a slotokban, aztán egy kombináció csak bejött.
Nezd csak meg jobban...:)
Csak elotte allitsd be, hogy lathasd a hidden mappakat is...:))
(mappa beallitasai\nezet\rejtett fajlok es mappak megjelenitese)
Sziasztok!
Nekem lenne egy nagy kérdésem Windows Xp Professionallal kapcsolatban.
Néha amikor indítom a Windowst akkor egy Kék képernyős hiba üzenetet ír ki ami a következő:
"A rendszer problémát talált, és a windows a számitogép károsodásának megelőzése érdekében leállt.
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Ha elösszőr látja ezt a képernyőt,
akkor indítsa ujra a számitogépet. Ha ismét megjelenik,kövesse az alábbi lépéseket:
Ellenőrizze hogy minden új hardver és szoftver megfelelően van telepítve.
Ha újjonan telepített rendszerről van szó,akkor az esetleges szükséges windows frissítések ügyében forduljon a hardver vagy a szoftver gyártójához.
Ha továbbra is problémái vannak,kapcsoljon ki vagy távolítson el minden újjonan telepített harver - és szoftverelemet. Kapcsolja ki a BIOS-ban lévő memóriabeállításokat,például a gyorsítótárazást és az árnyékozást.
Ha csökkentett módra van szüksége a komponensek eltávolításához vagy kikapcsolásához, indítsa újra a számitógépet,nyomja meg az F8 billentyűt a Speciális indítási lehetőgégek kiválasztásához,majd válassza a Csökkentett módot.
Technikai információ
***STOP: 0X000000D1 (0XEAF01 F25,0X00000002 , 0X00000000,0XF97598B6)
***NVENET.sys - Address F97598B6 base at F9756000, DateStamp 3d8f62cd
Hát ennyi :)
Nem értem hogy mért írja ki ezt.
Ha valaki találkozott már ezzel a problémával vagy tudja a megoldást azt kérem jelezze itt a fórumban.
Előre is köszi!
Sziasztok!!
Nem tudom tudna e valaki segiten, de persze nagyon jó lenne!
A helyzet a következő:
Van egy jó kis novell serverünk ami igen sok jó dolgot tud művelni és nagy nehezen letiltottam a felhasználók asztalát, start menüét és a
winchiről a futtatási jogukat! Magyarul nem tudnak elinditani (futtatni) semmi programot!
De sajna rájöttek arra, hogy ha az internet explorerbe belépnek, kiválasztják a megynitás parancsot, megkeresik a progit amit akarnak
futtatni, jobb klikkel csinálnak róla egy parancs ikont, majd ezen nyomva egy jobb klikket megnyitják és máris fut minden! Tehát ezzel a
modszerrel szart se ér az összes letiltás amit csináltam!
Most abba kéne a segítségetek h tudtok e bármit amivel le lehet tiltani a parancsikon keszitest, vagy ennek a futtatását!
Előre is köszi mindent! Ha valaki e-mailbe tudna irni jobb lenne! ide: djpolya@freemail.hu
frissítsd az f-securét a legújabb vírdeffel.
hajts végre teljes rendszerellenőrzést, tömörített fájlokban is.
írtasd ki, amit talál.
reboot
ha még mindig van vir, nézd meg futó programokat.
idegen, gyanús neve felír, bezár.
regedit open
felírt névre keres, töröl.
Vettem a géphez egy dvd-lejátszót és most kikölcsönöztem egy filmet, de nem tudom lejátszani. Mikor elindítom a Win Media Player hiát ír ki és leáll (nem írja mi a hiba). A PowerDVD 4.0 először ismeretlen hibát, most nem Unknown frmatot ír ki. Mi lehet a baj? Lekellene töltenem vmi újjabb codecet? Honnan? Írjatok, mert este vissza kell vinni a filmet! Köszi!
Kedves Guruk! Most már tudom mi az a Twain, de ettől még szarul müxik a scannerem... Win könyvtárban van Twain directory, azt kéne buheráljam avagy mit?
Thx in advance.
A következő vendéget jelezte nekem az f-secure W98 on. TrojanSpy.Win32.SpyAgent.c A tűzfalam ...tray.exe jébe ette be magát.Uninstalláltam.Mikor újra akarom telepíteni akkor már a Win\Temp be való kibontáskor jelez a vírusirtó hogy már megint beleírta magát a tűzfalba a kis hamis.
Lelehet ezt vakarni valahogy ujra telepítés nélkül?
driver gond is lehet.
én egy hp-val jártam úgy, hugy a negatívot szar színekre scannelte, aztán (segítséggel) találtam a hp honlapján egy 600kilós patchot, azóta jó.
Agfa SnapScan E52 téma ismét. Azt már elértem hogy a previewt nem bassza össze. De a végleges kép még mindig zöld foltos massza az egész :-(((
Megoldottam amúgy a kérdést, mert a preview teljesen jó, és captureel átviszem Paintshopba ott cuttolom, de ez így primitív, macerás és minőségromlással jár.
Amit még tettem hogy letöltöttem az 1.7es ScanWiset, kipróbáltam a 2.0t is, Microsoft Scanning/Document Imaging, PSP Acuire mindenhol ugyanazt csinálta. Pontosabban az MS nem csinált semmit...
Felbontást is próbáltam levenni 32bit truecolorrol, 16 bitre az sem segit. Ha van valaki szaki, annak szívesen küldenék 1 elbaltázott képet, hátha abból rájönne mi a gáz!
Köszi előre is!
Pendrive kérdést megoldottam, otthoni gépen sem láccot semmi, meg write protect meg stb. FOrmat óta jól müxik a mh-i gépen is :-))))
KÉSZ FELADOM!
Raktam egy floppy meghajtót a vadonatúj MSI alaplapomra, amelyen eddig minden tökéletesen működött. DOS alatt tökéletesen megy a floppy. Olvas-ir minden.
Windows bármelyik verziója és Linux alatt is a következőt produkálja. Világit a LED, hogy olvas, de ketyergés nincs. Aztán közli, hogy nincs megformázva a lemez. Másik gépben jó a lemez. Másik gépben jó a meghajtó. Ebben a gépben ugyanezt produkálja másik meghajtó!
Megvan Skacok!
F-ig foglalt volt a saját meghajtókkal, a G-én volt az első hálózati meghajtó becsatolva, lebontottam és már is látszik a pendrive FlashDisk néven.
Köszi
Csákó
rali:
Tiny Disc 32 MB
Nem az enyém csak elhoztam egy ismerőstől és volt hozzá egy mini cd, na az nincs itt.
Total Commander sem látja, és mivel nem volt még ilyennel dolgom, azt sem tudom, hogy hol kéne lássam, csak gondolom, úgy mint a vinyót, vagy a cd-t, nem?
Sziasztok.
WinXP SP1 felismerte a pendrive-ot és telepítette is, az eszközkezelőben látszik is USB háttértárként, de sehol nem látom magát az eszközt, sem sajátgép, sem intéző. Kell még valami progit telepíteni, hogy lássam az eszközt?
Köszi
Hát akkor én félreértettem. Azt hittem, hogy BIOS frissítés után 2.0-ás sebességgel fog menni az USB. Akkor mégiscsak kell vennem majd egy PCI vagy PMCIA nem tudom hogy kell írni kártyát.A Mistrálnál néztem az árlistában, van, kb 6 rugó.Azért köszi.Üdv.
Hálókártya ezt igazából akkor okozhatja, ha van fent TCP/IP protokoll is, ráadásul DHCP-s IP igénylésre állítva (ez az alapértelmezett, szóval ha van fent, de nem használtad, akkor így lesz, de akkor a régi konfigon is ezt kellett volna csinálnia). Akkor a jelzett időszak alatt próbál a protokoll találni egy élő DHCP szervert, hogy beszerezze tőle az épp aktuális hálózati konfigot.
A másik lehetőség nem megfelelő videokártya driver (én e miatt tapasztaltam ezt régebben, vagy 2 napomba került olyan drivert találni, amivel nem csinálta), az is pontosan ezt tudja művelni egyes esetekben. Valami inicializálási/tesztelési kísérletei vannak ilyenkor, amit végül felad, és továbbmegy, de amíg próbálkozik, addig fagyi (a kártya ettől függetlenül rendesen látszott működni, csak volt bootnál ez a fél perc szünet, ami bosszantott).
Kipróbáltam, hát ez nem igazán működik./a négy ablakos módszer/.Ha a jobb gombbal kattintok, akkor csak az jön elő, hogy ikonok elrendezése,frissítés,automatikus elrendezés stb.Ehhez nem kellene elindítanom az nvidia asztalkezelőt?Mert lehet hogy nem is fut.-Lenne egy másik kérdésem: Abit SA7-es alaplapom van.Tavaly novemberben vettem, és ezen még csak USB 1.1 van, 2db.Állítólag ha frissítem a BIOS-t, akkor fogja tudni az USB 2.0-át.De többek szerint ez képtelenség./egyébként a boltban mondták,ahol vettem a gépet,hogy egy óra díjért felrakják a BIOS frissítést,és akkor lesz USB 2.0-ám/.Mások szerint meg valamilyen progit le kéne töltenem a netről, és akkor is lesz USB 2.0-ás portom.Szerintem viszont, de én nem értek hozzá, csak egy bedugható bővítőkártya vásárlása után lesz USB 2.0-ám.Ja, és ez azért kéne, mert akarok venni USB 2.0-ás CF kártya olvasót, ez állítólag baromi gyors.USB 1.1-re bedugva is működik ez vajon, csökkentett sebességen?Hát most nagyon tanácstalan vagyok.Minden választ megköszönök.Üdv.
Kernel, köszönöm!
Tényleg van az alaplapra integrált háló kártya, és most, hogy írtad emlékszem rá, mintha tényleg letiltottam volna.
Délután kipróbálom.
Mégegyszer köszönöm.
sziasztok!
Bocsi hogy ezt a gondomat ide írom,de már segítettetek nekem egy jo párszor!!
Tehát van egy nokia 3310-em:vettem hozzá egy adatkábelt és letöltöttem a LOGO MANAGER programot hogy tudjak a telcsire logot nyomatni + ilyenek.
És nem akar működni mert nem csatlakozik rá a telefonra :(
Amikor elhoztam a kábelt annyit mondtak: Lehet hozzá cdt tölteni az internetről.
Szerintetek mi lehet a gond? ELőre is köszi!
Sziasztok!!
USB pen driveon nem láccik semmi, félig van. Előtte tök jól működött. Aszongya szedjem le a write protectiont....
Funny :-))
Ez azért van mert más userrel buheráltam vagy miért lehet???
Másik Agfa USB scanner tök jól müxik de csak preview. Amikor be akarom scannelni a képet piros/lila lesz. Reinstall, stb. de nem akarja. Mitől? És miért jó a preview???
- Először is, ha négynél több ablak van nyitva, lenyomod mindegyiket a tálcára (Win. bill. + D, vagy a Show Desktop ikonnal).
- Utána felnyitsz 4 db ablakot, majd a tálca üres részén jobbklick, ablakok vízszintes vagy függőleges elrendezése. Mindegy, melyiket választod, legalábbis 4 ablak esetén ugyanaz a hatás.
Van egyébként egy, a TweakUI progival is beállítható funkció (X-mouse, Activation follow mouse), ekkor amelyik ablak fölé viszed a kurzort, az lesz aktív, például az egérgörgő is rögtön a kívánt ablakban dolgozik.
Sziasztok! Elnézést, hogy így betolakodom a topicba, de egy marha egyszerü dolgot szeretnék kérdezni.Hogyan tudom megcsinálni, hogy a képernyőn egyszerre négy ablak látszódjon, kettő felül, kettő alatta.Persze csak az egyik lehet aktív, gondolom.XP-t használok, a megjelenítésben "klasszikus windows"-ra van állítva.Már megpróbáltam egy csomó dolgot, és nem megy, pedig egyszer régen /kb.fél évvel ezelött/ sikerült.Lehet hogy azt egy másik program csinálta? Ja, és GF4 MX440-em van.Válaszotokat előre megköszönöm.Üdv.
T. Guruk!
Biztosan volt már erről korábban szó, de én nem találtam.
A problémám: a WIN98 SE elindulás után, amikor másodszor jelenik meg a logo leáll és 30 másodpercet vár, majd ezután folytatja, mintha mi se történt volna. (Ha itt Esc-et ütök, eltűnik a logo és egy karakteres felülettel várja ki a 30 másodpercet.)
Sajnos én is ludas vagyok a dologban, mert az új alaplapra történő átköltözés után valamit akaratlanul elállítottam. Azóta csinálja. Korábban símán futott.
Segítsetek! Mit kellene a(kár a) Registry-ben át/beírnom, illetve beállítanom valahol, hogy mexünjön ez az áldatlan várakozás???
Üdv. és előre is köszönöm: Teknős, de nem béka.
Az a gond, hogy csak délután tudom kipróbálni. Most a munkahelyemen vagyok! :o)
Majd holnap megírom, hogy mi történt! Addig várom a további tippeket! :)
Köszönöm a segítséget Kernel és drDoktor! Megint van bajom... Van egy Lg cd-íróm. A BIOS nem engedélyezi, hogy Ultra DMA módba menjen. Mellette van egy Pioneer DVD-olvasó a BIOS itt engedélyezi a UDMA-t. Az XP azonban pont fordítva csinálja: DVD-csak PIO, CD-író UDMA. Mi lehet a gond? Elméletileg mindkettőnek tudnia kellene a UDMA-t!
Eddig Microsoft Word 2002 használtam szövegszerkesztésre.
Ma is azt próbáltam, de amint elindítom a wordot és be akarok írni valamit, ezt üzeni alulra:
"Ez a parancs nem használható, mert a dokumentum szerkesztésre zárolva van."
Ezen kívül a menükből sem lehet egy csomó opciót elérni(szürkék). Mi a fene baja van?
Sziasztok! A sírba kerget egy probléma, amit már korábban egyszer átugrottam. Win2000-es gépet szeretnék összekötni Win98-cal wireless routeren keresztül.
A Win2000-ben a Guest usert aktiváltam és adtam neki passwordöt, a win98-ba így jelentkeztem be. A két gép ugyanazon a subneten a routertől DHCP-vel kapott IP címét pingelni azonban csak a 98-ról tudom a 2000-et, fordítva nem. Próbálkoztam direktbe hálókártyával fix IP címekkel is, az eredmény ugyaz. Az internet mindkét gépről teljesen OK. Help, please!
Még ma át kellene pakolnom néhány gigát egyik gépről a másikra.
Sziasztok! Hogy a tökbe lehet kikapcsolni az indexing servicest? Msconfigból kikapcsoltam, control panelből uninstalltam, mégis teker, és a system and volume info directory nő mint állat, több gigára. Any idea? Jah, amúgy WinXP HUN, SP1.
Köszi előre is.
Másik amivel tele van a hócipőm Messanger. Le van tiltva az automata bejelentkezés, uninstall stb. Ha belépek az outlook expresbe először akkor minden OK. Másodikra viszont belép hogy rohaggyon meg.
Hali !
MS POWER-POINT-ba (office xp)-de minden más verzióba is a következő hiba jelentkezik:
Futnak a diák (képújság) pár óra után összeolvadnak a betűk, össze-vissza rakja egymásra a betűket, oldalakat, DE ha az aktuális oldal beillesztett kép (pl.:jpg) az normális marad, csak a szerkesztett oldalak hülyülnek meg egy idő után...
Újraindítás után megint jó egy ideig.
1. Nem gép hiba, mert a ppt. fájlt átmásolva másik gépre is ugyanaz a jelenség.
2. Sokszor előjön ez a probléma más gépeken is, egyik napról a másikra. (Azokon is Powerpoint fut)
Ha valaki esetleg tudna valamit ne kíméljen :)
üdv.
Hello A videókártya meghajtója telepítve van? Ha igen, annak nincs felbontás, frissitési gyakoriság menüpontja. Leírnád milyen monitor ez, lehet van hozzá "exe" telepítő is. rand
csütörtökön voltam egy fejtágítón, ott mondták, hogy az xp-t le lehet halasztani dos-ablakból, valamiket be kell hosszasan gépelni, enter és annyi.
Volt ott valami hosszúnevű MPCSDXWH mérnök az MS Magyarországtól, nem tiltakozott.
Próbáld meg beállítani a SetRes progival. Ez nem egy tweak program, mint pl. a PowerStrip, mert csak a kártya által támogatott üzemmódokat képes beállítani parancssorból, illetve parancsikonnal:
http://www.iansharpe.com/
Vagy itt van egy grafikus felületű progi, szintén csak támogatott üzemmódokat enged:
http://www.pagehosting.co.uk/rf/
Persze, annak a fülnek ott kellene lenni a Windowsban, de ezekkel a programokkal talán megkerülhető.
1 GB bootpartíció? Minek az és mit teszel arra? Ettől eltekintve valóban jó a sorrend, mert így az oprendszerek megcsinálják a megfelelő bootmenüt.
Később majd kitapasztalod, hogy bármilyen sorrendben lehet telepíteni, de kezdetnek jó így is.
csináld EBBEN a sorrendben, ahogy írtad.
csinálj egy fat32 particiót w98-nak, a többi csinál magának, amekkorát akarsz nekik adni.
xp és suse is megcsinálja a választható bootos oldalt:
suse lesz legfelül, aztán xp, majd a w98.
Azért lenne fontos, mert a Win 1024*768-ban továbbra is csak a 85Hz-et engedi, pedig a monitor tudna többet is. Lehet,h a videokértya nem bírja(Gef2 MX400 64MB)? De a képernyő tul.-nak akkor is be kellene jönnie! Írjatok vmit!
Lenne egy kérdésem egy 80 Gb winchesterre szeretnék telepíteni Win98-at, XP-t és Suse Linuxot... Hogyan partícionáljam a vinyót? A Pc World egyik számában azt írták, hogy egy boot partició készítését ajánlják, ami kb. 1GB. Ez ok. Aztán egy part. a win98-nak és még egy a xp-nek, aztán Linuxnak. OK. De hogy fog bootolni a rendszer. Esetleg a primary és logikai partíciókkal kell variálni?
:-) tényleg nagy svindlis. tegnap raktam föl+a cracks.am license.key-t, minden okés volt. aztán használtam egy darabig egy állandóan a neten lógó gépen, és egyszercsak visszaváltozott unregisteredre:-))
alighanem kimászik a netre, és otthon megkérdezi, okés-e a regisztráció:-)
az advanced disk catalogot könnyebben lehet `regisztrálni', az is elég jó
:p
Köszönöm a segítségedet szabályosnak mondható ujraindítást eszközöl. A legfrissebb Panda virusirto vann fennt, de az nem észlel vírus.
A segítségedet mindenképp megköszönöm. Akkor val. színű alaplap vagy táp gond lehet...
Kikapcsol (táp off), resetel, vagy újraindul a win (rendes shutdown-reboot ciklussal)?
A táp kikapcsolás főleg táp vagy alaplap probléma, a véletlenszerű, indokolatlan reset RAM vagy HDD hiba (vagy túlhúzott/rosszul hűtött proci, de lehet ez is táp), a szabályos win újraindulás meg mondjuk valami vírus.
Így első nekifutásra.
A monitoromat lecseréltem 17-osra. Win 2000em van. A leírásban azt írják, hogy a Képernyőtulajdonságok, beállítások fül, Spreciális, képernyő fülnél kell a Tulajdonságokra kattintani és ott frissíteni a drivert. De ez a tulajdonságok gomb nekem szürke és nem tudok rákattintani. Az szközkezelőben sem jelenik meg a monitor és az Új hardver hozzáadásával sem fogadja el az install fájlt. Mit tegyek?
A következő problémával szeretnék hozzátok fordulni: XP-s op. rendszeremm van és unos untalan fogja magát ás egyszerűen kikapcsol akarmilyen alkalmazást futtatok rajta. Mi lehet a probléma? Alaplap, rendszerhiba, beállítás?
Vagy van e olyan hardver, amivel összeakadhat a rendszer?
Kérlek segítsetek....
A segítséget előre is megköszönve: thin
Hát, ez így elég tág, és túl sok mindenre igaz lehet.
Pontosan mikor írja ki: rendszerindításkor, programindításkor, rapszodikusan, egyébként?
Pontosan mit ír ki: .dll-re, vagy .vxd hívásra panaszkodik, reg dump, stack dump, mem írás/olvasás hiba, egyéb?
Ennyi alapján lehet hardverhiba (RAM, esetleg winyó), túlhúzott vagy rosszul hűtött proci, hibás/sérült/nem megfelelő driver, sérült rendszerfájl, és még ezer egyéb dolog.
A WhereIsIt készítője eléggé odafigyel a törésekre. Régebben (talán tavaly) tapasztaltam, hogy egy crack megjelenése után módosították a honlapról letölthető programot, de a verziószámot nem. Így aztán hiába volt valakinek egy szám szerint pontosan odavaló krekkje, mégse ment vele semmire.
Meggyőződtem róla, mert összetúrtam a netet, aztán nagy nehezen megtaláltam az előzőt is. Ugyanis erre is odafigyelnek, hogy igyekeznek eltakarítani a netről a már feltört változatot. Saját szememmel láttam a két azonos verziószámú programot, melyek bájtra összehasonlítva viszont nem voltak egyformák. Akkoriban követtem a progi fejlődését, ezért tűnt fel ez is.
Mondani sem kell, a maga kategóriájában szerintem is egy mindentudó progi.
Sziasztok!
Van egy AMD ATHLON XP 2200+ procim egy ABIT NF-7 alaplappal "ezeket már korábban is írtam".
Az a baj hogy amikor a WIN98SE-t rátelepítem akkor mindig kiírogat egy kék hibaképernyőt hogy valami " hívási hiba történt" meg sok számot ír előtte + utána is.
Szerintetek miért van ez?
Valami rosszul van beállítva?
Előre is köszi!
Sziasztok!!
hali, w32time nemism. én a cmdtime nevű free kütyüt használom erre a célra. parancssoros, és mindenfélét be lehet állítani (pl. a maxi korrekciót, amúgy 1 sec eltérést is megigazít).
Ez a kacat egy nagyon jó CD katalógizáló és nyílvántartó program, tulajdonképpen egy kicsi komoly "adatbáziskezelő".
Két apró híbája van:
1. Meg kell venni;
2. Meg kell tanulni kezelni.
A második pont teljesitése esetén, "bármilyen kivánalom szerinti felosztás alapján bármilyen listát" tudsz késziteni. Naggyon jó, gyors kereső motórja van.
Tudom hogy elég triviális kérdés, és nem is igazán ide tartozik, de jobb helyete nem találtam a feltevésére, úgyhogy léci segítsetek ha tudtok:
Van 9 db mp3 cd-m, és szeretnék csinálni a rajzuk lévő számokról egy listát, méghozzá úgy, hogy valahogy jelölve legyen, melyik szám hányas cd-n van (mindegy hogy, pl. mondjuk az 1. cd-n lévő szám kékkel, a 2. lévők pirossal, a 3. lévők zölddel és így tovább), miközben a lista tartalmazza az összes számot abc-sorrendben. Az persze nem akadály, ha az öszes cd-t föl kell másolni vinyóra.
nagyon-nagyon köszönöm...
Most szépen kinyomtatalak, holnap megyek bátyushoz és megnézzük, mire megyünk (amirt irtál, azt hiszem értem, de majd ott kiderül..)
A hibaüzenetek pedig leirom (egyébként bocsi, igazad van, de nem emlékeztem rá pontosan mi volt).
> -formatálni szeretné a bátyám a vinyóját. Beirja a format c: parancsot el is kezdi, da eztán leáll...és nem formatálja. mi lehet azoka és mia teendő
Tippelni tudok csak, hogy windows 9x-röl beszélünk, és közvetlenül az alol probálkozik formatálni, és ez igy természetesen nem megy.
Windows install CD-röl vagy bootfloppy-röl kell beinditani a gépet, és ugy formatálni.
Amennyiben a windows install CD-éje nem bootolható, akkor késziteni kell egy indítólemezt (bootlemez, floppy). Súgóban (vagy help, a Start menüben található) le van írva a mikéntje. Ehhez egy hibátlan új floppyt érdemes használni. Miután az elkészült, újrainditani a gépet, és ha felvillan a billentyüzeten a három kicsi lámpocska (ledek numerikus rész felett), akkor nyomni kell a Delete gombot.
Itt bejutsz a BIOS-ba, AWARD biosnal bal panel, felülröl a harmadik menüpontban (Advanced BIOS featured vagy hasonlo cím alatt) szokott lenni First boot device, ezt át kell állitani floppyra vagy CD-ROM-ra, amennyiben mégis van bootolható windows install CD-éje. Amennyiben ezt tetted, be kell rakni az indítólemezt a floppy drive-ba vagy a szédét a CD drive-ba, utána nyomsz egy F10-et, ezzel lemented ezt a beállitást, valamint újraindul a gép.
Tételezzük fel hogy sikerüt bebootolni (jesszuszom) floppyrol vagy szédéröl, akkor a következö lépés kiadni a következő parancsot format C:/v:KINCSEM /u (KINCSEM helyett más nevet, címkét is adhatsz a winchesterednek). Ilyenkor teljesen legyalulja a lemezt (NEM MARAD RAJTA ADAT, DOKUMENTUM, KÉPEK, FILM, STB., CSAK A NAGY SEMMI!!!).
Utána jöhet a windows virgininstall szédéröl (CD) a nullárol következő parancs alkalmazásával setup /ie /iv. Innentöl remélem ismerös a windows install, telepitése.
Valamint a BIS-ban vissza kell állitani a bootolási sórrendet HDD-0-ra.
> - Ha bekapcsolja a gépét, akkor mindig kiir egy hibaüzenetet két prtogamra vonatkozóan, ogy valamilyen HDLL filét nem talál (valamiilyesmit ir ki). Ez mit jelent és mit lehet tenni?
Azt, hogy két programnál híbát talált a rendszer, és híányzik valamely *.dll file.
A következöket kell tenni, pontosan lejegyzetelni az üzenetet, és azt beírni ide.
Képzeld azt, hogy a kérdésem a következö:
- Reggel a kajám mindig odaég, pedig mindig felhuzóm az időzitőórát a konyhában.
Tudnál ez alapján rögtön segiteni nekem?
> - Szeretne futtatni egy játékprogramot, de azt irja ki a gépe, hogy a Dr. Watson progi vagy nem eredeti vagy...(it még ir valamit).
Mit lehet tenni?
Játék nevét, híbaüzenet pontos szövegét idemásolni. Esetlegesen a videókártya típusát is beírhatnál.
Ha kérdésed van az általam leírtakkal, tehát nem mindent pontosan értettél, akkor először tisztázzuk le a kérdést, és csak utána szabad nekiesni a gépnek.
-formatálni szeretné a bátyám a vinyóját. Beirja a format c: parancsot el is kezdi, da eztán leáll...és nem formatálja. mi lehet azoka és mia teendő
- Ha bekapcsolja a gépét, akkor mindig kiir egy hibaüzenetet két prtogamra vonatkozóan, ogy valamilyen HDLL filét nem talál (valamiilyesmit ir ki). Ez mit jelent és mit lehet tenni?
- Szeretne futtatni egy játékprogramot, de azt irja ki a gépe, hogy a Dr. Watson progi vagy nem eredeti vagy...(it még ir valamit).
Mit lehet tenni?
nekem van egy progrtamon -adut Chat nevű- amit azistennek sem tudok levenni. Hiába unisntallálom, a következő bekapcsolásnál állandóan előjön. Ráadsául azt sem tudom, hogy a fenébe került hozzám. (félek, hogy ez valamilyen olyan progi, ami ki-be enged járni a gépre)
Hali! Sikerült felrakni az IIS-t a Win2000 Profra.
Működik.
Az idő szinkronizálásához a w32time szolgáltatást szeretném használni. A w32tm.exe ennek egy program változata. Ez megtalálta az időszervert, de csak kb. ha az eltérés nagyobb mint 4-5 perc, akkor állitja be nálam az időt pontosra.
Nem tudja valaki, hogy hol lehet beállitani, hogy akár ha egy másodperc eltérés van az időszerver és a gépem ideje között, akkor is beállitsa az időmet pontosra?
Helló,
Semmi extra, rajta van a W2K telepítő CD-n.
Start menü -> Control panel -> Add/remove programs -> Windows komponensek hozzáadása/eltávolítása (ennek az angol nevére most hirtelen nem emlékszem). Ott az egyik komponens az IIS, azon belül van a web szerver. Kéri a telepítő CD-t.
A másikat nem tudom.
Üdv,
CC
A Commander felületét 'angolra kapcsolva' érthetőbb: NTFS jogok másolása. Vagyis gondolom (de könnyen ellenőrizhető), a másolással együtt átvihetők az NTFS hozzáférési jogok is.
Ha valóban erről van szó, suta a fordítás.
Kernel, amikor a Total Commanderrel fájlokat mozgatok egyik gépemről a másikra, mit jelent az "NTFS jogos másolás"? Mennyiben változik a másolás eredménye ha beikszelem ezt az opciót, és mennyiben, ha nem?
Köszi! Honnan tudom beszerezni az installját, azt nem tudod?
Más: Azt tudom, hogy az XP-ben lehet időt szinkronizálni egy internetes időszerverrel, de hogy lehet pl. Win2000 Prof.-ban időt szinkronizálni? Tud valaki egy jó kis ingyenes progit? Vagy van a Win2000-nek is ilyen beépitett lehetősége?
Elvileg, hangsúlyozom, elvileg, lehetséges, bár működni még nem láttam. Az IIS minden cafrangjával telepíthető W2K prof.-ra is, ebből gondolom, de mondom: működni nem láttam és nem is igazán tartanám jó ötletnek.ű, de lehet hogy én vagyokkishitű (vagy túl óvatos).
Üdv, CC
Aha! Akkor ezt a reszet 1/2reertettem lyo'l! Nekem ugy tunt, e-mailen keresztul, csatolt file formajaban akarsz valamit feltolteni a tar.hu-ra vagy a nexusra. :o)))
A tar.hu jelenleg eppen halott, nagyon remelem hogy csak teccchalott, hamarosan feleled ujra, es a regebbi albumok is meggyogyulnak. Eziranyu sikertelen kiserleteidnek ez is lehet magyarazata. Persze a tobbit nem magyarazza meg. Es valszeg en sem, nalam gurubbra kell varnod.
szia azért gondolom h köze van egymáshoz mert úgy gondoltam mind2 "feltöltés"
tehát ha belemegyek akármelyik fiókomb a aneten és csatolni akarok akkor ugye fel kell töltenem egy fájlt. vagy a saját honlapomra szintén. és egyik sem megy.
ftpvel próbáltam de nemsikerül mert mindig újra kéri a jelszót pedig helyes. próbáltam többször regisztrálni nem megy. sem a webtárba sem a képtárba weblapról nem tudok feltölteni.
az már részletkérdés h levelezőprogikból sem mennek el a csatolt fájlok.....
magyarul az én gépemről 5 kb-nál nagyonn cucc csak befele jöhet kifele nem. ezek a tünetek...
Hmmmm... mi koze van a tar.hu-ra vagy nexusra valo feltolteshez barmilyen e-mail kezelo proginak, vagy weblapnak???
Nexust nem ismerem, de a tar.hu elerheto ftp-n keresztul, vagy sajat honlapjarol a kepkezelobol (kep.tar) illetve filekezelobol (web.tar) lehet feltoltest inditani. Reszemrol csak ftp-t hasznalok, a weblaprol inditott feltoltesrol tudom hogy van, de hogy hogyan muxik, azt nem tudom. Meg hogy pillanatnyilag muxik-e, asse nem tudom, tarhely gondjaik vannak az utobbi idoben. Tul nepszeruek. :o) vagy inkabb :o(((
sziasztok. teljes elkeseredettségemben írok mert már mindent kipróbáltam. a problémám az h egyszerűen nem tudok csatolt állományokat küldeni, illetev netre feltölteni. xp-m van és mikrohullámos netem. sem levelezőprogvival (outlook, incredimail) sem fentről: hotmail, freemail, mailbox, yahoo, nem megy a feltöltés, sem tar.hu-ra sem nexusra sehova.
elindul a feltöltés és felénél: a kiszolgáló nem található oldalt látom immáron tízezredszer.
mailprogiban a szoftvres csatorna cimű hibaüzenetetet kapom.
norton anitvirusom és tüzfalam van. ha kikapcsolom őket semmi. már módosítottam a szoftveres csatorna biztosnági fokát is, stb stb.. még mindig nem megy. a szolgáltatóm szerint nálam van a hiba.
van valakinek ötlete hogy milyen beállításokt kellene megnéznem? mit kellene változtatni?
mindet ötletet szívesen vennék.
köszönöm a segítséget
Csináltam egy BIOS reset-et és egy Win XP javítást. Most win kikapcsolás után kézzel kell kikapcsolnom a gépet. Hol kapcsolhatom be, h ismét magától kapcsoljon ki?
Abbizony könnyen lehet, a save.exe eléggé mufurc egy történet. Jó lenne, ha rákeresnél a C:/Program files könyvtárban, és ha esetleg találsz egy ilyen könyvtárat, azt is hasítsd le.
A Spybot talált sok csúnya cookiet meg egy save.exe nevü progit a Program File-k közt. Remélem ő volt a gonosz, de mivel szakaszosan jön/jött elő a hiba nem tudok még biztos sikerről beszámolni.
Megint kaptam kettőt, hogy rohadjon meg az a sok fasz, aki ilyenekkel szórakozik. Ha kapok ilyen mailt és törlöm, akkor vírusos lehet a gépem, vagy csak akkpr, ha letöltöm?
Írták más topicban, hogy ne adminisztrátorként netezzek. Ha létrehozok új, limited usert (angol xp pro), akkor hol tudom a jogokat beállítani? Milyen beállítások kellenek a limited usernek?
Halihó evribádi,
néha elkezd rosszalkodni a gépem, nem akar fellépni a netre meg ilyesmi. Rájöttem, hogy azért mert a processzor közben 100%-on pörög. Ha újra inditom, akkor elmúlik, de kis idő mulva megint kezdi. Virusirtás, defragmentálás, scan disk már megvolt. Egyéb tipp? (Win ME, Sony monitor, stb.)
Ma megint kaptam két ugyanilyen mailt. Megnéztem a patch.exe tulajdonságait és ezt a címet írta ki:
http://fm3.freemail.hu/fm/download?sid=yz7JjvN31ewIzIidmxmZmJzMyQ3Oj49KT8qOQ__hEIm5z5k42wR9GA1.dC3&c=1&id=cGF0Y2guZXhl
Volt fönn a gépen két virus irtó is McAff+AntiVir
meg egy zone alarm semmi nem fogott v. talált semmit ma felraktam egy simantec virus keres?t semmi:((
Win Xp Pro +Outlook expressz 6-os
Egyébként ma az egyik haverom (nagy spiler) megcsinálta ki kellet törölni a f? identitást és csinélni helyette másikat
Van -e olyan levelező program, amivel biztonságosan megnézhetem a leveleimet? Kaptam egy vírust, ami visszaszámlálás után kikapcsolja a gépemet. Nem akarok még 1* így járni.
Most 1 napon belül kaptam meg ugyanazt a vírust 2*, csak a vírusiró leszedte/nem engedte kibontakozni, a microsoft címét hamisítja. Félek a fertőzéstől.
A Szoftverek menüben a Licencek alatt szépen sorban kiírja a telepített szoftverek szériaszámát, pl. nekem kiírta a WinXp, Office Xp, Nero, Iexplorer szériaszámát.
Sziasztok!
Nem tudom a windows (98) regisztrációs adatbázisban megtalálni a feltelepített Ms Office szériaszámát, mert ami ott van, az már egy kódolt szám, vagy mi a fene, nem az amivel fel van telepítve. Nekem az 5x5 szám-betű kódra lenne szükségem - szoftvernyilvántartás miatt kéne, hogy melyik gépre melyik szériaszámú progi van felrakva. Van pl. Aida32-őm, de most ezért nem akarom mindenhova feltelepíteni (sok gépről van szó)
Van valami 5let?
A levélben, ahol a link van a letöltésre: jobb klikk, tulajdonságok. Na azt a címet lécci rakd már be ide! (Meggyőződésem, hogy nem a Microsoft oldalára mutat.)
Alevélben, ajol a link van a letöltésre: jobb klikk, tulajdonságok. Na azt a címet lécci rakd már be ide! (Meggyőződésem, hogy nem a Microsoft oldalára mutat.)
Köszönöm a gyors válaszokat, már ki is töröltem a rohadékot! Szerintetek veszélyes ilyen szempontból a freemail? Néhányszor már kaptam hasonló üzeneteket (persze mindet kitöröltem).
Röviden, mivel nem szűz a téma...
ADSL megosztás WinME módra.
Hozzávalók:
2 db hálókártya
1 db HUB
1 db izlés szerinti méretű csavart érpáras UTP hálókábel
2 db szintén tetszőleges méretű link avagy patchkábel, UTP...
Elkészítés:
Az ADSL modembe a kellő helyen benyomjuk a csavart érpáras UTP kábel RJ csatlakozójának egyik végét, majd a másik végét a HUB-unk megfelelő nyílásába vezetjük. ;-)
Miután ez megtörtént a HUB-ból egy-egy patchábelt dugunk a gépek hálókártyáinak a megfelelő nyílásaiba.
Miután kidugdostuk magunkat bekapcsoljuk mindkét gépen a dózert.
Innen idézem Chibe Mestert. ;-)) Utólagos engedélyével, de remélem utoljára... ;-))
(#6) tsibe Válasz | Email | 2003-02-03 03:44:49
tsibe
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Off
No. Arra gondoltam, hogy ezt a topic-ot felhasználom arra, hogy egy mindenféle oprendszeres otthoni Internet kapcsolatmegosztás legáltalánosabb bekonfigurálásait leírjam. Gazsigának is keresni akartam egy előző itteni hozzászólást a TCP/IP beállításokkal kapcsolatban, de egy olyat sem találtam, ami tényleg olyan összefogott, jól átlátható. (Az enyémek se mindig azok ) Szóval, gazsiga, bocsáss meg, hogy ide a topic-odba, de szeretnék írni egy jól összefogott kis kétgépes hálómegosztási leírást, hogy legközelebb ha valaki kérdez ilyesmit, legyen mit belinkelni neki
Morzsákat fogok csipegetni már itt elhangzott topic-okból, és merem remélni, hogy senki nem sértődik meg azért, ha esetleg a szavait vagy tanácsait lentebb viszontlátja. Én most csak szeretném összefoglalni ezt a témát amilyen részletesen csak lehet, hogy akinek szüksége van rá, az hasznosítani tudja, és minden erre alkalmas hozzászólást fel szeretnék ehhez használni. Ugye nem haragszik meg senki érte? Mindenkitől elnézést kérek. Aki sértve érzi magát, kérem ne bántson, én csak segíteni szeretnék azoknak, akik a jövőben elakadnak egy ilyen probléma kapcsán.
No hajrá.
On
Elsősorban a kétgépes hálózatokról szeretnék írni. Ez a három- vagy többgépeseknél is hasznos lehet, csak a különbség annyi (többek között), hogy ha a hálózat Hub vagy Switch segítségével kapcsolódik össze, akkor sima CAT5-ös patch kábelt használunk, míg ha két gépet közvetlenül kötünk össze, akkor úgynevezett crossover- (vagy crosslink-) kábelt.
Barkács-lelkületű emberkék saját maguk is krimpelhetik a vezetéket, sima kábelből crosslink-et, vagy crosslink-ből sima kábelt. Ehhez szükség van egy CAT5-ös kábelre, két földeletlen műanyag kábelvégre, és két törésgátlóra. Arra kell figyelni, hogy a földeletlen fajta műanyag végből gyártanak másik fajtát is, egy speciálisat, amelyeket kimondottan fali kábelek végére szántak. Ezek onnan ismerhetőek fel legkönnyebben, hogy a szokásos kis műanyag végnél egy picit magasabbak. Ha egymás mellé helyezünk két ilyen műanyag kábelvéget, ránézésre meg lehet mondani, hogy melyik való a fali kábelek végére. No tehát arra kell ügyelni, hogy rendes, normál, CAT5-ös patch kábelhez való műanyag véget vegyünk otthoni kis hálónk kialakításához. Még annyit szeretnék elmondani, hogy a crosslink kábelnél teljesen mindegy, hogy a kábel melyik végét melyik gépbe kötjük majd bele.
A kábelekben futó vezetékek színsorrendje a következő:
Sima kábel esetén:
Egyik vége
FehérNarancs|Narancs|FehérZöld|Kék|FehérKék|Zöld|FehérBarna|Barna
Másik vége
Crosslink kábel esetén:
Egyik vége
Másik vége
FehérZöld|Zöld|FehérNarancs|Kék|FehérKék|Narancs|FehérBarna|Barna
Egy jól átlátható rajz erről itt található: http://www.klix.nl/helpdesk/techdocs/utp.htm
Ha megvan a kábel, összekötjük vele a két gépet. Az UTP kábel maximális hossza 100 méter lehet.
Internetmegosztást a következő oprendszerek tudnak: Win98SE, WinMe, Win2K és WinXP.
Nézzük most a legalapvetőbb Internet kapcsolatmegosztási lehetőséget, azaz a két gépen legyen Windows 98. Ez esetben az egyik 98-nak feltétlenül Windows 98 Second Edition oprendszernek kell lennie, mert csak ebbe van beleépítve az Internet kapcsolatmegosztás a sima 98-ban nincsen ilyen. Itt jegyezném meg, hogy most a rásegítő progi nélküli netmegosztásról írok, és ez persze nem jelenti azt, hogy segédprogikkal ne lehetne megosztani a netet. Meg lehet, természetesen, nagyon sok jó progit írtak már erre.
A netmegosztó gépben két hálókártya van (ha a net hálókártyán fut be), a másik gépbe elég egy is a helyi hálózathoz.
98 SE alatt a következőképp telepíthető az Internet kapcsolatmegosztás [ezt a továbbiakban lustaságom miatt úgy írom, hogy ICS (Internet Connection Sharing) ] :
Start \ Beállítások \ Vezérlőpult \ Programok hozzáadása \ Windows Telepítő fül, és itt a Kommunikáció-n belül van az Internet kapcsolatmegosztás. Ez elé rakjunk egy pipát, majd a rendszer szépen feltelepíti, végül egy újraindítás után válik használhatóvá az ICS.
Start \ Programok \ Kellékek \ Kommunikáció, itt kattintsunk az Internet kapcsolatmegosztásra. Elindul egy varázsló, ahol először ki kell választani azt a hálókártyát, amelyiken keresztül megy a net, utána pedig azt, amelyik hálókártyával a helyi hálózathoz kapcsolódunk. A varázsló fel fogja ajánlani, hogy készíthetünk hálózattelepítő lemezt, ez azonban azonos oprendszerek között nem szükséges, tehát mondjuk neki azt, hogy ilyen lemezt köszönjük, nem szeretnénk létrehozni. (Erre a lemezre később kitérek még.)
Ha a hálózat összetevőit megnézzük, megjelent ott az Internet kapcsolatmegosztás, ezen kívül a következő összetevőknek kellene ott szerepelniük: Microsoft Network ügyfél, Microsoft családi bejelentkezés, két hálózati csatoló (ugye ha hálókártyán jön be a net), Internet kapcsolatmegosztás protokoll, TCP/IP protokoll (ebből mindjárt három ), és Microsoft Networks fájl- és nyomtatómegosztás. Ezeken kívül IPX/SPX protokoll is fel lehet telepítve, ezt általában néhány hálózatos játék szokta igényelni. Keressük itt ki azt a hálókátyát, amelyik a helyi hálózathoz kapcsolódik, majd válasszuk ki az ehhez tartozó TCP/IP protokollt. Tulajdonságok gomb. Most fix adatokat fogunk megadni, az IP címet (sem semmi mást) nem hagyjuk automatikuson.
IP-cím: 192.168.x.y (az x értéke lehet 0, 10, 20, 30, stb., az y értéke 1 és 254 között lehet bármi, de mivel most a netmegosztó gépet állítjuk be, legyen ez a szám: 1).
Konkrétumot is írok, mert így nagyon zagyvává válhat az egész. Tehát legyen a netmegosztó gép IP-címe: 192.168.0.1
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Átjáró: (a netmegosztó gépen ez a szám egyezzen meg az IP-címmel), tehát most: 192.168.0.1
DNS: Itt három adatot kell megadnunk. Kattintsunk a DNS engedélyezésére. Gazda: (ide írjuk annak a gépnek a nevét, aminél éppen ülünk. Tehát ha pl. a netmegosztó gépnek az a neve, hogy PC01, akkor ide a Gazdához írjuk azt, hogy PC01 ), Tartomány: (ide a kis hálózatunk Munkacsoportjának nevét kell írni [98 alatt ez a Hálózat tulajdonságainál az Azonosítás fülön található meg.]), legyen ez mondjuk most Workgroup, a DNS kiszolgáló keresési sorrendjéhez pedig írjuk be ennek a gépnek az IP-címét, azaz jelen esetünkben: 192.168.0.1, majd kattintsunk a Hozzáadás gombra, ami által bejegyzésre került ez a szám. OK, OK, és a gép újraindítást fog kérni, amit tegyünk is meg. Közben átballagunk a másik géphez, amely bekapcsolva várja már, hogy bekonfigoljuk. A hálózati összetevők megegyeznek az előbbi 98-as gépével, kivéve ugye az Internet kapcsolatmegosztást, illetve az ehhez tartozó Internet kapcsolatmegosztás protokollt, amelyek kliens gépnél nem szükségesek, azon kívül a gépben valószínűleg csak egy hálókártya van, amely a helyi hálóé. Ennek a TCP/IP protokoll tulajdonságaiba menjünk is bele, és állítsunk be fix értékeket megint.
IP-cím: (a netmegosztó gép mintájára kell ezt megcsinálni, tehát az első három szám mindenképpen egyezzen meg az előbbi gép IP-címével, a negyedik szám viszont térjen el.) Legyen ez mondjuk most: 192.168.0.4
Átjáró: (ez a netmegosztó gép IP-címe kell legyen, tehát esetünkben) 192.168.0.1
A DNS fülnél a Gazdához ennek a gépnek a nevét írjuk, tehát amelyiknél ülünk épp, Tartomány: ugyanaz ami a netmegosztó gépé, tehát ebben a példában: Workgroup, DNS kiszolgáló keresési sorrendje: (netmegosztó gép IP-címe, azaz) 192.168.0.1
Ha mindezzel megvagyunk, ezt az ablakot OK-zuk le, de még a Hálózat tulajdonságait ne csukjuk be. Kattintsunk az Azonosítás fülre, ahol nagyon fontos, hogy a Munkacsoport-nál megadott név megegyezzen a netmegosztó gép munkacsoportjával, tehát magyarul az, hogy a két gép egy munkacsoportban legyen. Ha ezen a kliens gépen ezt, ami ide van írva alapból, módosítanunk kell, akkor vissza kell menni a TCP/IP protokoll tulajdonságaiba a DNS fül-höz, és ott a Tartomány-t át kell írni arra, amivé módosult a Munkacsoport neve (ha módosult). Ha mindez megvan, OK-zuk le, és lehet újraindítani.
Még mindig a kliens gépen vagyunk. Újraindítás után a Start \ Futtatás-ba írjuk be, hogy command, nyomjunk OK-t. Megnyílt az MS-DOS parancssor. Ide írjuk be (most a fenti minta IP-cím alapján írom amit írok), hogy
ping 192.168.0.1
Ez jelenti azt, hogy a netmegosztó gép válaszolt a pingelésünkre, tehát elérhető, és mindent jól csináltunk.
Most átmegyünk a netmegosztó géphez, ott pedig megpingeljük a kliens gépet, tehát:
ping 192.168.0.4
Szintén választ kell kapnunk.
A netmegosztó gépen menjünk el a Start \ Beállítások \ Vezérlőpult \ Internet beállítások \ Kapcsolatok fül-höz. Itt kattintsunk a Megosztás gombra, ahol ellenőrizzük le, hogy be van-e pipálva az Internet kapcsolatmegosztás engedélyezése, jól van-e kiválasztva az Internet eléréséhez használt kapcsolat, és a Saját hálózathoz való kapcsolódáshoz a hálókártya.
A kliens gépen ugyanitt a Kapcsolatok fülnél kattintsunk a Beállítás gombra, válasszuk ki, hogy a netmegosztó gépen, azaz helyi hálón keresztül kapcsolódunk az Internetre, majd miután a varázsló befejezte a beállítást, már lehet is netezni
Tehát ez volt a 98SE-98-féle Internet kapcsolatmegosztás, lássuk most röviden a leggyakoribb többit:
Ha a netmegosztó gépen Windows Millennium van, annak a beállításai megegyeznek a fentebbi Win98SE-jével, tehát ugyanazokon kell végigmenni, és hasonlóképpen beállítani a dolgokat.
Ha a netmegosztó gépen Win2000 van (a kliens gép lehet bármilyen Win), akkor adminisztrátori jogokkal jelentkezzünk be. Asztal \ Hálózatok-ra dupla katt, majd válasszuk ki azt a kapcsolatot, amit meg kívánunk osztani. Jobb gomb, Tulajdonságok. A Megosztás fülnél pipáljuk ki az Internet kapcsolatmegosztás engedélyezése ehhez a kapcsolathoz checkbox-ot. Meg fogja kérdezni ezután, hogy szeretnénk-e hogy beállítson fix IP-t. Mondjuk neki, hogy igen, ő erre be fogja állítani a megosztást. Ezután menjünk át a kliens géphez. A helyi hálózati TCP/IP protokolljának Tulajdonságainál hagyjunk minden értéket automatikusan, tehát DHCP-sen. Az Internet Explorer beállításainál a Kapcsolatok fülön a LAN-beállítások gombot megnyomva A beállítások automatikus észlelését ki kell kipipálni, OK, OK, böngésző becsuk, és megy a net.
Lássuk mi a teendő, ha XP van a netmegosztó gépen.
Asztal \ Hálózatok \ jobb klikk \ Tulajdonságok. Itt kiválasztjuk azt a kapcsolatot, amin keresztül a nethez kapcsolódunk. Jobb gomb \ Tulajdonságok \ Speciális fül. Az Internetkapcsolat megosztásánál rakjunk egy-egy pipát a ''Megengedem a hálózat más felhasználóinak...'' kezdetű két mondat előtti checkbox-ba. Ha ezt le-OK-zuk, a két hálózati kapcsolat közül az egyik meg lett osztva. Ezután menjünk vissza a megosztott hálózati kapcsolat tulajdonságaihoz, és a Speciális fülön a Hálózat beállítása varázslót futtassuk le. Egészen egyértelmű és követhető. Ezzel be lehet állítani, hogy azon a gépen keresztül megy ki a netre a másik gép is, itt lehet létrehozni hálózattelepítő lemezt is (az csak abban az esetben kell, ha a másik gép Win98 pl.). Ezt a lemezt utána átvisszük a Win98-as gépbe, lefuttatjuk az .exe-t, amit ráírt a floppy-ra, és ha a helyi hálózaton a TCP/IP beállítások jók, akkor lehet netezni mindkét gépen. Arra kell figyelni a Hálózat beállítása varázsló futása közben, hogy amikor megkérdezi a tartományt, akkor mindkét gép esetében a közös munkacsoport nevét írjuk ide be, ugyanis az XP hajlamos arra, hogy csalafinta módon alapértelmezettként odaírja, hogy MSHOME.
Ha XP van a kliens gépen is, akkor a Hálózatok tulajdonságánál a Speciális fülön itt is le kell futtatni a Hálózat beállítása varázslót, és segítségével állítsuk be, hogy a másik gépen keresztül netezik ez a kliens gép.
Az a fontos még, hogy mikor egy kétgépes hálózatot hozunk össze, akkor mielőtt a netmegosztást elkészítjük, előtte nem árt, ha a helyi háló klasszul megy már. Az ehhez szükséges TCP/IP beállítások (Win2000 és WinXP-s rendszerekre, mivel az másabb picivel, mint a 98 és a ME) a következők:
Netmegosztó gép:
IP: 192.168.0.1 (lásd feljebb a lehetséges IP-cím variációkat még)
Átjáró: 192.168.0.1
DNS: 192.168.0.1
És végül egy fontos tanács még. Ha két olyan gépet kötsz össze, aminél az egyik oprendszer pl. egy Win98, a másik pedig pl. egy Win2000, akkor a Win98 felhasználóját a Win2k-felhasználói közé fel kell venni azonos felhasználónévvel és jelszóval. Nem árt rendszergazdai jogokkal is felruházni, bár egy sima hálózati file-csereberéhez elegendő, ha csak sima User jogokat kap. Ezzel azt tudjuk elkerülni, hogy ha a 98-as gépről hozzá szeretnénk férni a 2k egyik megosztott könyvtárához, akkor egy $IPC felirat alatt mindenféle jelszavakat kérjen tőlünk Ez egyébként pontosan amiatt van, mert a Win2k felhasználói között a 98 felhasználója nincsen jelen, és ezért kéri, hogy a Win2k-s gép bárminemű hozzáféréséhez azonosítsa magát a kedves Win98-at használó emberke.
Néhány link, ahol bővebben is meg lehet tudni néhány dolgot mindezekkel kapcsolatban, ha valaki mélyebben érdeklődik az ICS iránt:
Használjátok egészséggel ezt a kis doksit, remélem sokatoknak hasznára válik
P.s.: Az esetleges hibákért és hiányosságokért elnézést kérek, de ezt mindenképp be szerettem volna ma fejezni, csak már összefolynak a betűk Bocsánat.
Keresgéltem, melyik vírus lehet, de hirtelen nem találtam olyat ami pont ezt csinálná, de tényleg jó lenne, ha valami vírusellenőrzést lefuttatnál a gépeden, hátha talál valamit.
Mellesleg, milyen windows, melyik outlook verzió stb...
hajólemléxem internetmegosztásról többször volt már szó a windows2000 és a kiástam a csatabárdot topikokban, lehet itt is.
olvass vissza, és/vagy keress rá.
kugli pl. 64 találatot ad.
Hi mindenki
Miért csinálja azt a Outlook Express ,hogy az összes levelet kitörli automatikusan, nem lehet vele eküldeni és minden induláskor az gyári üdvözl? üzenet jön be ,és az összes mappát kiüretette
DOS alapú rendszereknél ez így működik, vagyis nincsenek rögzített betűjelek (esetleg a CD-ROM), ezért minden bootolás közben újraosztódik, egy meghatározott rend szerint, ami részletesen le van írva az egyik MS cikkben. De nem fontos azt elolvasni, lényeg, hogy egy oroszos nevű programozó alkotott számunkra egy alkalmas, ingyenes programot:
Van valami util, amivel lehet trükközni, ha jól emlékszem ráadásul magyar az elkövetője, előkotrom estére, de a PartitionMagic is jó, mégcsak nem is ágyúval verébre, mert jól jöhet a késöbbiek során.
Én a ParticionMagic-kel ugranék neki. Azzal meg tudnád nézni az összes vinyót és partíciót, és van egy drive mapper benne, ami rendbeteszi az ilyen mizériát.
Hogyan lehet a vincseszter betüjelét (c, d, e, stb) módosítani?
Nekem Win98 van fönn, partícionáláskor három részre lett felosztva, úgymint c, d, e.
Berakva még egy vincsit, ezt d-nek ismeri fel a BIOS, ezért az eredeti d-t nem látom, helyette a második vincsi jön be.
Van megoldás?
Feltételezem, a zavar már akkor előáll, amikor a koax. dugó külső fémrésze (test) érintkezik az aljzat testrészével. Tehát még nem is kap jelet a TV. Ebben a esetben földhurok okozza a problémát.
Amikor a TV át van kapcsolva AV állásba, olyankor a tévében lévő tuner jele nem szivároghat át sehová, még az egészen gagyi tévéknél sem. Ugyanis, ez nem egy nehezen megvalósítható követelmény. Bár úgyrémlik, javítottam már olyan tévét, amelynél volt némi zavaró jelenség, de ez nem jellemző.
Földhurok keletkezik, ha a számítógép (helyesen) földelt konnektorba van dugva, majd az antennakábel felől kap egy másik földet a videokábel testvezetékén (árnyékolásán) keresztül. Ilyenkor ezen a testvezetéken keresztül kiegyenlítő áram indul meg, ami nyilván befolyásolja az áthaladó jelet is. Mivel az árnyékolás nem nulla ellenállású, így a rajta eső feszültség hozzáadódik a jelhez.
Feszültségkülönbséget bárki tapasztalhat a saját bőrén is, ha egyik kezével megfogja az antennakábelt, másik kezével pedig egy földelt tárgyat. Természetesen a vezetékeken, a kisebb ellenállás miatt nem tud létrejönni akkora feszültségesés, mint az emberen szóval, a kettő nem ugyanaz.
Hogy miért ráz az antennakábel, az külön téma. A rázásból először is kikövetkeztethetjük, hogy váltakozóárammal állunk szemben. Egyenáram ugyanis nem ráz, hanem üt. A rázásokat megszámolva :) észrevehetjük, hogy izmaink másopercenként kb. 100 cibálásnak vannak kitéve, ami azt sejteti, hogy ez nem más, mint maga az 50 Hz-es hálózati feszültség. Tapasztaltabbak esetleg azt is érzékelhetik, hogy nem teljesen szabályos szinuszhullámok ezek, amit aztán az oszcilloszkópos vizsgálat is igazol.
Minden antennára csatlakozó készülékben a hálózat és a test között találhatók bizonyos szűrőkondenzátorok, melyeken keresztül egy nagyon kis áram folyik a test felé. Ez olyan kis áram, hogy ha valaki megérinti egy bekapcsolt Tv jelcsatlakozóit, semmit nem érez belőle, esetleg ha jól leföldeli magát. Viszont, sok kicsi sokra megy, így a kábelre csatlakozó rengeteg TV, video mintegy megemeli a kábelhálózat testpontjának feszültségét. Az igaz, hogy utóbbi le van földelve, azonban a nulla földelési ellenállás nem biztosítható, így (mint minden ellenálláson) a rajta átfolyó áram feszültségesést hoz létre. Ugyanakkor, a földelt konnektor földelése sincs pontosan földpotenciálon (nullázott rendszernél sem, sőt), mivel ott aztán szintén folynak mindenféle áramok, melyek eltolják valamilyen irányba a feszültséget. A 3 fázison lévő terhelések 3 féle irányba húzzák, ezek vektoros eredője érvényesül, de a Tv is nyilván valamelyik fázisra kapcsolódik, vagyis ilyen szempontból is 3 fázisban kell gondolkodni, ha valaki szeretné átlátni mindezt.
Megoldást jelenthet a központ antenna használata egy DC leválasztón keresztül, ami szerencsére nem csak a DC összetevőt választja le, hanem a kiegyelítő áramot előidéző 50 Hz-es komponenst is. Gyakorlatilag kondenzátorokat tartalmaz, bár létezik induktív csatolású megoldás is. Lényeg, hogy a jelfrekvencia (100 MHz-es nagyságrend) és a hálózati frekvencia (50 Hz) olyan távol esik egymástól, hogy azok egy egyszerű kapacitív szűrővel elhatárolhatók.
Látszólagos megoldást jelenthet az is, ha a számítógépet nem földelt konnektorba dugjuk, így a gép csak az antenna irányából lesz leföldelve. A zavar megszűnik, azonban nem túl egészséges megoldás egyéb szempontokból. Sem a készülékek (vihar, villámlás), sem a felhasználó (testzárlat valamely készülékben, áramütés) egészségének szempontjából, mivel akkor a videokábelen keresztül fognak folyni bizonyos áramok. A készülékek közötti jelkábelek dugdosása persze mindenképpen egészségtelen, mert az említett kiegyenlítő áram miatt károsodás léphet fel, ha nem a test érintkezik először.
Földhurkot alkot az is, amikor össze van kötve a videokártya-Tv, valamint a hangkártya-HiFi torony, majd a HiFi torony a Tv-vel. Ha teljesen eltekintünk ezek hálózati tápegységeitől és csak a jelvezetékeket nézzük, egy más természetű földhurkot láthatunk, melyben elsősorban a környezet zavaró mágneses terei által indukált áramok okozhatnak zavart.
ps2_console Ez attól van, hogy a kábelhálózat és a számítógéped földpontjai között potenciálkülönbség van, és amikor összedugod, akkor az árnyékoló vezetéken áram kezd folyni, ami zavart "sugároz" át a középső érre.
Igazából csak a vezetékek kihuzgálása a korrekt megoldás, de szoktak olyat is csinálni, hogy a kábeltv vezetékében megszakítják a középső eret és az árnyékolást is, és bekötnek 1-1 soros kerámia kondenzátort. 1-5nF nagyságban.
----- ---- árnyékolás
----II---- középső ér
----II---- árnyékolás
vOrOn "a BIOS frissités, ami ha nem sikerül, alaplapcserével fog végzödni, és ez nem 500 Ft."
Erre azért kicsi az esély. (Ennyi erővel be se kapcsold a géped, mert mi van, ha pont akkor csap a villám a hálózatba?)
És még ha elromlott is a bios, ott van még a bootblokk-os javítás, amihez csak egy floppy kell, és egy másik működő gép. (~100Ft :-))
Persze, a biosfrissítést olyan csinálja, aki már gyakorlattal rendelkezik!
adjál neki .vbs kiterjeszkedést. mijen vindóz? ha nincs wsh, akkor telepítsed. aztán duplaklikk rá, vagy wscript/cscript fájlnév én inkább pslist/pskill segítségével csinálnám
.p
Köszi, ezt kipróbálom, bár nekem csak nagyon gyengén zavaros, koax-al majdnem élvezhetetlen volt. Viszont néha elmásznak a színek és kénytelen vagyok lemágnesezni...
Mondjuk az én esetem nem lehet nagyon mérvadó, mert 15 méter kábel van a gép és a TV között... :-(
Nem, ha SVHS-en hozod ki a jelet, akkor is zavaros a kép, amig nem húzod ki a TV-ből az antennát. De ez szerintem, sok embernél van így, más külföldi fórumokon is alapból javasolják ezt.
Amúgy a UPC kábele eleve elég érdekes, mert úgy ráz, mint állat, s állítólag, az sem teljesen jogos.
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem,van egy tv kimenetes videokártyám. Egy Geforce2 64 MB-os TV OUT.
És ha rákötöm a tvre eléggé zavaros a kép hullámzik stb..
De ha az antenna kábelt: UPC Kihuzom a tvből akkor megjavul a kép,szoval az a kérdésem hogy a UPC kábel miért zavar rá a képre?
Előre is köszi!
Sziasztok!!
> Ettől függetlenül nem vagyok 100%-ig biztos a dolgomban, de ebben a helyzetben a biosfrissítést meg kell próbálni. (Ingyen van...)
És még szükségesnek látom, hogy ezt követően egy 40eres IDEkábellel is ki legyenek próbálva a vinyók.
Ez eddig kb 500Ft költség, talán nem viszi csődbe a tulajt.
Először valaszóljon az ABIT szupport. Aztán talán mehet a BIOS frissités, ami ha nem sikerül, alaplapcserével fog végzödni, és ez nem 500 Ft.
Amennyibe Acera írt az Abitosoknak, elvileg már választ is kapott.
Meg kellene várni a hózzászólását, aztán majd javasoljuk a pécéje újratervezését. ,-)
IsoBuster progival kicsomagolhatod. Ezzel a fájlokhoz mindenképpen hozzájuthatsz, más kérdés, ha valami másolásvédelemet is tartalmaz. Ekkor egy virtuális CD meghajtó telepítése segíthet: Daemon tools, Alcohol.
Ha az XP bejön, és egyből connectolok az ISP-mhez, akkor várni kell. Kb. 1-1.5 perc múlva mehetek csak fel a netre. (vnet adsl vonalam van) Ha még kattintok párszor, akkor 2 perc múlva azt mondja, hogy already connected.
Ha a oprendszer töltés után várok 2 percet, akkor minden ok.
Gyengus a gép? (900-as celeron) Mit csinálok rosszul?
Acera "Mindkettő Maxtor"
Az jó, legalább inkompatibilitásra nem kell gondolni.
Javaslom a bios frissítését a legújabbra, majd pedig egy hagyományos 40eres IDEkábelen megpróbálni együtt a kettőt.
És a Master-slave-et jumperrel állítsd.
Ha nem működne így sem, akkor külön-külön próbáld meg őket a dróton, mindkétféle jumperállásban.
vOrOn "Nem kötözködni akarok (de, de, de :)))"
Csak nyugodtan, én is imádom csinálni! ;-))
"Support up to 137GB HDD and above."
Az álláspontom szerint nálad a "feletti"-n van a hangsúly, azaz azt jelzi, hogy a 137G feletti vinyókat is kezeli a lapod ettől a biostól.
Amelyik alaplapon a 32Gb-os korlátot javították a biosban, ott 136G-ig -elvileg- nem lehet probléma.
Ha mégis van valami, azt javíthatják fű alatt is. (És nem írják le a változásokban.)
A VA6 már úgy jött ki, hogy kezelte a nagy vinyókat.
Ettől függetlenül nem vagyok 100%-ig biztos a dolgomban, de ebben a helyzetben a biosfrissítést meg kell próbálni. (Ingyen van...)
És még szükségesnek látom, hogy ezt követően egy 40eres IDEkábellel is ki legyenek próbálva a vinyók.
Ez eddig kb 500Ft költség, talán nem viszi csődbe a tulajt.
"Ilyenkor nem mernék megesküdni, hogy tartalmazza"
Én sem, de nagy sanszot adok a dolognak.
Az kellene nekem, hogy egy programot irjak, ami egy futo alkalmazást, folyamatot megszakit.
Találtam is egy minta scriptet a microsoft.com-on:
strComputer = "."
Set objWMIService = GetObject("winmgmts:" _
& "{impersonationLevel=impersonate}!\\" & strComputer & "\root\cimv2")
Set colProcessList = objWMIService.ExecQuery _
("Select * from Win32_Process Where Name = 'Notepad.exe'")
For Each objProcess in colProcessList
objProcess.Terminate()
Next
Ezt hogyan futtassam? Mivel? Gondolom a Notepad.exe helyett beirhatom azt a folyamatot, amit meg akarok szakitani.
Ezek bináris rendszerfile-ok, nem kell őket kicsomagolni, egyáltalán, semmit se kell velük csinálni, legfeljebb cserélni őket, ha nem működnek, vagy valami mást akarsz használni. (Egyes hálózati eszközök esetén ilyen file-ban van az eszköz operációs rendszere, mint például a Cisco IOS.)
Helló!
Lehet nem jó helyre írok, csak a segítségeteket szeretném kérni.
A kérdés a következő:
Mit csináljak egy olyan file-al, ami BIN kiterjesztésű? Ki kellene csomagolni?
Nem esküdnék meg rá, de addig amig volt WinME-öm, ugyanez a kombináció volt érvényes a warm bootra emlékezetem szerint, viszont mindig csak friss telepités után müködött nálam, mint ahogyan a hibernáció is. Két, három hét után, számomra ismeretlen ókokbol kifolyolag, ezek a dolgok vagy nem müködtek megfelelöen, vagy fagyott a gépem.
sziasztok!
Szeretn;m megtudni, hogy win Me es Xp eseten hogyan tudok "quick, warm bootolni"? A 98SE eseteben a SHIFT lenyomva tartasa melletti restartnal ez mukszik.
Nem kötözködni akarok (de, de, de :))) ), de pl. az én alaplapomnál (SE6) a legutolsó BIOS frissités, ami korábban jött ki mint VA6-é, tartalmazza azt a sort, hogy:
se67y.exe Bios Issue Date: 2002/02/21
BIOS ID: 7Y
1. Support up to 137GB HDD and above. 2. Fix ACPI error in system event viewer after resume from STR mode.
Acer VA6-nak az utósó frissitisé, még csak annyit ír, hogy:
va67l.exe Bios Issue Date: 2002/02/08
BIOS ID: 7L
1. Fix ACPI error in system event viewer after resume from STR mode.
Hát én nem értem hogy miért nincs meg a nickem, de a baj az hogy a kérdésemre nem született még használható válasz. Ha valaki tud esetleg segiten benne akkor annak elárulom hogy kell láthatatlan nicket gyártani ;))
Imi
Az átnevezés nem működik. Mindig arra hivatkozik hogy nem tudja olvasni. Ha berakok egy mobile rack-et akkor ha a file eredeti neve repülő.txt akkor repülo.txt-nek tünteti fel, és nem enged vele semmit csinálni. Magyar nyelv van telepítve rajta.
Én is tapasztaltam ilyet egy frissen telepített XP-nél. Az angol billentyűzet eltávolítása, majd egy újraindítás segített. Ezt az eltávolítást amúgy én már telepítés közben el szoktam végezni.
Ha a probléma akkuttá válik, és többnyire ugyanarról az ip-ről jönnének befelé, akkor mielőbb írj egy levelet az ip domainjéhez tartozó abuse@abetörödomainje címre.
A www.ripe.net-en találsz whoisdb adatbázist, az megmondja, hogy az IP-hez milyen bejegyzések tartoznak, a legalsónak (abuse) írj!
Természetesen nem magamnak válaszoltam, csak valami gáz lehet a forum szoftverével, mert az előbbi hozzászólónál imixx nem volt név, most meg beírt engem. ;-))) A topiclista meg hajnal óta nem frissül...
Elnézést az előző hozzászólás pontatlanságáért. Megpróbálom újrafogalmazni.
Tudna valaki segíteni abban hogy mit tegyek ha az angol Win2000 Professional nem tudja olvasni az íőű karaktereket? Illetve mit tegyek hogy ez sikerűljön? Ezek a karakterek file cimekben vannak. Próbáltam már Total Commanderrel és egyébb file managerekkel is. Ha egy konyvtár tartalmazza az adott karakterek egyikét akkor nem tudja megnyitni.
Előre is köszönöm!
Imi
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban hogy mit tegyek ha az angol Win2000 Professional nem tudja olvasni a fentemlített karaktereket? Illetve mit tegyek hogy ez sikerűljön?
Köszi!
valaki tud segiteni?ahogy rálépek a netre percenként be akarnak törni a gépemre.a tűzfalam jelzi.egy ideig megy ez,de gondolom idó kérdése hogy mikor törik át a tűzfalat.előre is köszi
Nem hiszem azért, hogy ez annyira egyértelmű.
Ha egy asztali DVD lejátszó mp3 lejátszásnál simán tud szimulált 5.1-es hangot csinálni (ráadásul úgy, hogy néha még valahogy határozottan hallható előre-hátra effekteket is bele tud gyártani; és ezt már nagyon régi 4 csatornás hangrendszerek is tudták, 2 csatornás forrásból szimulált 4 csatornát előállítani, előre-hátra különbségi effektekkel), akkor ezt PC-n is bőven tudhatja valami szoftver, vagy még inkább a kártya DSP-je.
(De még ha effektezést nem is, 4 csatornára nem nagy ügy kiadni a 2 csatornás hangot párhuzamosítva.)
Nos, zseni sajnos nem vagyok, ez elég egyszerű dolog. Az OE alapértelmezés szerint indítani akarja a Messengert (Automatikus bejelentkezés az üzenő szolgáltatásba), viszont ha ez nem sikerül, akkor várakozik egy ideig.
Sajnos számomra nem derült ki, hogy mekkora hdd-ket támogtaja ez az alaplap, pedig még a manuálját :) is
va6-e.pdf atfutottam.
Érdemes lenne feltenni ezt a kérdést (mekkora nagyságú HDD-ét kezel le az alaplap) ABIT support részlegének, persze angolul.
Nekem más kérdésemre 1,5 éve négy óra alatt válaszoltak (sajnos, nem tudunk segiteni. :). Az én angoltudásom pocsék, mégis értették, hogy mit akarok tölük. :)
Izé, nem nullával írom a nevemet, nem vagyok én kúl h4ck3r. :)))
Csak olvasd el eddigi hsz-aidat a felvetett problémára - és gyakorolj önkritikát. Ha ez utóbbi nem megy, hagyd a fenébe, úgysem érted meg, mire céloztam, mit kritizáltam.
Rövid és gyors válasz:
A konfig adva van. A gép nem az enyém. Tehát nem változtatok rajta.
És a 60 GB-osat (és a 120GB-osat sem) nem látja...
Pl. a BIOS. Tehát az OS sem.
Felcserélgethetek én bármit, akkor sem látja a 60-asat. Erre vonatkozott a kérdés.
Cookie engedélyezése szükséges. Úgynéz ki, abban tárolódik, mert ha törlöm a kukikat és úraindítom a böngészőt akkor is megszűnik a bejelentkezett állapot.
Hallottam már róla, IE Temp. mappa tele van, ezért nem tudja vinyóra tárolni a képeket eredeti formájukban. A memóriából viszont már csak bmp-ben lehet kimenteni.
Mentésnél azért szokott a fájlnébe kerülni normál esetben zárójel:[], mert a olyankor a temp-ből származik a kép.
Hallottatok már olyan problémáról, hogy a böngészőben jobb egérrel egy képre kattintva a kép mentését csak névtelen.bmp-ként engedi? A tulajdonságokban látom, hogy mi a kép neve, kiterjesztése, de mentéskor csak bmp formátumot enged. Mi lehet ez?
XP + Explorer 6.0 van telepítve nálam a létező összes szervízpakkal.
Hiába meséled, ha egyszer rossz. Ha a kis vinyót csak a W2K CD helyett használod, akkor a telepítést követően már ki is lehetett volna venni. Feleslegesen foglalja a helyet, és lassítja valamint terheli a rendszert.
A 20G-ásnak kellene a primary masternek lenni, és a primary slave-re kellene tenni a 60 gigást. Ha ettől tudsz jobb megoldást, akkor lenyelem a csavarhúzómat.
1.2GB - az W2K inditója. semmi más nincs rajta csak a full W2K telepítő CD-je.
20GB - mondhatni MainDrive.
A 60GB-ról adatmentés kell, ezért kellene belerakni.
A 120 GB-ra mennének a megmentett adatok, mert a Recovery prigi nem On-Fly dolgozik, ami kész szerencse.
Az 1.2 mindazonáltal remekül funkcionál, annak ellenére, hogy már n éves.
A 60GB winyó már járt ebben a gépben, akkor látta.
A 120GB-os teljesen új, erre a mentésre - avagy ennek ürügyén - lett beszerezve.
ÉS: Ne beszélj randán, mert kinő a harmadik füled!
Az alaplapgyártójának az oldalán kell lenni egy leírásnak a BIOS-rol, melyben leírja, hogy jelen verzió mit túd.
Pl. nálam van ABIT SE6-os alaplap, a gyártó iyeneket ír:
se6sw.exe Bios Issue Date: 2000/07/06
BIOS ID: SW <=== legrégebbi
1. Fixes SCSI HDD detection problem when booting from SCSI CD-ROM and executing FDISK.
2. Supports 512MB memory modules.
3. Sets the In-Order Queue Depth default to 4, increasi
se67y.exe Bios Issue Date: 2002/02/21
BIOS ID: 7Y <=== legujjabb
1. Support up to 137GB HDD and above.
2. Fix ACPI error in system event viewer after resume from STR mode.
Közben van még pár dolog javitása, jóbbitása, csak nem akarom mindent ide bemásolni.
Kár ralit baszogatnod, megpróbált segíteni, ahogy én is.
A baj az, hogy az egész koncepciód eleve rossz.
Ha valakinek van egy 20 G-s vinyója, akkor már felesleges még egy 1,2 G ősöreg (legalább 7 éves) vinyót a gépben tartani. Azt már régen ki kellett volna venned, és maximum adathurcibálásra (mobile rack) használnod. Ekkor máris felszabadul egy hely. és a Primary Slavere felrakhatod a 60-as vagy a 120-as vinyót. Ha a 120-ast még mindig nem látja, akkor amit korábban írtam, azt kell tenned, vagyis másik géppel logikai partíciókat kell rajta csinálnod.
Én egyszer egy P1-eshez vásárolt 40 GB-os vincsit szedtem szét 5(!) partícióra, mivel a P1 csak 8 gigáig látta a vincsesztert.
Amúgy a 120-as teljesen új, 2 napja bontottam ki.
Nem, a Maxtor installáló progija sem segített, mert a BIOS-ig sem jut el a híre, hogy ott van egy
új vasdarab.
Egy régebbi itteni eszmecserét felidézve kipróbáltam a
JUMP = MASTER
BIOS = NONE
felállást is, mert anno. igy a Win látta a winyót, de itt az sem segitett.
A New Hardware sem talált rá.
Bocs, hogy ide is beírom, de nagyon égető a problémám :
Ha telepíteni akarok egy programot, akkor, mikor kiírja, hogy a windows telepítő varázslót indítja meg stb., akkor 99 százaléknál megáll a folyamat, és eltűnik az egész. Win2000, service pack 3 fentvan,de már sp4el is próbáltam régebben. Nem minden programnál van így, csak egykettőnél. pl photoshop7.0CE. Leszedtem a legújabb installert, de ha telepíteni akarom, kiírja, hogy ez a szolgáltatás már létezik és nem rak fel semmit. Aki tudja mi a probléma, kérem segítsen.
Éppen, látnia kellene masterként is, legalább korlátozott méretben (ha másképp nem, frissítés után), de egyébként, mégha le is van tiltva a BIOS-ban, a másik vinyón lévő Windows attól még tökéletesen kezelheti, méghozzá teljes méretben.
Lemezkezelő, XP/2k: Run, diskmgmt.msc
Ha itt nem látható, esetleg varázsolni kell: új hardver keresése. (Vagy automatikusan elindul.)
Hogyan lehet beállítani XP-ben(magyar), hogy az explorer kezdőlapját és a kedvenceket csak én változtathassam meg, mindenféle rosszindulatú honlapok pedig ne?
Kábel jó, másik winyóval kibróbáltam.
Viszont mindig SS-re ment, Secondary Master-nek egyszer sem látta.
Kell rá rendszer, a primary Masteren van már?
Vagy miért csak SecSlave-nek ismeri fel?
Hát capacity limitben látnia kellen, de azzal meg nem mész semmire.
egyszerűen túl öreg a rendszer a 120 gigás HDD-hez. Ezt az átmásolás-dolgot egy másik (fiatalabb, legalább P3) gépen kellene megcsinálni. Az 1999-es dátum alapján könnyen lehet, hogy csak 32 GB-ig látja a HDD-t a BIOS, a követlező lépcső a 60 GB, aföklött biztosan nem fogja látni, még BIOS frissítést követően sem.
Ha sehogy nem tudod megoldani a dolgot, akkor egy korszerűbb gépben ParticionMagic-kel csinálj két kiterjesztett partíciót a 120-asra, és úgy másold rá az anyagot a 2. partícióra. Persze, ehhez megintcsak kell egy korszerűbb gép...
Most értem ide, nincs otthon NET, így már tiszta, miért nem válaszoltam eddig...?
Nos: A gépben a
C: (PM) 1.2GB
D: (PS) 20GB
Tehát van rendszer a gépen. (W2K)
Adva van egy 60GB amiről kb. 50GB anyagot kell arra a 120-asra másolni.
Mivel a BIOS nem látja a winyót, gondoltam, ráfér egy frissítés - bár úgy tudtam, hogy 137GB-ig látja.
Ez a BIOS viszont semmi jelenlétet nem érzékel.
Adatok:
BIOS Date: 12/20/99
BIOS Type: Award Modular BIOS v4.51PG
BIOS ID: 12/20/1999-694A-686A-2A6LGA1BC
OEM Sign-On: GREEN AGP/PCI/ISA SYSTEM
Chipset: VIA 82C691 rev 68
Superio: VIA 686 rev 27 found at port 7h
CPU: INTEL(R) CELERON(TM) 300 Mhz MAX: 500 Mhz
BIOS ROM In Socket: Yes
BIOS ROM Size: 256K
A JUMPER-olás:
Kipróbáltam Master, Slave, Cable Select és Capacity Limit állásban is: semmi.