Keresés

Részletes keresés

szalapala Creative Commons License 2003.07.13 0 0 655
Ez lenne a kabóca?
Az nálunk is van, nem?
Eszméletlen, ahogy az egyik elkezdi és varázsütésre rákezd a többi is, aztán ugyanúgy egyszerre abbamarad. (Déltájt legalábbis így működtek, este viszont folyamatosan.)
Más:
Képzeljétek, hogy jártunk!
Egyik nap befizettünk Chaniaban egy irodában a Samaria-túrára, hogy elvisznek Xiloskaloig, meg visszahoznak Sougiából Chaniába.
A túra napján felkeltünk reggel 1/2 5-kor, hogy odaérjünk a 6.15-ös indulásra. Oda is értünk jó 20 perccel előbb. Először az volt gyanús, hogy indulás előtt néhány perccel még rajtunk kívül senki más nem volt ott, utána az már gyanúsabb, hogy az indulási időpontban a busz se. De egy perc múlva érkezik egy motoros nénike, aki örömmel üdvözöl minket, és közli, hogy a túra elmarad, mert a szurdok BE LESZ ZÁRVA!!
Azt hisszük, hogy valamelyikünk rossz angolja miatt értjük ezt félre - bár ennyire nem lehet rossz egyikünké se -, mire mégegyszer közli ezt, és megkérdi, hogy nem nézünk tévét? Nem hallgatunk rádiót? Egész előző nap ez volt a téma a hírekben. A nagy hőség, az ott álló mozdulatlan levegő miatt három napra lezárták a szurdokot. Minket meg nem tudtak értesíteni, hogy ne is jöjjünk, mert nem adtuk meg a címünket.(??)
Nem mondjuk neki, hogy hülye turistaként nem lógunk egész nap a görög híradókon, csak azt mondjuk neki, hogy a jelentkezéskor senki se kérte a címünket, telefonunkat, - bár volt erre is rubrika a papíron, mint utólag megnéztük -, és hogy akkor most mi van.
Kora hajnalban nem vártuk meg, hogy majd valamikor 10 körül kinyit az iroda és visszadja a pénzt - addig mi az istent csinálnánk Chaniában?? - hanem inkább elkocsiztunk Knosszosba egy kis reggeli közbeiktatásával.
Utólag az irodában, - ahová 3 nap múlva bementem visszakérni a pénzt - azt mondták, hogy ők sem emlékeznek olyanra, hogy mikor zárták le a szurdokot utoljára, de felajánlották, hogy bármikor elmehetünk velük oda, ha megnyitják. Hát ezek után nem volt kedvem befizetni még egy Samaria-túrára.
Előzmény: ir6 (654)
ir6 Creative Commons License 2003.07.12 0 0 654
Kabóca
Előzmény: hoyle (652)
xtazi Creative Commons License 2003.07.12 0 0 653
sziasztok:)
Járt már valaki Krétán szeptember közepén????
Milyen idő van ott?????Az utazási irodák mondják hogy jó...de vannak kéteségeim...
Érdemes akkor odamenni...van még akkor élet???
hoyle Creative Commons License 2003.07.12 0 0 652
Pontosan! mi zsizsik-nek neveztük el...
Előzmény: SHReK (651)
SHReK Creative Commons License 2003.07.12 0 0 651
Szia!

olyasmi a hangja a "szörnyeknek", mintha azt mondanák: zsí-zsí-szí-zsí? Éles hangon?

Előzmény: hoyle (650)
hoyle Creative Commons License 2003.07.12 0 0 650
Sziasztok!
Tegnapelőtt jöttünk meg a "nagy szigetről". A szállásunk Georgioupolisban volt (Chania és Rethymno között), a fekvése szuper , a szálloda nem annyira. Kocsit béreltünk (Toyota Yaris 5 nap 180 E)A frangokastello-i utat az előző hozzászóló kollégához hasonlóan mi is bejártuk,és mindenben egyetértek vele,tényleg a legszebb.

Elaffonissi szintén kiváló, de azért az a homok csak itt-ott rózsaszín...

Leírok néhány árat, ha valakit érdekel.Előttem van a Lidl szupermarket blokkja:
0.5L sör 0.39 E
2L narancslé 1.49
Ice Tea 2L 0.99
6-os cs. 0.5L ásványvíz 1.49
Benzin 95 0.78-0.8 (ez nem a szupermarketben :))
Mondjuk a sör tengerparti boltban 0.9-1.2 E.
Étteremben egytálétel 5-7 E.

Egyébként remek volt az idő (mint mindig), csak az első 2 nap volt borzasztó párás a levegő, ilyet eddig még nem tapasztaltunk.

Ja, és egy kérdés. Van ott egy repülő bogár, mint a légy kb.,csak jóval nagyobb,és borzasztó hangjuk van. Csapatban tanyáznak a fákon, hál'istennek repülni csak keveset láttuk őket.De a hangjuk simán elmenne egy jobb horror filmben.Tud valaki valamit erről a szörnyről?!

Üdv!

szalapala Creative Commons License 2003.07.11 0 0 649
Ma jöttünk meg e szigetről. Két hetünk arra volt csak elég, hogy rájöjjek, kb. 6-7-szer ennyi idő kell legalább Kréta nagyvonalú feltérképezéséhez, és akkor még valószínű alábecsültem.
Rám nem a mediterrán jelleg, nem az északi tengerpartok, sem nem Knosszos, hanem az észak-déli utak, közte a hegyi falvak eldugott gyöngyszemei és a vad déli partok tették a legnagyobb hatást.
Az egyik legszebb út szerintem Vrissestől délre Frangocastello - Frankocastello, Fragocastello meg még hányféle módon írják:) - felé, ahogy előbb elédtárul Askifu, a négy falu uralta fennsík, az megmagyarázhatatlanul megfogó, a sfakióták földje, ahol egyébként kemény telek vannak jelentős hómennyiséggel, a tündöklő templommal és a két várrommal. Vad nagyon eltalálta, amikor kicsit "gyűrűk urás"nak jellemezte. Ha ott beültök egy sörre vagy valamire az északi oldal legelső tavernájába,ami kilóg a völgy fölé, ott távcső is van nézegetni.
Utána továbbmész délre: alul lassan kezdődik az Imbrosz-szurdok, ott érdemes beülni egy kávéra, üdítőre a szakadék szélén álló lakókocsiból és köré épített befejezetlen tákolmánynak tűnő helyre, nem lehet eltéveszteni, egy éles jobbkanyarban van. Az üzemeltető család öregembere elmagyarázza majd a német meg angol géppisztolymaradékok történetét, amik ott kvázi ki vannak állítva. Ott vettem egy kis a könyvet a sfakiótokról, nem bántam meg.
Után jön az Imbrosz szakadék melletti ereszkedő nem semmi kanyargással, amint eléd tárul a Líbiai tenger lenyűgöző látványa, délnyugatra Chora Sfakion és keletre Frangocastello,csak közben a szembejövő buszokra érdemes figyelni, mert néhol szűk a hely.
Az egész út, ha nem állsz meg úgy kb 1 óra. Mindenképp megéri.
Frangocastellonál találtuk egyébként a legjobb tengerpartot a déli parton, - azok közül, amit mi láttunk: ezek Preveli, Matala, Kalamaki, Agia Galini, Elafonissi - na az tényleg homokos strand, de mellette lehet búvárkodni is a sziklák között, és ha kimész a csücsökre: ott érdekesen, domborúan, vadul mélyül a homok már két méter után is és ott vannak szemben a kövek.
Ez egy nagyon szép út szerintem, de Kréta szépségeinek csak a töredéke persze.
maczkohathy Creative Commons License 2003.07.10 0 0 648
Ja! És csak egy jópofaság: Ha elindulunk a New Road-on Rethymno felé, Dramia-nál balkéz felől van egy maaarrrhanagy plázs :-)))) egy kantinnal, egy úgyn. Exohiko Kéntro tövében, ami általában töküres, valszeg este tömik ki túristákkal, amikor (többször is)ott jártunk a népsűrűség olyan 10fő/km volt a strandon. Hogy azóta mi ott a helyzet nem tudom, de kíváncsi vagyok rá, mert ez a jelenség az északi partra nem nagyon jellemző.

---

brumm

maczkohathy Creative Commons License 2003.07.10 0 0 647
Sziasztok, Krétások:-))))

Ma találtam ezt a topikot, nagyon megörültem neki. Reggel 1/2 9 óta ezt böngészem. Most jutottam a végére. Vad-nak üzenem: nagyot alakított ezzel a topikkal és csodálom a vállakozókedvét. Mi a párommal eddig ötször voltunk Krétán - 1994-96-97-98-99 - és most megyünk július 31.-én. (HALLELUJAAA) Már rémes "honvágyam" van Kréta után. Egyszerűen szerelmesek vagyunk ebbe a szigetbe. Az autókázásról: egyik alkalommal kb. 1200km-t bolyongtunk össze és nagyon élvezetes volt. Tényleg olyan helyeken jártunk, ahová szervezetten soha nem jutottunk volna el. Különben is: 1994-ben az összes fakultatív programot végigjártuk, azután már egyénileg ismerkedtünk a szigettel, ha nem is olyan intenzíven, mint pl. Vad. Eddig menden alkalommal apartmanban szálltunk meg, elégedettek voltunk. Chania környékén volt a bázisunk - Kato Daratso; Kato Stalos. Utóbbi két alkalommal Zotis apartmanjában laktunk, ide megyünk most is 2 hétre. (Nagyot fog nézni az öreg, ha meglát minket:-)) ) Ez az apartman a part mellett van, a főútnál, de minket speciel ez nem zavar. Vele szemben volt egy kis rozoga édes házikó, amit szó szerin ráépítettek a tengerre. Remélem nem bontották, le, hanem felújították. Szóval: szeressétek Krétát ti is, látogassátok, ha tehetitek!

Üdvözlettel: maczko

marcipannyuszi Creative Commons License 2003.07.09 0 0 646
Váljék a raki az egészségetekre!

Jó csatangolást!

Előzmény: Vad (643)
zyg leee Creative Commons License 2003.07.09 0 0 645
Köszi, megnézzük!
KovacsUr Creative Commons License 2003.07.09 0 0 644
Hello !

Jovoheten megyek kretara es kene par tipp toletek mit erdemes megneznem. igazandibol a muemlekeket minden katalogus lehozza nem arra vagyok kivancsi hanem egyeb "latnivalokra"
+1 kerdes van kretan egy (ill 2db ) bazi hegy azok maszhatoak ? Páhnesz 2452m <- ez erdekelne

thx elore is.

KovacsUr

Vad Creative Commons License 2003.07.07 0 0 643
puussszi mindenkinek, itt ulunk a bogyoekkal Sougiaban, elegge OK a hely megint.
Majd irok, meg foto is lesz, szerintem.
szkati Creative Commons License 2003.07.06 0 0 642
Helyesen/ most néztem meg reggel/ Creten Garden a neve.
Előzmény: zyg leee (640)
szkati Creative Commons License 2003.07.05 0 0 641
Creta Garden. Nekem tetszett. Családias, helyes a tulaj. Csinál saját maga görög estet/ tényleg jó volt, tánc, hangulat/Svédasztalos reggelivel is lehet, meg félpanzióval, de azt szerintem minek/ Medence, csönd és kényelmes appartman. Csk dicsérni tudom.
Előzmény: zyg leee (640)
zyg leee Creative Commons License 2003.07.04 0 0 640
Köszi, melyik apartman vaolt a neckermannál?
bogyó Creative Commons License 2003.07.03 0 0 639
Szevasztok, megvolt az ut, sikeresen atkompoztunk, elvoltunk ket napig a delkeleti parton, most Heraklionbol irok (es nincs ekezetem). Majd referalok, ha hazaertunk.

udv
b

szkati Creative Commons License 2003.07.03 0 0 638
Én már egy ilyen istenhátamögötti, százemeltes túristagyárban megszívtam SZicíliában, pedig már akkor is tudtam, hogy nem szabad ilyenbe menni. Pláne Krétán ill. a szigeteken. Most májusban a Neckermann katalógusból választottunk olyan igazi, hangulatos, családias appartmant,/Hersonissosban/ de nagyon jót szerzett Krétán nekünk az Apollon is korábban /Chaniaban/.
Olyat is csinálhatsz, hogy csak repülőjegyet /trampert/ veszel, de főszezonban nehéz igazán jót csak úgy, minden előzetes értesítés nélkül kapni. Persze biztosan van, de akkor érdemes vagy robogóval, vagy bérelt kocsival körbejárni és úgy keresni. Már mi is csináltuk ROdoszon szeptember végén, de nem volt egyszerű.
Előzmény: zyg leee (637)
zyg leee Creative Commons License 2003.07.03 0 0 637
Sziasztok!

Már sokat jártam Görögországban de a legutóbbi is volt vagy 4 éve, most ismét oda tervezem a nyaralást repcsi+apartman de a katalógusokba kizárólag 4.000 szobás "kihelyezett Pók u-i ltp." hangulatú megaszállodák vannak. Tudtok-e egy olyan irodát aki kis hangulatos ha lehet partmenti apartmanokat kínál és megbízható? Olyat lehet-e hogy csak a repülőjegyet veszem az utazási irodától és pl. interneten foglalok szállást?
Ha van vkinek ilyen tapasztalata pls. ossza meg velem.
Köszi előre is

highlandfan Creative Commons License 2003.07.03 0 0 636
Sziasztok!

Járt már valaki Malián a Phaedra Beach HotelbeN? Mert én nemsokára megyek oda két hétre nászútra, és szívesen venném, ha valaki aki már járt ott írna nekem a tapasztalatairól. Milyen a hotel, mit érdemes megnézni a környéken, hol és mit kell kajálni, stb.

Fabien Creative Commons License 2003.06.26 0 0 635
Körgyűrű nincs, Korinthos felé kell menni az autópályán, keresztül Athénon, de nyílegyenes. Aztán egyszercsak Pireusz.
F.
PS: illetve ilyen volt tavaly, nem tudom, hogy az építkezések idén mit sűrüsödtek, de gyanítom, hogy eléggé.
Előzmény: Norbaja (634)
Norbaja Creative Commons License 2003.06.26 0 0 634
Nem tartom valószínűnek, hogy keresztül kell menned Athénon. Ugyan most épp nincs időm elővenni térképet, de szerintem biztos van körgyűrű...
Előzmény: bogyó (631)
szkati Creative Commons License 2003.06.25 0 0 633
Sok sikert!
Biztos nem lesz olyan rázós, mint ahogy gondolod. Ne félj! Annál rosszabb, mint amikor Palermón végig kellett autóznom csúcsforgalomban, biztos nem lesz. Akkor azt hittem, hogy már nem érem meg a másnapot, mert mi itthon el sem tudjuk képzelni, hogyan lehet három sávból ötöt csinálni.
Előzmény: bogyó (631)
szkati Creative Commons License 2003.06.25 0 0 632
Sok sikert!
Biztos nem lesz olyan rázós, mint ahogy gondolod. Ne félj! Annál rosszabb, mint amikor Palermón végig kellett autóznom csúcsforgalomban, biztos nem lesz. Akkor azt hittem, hogy már nem érem meg a másnapot, mert mi itthon el sem tudjuk képzelni, hogyan lehet három sávból ötöt csinálni.
Előzmény: bogyó (631)
bogyó Creative Commons License 2003.06.25 0 0 631
Merthogy? Majdnem olyan messze van, mint Hamburg, közelebb, mint Barcelona, és ugyanolyan közel, mint Strasbourg. Van egy húzós 5-600km-es szakasz, aszonkívül nyugateurópai minden.

Az az igazság, hogy Delphi-ig már autóztam le, de Athén felé nem voltam, és mindig fosok egy kicsit a nagyvárosoktól, főleg, ha autóval kell végigzúzni rajta, szóval a bekompozás érdekelne inkább, ha van info.

Előzmény: Norbaja (630)
Norbaja Creative Commons License 2003.06.25 0 0 630
Nagy a bátorság.....
Előzmény: bogyó (629)
bogyó Creative Commons License 2003.06.25 0 0 629
Szevasztok,

járt már valaki autóval Krétán? Úgyértem, elindult mondjuk Budapestről és egészen leautózott Athénig, majd átkompozott Heraklionig. Mi ugyanis vasárnap hajnalban indulunk, és egy kis tapasztalat jó lenne.

üdv
b.

BellyButton Creative Commons License 2003.06.24 0 0 628
Sziasztok!
Hát a motorozást totál kezdőknek nem ajánlom,mi csak nyaralások alkalmával robogózunk + a páromnak hébe hóba itthon is van robogója ennyi, persze lehet csak szerencsénk volt, én senki vezető képességét nem vonom kétségbe Baloshoz vezető ut tényleg nem semmi, azért irtam, bár forgalom nincs,de jól leizzasztja az embert, mi EuroMotor's-nál béreltünk, ismét tapasztalat jóval olcsóbban mint amit az utazási iroda ajánlott, de nagyon kedvesek voltak, variáltunk is, engedtek is sokat stb. nekünk csak B-s jogsink van nem is adtak nagy motort, de nem is törekedtünk rá.....
Még egy: van egy hely Ag. Marinan (Platanias és Stalos között kb félúton) egy egyszerű gyors étteremnek látszó hely neve Tasty Point, utolsó este farkaséhesen estünk be, hát olyan istenit ettünk, nagy adag Gyros tál görög sali, tzatziki, ropogós kenyér, pukkadás után mézes joghurt, a fiuk söröztek és ezen az estén ettünk a legolcsóbban.....
BB
Előzmény: ercsibe (627)
ercsibe Creative Commons License 2003.06.23 0 0 627
Csatlakozom. A 314.-15.16. hozzászólás is ezzel foglalkozik. Csak akkor ennyire sem jutottunk... :)
Előzmény: Norbaja (626)
Norbaja Creative Commons License 2003.06.23 0 0 626
Az egymásra rakott köveket (ha jól tudom) a cserkészek használják a helyes út megjelölésére. Az más kérdés, hogy a szurdokban divattá vált.

Üdv.:

Norbaja

Előzmény: Fabien (625)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!